Page 1

Tips Acties Informatie

De tuinkrant

S I E RT U I N

ZADEN

RT E ONGEDIE

IN MOESTU

GAZON

Prijzen en aanbiedingen geldig tot 31/10/2012, dit zolang de voorraad strekt. Verantwoordelijke uitgever: zie hieronder

Bezoek onze website www.bucomat.be


pagina 2

GAZON

Onderhoud

Moet ik elk jaar opnieuw mijn gazon bekalken ? Ja, want Ja, want Ja, want Ja en zeker

de bodem verzuurt telkens opnieuw door de zure regen.

een niet aangepaste zuurtegraad van de bodem zorgt voor een slechte opname van de voedingselementen door de wortels van het gazon.

een te zure bodem verstoort het bodemleven, zorgt dat het maaiafval veel minder snel omgezet wordt in humus en bevordert de ontwikkeling van een ondoordringbare viltlaag.

BioCalc • • • 6 kg voor 60 m² • € 5,70 •

20 kg voor 200 m²

omdat de vorming van mos een mooie grasmat omvormt tot ‘een onnatuurlijk stuk groen’. Vilmorin BIOCALC ontzuurt en zorgt voor een goede pH-waarde van de bodem. De toegevoegde micro-organismen activeren het bodemleven. De bodemstructuur wordt luchtiger. De microkorrel lost snel op. Een bekalking met Vilmorin BIOCALC zorgt voor een betere opname van de meststoffen achteraf.

€ 9,95

Moet ik elk jaar opnieuw mijn gazon bemesten met VilmoGazon+ ? VilmoGazon+ Ja, want Ja, want Ja, want Ja, want Ja en zeker € 19,95

NPK 9+5+20+2MgO

de talrijke regenbuien en de lange droogteperiodes laten het gazon heel hard afzien.

het mos overwoekert snel wanneer een gazon zwak en uitgeput is.

een minder mooie laag met dood materiaal kan zich in het gazon nestelen. het gazon vergeelt en krijgt een bleke kleur.

omdat een gazon goed bemesten, met de ideale meststof de enige manier is om een mooi, groene grasmat te bekomen zonder mos en viltlaag.

• VilmoGazon+ de rijkste formule op de markt!

• • • • •

VilmoGazon+ maakt verticuteren overbodig en doet mos verdwijnen. VilmoGazon+ voedt gedurende 120 dagen. VilmoGazon+ verbetert de bodemstructuur en verlucht de bodem. Het gazon wordt terug sterker, groener en mos verdwijnt. VilmoGazon+ strooit gemakkelijk en lost snel op in de bodem.

10 kg voor 100 m² 20 kg voor 200 m²

= € 32,45 - BON

TIP

Voor heel grote gazons: Langwerkende gazonmeststof voor 450m²

€ 29,95

De beste prijs/kwaliteit verhouding • Exclusieve langdurige formule : één enkele bemesting per seizoen • Professionele meststof door de consument te gebruiken. • Werkt 3 maal langer dan een klassieke gazonmeststof • Het gazon neemt voor 100 % de stikstof op. € 29,95 • Het aantal maaibeurten verhoogt niet. voor ±450 m² • De strooiwagen goed afstellen en één ronde volstaat. • Het resultaat : een dichte en resistente grasmat !


GA ZO

3 ina pa g

N

Gazonzaden

Hoe kan ik gemakkelijk en zonder veel werk mijn beschadigd gazon herstellen ? Doorzaaigazon

Aanleg en herstel 2 in 1

Doorzaaigazon is ideaal voor het herstellen en vernieuwen van beschadigde plekken in een gazon…. en dit zonder veel werk! De snelle opkomst van het gras heeft dit mengsel te danken aan de omhulling ‘Rapid Green’.

=

Omhulling met meststof op basis van algenextracten

De kieming van de graszaden wordt hierdoor gestimuleerd, de opkomst verloopt sneller en de grasmat groeit sneller dicht. Deze natuurvriendelijke procedure, zonder 200 g € 5,95 toevoeging van chemische stoffen, zorgt ervoor dat u kan genieten van een sterke en gezonde 500 g € 9,45 grasmat.

1 kg

Zeer geschikt voor zowel doorzaaien en aanleggen van een gazon ! 800 g + 25% gratis

€ 9,20

€ 13,95

Welk gazon is resistent tegen veelvuldig betreden en bruikbaar op moeilijke zones ? Schaduwgazon Dit mengsel is speciaal samengesteld voor beschaduwde plekken: onder bomen, langs een muurtje, onder een haag … De dichtheid en fijnheid zorgen ervoor dat het gazon zeer esthetisch oogt. Door de tragere groei moet minder vaak gemaaid worden.

Sportgazon Dit mengsel is speciaal ontwikkeld voor intensief sportgebruik: spelen, wandelen … De dichte grasmat wordt snel gevormd en herstelt vlug na beschadiging of droogte.

500 g € 9 1 kg € ,65 1 3 kg € 2,95 35,95 10 kg € 8

9,95

200 g 1 kg

€ 5,70 € 15,95


pagina 4

IN SIERTU

Zorg voor goede biodiversiteit Gemakkelijk en zonder onderhoud,... en ook nog ecologisch ! -

DEM O B R Garden Déco bloemenmengels zijn samengesteld uit verschillende soorten bloemen. in gebruik, want je kan ze ter plaatse uitzaaien. De S ECODezebijKzijn ERgemakkelijk LDK E V selectie van de variëteiten werd gedaan in functie van de voordelen die verkregen D worden het zaaien : snelle bloei, evenwichtig en gespreide bloei, droogteE R N ED O B C E E D OEM resistentie,.. DERS N I L V verdeeld worBL groter en zal bijgevolg Om het zaaien te vergemakkelijken werden de bloemenzaden gemengd met boekweitkaf. Het zaaivolume is hierdoor REKTegaler T AAN den over het zaaioppervlak. Eenmaal gezaaid, verteert het kaf in de bodem. De bloemenmengsels worden sterk gewaardeerd door de tuinliefhebber. Het brengt een gezellige sfeer in de tuin en vraagt geen onderhoud! Deze mengels zijn ideaal voor het bebloemen van taluds, hellingen en andere braakliggende stukken terrein.

DEM O B R DECO EKKERS BED

DEM O B R DECO EKKERS BELDDVE R O C DE OEMEN BL

Hoogte: 30 cm Oppervlakte: 50 m²

GELS O V T TREK AAN UW A L B OR VELD C E R O DDERS DEC OEMEN N I L BLERS KT V N E R T D AA VLIN T K E Hoogte: 100 cm TR AAN Oppervlakte: 50 m²

DEM ELS O G B O R V vo m² LDor- 50 mT²REKT N DECO EKKERS S E L V W E voor 50 G A U D R O E A O V A B T EC € 2 N 0,75 BL OR € 20,75 AM DERS N I TREK AADN BLOEME W L U TV RZA DEMC U BLATROEKR AAN U D OR A C C A E Z E D R D UU OR D M DEC ODE B R ECO KKERS LS D E ELDG V O E V D R T BE ERS DECO OEMEN D TREK AAN W N I U T VL BLM K BLA OR E R T AN AA A Z R DEC DUU COR DE Hoogte: 50 cm Hoogte: S 50 cm L E G Oppervlakte: 6 m² 15 m² O T VOppervlakte: K E R T UW AAN A L m² B COR AM voor 6 m² A voor 15 Z E R 5 D DUU COR € 9,10 € 14,9 DE

Nu ook 7 nieuwe mengsels voor 4 m²:

€ 4,45

Decor van Biodiversiteit Decor van Snijbloemen Felgekleurd Decor Geurende Bloemen Oosters Decor Pastelkleurig Decor Rustiek Decor

AAM Z R DUU COR DE Voor 2 à 3 seizoenen bloei Hoogte: 50 cm Oppervlakte: 15 m²

ME D O R B R15 DECO Evo KorE S m² K D BE € 14,95

GELS O V T TREK AAN

R VE O C E D OEM BL

UW A L B OR C E D

Hoogte: 50 cm Oppervlakte: 6 m²

voor 6 m²

€ 9,10


ZA

pa

N

a5

gin

Biologische zaden

DE

Assortiment biologische zaden: zo dicht mogelijk bij de natuur ! Met de ontwikkeling van het assortiment biologische zaden, geteeld volgens het Europees lastenboek van de biologische landbouw, toont Vilmorin de zorg voor de duurzame ontwikkeling van de zaden. Het “bio” assortiment van VILMORIN beantwoordt aan de behoefte van een steeds groter wordende groep tuiniers: natuurlijk tuinieren, met minder behoefte aan onderhoud, gezond kunnen oogsten en vooral een onevenaarbare smaak. VILMORIN stelde een assortiment samen vanuit bestaande resistente variëteiten, wat het risico op ziektes en het aantal behandelingen van de plant beperkt. Deze variëteiten zijn beschikbaar in het assortiment van Vilmorin:

Wortel Colmar

Wortel verbeterde Nantes

Radijs Saxa

Radijs 18-daagse

Radijs Gaudry

Rode biet Egyptische

Keukenraap platte vroege

Ajuin Strogele van Vertus

Witribbige snijbiet

Komkommer Marketmore 76

Courgette donkergroene vollegrond

Tomaat Ace 55 VF

Tomaat Saint Pierre

Spinazie winterreuzen

Bataviasla Pierre-Bénite

Kropsla Meikoningin

Raketsla

Eikebladsla groene salad bowl

Eikebladsla rode salad bowl

Prei Carentan

Veldsla grootbladig

Andijvie groene volhart

Kervel gewoon

Bladpeterselie

Basilicum van Genua

Fijne bieslook

Dille

Doorlevende tuinkers

Peterselie dubbel gekrulde

Ik en mijn tuintje !

Tuinieren voor groot en klein! Vroeg begonnen is half gewonnen. Met het assortiment Vilmorin kids, kan uw kapoen ontdekken hoe leuk het is om zelf iets te kweken.

€ 3,45

Hoe groeit een tomaat ? Hoe groeit een zonnebloem ? Aan de hand van een kleine miniserre, een turfpotje, een potgrondpastille en zaad van tomaat of zonnebloem kan er kennis gemaakt worden met de basisbeginselen van het zaaien. Ik ontdek smaken. Ik ontdek geuren. Laat jouw kind de geur van bloemen of de smaak van groenten ontdekken door zelf te zaaien en daarna te genieten van het resultaat! Ik trek vlinders en lieveheersbeestjes aan.

€ 6,15

Ik maak mijn eigen schatteneiland. Hou je van bloemen ? Hou je van vlinders en lieveheersbeestjes? Zaai mooie bloemen en geniet van de diertjes die er op af komen! Met een miniserre, een grote potgrondpastille en wat zaden kan je zo aan de slag.

€ 9,45


M

O

T S E

N I U

6 a in

p

ag

Hoge kwaliteits-

HYBRIDE F1: zaden van hoge kwaliteit een beetje uitleg: Zaden die onder de noemer “hybride F1” vallen, zijn variëteiten die voortkomen uit een kruising van twee sterke moederplanten die werden uitgekozen omwille van hun uitzonderlijke kwaliteiten zoals grote homogeniteit tussen de planten, gelijkmatige opkomst van de planten, sterke planten en hogere productiviteit dan de gewone rassen.

Dé specialiteiten van Vilmorin

WORTEL BOLERO HF1 • grote resistentie tegen ziektes • mooie cilindrische wortelen • goede bewaring • uitzonderlijke smaak

WITLOOF CRENOLINE HF1 • een teelt zonder of met dekgrond • mooi gekleurd en schitterend witloof • niet bitter van smaak

STRUIKBOON ECLAREL • donkergroene peulen • peulen zonder draden • uitzonderlijke smaak • gemakkelijk oogstbaar

KROPSLA SAGESS • resistent tegen ziektes en extreme warmte • mooie grote kroppen • regelmatige oogst • malse kroppen

AJUIN LORENZOS HF1 • vroeg en zeer productief • ronde, kopergele vruchten • uitstekende bewaring tijdens de winter

TOMAAT CŒUR DE BŒUF CORAZON HF1 • grote vlezige vruchten met weinig pitjes • sappig en zacht van smaak

Een hoekje vol smaken ! Kruiden zijn kruidachtige planten,

doorlevend of éénjarig, waar de blaadjes (basilicum), de stengel (bieslook) of de zaden (koriander) worden gebruikt om de smaak te verbeteren bij salades of andere gerechten. In het algemeen zijn deze eenvoudig te kweken. Het merendeel van deze kruiden groeit best in pot of buiten in een kleirijke bodem. De grootste kruidenplanten, zoals dille en rozemarijn, zorgen voor een prachtige bloei tijdens de zomermaanden.

TIP

Om zeer smaakvolle planten te bekomen, geef je best niet te veel water. In het kruidenassortiment van Vilmorin: Basilicum, Bieslook, Bonenkruid, Citroenmelisse, Dille, Kamille, Kervel, Oregano Marjolein, Pepermunt, Peterselie, Raketsla, Rozemarijn, Salie, Tijm.


MO UIN

ina pa g

EST

Een geslaagde

7

VILMORIN helpt je op weg… naar een geslaagde moestuin, op ieders formaat! Zaaien

in Jiffy turfpotjes

Zaaien in turfpotjes, zorgt ervoor dat het verplanten in vollegrond heel gemakkelijk kan verlopen, zonder de plant te beschadigen. Het turfpotje kan mee verplant worden en verteert achteraf in de bodem. De samenstelling werd speciaal aangepast aan de behoefte van de jonge plant: • gemakkelijk worteltjes ontwikkelen • optimale vochtigheid tijdens de groei

in Jiffy turfpastilles

Turfpastilles zijn eenvoudig te gebruiken, ze kunnen perfect in de turfpotjes gebruikt worden en hebben alle eigenschappen waar zaden behoefte aan hebben bij het kiemen en het opgroeien als jonge plant.

estel

zaaito

in vollegrond

Zaaien in vollegrond kan nu perfect met het ‘Precisie Zaaitoestel’ van Vilmorin. Dit gemakkelijk te gebruiken toestel zorgt voor een precieze zaai zonder veel verspilling. Achteraf is uitdunnen ook overbodig.

5 € 5,6

Onkruidbestrijding In de moestuin is het vaak een hele opgave om al het onkruid te wieden tussen de jonge gewassen.

Zonder veel werk en op milieuvriendelijke manier de bodem net houden met Mulchfolie. Op de mulchfolie staan voorgedrukte plantafstanden; heel gemakkelijk om onmiddellijk de gewassen op de juiste afstand te zaaien of planten.

In tegenstelling tot de klassieke folies, verteert de mulchfolie vanzelf in de bodem, dit door aanwezigheid van zetmeel als grondstof voor deze 100 % biologisch afbreekbare en composteerbare film. TIP: Wil je de folie vroeger verwijderen, doe hem dan gerust in de compostbak.

Naargelang de te kweken groenten kan er een keuze gemaakt worden uit 3 types: Alle teelten: speciaal voor tomaat, paprika, courgette, aubergine,… verteert na ongeveer 4 à 5 maanden Speciaal salades: verteert na ongeveer 2 à 3 maanden Speciaal aardbeien: verteert na ongeveer 5 à 6 maanden

E EI B ALLTEN D EEL ALLE N AAR E T D BEI A D E L R T A L S AA TEE E

AD SAL

Vilmorin brengt een oplossing:

E

€ S9A,L9AD 5 per ro

l

E ALLTEN L TEE

Laten groeien en beschermen

Nadat alles goed gezaaid is, willen we onze planten nog kunnen beschermen. Pop-up Plant Express Groeitunnel

l Tunne

De groeitunnel, ideaal voor gebruik tussen maart en juni, creëert het effect van een serre tijdens 44,50 de lente. Hij versnelt de groei van de planten en beschermt ze tegen slechte weersinvloeden. Verbranding door fel zonlicht wordt voorkomen door de anti-UV behandeling van de tunnel. In enkele seconden is de tunnel volledig ontplooid. De rits in het midden vergemakkelijkt het toedienen van water maar... Uitbre biedt ook de mogelijkheid om de serre te vergroten met een uitbreidingsmodule. iding

€ 22

,50

I

A

BE D R A


MOE

De actieve

STU

pagin

IN

a8

De 3 belangrijkste verwachtingen van een tuinman zijn:

NATUURLIJK, EENVOUDIG en DOELTREFFEND Het antwoord van Vilmorin

‘De Actieve Natuur’: een compleet en gloednieuw gamma producten, bruikbaar in de biologische landbouw, speciaal ontwikkeld om te slagen in de aanleg van een eigen moestuin, gazon of siertuin.

PLANTIUM + BIOREVEIL = EENVOUDIGER TUINIEREN

 een actievere bodem  een resistente plant: tegen externe invloeden (ziektes, insecten en onkruiden)  EENVOUDIGER tuinieren. • Minder beregenen en minder extra meststoffen toedienen • Snellere opkomst van het zaaigoed • Vluggere groei van de plant

BIOREVEIL WERKT OP DE BODEM

De stukjes natuurlijke gist werken op de micro-organismen in de bodem. Deze zorgen voor een betere opname van voedingselementen door de plant. Voordelen: - Starter effect - Grotere vruchten en meer rendement - Minder behoefte aan extra gietbeurten en bemesting Voor welke planten ? - bloemen 30 g - gazon - wortelgroenten (radijs, wortelen, rapen,...). Wanneer toedienen ? Bij het klaarleggen van de bodem, net voor het zaaien. TIP van Vilmorin Hoeveel ? Meng 15 g Bioreveil in 10 l BIOREVEIL mag gemengd worden met water voor 10 m². potgrond, 10 g voor 20 l potgrond.

PLANTIUM WERKT OP DE PLANTEN

MYCCORHIZAE, microscopisch kleine schimmels, zetten zich vast op de wortels van de planten en bevorderen de opname van de voedingselementen in de bodem. Hierdoor verbetert de wortelontwikkeling van de plant aanzienlijk. Voordelen: - Een snelle hergroei van de plant na het aanplanten. - Een kleinere behoefte aan gietbeurten, meststoffen en zorg. - Een verbetering van de bloei en productie.

€ 4,5 5

De meststoffen van de ACTIEVE NATUUR ALGEMENE BASISMESTSTOF

14

€ 4 0g ,55

5

,5 €4

• Langwerkend • Ideaal voor kleine aanplantingen op terras en balkon of voor de vierkante moestuin

SNELWERKENDE MESTSTOF

Oogst in vollegrond  herstelt de bodemreserves door toevoeging van organisch materiaal

40 g

Vroegere oogst  versnelt de ontwikkeling van de plant; het hoge gehalte stikstof zorgt voor een snelle groei.  Boost effect: stimuleert de plant tijdens moeilijke periode (bvb. koude periode)

• Bruikbaar in de biologische landbouw • De mini-korrel zorgt voor een egalere verdeling en een gemakkelijke opname door de plant.

UNIVERSELE MESTSTOF Overvloedige oogst  zorgt voor een sterke plantengroei en overvloedige oogst.

MESTSTOF VOOR KRUIDEN Lekkere oogst  zorgt voor een lekkere oogst van de planten op terras of balkon.


M

pa

De vierkante

OE

gin

ST

a9

UI

N

TUINIEREN KAN OOK OP EEN ANDERE MANIER ... De verhoogde moestuintafel Of je nu in de stad woont, of op het platteland, de verhoogde moestuintafel laat je op een comfortabele manier genieten van een ‘moestuintje’. De moestuintafel kan een plaats krijgen op het terras, het balkon of op een zonnige plaats in de tuin. Constant gebukt staan, moet niet en je kan jouw favoriete groenten zelf kweken. Verschillende gewassen zijn gemakkelijk te telen: ajuin, salade, radijs, tomaat, aubergine, keukenraap, prei, andijvie, … zonder een assortiment kruiden te vergeten.

m

60 x 80 x 80 c

€ 99,00

Eenvoudig te monteren hap! zonder gereedsc

120 x 120 x 40

cm

€ 99,00

Om een optimale kwaliteit van de ge-

De vierkante moestuin

wassen te bekomen, gebruik je, voor het opvullen van de verhoogde moestuintafel, best de Or Brun Plantaarde.

40 l

Wat is Or Brun Plantaarde? • • • • • •

€ 9,95

Substraat van tuinaarde, vervangt de bestaande tuinaarde wanneer deze van slechte kwaliteit is. Vruchtbare grond met een structuur bruikbaar voor elke teelt. Luchtig en goed watervasthoudend, door de bruine en blonde turf. Gecomposteerde schors zorgt voor drainage bij overvloedig begieten of stortbuien. Gemengd met het bodemverbeterend middel l’Authentique. Wordt puur gebruikt of gemengd bij aanplantingen in vollegrond of in bak.

Een klein hoekje in de tuin of op het terras volstaat om een eigen kleine moestuin aan te leggen. Met de vierkante moestuin (1,20m x 1,20m) kom je op een snelle en eenvoudige manier een stap dichter bij het tuinieren! Deze vorm van tuinieren heeft natuurlijk ook tal van andere voordelen: snel opwarmen tijdens de lente, goede drainage,… Plaats de vierkante moestuin dicht bij de woning op een zonnige plaats en tijdens het koken heb je de verse groenten en kruiden dicht bij de hand. Bemesten kan met de meststoffen van de ‘Actieve Natuur’. (zie pag. 8)


M

S E O

I U T

pa

N

Aandacht voor

0 1 a

gin

UNIEK PRODUKT Met natuurlijke grondstoffen wijst OR BRUN de consument de weg naar respectvol tuinieren, gezonde groenten met een verbluffende smaak en kwaliteitsvolle planten. ALGEN, DE BASIS VAN HET OR BRUN VERHAAL Aan de Franse westkust spoelen jaarlijks tonnen zeewier aan die bijzonder rijk zijn aan sporenelementen. Deze elementen zijn zeer bevorderlijk voor de ontwikkeling van gezonde planten en hebben een bijzondere impact op de smaak van groenten. OR BRUN mengt dit zeewier met dierlijke mest en composteert dit gedurende een achttal maanden onder hoge temperaturen van ongeveer 75°C, waarbij schadelijke organismen en eventuele onkruidzaden vernietigd worden. Het resultaat is een zeer rijke bodemverbeteraar die als goede basis dient voor alle aanplantingen in de tuin. De kwaliteiten van dit product zijn verbluffend. Dit bodemverbeterend middel “l’authentique” bevat vele voedingsstoffen en is bovendien rijk aan sporenelementen, humuszuren en microorganismen. Een vergelijkbaar product is onvindbaar.

HET EFFECT OP DE BODEM IS ONMISKENBAAR • verbetert de fysische structuur: luchtige bodem, doorlaatbaar en diep bewortelbaar • brengt voedingsstoffen aan: stikstof, fosfor, kali, magnesium en sporenelementen • activeert het bodemleven: rijk aan nuttige bodembacteriën

WAAR EN HOEVEEL TE GEBRUIKEN? MOESTUIN: bij het zaai- of plantklaar maken van de bodem:

500 à 700 g per m² Uitplanten van groenteplanten: 50 g per plant = 1 handvol

Getuigenis van een gebruiker: Gust Moens uit Hombeek is een “amateurteler” met hart en ziel … We brachten hem een bezoek en beschrijven hieronder wat Or Brun l’Authentique voor Gust betekent. Bij aankomst laat Gust onmiddellijk zijn ajuinen zien en zegt: “Kijk hoe mooi deze ajuinen zijn, ik had er nog meer moeten zetten! Zijn die niet geweldig!” Het enthousiasme druipt eraf want Gust is terecht fier over zijn opbrengsten in zijn groentetuin. Slechts enkele m² tomaten in zijn tuin en hij zat al over de 1000 geplukte tomaten. En volgens Gust komt dat allemaal door het gebruik van ‘Or Brun l’Authentique’. Het product werd hem twee jaar geleden aangeraden door de verkoper van het tuincentrum dat hij regelmatig bezoekt. “En ik gebruik er niet veel van!” zegt Gust. “Lichtjes mengen met de grond en planten of zaaien.” “Dat moet toch wel kwaliteit zijn!”voegt hij er snel nog aan toe. Gust gebruikt geen sproeistoffen en probeert toch goed te ‘boeren’. Volgens hem speelt het product Or Brun l’Authentique daar een heel grote rol in. De planten zijn gezonder en groeien beter. “De opbrengst is dan uiteraard ook veel beter!” En Gust…hij ‘boerde’ nog verder… natuurlijk met “Or Brun l’Authetique”

AANPLANT VAN BOMEN, STRUIKEN, HAAGPLANTEN & ROZELAARS:

1 deel Or Brun mengen met 10 delen tuingrond of potgrond.

ONDERHOUD VAN DE TUIN: uitstrooien aan de voet van de plant en beetje inwerken

GAZON:

Kleinfruit: 300 à 500 g/m² Bomen, struiken, heesters en rozelaars: ca 500 g per plant Eenjarige en doorlevende borderplanten: 300 g/m² bij het zaaien: 300 à 400 g/m² in het zaaibed inwerken Onderhoud: 100 g/m² over het gazon uitstrooien.

20 kg 10 kg 5 kg

€ 13,75 € 8,80 € 6,95


1 pagina 1

ONGEDIE

RT E

Ongedierteverjagers

Verjaag ongewenste bezoekers: honden, katten, marters, konijnen, vossen, mollen en andere ondergrondse knaagdieren.

Efficiënt door de ultrasone geluiden De Weitech ultrasone ongedierteverjagers zenden ultrasone geluiden uit om ongewenste dieren te verjagen uit de tuin. De ultrasone geluiden worden afgewisseld met hoorbare geluiden en steeds op een variërende golflengte. De dieren worden afgeschrikt en verlaten hierdoor deze omgeving.

WEITECH gebruikt geen chemische producten, noch vergif.

€ 26,95

95

€ 43,

Garden Protector Verjaagt honden, katten, marters, konijnen, vossen, … Beschermde oppervlakte: 200 m²

Mollenverjager met zonnepaneel Verjaagt mollen en ondergrondse knaagdieren zoals woelratten. Dit toestel werkt op trillingen en wordt direct in de tunnel geplaatst. Beschermde oppervlakte: 350 m²

€ 17,45

BIRD Repeller

Dit toestel zendt ultrasone geluiden uit om duiven en andere vogels te verjagen van op het terras, balkon, garage, ... Actief op 40 m² - werkt op 3 AA batterijen

95

€ 22,

€ 49,9

5

Garden Protector 2 met flash Verjaagt honden, katten, marters, konijnen, vossen, reigers,… Werking: Van zodra de infrarode detector een beweging waarneemt, schakelt het apparaat gedurende 7 seconden aan. Het toestel zendt een ultrasoon geluid uit waardoor de indringer schrikt en de locatie zal verlaten. De flash (als optie te gebruiken) verhoogt het schrikeffect. Beschermde oppervlakte: 200 m²

Tip: Dit toestel kan via een adapter aangesloten worden op het electriciteitsnet.

SMOKE-OUT Behandeling van mollengangen. De SMOKE-OUT van WEITECH is een innovatief, ecologisch en efficiënt product om mollen uit de tuin te houden. Gebruikmakend van bewezen rooktechnologie zal elke Smoke-Out een tunnel met een lengte tot 40 meter bedekken met een coating, die de mollen wansmakelijk vinden. De rook op basis van ricinusolie vormt een fysieke barrière tussen de mol en zijn voedingsbodem. De mollen zullen hierdoor andere oorden opzoeken. Wordt verkocht in een 3 pack.

€ 10,9

5

WazzzpAway Verjaagt wespen.

Door een vijandig wespennest te imiteren, houdt de WazzzpAway de meeste wespensoorten op een doeltreffende manier buiten het bereik van het beschermde gebied. De WazzzpAway gaat de wespen niet lokken maar houdt ze op een veilige afstand.


✃ BON € 2,50 VILMOGAZON+ Naam: E-mail: Straat: Nr: Postcode: Gemeente:

€ 2,50 KORTING bij aankoop van 1 zak VilmoGazon+ 20 kg

11 0263

Samengestelde organische meststof NPK 9+5+20+2MgO met bacteriën. Geldig van 15/2/2012 tot 31/10/2012. Direct verrekenbaar aan de kassa, niet cumuleerbaar. Onvolledig of niet ingevulde bons worden niet aanvaard. VU: Bucomat, Karrewegstraat 138, 9800 Deinze.

Niet te missen acties PROMO SPORTGAZON

VILMORIN AANLEG EN HERSTEL 2 in 1

800 g + 25% gratis

10 kg

Geldig tot 31 oktober 2012

€ 23,50

Geldig tot 31 oktober 2012

Geldig tot 31 oktober 2012

€ 79,95 2,5 kg

VILMORIN ORGANISCHE GAZONMESTSTOF

€9 ,20

• • • •

Lange en geleidelijke werking Gespreide maaibeurten Gemakkelijk strooibaar Een mooi groen gazon voor 5 maand

an 20 v n e k k a 3z

kg

,00 € 6v. 5 € 71,85 i.p.

Uw voordeel: € 6,85

Laat uw kans niet liggen ! UNIVERSELE POTGROND VILMORIN • Compleet en evenwichtig • Beperkt gietbeurten

3 zakken van 8

0l

€ 37,00 i.p.v

Bevordert de beworteling Voor een uitbundige bloei Voedt de plant gedurende 100 dagen

l akken van 40

3z

0 € 1€62,00 ,55 i.p.v.

Uw voordeel: € 4,55

Excellente prijs/kwaliteit verhouding

Geniet mee van deze aanbiedingen

. € 40,35

Uw voordeel: € 3,35 • • • • •

Echte schors uit de Landes Beperkt onkruidgroei Een prachtige kleur Blijft meer dan 10 jaar liggen 2 maten beschikbaar: 10-25 mm en 20-40 mm

Dé mooiste op de markt !

Geldig tot 31 oktober 2012

Geldig tot 31 oktober 2012

• • •

DECORATIEVE SCHORS

Geldig tot en met 31 oktober 2012

Bezoek ook onze website

www.bucomat.be

KrantLannoo  

Krant, lannoo, hobby

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you