Page 1

TIDE

Divendres 22 de juny · Any 0 · Nº1

Una nova revista emergeix per triomfar Elias Ferrer, Gerard Badia, Hugo Ferrer, Maria Catalan, Mireia Llauradó, Ariel Merindano, Berta Gelabert i Amanda Urtasun

La nova revista Tide , emergeix dirigida per uns alumnes de 1 d’ESO de l’institut Sunion (els de la foto).

En aquesta revista informaran sobre el port de Barcelona, els creuers, el moll de contenidors, les Illes Medes, una sortida de tot el curs i un petit comentari dels editors.

FOTOGRAFIA: Clara Sàez

El nom de Tide, que significa en Anglés marea, es va escollir ja que la temàtica de la revista es centra en entorn el mar.

El port de Barcelona

Moll dels Els creuers contenidors

El port de Barcelona, es un lloc molt important. I per aixó es necesari conèixer a fons.

El moll de contenidors, fa una feina molt gran en el port, i per això li dedicarem un apartat. On parlarem de com exporten productes.

Indic trans oceanic A journey into the seas in 10 days. Children under 8 come for free. Cabins are only $800 per person

Els creuers tenen una gran importància per la ciutat on estan atracats, ja que li donen turisme i per tant diners.


SITUACIÓ I DESCRIPCIÓ DEL PORT

El puerto de Barcelona tiene una parte de contenedores y multipropósito que se utiliza para coger los contenedores de transporte, para transportar los coches… La otra parte, que se llama terminal Cataluña, que se terminara de construir en 2012, se usa para la importación e exportación generalmente de comida, café…

El port de Barcelona, té dos bocanes o entrades, la de sud és la més antiga. La més nova (145m d’ample i 11,5m d’altura), oberta recentment per embarcacions petites.

World Trade Centre és un parc empresarial, on hi ha 40.000m² d’oficines en lloguer entre d’altres sales.

El Maremagnum és un centre comercial, aquest està en el port de Barcelona.

Pont de la Porta d’Europa és el pont més llarg del món construït en un port dóna l’entrada al moll dels ferris i al port vell. Quan i passa un vaixell gran s’obre per deixar-lo passar.

2


EL MOLL DELS CONTENIDORS (PRÍNCEP D’ESPANYA) EXPORTACIÓN 1.-Los camiones cargados pasan por unos portales con lectores OCR y detectores de radiación para identificar al camión i los datos del contenedor. 2.-El camión se detiene en una puerta de acceso automático para validar las identidades, se inspeccionan los contenedores y se define el destino del camión. 3.-Si el camión no puede entrar directamente en el almacén, debe esperar en la zona de aparcamiento hasta que el conductor reciba la notificación de la autorización en los paneles de visualización. 4.-El conductor del camión escanea su tarjeta de identificación para después entrar en la Terminal. 5.-Antes de aparcar en el Área de Transferencia, los conductores deben registrarse en la cabina del punto de conferencia donde hayan aparcado. Por seguridad, deben permanecer en la cabina hasta que la operación termine.

Grúa ASC, construida para transportar contenedores sin tocar a los demás apiñados en el suelo.

6.-Las grúas ASC GRUES transportan el contenedor al punto seleccionado por la “Automatic Grounding Strategy”. Después, la grúa posicionará el contenedor en el área de transferencia en el área automática. 7.-En la secuencia de carga, el sistema asigna el Són grues de grans dimensions amb trabajo a un shuttle carrier. forma de girafa que s’encarreguen de Esta máquina recogerá el posar i treure els diferents contenedor y lo contenidors amb molt poc temps. transportará a las grúas del muelle, donde es inspeccionado antes de embarcarlo. MOLL DELS CONTENIDORS IMPORTACIÓN 1.-La grúa descarga el contenedor del barco en el muelle y es revisado. 2.-Un shuttle carrier carga el contenedor y lo transporta hasta un punto de transferencia asignado por el sistema. És on es carreguen i/o 3.-El ASC sitúa el descarreguen els contenidors. contenedor en el punto Té un moll perquè els vaixells seleccionado por la s’aturin el seu nom és príncep Automatic Grounding d’Espanya. Strategy. En cuanto el conductor se sitúe en la cabina, el ASC lleva el contenedor hasta el área de CONTENIDORS transferencia terrestre.

Estan fets de metall i s’utilitzen per a transportar productes en grans quantitats. Mesuren entre 6 i 10 metres. Grúas para entrar o sacar contenedores de los buques mercantes.

3


SABIES QUE... -Un contenidor estàndard (TEU) mesura 6,096x2,438 x2,591 metres. -Un contenidor TEU pesa 2.400 quilograms. La -La càrrega màxima dels TEU és de 24 tones. -La zona d’atracament del moll mesura 1080 metres. -Al moll Príncep d’Espanya s’hi treballen tots els dies excepte el dia de Nadal i el dia del treballador. -La zona submergida del casc s’anomena “doble fons”. -El calat màxim en el moll Príncep d’Espanya és de 14 metres de profunditat.

Aquí observem el port just quant surt el sol i es pot observer clarament la quantitat de contenidors que hi ha i també el tren que en transporta molts cada dia.

SECURE METAL Don’t you want this to happen?

We’ve got the solution! New steel-titanium bars!

1 ton 2.500$ and protect your merchandise

+Resistant +Light +Cheap

4


ELS CREUERS

Los cruceros son viajes realizados en barcos lujosos de pasajeros que van a cualquier otra parte. Son importantes por distintas arzones, proporcionan turismo, popularidad…

Costa Concordia al port de Barcelona abans de sortir del port.

SABIES QUE... En España un crucero consume 10 megavatios diarios, mientras atrancan en el puerto. Ahora los barcos atrancados en el puerto son alimentados con gasóleo Se ha pensado un proyecto de alimentar a los barcos con electricidad, aunque es un proyecto a largo plazo porque no se puede garantizar el suministro diario y además los barcos tendrían que disponer de un enchufe para ser alimentados.

1996

Children under 7 come free

Rooms from $441

Call now to 5550100-382

Go to Disney Magic!!

Go now to Disney Magic Cruise Ship for 14 days. and travel across the Mediterranean with scales at Italy, France, Sicily...

2010

En el 1996, en els mesos maig i setembre del 1996, és quan es van utilitzar més els creuers, a diferència del 2010, que quan es van utilitzar més els creuers van ser en els mesos de maig, agost i setembre

5


PASSATEMPS

Sudoku

Crucigrama

Solucions:

6


Sortida de final de curs La sortida de final de curs, va ser a l’Estartit, a una casa de colònies anomenada Torreferrana. Vam fer moltes activitats com:tir amb arc,tirolina,vela, kayac o BTT, també vam fer una caminada amb l’objectiu d’anar a l’Escala i fer una gimcana. A la tarda vam anar a la piscina de la casa. La majoria de gent opinava que el menjar no era gaire bo. A la nit vam fer jocs de nit i seguidament,discoteca. Tenia un bon espai per les estones lliures. Ens ho vam passar molt bé i seria una experiència que tornaríem a repetir.

Les illes medes: They have a rich seabed which attracts many researchers studying them each year. This reserve is one of the largest in the Mediterranean and the largest in Catalonia. In total there are 7 islands and some small island, names of 7 islands Medes: -Medallot -Meda gran -Meda petita -Ferranelles -Tascó gros -Tascó petit -Carall bernat

Port de l’Estartit

Poble de l’Estartit

Desembocadura del riu Ter

La casa de Torreferrana tiene una fachada hecha de piedras i el tejado de teja, está envuelta por un campo extenso donde se encuentran la tirolina, tiro con arco, porterías de fútbol y piscina.

La casa de Torreferrana es trova a Bellcaire de l’Empordà, Girona.

Opinió personal grup 15

Gerard Badia: Súnion m’agrada perquè és diferent als altres instituts, i això el fa especial. Hugo Ferrer: El curs a estat difícil, he fet amics, el que no m’ha agradat a estat lo dels grups naturals.

Maria Catalan:Aquest curs m’ha passat molt ràpid. He fet noves amistats i he conegut a gent nova. Berta Gelabert: Aquest curs a estat una mica complicat però m’ho e passat molt bé i he fet noves amistats.

Ariel Merindano: Aquest curs no ha estat tan difícil com deien. He fet molts amics, m’ho he passat molt bé.

Manu Muñoz: Aquest curs m’ha semblat entretingut, però lo que no m’ha agradat ha estat els deures, controls...

Elias Ferrer: M’ha agradat el curs 1eso, però potser és l’últim.

Mireia Llauradó: Pensava que seria més difícil. Coneixia força gent de l’altre escola, però tot i així vaig fer més amics! Amanda Urtasun: Aquest curs a estat una mica difícil. He fet molts amics i m’ho he passat molt bé .

7

Grup 15NO  

Treball de sintesi 1r Eso 2012-Súnion.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you