Page 1

Opdracht multimedia Bernd De Blanck Daan Blancke 2COME


1. H&M application

Nieuwe H&M app H&M heeft een nieuwe app ter beschikking van zijn klanten gesteld. De modeketen had al een app maar deze was sterk verouderd en verdween. De gloednieuwe applicatie kan je internationaal verkrijgen. Het is zeer uitgebreid met een catalogus, video’s, en je kan zien welke bestellingen nog geleverd moeten worden. Het vergt echt niet veel moeite om de app via google play of Itunes te downloaden en installeren. Helaas kan er niet online geshopt worden maar met behulp van de GPS kan men snel een shop opsporen. De app is zowel verkrijgbaar voor Iphone als Android.

Werking Vooraleer je de app opstart wordt er gevraagd in welk land de klant in kwestie woont. Op die manier kan de app zich meteen aanpassen en zich internationaal oriënteren. Het besturingssysteem van de app ziet er veel strakker en moderner uit dan de vorige app. H&M heeft duidelijk voor een ‘fancy’ stijl gekozen. H&M heeft gekozen voor een groot tabblad om de klanten meteen naar de shop en dus de producten te leiden. De subcategorieën dames, heren, kinderen springen in het oog. Wanneer je op het H&M-icoontje klikt, klapt er een menuutje open met de mogelijkheden Artikelen, inspiratie, bad, mijn H&M, support, store locator. (figuur 1) Hieronder worden deze functies kort even toegelicht. In

Figuur vervolgmenu van artikelen zoals eerder vermeld de subcategorieën dames, en kinderen te zien. 2) Na het aanklikken van de categorieën kan je uit verschillende opties. Er worden gekozen uit verschillende soorten vb. T-shirts, broeken, overhemden,… Maar men alles in één keer bekijken. Figuur een snelle methode omdat Figuur manier meteen kunt kiezen naar wat je op zoek bent.

het

krijg je heren (Figuur één van kiezen kan kleding kan ook Het is je op die

Vervolgens wordt het assortiment tentoongesteld aan de hand van thumbnails. Dit zijn allemaal kleine fotootjes naast elkaar, zo kan je rap en eenvoudig scrollen door hun gamma. Indien je klikt op één van de producten dan komt die groot in beeld en via een veegbeweging kan je ook op die manier door het assortiment bladeren. (figuur 3)


Het icoontje ‘inspiration’ uit het hoofdmenu geeft ons een kijkje in de nieuwe trends op de markt. H&M doet dit aan de hand van video’s die worden geüpload over diverse dingen in de modewereld of de making-offs van hun fotoshoots. H&M zorgt ervoor dat hun klanten up-to-date blijven. Onder ‘inspiration’ kan men ook de foto’s van de shoots van H&M terugvinden. Men vindt hier albums van celebrities zoals David Beckham in terug. (figuur 4)

Figuur

Het volgende in de rij is de shop. Hier staan alle opgeslagen video’s uit ‘inspiration’ of de producten uit het assortiment die je hebt gekozen. Hier kan je ook bekijken wanneer jou product geleverd zal worden. Het is jammer dat H&M hier nog geen gebruik heeft gemaakt van een functie die ervoor zorgt dat er ook via de applicatie producten besteld kunnen worden. ‘My H&M’ is zowat de optieknop. Hier kan je inloggen of je gegevens veranderen. Er is ook de mogelijkheid om aansluiting te maken met diverse social media als Facebook en Twitter. Er is ook een inbox aanwezig, hier worden acties en advertenties naar toe gestuurd indien klanten dit willen. Bij ‘support’ gaat het vooral over contact met de klanten. Je kan hier contact opnemen met hun klantenservice als je met vragen zit, inschrijven voor hun nieuwsbrief. Er is ook een follow page waar er expliciet verwezen wordt naar de diverse media. De ‘Store-Locator’ heeft een geografische functie. De klanten kunnen via de locator altijd en overal een H&M-shop vinden. Je kan via een eenvoudige GPS-functie de dichtst bij zijnde shop opzoeken. (figuur 5) H&M heeft met deze nieuwe versie van hun app een zeer goede beurt gemaakt. De app is zeer uitgebreid en is Figuur eenvoudig om mee te werken. Er liggen natuurlijk ook nog enkele mogelijkheden binnen de app, want er kan nog steeds niet online besteld worden.

2. Mobile app


Om de mobile app te maken hebben we gebruikt gemaakt van de software van Appypie. Het is daarop niet zo moeilijk om een app te maken. Je krijgt als resultaat wel enkel een proefversie van de app.

Op de homepagina kan je kiezen voor ‘create new app’.


Daarna kan je kiezen uit verschillende categorieĂŤn. Wij hebben gekozen voor sport. Dan kan je je app een naam geven, lay-out kiezen, achtergrond, icoon en een type app.


Bij de volgende stap kan je kiezen wat je allemaal in je app wilt steken. Wij hebben bijvoorbeeld gekozen voor about, contact, services, quote (het lukte niet om een quote toe te voegen in dit deel van de app) en photo (daar hebben we onze instagram pagina in ge誰ntegreerd).


Na deze stap kan je die onderdelen die je gekozen hebt invullen. Dat zult u zien via de link van de marketplace. Bij het volgende screenshot ziet u het resultaat van onze app. Hierop ziet u de homepage. Onder het screenshot staat de link naar onze app.

http://apps.appypie.com/marketplace/app-market-place/id/1553559bc2b6


3. Instagram

Hashtag: #passionforfootball

Opdracht multimedia  

Bernd De Blanck & Daan Blancke 2COME

Opdracht multimedia  

Bernd De Blanck & Daan Blancke 2COME

Advertisement