Page 1

PTPTN Login. Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional

Jikalau diikutkan, begitu banyak cawangan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional di seluruh negeri di Malaysia.

Ini semua dilakukan dengan harapan dapat menyediakan perkhidmatan terbaik kepada kalangan peminjam dan bekas peminjam mereka dalam mendapat pinjaman PTPTN atau lain-lain tujuan termasuklah melakukan bayaran semula.

Lebih lagi sekarang ini Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional juga telah menyediakan kemudahan untuk anda bagi melakukan segala perkara yang berkaitan PTPTN terus dari rumah anda.

Apa yang perlu anda lakukan anda akses PTPTN login.


CARA UNTUK AKSES PTPTN LOGIN?

Apa yang perlu anda lakukan cukup mudah dan senang sahaja.

• Sila klik pada pautan seperti yang tertera pada jadual di atas • Kemudian, anda perlu masukkan nombor kad pengenalan anda

Selepas itu akan tertera maklumat yang memaparkan info dan maklumat berapa anda hutang dengan Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional

Berita Semasa nasihatkan supaya segala pinjaman anda diuruskan dan dibayarkan secara konsisten. Tidak kisah walaupun pada jumlah yang kecil.


Jangan dibiarkan tidak dibayar hutang pendidikan yang telah anda ambil dan belanjakan untuk tujuan menyara kos sepanjang di pengajian tinggi.

Ini kerana ia boleh mengakibatkan anda kena tindakan blacklist oleh PTPTN sehingga membolehkan Imigresen menghalang anda keluar negara. Bertambah teruk lagi usaha anda untuk melakukan pinjaman seterusnya termasuklah pinjaman perumahan, pinjaman kereta terhalang disebabkan kelalaian anda membayar semula hutang PTPTN anda.


SUMBER : https://www.beritasemasa.com.my/ptptn-login/

Akses PTPTn Login  

semak panduan untuk login ptptn setiap kali anda mahu hantar permohonan secara online

Akses PTPTn Login  

semak panduan untuk login ptptn setiap kali anda mahu hantar permohonan secara online

Advertisement