Page 1

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ ΗΛΊΑ ΜΠΕΡΙΆΤΟΥ Ο Ηλίας Μπεριάτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ, πτυχιούχος γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Nanterre και διδάκτωρ στον χωροταξικό και περιφερειακό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Σήμερα είναι Καθηγητής χωροταξικού - περιβαλλοντικού σχεδιασμού και γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει κατά καιρούς διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος Χωροταξίας και Περιβάλλοντος στο ΥΧΟΠ (1981-85), Νομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης (1985-89), Επιστημονικός Σύμβουλος της ΚΕΔΚΕ, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1992-96), Γενικός Γραμματέας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος (1996-98), Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΧΩΔΕ (1998-2001), Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ (2009). Για την ακαδημαϊκή και πολιτική του δράση έχει τιμηθεί το 1997 από το WWF ως Leader for a Living Planet-2000, από το 2004 είναι Fellow στο Wessex Institute of Technology (UK), το 2005 του απονεμήθηκε το Βραβείο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Σχολών Χωροταξίας και το 2010 βραβεύθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης (CEMAT) για την συμβολή του στην Ευρωπαϊκή χωροταξία και πολιτιστική κληρονομιά. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου διαφόρων οργανώσεων όπως του Ιδρύματος Αντώνη Τρίτση, του Κέντρου Μελετών Ιονίου και άλλων φορέων. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ ΛΕΥΤΈΡΗ ΓΙΑΝΝΆΤΟΥ Ο Λευτέρης Γιαννάτος του Διονυσίου και της Μαριάννας γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Αποφοίτησε από το 2° Λύκειο Ζακύνθου και αμέσως μετά έφυγε για την Ιταλία όπου φοίτησε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ματσεράτα. Αποφοίτησε το 1997 σαν Αριστούχος. Μιλάει δυο ξένες γλώσσες: αγγλικά - ιταλικά. Στη Ζάκυνθο επέστρεψε το 2000 αφού υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Από τον Ιούλιο του 2001 μέχρι σήμερα ασκεί την δικηγορία τόσο στον τομέα του αστικού δικαίου όσο και σ’ αυτόν του ποινικού δικαίου. Από το 2005 είναι Νομικός Σύμβουλος της Τράπεζας EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. στη Ζάκυνθο. Τον Νοέμβριο του 1997 εκπόνησε εργασία στο συνταγματικό δίκαιο με θέμα «Η Άμεση Δημοκρατία: Μια Τυπολογία». Είναι μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου. Είναι παντρεμένος με την Διονυσία Θεοδόση – Νόμπελου.

Ζάκυνθος

Γραφεία Ζακύνθου: Δ/νση: Αλεξάνδρου Ρώμα 13, Ζάκυνθος Τηλ: 26950 45983


ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ΙΟΝΊΩΝ ΝΉΣΩΝ

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ ΊΩΝ ΝΉΣΩΝ ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ΙΟΝ

Οι προτεραιότητές μας για τη Ζάκυνθο Κυριότερα έργα και παρεμβάσεις •

• •

Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων σε νέα βάση για την αποφυγή οικολογικής και τουριστικής υποβάθμισης.

Ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων με τη δημιουργία λιμνοδεξαμενών και τη βελτίωση του δικτύου (επισκευή και αντικατάσταση) για την αποφυγή διαρροών.

Ανάπτυξη του οικοτουρισμού με αξιοποίηση και ανάδειξη της φυσικής κληρονομιάς. Ολοκληρωμένη προστασία του κόλπου Λαγανά ως βιοτόπου της θαλάσσιας χελώνας καρέτα – καρέτα, με στόχο την ήπια τουριστική ανάπτυξη με υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες. Αποκατάσταση του οδικού δικτύου για την άρση της απομόνωσης των χωριών της ορεινής Ζακύνθου και της ενδοχώρας, καθώς και υλοποίηση του οδικού άξονα βορρά-νότου. Κατασκευή σύγχρονης προβλήτας για την πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων. Αποπεράτωση των έργων για την έναρξη λειτουργίας και τη διαχείριση της μαρίνας, με απομάκρυνση των παραπηγμάτων της λαϊκής αγοράς και την αξιοποίηση των αποθηκών του Λιμενικού Ταμείου.

Νέο λιμάνι (επέκταση) και σύνταξη ρυθμιστικού σχεδίου (master plan) για ολόκληρη τη χερσαία ζώνη του λιμένος Ζακύνθου. Δημιουργία Βιοτεχνικού Πάρκου και Εμπορευματικού Κέντρου για να δοθούν οι απαραίτητοι χώροι για την ανάπτυξη των οικονομικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων της πόλης και του νησιού της Ζακύνθου.

Αποπεράτωση του Δημοτικού Θεάτρου.

Κατασκευή δεύτερης γέφυρας στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους για τη δημιουργία και δεύτερης εισόδου στην πόλη και την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης των αξόνων από Βασιλικό και Αργάσι.

Σύνθεση Συνδυασμού ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ: συμμαχία για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου: ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ΙΟΝΊΩΝ ΝΉΣΩΝ Ηλίας Μπεριάτος του Τηλέμαχου ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Λευτέρης Γιαννάτος του Διονυσίου ΥΠΟΨΉΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΊ ΣΎΜΒΟΥΛΟΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Βίτσος Ιωάννης του Χαραλάμπους, Καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Δ/ντής Τ.Ε.Ε., τ. Πρόεδρος Ε.Λ.Μ.Ε. Ζακύνθου

Κλαυδιανός Ανδρέας του Διονυσίου, υπάλληλος ΟΤΕ Κομιώτης Ιωάννης τoυ Σπυρίδωνος, Οικονομολόγος Κοτσώνης Θεοφάνης του Σπυρίδωνος, Οδοντίατρος Κόττης Νικόλαος του Σταύρου, Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής Μάνεσης – Καραμπάς Ιωάννης - Διονύσιος του Σπυρίδωνος, Υπάλληλος Δήμου Λαγανά, Β΄ Αντιπρόεδρος Α.Μ.Ε.Α. Ζακύνθου Μαρίνος – Γεωργαράς Διονύσιος του Αναστάσιου, Υπάλληλος Δήμου Ελατίων Μαρίνου – Ξανθού Μαρία – Ελένη (Μαρλέν) του Θεοδώρου, Πτυχιούχος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αγγλικού Εμπορικού Κολεγίου St. George Πλέσσα – Πυρομάλλη Αικατερίνη του Παναγιώτου, Υπάλληλος Νομ/κής Αυτ/σης Ζακύνθου Στρούζας Μάριος του Πέτρου, Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής Τζανέτου Μαρία του Διονυσίου, Ξενοδόχος

Zakynthos Program  

Ionio arxipelagos programma Zakyntou