Page 1

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ ΗΛΊΑ ΜΠΕΡΙΆΤΟΥ Ο Ηλίας Μπεριάτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ, πτυχιούχος γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Nanterre και διδάκτωρ στον χωροταξικό και περιφερειακό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Σήμερα είναι Καθηγητής χωροταξικού - περιβαλλοντικού σχεδιασμού και γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει κατά καιρούς διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος Χωροταξίας και Περιβάλλοντος στο ΥΧΟΠ (1981-85), Νομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης (1985-89), Επιστημονικός Σύμβουλος της ΚΕΔΚΕ, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1992-96), Γενικός Γραμματέας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος (1996-98), Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΧΩΔΕ (1998-2001), Βουλευτής Επικρατείας ΠΑΣΟΚ (2009). Για την ακαδημαϊκή και πολιτική του δράση έχει τιμηθεί το 1997 από το WWF ως Leader for a Living Planet-2000, από το 2004 είναι Fellow στο Wessex Institute of Technology (UK), το 2005 του απονεμήθηκε το Βραβείο της Ένωσης Ευρωπαϊκών Σχολών Χωροταξίας και το 2010 βραβεύθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης (CEMAT) για την συμβολή του στην Ευρωπαϊκή χωροταξία και πολιτιστική κληρονομιά. Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου διαφόρων οργανώσεων όπως του Ιδρύματος Αντώνη Τρίτση, του Κέντρου Μελετών Ιονίου και άλλων φορέων.

Λευκάδα, Μεγανήσι, Καστός, Κάλαμος ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ ΆΓΓΕΛΟΥ ΒΛΆΧΟΥ Ο Άγγελος Βλάχος γεννήθηκε στη Λευκάδα όπου και ζει μόνιμα. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά. Είναι εκπαιδευτικός, καθηγητής Μαθηματικών. Από το 1977 έως και το 1980 δίδασκε στα φροντιστήρια «ΓΜΩΝΩΝ», ενώ από το 1980 μέχρι και σήμερα εργάζεται στην Β/θμια Εκπαίδευση. Το διάστημα 1990-2002 ήταν Διευθυντής στο Γυμνάσιο Νυδριού, ενώ από το 2003 μέχρι και σήμερα είναι Διευθυντής στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας. Ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από το 1994 έως το 2006 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λευκάδας, τη δε περίοδο 1999-2002 ήταν Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας. Στις εκλογές του 2006 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος και το διάστημα 2007-2010 είναι Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Λευκάδας. Είναι μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Λευκάδας. Υπήρξε Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Λευκάδας το διάστημα 1994-2004.

Γραφεία Λευκάδας: Δ/νση: Φιλαρμονικής 2 (Κεντρική Πλατεία Λευκάδας) Τηλ: 26450 24210


ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ΙΟΝΊΩΝ ΝΉΣΩΝ

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ ΊΩΝ ΝΉΣΩΝ ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ΙΟΝ

Οι προτεραιότητές μας για τη Λευκάδα, το Μεγανήσι, τον Καστό και τον Κάλαμο Κυριότερα έργα και παρεμβάσεις

Διαχείριση υγρών αποβλήτων: αναβάθμιση του ΒΙΟ. ΚΑ. Λευκάδας, ολοκλήρωση του ΒΙΟ.ΚΑ. ΕλλομένουΚαρυάς-Σφακιωτών, ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου.

Σύνθεση Συνδυασμού ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ: συμμαχία για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό στην περιφερειακή ενότητα Λευκάδας:

Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των ακτών από τη διάβρωση.

ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ΙΟΝΊΩΝ ΝΉΣΩΝ

Αειφόρος ανάπτυξη της υπαίθρου: ανάδειξη παραδοσιακών προϊόντων, αξιοποίηση ενδημικών καλλιεργειών (π.χ. φακές Εγκλουβής), βιολογικές καλλιέργειες και ιχθυοκαλλιέργειες σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του οικοτουρισμού.

Χωροταξικός σχεδιασμός και διευθέτηση των χρήσεων γης: χωροθέτηση Βιοτεχνικού Πάρκου, ολοκλήρωση του κτηματολογίου με αντιμετώπιση των προβλημάτων που οφείλονται σε σφάλματα της μελέτης, επικαιροποίηση και έγκριση της ειδικής χωροταξικής μελέτης. Πολεοδομικός σχεδιασμός και οικιστική ανάπτυξη: ολοκλήρωση ΓΠΣ-ΣΧΟΟΑΠ, ολοκλήρωση Σχεδίων Πόλης και Πράξεων Εφαρμογής, αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων - προσόψεων κτιρίων, αναπλάσεις παραλιακών ζωνών - θαλασσίων μετώπων (όπως: Δήμος Ελλομένου από Περιγιάλι έως Μεγάλο Αυλάκι), ανάδειξη της ταυτότητας των οικισμών του νησιού με αναβάθμιση της αισθητικής των κατασκευών βάσει προδιαγραφών. Οδικά έργα: βελτίωση του άξονα βορρά-νότου (Λευκάδα-Νυδρί-Βασιλική), δημιουργία εγκάρσιου οδικού άξονα Λευκάδας (Βαυκερή-Καρυά-ΣφακιώτεςΑγ.Νικήτας), δημιουργία της υποθαλάσσιας ζεύξης της Λευκάδας με την Ακαρνανική ακτή και σύνδεση με τον άξονα Άκτιο-Αμβρακία, δημιουργία δρόμου Άμουσω-Αγιοφύλι-Βασιλική για την ανάπτυξη της νοτιοανατολικής Λευκάδας.

Λιμενικά έργα: διαπλάτυνση και εκβάθυνση του διαύλου, λιμάνι στο Δήμο Ελλομένου, τουριστικό αγκυροβόλιο στη Βασιλική, λιμάνι στον Αθερινό.

Βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων για ύδρευση και άρδευση.

Oλοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων: πρόγραμμα ανακύκλωσης, μελέτη και χρηματοδότηση εργοστασίου επεξεργασίας, κομποστοποίηση, χωροθέτηση ΧΥΤΥ.

Επίσπευση μελετών για την κατασκευή του νέου νοσοκομείου Λευκάδας και αποκατάσταση του παλαιού.

Ολοκλήρωση της μελέτης και χρηματοδότηση του θεάτρου Λευκάδας.

Ολοκλήρωση διοικητηρίου Μεγανησίου.

Ειδικές δράσεις για την ανάπτυξη και προστασία των μικρών νησιών, Καλάμου και Καστού με ανάπτυξη υποδομών για τις μεταφορές, την αλιεία και τον τουρισμό.

Ειδικές δράσεις για την ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας, με τουριστική αξιοποίηση των οικισμών και με την ανάδειξη του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Ενίσχυση και προώθηση των πολιτιστικών δράσεων των φορέων της Λευκάδας, με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού και της παράδοσης της Επτανήσου.

Ανέγερση κτιρίου Αρχαιολογικού Μουσείου Λευκάδας.

Ηλίας Μπεριάτος του Τηλέμαχου ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΆΡΧΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Άγγελος Βλάχος του Σπυρογιάννη ΥΠΟΨΉΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΊ ΣΎΜΒΟΥΛΟΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Γεωργάκη – Λογοθέτη Όλγα του Πέτρου, Έμπορος Καββαδά Αικατερίνη του Γερασίμου (Αντρίκου), Εκπαιδευτικός Κακλαμάνης Γεώργιος του Σπυρανδρέα (Τσάρος), Ηλεκτρολόγος Αυτοκινήτων - Σκαφών Καλός Χαράλαμπος του Δημητρίου, Κτηνίατρος Ιχθυοπαθολόγος Κατωπόδης Ευστάθιος του Ανδρέα (Ντελημάρης), ΙατρόςΕιδικός Παθολόγος Πολίτης Ιωάννης του Γεωργίου, Ταχυδρομικός Υπάλληλος

Lefkada  

Ionio Arxipelagos program Lefkada