Page 1

Det var en gang et sølvblankt krus i en lubben barnehünd...

et lite eventyr...

NĂĽr detaljene teller...


D

et var en gang et lite eventyr

om en blank sølvskje i en lubben barnehånd, om tindrende barneøyne i et sølvblankt krus, om sølvet som speiler barnet i lærdom, lek og latter gjennom et helt liv...

EIK – en eventyrlig historie Norsk tradisjon, håndverk og unikt design er hovedingrediensene når historien om EIK skal fortelles. Det hele begynte i mai 1954. Da bestemte Axel Thv. Marthinsen seg for å tre ut av familiens sølvvarefabrikk og starte sin egen sølv og tinnvareproduksjon på Eik utenfor Tønsberg. Hans nedarvede sans for kvalitet og godt håndverk, gjorde at bedriften etter kort tid ble en suksess. Dette har vi på EIK forsøkt å ivareta, og det har vi lykkes med. I dag er EIK ledende leverandør av barnesølv til norske gullsmeder, og EIK barnesølv pryder de fleste gavebord for barn. Det skyldes ikke minst at tradisjonsrike sanger, eventyr og vers er inspirasjonskilde når våre designere formgir sine unike motiv. EIK er dessuten en av få sølvprodusenter i Norge som fremdeles arbeider etter gamle håndverkstradisjoner. Her siseleres motivet fortsatt for hånd i messing, før det preges i 925 Sterling sølv, som er det fineste sølvet som er å få. Det er også verd å merke seg at all produksjon av barnesølv foregår på Eik. Få ting er vakrere enn sølv! Det vet vi på EIK og formgir derfor sølvet med stor kjærlighet. I denne lille folderen presenterer vi noen av våre mange eventyrlige motiv og spennende produkter, til glede for ditt barn. Vi setter vår stolthet i at EIK barnesølv skal være din lille prins eller prinsesse verdig! Med vennlig hilsen

Bilde øverst: Tre generasjoner Marthinsen har satt sitt preg på EIK: Grunnleggeren Axel Thv. (på veggen), hans sønn Axel og sønnesønnen Knut, som i dag er leder av bedriften. Bilde nederst: Tradisjon, håndverk og design går "hånd i hånd" på EIK. Her er designerne Anita K. Plyhn og Oddny H. Møyland i ferd med å siselere et sølvmotiv.

Knut Marthinsen Daglig leder


Ro, ro til fiskeskjær...

Ro, ro til fiskeskjær.

Mange fisker får vi der. En til far og en til mor, en til søster, en til bror og to til den som fisken fikk, og det var lille Frederik.

Alle delene er i sølv i kvalitet 925


Bæ, bæ lille lam...

Bæ, bæ lille lam,

har du noe ull? Ja, ja kjære barn, jeg har kroppen full. Søndagsfrakk til far og søndagsskjørt til mor og to par strømper til bitte lille bror.

Alle delene er i sølv i kvalitet 925


Ride, ride ranke...

Ride, ride ranke.

Si meg hvor skal veien gå? Bestefar besøk skal få. Ride, ride ranke.

Alle delene er i sølv i kvalitet 925


Hans og Grete... Hans og Grete...

D

et var en gang langt borte i utkanten av en stor skog. Der bodde det for lenge siden en vedhugger med kone og to smĂĽ barn, Hans og Grete.

Alle delene er i sølv i kvalitet 925


Du som metter liten fugl...

O, du som metter liten fugl –

Velsign vår mat, o Gud.

Alle delene er i sølv i kvalitet 925


Se pĂĽ meg

Lilleputt og Lille Ballerina...

Alle delene er i sølv i kvalitet 925


For prinser og prinsesser

Alle delene er i sølv i kvalitet 925


For prinser og prinsesser...

Alle delene er i tinn og akryl


Tinnrammer

Høykvalitets fotorammer Graver inn fødselsdata, navn eller stjernetegn

T

a vare på de gode minnene...

Enten det er barnedåp, navnefest, eller en annen stor anledning, gjør en personlig gravering minnet varig og unikt.

Forskjellige rammer for navnefest og barnedåp. Se hele utvalget på www.eikbarn.no


Porselen

Utvalgte modeller, fåes i de fleste motiv

P

orselenet fra EIK er produsert i svært høy

kvalitet. Det tåler daglig bruk, og selvsagt oppvaskmaskinen. Originalmotivene er håndtegnet av vår designer Oddny H. Møyland, og det var ingen enkel jobb å få overført alle fargenyansene til porselen – men vi klarte det! I tillegg har vi knust utallige krus og askjetter fra alternative porselensleverandører for å teste størrelsen på de knuste delene. Vårt porselen er for barn, og skal ikke eksplodere i små farlige deler. Vårt valg falt derfor på kvalitetsporselen fra Porsgrund.


Fotoalbum

Alle våre album kan gravers for å bli en personlig gave

F

otoalbum, scrapbook, og minnebøker går

aldri ut på dato... Selv i vår tid med digitalfotografering, er albumene fra EIK stadig like populære. Alle albumene er dekorert med vår design, med detaljer av høykvalitetstinn som gjør at de kan graveres. Ta vare på minnene, og kos deg med å bla i en ordentlig bok som ikke kan forsvinne i et datahavari.

Album for barnedåp, oppvekst, eller minnebok. EIK barn har også scrapbook, og min første skoledag. Se full oversikt over alle våre album på vår nettside www.eik925.no


Barnesølv

For prinser og prinsesser er en av flere serier...

B

arnesølv har en sterk tradisjon i Norge.

Det finnes antakelig ingen land i verden som kan måle seg med oss på dette. Så det å si at norske barn er født med en sølvskje i munnen er nok nærmere sannheten en de fleste er klar over. Våre motiv er produsert i 925 sølv og av ypperste kvalitet. Få, om noen, har så mange detaljer i motivene som EIK. Dette kan vi takke våre dyktige designere for, som besitter unik kompetanse og kunnskap på nettopp dette med modellering i sølv og tinn. Visste du forresten at bakterier ikke overlever på sølv? Eller at våre sølvbestikk til barn tåler daglig bruk og oppvaskmaskin?

Barnebestikk i 4 deler, flere mønster tilgjengelig


Forhandler:

EIK Sølv-Plett AS -Boks 2601 - 3103 Tønsberg Tlf: 33 30 08 90 - post@eik925.no - www.eik925.no www.facebook.com/EIK925

Eik Barn - Et lite eventyr  

Eik barnesølv

Eik Barn - Et lite eventyr  

Eik barnesølv