Broschyr Weinsberg husvagnar 2022

Page 1

2021 / 2022

PÅVÄG

HUSVAGNAR CaraOne / CaraCito www.weinsberg.se


DIN SEMESTER! UPPTÄCK NYA SIDOR.


Med WEINSBERG blir varje ögonblick av din semester en upplevelse. Från avresa till hemfärd följer den med dig på alla äventyr – perfekt anpassad efter just dina önskemål och behov.


RESLUST ÄR EN DEL AV FAMILJEN.

KOMMA FRAM, PACKA UPP, KOPPLA AV.


STÄNDIGT PÅ UPPTÄCKTSRESA.

Välkommen in i WEINSBERG-världen. Oavsett om det handlar om en romantisk tripp på tu man hand, en mysig familjesemester eller en sportig utflykt med vänner så är den gemensamma upplevelsen med speciella människor alltid i fokus. Fantastiska människor och ögonblick är också det som #teamWEINSBERG består av. Med #teamWEINSBERG kan du låta dig inspireras av andras reseberättelser, få praktiska tips inför din semester och dela din kärlek till campinglivet med andra.

WEINSBERG, SUMMAN AV ALLA SEMESTERÖGONBLICK.


HUSVAGNAR

12

36

Familjehusvagnen med 11 passande planlösningar

Den första helt elektriska husvagnen

Med briljant rumsplanering, omfattande utrustning och genomtänkta detaljer kan du här räkna med fullständig komfort i WEINSBERG-kvalitet. Ditt semesterhem.

CaraCito är en okomplicerad typ. Därför satsar den på fullständig elutrustning och klimatanläggning. Den är konsekvent modern och nedskalad till det allra viktigaste, och har allt som behövs för den perfekta reseupplevelsen. Ungdomligt boende på språng.

CaraOne

CaraCito

www.weinsberg.se/caraone

Fakta

Planlösningar: Sovplatser: Längd: Max. lastkapacitet:

11 upp till 7 5,93 m – 7,61 m 160 – 300 kg

www.weinsberg.se/caracito

Fakta

Planlösningar: Sovplatser: Längd: Max. lastkapacitet:

5 upp till 7 5,93 m – 7,19 m 220 – 280 kg

Alla uppgifter som delvis innehåller extrautrustning kan fås mot ett pristillägg. Observera att antalet angivna sovplatser kan inkludera sovplatser för både vuxna och barn. Sovplatserna har inte samma dimensioner. Vi rekommenderar därför att du pratar med din WEINSBERG återförsäljare angående måtten på de sovplatser som finns i fordonet så att du kan bestämma om de är lämpliga för den beläggning (vuxna/barn) du tänker ha.Icke-bindande illustrationer: Bilderna i planlösningsexemplen är icke-bindande schematiska illustrationer. De faktiska fordons- och utrustningsfunktionerna kan skilja sig åt. Vissa fordons- och utrustningsegenskaper garanteras inte av illustrationerna och kan därför inte förväntas baseras på dem. Var därför noga med att få information från din återförsäljare om fordonets och utrustningens specifika egenskaper innan du gör ett köp.

6


HÄLSNINGAR FRÅN REDAKTIONEN

DIN SEMESTER! UPPTÄCK NYA SIDOR.

Utomhus är du som hemma, under resan upptäcker du nya sidor hos dig själv och din WEINSBERG. Oavsett om du reser med en CaraOne eller CaraCito: Vi delar din passion och finns med dig med genomtänkta d­ etaljer. Och det känner du varje semesterdag.

CaraView

Lär känna ditt personliga drömfordon ännu bättre.

Konfigurator

Insider-Info

Hittar rätt fordon för dig med hjälp av precisa frågor.

Med fordonskonfiguratorn kan du sätta ihop din egen individuella WEINSBERG.

Detaljerad teknisk information om de olika delarna i ditt drömfordon.

layoutfinder.weinsberg.se

configurator.weinsberg.se

weinsberg.se

Planlösningsguide

#teamWEINSBERG Utbyte inom vårt community, spännande information och tips om ditt fordon från riktiga campare.

7


Vad gör våra husvagnar så speciella? Summan av många detaljer.

WEINSBERG-DNA. Låter mäktigt, och är det också. Tack vare våra medarbetares passion och erfarenhet (många av dem är själva stora campingentusiaster) vet vi vad som krävs ”där ute”. Hos WEINSBERG hittar du därför husvagnskompetens från minsta skruv till de stora förvaringsutrymmena. Husvagnskompetens går inte alltid att se. Men känns vid varje resa.

COZY HOME-paket. Känn dig som hemma. Bekänn färg eller välj en diskret stil – med COZY HOME bestämmer du inredningen. >> Sidan 55

Sittgruppen i husvagnen inbjuder till gemenskap. Under sängen, i garaget eller dinetten, överallt finns extra utrymmen för din packning.

DE

LA LI L EXT

Alla tyger

RA

T

Oeko-Tex 100 certifierade

KOMFORT OCH HÄLSA. Textilier är viktiga inredningsinslag. Hos WEINSBERG är de inte bara av hög kvalitet och perfekt bearbetade, utan erbjuder också det lilla extra vad gäller design.

Florian Hopp, Produktmanager 44 år, på WEINSBERG sedan 2015 Favorit-WEINSBERG-detalj: Unik interiördesign.

Lättskött och tålig. Den fläckskyddande klädseln står emot rödvin, tomatsås & co.

Våra Active-Line-tillvalstextilier är lättskötta, tåliga, har andningsegenskaper, är skonsamma mot huden, antibakteriella och Ökotex-certifierade! 8

Husvagnskompetens

EvoPoreHRC-madrass som tillval. Borgar för hälsosam sömn på den största sovplatsytan inom CUV-segmentet.


Högkvalitativ ribbotten. För bästa stabilitet och utmärkt ventilation.

Här passar allt ihop. Fullskaligt möblemang inklusive bakre vägg. I varje WEINSBERG finns ett utslagsgivande kvalitetskriterium: hantverk, lång livslängd och glädje under många år.

Tomas Sekava, Snickare 54 år gammal Favorit-WEINSBERG-detalj: Här passar allt ihop,och det gäller hela konstruktionen.

MÖBLEMANG OCH KVALITET.

Perfekt byggprecision. Den precisa pluggtekniken ger en särskilt stabil möbelkonstruktion.

Som snickare gör det mig stolt att vi på WEINSBERG självklart jobbar med påkostade och fullskaliga möblemang och pluggteknik med perfekt passform.

Handtag helt i metall med tippspärr. Ser bra ut och tål intensiv användning.

CPL-belagda ytor. Utvecklade för att tåla intensiv användning.

7


Det innovativa Dyonic-chassit. Standard hos alla WEINSBERG-husvagnsmodeller. Lätt, långlivat och belastningsbart. Beprövad teknik – 100 % Approved Quality. Välj en ny väg. >> Sidan 60

Anna Wintersberger, produktionsmedarbetare 32 år, på WEINSBERG sedan 2017 Favorit-WEINSBERG-detalj: Dyonic-chassit.

Slittåliga ytor. Utvecklade för att tåla intensiv användning.

Tålight high-strength-GFK-tak. Taket med en nästan tre gånger större glasfiberandel än hos vanliga GFK-tak tål hagel och står emot alla väder. För husvagnar, husbilar, CUV: er av WEINSBERG ger vi dig en 10-årig täthetsgaranti på karosseriet, utöver din lagstadgade garanti, inom ramen för våra garantivillkor.

PERFEKT FORDONSTEKNIK OCH LÅNG LIVSLÄNGD. Säkerhet är vårt mål. Vi vill att de framtida ägarna till våra husvagnar alltid ska känna sig trygga. Och det under väldigt många år.

Hjulhusbeklädnad. Fästelementen syns inte utifrån, de sömlösa övergångarna borgar för stabilitet och lång livslängd.

10

Husvagnskompetens


Velocate GPS Tracker med nya funktioner. Hjälper till att återlokalisera husvagnen i händelse av stöld och kan kompletteras med Bluetooth-sensorer och en Reed-kontakt. >> Sidan 63

Truma-iNetX-system som tillval. Reglera enkelt rumstemperaturen och belysningen via en app var du än befinner dig eller kontrollera batteri- och vattenivån. >> Sidan 62

USB-ladduttag. Praktisk laddningsstation för smartphone, kamera etc. Michael Gründinger, produktutvecklare 36 år, på WEINSBERG sedan 2016 Favorit-WEINSBERG-detalj: Användarkomforten i den centralt placerade LED-styrningen.

Värmesys

FORDONSTEKNIK OCH FÖRSÖRJNING.

Vattenfiltersystemet ”bluuwater”. Garanterar hygieniskt rent vatten utan kemi. Du kan läsa mer på >> Sidan 62. 24'' smart-TV. TV:n med Internetanslutning gör streaming möjlig (tillval för CaraOne). Är det slutet för satellit-anläggningen?

CaraCito. Den första helt elektriska serietillverkade husvagnen. Med sin helt elektriska utrustning erbjuder den dig intuitiva funktioner och komfort precis som på hemmaplan. Dessutom övertygar den med nedskalad och ungdomlig interiördesign. >> Sidan 36

HELT GASOLFRI I SERIE

11


CaraOne FAMILJEHUSVAGNEN MED 11 PASSANDE PLANLÖSNINGAR. Med briljant rumsplanering, omfattande utrustning och genomtänkta detaljer kan du här räkna med fullständig komfort i WEINSBERG-kvalitet.

DITT SEMESTERHEM.


Ramona & René. Vi älskar naturen, resandet och friheten. Idén att köpa en husvagn kom ganska spontant. Med CaraOne var det kärlek vid första ögonkastet, den är det perfekta, familjevänliga resesällskapet. Vi är ju numera fem som reser, med våra två barn och den fyrbenta Nito.


UPPTÄCKA

HEMMA ÄR DÄR DU ÄR.

LÅT OSS UPPTÄCKA VÄRLDEN IHOP.

14

CaraOne


STORT URVAL AV PLANLÖSNINGAR MED OLIKA LÄNGD OCH BREDD. RYMLIG GASOLFÖRVARING FÖR OPTIMAL HANTERING. I gasolförvaringen har du enkel tillgång till gasolventilerna och extra förvaringsutrymme för din semesterutrustning. 390 QD

Du hittar mer information i denna korta video på: weinsberg.com/ service/teamweinsberg-erklaert/ wohnwagen/ 540 EUH

CaraOne är den absoluta föregångaren bland WEINSBERG-husvagnarna. Med sin flexibla utrustning passar denna familjevän för alla grupper av resenärer. De 11 planlösningarna är helt olika, men har en sak gemensamt: En trivsam miljö och detaljer av hög kvalitet.

upp till 7 sovplatser

11 planlösningar

De 3 viktigaste detaljerna: • 11 planlösningar för alla campingtyper • Flexibla badrums- och sänglösningar • Maximal plats och förvaring

under 1500 kg

15


UPPTÄCKA

ÖPPNA PANORAMAFÖNSTRET OCH SLÄPP IN STRANDLUFTEN.

390 PUH med stor panoramaruta.

En för alla. CaraOne är en riktig tusenkonstnär bland husvagnar. Par, ensamcampare och familjer hittar bland de 11 planlösningarna garanterat den passande lösningen för just sina semesterdrömmar. Med genomtänkta funktioner, flexibla använd­ ningsområden och gott om förvaringsutrymme kommer varje campingpersonlighet till sin rätt. Med WEINSBERG får du dessutom oslagbart mycket för pengarna!

SEMESTERKÄNSLA FRÅN FÖRSTA STUND.

Det bågfönster som finns som tillval ger mer ljus i interiören.

16

CaraOne

Instegsdörren Trend finns beroende på planlösning i 60 cm och 70 cm bredd.


Stort och lättillgängligt garage. Här ryms allt som familjen kan behöva. Här i 550 QDK.

GARAGE I BAKÄNDEN FÖR ÄNNU MER FÖRVARING. Tillvalsgaraget i bakänden utnyttjar ytan effektivt för att kunna lasta så mycket semesterprylar som möjligt. Om du fäller upp ribbotten i våningssängen uppstår här ännu mer förvaringsutrymme. Du kan läsa mer på sidan 57.

1,96 cm

2,09 cm

13 CM EXTRA TAKHÖJD I ALLA PLANLÖSNINGAR MED UPPFÄLLBAR SÄNG.

De båda planlösningarna med uppfällbar säng 390 PUH och 540 EUH erbjuder tack vare förhöjd box 2,09 m takhöjd på insidan – här i 540 EUH.

17


DEN RUNDA SITTGRUPPEN BLIR EN DUBBELSÄNG. I detta generöst tilltagna boende finns gott om plats att trivas – här i 450 FU.

Bekväm och föränderlig. Den runda sittgruppen är inte bara snygg utan erbjuder dessutom plats för hela familjen och kan vid behov enkelt omvandlas till en dubbelsäng.

390 PUH – kompakt planlösning. Unik rumsplanering med rund sittgrupp.

18

CaraOne

På resande fot och hemma. Precis som där hemma har alla sin egna plats även runt bordet i CaraOne. Vår måltidsrutin skapar trygghet för barnen.

Tåliga textilier av hög kvalitet skapar trivsel.


BOENDE

HEMTREVLIGT VAR ORDET. Fantastisk rumsplanering. Den runda sittgruppen med direkt anslutande kök skapar en känsla av öppen planlösning – här i 540 EUH.

19


480 QDK – generösa utrymmen. Dinetten kan även användas som sovplats med en längd på 183 cm.

TILLRÄCKLIGT MED PLATS FÖR HELA FAMILJEN. Bekväm att sitta eller sova på. Dinetten är varje husvagns hjärta. Här träffas familjen, här äts det frukost och smids planer för dagen. Och det bästa? De bekväma sittplatserna kan enkelt omvandlas till sovplatser.

20

CaraOne

Känn dig som hemma. CaraOne är vårt andra hem och för oss innefattar det även inredningen. Den skapar en hemtrevlig känsla som vi fått sätta vår egen prägel på.


BOENDE Förvaringsfacken är både praktiska och snygga.

Optimal yteffektivitet kring dinetten – här i 420 QD.

PRAKTISK OCH MED STORT LJUSINSLÄPP.

Dinetten kan byggas om till en extra sovplats – här i 400 LK.

DINETTMÅNGFALD. OAVSETT OM NI ÄR MÅNGA ELLER BARA TVÅ. RUND SITTGRUPP

DINETT

480 QDK / 500 FDK / 550 QDK

390 QD / 420 QD

400 LK

480 EU / 550 UK

450 FU

390 PUH / 540 EUH

21


Köket övertygar med en rad genomtänkta detaljer – här i 540 EUH.

LÄNGSGÅENDE KÖK. PRAKTISK LÖSNING FÖR LIVSNJUTARE.

Elegant diskho i rostfritt.

Högkvalitativ gasspis med 3 plattor.

22

CaraOne


MATLAGNING 550 UK – Enormt köksutrymme med gasspis med 3 plattor, diskho i rostfritt stål och högkvalitativ flerfunktionsvägg.

Takskåp med mycket förvaring och modern design.

KÖK NÄSTAN SOM HEMMA. Gott om plats och snygg stil. WEINSBERG-köken övertygar med en rad genomtänkta detaljer. De enhetliga möbelövergångarna ger uttryck för ett tydligt designspråk, i kombination med de exklusiva WEINSBERG-möbelhandtagen uppstår en stilfull miljö.

VIS-Á-VISKÖK. DESIGN MÖTER UTRYMME.

Vägen till hjärtat går genom magen. Vi äter gärna färska grönsaker, därför passar jättekylskåpet i CaraOne oss perfekt. När vi campar satsar vi på one-pot-rätter, där alla ingredienser tillagas i samma gryta. Barnen gillar det och diskningen går fort.

KOMPAKTKÖK. LAGA MAT MED STIL. 450 FU – vackra linjer, kvalitativa gångjärn och nätt konstruktion.

23


GOTT OM PLATS OCH FANTASTISK UTSIKT. 390 PUH – ofantligt mycket förvaringsutrymme och rörelsefrihet.

24

CaraOne


MATLAGNING / PANORAMAKÖK

VÅR HÖJDPUNKT. PANORAMAKÖKET.

Den högkvalitativa gasspisen med 3 plattor gör matlagningen till ett rent nöje och lämnar tack vare sin konstruktion rikligt med arbetsyta fri.

Enastående rumskänsla med utsikt. Panoramaköket ger inte bara en fantastisk utsikt under matlagningen utan skapar också en enastående känsla av rymd. Tack vare panoramafönstret släpps också frisk luft utifrån hela tiden in.

UTSIKT ÄNDA UPP I HIMLEN.

Tack vare lådor med WEINSBERG-handtag kan allt förvaras på ett överskådligt sätt.

Fiffiga lösningar som utnyttjar varje millimeter och erbjuder mycket förvaring.

KÖKSLÖSNINGAR. HÄR FINNS NÅGOT FÖR ALLA.

KOMPAKTKÖK

390 QD 400 LK 450 FU 480 EU

420 QD*

* 98 liter kylskåp (standard)

PANORAMAKÖK

390 PUH

LÄNGSGÅENDE KÖK

420 QD** 480 QDK 500 FDK

550 QDK

VIS-Á-VIS-KÖK

550 UK

540 EUH ** 133 liter kylskåp (optionell)

Mer information om våra köksalternativ hittar du på sidan 58 eller på weinsberg.com/caravan-variants

25


LÄNGSGÅENDE ENKELSÄNGAR. GOTT OM PLATS ATT STRÄCKA UT SIG. Sköna enkelsängar som övertygar med bästa sovkomfort tack vare EvoPore HRC madrasser som standard – här i 540 EUH.

BORDET BORT, MADRASSEN PÅ.

Från sittplats till myshörna krävs bara några enkla handgrepp – här i 500 FDK.

26

CaraOne

TVÄRSTÄLLD DUBBELSÄNG. BEKVÄM OCH PLATSEFFEKTIV.

Klassisk tvärställd dubbelsäng – här i 480 QDK.


SOVA

Drömlika möjligheter. Oavsett om ni är två eller reser med ett eller flera barn – tack vare de olika sänglösningarna i CaraOne hittar alla sin favoritsovplats.

Säkerheten först. Lewin och Mailin är fortfarande för små för att sova i våningssängen, så vi använder den som mys- och lekyta. Fallskyddet gör att det känns säkert. Nito vill alltid vara med och utnyttjar gärna den nedersta bädden.

FRANSK SÄNG. DEN ELEGANTA RUMSLÖSNINGEN. Den franska sängen erbjuder gott om förvaring i sänglådan – här i 450 FU.

RÄTT SÄNG FÖR ALLA.

VÅNINGSSÄNG I 2 VÅNINGAR. OVANFÖR ISTÄLLET FÖR BREDVID VARANDRA.

Bekväm våningssäng i 3 våningar – här i 550 QDK (optionell).

Bekväm våningssäng i 2 våningar – här i 480 QDK.

27


Den uppfällbara sängen övertygar med sin användarvänlighet och flexibilitet – här i 540 EUH.

190 cm

70 cm

209 cm

120 cm

UPPFÄLLBAR SÄNG. OPTIMAL YTEFFEKTIVITET.

Rörlig och lätthanterlig. Den uppfällbara sängen ingår som standard och smälter elegant in i rumskonceptet. När sängen är uppfälld inbjuder den runda sittgruppen under den till gemenskap. När sängen är nedfälld uppstår en bekväm sovplats för två personer. Ordning som genom ett trollslag. Det praktiska med den uppfällbara sängen: Den går snabbt att bädda på morgonen. Täcken, kuddar och pyjamas försvinner upp med sängen och ordningen är ett faktum.

28

CaraOne


SOVA / UPPFÄLLBAR SÄNG

FLEXIBEL OCH ELEGANT. EN EXTRA SOVPLATS FÖR TVÅ.

390 PUH – påkostad interiör även kring den uppfällbara sängen. Som tillval finns en 24” Smart-TV för mysiga TV-kvällar.

Den uppfällbara sängen kan ställas in och användas på olika höjder.

SÄNGALTERNATIV. HÄR HITTAR ALLA EN PASSANDE SOVPLATS.

Tvärställd dubbelsäng

När sängen är nedfälld utgör den en mysig sovplats för två personer.

Våningssäng i 2 våningar

Våningssäng i 3 våningar

Fransk säng

Längsgående enkelsängar

Uppfällbar säng

Du hittar mer information om våra olika sängar på sidan 56 och framåt eller på weinsberg.com/caravan-variants

29


Stort och modernt badrum med många förvaringsmöjligheter – här i 540 EUH.

KOMPAKTBADRUM. LITET RUM, SMARTA LÖSNINGAR.

540 EUH – funktionellt. Genomtänkt. Stilfullt.

Badrum i 390 PUH / 400 LK / 420 QD / 480 EU / 480 QDK / 540 EUH / 550 UK

30

CaraOne

Överskåp ger gott om förvaringsutrymme.

Mångsidigt, snyggt och praktiskt. Alla badrumsvarianter i CaraOne är genomtänkta in i minsta detalj. Här utnyttjas varje centimeter för att ge dig ännu mer plats och svängrum för att göra dig redo för dagen.

Ett riktigt badrum. Badrummet i CaraOne är inte bara snyggt, utan också slittåligt och lättskött. Sandiga barnfötter och hundtassar är inget problem här.


BADRUM Badrum i 390 QD / 550 QDK

BADRUM BAK. LITE UTÖVER DET VANLIGA, SÅ MYCKET RÖRELSEFRIHET.

Många förvaringsmöjligheter och egen duschkabin – här i 550 QDK.

Praktiska fack med modern design.

PLATS FÖR DIN BADRUMSRUTIN.

LÄNGSGÅENDE BADRUM. TVÄTTSTÄLL UTANFÖR DÖRREN.

Badrum i 450 FU / 500 FDK

450 FU – badrum och tvättställ åtskilda från varandra.

31


HIGHLIGHTS

HIGHLIGHTS. ÖVERTYGAR MED GENOMTÄNKTA DETALJER.

2

1

3

4

5

6

8

32

CaraOne

7

9 Produktavvikelser i ett paket kan förekomma beroende av planlösning.


HIGHLIGHTS

1. Kylskåp med AES-funktion. Beroende på planlösning med 98 eller 133 liter. 2. Köksvägg med HPL-skiva. Övertygar med slittålig yta och fiffigt placerade förvaringsfack (beroende på planlösning).

10

3. 13 cm extra takhöjd i alla planlösningar med uppfällbar säng. Även du som är lång kan utan problem stå upp i CaraOne. (390 PUH / 540 EUH) 4. Stämningsfull belysning. Tack vare LED-belysning är boendedelen väl upplyst. 5. Överskåp med kvalitativa gångjärn i rostfritt stål. Med stora förvaringsmöjligheter för köksredskap. 6. EvoPore HRC-madrasser. För optimal sovkomfort. 7. Lättillgängliga gasolavstängningskranar. Monterade i den övre bestickslådan.

11

8. Uppfällbar säng som standard. Med den praktiska uppfällbara sängen skapas extra sovplatser i planlösningarna 390 PUH och 540 EUH. 9. TREND-instegsdörr. Tillgänglig i 60 cm och 70 cm bredd beroende på planlösning. 10. Generöst med förvaring. Under den U-formade dinetten ryms många semesterprylar. 11. 17'' WEINSBERG-aluminiumfälgar (Tillval). Snygg utformning i antracit eller svart med polerad framsida. 12. Färskvattentank. Praktiskt placerad under enkelsängarna.

12

13. Elegant interiör. För oöverträffad boendekomfort i hela fordonet. 14. Utdragbar ribbotten. Med rullbäddsfunktionen förvandlas de två enkelsängarna till en stor sovplatsyta. 15. Exklusiva WEINSBERG-möbelhandtag. De moderna och robusta handtagen känns sköna i handen och sätter sin prägel på designen.

13

14

15

33


MÅNGFALD

PLANLÖSNINGAR. ANPASSADE EFTER DINA BEHOV. Rätt lösning för alla. CaraOne övertygar med flexibilitet och ett stort urval av planlösningar. Dess elegans, briljanta utrustningsdetaljer och stora mervärde för pengarna gör den till den absoluta ledaren i sin klass.

390 QD FÖRDELAR: • Tvärställd dubbelsäng • Dinett • 4 sovplatser Flexibel manövrering, kompakt rumskoncept. Den kortaste husvagnen med tvärställd dubbelsäng och dinett.

Välj vilken som passar dig.

Den smidiga vagnen för lätta dragfordon.

UPPFÄLLBAR SÄNG

Perfekt för

FAMILJER

som standard

390 PUH

400 LK

FÖRDELAR: • Panoramakök • Rund sittgrupp • Uppfällbar säng som standard • 4 sovplatser

FÖRDELAR: • Barnvänlig planlösning med 2-våningssäng • Längsgående dinett • Upp till 5 sovplatser

Här är köket tvärställt och den uppfällbara sängen skapar utrymme för en rymlig rund sittgrupp.

När ingen stor säng är i vägen finns plats för en rymlig dinett med sovfunktion. Och barnen älskar sina våningssängar.

Den yteffektiva med panoramakök och fantastisk utsikt.

Den kompakta familjeplanlösningen med upp till 5 sovplatser.

420 QD

450 FU

FÖRDELAR: • Tvärställd dubbelsäng • Dinett • 4 sovplatser

FÖRDELAR: • Fransk säng • Rund sittgrupp • 4 sovplatser

Stor detalj, enastående effekt: Ingen har ett så rymligt kök, här trivs inte bara ambitiösa hobbykockar.

Från det centralt placerade köket finns allt inom räckhåll. Och det med stor rörelsefrihet och klassisk rund sittgrupp.

Köksmiraklet med gott om förvaring för livsnjutare.

Relax-boendet för avslappnad komfort.

Icke-bindande illustrationer: Bilderna i planlösningsexemplen är icke-bindande schematiska illustrationer. De faktiska fordons- och utrustningsfunktionerna kan skilja sig åt. Vissa fordons- och utrustningsegenskaper garanteras inte av illustrationerna och kan därför inte förväntas baseras på dem. Var därför noga med att få information från din återförsäljare om fordonets och utrustningens specifika egenskaper innan du gör ett köp.

34

CaraOne


480 EU

480 QDK

FÖRDELAR: • Längsgående enkelsängar • Rund sittgrupp • 4 sovplatser

FÖRDELAR: • Tvärställd dubbelsäng • Dinett • Barnvänlig planlösning med 2-våningssäng • Upp till 7 sovplatser

Bekväma enkelsängar fram och rymlig rund sittgrupp i bakänden.

Plats för hela familjen. Föräldrar och barn har egna sovutrymmen med gott om förvaring.

Den bekväma vagnen med lounge-karaktär.

Den klassiska planlösningen med maximal yteffektivitet.

UPPFÄLLBAR SÄNG

Perfekt för

FAMILJER

som standard

500 FDK

540 EUH

FÖRDELAR: • Fransk säng • Dinett • Barnvänlig planlösning med 2-våningssäng • Upp till 7 sovplatser

FÖRDELAR: • Längsgående enkelsängar • Rund sittgrupp • Uppfällbar säng som standard • 6 sovplatser

Kök och dinett på samma nivå skapar en hemtrevlig kärna med luftig boendekänsla.

Det speciella med denna vagn är den generösarumsuppdelningen med uppfällbar säng och hemtrevlig rund sittgrupp.

Den chica och familjevänliga husvagnen.

Den flexibla semesterlägenheten på rull. Perfekt för

Perfekt för

FAMILJER

FAMILJER

550 UK

550 QDK

FÖRDELAR: • Rund sittgrupp • Barnvänlig planlösning med 2-våningssäng • Upp till 7 sovplatser Här är boende- och sovdelen avskilda från varandra. Mysiga sängar för 5 personer i bakänden och en inbjudande boendedel i framänden.

FÖRDELAR: • Tvärställd dubbelsäng • Dinett • Barnvänlig planlösning med 2- eller 3-våningssäng • Upp till 7 sovplatser • Garage i bakänden Gott om förvaring i garaget och separata sovplatser för barn och föräldrar gör denna husvagn unik.

2-rumslägenheten för resor.

CaraView

Konfigurator

Förvaringsexperten med hjärta för familjer.

Sätt ihop din CaraOne nu på: configurator.weinsberg.se

35


Susi, Max, Phil och Pebbels. Med vår lille Phil och hunden Pebbels beger vi oss till Leukermeer i Nederländerna. Det är den första resan i vår splitternya CaraCito, som vi jublade över redan vid köpet. Den helt elektriska utrustningen, enkla hanteringen och moderna interiören uppfyller alla våra förväntningar. När man reser med en småtting har man ju vissa särskilda krav och i CaraCito vet vi att vi har allt vi behöver. Här har vi komfort nästan som hemma – och inget står längre i vägen för avslappningen!


CaraCito

DEN FÖRSTA HELT ELEKTRISKA HUSVAGNEN. CaraCito är en okomplicerad typ. Därför satsar den på fullständig elutrustning och klimatanläggning. Den är konsekvent modern och nedskalad till det allra viktigaste, och har allt som behövs för den perfekta reseupplevelsen.

UNGDOMLIGT BOENDE PÅ SPRÅNG.


UPPTÄCKA

THE BEST CARE AT ALL TIMES.

KÖRA IVÄG, KOMMA FRAM OCH KÄNNA SIG HEMMA DIREKT.

38

CaraCito


KONSEKVENT MODERN. KONSEKVENT ANNORLUNDA. KONSEKVENT ELEKTRISK.

450 FU

450 FU

CaraCito är konsekvent annorlunda. Det börjar med den helt elektriska utrustningen och slutar med det oslagbara mervärdet för pengarna. Att för den skull tumma på kvaliteten är dock inte CaraCitos stil. Istället satsar den hellre på en avskalat ungdomlig interiördesign som tål att visas upp.

upp till 7 sovplatser

5 planlösningar

De 3 viktigaste detaljerna: • Ungdomlig interiördesign • Helt elektrisk & gasolfri i serietillverkning • Klimatanläggning med värmefunktion som standard under 1350 kg

39 39


UPPTÄCKA

DEN PERFEKTA HUSVAGNEN FÖR NYA CAMPARE OCH SÄSONGARE. Prisvärd och lätt att manövrera. Campingsäsongen är den bästa tiden på året. Och med CaraCito har du precis rätt resesällskap! Den helt elektriska utrustningen med kombinerat värme- och klimatiseringssystem som standard är inte bara perfekt för dig som är ny campare, utan passar också optimalt för att hålla en behaglig temperatur under hela campingsäsongen. Och allt detta hållbart och utan jobbiga gasolflaskbyten! Förälska dig i det nya sättet att campa!

EFFEKTIV HELT ENKELT HÅLLBAR CAMPING. Tack vare den helt elektriska utrustningen är CaraCito särskilt hållbar. Den aerodynamiska konstruktionen och låga vikten bidrar till en optimerad bränsleförbrukning.

Den modesta men stilfulla exteriördekorationen gör att CaraCito drar blickarna till sig. Fönstren med dubbelglas går att ställa upp – här i 390 QD.

VALET ÄR DITT: EL ELLER GASOL. CaraCito är helt elektrisk som standard, men finns även som gasolvariant. Hos våra WEINSBERG-återförsäljare kan du få personlig rådgivning. Du kan även läsa mer på weinsberg.se/electric-concept

40

CaraCito

Användning med gasol – i den främre förvaringsboxen ryms två 11 kg-gasolflaskor.


KLIMATISERAT FÖR SÄSONGARE. Från påsk till oktober: Runt 80 % av alla campare använder husvagnen bara under campingsäsongen, alltså från påsk till oktober. De uppskattar framför allt en bra klimatanläggning, som kan ge svalka även under de varma sommarmånaderna. I CaraCito ingår den som standard!

GASOLFRITT SOM STANDARD.

I CaraCito avstår vi från gasolanläggningen som standard – och löser din campingvardag helt elektriskt. Du behöver inte längre tänka på gasförsörjning, säkerhet eller att fylla på tunga flaskor. Det gör denna husvagn särskilt enkel att hantera.

Bakljushållaren imponerar med tydlig WEINSBERG-utformning och sidolamporna möjliggör en säker och suverän inparkering – här i 470 EU.

41


UPPTÄCKA

ROBUST FORDONSPÅBYGGNAD. Tack vare de elektriska komponenterna som kompressorkylskåpet behöver CaraCito inga ventilationsgaller i sidoväggarna. Därför är den bättre isolerad och okänsligare mot fukt, smuts och damm. Fordonets tyngdpunkt är optimerad tack vare klimatanläggningen som är placerad i bänklådan.

RESGLÄDJE MED MÅNGA FÖRDELAR.

EN HÖGPRESTERARE I CAMPINGVARDAGEN. Med sin moderna konstruktion och elektriska utrustning har CaraCito en mycket effektiv drift. Kompressorkylskåpet kyler snabbt även vid höga temperaturer. Yttertemperaturen påverkar inte kyleffekten. På kyligare dagar säkerställer det kombinerade klimatiserings- och värmesystemet med upp till 3 000 watt värmeeffekt en behaglig temperatur. Klimatanläggning och uppvärmning under sängen.

42

CaraCito


Genomtänkta detaljer. Tillvalsserviceluckan är lättillgänglig. Via den får du också bekväm tillgång till det främre garaget.

Från den tysta klimatanläggningen i bänklådan till den optimerade rumsplaneringen: I CaraCito upplever du de många fördelarna med elektrisk utrustning. Här slipper du byta gasolflaskor och oroa dig för läckage. Du får dessutom mer utrymme och ett mycket behagligt rumsklimat.

STÖRRE SÄKERHET OCH KOMFORT.

Användning med el – enkel åtkomst och gott om plats i förvaringslådan i fronten.

Enkel kontroll av Luftkonditionering och uppvärmning med hjälp av medföljande fjärrkontroll.

HELT ELEKTRISK UTRUSTNING.

Från induktionshäll och kylskåp till klimatanläggning: I CaraCito kan du glädjas åt en helt elektrisk utrustning som standard med ett fantastiskt mervärde för pengarna. De olika apparaterna fungerar lika enkelt som på hemmaplan och kan delvis till och med aktiveras via fjärrstyrning.

43


I dinetten finns plats för alla. Till exempel för fyra personer, som – här i 470 QDK.

DINETTEN. HUSVAGNENS HJÄRTA.

Helt enkelt briljant. Avskalad design? Ja, tack. Minskad komfort? Absolut inte! Även vad gäller mångfald och valmöjligheter lämnar CaraCito inget övrigt att önska. Interiören är inspirerad av det moderna boendet. Avskalat och elegant med enkla linjer och luckor med trycköppning.

Enkelt att trivas. Det är som bekant ofta de små detaljerna som gör den stora skillnaden. Att kunna reglera rumsklimatet med fjärrkontroll är för oss en av dem. Då behöver vi inte stiga upp bara för det när vi väl gjort det bekvämt för oss i dinetten.

44

CaraCito


ZONA GIORNO

Styr klimat- och värmeanläggningen enkelt med fjärrkontroll.

Handtagslösa luckor med trycköppning.

De tre olika klädslarna är tåliga och håller hög kvalitet.

UNGDOMLIGT BOENDE. AVSKALAD DESIGN MÖTER KOMFORT.

RUND SITTGRUPP. AVSLAPPNAD GEMENSKAP. 450 FU – Den runda sittgruppen erbjuder komfort, överskåpen praktisk förvaring.

45


LAGA MAT ENLIGT DIN SMAK.

LÄNGSGÅENDE KÖK. RYMLIG KLASSIKER. 470 QDK – laga mat med stil i det fantastiskt kompakta pentryt med effektiv LED-belysning som standard.

46

CaraCito


MATLAGNING

KOMPAKTKÖK. HEMTREVLIG MILJÖ FÖR LYCKAD MATLAGNING.

390 QD – köket smälter snyggt in i rumskonceptet.

De bästa ingredienserna för reseköket. Hur skapar man ett ungdomligt boende i ett husvagnskök? I CaraCito med hjälp av stor flexibilitet, för här erbjuds i princip allting. Stort eller litet pentry, här är valet ditt. Induktionshällen ger den användarkomfort som du är van vid hemifrån.

Smakrikt campingkök. Ledordet ”enkel hantering” genomsyrar även köket. Induktionsspisen liknar den vi har hemma: Den är snabb, praktisk och lätt att rengöra. Vi älskar komforten och Phil sin favoriträtt.

INDUKTIONSHÄLL. LAGA MAT PRECIS SOM HEMMA.

Den som bestämmer sig för gaspaketet lagar mat på en klassisk gasspis med 2 plattor.

Induktionshällen är enkel att använda och lätt att rengöra. På arbetsytan finns gott om plats för att hacka och förbereda.

KYLSKÅPSALTERNATIV.

*Serie: 390 QD, 450 FU, 470 EU

KOMPAKTKÖK 83 l Kompressorkylskåp*

106 l Gasolkylskåp***

***Tillgängliga i tillvalsgaspaketet.

*Serie: 470 QDK, 500 QDK

LÄNGSGÅENDE KÖK 133 l Kompressorkylskåp**

133 l

***Tillgängliga i tillvalsgaspaketet.

Gasolkylskåp***

47


TVÄRSTÄLLD DUBBELSÄNG. RYMLIG OCH MÅNGSIDIG. I den tvärställda dubbelsängen kan du sträcka ut dig ordentligt – här i 390 QD.

LÄNGSGÅENDE ENKELSÄNGAR. ATT HA DET MYSIGT ÄR HUVUDSAKEN. 48

CaraCito


2-VÅNINGSSÄNG. SOVPLATS FÖR UNGA RESENÄRER.

SOVA

Bättre sömn. För att vara en prismedveten husvagn erbjuder CaraCito ovanligt stora valmöjligheter, även i sovrummet. Den finns tillgänglig med enkel- eller dubbelsängar, fransk säng eller med extra våningssängar för familjer. Alla lösningar erbjuder givetvis stor bekvämlighet och komfort.

Dröm sött. Vi hade aldrig trott att Phil skulle börja sova själv i sin våningssäng så tidigt och att vi skulle få den stora sängen helt för oss själva. Kanske beror det på att Pebbels också får sova hos honom i sängen.

BEKVÄMA VALMÖJLIGHETER.

470 QDK – våningssängen ger två extra sovplatser.

FRANSK SÄNG. CHIC PLATSEFFEKTIVITET.

450 FU – på den stora sovplatsytan i den franska sängen kan du sova gott.

Fäll upp ribbotten och vips får du extra förvaringsutrymme.

49


Dometic-kasettoaletten i keramik har en elektrisk pump.

Badrum i 470 EU / 470 QDK

KOMPAKTBADRUM. ÖVERRASKANDE RAFFINERADE DETALJER.

470 QDK – tvättstället är vid behov utfällbart eller stuvas undan ovanför kassettoaletten.

Perfekt genomtänkt. Alla kan bygga stort, men för att utnyttja en begränsad yta optimalt krävs erfarenhet. Precis det märks i badrummet i CaraCito. Det har en tydlig och öppen utformning med enastående detaljer. Med andra ord: Allt annat än standard.

Som genom ett trollslag. Phil är helt fascinerad över det utfällbara tvättstället, som kan stuvas undan ovanför toaletten. Vi förstår honom, för vi tycker också att denna funktion är toppen.

50 CaraCito


BADRUM 450 FU – ytterst praktisk. Badrummet med dusch och WC är avskilt från hörntvättstället.

LÄNGSGÅENDE BADRUM. ENASTÅENDE RUMSKÄNSLA.

Badrum i 450 FU

Det rätvinkliga tvättstället utnyttjar ytan optimalt – här i 450 FU.

LITET UTRYMME, SMARTA LÖSNINGAR. 500 QDK har en separat duschkabin.

BADRUM I BAKÄNDEN. ALLT CENTRALT SAMLAT.

Badrum i 390 QD / 500 QDK

De många förvaringsmöjligheterna erbjuder plats för allt som en resenär kan behöva.

51


HIGHLIGHTS

HIGHLIGHTS. ÖVERTYGAR MED GENOMTÄNKTA DETALJER. 2 Svalkar på sommaren, värmer på kyliga dagar.

1

3

KONSEKVENT ELEKTRISK

5

KONSEKVENT MODERN

1. Klimatanläggning med värmefunktion som standard. För en perfekt rumstemperatur i hela fordonet.

4

2. Öppningsbara dubbelglasade fönster. För bättre isolering. 3. Induktionshäll. Lätt att använda, precis som hemma. 4. Sidolampor och den markanta WEINSBERGbakljusramp. För en säker inparkering. 5. LED-belysning som tillval. Snygg och energieffektiv. 6

KONSEKVENT ANNORLUNDA

7

6. + 7. Gasolpaket som tillval. Gör det möjligt att använda gasdriven värme och en klassisk gasspis om så önskas. 7. Litium-jon-batteri Förhöjd energikapacitet med bara 11 kg totalvikt (tillval). 8. Einhell – One Night Stand. Minst en natts självförsörjning av elkomponenter utan eluttag (tillval).

8

9 Observera att den möjliga användningstiden för ett batteri per laddning beror på och är begränsad av olika faktorer, såsom antal och strömförbrukning för dom olika enheterna, batteriets ålder etc. Därför kan användningstid per laddning inte garanteras.

52

CaraCito

Det nämnda paketinnehållet är exempel. Produktavvikelser i ett paket kan variera beroende på planlösningen.


MÅNGFALD

PLANLÖSNINGAR. ANPASSADE EFTER DINA BEHOV. 390 QD FÖRDELAR: • Tvärställd dubbelsäng • Dinett • 4 sovplatser Praktisk storlek med plats att trivas på. Den tvärställda dubbelsängen och rymliga dinetten erbjuder gott om plats för två. Det funktionella och lättmanövrerade resesällskapet.

450 FU

470 EU

FÖRDELAR: • Fransk säng • Rund sittgrupp • 4 sovplatser

FÖRDELAR: • Längsgående enkelsängar • Rund sittgrupp • 4 sovplatser

Vila ut i fronten, slappa i bakänden. I kombination med den franska sängen ger den bekväma runda sittgruppen stor rörelsefrihet.

Rymlig planlösning med öppen rumskänsla. Bekväma längsgående enkelsängar möter mysig dinett. Det centralt placerade köket gör det möjligt.

Chict och hemtrevligt boende.

Den bekväma med enkelsängar. Idealisk för

Idealisk för

FAMILJEN

FAMILJEN

470 QDK

500 QDK

FÖRDELAR: • Tvärställd dubbelsäng • Dinett • Barnvänlig planlösning med 2-våningssäng • Upp till 7 sovplatser

FÖRDELAR: • Tvärställd dubbelsäng • Dinett • Barnvänlig planlösning med 2-våningssäng • Upp till 7 sovplatser

Här hittar alla sin favorithörna. De separata sovutrymmena skapar lugn och ro för barn och föräldrar, samtidigt som det finns gott om förvaring.

Gott om plats för familjen. Variabla våningssängar och ett rymligt garage banar väg för en avslappnad resa.

Det mysiga familjeboendet.

Semesterproffset för sex personer.

CaraView

Konfigurator

Konfigurera CaraCito nu på: configurator.weinsberg.se

53


MÅNGFALD / DÖRRAR

Många alternativ och valmöjligheter. Utforma din husvagn som det passar dig.

DÖRRAR. MED MÅNGA INNOVATIVA FUNKTIONER. Dörrarna trend och classic är användarvänliga och enkla att hantera. Förutom den dubbla tätningen, som skyddar mot drag, smidig låsmekanism bidrar till säkerheten. Dessutom kommer dörren trend med ett förvaringsnät som erbjuder praktisk förvaring.

TREND. CaraOne

Husvagnskompetens. Betyder inte bara teknisk finess, utan även en mångfald av möjligheter. När

CLASSIC. CaraCito

allt kommer omkring bör ju din husvagn vara lika individuell som dina semesterplaner. En mångfald av planlösningar, sängar, badrum och kök väntar på dig. Ur dessa valmöjligheter kan du sätta ihop din husvagn, precis som du vill ha den.

Innovativt: Låssystemet med en nyckel med innermönster och ytterhandtag och -lås för instegsdörrar och serviceluckor.

54

Husvagnskompetens


MÅNGFALD / DESIGN FÖR ALLA WEINSBERG

COZY HOME INREDNINGSPAKET. VALET ÄR DITT.

TILLGÄNGLIGA TILLVAL

Paketet innehåller: 4 kuddar med fjäderfyllning (2 x 60 x 40 cm & 2 x 40 x 40 cm), 2 filtar och matchande bordslöpare.

CaraCito

CaraOne

SOM STANDARD

SOM STANDARD

BLUE STONE

TILLGÄNGLIGA UTAN EXTRA KOSTNAD

AQUA

AVOCADO

MAGNOLIA

PEACH

EARTH

STONE

KLÄDSLAR. TÅLIGA OCH LÄTTA ATT STÄDA.

FOREST

TILLGÄNGLIGA UTAN EXTRA KOSTNAD

SPARKLING VELVET

DUSK

SWEET CHESTNUT

BLOOM

STONE WATER

55


MÅNGFALD / SÄNGAR

SÄNGAR. SOV SOM DET PASSAR DIG.

Vakna utvilad varje morgon. På WEINSBERG vet vi hur viktig god sömn är för semesterupplevelsen. Därför satsar vi på storlek och komfort i alla sängvarianter och planlösningar. Tack vare det stora urvalet kan alla hitta en perfekt sovplats.

TVÄRSTÄLLD DUBBELSÄNG. EFFEKTIV OCH MÅNGSIDIG.

FRANSK SÄNG. LÄTT VÄLVD.

Den bekväma tvärställda dubbelsängen utnyttjar hela fordonsbredden. Därmed får du en särskilt lång sovplatsyta och samtidigt en fantastisk känsla av rymd.

Den franska sängen erbjuder en särskilt elegant rumslösning. Här utlovas mysiga nätter. Perfekt är också den praktiska närheten till badrummet.

CaraOne CaraCito

390 QD / 420 QD / 480 QDK / 550 QDK 390 QD / 470 QDK / 500 QDK

LÄNGSGÅENDE ENKELSÄNGAR. BEKVÄMLIGHET PÅ LÄNGDEN OCH BREDDEN.

CaraOne 450 FU / 500 FDK CaraCito 450 FU

En längd på upp till 200 cm ger mer än tillräckligt med plats för att sträcka ut sig ordentligt. Om du vill kan du som tillval omvandla de två enkelsängarna till en stor sovplatsyta. CaraOne 480 EU / 540 EUH CaraCito 470 EU

Du hittar mer information online på: weinsberg.com/caravan-variants

56

Husvagnskompetens


MÅNGFALD / SÄNGAR

Ännu en praktisk detalj: Dinetterna i husvagnen kan snabbt omvandlas till en extra sovplats.

UPPFÄLLBAR SÄNG. NEDFÄLLBAR KOMFORT.

2-VÅNINGSSÄNG. OVANFÖR ISTÄLLET FÖR BREDVID VARANDRA.

Den syns knappt på dagen, men på kvällen trollas myshörnan fram i en handvändning. I uppfällt tillstånd är denna rymliga sovplats nästan osynlig och perfekt säkrad med klickspärrar och säkerhetsremmar.

På olika våningar istället för bredvid varandra. Våningssängen inklusive säkerhetsnät som standard är idealisk för barn. En perfekt plats för de små att dra sig tillbaka till. 1. CaraOne 400 LK / 480 QDK / 500 FDK CaraCito 470 QDK

CaraOne 390 PUH / 540 EUH

2. CaraOne 550 QDK CaraCito 500 QDK

3-VÅNINGSSÄNG. OVANFÖR ISTÄLLET FÖR BREDVID VARANDRA.

MULTIFUNKTIONELL VÅNINGSSÄNG.

Alla våningssängar med 2 våningar kan som tillval utökas till 3 våningar, allt för att få ännu en sovplatsyta.

En detalj som sticker ut är den multifunktionella våningssängen. I kombination med tillvalsluckan till garaget kan du omvandla den till ett stort garage.

1. CaraOne 400 LK / 480 QDK / 500 FDK / 550 UK CaraCito 470 QDK 2. CaraOne 550 QDK CaraCito 500 QDK

1

1

2

1

1. CaraOne 550 QDK CaraCito 500 QDK

2

2. CaraOne 550 QDK CaraCito 500 QDK

2

För vissa modeller måste ytterligare utrustning väljas till för att uppnå maximalt antal möjliga sovplatser. Din WEINSBERG-återförsäljare hjälper dig gärna.

57


MÅNGFALD / KÖK

KÖK. RÄTT BOENDERECEPT FÖR ALLA.

Köket är hemmets hjärta – och det gäller såklart även i husvagnen. Tack vare tåliga arbetsytor, gott om plats för köksredskap och kvalitativa vitvaror blir matlagningen ett rent nöje.

KOMPAKTKÖK. PLATS FÖR DET VIKTIGASTE.

LÄNGSGÅENDE KÖK. EN RYMLIG KLASSIKER.

I kompaktköket är kylskåpet inbyggt under köksbänken. Lådorna går att dra ut helt och gör att allt är inom räckhåll.

I det längsgående köket är kylskåpet placerat separat och kan därför vara upp till 133 liter stort. Här finns särskilt mycket plats för färska livsmedel och basvaror.

CaraOne CaraCito

390 QD / 400 LK / 450 FU / 420 QD / 480 EU 390 QD / 450 FU / 470 EU

VIS-À-VIS-KÖK. UNIK PLACERING.

I vis-à-vis-köket befinner sig pentryt bredvid dinetten. Kylskåpet är perfekt placerat på sidan mittemot. CaraOne

550 UK

CaraOne 480 QDK / 500 FDK / 540 EUH / 550 QDK CaraCito 470 QDK / 500 QDK

PANORAMAKÖK. ENASTÅENDE RUMSKÄNSLA MED UTSIKT.

Panoramaköket erbjuder en fantastisk utsikt och en enastående känsla av rymd. Panoramafönstret kan ställas upp och fungera som friskluftsintag. CaraOne 390 PUH

Du hittar mer information online på: weinsberg.com/caravan-variants

58

Husvagnskompetens


MÅNGFALD / BADRUM

BADRUM. UPPFRISKANDE RUMSLÖSNINGAR.

KOMPAKTBADRUM. KOMPAKT OCH KOMPLETT.

I badrummet är det viktigt med svängrum. Här syns den äkta storheten i de genomtänkta lösningarna. Stora förvaringsutrymmen, tilltalande design och flexibla detaljer gör det lätt att trivas.

Höjdpunkten i kompaktbadrummet är det flyttbara tvättstället. Denna praktiska lösning sparar plats samtidigt som ytan kan utnyttjas optimalt. CaraOne

390 PUH / 400 LK / 420 QD / 480 EU / 480 QDK / 540 EUH / 550 UK

CaraCito 470 EU / 470 QDK

LÄNGSGÅENDE BADRUM. ALLT PÅ RAD.

BADRUM I BAKÄNDEN. LÄNGD X BREDD.

Denna geniala partner till den franska sängen utnyttjar sin yta optimalt. Därmed uppstår en unik känsla av rymd i fordonet.

Här finns allt samlat centralt, och därför är allt inom räckhåll. Stort svängrum och en rad förvaringsmöjligheter utmärker det rymliga badrummet i bakänden.

CaraOne 450 FU / 500 FDK CaraCito 450 FU

CaraOne 390 QD / 550 QDK CaraCito 390 QD / 500 QDK

Du hittar mer information online på: weinsberg.com/caravan-variants

59


VIELFALT / XY

Säkerhet. Beprövade assistenssystem såsom tillvalet stabiliseringskontroll (ESP) borgar för extra säkerhet under resan.

CaraOne 400 LK

DYONIC. INNOVATIV BAS FÖR HÖGA KRAV.

Optimal dynamik + innovativ bionic = dyonic. WEINSBERG erbjuder riktig husvagnskompetens – från planering till genomförande. Vårt Dyonic-chassit har utvecklats för att utgöra en optimal bas för våra husvagnar. Resultatet är ett chassi som är särskilt lätt, slitstarkt och belastningsbart. Du hittar mer information online på weinsberg.com/dyonic-chassis

LÄTTARE. ROBUSTARE. SLITSTARKARE. CaraCito 450 FU

”Precis som alla våra produkter har även Dyonicchassit utsatts för omfattande och intensiva tester. Det klarade även testet för körning på undermåliga underlag, vilket hade skärpts med 10 procent, helt utan problem.”

60 Wohnwagen-Kompetenz


VIELFALT / XY Specialicerat. Tack vare utvecklingen och produktionen ”in-house” är Dyonic-chassit perfekt anpassat till WEINSBERGhusvagnarna.

VAD GÖR DYONICCHASSIT SÅ SPECIELLT?

Optimerat. Öppningarna i balkarna bidrar till ökad stabilitet och viktbesparing.

Hållbart. Användningen av höghållfast stål bidrar till materialbesparingar och förbättrad statik.

Kvalitativt. I Dyonic-chassit är komponenter från firman Knott monterade. Knott står för mångårig erfarenhet och kvalitet inom fordonsindustrin.

Viktbesparing på minst

Lätt. Stålramen medför en viktbesparing på minst 8 kg.

Långlivat. Extra dämpningskomponenter i axelområdet bidrar till särskilt lång livslängd.

8 K I LO

Enkelt. Den enkla hanteringen av dragstången bidrar till större komfort.

61


MÅNGFALD / TEKNIK

INTELLIGENT TEKNIK, MAXIMAL KOMFORT.

BLUUWATER*.

Vattenfilter-systemet. Hygieniskt rent vatten på varje resmål – det nya bluuwater-vattenfiltret avlägsnar baciller, bakterier och småpartiklar nästintill fullständigt (99,999 %) ur ledningssystemet på alla Knaus Tabbert-fordon (standard). Den utbytbara filterpatronen med högeffektivt ultrafiltreringsmembran monteras vertikalt eller horisontellt mellan vattentanken och ledningssystemet. Den har en filterkapacitet på upp till 8000 liter – och tack vare en Timestrip-indikator i fordonet kan den kvarvarande användningstiden när som helst kontrolleras. Vi rekommenderar att du byter ut bluuwater-patronen efter ca sex månader. Tack vare snabbkopplingssystemet Click-and-Ready kan bytet göras enkelt och droppsäkert.

SMART TV*. Hemmabio på resande fot.

Se på vad du vill, var du vill. Framtidens TV flyttar nu även in i din WEINSBERG. Vid tillvalet TV-paket monteras uteslutande smart-TV-apparater. På så vis kan du njuta av alla fördelar med video on demand även på resa via en mobil hotspot eller campingplatsens Wi-Fi. Att kunna streama dina favoritserier och filmer ger den där lilla extra guldkanten till din semester.

TRUMA-INETX-SYSTEM*. Värmesystem*

Gör din WEINSBERG till ett smarthome.

Det praktiska Truma iNetX-systemet med intuitiv smartphone app kontroll via Bluetooth gör att du kan styra värme, interiör och utomhusbelysning samt TV och radio i ert mobila hem var som helst. Färgdisplayen på 4,3 " visar utomhus- och inomhustemperaturen och kan styra enheter från Truma och Dometic. Det intuitiva användargränssnittet gör övervakning och kontroll särskilt trevlig, tydlig och enkel.

62

* Komponenter tillgängliga som tillval.


VIELFALT / XY

SILWYREADY*. För avslappnat resande.

Med Silwy MAGNETIC SYSTEM slipper du glas som glider iväg, faller ner eller klirrar. Med detta smarta magnetsystem fäster de magnetiska glasen på nano-pads i metall eller metalltillbehör särskilt utvecklade för silwy så att du får en absolut säker och avslappnad resa. Från och med nu är alla WEINSBERG-husvagnar silwyReady. Vårt silwyREADY-paket omfattar en liten rund och löstagbar silwy-pad med magnet-pin, som är fäst på ett köksöverskåp med en välkommenhälsning. Du kan sedan fästa paden var du vill i fordonet för att använda den som kläd- eller handdukskrok. I ett av köksöverskåpen hittar du en silwy-metallmatta i läderimitation fastklistrad. De silwy-glas som du ställer där står tryggt och klirrsäkert tack vare magneterna i sockeln.

ONE NIGHT STAND*.

En natt elektriskt självförsörjande. One Night Stand-paket som tillval för CaraCito, med dockningsstation för batteri ” Laddare ”och högpresterande utbytbart batteri“ Power X-Change ”, ger försörjning till belysning, vattenpumpen och kylskåpet mm självförsörjande. Batteriet laddas under resan via dragfordonet och kan kompletteras med ytterligare batterir. Den energi som erhållits på detta sätt lagras i en Power X-Change batteri från Einhell. Detta kan också användas som ett batteri för över 200 tillgängliga Einhell-enheter. Observera att den möjliga användningstiden för ett batteri per laddning beror på och är begränsad av olika faktorer, såsom antal och strömförbrukning för dom olika enheterna, batteriets ålder etc. Därför kan användningstid per laddning inte garanteras.

VELOCATE GPS-TRACKER – Plattform MED NYA FUNKTIONER*. Kooperation mit Mer säkerhet för din WEINSBERG. Knaus Tabbert Det innovativa GPS-lokaliseringssystemet från Velocate arbetar med intuitiv app-styrning och Silent Alarm-läge. Velocate kan hjälpa till att återlokalisera husvagnen i händelse av stöld. En stor fördel är att systemet självständigt kan vara igång i upp till 3 månader utan att anslutas till en strömkälla. GPS-spåraren kan utökas med Bluetooth-sensorer och en Reed-kontakt: På så vis kan du hålla koll på nivån i gasoltuberna och temperaturen hos din WEINSBERG när du vill i appen.

* Komponenter tillgängliga som tillval.

Dessutom är hårdvaran förberedd för att kunna kompletteras med sensorer (t.ex. dörr-/fönsterkontakt) som tillval. Du hittar mer information på www.velocate.com eller www.weinsberg.com.

63


MÅNGFALD / UTRUSTNING

THULE MARKISER*. FÖR ÄNNU MER KOMFORT.

CaraOne CaraCito

Alltid bra skydd. Markiser från kvalitetstillverkaren Thule gör din semester med WEINSBERG ännu bättre. Som effektivt skydd mot sol, regn och vind skapar de också en hemtrevlig inramning och utökar boendeytan på campingplatsen. Våra markiser är tillgängliga i olika storlekar (beroende på planlösning) och övertygar med sin långa livslängd tack vare vattentäta, vindtåliga PCR-dukar, enkel konstruktion och absolut stabilitet.

Flexibel. Vinkeln kan ställas in som du vill. På så vis kan du sedan öppna och stänga markisen när dörren till din WEINSBERG står öppen.

265x200cm 305x250cm

390 PUH 390 QD / 400 LK / 420 QD

355x250cm 450 FU

390 QD 450 FU / 470 EU / 470 QDK

405x250cm

480 EU / 480 QDK / 500 QDK 500 FDK / 540 EUH

455x250cm

550 UK / 550 QDK

Utfällbar. Stöden är försedda med en gångjärnsled. Det vertikala nedsänkningssystemet förhindrar skador på fordonet.

-

Praktisk. Quick Lock-system för enkel montering och inställning av stödfötterna.

MEDIKIT-VÄRDECHECK. Exklusivt reseapotek.

Din WEINSBERG-husvagn innehåller en värdecheck för ett MediKit. Det innehåller olika apoteksläkemedel som kan vara bra att ha med sig på resan, bland annat värktabletter, allergitabletter och diarrétabletter. På så vis är du alltid optimalt förberedd.**

** En värdecheck för att lösa in reseapoteket följer med fordonet. Setet innehåller läkemedel som endast kan köpas på apotek. Kupongen kan därför endast lösas in på det ansvariga MediKit-postorderapoteket på www.medikit.shop. På www.medikit.shop du får du också ytterligare information om ditt MediKit.

64

Husvagnskompetens

* Komponenter tillgängliga som tillval.


FRANKANA FREIKO-

kollektionen hos WEINSBERG. Finns hos din WEINSBERG-återförsäljare eller på: shop.weinsberg.com.

2 3 1

5

6 4

1. Vattenflaska 800 ml Classic Sport av rostfritt stål. Lätt att rengöra. Mått: 7 x 25 cm. Vikt: 256 g. Artikel-nr: 651/023

ALLT FÖR ATT GÖRA DIN SEMESTER ÄNNU BÄTTRE.

2. Campingstol av aluminium-rundrör. 8 inställningslägen, 76 cm högt ryggstöd. Max. belastning: 100 kg. Ram: Aluminium. Förpackningsmått: 107 x 69 x 5 cm. Artikel-nr: 651/022 3. Campingbord Accordeon från Dukdalf med vädertålig. Sevelit-bordsskiva. Kan höjdjusteras: 5 – 74 cm. Mått: 100 x 68 cm. Material: Stål. Max. belastning: 50 kg. Vikt: 11 kg. Artikel-nr: 651/021

4. Handvagn med 10 cm breda profilerade hjul och en bärkraft på upp till 75 kg. Mått: 131 x 60 x 98 cm. Vikt: 11,9 kg. Artikel-nr: 51 011 5. Fyra muggar med öra av högkvalitativt resylin.Med anti-slip-system. Artikel-nr: 651/024 6. Gasoladapterset – innehåller allt som behövs för att ansluta en tryckregulator (G12, Tyskland) till gängse europeiska gasolflaskor. Artikel-nr: 651/025

Alla information och priser finns på: www.frankanafreiko.de

65


RUNT DIN SEMESTER

VALET ÄR ENKELT.

Hur ska man kunna bestämma sig när alternativen är så många? Inga problem: Med våra praktiska online-verktyg blir valet enkelt. De hjälper dig att hitta din dröm-WEINSBERG.

Hitta återförsäljare

CaraView Konfigurator

Planlösningsguide

Sätt ihop din egen husvagn. Välj planlösning och utrustning och skapa ditt personliga drömfordon på:

Familjeparadis eller ett äventyrsfordon för två? Ta reda på vilken resekompis som passar bäst för dig på:

Vi vet: Det är inte helt lätt att välja en enda WEINSBERG! Vår sökmotor för återförsäljare hjälper dig att hitta en handlare nära dig. Inspektera din önskemodell direkt på plats och få utförlig rådgivning. Hitta återförsäljare på:

configurator.weinsberg.se

layoutfinder.weinsberg.se

dealer.weinsberg.se

Hyr även utomlands!

ATT HITTA DEN RÄTTA ÄR INTE LÄTT…

RENT AND TRAVEL NU OCKSÅ SOM APP Upplev semestern ännu mobilare med följande funktioner: • Statusöversikt till bokning • Push-notiser • Online incheckning • Betalningar • Instruktionsvideos

66

Reisewelt

• Checklistor • Kontorsuppgifter • Hyrerbjudanden • Hjälp i nödsitua-­ tioner • och mycket mer…

www.rentandtravel.de/app

URLAUB MIT DEM WOHNMOBIL

Du vill köpa ett fritidsfordon, men skulle först vilja testa om det verkligen passar dig? Då är erbjudandet från RENT AND TRAVEL alldeles rätt för dig. Hitta din favoritplanlösning bekvämt på nätet eller hos din resebyrå. Tillsammans med ett nätverk av över 170 uthyrningskontor i hela Tyskland, över 1 900 hyrfordon och över 380 samarbets-­ resebyråer hjälper dig RENT AND TRAVEL att hitta rätt fordon för dig. Du får dessutom en rad andra fördelar, så-

som förslag på resrutter och ett stort antal samarbeten med camping- och ställplatser. Stort nöje vid semestertestet!

På över 170 uthyrningskontor står mer än 1 900 hyrfordon redo.

Boka online på www.rentandtravel.de eller via våra 380 samarbetsresebyråer.

Hitta alla uthyrningskontor på www.rentandtravel.se


Den elektriska komplettutrustningen i CaraCito håller vad den lovar: enkel manövrering, komfort som på hemmaplan och absolut säkerhet. På så vis kunde vår unga familj njuta av en riktigt avslappnad semester och helt koppla bort vardagen. En dröm!

MAX SCHRADER

@max_schrader_fotografie

Bli en del av vårt community. #teamWEINSBERG skriver reseberättelser och delar med vårt community. En ren njutning att följa! Sharing is caring: Vad har du upptäckt på dina resor med en WEINSBERG? Dela dina magiska ögonblick på våra sociala mediekanaler.

@weinsberg_official @WEINSBERG

Alla är välkomna i #teamWEINSBERG!

@WEINSBERG carablog.weinsberg.com

RAMONA OCH RENÉ

@abgefahren.blog

Vi förälskade oss direkt i CaraOne och den kärleken har bara vuxit på vår första resa som familj. Med bebis, småbarn och hund ser ju behoven lite annorlunda ut och komfort är mycket viktigt.


R08117601-SV

Du hittar våra husbilar och CUV: ar i våra separata WEINSBERG-kataloger!

Besök oss på sociala medier och i vår fanshop!

facebook.com/weinsbergsverige

instagram.weinsberg.com

youtube.weinsberg.com

shop.weinsberg.com

Information om leverans, måttangivelser, viktangivelser samt utformning/design avser de uppgifter som gäller när broschyren trycks 07/2021. Vi förbehåller oss rätten att ändra utrustning, teknisk data, produktionsplanering och pris. Efter ingånget avtal förbehålls rätten till tekniska ändringar inom ramen för konstruktionen i den mån dessa främjar den tekniska utvecklingen och är rimliga för kunden. Därutöver reserverar vi oss för mindre färgavvikelser och avvikelser i produktegenskaper om dessa inte går att undvika med anledning av material (t.ex färgavvikelser med ca 2,0 dE mellan lack på plåt och lack på GFK/plast), så länge som de kan anses vara rimliga för kunden. En del av bilderna visar specialutrustning som kan levereras mot en tilläggsavgift, eller funktioner av prototyper/studier som inte motsvarar standard och som i vissa fall inte kommer att finnas tillgängliga som specialutrustning. Färgavvikelser kan förekomma av trycktekniska skäl. Innan du köper ett fordon, vänligen kontakta en lämplig WEINSBERG-återförsäljare för råd om seriens nuvarande status. Dekorationerna på bilderna i katalogen ingår inte i leveransen. Illustrationerna med måttangivelser i våra kataloger är bara icke-bindande exempel. Måttangivelser är endast ungefärliga värden och fungerar endast som en allmän illustration, de representerar inte garanterade produktegenskaper. Observera också informationen i den aktuella prislistan, i synnerhet om vikter, lastmöjligheter och toleranser. Omtryckning, vare sig helt eller delvis, är tillåtet endast med föregående skriftligt tillstånd från Knaus Tabbert AG. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel.

www.weinsberg.se

Knaus Tabbert AG

Helmut-Knaus-Str. 1

D–94118 Jandelsbrunn