Broschyr Weinsberg CUV 2022

Page 1

2021 / 2022

PÅVÄG

CUV CaraBus / CaraTour / [OUTLAW] www.weinsberg.se


DIN SEMESTER! UPPTÄCK NYA SIDOR.


Med WEINSBERG blir varje ögonblick av din semester en upplevelse. Från avresa till hemfärd följer den med dig på alla äventyr – perfekt anpassad efter just dina önskemål och behov.


CUV WEINSBERG – INGEN VÄG ÄR FÖR SVÅR

MÅLET SPELAR INGEN ROLL HUVUDSAKEN ÄR ATT NÅ DET!


DRÖMSEMESTER VEM DU ÄN ÅKER MED

Välkommen in i WEINSBERG-världen. Oavsett om det handlar om en romantisk tripp på tu man hand, en mysig familjesemester eller en sportig utflykt med vänner så är den gemensamma upplevelsen med speciella människor alltid i fokus. Fantastiska människor och ögonblick är också det som #teamWEINSBERG består av. Med #teamWEINSBERG kan du låta dig inspireras av andras reseberättelser, få praktiska tips inför din semester och dela din kärlek till campinglivet med andra.

WEINSBERG SUMMAN AV ALLA SEMESTERÖGONBLICK VARDAG, VAD ÄR DET?


12

26

En CUV med klassiskt fräsch design

En CUV med modernt avspänd design

CaraBus

Kompakt från utsidan, men vad gäller utrustning, utseende och bekvämlighet är CaraBus en jätte. Denna WEINSBERG-CUV klarar smala gator lekande lätt och hänför med sin eleganta interiör. Tack vare multifunktionella utrustningslösningar och fiffiga detaljer kan du njuta av semestern dygnet runt. Med klass på alla vägar.

CaraTour

Obekymrad som den är har CaraTour inget emot sportiga tag. Med sin billiknande kördynamik förblir WEINSBERG-CUV cool på alla långa resor och är redo för varje äventyr. Den gedigna och originella interiördesignen ger gott om plats och innehåller många genomtänkta detaljer. För en avspänd och sorglös semester

www.weinsberg.com/carabus

www.weinsberg.com/caratour

Fakta

Fakta

Planlösningar: 8 Sovplatser: upp till 7 Längd: 5,41 m – 6,36 m

Planlösningar: 8 Sovplatser: upp till 7 Längd: 5,41 m – 6,36 m

Alla uppgifter som delvis innehåller extrautrustning kan fås mot ett pristillägg. Observera att antalet angivna sovplatser kan inkludera sovplatser för både vuxna och barn. Sängarna har inte samma dimensioner. Vi rekommenderar därför att du pratar med din WEINSBERG återförsäljare angående måtten på de sovplatser som finns i fordonet så att du kan bestämma om de är lämpliga för den beläggning (vuxna/barn) du tänker ha. Sommaren 2021 kommer FIAT-basfordonet att genomgå en generationsväxling från DUCATO 7 till DUCATO 8. Observera därför att vissa av bilderna på DUCATO inte motsvarar den aktuella (nya) seriestatusen.

6

CUV-DNA


42

HÄLSNINGAR FRÅN REDAKTIONEN

CaraBus / CaraTour

En CUV med separat garage i bakänden CaraBus / CaraTour 630 MEG med separat garage i bakänden. Den kombinerar ett enormt, separat lastrum med ett fullvärdigt boendeutrymme. Det gör denna bil till ett perfekt resesällskap för de som älskar äventyr. Passionerad multitalang

Upplev semestern med en WEINSBERG CUV. Utomhus är du som hemma, under resan upptäcker du nya sidor hos dig själv och din WEINSBERG. Oavsett ­om du reser med en CaraBus, CaraTour eller [OUTLAW]: Vi delar ­din passion och finns med ­dig med genomtänkta detaljer. Och det känner du varje semesterdag.

www.weinsberg.com/outlaw

Fakta

Planlösningar: 1 Sovplatser: upp till 3 Längd: 6,36 m

CaraView

Lär känna ditt personliga drömfordon ännu bättre.

Planlösningsguide

Konfigurator

Insider-Info

Hittar rätt fordon för dig med hjälp av precisa frågor.

Med fordonskonfiguratorn kan du sätta ihop din egen individuella WEINSBERG.

Detaljerad teknisk information om de olika delarna i ditt drömfordon.

layoutfinder.weinsberg.com

configurator.weinsberg.com/se

weinsberg.se

#teamWEINSBERG Utbyte inom vårt community, spännande information och tips om ditt fordon från riktiga campare.

7


Vad gör våra CUV: ar så speciella? Summan av många detaljer.

WEINSBERG-DNA. Låter mäktigt. Det är det också. Den som bygger skåpbilar har inte hängt med i utvecklingen. Därför bygger WEINSBERG CUV:ar. Med fullfjädrad kompetens. CUV-kompetens hittar du från minsta skruv till de stora förvaringsutrymmena. I det fullskaliga möblemanget och golvplattan i flera skikt. CUV-kompetens går inte alltid att se. Men känns vid varje resa.

DE

LA LI L EXT

Alla tyger

RA

T

Oeko-Tex 100 -certifierade

KOMFORT OCH HÄLSA. Den andningsaktiva klädseln på sidoväggarna kan absorbera och avge fukt. På så vis bildas betydligt mindre kondens till exempel på vintern eller vid matlagning med stängda fönster jämfört med andra modeller. Det är inte bara superpraktiskt utan ser också riktigt snyggt ut! Franz Schanzer, produkthantering 38 år, på WEINSBERG sedan 1999 Favorit-WEINSBERG-detalj: Praktiska förvaringsytor och touch-LED-lampor.

Tillvalstygerna Active-Line har an andningsegenskaper, är lättskötta, tåliga, skonsamma mot huden, antibakteriella och Ökotex-certifierade! Sittbänk vid matplatsen. De nya sittdynorna har en komfortfunktion och större sittdjup.

EvoPoreHRC-madrass som tillval. Borgar för hälsosam sömn på den största sovplatsytan inom CUV-segmentet.

8

CUV-DNA

Värmelösning. För en bättre värmefördelning i bilen är uppvärmningen placerad centralt under dinetten.

Spara plats för att skapa plats. Ribbotten kan fällas upp för att skapa mer lastutrymme när du behöver transportera större saker.


Eldrivna skjutdörrar med softclose. Tack vare högkvalitativa dämpare stängs skjutdörren mjukt och tyst.

Robust och tåligt. Tack vare CPL-ytorna står bord och arbetsytor emot praktiskt taget allting.

Rundade hörnprofiler. Egenutvecklade för att minska risken för skador på kanterna och skapa mer utrymme.

MÖBLEMANG OCH KVALITET.

Tomas Sekava, snickare 54 år Favorit-WEINSBERG-detalj: Fullskaligt möblemang som håller länge.

I en CUV är en effektiv konstruktion A och O. Det börjar med perfekt byggprecision i det påkostade fullskaliga möblemanget och går ända ner till detaljer som ett jämnt lastgolv med fästöglor i serietillverkning och rundade profiler. I varje WEINSBERG CUV finns ett utslagsgivande kvalitetskriterium: hantverk.

Skensystem. Våra överskåp är försedda med ett genomgående skensystem för större vridningsstabilitet.

Handtag helt i metall med tippspärr. Distinkt design och robust utformning.

9


Laddningsbooster. Snabb och effektiv laddning av batteriet när motorn är igång.

Vattenfiltersystem ”Bluuwater” Garanterar hygieniskt rent vatten utan kemi. Du kan läsa mer på >> sidan 64

Michael Gründinger, produktutvecklare 36 år, på WEINSBERG sedan 2016 Favorit-WEINSBERG-detalj: Lättanvänd LED-styrning.

FORDONSTEKNIK OCH FÖRSÖRJNING Vi vill att våra kunder ska få den ultimata reseupplevelsen. Därför är vi mycket noggranna när vi väljer våra partner och använder bara det som vi verkligen tror på. Truma-iNet-systemet är ett sådant exempel. Den höga kvaliteten talar för sig själv, med den praktiska appen går det enkelt att reglera värmesystemet och som tillval kontrollera gasnivån.

Litium-jon-batteri. Förhöjd energikapacitet med bara 11 kg totalvikt (tillval).

LED-belysning. Strömsparande LED-belysning i hela bilen, delvis med touch-funktion.

Truma-iNet-X-system som tillval. Reglera enkelt rumstemperaturen och belysningen via en app var du än befinner dig eller kontrollera batteri- och vattennivån. >> Sidan 65

Värmesystem

Upp till 24" stor smart-TV (i tillvals-TV-paketet).

10

CUV-DNA

Centralt placerad LED-styrning. En snabb blick räcker för att kontrollera vattennivå och elektronik­försörjning.


Perfekt förhöjt GFK-tak. Lång livslängd, lätt att ta hand om och optimal isolering tack vare en speciell GFK-konstruktion med dubbla skal. >> sidan 58

PERFEKT FORDONSTEKNIK OCH LÅNG LIVSLÄNGD. När de olika komponenterna ska sammanfogas och varje detalj är viktig krävs stor kunskap, skicklighet och hantverkskunnande. Det är CUV-kompetens!

Anna Wintersberger, produktionsmedarbetare 26 years old Favorit-WEINSBERG-detalj: Enastående sandwich-golvkonstruktion.

Varmluftomgiven färskvattentank. Vattentanken på 102 liter sparar plats genom sin placering i sidoväggen ovanför hjulhuset, vilket skapar extra plats i lastutrymmet.

Sandwichkonstruktion. Konstruktionen i flera lager med integralisolering och totalt 367 % mer stödyta på karossgolvet ger större stabilitet och 69 % mer isolering.

Taklucka i klarglas. För större ljusinsläpp.

Optimal isolering. Alla delar i vår CUV är isolerade med innovativa material. I taket och sidoväggarna står ett polyeten-skum med slutna celler för isoleringen.

För husvagnar, husbilar, CUV: er av WEINSBERG ger vi dig en 10-årig täthetsgaranti på karosseriet, utöver din lagstadgade garanti, inom ramen för våra garantivillkor.

11


CaraBus EN CUV MED KLASSISKT FRÄSCH DESIGN.

Kompakt från utsidan, men vad gäller utrustning, utseende och bekvämlighet är CaraBus en jätte. Denna WEINSBERG-CUV klarar smala gator lekande lätt och hänför med sin eleganta interiör. Tack vare multifunktionella utrustningslösningar och fiffiga detaljer kan du njuta av semestern dygnet runt.

MED KLASS PÅ ALLA VÄGAR.


Daniela & Christoph. Det här är vår premiärtur i en CUV, fulla av förväntan och ganska exalterade. Vår åtta dagars tripp tar oss från Freyung via Köln till Sylt. CaraBus är perfekt för detta - du kan faktiskt köra lika snabbt som med en bil, och det är absolut en fördel med ett avstånd på 1 300 km och en medförare som vill komma till sin destination som snabbt som möjligt.


UPPTÄCKA

VARDAG? VAD ÄR DET?

STAD, LAND. HAV. MED CAMPINGBIL OCH CYKEL.

14

CaraBus


ÄVEN MED UPPHÖJBART TAK

541 cm 599 cm

205 cm

636 cm

MED TRE OLIKA LÄNGDALTERNATIV KAN ALLA HITTA RÄTT MODELL.

Ett upphöjbart tak utan motstycke. Med sina helt nyutvecklade upphöjbara tak får WEINSBERG CUV alla andra att se gammalmodiga ut. Mer information se sid 60 weinsberg.se

630 ME

Slingriga innerstadsgator eller vidsträckta strandpromenader: Oavsett väg tar dig din CaraBus överallt dit semesterlusten styr. Samtidigt erbjuder den mer plats än den nätta konstruktionen ger sken av och övertygar med sitt eleganta utseende.

upp till 7 sovplatser

upp till 4 sittplatser med säkerhetsbälte

De tre viktigaste detaljerna: • Variabel bakre del med stort lastutrymme • Planlösning med högt tak och uppfällbar säng • Utmärkt rumklimat och hög boendekomfort

8 planlösningar

under 3500 kg

15


UPPTÄCKA Slimmad konstruktion, elegant look. En imponerade mångsidig och snygg CUV som följer med dig överallt. Förhöjt tak, MQH-tak eller upphöjbart tak, vad du än behöver för dina semesterdrömmar – CaraBus har den passande lösningen redo och är samtidigt smidig och rymlig.

Rum med utsikt Vårt tips: Stanna till lite oftare på resan och lägg in spontana pauser. Utnyttja din CUV:s unika egenskaper och njut av närheten till naturen genom att ligga i sängen med öppna bakdörrar.

Stylingpaket 1 och 2 finns som tillval och innehåller allt som en designfantast kan begära, från aluminiumfälgar till genomtänkta lack- och interiörkoncept – här på 630 ME.

UTETID MED STIL OCH KÖRGLÄDJE.

SKJUT- OCH BAKDÖRRAR GER EN UNIK KÄNSLA AV RYMD.

16

CaraBus

Rena linjer och genomtänkt design med väl tilltaget förvaringsutrymme i bakdelen.


MQHSTJÄRNAN. EASY-SLIDESÄNGEN GER TVÅ EXTRA SOVPLATSER.

Som 600 MQH erbjuder CaraBus ännu mer ståhöjd och en härlig känsla av rymd.

H3-TAK TAKSÄNG GOTT OM PLATS BÅDE PÅ VÄG OCH FÖR ATT SOVA

600 DQ – Ser riktigt bra ut med högt tak och erbjuder 4 fullvärdiga sovplatser tack vare taksängen. Du hittar mer på sidan 57.

17


DET ÄR DETALJERNA SOM GÖR SKILLNADEN. Sofistikerad look. Möbeldekoren binder stämningsfullt samman interiören, kontrastdekoren i vitt med silverkanter ger en fräsch touch. CaraBus gör det helt enkelt lätt att trivas.

KLASSISKT FRÄSCH DESIGN INVÄNDIGT.

INTERIÖRDESIGN MED LJUS DEKOR OCH ELEGANTA KONTRASTER

600 MQ

Viktig anmärkning: Möbeldekor som visas för CaraBus i WEINSBERG CUV-katalogen 2021/2022 motsvarar inte den slutliga möbeldekoren för modellen år 2022. Kontakta din WEINSBERG-återförsäljare för råd om den slutgiltiga möbeldekoren innan du avslutar kontraktet. Vi kommer att publicera bilder av den slutgiltiga möbelinredningen så snart som möjligt på www.weinsberg.se Sommaren 2021 kommer FIAT-basfordonet att genomgå en generationsväxling från DUCATO 7 till DUCATO 8. Observera därför att vissa av bilderna på DUCATO inte motsvarar den aktuella (nya) seriestatusen.

18

CaraBus

DEN ELEGANTA EXTERIÖRDEKORATIONEN I KOPPARANTRACIT.


FÖRDELAR / KARAKTÄR

MILJÖER ATT TRIVAS I Vid behov kan en del av inredningen stuvas om in i överskåpet för att göra plats åt en upp till 24'' stor smart-TV (ur tillvals-TV-paketet) – här i 600 K.

19


DINETT

MATLAGNING

Samstämd möbeldesign med rundade kanter och mjuka linjer – här i 630 ME.

GENIALA LÖSNINGAR FÖR AVKOPPLANDE STUNDER.

I lådan med praktiska fack ryms en hel del – här i 540 MQ.

20

CaraBus


NÄTT KONSTRUKTION PERFEKT FÖR LIVSNJUTARE. Rena linjer och genomtänkt. Kompakt konstruktion, eleganta linjer och detaljer som bestickförvaring som standard. Köket och matplatsen i CaraBus har allt man kan önska sig. Vridbara förar- och passagerarstolar gör snabbt om dinetten för två till en matplats för fyra personer.

Ät med stil på resan. Att laga mat i CaraBus är överraskande roligt. Här kan du till och med duka upp riktigt stort! Vi älskar bordsförlängningen som kan trollas fram med ett enkelt handgrepp, den är perfekt för våra långfrukostar.

Energieffektivt kylskåp (upp till 150 liter) med integrerat frysfack.

Takskåp med gångjärn i rostfritt stål.

Utfällbart. Easy-Entry-bordet ger större bordsyta utan störande bordsben.

EASYENTRYBORD.

Varma fötter även på vintern tack vare den tempererade sittbänksavsatsen – här i 630 ME.

21


SOVA

LÄNGSGÅENDE ENKELSÄNGAR. TILLRÄCKLIGT MED PLATS ATT STRÄCKA UT SIG BEKVÄMT. Säng med utsikt: Öppna helt enkelt de stora bakdörrarna och känn dig lika fri som om du sov mitt ute i naturen – här i 630 ME.

22

CaraBus


RUM UPPÅT TAKSÄNG

Det eleganta samspelet mellan trä, tyg och ljusa ytskikt skapar särskild boendekomfort.

Finns som tillval även med taksäng: Vad vore en CUV utan praktiska lösningar? Mer på sidan 55.

Behaglig boendemiljö. Vackra ytskikt, trä och tygklädsel med andningsfunktion på sidoväggarna samt ett genomtänkt belysningskoncept skapar en hemtrevlig känsla. Mitt i naturen.

Perfekt plats att dra sig tillbaka till. Den tvärställda sängen i CaraBus 600 MQ är underbart bekväm. Med sina 185 centimeter kan till och med Christoph sträcka ut sig ordentligt här. För dem som behöver ännu längre bäddyta finns det även modeller med längsgående enkelsängar.

Praktiska förvaringsfack.

LED-belysning med touch-funktion.

CHILL OUT AREA SOFTA MED STIL.

TVÄRSTÄLLD DUBBELSÄNG. RYMLIG OCH MÅNGSIDIG.

ww

PERFEKT PLATS ATT DRA SIG TILLBAKA TILL MYSIG OCH HEMTREVLIG .

Den generöst tilltagna sängen i den bakre delen av bilen är en skön plats att dra sig tillbaka till och slappna av – här i 540 MQ.

23


LED-skenan är en optisk och funktionell highlight och finns som tillval i Ström Paketet.

Duschens låga tröskel i våtutrymmet ger mer säkerhet.

Helt enkelt praktiskt. I badrummet kombineras en avskalad design med fiffiga funktioner som väggfack och extra förvaringsutrymme under handfatet.

Riktigt snyggt! I badrummet i CaraBus flödar ljuset in och i de snygga förvaringsfacken finns alla hygienprodukter lätt åtkomliga. Gör dig i ordning i lugn och ro på campingplatsen: Den högkvalitativa kombirullgardinen håller både insekter och nyfikna blickar borta.

GENOMTÄNKTA FUNKTIONER OCH EN FRÖJD FÖR ÖGAT.

Vridbar skiva med underliggande förvaringsfack – här i 630 ME.

24

CaraBus

ww

HELT ENKELT BEKVÄM. INNOVATIVA DETALJER.


BADRUM

RENA LINJER HÖG KOMFORT.

Inbyggda väggfack drar blickarna till sig och erbjuder praktisk förvaring – här i 630 ME.

25


CaraTour EN CUV MED MODERNT AVSPÄND DESIGN.

Obekymrad som den är har CaraTour inget emot sportiga tag. Med sin billiknande kördynamik förblir WEINSBERG-CUV cool på alla långa resor och är redo för varje äventyr. Den gedigna och originella interiördesignen ger gott om plats och innehåller många genomtänkta detaljer.

FÖR EN AVSPÄND OCH SORGLÖS SEMESTER.


.

Sven och Philipp. Andra klagar på när det snöar mycket, vi åker till Alperna mitt i vintern. Som friåkare och campare älskar vi svängar och kurvor både i snö och på väg. Då gäller det att ha rätt fordon. Och CaraTour kan verkligen kallas för rätt fordon. Den är sportig, snabb och antar utmaningen på vilken slingrande väg som helst. Den rymmer allt som man kan vilja ha med sig när man är en ambitiös vintersportare. Kort sagt är denna CUV som gjord för våra planer, och den här gången följer proffsfotografen Gregor med.


UPPTÄCKA

ÄNTLIGEN UTE IGEN.

SPORTIGT ÅK BÅDE PÅ VÄGEN OCH I PISTEN.

28

CaraTour


Hjul Stötdämpare

EXKLUSIVA ALUMINIUMFÄLGAR

Hjulspindel Krängningshämmarstag

Krängningshämmare

Körkomfort. Krängningshämmare på bak- och framaxlarna ger ökad körglädje på kurviga vägar. Därmed klarar denna CUV även bergspass i Alperna lekande lätt.

BILLIKNANDE KÖRDYNAMIK, NÄSTAN SOM EN VANLIG PERSONBIL.

Cool look. De exklusiva aluminiumfälgarna förstärker den sportiga looken ännu mer (tillval). 540 MQ

Du hittar mer på sida 53.

540 MQ

Du vill bara komma iväg? Allt är redo. Såklart med sportig avspändhet. CaraTour är en riktig äventyrare och öppen för alla resplaner. Dessutom erbjuder den oväntat mycket plats och lastutrymme trots sin kompakta konstruktion. På klassens största sovplatsyta går det också utmärkt att bara ta det lugnt.

upp till 7 sovplatser

upp till 4 sittplatser med säkerhetsbälte

8 planlösningar

De tre viktigaste detaljerna: • Klassens största sovplatsyta • Billiknande kördynamik • Trendigt, sportigt formspråk

under 3500 kg

29


UPPTÄCKA ”Nu-kör-vi!”-CUV:en Hoppa in, spänn fast säkerhetsbältet, kör iväg: Det har aldrig förr varit så enkelt att uppleva frihet och semester som med WEINSBERG CaraTour. Denna praktiska CUV har allt man behöver, till ett riktigt tilltalande pris. Cool grej. Med CaraTour behövs inga skidhållare. Skidorna får enkelt plats på längden baktill i CUV:en. Resten av utrustningen också.

PANORAMAFÖNSTER GER GIGANTISK KÄNSLA AV RYMD.

REDO FÖR ALLA ÄVENTYR .

Tillval Panoramafönster ger ännu större ljusinsläpp och en enorm känsla av rymd i bilen – här i 600 MQ.

GOTT OM PLATS. 935 LITER LASTVOLYM.

103 cm 70 cm

30

CaraTour


MQH-TAK. SPORTIG LOOK OCH STOR INUTI.

Som 600 MQH erbjuder CaraBus ännu mer ståhöjd och en härlig känsla av rymd.

H3-TAK. FLEXIBILITET OCH TAKHÖJD

Ett med naturen med skjutdörren öppen – här på 600 DQ.

31


STYRKOR / KARAKTÄR

SMAKFULLA GRÅ NYANSER I FOKUS. 32

CaraTour

Ser moderna ut och är extremt robusta. Möblerna i CaraTour är otroligt slitstarka tack vare CPL-beläggningen – här i 600 ME.


UTTRYCKSFULLA DETALJER.

Modern look. I CaraTour har vi satsat på modern design i metallicgrå med kontrastdekor i antracitgrå. Denna CUV är rätt överallt med sin sportiga look.

MODERN ENKEL DESIGN INUTI.

600 MQ

SPORTIG EXTERIÖR I SILVERANTRACIT

ANTRACITGRÅ I KOMBINATION MED METALLICGRÅ.

Sommaren 2021 kommer FIAT-basfordonet att genomgå en generationsväxling från DUCATO 7 till DUCATO 8. Observera därför att vissa av bilderna på DUCATO inte motsvarar den aktuella (nya) seriestatusen. Mer information finns på sidan 62.

33


DINETTE

MATLAGNING

MYCKET PLATS MELLAN DINETT OCH KÖK.

Rumskonceptet ger stor rörelsefrihet vid matlagning och dukning – här 600 MQ.

OPTIMERAT RYGGSTÖD.

Avspänd design. CaraTour är ett strå vassare än andra fordon i sin klass tack vare sin stilrena och moderna interiör. Den bekväma dinetten och det högkvalitativa köket med stämningsbelysning ger en avspänd semesterkänsla.

Slappna av. Den som ger allt i skidåkningen får unna sig något gott på kvällen. Baksätet i relaxläge, förarstolen bakåtvänd och pasta på bordet. Omvandlingsbart. Tillvalet delbart baksäte med justerbara ryggstöd – här i 600 ME.

34

CaraTour


TÄND LJUSET, SLÅ PÅ SPISEN MATLAGNING ÄR INGA PROBLEM.

Generöst överskåp med softclose-funktion.

I köket med utfällbar extraskiva finns mycket arbetsyta för matlagning – här i 600 MQ.

Lådor med bestickförvaring som standard och praktiska fack.

BEKVÄMT OCH PRAKTISKT PERFEKT FÖR FULLBLODSCAMPARE.

Praktiskt: Energieffektivt kylskåp på 95 liter och delat glasskydd för ren njutning i köket – här i 600 MQ.

35


SOVA

LÄNGSGÅENDE ENKELSÄNG BEKVÄMLIGHET PÅ BÅDE LÄNGDEN OCH BREDDEN. De längsgående enkelsängarna har gott om utrymme för den som vill sträcka ut sig – här i 600 ME.

36

CaraTour

180

95

–1

cm

85 cm

200

85 cm

cm


RUM UPPÅT TAKSÄNG.

Finns som tillval även med taksäng: Vad vore en CUV utan praktiska lösningar? Mer på sidan 55.

Vilsam enkelhet i sovutrymmet. Utseendemässigt satsar CaraTour på modern design med fokus på tydlig funktion och förvaringsutrymme. Den stora sovplatsytan och det lättskötta tyget ger avkoppling. Välj bara hur du vill sova.

Riktigt stort. Även om man är goda vänner kan man vilja sova ostört och då är det bra att madrassens mittdel kan tas bort. På så sätt får båda två varsin riktig enkelsäng.

Det fina samspelet mellan antracit, tyg och ljusgråa ytskikt skapar särskild boendekomfort.

Större komfort. Garderoben under kylskåpet.

UTSIKT ÖVER KLASSENS STÖRSTA SOVPLATSYTA.

TVÄRSTÄLLD DUBBELSÄNG. EFFEKTIV OCH MÅNGSIDIG. 140

Den generöst tilltagna sängen i den bakre delen av bilen är en skön plats att dra sig tillbaka till och slappna av – här i 540 MQ.

52

–1

125

cm

– 14

0c

m

194 cm

540 MQ: 194x140x125 cm 600 MQ / DQ / MQH: 194x152x140 cm

37


BADRUM

SNYGG LOOK MODERN DESIGN.

Bakom de rena linjerna finns enormt mycket förvaringsutrymme. Rullgardinen i fönstret försvinner bakom listen när den inte behövs – här i 600 MQ.

38

CaraTour


Vattenkranen kan även användas som utomhusdusch via tillvalsfönstret.

Lättskött tvättställ med rundade hörn.

PRAKTISK DETALJ – OCH LÄTT ÅTKOMLIG Genialt rumskoncept. Badrummet kombinerar modern design och smarta funktioner, som den vridbara kassettoaletten med eldriven pump eller tvättstället med lättskött yta – lika brett som badrummet.

Med iläggsdelen för duschkaret uppstår extra boyta.

Ett riktigt badrum. Badrummet i CaraTour är inte bara elegant, det kommer att användas också. Efter en intensiv dag i den mycket friska luften är en varm dusch det allra bästa. Fungerar för övrigt alldeles ypperligt på vintern.

GENIALT RUMSKONCEPT MER PLATS ÄN FÖRVÄNTAT.

Tvättstället som är lika brett som rummet är mycket praktiskt – här i 600 MQ.

39


HIGHLIGHTS

HIGHLIGHTS. ÖVERTYGAR MED GENOMTÄNKTA DETALJER. 2

1

5

3

6

7

10

11

4

8

9

40

CUV

Det nämnda paketinnehållet är exempel. Produktavvikelser i ett paket kan variera beroende på planlösningen.


HIGHLIGHTS

1. Tillval Panoramafönster. För större ljusinsläpp och en känsla av rymd. 2. Easy-Entry-bord. Lättåtkomligt, utan störande bordsben. 3. Regnränna med dimbar LED-belysning. För en behaglig atmosfär i ingångsområdet (tillval). 12

4. Tempererad avsats. Ger fin stämningbelysning och varma fötter. 5. Laddningsbooster. Snabb och effektiv laddning av batteriet när motorn är igång. 6. Med Truma iNetX-System och LED-styrningen kan du styra elektronik och värme centralt. Dessutom kan du hålla koll på vattennivån i tanken. 7. Integrativ Head-up-Display. Alla uppgifter inom synhåll så att du kan hålla ögonen på vägen (tillval).

13

14

8. Easy-Space-förlängning. En unik känsla av rymd utan trång passage i övergången till förarhytten. 9. Attraktivt ingångsområde. Ser bra ut redan på långt håll (finns även med läderpanel som tillval). 10. 102 l färskvattentank. Smidig montering direkt ovanför hjulhuset för att ge mer plats i lastutrymmet. 11. Stort lastutrymme baktill. Bakdelen rymmer en lastvolym på upp till 935 liter (600 MQ / DQ).

15

16

12. Easy-Slide-säng. Med de kullagrade skenorna får man en säng i det upphöjda taket i en handvändning (tillval). 13. Fällbar ribbotten. Kan enkelt fällas upp för att göra lastrummet större vid transport av skrymmande bagage. 14. Kvalitativa kombirullgardiner. Skyddar mot insyn och insekter. 15. Ombonad känsla. Tygklädsel på sidoväggarna ger extra komfort. 16. Smart-TV. För TV-underhållning precis som hemma kan smart-TV:n enkelt anslutas till Internet (tillval). 17. Klassens största sovplatsyta. Med en bredd på 152 cm finns plats för att sträcka ut sig (600 MQ / MQH / DQ).

17

18. Brett elektriskt utkörbart trappsteg. För mer komfort vid i- och urstigning (tillval). 19. ComfortSpa-badrum. Det magnetiska duschdraperiet är verkligen praktiskt.

18

19

41


FÖLJER EGNA REGLER. DINA.

CaraBus / CaraTour 630 MEG med separat garage. Den kombinerar ett enormt, avskilt lastrum med ett fullvärdigt boendeutrymme. Det gör denna bil till ett perfekt resesällskap för de som älskar äventyr.

PASSIONERAD MÅNGSYSSLARE.


Mobil verkstad och hem. Den följer med dig till jobbet under veckan och på helgen vart du vill.

Plats för din hoj och mysigt boende. Med [OUTLAW] får du båda delarna.

THE ACCOMPANIES YOU AT ANYTHING YOU WANT.

[OUTLAW] är den första serietillverkade CUV:en i världen som direkt från fabriken är perfekt utrustad för att transportera din utrustning. På nätterna förvarar du allting i det avskilda garaget där bak, på dagarna tar bilen dig snabbt och säkert till nästa upplevelse!

Plats för upp till 4 cyklar. Det är dags att ge sig iväg, ut på vägarna eller i terrängen.

På natten är det bara det separata garaget som skiljer dig från ditt fordon, på dagen tar denna CUV dig snabbt till nästa race.


XY / XY STYRKOR / KARAKTÄR

Det finns gott om plats för att ta med mer än en motorcykel – här i CaraBus [OUTLAW].

44

CUV

OPTIMAL LASTSÄKERHET FÖR DIN MOTORCYKEL.


MER ÄN BARA PRAKTISK. DEN INBYGGDA LASTRAMPEN.

Så enkelt, så praktiskt. Upp med dörrarna, på med rampen och sedan är vi igång! Tack vare sin låga lasthöjd är det särskilt enkelt att lasta [OUTLAW] – med två hojar, en fyrhjuling eller annan skrymmande packning, du väljer.

Sensationellt garage. Crossen i säkert förvar och allt som behövs för att ta hand om den inom räckhåll. Som en mobil serviceverkstad – det gillar jag.

extrasäng som tillval

I GARAGET I BAKÄNDEN GÅR DET ATT INSTALLERA EN EXTRA SÄNG SOM TILLVAL. Oändligt mycket packning. Två hojar och mängder med utrustning är inga problem för [OUTLAW]. Det bakre garaget kan också användas som en extra bädd. (Tillval)

Smart designad. Rampen kan fixeras i bakre garaget för att spara utrymme.

45


BO  XY / XY  SOVA

Hemtrevlig känsla i den bekväma dinetten – här i CaraBus [OUTLAW].

FAVORITHOJEN PRECIS BREDVID.

Allt ombord. Campingplats eller förarläger spelar ingen roll: Med [OUTLAW] reser du fritt och oberoende. Egen säng? Check. Eget kök? Check. Eget badrum? Check. Alla viktiga förutsättningar om man vill ge full gas på dagarna. Stäng dörren. Bara en vägg skiljer mig från min cross. Och ibland är det rätt skönt att kunna stänga dörren. De smutsiga och svettiga träningskläderna får stanna på andra sidan…

46

CUV

Praktisk passage: Från bodelen till garaget kommer du via en låsbar dörr.


MATLAGNING

SOVA    BADRUM

Alltid fräsch. Inga problem med badrum ombord.

Köket inklusive ett 75-liters kylskåp och 2 gasplattor med elektrisk tändning har allt som behövs för att förbereda ett ordentligt mål mat.

Den som ger allt på dagarna förtjänar en särskilt skön säng på natten.

ÄNNU MER FÖRVARING I ÖVERSKÅPET.

Snurra runt förarsätet och gör plats åt en till person runt det utfällbara tillvalsbordet. I överskåpet ovanför förarhytten kan du gömma bort allt som du inte behöver just nu – här i CaraTour [OUTLAW].

47


XY / XY HIGHLIGHTS

HIGHLIGHTS. ÖVERTYGAR MED GENOMTÄNKTA DETALJER. 1

Cara Bus

3

6

8+9

48

CUV

2

4

Cara Tour

5

7

10

11 Det nämnda paketinnehållet är exempel. Produktavvikelser i ett paket kan variera beroende på planlösningen.


HIGHLIGHTS

1. [OUTLAW] CaraBus. Med elegant exteriördeko­ ration i koppar-antracit och interiördesign i Tiberinoträdekor. 2. [OUTLAW] CaraTour. Med sportig exteriördeko­ ration i metallic-antracit och interiördesign i alumini­ umdekor. 3. Fönster i sovutrymmet. Myggnät och mörkläggningsrullgardin för avslappnad sömn (tillval).

12

4. USB-ladduttag. Praktisk laddningsstation med säkerhetsnät för smartphone, kamera etc. 5. LED-spotlights i sovutrymmet. Energisparande och stämningsfull belysning. 6. 24" smart-TV. TV:n med Internet-anslutning gör streaming möjlig. Är det slutet för parabolen (tillval)? 7. Iläggsgolv i duschen. Med täckdelen för duschkaret uppstår extra boyta (tillval). 8. Gångjärn i rostfritt stål. Robusta och långlivade för många års intensiv användning.

13

9. Låsbar garagedörr. Garage och boendedel är tryggt åtskilda från varandra. 10. Garage med LED-belysning. För ett väl upplyst garage. 11. Lättillgänglig passage. Genom den låsbara dörren tar du dig från boendedelen till garaget.

14

15

12. Enkel tillgång till fordonselektroniken. Platseffektivt monterad ovanför hjulhuset. 13. Förvaringsfack i garaget. Här kan du lägga allt som du ändå behöver igen nästa dag: Skor, handskar, hjälm och mycket mer. 14. Eluttag i bakänden. El där du behöver den får du från 230 V SCHUKO-uttaget och USB-uttaget i Voltage-tillvalspaketet (tillval). 15. Duscha i det fria. I garaget finns varm- och kallvattenanslutningen för utomhusduschen (tillval).

16

16. Självförsörjande längre. Tack vare lättillgängligt bodelsbatteri, finns även som litiumjon-batteri (tillval). 17. Airline-skenor med fästöglor. För optimal lastsäkring.

17

49


MÅNGFALD / GOLV PLANER

Många alternativ och valmöjligheter. Utforma din CUV som det passar dig.

540 MQ

här: CaraTour

HIGHLIGHTS: • Mittdinett • Tvärställd dubbelsäng • Totallängd 5,41 m • Upp till 5 sovplatser* • Upp till 4 sittplatser med säkerhetsbälte

Här är allt som man behöver på resan med ombord. Med tvärställd säng och fullvärdigt kök. Den smidiga med dynamiska mått

CUV-kompetens. Betyder inte bara teknisk finess, utan även en mångfald av valmöjligheter. När allt kommer omkring bör ju din CUV vara lika individuell som dina semesterplaner. En variationsrik byggsats av planlösningar, ytterfärger, tak- och sängvarianter väntar på dig. Ur dessa valmöjligheter kan du sätta

600 MQH

här: CaraBus

HIGHLIGHTS: • Mittdinett • Tvärställd dubbelsäng • Easy-Slide-säng i MQH-tak • Totallängd 5,99 m • 5 sovplatser • Upp till 4 sittplatser med säkerhetsbälte

ihop din personliga dröm-CUV, precis som du vill ha den.

Det karakteristiska MQH-taket med dynamisk design ger två separata sovplatser. Den sportiga, snygga och familjevänliga.

Icke-bindande illustrationer: Bilderna i planlösningsexemplen är icke-bindande schematiska illustrationer. De faktiska fordons- och utrustningsfunktionerna kan skilja sig åt. Vissa fordons- och utrustningsegenskaper garanteras inte av illustrationerna och kan därför inte förväntas baseras på dem. Var därför noga med att få information från din återförsäljare om fordonets och utrustningens specifika egenskaper innan du gör ett köp.

50 CUV-kompetens

EASY-SLIDE-SÄNG som standard


MÅNGFALD / GOLV PLANER

600 MQ

här: CaraBus

600 DQ

600 K

här: CaraBus

här: CaraBus

HIGHLIGHTS:

HIGHLIGHTS:

HIGHLIGHTS:

• Mittdinett

• Mittdinett

• Mittdinett

• Tvärställd dubbelsäng

• Tvärställd dubbelsäng

• Tvärställd

• Totallängd 5,99 m

• Uppfällbar säng

• Upp till 5 sovplatser*

• Totallängd 5,99 m

• Totallängd 5,99 m

• Upp till 4 sittplatser

• 5 sovplatser

• Upp till 7 sovplatser*

• Upp till 4 sittplatser

• Upp till 4 sittplatser

med säkerhetsbälte

med säkerhetsbälte

med säkerhetsbälte Dynamisk att använda och underbart rymlig. Den klassiska CUV-planlösningen har utrymmessparande tvärställda sängar och ett väl tilltaget kök.

H3-tak, fantastisk rumsplanering. Speciellt för denna CUV är den unika takhöjden och den uppfällbara sängen över förarhytten.

Allroundbilen med klassisk planlösning.

Den mångsidiga med förhöjt tak.

600 ME

630 ME

här: CaraTour

här: CaraBus

HIGHLIGHTS:

HIGHLIGHTS:

• Mittdinett

• Mittdinett

• Längsgående

• Längsgående

enkelsängar

enkelsängar

dubbelvåningssäng

Det praktiska och modifierbara utrymmet baktill ger sovplatser för hela familjen eller vid behov extra förvaringsutrymme för cyklar och annan utrustning. UPPFÄLLBAR SÄNG

som standard

Den flexibla med unika transportmöjligheter.

630 MEG

här: CaraBus

HIGHLIGHTS: • Mittdinett • Längsgående dubbelsäng • Separat garage i bakänden • Totallängd 6,36 m • Upp till 5 sovplatser • Upp till 4 sittplatser med säkerhetsbälte

• Totallängd 5,99 m

• Totallängd 6,36 m

• Upp till 5 sovplatser*

• Upp till 5 sovplatser*

• Upp till 4 sittplatser

• Upp till 4 sittplatser

med säkerhetsbälte

med säkerhetsbälte

Smart rumskoncept och bekväma enkelsängar. Mycket plats och den öppna rumskänslan gör den perfekt för alla som vill trivas även på resan.

Fullspäckad med komfort med bekväma enkelsängar och generös kökslösning. Mer plats för trivsel som ingen annan.

Bilens specialitet är det separata lastrummet i det stora garaget i bakänden, i kombination med ett fullvärdigt boendeut­­­rymme.

Den kompakta med enkelsängar.

Den generösa med trivselfaktor.

Multitalangen för transport och övernattning.

*Upphöjbart tak som tillval för 2 extra sovplatser. *Mer information i vår prislista eller på: weinsberg.se/service/kataloge-preislisten

CaraView

Konfigurator

Sätt ihop din CUV nu på: configurator.weinsberg.se

51


CUVFÄRGKARTA. FÖR EXTRA STIL. VIT (SOLID)

CAMPOVOLO GREY* (SPECIAL SOLID)

LANZAROTE GREY* (SPECIAL SOLID)

BLACK* (METALLIC)

FER GREY* (METALLIC)

SILVER (ALU GREY)* (METALLIC)

ARTENSE GREY* (METALLIC) *Finns mot en extra kostnad. Färgavvikelser möjliga

TEXTILIER. EFTER SMAK.

SOM STANDARD CaraBus

TILLGÄNGLIGA UTAN EXTRA KOSTNAD CaraTour

TURIN

CaraBus

CaraTour

ALU

FINNS PÅ EXTRA KOST CaraBus

SZECHUAN

52

CUV-kompetens

CaraTour

CaraBus

ACTIVE ROCK

CaraTour

CaraBus

FIFTY SHADES (synthetic leather)

CaraTour


MÅNGFALD / DESIGN

COZY HOME DECO PACKAGE. YOU HAVE THE CHOICE.

FÖR ALLA WEINSBERG TILLGÄNGLIGA TILLVAL

AQUA

AVOCADO

MAGNOLIA

PEACH

EARTH

STONE

Paketet innehåller: 4 kuddar med fjäderfyllning (2 x 60 x 40 cm & 2 x 40 x 40 cm), 2 filtar och matchande bordslöpare.

FRANKANA FREIKOKOLLEKTIONEN HOS WEINSBERG.

2

1

Finns hos din WEINSBERGåterförsäljare eller på: shop.weinsberg.com. 1. Vattenflaska 800 ml Classic Sport av rostfritt stål. Lätt att rengöra. Mått: 7 x 25 cm. Vikt: 256 g. Artikel-nr: 651/023 2. Campingstol av aluminium-rundrör. 8 inställningslägen, 76 cm högt ryggstöd. Max. belastning: 100 kg. Ram: Aluminium. Förpackningsmått: 107 x 69 x 5 cm. Artikel-nr: 651/022 3. Campingbord Accordeon från Dukdalf med väder­tålig Sevelit-bordsskiva. Kan höjdjusteras: 5 – 74 cm. Mått: 100 x 68 cm. Material: Stål. Max. belastning: 50 kg. Vikt: 11 kg. Artikel-nr: 651/021

4. Handvagn med 10 cm breda profilerade hjul och en bärkraft på upp till 75 kg. Mått: 131 x 60 x 98 cm. Vikt: 11,9 kg. Artikel-nr: 51 011

4

5. Fyra muggar med öra av högkvalitativt resylin. Med anti-slip-system. Artikel-nr 651/024 6. Gasadapterset – innehåller allt som behövs för att ansluta en tryckregulator (G12, Tyskland) till gängse europeiska gasflaskor. Artikel-nr: 651/025

Alla information och priser finns på: www.frankanafreiko.de

3

5

6

53


MÅNGFALD / FASTA SÄNGAR

SÄNGAR. SOV SOM DET PASSAR DIG.

Vakna utvilad varje morgon. På WEINSBERG vet vi hur viktig god sömn är för semesterupplevelsen. Därför satsar vi på storlek och komfort i alla sängvarianter och planlösningar. Tack vare det stora urvalet kan alla hitta en perfekt sovplats.

TVÄRSTÄLLD DUBBELSÄNG. EFFEKTIV OCH MÅNGSIDIG.

TVÄRSTÄLLD DUBBELVÅNINGSSÄNG. SOVKOMFORT I TVÅPACK.

Den bekväma tvärställda dubbelsängen utnyttjar hela fordonsbredden. Därmed får du en särskilt lång sovplatsyta och samtidigt en fantastisk känsla av rymd.

Längst bak i bilen finns plats för hela familjen. Du tar dig bekvämt till den övre sängen via den borttagbara stegen. Med denna lösning får alla sin egna, fasta sovplats och föräldrarna sin välförtjänta vila.

CaraBus / CaraTour 540 MQ CaraBus / CaraTour 600 MQ / DQ / MQH

CaraBus / CaraTour 600 K

LÄNGSGÅENDE ENKELSÄNG. LÅNG BEKVÄMLIGHET PÅ LÄNGDEN OCH BREDDEN.

LÄNGSGÅENDE DUBBELSÄNG. JÄTTESÄNG PÅ HÖG HÖJD.

En längd på upp till 200 cm ger mer än tillräckligt med plats för att sträcka ut sig ordentligt. Om du vill kan du som tillval omvandla de två enkelsängarna till en stor sovplatsyta.

Nedanför finns utrustningen i det separata garaget, ovanpå oändligt med plats för att vila ut efter en intensiv dag. CaraBus / CaraTour 630 MEG

CaraBus / CaraTour 600 ME CaraBus / CaraTour 630 ME

Du hittar mer information online på: weinsberg.se/cuv-variants

54

CUV-kompetens


MÅNGFALD / UTFÄLLBARA SÄNGAR

Ännu en praktisk detalj: Dinetterna i husbilen kan snabbt omvandlas till en extra sovplats.

EASY-SLIDE-SÄNG. DET SKA VARA LÄTT ATT SOVA GOTT.

Sparar plats och är mycket lätthanterad. Denna extra höga taksäng glider enkelt på plats. Den kvalitativa utformningen skapar en trivsam känsla. Stegen kan lätt hakas ur och förvaras säkert när den inte används. CaraBus / CaraTour 600 MQH

UPPFÄLLBAR SÄNG. NÄST INTILL OSYNLIG.

TAKSÄNG I DET UPPHÖJDA TAKET. I PRINCIP UNDER BAR HIMMEL.

Med bara ett handgrepp trollar du fram den uppfällbara sängen. I uppfällt tillstånd är denna mysiga sovplats nästan osynlig och perfekt säkrad med klickspärrar och säkerhetsremmar.

Med det upphöjda taket känner du dig som ett med naturen. Du kan fridfullt betrakta stjärnhimlen från denna fasta sovplatsyta. Utan att kompromissa med komforten.

CaraBus / CaraTour 600 DQ

CaraBus / CaraTour CaraBus / CaraTour CaraBus / CaraTour

540 MQ 600 MQ / K / ME 630 ME

För vissa modeller måste ytterligare utrustning väljas till för att uppnå maximalt antal möjliga sovplatser. Din WEINSBERG återförsäljare kommer gärna att ge dig råd.

55


MÅNGFALD / TAK

H2-TAK HELT ENKELT STORARTAD.

190 cm 258 cm

CaraBus / CaraTour 540 MQ CaraBus / CaraTour 600 MQ / K / ME CaraBus / CaraTour 630 ME

Fantastisk rymd i kompakt förpackning. Under H2-taket ryms allt som man kan tänkas behöva på sina äventyr. Tack vare den kompakta konstruktionen kan man med detta tak glida fram genom innerstäder utan att väcka någon större uppmärksamhet. En fördel så stor som någon! Du hittar mer information online på: weinsberg.se/cuv-variants

HIGHLIGHTS WEINSBERG CUV med H2-tak.

Markisen monteras på taket och finns tillgänglig för alla fordonslängder.

Tillvalstaket Panoramafönster finns tillgängligt exklusivt för CUV:ar med H2-tak och levereras med uppställningsfunktion, insektsskydd och mörkläggningsgardin.

Sängalternativ i H2-taket.

Tvärställd dubbelsäng (540 / 600 MQ).

56

CUV-kompetens

Tvärställd dubbelvåningssäng (600 K).

Längsgående enkelsäng (600 / 630 ME).


MÅNGFALD / TAK

H3-TAK UPP I DET BLÅ UTAN KOMPROMISSER.

218 cm

282 cm

CaraBus / CaraTour 600 DQ CaraBus / CaraTour 630 MEG

Fullständig boendekomfort med högt i tak. Flexibiliteten och takhöjden med H3-taket påminner starkt om komforten i en husbil. Kördynamiken begränsas dock inte av detta tak – vanliga viadukter ställer inte till några som helst problem för detta smidiga ekipage. Du hittar mer information online på: weinsberg.se/cuv-variants

HIGHLIGHTS WEINSBERG CUV med H3-tak.

Bakdörrar med 218 cm höjd är perfekta när mycket ska lastas.

Markisen monteras på sidan av taket och finns tillgänglig för alla fordonslängder.

Imponerande takhöjd – här i CaraBus . 630 MEG

Uppfällbar säng (600 DQ).

Längsgående dubbelsäng (630 MEG) .

Sängalternativ i H3-taket

Tvärställd dubbelsäng (600 DQ).

57


MÅNGFALD / TAK

MQH-TAK GÅR ETT STEG LÄNGRE.

238 cm 308 cm

Förhöjt tak med sportig stil. Med sitt dynamiskt designade förhöjda tak drar MQH-modellen alla blickar till sig. En känsla av rymd utan motstycke, hög kvalitet, briljanta funktioner i kombination med en cool design – det fixar bara WEINSBERG CUV med det förhöjda MQH-taket. Individuellare kan frihet inte bli. Du hittar mer information online på: weinsberg.se/cuv-mqh

CaraBus / CaraTour 600 MQH

HIGHLIGHTS WEINSBERG CUV med MQH-tak.

Genomtänkt vattenavrinning. Gör att regn- och smältvatten rinner av optimalt.

Panoramafönster och öppningsbart fönster i fronten. Ger ett sensationellt ljusinsläpp och en optimal friskluftcirkulation i fordonet.

Stil eller utrymme? Helt enkelt båda. MQH-taket.

Bakfönster och öppningsbart fönster. För optimalt ljusinsläpp.

58

CUV-kompetens

Takhöjd och isolering. Under det välisolerade MQH-taket uppnås en gigantisk takhöjd på upp till 2,38 m.


MÅNGFALD / TAK

MQH-TAK EN UNIK BOENDELÖSNING. Förhöjt tak med utdragbar Easy-Slidesäng med kullager.

Körläge

Sovläge

Enkelt byte. Sovplats eller vardagsrum i en handvändning.

53 cm

Skenor med kullager. För en tyst funktion som håller länge.

172 cm

Extraytor med reling. För mer förvaringsutrymme ovanpå överskåpen. Unik takhöjd. Mer förvaringsutrymme tack vare högre överskåp.

Överraskande bekvämt. TV-tittande från taksängen.

Gigantisk känsla av rymd. Hemtrevlig stämning.

Dinetten kan användas utan begränsning. Även med nedfälld Easy-Slide-säng.

59


MÅNGFALD / TAK

ETT UPPHÖJBART TAK UTAN MOTSTYCKE.

CaraBus / CaraTour 540 MQ CaraBus / CaraTour 600 MQ / K / ME CaraBus / CaraTour 630 ME

HIGHLIGHTS WEINSBERG CUV med upphöjt tak.

Sammanhållet upphöjt tak med LFI-teknik och aerodynamisk design.

Överträffar helt enkelt allt. Med sina väl genomtänkta upphöjbara tak får våra CUV alla andra att se gammalmodiga ut och sätter en ny standard. När allt kommer omkring har vi under utarbetningen lagt timmar på absolut funktionalitet, toppmodern materialutveckling såsom LFI-teknik och säkerhet. Du hittar mer information online på: weinsberg.se/cuv-popup-roof

Unik. Kompakt. Aerodynamisk.

Cabrio-funktion med myggnät och mörkläggning.

Takklimatanläggning i den bakre delen och två Enorm sovplatsyta (200 x 135 cm) i det takfönster som standard. (förutom 540 MQ). upphöjda taket.

60 CUV-kompetens

Markishållare med regnavrinningsfunktion och integrerad förtältsbelysning.

Inbyggda läslampor med touch-funktion och stämningbelysning.

Den helt slutna underkonstruktionen gör att madrassen ventileras underifrån.


MÅNGFALD / TAK

UPPHÖJT TAK TRIVSEL I TVÅ VÅNINGAR. ÖVERVÅNING Sov nästan som i det fria.

Multifunktionella fack nära till hands. För funktioner, se bild 1 – 4.

Ostörd utsikt mot stjärnhimlen från det upphöjda taket.

1. Varmluftsventil som standard 2. Induktivt laddningsfack för för en behaglig temperatur i det trådlös strömförsörjning. upphöjda taket.

3. USB-ladduttag.

4. Dryckeshållare för säker och bekväm förvaring.

NEDERVÅNING Kompromisslös CUV-komfort.

Tack vare den extra stora avsatsen tar du dig enkelt upp till den övre sängen. Den hopfällbara stegen för dig upp till övervåningen.

61


VIELFALT / XY

DEN NYA FIAT DUCATO

Nytt basfordon

8

FIAT Ducato är sedan 40 år ett av de mest omtyckta påbyggnadsfordonen för husbilar och CUV. Nya FIAT Ducato 8 imponerar med en karaktäristisk, modern look, gott om tekniska finesser och infotainment i kombination med ökad komfort och körglädje tack vare förarassistanssystem. Med upp till 180 hk och den senaste och slutliga avgasnormen EURO 6D bjuder den på högsta effektivitet och prestanda.

UTVÄNDIGA HIGHLIGHTS Det nya tillvalet fulla LED-strålkastare imponerar med en mer slimmad och elegantare profil. Välj mellan utförande i aluminium eller svart. Ljuset är upp till 30 % klarare än i halogenstrålkastare, vilket ökar säkerheten på väg.

Dynamisk LED-blinker

Frontbelysning med full-LED (hel- och halvljus) Varselljus med LED

NY KYLARGRILL

Ny kylargrill i svart som standard, med kromade stag och spoilerläpp i aluminium.

62

CUV-kompetens

I tillvalet stylingpaket Black för kylargrillen är allt svart: de glänsande stagen, strålkastarna och spoilerläppen.

Den optimerade hasplåten skyddar motorrummet och förstärker den nya stilen ytterligare.

Alla uppgifter som delvis innehåller extrautrustning kan fås mot ett pristillägg.


VIELFALT / XY

DIGITAL INSTRUMENTPANEL

Digitalt kombiinstrument med 3,5"-TFT-skärm med två analoga mätare som standard.

Med tillvalet virtuell cockpit med digitalt kombiinstrument på 7"-TFT-skärm och två digitala mätare har du även alltid koll på assistanssystemen.

SPARSAME UND DURCHZUGSKRÄFTIGE MOTOREN

NYHET HELT NY INTERIÖR.

Tillvalen ratt och växelspaksknopp i läderutförande med satinerade krominfattningar och högglansdetaljer för ett extra elegant utseende.

Tillvalet induktivt laddningsfack, två USB-uttag och ett 230 V-uttag är bekvämt under färd. (Tillval)

ASSISTANS­SYSTEM.

Safety Pack Easy Driver: Tillvalspaketet ger extra säkerhet med adaptiv farthållare, intelligent hastighetsbegränsare och trötthetsvarnare.

Du hittar mer information online på:

Safety Pack FIAT : Tillvalet säkerhetspaket med nödbromsassistent, körfältsassistent, trafikmärkesigenkänning, avbländningsautomatik samt regn- och ljussensor.

weinsberg.se/ducato-8

Tillvalet batterifrånkoppling i förarhytten skyddar batteriet.

Standard ombord: • Farthållare – Cruise Control • ESP • Hill Holder • ABS • Elektronisk startspärr • Elektromekanisk servostyrning • Trailer Stability Control System • Post Collision Braking System • Sidvindsassistent Assistanssystem som tillval: • Antispinnsystemet ”Traction Plus” inklusive Hill Descent Control • Däcktryckssensorer

63


MÅNGFALD / TEKNIK

INTELLIGENT TEKNIK, MAXIMAL KOMFORT.

BLUUWATER*.

Vattenfiltersystem. Lätthanterat vattenfilter, som inte lämnar något övrigt att önska vad gäller hygien. Vattenfiltersystemet bluuwater har en filterkapacitet på 8000 l och tar bort de allra minsta partiklarna, mikrober och bakterier till 99,999 % med hjälp av ett högeffektivt ultrafiltreringsmembran. Den kvarvarande användningstiden kan när som helst kontrolleras tack vare en Timestrip-indikator i fordonet och snabbkopplingssystemet Click-and-Ready gör att filterbyte sker droppsäkert. Regelbundna byten av filtersystemet var 6:e månad garanterar högsta vattenkvalitet och en säker vattenförsörjning.

VELOCATE GPS-TRACKER MED NYA FUNKTIONER*. Mer säkerhet för din WEINSBERG.

Det innovativa GPS-lokaliseringssystemet från Velocate arbetar med intuitiv app-styrning och Silent Alarm-läge. Velocate 2.0 kan hjälpa till att återlokalisera husbilen i händelse av stöld. En stor fördel är att systemet självständigt kan vara igång i upp till 3 månader utan att anslutas till en strömkälla. GPS-spåraren kan utökas med Bluetooth-sensorer och en Reed-kontakt: På så vis kan du hålla koll på nivån i gasoltuberna och temperaturen hos din WEINSBERG när du vill i appen.

Dessutom förbereds hårdvaran, utökas via valfria sensorer (t.ex. dörr- / fönsterkontakt) att bli. Du hittar mer information på www.velocate.com eller www.weinsberg.se.

PIONEER HEAD-UPDISPLAY*. Den inbyggda Head-up-Displayen bidrar till ännu större säkerhet. Alla viktiga uppgifter direkt inom synhåll så att du alltid kan hålla ögonen på vägen. Även vägbeskrivningen från Navgate Evo visas.

64

CUV-kompetens

* Finns som tillval.


PIONEER NAVIGATIONS SYSTEM (AVIC - navigation)*.

TRUMA-INETX-SYSTEM*. Gör din WEINSBERG till ett smarthome.

Det praktiska Truma iNetX-systemet med intuitiv smartphone app kontroll via Bluetooth gör att du kan styra värme, interiör och utomhusbelysning samt TV och radio i ert mobila hem var som helst. Färgdisplayen på 4,3 " visar utomhus- och inomhustemperaturen och kan styra enheter från Truma och Dometic. Det intuitiva användargränssnittet gör övervakning och kontroll särskilt trevlig, tydlig och enkel. Navigation speciellt anpassad för husbilar och CUV i 44 länder; promobil campingsökare; säker smartphone-drift med röststyrning; högkontrast 9 ”multi-touch-skärm; Trådlöst kompatibel med Apple CarPlay, Android och WebLink; integrerad DAB + -mottagare; inklusive 3-års kartuppdatering Värmesystem

THULE MARKISER*. För ännu större komfort .

alltid bra skydd. Markiser från kvalitetstillverkaren Thule gör din semester med WEINSBERG ännu bättre. Som effektivt skydd mot sol, regn och vind skapar de också en hemtrevlig inramning och utökar boendeytan på campingplatsen. Våra markiser är tillgängliga i olika storlekar (beroende på planlösning) och övertygar med sin långa livslängd tack vare vattentäta, vindtåliga PCR-dukar, enkel konstruktion och absolut stabilitet.

SILWYREADY*. För avslappnat resande.

Med Silwy MAGNETIC SYSTEM slipper du glas som glider iväg, faller ner eller klirrar. Med detta smarta magnetsystem fäster de magnetiska glasen på nano-pads i metall eller metalltillbehör särskilt utvecklade för silwy så att du får en absolut säker och avslappnad resa. Från och med nu är alla WEINSBERG-husvagnar silwyReady. Vårt silwyREADYpaket omfattar en liten rund och löstagbar silwy-pad med magnet-pin, som är fäst på ett köksöverskåp med en välkommenhälsning. Du kan sedan fästa paden var du vill i fordonet för att använda den som kläd- eller handdukskrok. I ett av köksöverskåpen hittar du en silwy-metallmatta i läderimitation fastklistrad. De silwy-glas som du ställer där står tryggt och klirrsäkert tack vare magneterna i sockeln. * Finns som tillval.

65


RUNT DIN SEMESTER

MEDIKIT-VÄRDECHECK. Exklusivt reseapotek.

Din WEINSBERG-CUV innehåller en värdecheck för ett MediKit. Det innehåller olika apoteksläkemedel som kan vara bra att ha med sig på resan, bland annat värktabletter, allergitabletter och diarrétabletter. På så vis är du alltid optimalt förberedd.* * I fordonet finns en värdecheck som kan lösas in i utbyte mot ett reseapotek. Medicinska uppsättning innehåller medicin som endast är apotek. Kupongen kan därför endast lösas in på det ansvariga MediKit-postorderapoteket på www.medikit.shop. På www.medikit.shop du kommer också att få ytterligare information om ditt MediKit.

CaraView Konfigurator

Planlösningsguide

Sätt ihop din egen husvagn. Välj planlösning och utrustning och skapa ditt personliga drömfordon på:

Familjeparadis eller ett äventyrsfordon för två? Ta reda på vilken resekompis som passar bäst för dig på:

Vi vet: Det är inte helt lätt att välja en enda WEINSBERG! Vår sökmotor för återförsäljare hjälper dig att hitta en handlare nära dig. Inspektera din önskemodell direkt på plats och få utförlig rådgivning. Hitta återförsäljare på:

configurator.weinsberg.com/se

layoutfinder.weinsberg.com

dealer.weinsberg.com

Hyr även utomlands!

ATT HITTA DEN RÄTTA ÄR INTE LÄTT…

RENT AND TRAVEL NU OCKSÅ SOM APP Upplev din semester mobilare med följande funktioner: • • • • •

66

Hitta återförsäljare

Reisewelt

Statusöversikt för bokning Push-notiser Online-incheckning Betalningar Instruktionsvideos

• Checklistor • Kontorsuppgifter • Hyrerbjudanden • Hjälp i nödsituationer • och mycket mer…

www.rentandtravel.de/app

URLAUB MIT DEM WOHNMOBIL

Du vill köpa ett fritidsfordon, men skulle först vilja testa om det verkligen passar dig? Då är erbjudandet från RENT AND TRAVEL alldeles rätt för dig. Hitta din favoritplanlösning bekvämt på nätet eller hos din resebyrå. Tillsammans med ett nätverk av över 170 uthyrningskontor i hela Tyskland, över 1 900 hyrfordon och över 380 samarbets-­resebyråer hjälper dig RENT AND TRAVEL att hitta rätt fordon för dig. Du får dessutom en rad andra fördelar, såsom förslag på resrut-

ter och ett stort antal samarbeten med camping- och ställplatser. Stort nöje vid semestertestet!

På över 170 uthyrningskontor står fler än 1 900 hyrfordon redo. Boka online på www.rentandtravel.de eller via våra 380 samarbetsresebyråer.

Hitta alla uthyrningskontor på www.rentandtravel.de


Jag följde med Sven och Philipp som fotograf under en Freeski-semester med CaraTour. Vi var alla imponerade över hur sportigt den gled uppför de utmanande alpvägarna. Förutom alla sportgrejer rymdes även min fotoutrustning utan problem i bilen – helt galet hur mycket plats det finns därinne!

GREGOR HARTL @gregor_hartl_photography

Bli en del av vårt community. #teamWEINSBERG skriver reseberättelser och delar med vårt community. En ren njutning att följa!

@weinsberg_official @WEINSBERG @WEINSBERG

Sharing is caring: Vad har du upptäckt på dina resor med en WEINSBERG? Dela dina magiska ögonblick på våra sociala mediekanaler. Alla är välkomna i #teamWEINSBERG!

carablog.weinsberg.com

MANUEL LETTENBICHLER @manuellettenbichler

Det är så fantastiskt att ha en CUV där man kan värma sig och byta om mellan heaten – och samtidigt säkert kan förvara sin cross i. Dessutom är [OUTLAW] riktigt kul att köra eftersom man kan gasa på rätt bra (skratt). Jag är riktigt begeistrad – detta är precis vad vi i branschen har saknat!


R08117601-SE

Du hittar våra husvagnar och husbilar i våra separata WEINSBERG-kataloger!

Besök oss på sociala medier och i vår fanshop!

facebook.weinsberg.se

instagram.weinsberg.com

youtube.weinsberg.com

shop.weinsberg.com

Information om leverans, måttangivelser, viktangivelser samt utformning/design avser de uppgifter som gäller när broschyren trycks 07/2021. Vi förbehåller oss rätten att ändra utrustning, teknisk data, produktionsplanering och pris. Efter ingånget avtal förbehålls rätten till tekniska ändringar inom ramen för konstruktionen i den mån dessa främjar den tekniska utvecklingen och är rimliga för kunden. Därutöver reserverar vi oss för mindre färgavvikelser och avvikelser i produktegenskaper om dessa inte går att undvika med anledning av material (t.ex färgavvikelser med ca 2,0 dE mellan lack på plåt och lack på GFK/plast), så länge som de kan anses vara rimliga för kunden. En del av bilderna visar specialutrustning som kan levereras mot en tilläggsavgift, eller funktioner av prototyper/studier som inte motsvarar standard och som i vissa fall inte kommer att finnas tillgängliga som specialutrustning. Färgavvikelser kan förekomma av trycktekniska skäl. Innan du köper ett fordon, vänligen kontakta en lämplig WEINSBERG-återförsäljare för råd om seriens nuvarande status. Dekorationerna på bilderna i katalogen ingår inte i leveransen. Illustrationerna med måttangivelser i våra kataloger är bara icke-bindande exempel. Måttangivelser är endast ungefärliga värden och fungerar endast som en allmän illustration, de representerar inte garanterade produktegenskaper. Observera också informationen i den aktuella prislistan, i synnerhet om vikter, lastmöjligheter och toleranser. Omtryckning, vare sig helt eller delvis, är tillåtet endast med föregående skriftligt tillstånd från Knaus Tabbert AG. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel.

www.weinsberg.se

Bergholm Försäljning AB

Gesällgatan 6

681 42 Kristinehamn