__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

GRÄNSLÖS

HUSBILAR 2021 HALVINTEGRERADE

UPPLEV FRIHET PÅ VÄG

VAN TI . VAN TI PLUS . L!VE TI SKY TI . L!VE WAVE . SKY WAVE


KNAUS INLEDNING

INNEHÅLL

Översikt & filosofi ................................................................................................ 4 Företag & historia ............................................................................................... 6 Utveckling ...................................................................................................................... 8 Modeller & planlösningsguide .................................................... 10

NEW

r d u d in a ap sk n r o at r u Med konfig rat med nå gra få per fekta reskamc h bekvämt på klick. Enkelt o aus.c om/se  c onfigurator.kn

Fordonspåbyggnad ...................................................................................... 16 Exteriör kvalitet ................................................................................................. 20 Instegsdörrar ........................................................................................................ 22 Försörjningsteknik ......................................................................................... 24 Interiör kvalitet .................................................................................................. 28 Möblemang ............................................................................................................. 30 Sovkomfort .............................................................................................................. 32 Sängvarianter ...................................................................................................... 34 Köksvarianter ....................................................................................................... 36 Badrumsvarianter ......................................................................................... 38

2 | 3

Kompakta, halvintegrerade husbilar VAN TI .............................................................................................................................. 40 VAN TI PLUS ............................................................................................................ 54 Halvintegrerade husbilar L!VE TI .............................................................................................................................. 70 SKY TI ................................................................................................................................ 84 Halvintegrerade med uppfällbar säng L!VE WAVE ................................................................................................................. 98 SKY WAVE ............................................................................................................... 112 Design ........................................................................................................................... 126 Vår värld av produkter .......................................................................... 132 Vår värld av resor ......................................................................................... 138


4 | 5

VAD SOM FÖR OSS SAMMAN OCH TILLSAMMANS TAR OSS TILL MÅLET Vi är glada att få vara en del av din resa. Att vi får erbjuda ett hem till dina semestermål och drömmar. Och att du med KNAUS nästan överallt på jorden och på de mest olika semestervägar har en reskamrat som ger dig den sköna känslan av att ha kommit fram. Med våra produkter kan du njuta av oberoende, flexibilitet och individualitet i den för oss säkraste och bästa reseformen. Varje KNAUS-fordon är också resultatet av en stark gemenskap. Tillsammans med dig, vår motiverade personal, professionella partners och underleverantörer samt ett starkt nätverk av återförsäljare och serviceverkstäder skapar vi med var och en av våra produkter frihet som berör.

Din frihet är vår filosofi. Vi på KNAUS strävar sedan 1960 efter att skapa oförglömliga semsterögonblick. Med vår erfarenhet och modet att gå nya vägar förenar vi gammalt och nytt. Under produktionen satsar vi på tysk hantverkstradition, under utvecklingen av nya husbilar väljer vi toppmoderna tekniker för konstruktion och tillverkning. Den här kombinationen av beprövad teknik och innovativa idéer gör oss till ett av de mest framgångsrika företagen i branschen. Och vi sätter alltid kunden först.

Följ med oss på resan! Och upptäck friheten på ditt sätt! Hitta din perfekta reskamrat här och få reda på vad som är så speciellt med KNAUS-fordon.

3/4-säng

Bältesplatser

Queen size-säng

Under 3,5 t

Uppfällbar säng

Enkelsängar

Gästsäng

Sittgrupp

Säng

Varianter

D Dinett

E

Enkelsängar

G

L

F

3/4-säng

L-sittgrupp

M Enkel sittbänk

Garage

Q Tvärställd säng X Queen size-säng

Tvärställd säng

* Observera att antalet angivna sovplatser kan inkludera sängar för både vuxna och barn. Sängarna har inte samma dimensioner. Vi rekommenderar därför att du pratar med din KNAUS återförsäljare angående måtten på de sängar som finns i fordonet så att du kan bestämma om de är lämpliga för den beläggning (vuxna / barn) du tänker ha. Alla uppgifter som delvis innehåller extrautrustning kan fås mot ett pristillägg.

VI

R SON AL

EN

DL

TY

Sovplatser*

N IG PE

ET KO

MODELLBETECKNING

MP

DA SÄNGVARIANTER

KUN

ER

360° bild www.knaus.se

TS

Video tillgänglig youtube.knaus.com

ER

Konfigurator på configurator.knaus.com/se

ND

NEW

KU

100 % KNAUS

CE

ÖVERSIKT HUSBIL

N ÖJ

ÖVERSIKT & FILOSOFI

KNAUS ÖVERSIKT & FILOSOFI

I

M A G

ÅL


Bakom varje KNAUS står ett starkt team. Många av våra medarbetare är själva passionerade KNAUS-förare & -semesterfirare. Deras många personliga erfarenheter leder tillsammans med våra kunders erfarenheter till att våra produkter ständigt optimeras och utvecklas. I vart och ett av våra fordon finns också precisionen från de passionerade medarbetare som arbetar i våra toppmoderna fabriker samt komponenter från våra tillförlitliga partners och den rika erfarenhet som 60 år på vägarna ger.

CE VI

ER

TS

ER

ND

NN

KU

KO

MP

ET

EN

KU

Passionerad produktion. Vi investerar fortlöpande i våra fabriker och framför allt i våra över 2 900 medarbetare i hela koncernen. Många av dem har redan varit med oss i över 30 år. Våra produktionslinor är utformade för att kunna anpassas till medarbetarnas individuella behov. Hos oss går människan först. Förtroende, respekt och ett starkt samarbete utmärker vårt team. Som en förstklassig arbetsgivare välkomnar vi gärna nya ”semesterfirare” och bedriver utbildningar inom olika yrken.

a in för d et stor t formad e ig d l il t t n e s Vår pre a oc h spec ia lu ed en iv t k a r t t a e D EA R S m r. ju b ileet: Y 0 6 a n r e ll e ju b ileu msmod tioner till fanta stiska pr ise rad extra funk

DA

Toppmodern produktion. I Jandelsbrunn i Niederbayern finns vår största fabrik och vårt utvecklingscenter. Här utvecklar våra arbetslag nya fordon, testar innovativ teknik och skapar gång på gång revolutionära nyheter som vi ser som sporrar för hela Caravaning-branschen. När en prototyp uppfyller våra högt ställda krav och har klarat alla tester börjar serieproduktionen. Här har vi ytterligare två toppmoderna fabriker: En i Mottgers i tyska Hessen och en i Nagyoroszi i Ungern. Tack vare moderna produktionslinor har vi mycket effektiva processer som gör det möjligt för oss att reagera flexibelt på ny teknik och nya produktionsmetoder. Denna effektivitet gör att vi, bland annat, kan erbjuda dig ett unikt mervärde för pengarna och göra det möjligt för alla att förverkliga drömmen om en semester i fullständig frihet.

6 | 7

Vår rika erfarenhet. Vi vet var vi kommer ifrån och har aldrig glömt den vision som Helmut Knaus år 1960 grundade Knaus KG på: Med KNAUS-fordon ska alla kunna förverkliga drömmen om fri och obunden semesterglädje. Denna princip är precis lika sann idag som för 60 år sedan och är ledstjärnan för alla våra beslut och produktutvecklingar. På Helmus Knaus 100- årsdag, vilken sammanfaller med 60årsjubileet för märket KNAUS, kan vi stolt blicka tillbaka och framför allt tacka alla dem som varit med oss hela vägen: Våra trogna kunder! Tack för förtroendet! Du kan läsa mer om vår historia på www.knaus.com/history

NEW

N ÖJ

FÖRETAG & HISTORIA

KNAUS FÖRETAG & HISTORIA

IG

PE

R

NA SO

L

T Y DLI

GA

M

ÅL


Framtiden börjar nu. THE MISSION är uppdraget, modet och målsättningen att revolutionera framtiden inom fritidsfordonsbranschen. Vår innovativa teknik ska ständigt vidareutvecklas tills vi har revolutionerat var och en av våra modeller och stolt kan säga: MISSION completed. För vi vill inte bara leva upp till dina förväntningar, utan överträffa dem. Vi vill ständigt överraska dig med nya idéer och ligga ett steg före standardtekniken.

CE

er Du kan läsa mationer på om våra innov.d e/inn o vatio n-en   kn a u st a b b e r t

EN

Under de senaste åren har vi tagit fram en rad innovativa lösningar

FibreFrame. Den självbärande ramen öppnar upp helt nya möjligheter

och gång på gång bekräftat vår roll som pionjär inom branschen:

och ger en ny flexibilitet vad gäller planlösning & rumsutformning.

PowerAxle. Fjäderlätt chassiteknik & ett betydande steg i riktning mot hybrid- och e-mobilitet inom husvagnssektorn. Som konsekvent vidareutveckling kombinerar VARIO X-chassit tack vare sin bioniska form kompromisslös lätthet i konstruktionen med enastående stabilitet och tålighet samt optimala köregenskaper.

Anslutningsteknik. Vid utvecklingen av RevolutionCube-tekniken använde vi med EPP ett innovativt material som är extremt lätt, stabilt och tåligt. Med hjälp av ultraljudsteknik binds så kallade KALTSCHMELZ®-pluggar ihop med det bärande lättviktsmaterialet. Läs mer på:

mission.knaus.com

ER KU N NI

GP

KNAUS MissionTec & utvecklingspartners

SO

ET KO

MP

DA

KU

TS

ER

ND

VI

ER

Nytänkande på alla nivåer. Hos KNAUS står hjulen aldrig stilla. Det bästa exemplet på vår pionjärsanda: De revolutionerande teknikerna och vägledande materialen som vi utvecklat inom ramen för MissionTec. Den patenterade FibreFrame och UltraLight-lättviktsmaterialen visade oss under utvecklingen av TRAVELINO vad som är möjligt gällande lätthet, flexibilitet och hållbarhet och banade väg för nyutvecklingen av DESEO. Det vi lärde oss då tar vi med oss in i alla nya konstruktioner och ger unika optimeringsmöjligheter för våra produkter. Oavsett om det handlar om konsekventa lättviktskonstruktioner, högsta möjliga fordonsstabilitet eller hittills oanvänd teknik: Vid alla våra studier och innovationer har vi alltid samma vision − att erbjuda dig det bästa av det bästa.

8 | 9

FoldXpand-baksideskonstruktion. Maximalt utrymme på insidan, kompakt från utsidan: Två frågor som alltid är centrala för oss när vi bygger våra fordon, men som vid första anblicken inte alltid är i linje med varandra. Men vi har hittat ett sätt: Med den revolutionära FoldXpandbaksideskonstruktionen, som används för första gången i VAN TI, bildar bakljushållaren en helt jämn yta tillsammans med den bakre väggen, vilken möjliggör en personbilsliknande, för husbilar helt ny baksida som maximerar boendeytan inne i husbilen med knappt 10 cm rumslängd utan att ta upp en enda extra millimeter på utsidan.

N ÖJ

UTVECKLING MISSIONTEC

KNAUS UTVECKLING

NA

L&

U

CK T VE

LI N G

T Y DLI

GA

M

ÅL


MODELLER & PLANLÖSNINGSGUIDE

KNAUS MODELLER & PLANLÖSNINGSGUIDE

VAN TI

NEW

VAN TI PLUS

DEN LÄTTA ATLETEN

10 | 11

från sidan 54

DEN DYNAMISKA

Med den smidiga VAN TI klarar du även slingrande småvägar utan problem. Och tack vare den innovativa KNAUS FoldXpandbaksideskonstruktionen kan du trots de kompakta yttermåtten njuta av klassens största boendeyta med unika komfortdetaljer.

För alla som anser att körkomfort är minst lika viktigt som boendekomfort är VAN TI PLUS på MAN TGE den perfekta reskamraten. Med en rad körassistanssystem och olika framdrivningskoncept som tillval kan du anpassa den helt efter dina individuella behov.

från sidan 40

Vilka är ni?

Vad söker ni?

550 MD

X

4

2

S

650 MEG

X

4

2-3

S

Vilka är ni?

S S

O

TEKNISKA DATA Planlösningar Tillåten totalvikt kg

2

Vad söker ni?

650 MEG

X

2-4

2

S

700 LF

X

2-4

2-4

S

n på: Mer informatioe   w w w.kn a u s.s

S S

O

TEKNISKA DATA Planlösningar

3.500

Tillåten totalvikt kg

2 3.500

Längd cm (min/max)

599 / 696

Längd cm (min/max)

699 / 747

Bredd cm (yttre/inre)

220 / 205

Bredd cm (yttre/inre)

220 / 205

276 / 196

Höjd cm (yttre/inre)

Höjd cm (yttre/inre) Instegsdörr (standard) Instegsdörr (tillval)

KOMFORT

Instegsdörr (standard)

PREMIUM / EXKLUSIV

Instegsdörr (tillval)

Fotograferad planlösning i denna katalog: 550 MF, 650 MEG

n på: Mer informatio  www.knaus.se

290 / 196 KOMFORT PREMIUM / EXKLUSIV

Fotograferad planlösning i denna katalog: 650 MEG, 700 LF

Finns även i specialutförande.  2 personer  

 Barnfamilj  

 Familj med större barn eller sällskap på fyra vuxna

 floorplanfinder.knaus.com

S = Standard  O = Tillval


MODELLER & PLANLÖSNINGSGUIDE

KNAUS MODELLER & PLANLÖSNINGSGUIDE

L!VE TI

SKY TI

DEN OKONVENTIONELLA

ETT UNIVERSELLT GENI

L!VE TI är modern, okonventionell och lägger ribban högt: En husbil som ser inbjudande ut och plockar poäng med generösa förvaringsutrymmen. Med sin extrema platseffektivitet och enorma lastkapacitet passar den perfekt för par och små familjer.

från sidan 84

Vill du ha ett stort urval av olika planlösningar för att hitta precis den som passar dig till 100 %? Bland de sex olika SKY TI-modellerna finns den passande lösningen för varje typ av resenär. Det är inte utan anledning som den är en absolut bästsäljare sedan många år tillbaka.

från sidan 70

Vilka är ni?

Vad söker ni?

Vilka är ni?

590 MF

X

4

2

S

S

590 MF

X

650 MF

X

4-5

2

S

S

650 MF

X

650 MEG

X

X

4

2-3

S

S

O

650 MEG

X

700 MEG

X

X

4-5

2-4

S

S

O

700 MEB

X

700 MEG 700 MX

TEKNISKA DATA Planlösningar Tillåten totalvikt kg

4

Vad söker ni?

4

2

S

S

4-5

4-6

S

S

4

2

S

S

X

4-5

3

S

S

S

X

X

4-5

3

S

S

S

X

X

4-5

3

S

X

n på: Mer informatioe   w w w.kn a u s.s

X

O

S

TEKNISKA DATA Planlösningar

3.500

Tillåten totalvikt kg

6

Längd cm (min/max)

644 / 752

Längd cm (min/max)

643 / 752

232 / 218

Bredd cm (yttre/inre)

232 / 218

279 / 200

Höjd cm (yttre/inre)

Instegsdörr (standard) Instegsdörr (tillval)

KOMFORT

Instegsdörr (standard)

PREMIUM / EXKLUSIV

Instegsdörr (tillval)

Fotograferad planlösning i denna katalog: 590 MF, 700 MEG

S

S

n på: Mer informatio  www.knaus.se

3.500

Bredd cm (yttre/inre) Höjd cm (yttre/inre)

12 | 13

279 / 200 KOMFORT PREMIUM / EXKLUSIV

Fotograferad planlösning i denna katalog: 650 MF, 700 MEG Finns även i specialutförande.

 2 personer  

 Barnfamilj  

 Familj med större barn eller sällskap på fyra vuxna

 floorplanfinder.knaus.com

S = Standard  O = Tillval


MODELLER & PLANLÖSNINGSGUIDE

KNAUS MODELLER & PLANLÖSNINGSGUIDE

L!VE WAVE

SKY WAVE

DEN MÅNGSIDIGA

HALVINTEGRERADE MED FÄLLSÄNG

Tack vare uppfällbar säng som standard är L!VE WAVE perfekt för alla som spontant vill ta med fler reskompisar på resan. Med sitt enastående mervärde för pengarna och sin moderna design uppfyller den semesterdrömmarna för alla som vill njuta av livet i fulla drag.

Vilka är ni?

Vad söker ni?

650 MF

X

X

4-5

4-6

S

650 MG

X

X

4-5

4-6

S

650 MX

X

X

4-5

4-5

S

700 MEG

X

X

4-5

4-6

S

700 MX

X

X

4-5

4-5

S

S S S S S

TEKNISKA DATA Planlösningar Tillåten totalvikt kg

5

S

O

650 MF

X

X

4-5

4-6

S

S

O

650 MEG

X

X

4

4-5

S

S

O

700 MEG

X

X

4-5

4-5

S

S

O

S

O

n på: Mer informatioe   w w w.kn a u s.s

S

S

O

S

S

O

S

S

O

TEKNISKA DATA Planlösningar

3.500

Tillåten totalvikt kg

3

698 / 752

Längd cm (min/max)

698 / 752

232 / 218

Bredd cm (yttre/inre)

232 / 218

294 / 215

Höjd cm (yttre/inre)

Instegsdörr (tillval)

KOMFORT PREMIUM / EXKLUSIV

Fotograferad planlösning i denna katalog: 650 MG

 Familj med större barn eller sällskap på fyra vuxna

Instegsdörr (standard) Instegsdörr (tillval) Finns även som jubileumsmodell.  floorplanfinder.knaus.com

n på: Mer informatio  www.knaus.se

3.500

Bredd cm (yttre/inre) Instegsdörr (standard)

 Barnfamilj  

Vad söker ni?

Längd cm (min/max) Höjd cm (yttre/inre)

 2 personer  

från sidan 112

Flexibelt användbara sovplatser är det ena, boendekomfort och yttermått det andra. SKY WAVE övertygar på alla punkter och erbjuder tack vare en extra stor uppfällbar säng två separata sovdelar. Med extra komfortabla 200 cm ståhöjd och endast 284 cm ytterhöjd är den inte vilket fordon som helst, utan DEN halvintegrerade husbilen med uppfällbar säng.

från sidan 98

Vilka är ni?

14 | 15

284 / 200 KOMFORT PREMIUM / EXKLUSIV

Fotograferad planlösning i denna katalog: 650 MEG

S = Standard  O = Tillval


FORDONSPÅBYGGNAD

KNAUS FORDONSPÅBYGGNAD

DEN BÄSTA TEKNIKEN FÖR DEN SKÖNASTE TIDEN PÅ ÅRET

1. STABIL PRO.TEC-RAM 2 Pro.Tec-ramen är en särskilt massiv aluminiumprofillist som förbinder sidovägg, framvägg, bakvägg och tak med varandra. Den förbättrar stabiliteten för påbyggnaden och därmed hela fordonets livslängd. Särskilda höjdpunkter: I Pro.Tec-ramen finns ett utrymme för tätningsmassa. Den kan alltså inte längre tränga fram, vilket ger ett renare utseende.

NEW

Bästa konstruktionen för 100 % reslust. Med våra husbilar kommer du få det lite bättre. Detta säkerställs genom intelligent design, många innovativa och praktiska funktioner. Resultatet av detta garanterar en avkopplande semester.

16 | 17

2. INNOVATIV FoldXpandBAKSIDESKONSTRUKTION 2 Tack vare en unik viklamell-konstruktion och en fullständigt nyskapande bakljushållare utgör den bakre väggen på VAN TI en helt jämn yta som är särskilt personbilsinspirerad och maximerar boendeytan inuti fordonet utan att yttermåtten för den skull behöver utvidgas.

3. KNAUS CATEYE evolution BAKLJUS 2 Med tredimensionell lampgeometri och dynamiska LEDblinkljus innebär de bakljusen CATEYE evolution en vidareutveckling av KNAUS unika mörkersignatur och förbättrar samtidigt trafiksäkerheten.

4. SUVERÄN UNDERRAM AV GLASFIBERARMERAD PLAST 2 2 För att skydda underramen från väder och vind, stenslag och liknande, lägger vi på ett tjockt, motståndskraftigt lager av glasfiberarmerad plast.

5. HÅLLBAR TVT-PÅBYGGNAD 3 Funktionell sandwich-konstruktion av aluminium och isolering (XPS eller EPS) med förstärkningar av polyuretan och helt limmad påbyggnadsstruktur gör hela fordonskonstruktionen stabilare, hållbarare och mer långlivad.

6. HÖGKVALITATIVT LÅGRAMS CHASSI 2 För att ge våra husbilar maximal ståhöjd med minimal ytterhöjd har vi valt ett original Fiat lågramschassi.

7. ROBUST OCH HÅLLFAST TAK AV GLASFIBERARMERAD PLAST 1

4

All glasfiberarmerad plast är inte likadan. Hållfastheten varierar beroende på hur hög glashalten är. För maximalt hagelskydd har vi valt en höghållfast variant med nästan tre gånger så hög glasfiber- andel som den i standard glasfiberarmerad plast. 1

Standard 

2

Modellberoende 

3

Tillval


ORDONSPÅBYGGNAD

KNAUS FORDONSPÅBYGGNAD

18 | 19

Ett omfattande designkoncept för din drömsemester. En fantastisk husbil med kombination av praktiska och högkvalitativa detaljer. NEW

vi en gaslåd a r a r e ll a st in I Med VAN T d. Detta ger förd elen att gd le anordnad i län sflaskor kan placeras bred vid. två kg ga oc h kan bytas särskilt lätt varand ra

1. OPTIMALT GASOLUTRYMME 1 Den nya generationens gasfilter från Truma filtrerar dessa rester ur gasen och avger dem till en filteråpad. De samlas i en filterpad på filterkoppens botten, som är lätt att ersätta vid byte av flaskbyte. I motsats till den föregående modellen krävs inte längre något byte av filterpatronen. Gasfiltret från Truma garanterar på så sätt en lång livslängd både för gasolanläggningen och alla gasdrivna enheter.

2. THULE CYKELSTÄLL 3 · Konstruerad för stabil fastsättning på den bakre väggen med en lastkapacitet upp till 50 kg · Kan överbrygga ett avstånd på 70 cm på höjden för enkel åtkomst till plattformen · Basen kan höjas och sänkas med hjälp av en vev, vilket gör att det går smidigt att sätta fast cyklarna · Plattformslåset ger en utmärkt dynamisk kraftkontroll och håller cyklarna säkert på plats under transporten. Plattformen låses manuellt och kan enkelt klickas fast i uppåtläge när den inte används. Lyftarmen sitter ordentligt på plats under resan tack vare de integrerade säkerhetsremmarna · De justerbara hjulhållarna gör att du kan placera nästan alla typer av cyklar på cykelhållaren, alltifrån mountainbikes till barncyklar

3. CENTRAL SERVICEBOX 1 & VATTENFILTER 3 Hela försörjningstekniken på ett centralt ställe. Via luckan i sidoväggen når du snabbt och enkelt alla viktiga delar. Det nya vattenfiltret är lättåtkomligt och lätt att installera samt att byta ut. Du hittar detaljerad information om serviceboxen på sida 24 och information om vatten- och filtreringssystemet från sida 26.

4. VELOCATE GPS TRACKER 3 Du är optimalt skyddad med GPS-positioneringssystemet (tillval). Spårningssystemet kräver lite ström och kan sända signaler upp till tre månader. Tack vare appen är det mycket lätt att använda. AGPS säkerställer en särskilt snabb positionsbestämning och en känslig GPS-antenn erbjuder den bästa mottagningen även i svåra miljöer.

ed a v ta gb a r m t r a m s a r t Ex ittar mer d ra gkrok. Du h sid a 139. information på

1

Standard 

2

Modellberoende 

3

Tillval


EXTERIÖR KVALITET

KNAUS EXTERIÖR KVALITET

Detaljer du kan lita på: Med högsta kvalitet. Vad är det viktigaste att tänka på när man konstruerar en husbil? Helt klart lång hållbarhet. För att du ska kunna lita till 100 % på ditt fordon, bygger vi alla husbilar i material av högsta kvalitet, som till exempel våra optimalt isolerande takhuvar av glasfiberarmerad plast.

Injection) er ib F gn o L ( FI-tekniken grerad Den senaste L N TI i takkåpan med inte an är används på VA vare fiber förstärkt polyuret id igt isolering. Tack nter särskilt lätta oc h samt n vid d essa kompone oc h motståndskra ftiga, äve oerhört stab ila oc h kyla. extrem värme

20 | 21

1. TAKHUV AV GLASFIBERARMERAD PLAST 1 Markant design, isolering integrerad i strukturen och naturligtvis maximalt hagelskydd. Som tillval med stort panoramatak.

2. INGA SYNLIGA SKRUVFÖRBAND 1 Oavsett om det gäller fendrar, skärmar eller bakljushållare. Överallt där det är möjligt och konstruktivt arbetar vi för ett rent och elegant utseende med anslutningar som ger ett säkert fäste för konstruktionsdelar.

3. EXKLUSIVA 17" KNAUS ALUMINIUMFÄLGAR 2, 3 Markant design med äkta KNAUS-DNA. Det präglar de lättmetallfälgarna som beroende på modellserien finns i svart med polerad framsida eller lackerade i titanmetallic.

4. HJULHUS MED EPP-ISOLERING 1 Optimal ljudkomfort under körning, säker isolering vid parkering. EPP är ett högteknologiskt material som inte kompromissar: lätt, slagtåligt, värmeisolerande och stabilt.

5. ENKELT OCH SMIDIGT 1, 2, 3 Vi tror på maximal komfort i form av luckor med enhändig drift 1. Dubbeltätningen säkerställer 1 att regn och vind inte stör din semesterupplevelse. För att du ska slippa öppna och stänga varje lucka individuellt monterar vi centrallås 2, 3 för garagedörrarna och serviceluckorna, så att allt är säkrat med en knapptryckning. Larmsystemet 3 (tillval) ger ännu mer skydd.3

6. HÖGKVALITATIV FOLIE 1

tenbeständ iga at v lt a s e D : h c Per fect mat lgarna passar per fekt till fä 17 ' KNA US alu d et gäller storlek, funktion n är 118. åretruntd äcken d e. Du h ittar mer på sid a oc h utseen

Tidlös design blir meningslös om fordonet ser gammalt ut redan efter några år. Därför använder vi uteslutande högkvalitativ folie från kända leverantörer, som till exempel 3M, Avery och Oracal. 1

NEW

Standard 

2

Modellberoende 

3

Tillval


INSTEGSDÖRRAR

KNAUS INSTEGSDÖRRAR

En bra start på semestern med KNAUS husbilar. Med våra olika instegsdörrar står hela världen öppen. För att hålla oönskat slagregn och andra vädertyper ute är alla instegsdörrar från KNAUS försedda med väderbeständig dubbeltätning. Varianterna är dessutom utrustade med ett mycket tystgående, automatiskt stängningssystem och kan, beroende på planlösning, levereras i ett extra brett utförande.

rad låsm Ny oc h förbätt

UTRUSTNING

På d e fällbara ar d u klädkrokarna h g g till alltid d ina pla r d u h ands, just d ä som bäst. be höver d em

belysningen på em o H gin m Co I V instegsd örr. S U L K X E S U KNA öjdpunkt är en verklig h

ekanism.

1. KOMFORT

2. PREMIUM

3. EXKLUSIV

Tätning mot slagregn (dubbeltätning) Fönster och mörkläggning

--

Automatiskt stängningssystem Flerfunktionellt lås

--

Dolda gångjärn

--

Den valfria örren är insektsskyddsd rad oc h per fekt integre oc h flu gor håller myg gor säkert utanför.

2 klädkrokar, fällbara Flerfunktionell kasse

--

Paraplyställ

--

Dörrspärr/öppningsbegränsare

--

Centrallås

--

--

Coming-Home-belysning

--

--

Vilka dörrvarianter som finns som standard och som tillval anges i översikten över modellserierna på sidan 10 och framåt.

nktionella KNA US fler fu t för små kasse är per fek arven. inköp mellan v

da Den extra bre på instegsd örren insteget 700 mm gör re. ä n n u b e k vä m a

22 | 23


FÖRSÖRJNINGSTEKNIK

KNAUS FÖRSÖRJNINGSTEKNIK

24 | 25

Anslutning, påfyllning, tömning: Vår servicebox klarar allt. På många husbilar är strömanslutningar, tappkranar och färskvattentank placerade på olika ställen, men vi har valt att placera all försörjningsteknik tillsammans. I alla KNAUS husbilar är den praktiska serviceboxen inbyggd och alla viktiga funktioner och anslutningar samlade centralt, på ett ställe. För maximal användarkomfort.

UNIK SERVICEBOX 1. P åfyllning för färskvattentank

niserat! Tack a g r o lt a im t p O placeringen la a r t n e c n e d e var riska system, t k le e s et n o d r av fo N TI i d et som h är i VA alla viktiga är bakre gara get, åtkomliga oc h tt komponenter lärganiserad e. Det o lättöverskåd ligt und erhållsarbeten. sparar tid vid

FÖRSÖRJNINGSTEKNIK För att en husbil ska kunna erbjuda samma komfort som hemma, krävs en del av försörjningstekniken. Den placeras både i vårt exempelfordon VAN TI samt i alla andra KNAUS-husbilar så att du alltid kan lita på att ha en optimal viktfördelning när fordonet är korrekt lastat. Och naturligtvis är vi dessutom noggranna med att anslutningarna till de olika delarna ska vara bekvämt tillgängliga. A. ServiceBox B. Färskvattentank C. Gråvattentank D. Batteri E. Gasflaskor

2. Rengöringsöppning för färsk- och gråvattentank 3. Tappkranar för färsk- och gråvatten 4. Ledningsgenomföring För att ledningarna ska kunna dras ordentligt finns det en skadedjursskyddad ledningsgenomföring från undersidan in i serviceboxen. 5. Tankuppvärmning Här sköter du strängspärren för vattentankarnas varmluftsförsörjning med ett enkelt handgrepp. 6. Strömanslutningar

lsbatteriet e d o b e d e r a v Tack pp snabbt u a n r ie r e t at b ladd as oc h effektivt.

7. Frostskydd Vid kalla temperaturer aktiveras frostskyddet och för att undvika frostskador tappas vattnet ut ur vattenledningar och beredaren.


FÖRSÖRJNINGSTEKNIK

KNAUS FÖRSÖRJNINGSTEKNIK

26 | 27

Vårt filter gör din semester ännu bättre. Tyvärr är rent vatten inte något som är en självklarhet överallt, därför är det desto viktigare att du kan förse dig med rent vatten. Med det högpresterande filtersystemet från vår partner BWT har du de bästa förutsättningarna för rent och gott vatten. BWT BESTCAMP VATTENFILTER Det högpresterande vattenfiltret ftån BWT är speciellt utvecklat för kraven på våra fritidsfordon. Det praktiska vattenfiltret lämnar inget att önska när det gäller hygien tack vare ultrafiltreringsmembranet. Mikroorganismer avlägsnas effektivt från färskvattnet. Detta gör det möjligt att producera hygieniskt perfekt vatten helt fritt från kemikalier.

oc h d usc h a at m a g la a n n u A tt k rent vatten med hygieniskt US normer för är en av KNA. semesterglädje

Teknik i toppklass: Genom sitt mycket effektiva hålfibermembran uppnår vattenfiltret en enastående retentionshastighet för mikroorganismer> 99,9999% (log6). Den stora membranområdet säkerställer hög genomströmning och tack vare produktionen av helt livsmedelssäkra material kommer inga oönskade tillsatser i vattnet. Praktisk tillämpning: En 8 mm ”John Guest” -kontakt garanterar en särskilt enkel, verktygslös installation. Detta säkerställer också att vattentillförseln ges även om inget ersättningsfilter är tillgängligt för närvarande. Hälsosam njutning: Vattensystemet minimerar risken för bakterier från vattnet. Speciellt i riskfyllda områden visar filtret att det är ett användbart verktyg för förebyggande och aktivt bidrar till att skydda din hälsa. Lätt att använda och byta filter 1

2

1. För att kunna använda vattenfiltret i upp till 6 månader

2. Installationen är särskilt lätt tack vare anslutningen

används den endast när fordonet överlämnas.

och tydliga markeringar. 3

4

en k a n Förorenat vattrglädje, meste förstöra d in se d a d in h älsa. men också ska n Vattenfilter frå t frit BW T är helt alier. från kemik

3. Från installationstillfället kan filtret lagras i upp till 6

4. Om inget ersättningsfilter är tillgängligt, garanterar

månader. En speciell knapp visar aktuell status.

adaptern ytterligare vattenförsörjning.

(liknande bild)


INTERIÖR KVALITET

KNAUS INTERIÖR KVALITET

Alltid högsta komfort och inredning som imponerar. Att skapa en lägenhet med badrum, sovrum, bodel och kök i kompakta mått som passar för vägarna är en sak. Men för att förvandla bodelen till ditt älsklingsställe gäller att ta fram intelligenta detaljlösningar, som dimbar trivselbelysning.

28 | 29

NEW 1. RESEAPOTEKET MEDIKIT 1 Halsbränna, huvudvärk, allergier: Sådant som egentligen helst vill slippa, särskilt på semestern. För att du ska vara förberedd ifall det värsta skulle hända ingår en MediKit-värdecheck i alla nya KNAUS-fordon. Värdechecken kan bekvämt lösas in online hos våra utlämningspartners* i utbyte mot ett praktiskt reseapotek.

2. HÖG MATERIALKVALITET 1 Material med hög kvalitet är en förutsättning för maximal livslängd. Därför använder vi till exempel massiva galler av gjutjärn, reptåliga vaskar av rostfritt stål, metallhandtag av hög kvalitet med mera.

3. HEAD-UP DISPLAY 2, 3 MED NAVIGATIONSSYSTEM 3 Den head-up displayen projiceras på en genomskinlig skärm där all viktig data såsom navigering, hastighet och trafikskyltsigenkänning syns. För att göra resan ännu mer avslappnad och underhållande har Pioneer navigationssystemet allt du behöver för korta och långa avstånd. För VAN TI PLUS finns som tillval navigeringssystemet MAN Media VAN Business inkl. pekskärm med närmandesensorer. Båda systemen har Bluetooth och många andra multimediafunktioner.

4. DIMBAR TRIVSELBELYSNING 3

n om våra Mer informatiosovkomfort ra höga krav på b sid a 32. Våra h ittar d u på ter h ittar d u olika sängvarian från sid a 34.

Det kvalitativa möjlig gör, ma gnetfallåset od ell, en beroend e på m dning av variabel använ stänger oc h bad rumsd örrenstan ljud löst. mjukt oc h nä

Takskåp, förvaringsutrymme, arbetsytor, överskåp, baldakiner – överallt där stämningsfullt ljus gör semestern skönare, väljer vi vår påkostade, integrerade och dimbara trivselbelysning.

5. KLIMATANLÄGGNING 3 Vid höga utetemperaturer ger vår luftkonditionering ett behagligt inomhusklimat. Inne i förarhytte, kan du välja mellan en manuell och automatisk version - alltid utrustad med pollenfilter. För luftkonditionering av bodelen erbjuder vi installation av en Dometic Freshjet 2200 (OEM). Denna säkerställer tack vare individuellt justerbart luftflöde en effektiv luftfördelning i hela bodelen och den styrs enkelt med den medföljande fjärrkontrollen. Dessutom har den en värmefunktion och kan avfukta inomhusluften. 1

Standard 

2

Modellberoende 

3

Tillval

* En kupong för att lösa in läkemedelsuppsättningen bifogas fordonet. Läkemedelsuppsättningen innehåller läkemedel som måste köpas från ett apotek. Kupongen kan därför endast lösas in på det ansvariga MediKit-postorderapoteket på www.medikit.shop. Du kan också få mer information om din MediKit på www.medikit.shop.


MÖBLEMANG

KNAUS MÖBLEMANG

30 | 31

Vi bygger inga luftslott, utan möbler som skapar ett gott inomhusklimat. Det ställs oerhört höga krav på möblerna i våra husbilar. Det räcker inte bara med påkostad design och generösa förvaringsutrymmen. Lång livslängd, hållbar konstruktion och tekniker som övertygar ett helt liv det är vår måttstav.

1. MASSIV ALUMINIUMPROFIL 1 Möblerna är en viktig del av stabiliteten för hela påbyggnaden. Därför använder vi tåliga aluminiumprofiler för våra möbler. De är stabilare än profiler av massivt trä och betydligt lättare.

2. HÖGVÄRDIGA SOFT-CLOSE-LUCKOR 1 Inga slag, inget dunkande och inget efterstängande. Tack vare de högkvalitativa gångjärnen stängs softclose-luckorna mjukt, utan att du behöver ta i.

3. SOLID PLUGGTEKNIK 1 Våra möbler monteras som standard med en avancerad pluggteknik. Det ger en hög passnoggrannhet och ett märkbart stabilare möblemang som du kommer ha glädje av under många år.

EXKLUSIV INTEGRERAD INREDNING 2 Luftcirkulation är en viktig förutsättning för ett angenämt och gott inomhusklimat. Takskåp: De är särskilt stabilt konstruerade och monteras en bit från väggen. Resultatet: luften kan cirkulera obehindrat bakom dem, kondensvatten bildas inte i skåpen och dina kläder förblir torra och fräscha. Köksenhet: Alla möbler har ventilation baktill så att uppvärmningen kan fungera optimalt. Den öppna konstruktionen för bakre ventilation ger perfekt cirkulation för varmluften och en behaglig värme i fordonet.

4. REPTÅLIGA YTOR AV HÖGTRYCKSLAMINAT 1 5 Högtryckslaminat är ett material som passar perfekt för ytor som utsätts för hög belastning, till exempel i kök. Det är ett material som består av flera skikt som tillverkas under högt tryck och förses med en särskilt tålig yta. Det gör våra arbetsytor och bord extra reptåliga.

5. FULLT UTDRAGBARA, STABILA LÅDOR MED SOFT-CLOSE 1  När det gäller våra utdragbara lådor samarbetar vi med GRASS, som tillverkar möbler av högsta kvalitet. Det kommer du att märka. Eftersom lådorna är helt utdragbara kan du enkelt plocka i och ur dem. De löper rakt och stängs mjukt – under hela fordonets livslängd och förmodligen längre än så. 1

Standard 

2

Modellberoende


SOVKOMFORT

KNAUS SOVKOMFORT

32 | 33

Somna himmelsk och vakna avslappnad. För att du alltid ska få en bra start på en händelserik dag lägger vi högsta prioritet på designen av sovrummet. Vårt koncept innehåller högkvalitativa material, sofistikerade detaljer och anpassningsbara lösningar.

1. UTMÄRKTA EVOPORE HRC MADRASSER 1

3

4

5

30% lättare och 40% mindre minskning i hårdhet än jämförbara kallskumsmadrasser. Inga fördjupningar uppstår ens om madrassen används endast på ena sidan. Våra 5-zons EvoPore-madrasser (1a) ger dig inte bara högsta kvslitet på din sömn, utan har dessutom lång hållbarhet. Som tillval fnns en upp till 50 mm tjock WaterGelbäddmadrass och en förstklassig ribbotten ännu lyxigare sovkomfort.

2. KOMFORTFJÄDRING (TILLVAL) 1 De flesta husbilar levereras idag med ribbbotten för en riktigt skön sömn. Avståndet mellan spjärna ger optimal stabilitet och utmärkt ventilation. För extra komfort kan komfortfjädring väljas till som tillval.

3. FÖRVARINGSUTRYMMEN, EL-UTTAG OCH BELYSNING 2

1a

entilerad e v e r a v k c a t s t Bekväm sovpla möbelkonstruktioner.

Läs lite mer, ladda din telefon över natten och ha dina glasögonen nära till hands. Detta och mycket mer gör sovdelen till en mycket behaglig plats med dimbar belysning.

4. RUMSDELARE I TEXTIL 1 & SAMT VÄGGBEKLÄDNAD 1

1b

llb a ra sän g a r fä p p u a r å v l il T v ä mt m e d at r d u d ig bek ova tr y g gt tack s ste gen & kan et. va re fa llskyd d

2b

2a

d d a rsy d d a ä r k s a r å v d e M as lakan optimer l). (tillva sovkom for ten

Med flera medresenärer eller större familjer är integritet en viktig faktor för en god natts sömn. Detta säkerställs av rumsdelare i textil. Tack vare den mjuka väggbeklädnaden är sovplatsen extra mysig.

5. BÄDDBREDDNING 2,3 Naturligtvis vill vi få maximal mängd sovplats för dig. Särskilda detaljer som till exempel den variabla fotförlängningen för franska bäddarna eller de exakt anpassade rullbäddarna och madrassinsatserna för enkelsängar bidrar till extra mycket sovplats. 1

Standard 

2

Modellberoende 

3

Tillval


SÄNGVARIANTER

KNAUS SÄNGVARIANTER

TVÄRSTÄLLD SÄNG

DRÖMLIKT! UPPTÄCK VÅRA SÄNGVARIANTER.

34 | 35

Trivsam inbyggnad. Genom att utnyttja hela fordonsbredden används ytan särskilt effektivt och du får upp till 212 cm långa sängar. Planlösningar: L!VE WAVE 650 MG

En av de viktigaste frågorna för en avslappnad resa är hur vill du att sova? Föredrar du bekväma enkelsängar eller rymlig dubbelsäng? Oavsett vilken sängvariant du väljer kan du alltid se fram emot enastående KNAUS sovkomfort.

Platssparande. Den längsgående sängen ger upp

3/4 SÄNG

till 201 x 142 cm sovplatsyta. Den platseffektiva konstruktionen med badrum och säng bredvid varandra ger en trivsam inomhusyta. Planlösningar: VAN TI 550 MF, VAN TI PLUS 700 LF, L!VE TI 590 MF, 650 MF, SKY TI 590 MF, 650 MF, L!VE WAVE 650 MF, SKY WAVE 650 MF

QUEEN SIZE-SÄNG

Sov som ett kungapar. Queensbädden med en liggande yta på upp till 192 x 162 cm är lätttillgänglig från båda sidorna och har en varsin garderob. Planlösningar: SKY TI 700 MX, L!VE WAVE 650 MX, 700 MX

201 x 77 cm

201 x 85 cm

UPPFÄLLBAR SÄNG

Enklare blir det inte. Om du vill ha en andra separat sovplatsyta kan du enkelt sänka ner den uppfällbara sängen (upp till 195 x 140 cm) särskilt långt tack vare den högkvalitativa hävmekaniken. När sängen inte används har boendeutrymmet en bekväm ståhöjd. Planlösningar: L!VE WAVE 650 MF, MG & MX, 700 MEG & MX, SKY WAVE 650 MF & MEG, 700 MEG

ENKELSÄNGAR VAN TI 650 MEG

ENKELSÄNGAR

Generös på alla sätt. På upp till 210 cm längd finns här plats för alla och tack vare utrullbar

Flexibelt och bekvämt. Sittgruppen kan

GÄSTSÄNG

lätt omvandlas till en bekväm säng om

ribbotten med perfekt anpassade dynor (tillval)

du har gäster som stanna över natten.

skapas snabbt en bekväm dubbelsäng.

(modellberoende)

Planlösningar: VAN TI 650 MEG, VAN TI PLUS 650 MEG, L!VE TI 650 MEG, 700 MEG, SKY TI 650 MEG, 700 MEB & MEG, L!VE WAVE 700 MEG, SKY WAVE 650 MEG, 700 MEG

G ästsäng

G ästsäng 2


KÖKSVARIANTER

KNAUS KÖKSVARIANTER

36 | 37

LÄNGSGÅENDE KÖK

KÖKSVARIANTER HELT ENLIGT DIN SMAK Tycker du att köket är det viktigaste rummet? Eller hör du till dem som inte överlever utan en stadig frukost? Oavsett vilken typ du är så kommer du att kunna hitta din favorit bland våra köksvarianter. Och eftersom ett kök måste vara enormt slittåligt och uppfylla höga krav lägger vi stor vikt vid robusta arbetsytor och vitvaror av hög kvalitet. En genomtänkt utformning med korta vägar och mycket förvaringsutrymme hör till standardutrustningen i alla KNAUS-kök.

Ett under av förvaring. Kylskåpet installeras här separat bredvid köksbänken. På så vis kan hela utrymmet under köksbänken användas som förvaring och kylskåpet kan också vara väl tilltaget och rymma upp till 142 liter. LÄNGSGÅENDE KÖK SKY WAVE 650 MEG

Planlösningar: VAN TI 650 MEG, VAN TI PLUS 650 MEG, L!VE TI 590 MF, 650 MEG, SKY TI 590 MF, 650 MEG, SKY WAVE 650 MEG

KOMPAKT KÖK

VINKEL KÖK VAN TI PLUS 700 LF

VINKEL KÖK

Rymlig L-form. Med den vinkelformade förlängningen av köksbänken ut i rummet kan diskho

Utnyttja ytan perfekt. Tack vare den

och spis placeras i hörnet. Förutom extra mycket

kompakta lösningen med kylskåpet inbyggt

arbetsyta och förvaring skapar L-formen också

e ro e n d e p å Kylsk åpet är bv id eller på ed planlösn in g br id an a v köket. and ra s

ett modernt och trivsamt utseende.

under köksbänken är detta kök särskilt

Planlösningar: VAN TI PLUS 700 LF, L!VE TI 650 MF, 700 MEG, SKY TI 650 MF, 700 MEB, MEG & MX, L!VE WAVE 650 MF, MG & MX, 700 MEG & MX, SKY WAVE 650 MF, 700 MEG

håll och känslan av rymd maximeras.

platseffektivt. På så vis blir sikten fri åt alla Planlösningar: VAN TI 550 MF KOMPAKT KÖK VAN TI 550 MF


BADRUMSVARIANTER

KNAUS BADRUMSVARIANTER

BADRUMSALTERNATIV: FRÅN KOMPAKTA TILL RYMLIGA Att alltid ha en egen wellnessoas med sig är en stor pluspoäng för alla som inte vet vart reslusten tar dem imorgon. När vi designar våra badrum lägger vi stor vikt vid användarvänliga lösningar, så mycket förvaringsutrymme som möjligt och en trivsam atmosfär. Tanken är att badrummet ska erbjuda så mycket plats som möjligt, men ta liten yta i anspråk.

KOMFORTBADRUM

38 | 39

Vridbar för extra komfort. Maximerar varje centimeter och rörelsefriheten i badrummet. Ovanför toaletten finns ett väggskåp med plats för dina skönhetsprodukter. Planlösningar: VAN TI 650 MEG, VAN TI PLUS 650 MEG, L!VE TI 650 MEG, SKY TI 650 MEG, SKY WAVE 650 MEG

LÄNGSGÅENDE BADRUM BAK

Effektiv ytanvändning. I planlösningar med fransk säng erbjuder det praktiska badrummet med lättskött bänktoalett och duschkabin hög komfort utan att uppta stor yta. Det separata tvättstället är perfekt integrerat i boendeutrymmet. Planlösningar: VAN TI 550 MF, VAN TI PLUS 700 LF, L!VE TI 590 MF, 650 MF, SKY TI 590 MF, 650 MF, L!VE WAVE 650 MF, SKY WAVE 650 MF

TVÄRGÅENDE BADRUM BAK

Exklusiv rumkänsla. Här utnyttjas hela den bakre fordonsbredden så att det finns mycket plats för ett stort tvättställ med många förvaringsfack bredvid spegeln och underskåpet samt för en separat dusch. Takluckan ingår som standard och ger ett behagligt ljusinsläpp uppifrån. Planlösningar: SKY TI 700 MEB

FASTBADRUM

Intelligent uppdelat. Fast handfat, fast duschkabin men ändå mycket plats med kompakta mått. Tack vare den intelligenta uppdelningen! Ett rymligt spegelskåp och förvaringsfack erbjuder plats för alla hygienartiklar.

BADRUM SKY TI 700 MEG

BADRUM

Planlösningar: L!VE TI 700 MEG, L!VE WAVE 650 MG, 700 MEG & MX

BADRUM SKY TI 700 MEG

Rymlig och elegant. Dörren till badrummet fungerar samtidigt som rumsavdelare och ger

L!VE BADRUM

Komfort på alla sidor. L!VE-badrummet är utrustat med en separat duschkabin, som kan

ett extra rymligt badrum.

anslutas till tvättutrymmet via en rumsdelare

Planlösningar: SKY TI 700 MEG & MX, SKY WAVE 700 MEG

i textil och separeras gentemot boendedelen. Det kompakta badrummet med vridbar kasettoalett kan separeras extra med en variabel rumsdelare. Planlösningar: L!VE WAVE 650 MX


vare d en k c a t k c li b r e v ö . Total e b a c k k a me r a n d a r e c la p lt a optim

formation in ll a r a t it h Du ellen om specialmod i d en separata VANSATI ON online på brosc hyren & o m/ w w w.kn a u s.c n   va nti-va n s atio

en bakre d v a n ig s e d d irera e:   Personb ilsinspre & maxat boend eutrymm ljushålla väg gen, ny bak ad som gör Fold Xpand- na 9 & 17. L äs mer om vuktionen så speciell på sid or baksid eskonstr

Nummer 1, eftersom den…  som den lättaste halvintegrerade husbilen erbjuder maximal lastkapacitet.  trots kompakta dimensioner erbjuder klassens största boendeyta.   sätter nya standarder med den innovativa FoldXpand-baksideskonstruktionen.

NEW

VAN TI

n e t e l t a a t Den lät


VAN TI PLANLÖSNINGAR & HÖJDPUNKTER

VAN TI PLANLÖSNINGAR & HÖJDPUNKTER

Kompakt och smidig på utsidan, storslagen på insidan. Slingrande kustvägar eller smala gränder i gamla stan: VAN TI klarar tack vare kompakta yttermått med 220 cm fordonsbredd av varje uppgift och tar Anne och Paul till världens vackraste utsiktsplatser.

Sluttand e för möbelgeometri efrihet. optimal rörels

42 | 43

Takkåpa med ring integrerad isole ta, oc h särskilt lät a stab ila & tålig ter. LFI-komponen

7 00 mm Tack vare d en ren är d et ör bred a instegsd att stiga in. bekvämt ering i G aslåd ans plac tning gör längsgåend e rikbekvämt d et enkelt & skor. att byta gasfla

276 cm

VAN TI 550 MF

umslängd r a r t ex m c   Knappt 10 baksid eskonstruktionen. Xpandtack vare Fold

VAN TI 650 MEG

599 -

69 6 c

m 2 20 c

Mitt tips Jürgen Thaler, produktchef KNAUS husbilar

VAN TI ÖVERSIKT

2-3   ”I den unika specialmodellen VAN TI VANSATION

erbjuder VAN TI en rad olika utrustningsdetaljer till

www.knaus.com/vanti-vansation

Planlösningar 2

ett extra förmånligt pris och är därför ett utmärkt val.” Läs mer på:

4 

Tillåten totalvikt kg  floorplanfinder.knaus.com  Du hittar nattplanlösningar online på knaus.se

3.500

m

o rn n u p å t a r u g fi n o k a t Tes aus.c om/se c onfigurator.kn


VAN TI BO & LEVA

Maximalt utrymme för maximal njutning. Den extra stora boendeytan övertygar med öppna blickvinklar, modern miljö, stilfulla designdetaljer och genomtänkt förvaring för allt som gör semestern på tu man hand ännu bättre. VAN TI 650 MEG

44 | 45


ämlighetszon Din egna bekv d på resan } åker alltid me

VAN TI BO & LEVA

46 | 47

ingsinsla get Det nya inrednsning skapar ely med inbyg gd bmer h armonisk en ä nn u n förarhytt övergång mella boend ed el. oc h

1

VAN TI 550 MF

komfort & För högsta sittshållning är en sund kropp rsedd a med ryg gdynorna fö ningsvolym en optimal fyllnomiskt samt ett ergo sstöd. välvt länd ryg g

2

VAN TI 550 MF

1. Genomtänkt planlösning. 550 MF övertygar med öppna blickvinklar och kan som tillval utrustas med den extra bekväma L-sittgruppen inklusive ett höj- och sänkbart bord med ett ben. Det ger extra boendeutrymme och

LOUNGE ÖVERSIKT

optimal rörelsefrihet. 2. G arderob. I 550 MF finns förutom garderobskrokarna och det nedsänkta klädskåpet även en klädstång mellan instegsdörren och sovdelen. VAN TI 650 MEG

E G ingår M 0 5 6 i n se S id osit h erbjud er c o d r a d n a st so m ster & för ä g r fö s t la p a extr tplatserna. it s a r ie r a v t at

550 MF Sittbänk 650 MEG

Sittbänk med

sidosäte


VAN TI LAGA MAT & NJUTA

48 | 49

För doftälskare. Morgonkaffe, eftermiddagsfika och Irish Coffee på kvällen – utan kaffe tar sig Paul inte igenom dagen. I VAN TI 650 MEG erbjuder hyllan ovanför sidositsen en perfekt plats för kapselmaskinen tack vare 230 V-uttag och kapselhållare.

I paketet med ingår tillvalsbelysningtskötta också d en lät mma i sa köksväg gskivan rbetsytan. d e k o r so m a

acitet, 142 liters kap rgival, e automatiskt enslåd a & stor grönsak p h ar kylskå frysfack: Detta an önska sig. allt man k

LÄNGSGÅENDE KÖK VAN TI 650 MEG

1

LÄNGSGÅENDE KÖK VAN TI 650 MEG

3

KOMPAKT KÖK VAN TI 550 MF

1. G asspis med 2 plattor. Lättskött rostfritt stål, praktisk eltändning och tillräckligt långt avstånd mellan plattorna gör matlagningen till ett rent nöje.

KÖK ÖVERSIKT 550 MF

Kompakt kök

650 MEG

Längsgående kök

2. K ompakt kök. Med ett 103 liters kylskåp (MES), lådor som kan dras ut helt och utfällbar extraskiva till arbetsytan är köket fullt utrustat trots de kompakta

Du hittar mer information om våra kök på sidorna 36 - 37.

fordonsmåtten. 3. H elt utdragbara lådor. Gör det lättare att fylla dem, ända in i minsta hörna. LÄNGSGÅENDE KÖK VAN TI 650 MEG

2


VAN TI SOVA & DRÖMMA

ENKELSÄNGAR VAN TI 650 MEG

Mer än bara en vanlig sovplats. Tack vare den innovativa FoldXpandbaksideskonstruktionen erbjuder sovdelen i VAN TI ännu mer plats för att kunna sträcka ut ordentligt. En viktig pluspoäng för Paul, liksom de rymliga klädskåpen med klädstång och extra mycket förvaringsutrymme under sängarna.

ljussättningen e d a r e n la lp ä v g. Den mysig stämnin a r t ex n e r a skap elutta gen a k is t k a r p e d Tack vare bara d u, e t in n a k ) V (USB & 230d in smartphone, ladd a utan även rierna över natten. batte VAN TI 650 MEG

1

201 x 85 cm

1. E xtra klädskåp. Förutom klädförvaringen under enkelsängarna finns det i 650 MEG även ett klädskåp i 2 våningar med klädstänger. 2. F ransk säng. Trots kompakta yttermått inrymmer 550 MF en över 2 meter lång fransk säng. Den passar perfekt in i

SÄNG ÖVERSIKT 550 MF   

  2    

650 MEG   

  2-3  

planlösningen och möjliggör maximal rörelsefrihet.  

Du hittar mer information om våra sängar på sidorna 34 - 35.

3. F örvaring. Den franska sängen kan enkelt fällas upp så att du får bekväm  Enkelsängar

  3/4 säng

3/4 SÄNG VAN TI 550 MF

2

R umsd elare med per fekt passform för mer privatsfär.

201 x 77 cm

som tillval & n e t t o b ib r e r a Tack v assform kan d u. p t k fe r e p d e d yn o r m or sovplatsyta st n e a ap sk lt e n ke

50 | 51

tillgång till förvaringsutrymmet därunder.

3/4 SÄNG VAN TI 550 MF

3


VAN TI VÅRDA & VILA

Alla badrumsattiraljer ombord. Komfortbadrummet erbjuder tack vare den optimala ytanvändningen plats för ett särskilt stort väggskåp. En riktig höjdare för Anne som här bekvämt och överskådligt kan organisera alla sina hygienprodukter.

1

LÄNGSGÅENDE BADRUM BAK VAN TI 550 MF

2

52 | 53

aren G astryckd ämp mjuk oc h borgar för en ning. smid ig använd

KOMFORTBADRUM VAN TI 650 MEG

tillta gna st ö r e n e g r ä n e k Förvaringsfac are d en genomtänkta oc h kan tack v använd as båd e från d usc hen rumslösningen oc h h and fatet. ner helt bakom in v s r fö et at g e Dusc h a g gr väg gen när d et inte d en utfällbara ed blir rummet stort oc h används. Därm är tvättstället används. rymligt även n

Komfortbadrum

Längsgående Badrum bak

1. L ängsgående Badrum bak. Badrummet är utrustat med bänktoalett, förvaringsyta och praktisk

Högkvalitativ & lättskött med väg gbeklädnad . skifferutseend e

BADRUM ÖVERSIKT

förberedelse för dusch. Det separata tvättstället inrymmer extra förvaring

550 MF Längsgående

och är perfekt integrerat i rummet.

2. Komfortbadrum. När du vill duscha

Du hittar mer information om våra badrum på sidorna 38 - 39.

fäller du bara väggen och handfatet åt sidan och drar upp duschmunstycket till duschhållaren. Den vattentåliga skjutdörren sluter tätt.

Badrum bak

650 MEG Komfortbadrum

KOMFORTBADRUM VAN TI 650 MEG


Nummer 1, eftersom den…  skapar en perfekt symbios mellan boendekomfort & kördynamik.   låter dig välja fritt vad gäller framdrivningskoncept.   plockar poäng med en rad olika körassistanssystem.

isk ut Ser lika dynamt köra: som d en är at gen i Metallic Tillvalslackerinnd erstryker Ind ium-grå u oken. d en sportiga lo

h hoppiga c o r a g ä v in t n e H isnand e serp utomatiska växellåd an a grusvägar: Denr med 177 hk garanterar fort. o c h e n m ot o högsta körkom

VAN TI PLUS

a k s i m a n y Den d


VAN TI PLUS PLANLÖSNINGAR & HÖJDPUNKTER

VAN TI PLUS PLANLÖSNINGAR & HÖJDPUNKTER

rarsid an i 650l. fö å p n e r r ö d e a G a ra g nglig som tillv en ä lg il t r ä G E M ard gara ged örr is d n a st d e m s n Tillsamma arsid an uppstår på så v på passa ger nomlastningsmöjlighet. en praktisk ge

ällbart fönster st p p u d e m n a Takkåp h mörkläg gning c o d d y k ss t k se inklusive in som ger stort ljusinsläpp sikt. är ett tillval & optimal ut

Avkoppling PLUS. Efter den långa resan ser Jakob och Anna fram emot att hoppa i havet och efteråt koppla av en stund i sin VAN TI PLUS 650 MEG.

56 | 57

290 cm

VAN TI PLUS 650 MEG

69 9 -

747 cm

220 cm

VAN TI PLUS 700 LF

iniumfälgar m lu a " 17 a iv s Exklu (tillval). n ig s e d S U A i KN

Mitt tips Jürgen Thaler, produktchef KNAUS husbilar

VAN TI PLUS ÖVERSIKT

2-4  

2-4  

”Det enda som gör VAN TI PLUS ännu bättre är fyrhjulsdriften – och den lönar sig verkligen till 100%.

Jag har förstås provat själv och älskar den. Smidig

Planlösningar

kurvtagning, stor dragkraft även på snö och is och en enastående körkänsla är egenskaper som talar för sig själva. Och allt detta får du till ett oslagbart pris.”

  2

Tillåten totalvikt kg3.500  floorplanfinder.knaus.com  Du hittar nattplanlösningar online på knaus.se

o rn n u p å t a r u g fi n o k a t Tes aus.c om/se c onfigurator.kn


VAN TI PLUS HÖJDPUNKTER

VAN TI PLUS HÖJDPUNKTER

kvinklarna c li b a n p p ö e d e Tack var ljus och n e r iö r e t in la e h är överskådlig.

58 | 59

VAN TI PLUS INDIVIDUELLA MOTOR & DRIVNINGAR 1

2

1. Euro 6d-Temp ADBLUE 2. 177 PS Framhjulsdriven, 8-växlad automatisk växellåda Tillval mot pristillägg   177 PS 4x4, 8-växlad automatisk växellåda

VAN TI PLUS FÖRARASSISTANSSYSTEM 1. ABS, ESP & Hill Holder 2. Start-stop-system med bromsenergiåtervinning 3. Nödbromsassistent 4. Multikollisionsbroms 5. Elektromekanisk Servostyrning 6. Elektronisk startspärr 1

VAN TI PLUS 700 LF

2

VAN TI PLUS

Tillval mot pristillägg   Svängbara dimljus

1. E legant konstruktion. Den harmoniska

  Farthållare samt fartbegränsare

förarhyttsintegrationen är inte bara en höjdare

  Adaptiv farthållare ACC upp till 160 km/h,

utifrån. Även inuti fordonet banar det enhetliga

inklusive hastighetsbegränsare

rumskonceptet väg för större rörelsefrihet.

  Hill holder med descent control

2. I ndividuella framdrivningsalternativ & Euro

3

VAN TI PLUS

  Automatiskt helljus ”Light Assist”

6d-Temp-motor. Framhjulsdriften som standard

  Lane assist

kan som tillval bytas ut mot en dragstark

  Trafikskyltsigenkänning

fyrhjulsdrift. Tack vare Euro 6d-Temp-motor med

  Trötthetsvarnare

AdBlue minskas kväveutsläppen enormt.

  Regn- och ljussensorer

3. T vå-kanals luftfjädring. Optimerad väghållning och förbättrad hantering i skarpa kurvor tack vare den tvåkanalsluftsfjädringen på bakaxeln. Detta ökar dessutom körkomforten och säkerheten. 4. Nätverksintegrerat elsystem. Tack vare det 4

VAN TI PLUS

nätverksintegrerade elsystemet KNAUS CI kan

LUS precis P I T N A V in Konfigurera d a önskemål oc h be hov på efter d in or.knaus.c om/se  c onfigurat

ljusstyrning, klimatanläggning, värmesystem, vattenförsörjning och batterihantering styras centralt. Det betyder att du slipper leta och kan snabbt göra de inställningar du önskar.  configurator.knaus.com/se


VAN TI PLUS BO & LEVA

. Om d u m e st y ls e at r e Nätverksintegretet Energy Plus får d u k väljer tillvalspa nd arvänlig manöverpanel även en anvä . Då kan d u styra oc h n med pek funktioinstallerad e enheter som kontrollera alla be hållare oc h batteriernas s. liga belysning, samtkapacitet från en central plat

Boendekomfort PLUS. I den mysiga sittgruppen kan Anna och Jakob prata om de många upplevelserna under resan. Och planera nästa resmål. VAN TI PLUS 650 MEG

60 | 61


VAN TI PLUS BO & LEVA

1

SITTBÄNK VAN TI PLUS 650 MEG

2

3

L-SITTBÄNK LÄNGS SIDAN VAN TI PLUS 700 LF

L-SITTBÄNK LÄNGS SIDAN VAN TI PLUS 700 LF

62 | 63

ellan bod elen Övergången mytten ger ett oc h förarh ryck. h armoniskt int

1. S ittbänk 650 MEG. Tack vare ergonomiska sittdynor och de svängbara förarhusstolarna kan upp till 4 personer umgås. 2. N edsänkbar TV. 3. M ultifunktionell lounge i 700 LF. Den mysiga L-formade sittgruppen ger extra utrymme för umgänge och kan med lätthet omvandlas till två extra bältesplatser i färdriktningen eller en bekväm säng om gästerna vill stanna över natten.

3a

3c

N e d s ä n k b a r t r e n ke l teleskopbord fö ill säng konvertering t (tillval).

3b

3d

optimal r fö a d d y s m r o F hela resan. r e d n u t r fo m o k sitt

LOUNGE ÖVERSIKT 650 MEG Sittbänk 700 LF

L-SITTBÄNK LÄNGS SIDAN VAN TI PLUS 700 LF

L-sittbänk längs sidan


VAN TI PLUS LAGA MAT & TRIVAS

64 | 65

Trivsel PLUS. Det smart planerade köket lockar till matlagning med all världens kryddor. Som tur är har Anna och Jakob inhandlat ett rejält förråd på den lokala marknaden.

-Closeft o S d e m p å sk Över matiska lås. o t u a h c o n io t funk

VINKELKÖK VAN TI PLUS 700 LF

1

VINKELKÖK VAN TI PLUS 700 LF

VINKELKÖK VAN TI PLUS 700 LF

3

1. B ästa planlösningen. Det genomtänkta

142 l A ESkylskåp med fack. integrerat frys

rbetsskivan är a v a n e g in gn n Förlä oc h skapar p p u a ll fä t at l e n ke matla gning. mer plats för

e köket i Det längsgåend utrustat 650 M E G är nnare spis. med en 2-brä

designkonceptet skapar en modern känsla och den motsatta positionen av kylskåpet ger snabb tillgång. 2. Vinkelkök. Här är varje detalj genomtänkt. Till exempel, för extra lagringsutrymme

KÖK ÖVERSIKT 650 MEG

Längsgående kök

700 LF Vinklatkök Du hittar mer information om våra kök på sidorna 36 - 37.

 : De fullt Stab il kvalitet A SS-låd orna kan ut d r a g b a r a G R c h h a r g ot t o m öppnas långt o förråd. plats för d ina

finns en speciellt djup diskho eller en högkvalitativ 3-lågig spis med gjutjärn. 3. H ögkvalitativ väggbeklädnad i köket (tillval). I samma design som bänkskivan passar den harmoniskt in med resten av inredningen och är väldigt lätt att torka av. I vägghyllan finns plats för kryddor och

LÄNGSGÅENDE KÖK VAN TI PLUS 650 MEG

mycket mer.

2


VAN TI PLUS SOVA & DRÖMMA

66 | 67

Dröm PLUS. I de över två meter långa enkelbäddarna med bekväma EvoPore HRC-madrasser kan Anna och Jakob sova riktigt gott och drömma om nya resmål.

ak ett panoramat ) s n n fi l a lv il t Som 0 x 4 5 cm 13 ( t ie t r a p k a b för en utsikt g la s r o st r e g so m len. mot stjärnh im

VAN TI PLUS 700 LF

1

FRANSK SÄNG VAN TI PLUS 700 LF

2

GÄSTSÄNG VAN TI PLUS 700 LF

3

o Pore H RCv E s n o z 5 a De bekväm an göras ännu skönare mad rasserna k l-bädd mad rasser. med Water G e

201 x 80 cm

dd arna finns ä lb e k n e a g n lå ger. meter Und er d e två ringsutrymme med klädstänmlig ett stort förva raktisk fällmekanism oc h ry Tack vare en p lätt att komma åt. öppning är d et

201 x 80 cm

1. G arderob. Den smarta planlösningen skapar extra utrymme för en fullängdsgarderob. Tack vare flera förvaringsfack och klädstång får du plats med alla dina favoritkläder. 2. F ransk säng. Perfekt integrerad i den

SÄNG ÖVERSIKT 650 MEG

  2

700 LF

  2-4

bakre delen av husbilen och med mysig väggbeklädnad. Här sover du gott!

   

Du hittar mer information om våra sängar på sidorna 34 - 35.

3. G ästsäng. Sittgruppen kan lätt omvandlas till en bekväm gästsäng.  Enkelsängar

Sänk teleskopbordet, bädda och

  3/4 säng

slappna av! ENKELSÄNGARNA VAN TI PLUS 650 MEG


VAN TI PLUS VÅRDA & VILA

1

LÄNGSGÅENDE BADRUM BAK VAN TI PLUS 700 LF

1

LÄNGSGÅENDE BADRUM BAK VAN TI PLUS 700 LF

68 | 69

Badrum med extra komfort. Både det längsgående och komfortbadrummet är optimalt utrustade med massor av rymd och smarta förvaringsutrymmen.

2

KOMFORTBADRUM VAN TI PLUS 650 MEG

aktisk: Den Stilsäker & prllan i mörkt öppna hy r extra e erbjud e skifferutförand allt som d u vill förvaring för nära till h ands. ha

Komfortbadrum

1. L ängsgående badrum bak. Tack

Längsgående badrum bak

vare det separata tvättstället som är perfekt integrerat i boendedelen kan badrummet med toalett och duschkabin användas parallellt. En mycket praktisk

BADRUM ÖVERSIKT

detalj är spegelskåpet som har gott om plats för hygienartiklar.

650 MEG Komfortbadrum 700 LF Längsgående

2. T vå i ett: Väggen i badrummet är

badrum bak

svängbar och skapar, i en handvändning,

Du hittar mer information om våra badrum på sidorna 38 - 39.

en rymlig duschkabin. Duschdörren är vattentät och stängs, tack vare ett smart magnetlås, med ett enkelt handgrepp. KOMFORTBADRUM VAN TI PLUS 650 MEG


elhållaren som k cy E L U H T Me d ed upp till m a t u d n a k l tillva stern. Du kan e m se å p r la k 3 cy an 19. läsa mer på sid

Nummer 1, eftersom den…   övertygar med sin eleganta design.   ger ett oslagbart pris-prestanda-förhållande.  är en äkta KNAUS, inte bara när det gäller möblemanget.

L!VE TI

a l l e n o i t n e v Den okon


L!VE TI PLANLÖSNINGAR & HÖJDPUNKTER

L!VE TI PLANLÖSNINGAR & HÖJDPUNKTER

72 | 73

Ett bra val för alla. L!VE TI har allt som en trogen reskamrat måste ha. Lea och Daniel har packat 590 MF för sin resa runt Nederländerna.

nktioner A lla viktiga fu Ä ven i på ett ställe: eboxen rvic L!VE TI ger sed arkomfort. utmärkt använ

uv förband Inga synliga skr övergångar oc h per fekta kvalitet. visar på hög

lösning Kompakt plan med 3/4-säng.

L!VE TI 590 MF

279 cm

L!VE TI 650 MF

6 4 4 - 75

L!VE TI 650 MEG

variant Finns även somar. med lå ga säng

2 cm

232 cm

L!VE TI ÖVERSIKT

2-4     L!VE TI 700 MEG

Planlösningar Tillåten totalvikt kg

 floorplanfinder.knaus.com  Du hittar nattplanlösningar online på knaus.se

4-5    

  4 3.500

o rn n u p å t a r u g fi n o k a t Tes aus.c om/se c onfigurator.kn


L!VE TI BO & LEVA

Loft-känsla to go. Den öppna rumsplaneringen och stilfulla möbeldesignen skapar en modern helhetsbild som påminner Lea och Daniel om studietiden i Stockholm. L!VE TI 590 MF

74 | 75


vid rätt På rätt plats tillfälle }

L!VE TI BO & LEVA

76 | 77

skåp för So ft-close-övernd armax imal anvä t. oc h ljudkomfor

1

L!VE TI 700 MEG

2

L!VE TI 590 MF

27 ″

me d Stab il mekanik er för gastryck fjäd g. rin enkel manövre

3

L!VE TI 700 MEG

1. N edsänkbar LED-TV. TV-apparaten med full HD (tillval) försvinner enkelt bakom sittbänken och tar ingen plats när den inte behövs.

klusive ett in n e p p u r g t it s extra e tillvals Den L-formad bart bord med ett ben ger ihet. höj- oc h sänk rymme & optimal rörelsefr b o e n d e ut

2. S mart och platsbesparande. I

LOUNGE ÖVERSIKT

de övre skåpen finns massor med

öjlig gör fler m n se it s o id s Den extra & b id rar r e et h ig jl ö m s t flex ibla sittpla ekväm sovplatsyta när nb till att skapa eten byg gs om till gästsäng. d inet

förvaringsutrymmen. 3. Elegant frontövergång. Den mörka dekoren följer färgerna i beklädnaden i förarhytten och ger en harmonisk övergång. L!VE TI 700 MEG

590 MF Sittbänk 650 MF Sittbänk med sidosäte 650 MEG Sittbänk med sidosäte 700 MEG

Sittbänk med sidosäte


L!VE TI LAGA MAT & NJUTA

Okonventionell och helt i din smak. På den trevliga sittbänken kan Lea och Daniel göra det bekvämt för sig när de vill. Men vad talar egentligen emot frukost i sängen? Ingenting! I 590 MF är kökslådorna till och med inom räckhåll.

Högkvalitativa oc h metallh andta g grerad e påkostad e inte alitet möbler ger kv ngd en. som håller i lä

142 liters l il t p p u d e M et kan d u it c a ap sk p å k ls y k a förråd packa ord entlig ck vare oc h be höver taen inte A ES-funktion ergikällan. oroa d ig för en

78 | 79

LÄNGSGÅENDE KÖK L!VE TI 590 MF

1

L!VE TI 700 MEG

3

VINKEL KÖK L!VE TI 700 MEG

1. V arianter för längsgående kök. Det längsgående köket i 550 MF är kompakt och ger tack vare den fällbara förlängningen

KÖK ÖVERSIKT 590 MF

Längsgående kök

650 MF

Vinkel kök

650 MEG

Längsgående kök

700 MEG

Vinkel kök

av arbetsytan och smart uppdelning extra mycket arbetsyta och förvaring.

a låd or som il b a st h c o a k is Prakt ed so ftm , lt e h t u s a r k an d G R A SS. n å fr n io t k n fu close-

2. Extra förvaringsutrymme. Den förlängda vinkeln erbjuder extra plats för porslin och skafferivaror. Dessutom är avstängningskranarna säkert placerade här.

Du hittar mer information om våra kök på sidorna 36 - 37.

3. D irekt ur ugnen. Den gasdrivna tillvalsugnen inklusive grillfunktion ryms elegant i pentryt. VINKEL KÖK L!VE TI 700 MEG

2


L!VE TI SOVA & DRÖMMA

ENKELSÄNGAR L!VE TI 700 MEG

80 | 81

Här ligger du alltid rätt. De kvalitativa EvoPore-madrasserna bibehåller elasticiteten i många år utan att det bildas några obekväma gropar. Det tycker Daniel är lika perfekt som den över 2 meter långa sängen och utfällbara dynan (tillval) för att förstora fotänden på den franska sängen.

mitten oc h d e i n le e d a r a b g a Med d en utd r a kan d u i ett h and grepp äng. båd a dynd elarnlsängarna till en stor d ubbels förvand la enke 3/4 SÄNG L!VE TI 590 MF

1

3/4 SÄNG L!VE TI 590 MF

2

ENKELSÄNGAR L!VE TI 700 MEG

3

195 x 81 cm 210 x 81 cm

1. P raktisk förvaring. Den franska sängen kan enkelt fällas upp så att du får bekväm tillgång till förvaringsutrymmet därunder. Detta utrymme kommer du också åt utifrån, via det bakre garaget. 2. P erfekt integrerad. Den franska sängen

SÄNG ÖVERSIKT

smälter platseffektivt in i planlösningen. 590 MF

  2

650 MF

  2

650 MEG

   2-3

700 MEG

   2-4

       

Du hittar mer information om våra sängar på sidorna 34 - 35.

Därigenom verkar hela boendeytan öppnare och erbjuder maximal rörelsefrihet. 3. K lädskåp under enkelsängarna. Öppna dörr och lucka för bekväm tillgång till de   Enkelsängar

  3/4 säng

rymliga klädskåpen inklusive klädstång på båda sidorna.


L!VE TI VÅRDA & VILA

82 | 83

Rent hus. När vi konstruerar badrummen tänker vi inte bara på att de ska vara enkla att använda utan också enkla att städa. Därför monterar vi ytor som är enkla att rengöra. På så sätt är Lea klar för nästa utflykt i en handvändning.

1

FASTBADRUM L!VE TI 700 MEG

2

LÄNGSGÅENDE BADRUM BAK L!VE TI 590 MF

en ä nn u Spegelytor ger v rymd. större känsla a

Komfortbadrum

Längsgående badrum bak

Fastbadrum

1. F astbadrum. Med en fast duschkabin, kvalitativa

2

kt: Särskilt praktisg und er Extra förvarin en tvättstället & g. näsd uksöppnin

LÄNGSGÅENDE BADRUM BAK L!VE TI 590 MF

armaturer och taklucka som standard (28 x 28 cm) erbjuder fastbadrummet högsta komfort. I det optimerade spegelskåpet finns gott om plats för badrumsattiraljer. 2. L ängsgående badrum bak. Tack vare att tvättstället

BADRUM ÖVERSIKT 590 MF Längsgående badrum bak 650 MF Längsgående badrum bak 650 MEG Komfortbadrum

är placerat i boendedelen uppstår ett separat rum

700 MEG Fastbadrum

med bekväm bänktoalett och duschkabin. Förutom

Du hittar mer information om våra badrum på sidorna 38 - 39.

förvaringsfacken och skåpen vid tvättstället finns även förvaringsyta i det stora väggskåpet ovanför toaletten. KOMFORTBADRUM L!VE TI 700 MEG


t att L ätt oc h snabbteriet byg ga ut: Bat ifrån. t är tillgängligt u

: Inga synliga et t li a v k S U A Ä kta KN isolerad takh uva med skruv förband, belysning oc h extremt LED-positions mpro fil (Pro.Tec-ram stab il aluminiu sid an 16).

formation om SELECTI ON in ll a r a t it h Du L ATIN U M line på P n e ll e d o lm ia spec osc hyren & on ctio n   r b a at r a p se n i de /p latin u mse le m o .c s u a n .k w ww

Nummer 1, eftersom den…  är den mest sålda halvintegrerade husbilen i Tyskland.   ger ett oslagbart pris-prestanda-förhållande.   har det största urvalet av planlösningar.

eller stenskott, n e t at v e d n la uppvirv lering är o r is fö S e t P in X d ig e d m a Oro å 40 mm oc h glasfiberarmerad plast. p n e m a r r e d n u skyddskikt av t et d e m d d förse

SKY TI

i n e g t l l e s r e v i n u t t E


SKY TI PLANLÖSNINGAR & HÖJDPUNKTER

SKY TI PLANLÖSNINGAR & HÖJDPUNKTER

Så många planlösningsvarianter. För Svenja och Paul var det inte så enkelt att välja. På resan till Italiens modemetropol bestämde de sig för 700 MEG. Med dess många förvaringsutrymmen är den perfekt för gränslösa shoppingturer.

tac k Total överblick alt vare d en optimkameran. placerad e back

en d e Rymligt tvärgå bad rum bak.

SKY TI 590 MF

lång Över 2 meter fransk säng.

SKY TI 700 MEB

ed 3D-bad rum mib ilitet. patenterad flex

x 110 cm 0 8 å p a id s r e er å h ög G ara ged örren pm stand ard. På vissa mod ellörr ingår so a g a ra ged r d n a n e l il t a lj går d et att vä n för att skapa en bekväm på förarsid a gsmöjlighet för gara get. genomlastnin

279 cm

75 6 43 -

SKY TI 650 MEG

Med stort åp. 142-literskylsk

SKY TI 650 MF

platser Upp till 6 sovn byg gs när sittgruppeg & d u om till gästsän pfällbara väljer d en up tillval. s ä n g e n so m  floorplanfinder.knaus.com  Du hittar nattplanlösningar online på knaus.se

SKY TI 700 MEG

SKY TI 700 MX

86 | 87

2 cm

232 cm

SKY TI ÖVERSIKT

s ä n g me d eiz s n e e u Q r Sto ring (tillval). le g e r jd ö h k is r t elek

2-6    

Planlösningar

4-5    

  6

Tillåten totalvikt kg3.500

o rn n u p å t a r u g fi n o k a t Tes aus.c om/se c onfigurator.kn


SKY TI BO & LEVA

Stracciatella-glass till frukost? Ett måste när man är på semester i Italien. I den mysiga loungen kan Svenja och Paul njuta av glass även till lunch och middag. Så smakar Bella Italia. SKY TI 700 MEG

88 | 89


SKY TI BO & LEVA

90 | 91

atak som Stort panoramk oc h en ger nya intryc t. fantastisk utsik ngs mjukt ä st a n r o k c lu So ft-close atiskt. oc h låses autom

1

SKY TI 650 MF

2

SKY TI 700 MEG

me d Stab il mekanik nktion. praktisk lyft-fu

a gen för att Särskilt framt om ställs på möta kraven s max imal h usb ilar oc h ge långa resor. komfort und er

27 "

3

SKY TI 700 MEG

1. N edsänkbar 27-tums LED-TV. I bodelen finns en 27-tums LED-TV (tillval) med fullHD, inbyggd digital receiver och många

llas Kan även bestäme. med stolsvär

anslutningsmöjligheter. TV:n kan sänkas ner bakom ryggstödet, vilket bidrar till att ge bodelen ett elegant utseende. 2. P ärlemordekor med korsslipning. Ser

-dynor med E IN L E V I T AC information r e m ( d d y sk k c flä 130). finns på sid an

snyggt ut, känns skönt att ta på och är så tåligt att det ser ut som nytt även efter flera år. 3. P anoramatak och beklädnad för takhimmel. Förarkabin och bodel smälter harmoniskt ihop till en enhet. På dagarna ger panoramataket ett angenämt ljus och på kvällarna ett mysigt stämningsljus. SKY TI 700 MEG

LOUNGE ÖVERSIKT 590 MF Sittbänk 650 MEG Sittbänk 650 MF Sittbänk med sidosäte 700 MEB

Sittbänk med sidosäte

700 MEG

Sittbänk med sidosäte

700 MX

Sittbänk med sidosäte


SKY TI LAGA MAT & NJUTA

Från marknaden direkt till grytan. Basilika, rosmarin, timjan - vilka dofter! Och tack vare den tåliga och lättskötta ytan av högtryckslaminat gör det inget om du missar lite.

r per fekt fö s t h g li t o p LED-s arbetsytan. v a g in n s ly e b

VINKEL KÖK SKY TI 650 MF

1

KÖK ÖVERSIKT 590 MF

Längsgående kök

650 MEG

Längsgående kök

650 MF

Vinkel kök

700 MEB

Vinkel kök

700 MEG

Vinkel kök

700 MX

Vinkel kök

VINKEL KÖK SKY TI 700 MEG

VINKEL KÖK SKY TI 700 MEG

2

Stämningsbelysningen lyser upp även skåp oc h låd or.

kött vask s t t ä l h c o Tålig t stål. av rostfrit

ä rk e r y t a n Vad som utm inat på av högtryckslamc h bord et arbetsplattan o n 30. ser d u på sid a

92 | 93

3

1. R ymligt Vinkel kök. Köket är placerat direkt i anslutning till sittgruppen, för att utnyttja utrymmet optimalt. För maximal arbetsyta och stor rörelsefrihet. 2. S tabila, utdragbara korgar. Under de lättåtkomliga gaskranarna hittar du massor av förvaringsutrymme med lättöverskådliga och praktiska korgar som kan dras ut.

Kvalitetslåd or Per fekt från G R A SS: ab ilitet. funktion oc h st

Du hittar mer information om våra kök på sidorna 36 - 37.

VINKEL KÖK SKY TI 700 MEG

3. H elt utdragbara lådor på kullager. De kan dras ut hela vägen så att du enkelt kan komma åt det som ligger längst bak.


SKY TI SOVA & DRÖMMA

m att sova o r e k c y t u d Om r d et stora ä a, n r o n r jä st und er al) per fekt. lv il (t k a b et k a panoramat

94 | 95

Somna under stjärnorna och vakna i soluppgången. I de superbekväma sängarna planerar Svenja och Paul redan på kvällen vad de ska göra nästa dag. Colosseum, Piazza della Signoria eller kanske bara stanna kvar i sängen?

1. 3 /4-säng som kan breddas. Lyft upp madrassen och fäll ut förlängningen så får du mer plats. 2. K lädskåp under sängarna. Mycket plats, många ställen att lägga saker på, klädstänger på båda sidor, praktisk belysning och lätt att komma åt. Det här är dina nya klädskåp.

d värmt oc h me r p p u , at r e il t n e B a kv h uvudd el: Fö d a p p o st t k ju m or. högsta mysfakt

SÄNG ÖVERSIKT   2

650 MEG

  2

650 MF

  6

700 MEB

  4

700 MEG

  4

700 MX

  4

           

1

ENKELSÄNGAR SKY TI 700 MEG

2

195 x 80 cm

201 x 80 cm

590 MF

3/4 SÄNG SKY TI 650 MF

Du hittar mer information om våra sängar på sidorna 34 - 35.

oln, tack Sov som på mmad rasser. vare Evo Pore  Enkelsängar

  3/4 säng

  Queen size-säng

ENKELSÄNGAR SKY TI 700 MEG

åller luckan h r a r d ä fj k c y r G ast er d ig båd a g h c o s t la p å p h änd er fria.


SKY TI VÅRDA & VILA

Ett badrum lika uppfriskande som Adriatiska havet. Svenja är särskilt glad över det stora spegelskåpet. Det har integrerad belysning och kombinerat förvaringsutrymme.

1

BADRUM SKY TI 700 MEG

2

96 | 97

Stämningsfull egeln. belysning på sp ns alltid Servetterna fin nära till h ands.

Badrum

H and fatet är rerat optimalt integ r oc h ger plats fö extra förvaring.

LÄNGSGÅENDE BADRUM BAK SKY TI 650 MF

Komfortbadrum

Längsgående badrum bak

Tvärgående badrum bak

BADRUM ÖVERSIKT

1. L yxigt och rymligt badrum. Få högsta komfort med den separata duschen och

590 MF Längsgående badrum bak

inredning i högsta kvalitet. Det stora

650 MEG

takfönstret ger ett härligt ljusinsläpp.

Komfortbadrum

650 MF Längsgående badrum bak 700 MEB Tvärgående badrum bak

2. L ängsgående badrum i bak. Svängväggen möjliggör effektiv användning av utrymme

G olvmattan i PVC är av hög kvalitet.

och kan enkelt sättas i den position du vill.

BADRUM SKY TI 700 MEG

700 MEG

Badrum

700 MX

Badrum

Du hittar mer information om våra badrum på sidorna 38 - 39.


ållaren som lh e k cy E L U H Me d T ed upp till m a t u d n a k tillval ern. Du kan st e m se å p r la 3 cyk an 19. läsa mer på sid

Nummer 1, eftersom den…   rakt igenom är en äkta KNAUS.  tack vare den uppfällbara sängen ger upp till 6 bekväma sovplatser.   ger ett oslagbart pris-prestanda-förhållande.

L!VE WAVE

a g i d i s g n å Den m

viceboxen r se la a r t n e c n De viktiga inne håller alla eter, med allt från försörjningsenh g till frostskydd, strömanslutninnvänd arkomfort. för max imal a


L!VE WAVE PLANLÖSNINGAR & HÖJDPUNKTER

L!VE WAVE PLANLÖSNINGAR & HÖJDPUNKTER

m e d my c m u r d a b E Helt L!V

L!VE WAVE 650 MG

ket plats.

ck vare en a t g li m y r a r t Ex ion av bad rum at r g e t in t k fe r e p partiet. oc h b ä d d i b a k

g s ut r y m m e in r a v r fö a r t x E liga gara get m y r et D : r å g in lanlösning) b( eroend e på p plats för erbjud er extra an be höva allt som d u k på semestern.

100 | 101

ar inte d en h E V A W E L!V en, men h ar m r fo g å v a k is t karakteris m ståhöjd c 15 2 l il t p p istället u mester firare. se e r g n lä e t li per fekt för

l k an d u a lv il t m o s n e Med markis mt för d ig utomh us göra d et bekvä olskydd et med d ig. & h ar alltid s 294 cm

L!VE WAVE 650 MF

L!VE WAVE 650 MX

lösning med Kompakt plan ize-säng. lyx ig Q ueen s

698 - 752

cm

232 cm

L!VE WAVE 700 MEG

al även i Finns som tillvga sängar. lå utförand e med

L!VE WAVE 700 MX  floorplanfinder.knaus.com  Du hittar nattplanlösningar online på knaus.se

För alla livssituationer. Med den uppfällbara sängen som ingår som standard har familjen Müller tillräckligt med plats för tre personer och när dottern Paula senare reser iväg på egen hand passar L!VE WAVE även perfekt som 2-personsfordon.

L!VE WAVE ÖVERSIKT

4-5  

5-6  

Planlösningar

o rn n u p å t a r u g fi n o k a t Tes e tor.knaus.c om/s a r u g fi n o c  

  5

Tillåten totalvikt kg3.500


L!VE WAVE BO & LEVA

Med modern design och redo för semesternöjen. Den väl genomtänkta boendedelen erbjuder stor rörelsefrihet och tack vare sidositsen som ingår som standard finns även nog med spelrum för hela familjen. L!VE WAVE 650 MG

102 | 103


h sänkb a ra c o jö h et d in Du kan ställa som d et passar d ig. tillvalsbord et

1

L!VE WAVE 650 MG

3

L!VE WAVE 650 MG

2

L!VE WAVE BO & LEVA

104 | 105

tillvalsbelysning d e m et et k a p I lättskötta n e d å s k c o r å g in sa mm a d ek o r i n a iv sk g g ä v s k kö . som arbetsytan

L!VE WAVE 650 MG

1. U ppfällbar säng i hög kvalitet. Stegen tar dig bekvämt upp i sängen och sidodelarna i textil ger extra komfort. 2. Multifunktionell sidosits. Här kan du inte bara sitta bekvämt utan här finns

LOUNGE ÖVERSIKT

också extra förvaringsutrymme för allt som du vill ha nära till hands. 3. Perfekt integrerad. Extra förvaringsutrymmen. Panoramatakfönstret släpper in extra ljus och skapar ett behagligt rumsklimat. L!VE WAVE 650 MG

e Den L-formad n pe tillvalssittgrup oc h öjinklusive ett h ett ben me d s ä n k b a r t b o r d n d e ut r y m m e ger extra boe örelsefrihet. & optimal r

650 MG

Sittbänk med sidosäte

650 MF

Sittbänk med sidosäte

650 MX Sittbänk med sidosäte 700 MEG

Sittbänk med sidosäte

700 MX

Sittbänk med sidosäte


L!VE WAVE LAGA MAT & NJUTA

106 | 107

Stor effekt i köket. Oavsett om det handlar om att mixa egen röra till mackorna eller ladda surfplattan: Familjen Müller vet att uppskatta eluttagen på skåpen och konsolen, på samma sätt som de gillar stänkoch barnskyddet.

n stängs e p å sk r e v ö se lo So ft-c omatiskt. t u a s se lå h c o mjukt

L!VE WAVE 650 MG

1

L!VE WAVE 650 MG

L!VE WAVE 650 MG

3

1. S tort kylskåp. Vinkelköket har plats för

Här finns ä nn u me r me förvaringsutrymsom för livsmed el ylas. inte be höver k ett AES kylskåp på 133-142 liter. 2. Stabilt gjutjärnsgaller. För att göra

KÖK ÖVERSIKT

matlagningen säkrare är gasspisen med 650 MG

Vinkel kök

3 plattor försedd med ett kvalitativt

650 MF

Vinkel kök

650 MX

Vinkel kök

gjutjärnsgaller. Glaslocket fungerar

700 MEG

Vinkel kök

700 MX

Vinkel kök

som praktiskt stänkskydd vid stekning. 3. Soft-close-lådor. De är inte bara tysta, utan också riktigt praktiska: Med de

Du hittar mer information om våra kök på sidorna 36 - 37.

komplett utdragbara GRASS-lådorna når du allt bekvämt. L!VE WAVE 650 MG

2


L!VE WAVE SOVA & DRÖMMA

TVÄRSTÄLLD SÄNG L!VE WAVE 650 MG

108 | 109

Avslappning på hög nivå. Den uppfällbara sängen ingår som standard och är enkel att fälla ner. Med upp till 195 x 140 cm erbjuder den gott om plats för två personer. Och tack vare fallskyddet kan Paula sova tryggt och avslappnat.

L!VE WAVE 650 MG

1

L!VE WAVE 650 MG

3

L!VE WAVE 650 MG

tt h är, beror o g r e v o s u d Om e u n d e rb a r a d å p n e g li d o d et förm ä s me r o m L . a n r e ss a r d a Evo Pore-m eciella på sid an 32. sp var för d e är så

212 x 147/135 cm

1. G arderob. I planlösningar med fransk säng finns plats för en fullängsgarderob mellan köket och badrummet. I planlösningar med enkelsängar och tvärställda sängar

SÄNG ÖVERSIKT 650 MG

  6

650 MF

  6

650 MX

  5

700 MEG

  6

700 MX

  5

befinner sig klädskåpet mellan sängen och kylskåpet. Och i          

         

Queen size-planlösningar ryms till och med två klädskåp vid den bakre väggen.   Enkelsängar

  Tvärställd säng

  3/4 säng

2. G eneröst förvaringsutrymme. I de rymliga överskåpen finns gott om plats för allt som du behöver snabb tillgång till varje dag. Soft-close-luckorna stänger särskilt tyst och håller länge tack vare robusta metallhandtag.

Du hittar mer information om våra sängar på sidorna 34 - 35.

3. E xtra förvaring. För optimal viktfördelning kan tunga   Queen size-säng

  Uppfällbar säng

föremål som konserver och dryck förvaras i de nedre facken i fordonets mitt.

2


om plats. Här finns gott } Ä ven för två

L!VE WAVE VÅRDA & VILA

110 | 111

Badrummet med det lilla extra. Det genomtänkta fastbadrummet i 650 MG erbjuder inte bara ett separat rum för kroppsvård, utan även en rad olika förvaringsfack och ett stort spegelskåp. Ett stort plus för familjen Müller.

1

L!VE WAVE 650 MG

2

L!VE WAVE 650 MG Längsgående badrum bak

ns alltid Servetterna fin nära till h ands. L!VE-badrum L!VE badrum

Fast badrum

3

L!VE WAVE 650 MG

1. M er än förvaring. Vid det rymliga väggskåpet finns förvaringsytor med

BADRUM ÖVERSIKT

fallskydd så att ingenting ramlar ut under

650 MG Fastbadrum

färden. Tack vare spegeln uppstår en känsla av rymd. 2. Fast duschkabin. Tack vare den smarta rumsavdelningen finns det i det fasta badrummet plats för en extra duschkabin. 3. Handdukshållare. En praktisk

650 MF Längsgående

me r Det finns ännue i d e m förvaringsutrymken und er praktiska fac nd fatet. ha

medhjälpare som enkelt kan fällas upp när den inte används. FASTBADRUM L!VE WAVE 650 MG

badrum bak 650 MX

L!VE badrum

700 MEG Fastbadrum 700 MX Fastbadrum Du hittar mer information om våra badrum på sidorna 38 - 39.


ion om var för at m r fo in r e m Du h ittar men gör påbyg gnad en så Pro.Tec-ra hållbar på sid an 17. stab il oc h

mation om i d en r fo in ll a r a t it Du h 60 YEA R S n e ll e d o m s m u jub ile & online på d ition  n e r y h sc o r b a at separ special-e sr a e y 0 /6 m o c www.knaus.

Nummer 1, eftersom den…  inte är vilken halvintegrerade som helst, utan den med uppfällbar säng.  erbjuder upp till 6 bekväma sovplatser.   trots den uppfällbara sängen och ståhöjden på 200 cm bara är 284 cm hög.

örjningsteknik t. s r fö ll a s n n fi I serviceboxen ställe, för max imal komfor samlad på ett

SKY WAVE

g n ä s l l ä f d e m e d a r e Halvintegr


SKY WAVE PLANLÖSNINGAR & HÖJDPUNKTER

SKY WAVE PLANLÖSNINGAR & HÖJDPUNKTER

114 | 115

aklinjen h ar t a d g n ä v s n e D E namnet V A W Y K S t get ax imal co h garanterar mren trots iö ståhöjd i inter ra sängen. d en n e d d ra g b a SKY WAVE 650 MF

lång Över 2 meter

fransk säng.

SKY WAVE 650 MEG 284 cm

SKY WAVE 700 MEG

med extra m u r d a b at r e t n Pate ihet. mycket rörelsefr

69 8 - 7

232 cm

Mitt tips

Den här planlösningen får åtminstone någon att vifta på svansen. Eftersom bodelen är så rymlig i 650 MEG har Svenja och Paul tillräckligt med plats för att ta med sin fyrfota vän Sam på en fotograferingsresa.

Jürgen Thaler, produktchef KNAUS Husbilar & Husvagnar

”17-tumsfälgarna i aluminium i exklusiv KNAUSdesign med monterade året-runt-däck med riktigt bra mönster är den perfekta uppgraderingen för SKY WAVE. Lättmetallfälgarna förstärker det dynamiska helhetsintrycket.”

5 2 cm

 floorplanfinder.knaus.com  Du hittar nattplanlösningar online på knaus.se

SKY WAVE ÖVERSIKT

4-5  

5-6  

Planlösningar

o rn n u p å t a r u g fi n o k a t Tes e tor.knaus.c om/s a r u g fi n o c  

  3

Tillåten totalvikt kg3.500


SKY WAVE BO & LEVA

Alltid redo för nya äventyr. Även om Sam helst skulle vilja vara på stranden hela tiden ser han fram emot att återvända till det mysiga vardagsrummet. SKY WAVE 650 MEG

116 | 117


a Ett annorlund } semesterkort

1

SKY WAVE 650 MEG

3

äd etaljer oc h r t d e m g n ä s Uppfällbar ta för en skön känsla. ky angenämt mju

SKY WAVE BO & LEVA

118 | 119

SKY WAVE 650 MEG

vrera L ätt att manö nktionen tack vare lyftfuäd er. med gastryck fj

2

SKY WAVE 650 MEG

exklusivt i n e g in gn g lä e Vinylgolvb nd e tål en hel d el yac htutföra en efter många äv oc h ser bra ut tillval kan elburen år. Som atta med m n e r e ll e e m golvvär ge extra m r fo ss a p t k fe r pe fort. vä r m e & k o m

1. N edsänkbar 27-tums LED-TV. I bodelen finns en 27-tums LED-TV:n (tillval) med full-HD och inbyggd digital receiver. TV:n kan sänkas ner bakom ryggstödet, vilket bidrar till att ge bodelen ett elegant och rent utseende. 2. Ö verskåp med soft-close-funktion.

LOUNGE ÖVERSIKT

Stängs mjukt och låses av sig själva. 650 MF

Och det under många år framöver,

Sittbänk med sidosäte

650 MEG Sittbänk med sidosäte

tack vare de hållbara gångjärnen.

700 MEG

3. R ymlig sittgrupp. Bordet kan flyttas i alla riktningar. SKY WAVE 650 MEG

Sittbänk med sidosäte


SKY WAVE LAGA MAT & NJUTA

De rymliga överskåpen har gott om plats för allt du behöver för att laga och avnjuta en god måltid. Smarta detaljer som softclose-funktionen kommer väl till hands.

ing för Påkostad belysn(tillval). skön stämning

ad L ä s me r o m v a v a som gör ytorn inat högtryckslam på så reptåliga sid an 31.

LÄNGSGÅENDE KÖK SKY WAVE 650 MEG

1

SKY WAVE 650 MEG

1. L ådor som dras ut helt gör det lätt att organisera. Omgivande stämningsbelysning gör det lätt för dig att hitta det du letar efter. KÖK ÖVERSIKT 650 MF

Vinkel kök

650 MEG

Längsgående kök

700 MEG

Vinkel kök

120 | 121

2. R ymligt kylskåp. Vare sig du väljer en planlösning med vinkel eller längsgående kök får du alltid ett separat kylskåp på 133 eller 142 liter.

Du hittar mer information om våra kök på sidorna 36 - 37.

LÄNGSGÅENDE KÖK SKY WAVE 650 MEG

2


SKY WAVE SOVA & DRÖMMA

ENKELSÄNGAR SKY WAVE 650 MEG

122 | 123

Goda utsikter för en god natts sömn. I den stora uppfällbara sängen har Paul och Svenja plats för sig själva. Dit kan inte Sam komma upp för att lägga sig mellan dem, även fast det finns tillräcklig plats.

c m) i 0 4 x 0 4 ( n a k Takluc n ingår som d en bakre d ele ar en trevlig ap stand ard oc h sk & kan givetvis inomh usmiljö g gas på natten. mörklä

ENKELSÄNGAR SKY WAVE 650 MEG

1

UPPFÄLLBAR SÄNG SKY WAVE 650 MEG

2

SKY WAVE 650 MEG

3

198 x 81 cm

193 x 81 cm

1. R ymliga klädskåp. Du kan komma åt klädskåpen från sidan, vilket gör det bekvämt att använda dem. 2. F ällsäng. Med ett sängmått på 195x140 cm och högkvalitativ HRC EvoPore madrass sover du extra

SÄNG ÖVERSIKT 650 MF

  6

650 MEG

  5

700 MEG

  5

bekvämt.      

     

Du hittar mer information om våra sängar på sidorna 34 - 35.

3. Praktiskt förvaringsutrymme. Här finns plats för allt du behöver ha nära till hands.   Enkelsängar

  3/4-säng

  Uppfällbar säng


SKY WAVE VÅRDA & VILA

124 | 125

Ett badrum att bli förälskad i. Upptäck många smarta detaljer som gör dig entusiastisk för nästa dusch eller styling.

1

KOMFORTBADRUM SKY WAVE 650 MEG

2

KOMFORTBADRUM SKY WAVE 650 MEG

Komfortbadrum

Badrum

Längsgående badrum bak

1. E ffektiv svängvägg. Detta skapar en dusch eller ett fullt utrustat tvättrum på ett ögonblick. På

BADRUM ÖVERSIKT

grund av multifunktionaliteten är komfortbadrummet väldigt kompakt.

650 MF Längsgående badrum bak

2. Omtänksamt lagringsutrymme. Hyllorna på spegeln är utrustade med moderna metallkanter så att inget kan falla ut under körning.

650 MEG Komfortbadrum

hållaren sitter Toalettpappers d er h and fatet. un KOMFORTBADRUM SKY WAVE 650 MEG

700 MEG Badrum Du hittar mer information om våra badrum på sidorna 38 - 39.


DESIGN DESIGNALTERNATIV & COZY HOME

KNAUS DESIGN

100 % KNAUS 100 % INDIVIDUELL Utforma din husbil som du vill enligt dina föreställningar. Med våra många individualiseringsalternativ kan du göra vår husbil till din egen. Det som du alltid kan lita på är högsta KNAUS-kvalitet och optimal komfort.

Högsta krav på sittkomfort är alltid standard. Oavsett vilken klädsel eller stoppning du väljer kan du alltid lita på att högsta komfort är standard i din husbil från Knaus. Vi monterar ergonomiska sittdynor som stödjer ryggen och ser till att du alltid har det bra på semestern.

ad e   Våra s-form y g g d in r dynor stödjer eroend e). (mod ellb nn a h a glädje u k a k s u d t t Fö r a -reska mrat i S U A N K in d av i o c k s å h ö g st a v r e g g lä r å a mån g a litativa & v ikt v id h ö gkvtill dynorn a. r ia l slittåli g a mate

h und ä g h c o r je il m fa r Per fekt fö

are.

COZY HOME-PAKET

TEXTILVARIANTER

Ge din husbil lite mer hemmakänsla med COZY HOME paketet. Två stora (60x40 cm) och två små (40x40 cm) kuddar med fjäderfyllning, matchande bordsduk samt två mjuka filtar.

Skräddarsy din CUV med en av våra många dyn- och

Våra ACTIVE LINE dynmaterial är extra praktiska. De

textilvarianter. Alltid slitstarkt tyg och modern design som

har tillförlitligt fläckskydd och är dessutom vatten- och

matchar inredningen.

oljeavvisande.

+ Allergivänlig, andningsaktivt och hudvänligt.

+ Antibakteriella

+K ontrollerade med avseende på färgbeständighet.

+ Fläckskydd

+ Tåliga och lättskötta.

+ Andningsaktiva

1. MAGNOLIA 2. EARTH 3. AVOCADO

4. STONE 5. PEACH 6. AQUA

 configurator.knaus.com/se

Hur dynorna är tillverkade beror på modellen.

+ Vatten& oljeavvisande + Underhållsmedel

126 | 127


DESIGN DESIGNALTERNATIV

klädsel H u r v ä l d e n n a I PL U S T passar i VAN sid an 54. kan d u se från Upptäck våra inredningsalternativ! Med de olika designalternativen, harmoniskt anpassade efter trädekoren hos respektive modell, kan du själv bestämma stilen.

KNAUS DESIGN

128 | 129

VAN TI PLUS DESIGNALTERNATIV TRÄDEKOR Egmond Elm 10.0.85090

Hohenstein

DESIGNALTERNATIV Standardalternativ

Du väljer! Genom att välja

1. ENERGY

designalternativ sätter du din

2. COOL GREY

personliga prägel på fordonets

Active Line *

interiör. Detta gäller klädsel på

3. ACTIVE ROCK

dynor, gardiner och storedesign.

4. ACTIVE ROYAL

Här får du några första uppslag

Äkta läder *

för att hitta den perfekta

5. CREAM NATURE

interiördesignen till din husbil.

NEW

A. Klädsel B. Gardiner & store C. T rädekor

VAN TI DESIGNALTERNATIV

NEW

L!VE TI DESIGNALTERNATIV TRÄDEKOR Matara Teak Tiberino

TRÄDEKOR Matara Teak Tiberino

DESIGNALTERNATIV

DESIGNALTERNATIV

Standardalternativ

Standardalternativ

1. BLUE NIGHT

1. BLUE NIGHT

NEW

NEW

2. COOL GREY

2. COOL GREY

3. TURIN

3. TURIN

Active Line*

Active Line *

4. ACTIVE ROCK

4. ACTIVE ROCK

5. ACTIVE ROYAL

5. ACTIVE ROYAL

Äkta läder *

Äkta läder *

6. CREAM NATURE

 configurator.knaus.com/se

NEW

6. CREAM NATURE

NEW

*mot pristillägg   Dynornas stil styrs av serien.

NEW


DESIGN DESIGNALTERNATIV & EXTERIÖR DESIGN

KNAUS DESIGN

SKY TI & SKY WAVE DESIGNALTERNATIV

130 | 131

LACK FÖRARHYTT TRÄDEKOR Nagano Ek

FIAT

DESIGNALTERNATIV

2. FER GREY *

1. VIT

Standardalternativ

(Lackering Metallic)

1. INDIAN SUMMER 2. BLUE MARINE 3. ENERGY Active Line * 4. ACTIVE ROCK 5. ACTIVE ROYAL Äkta läder * 6. CREAM NATURE

NEW

MAN 3. VIT 4. I NDIUM GRÅ* (Lackering Metallic)

L!VE WAVE DESIGNALTERNATIV

NEW TRÄDEKOR Matara Teak Tiberino DESIGNALTERNATIV Standardalternativ 1. BLUE NIGHT

NEW

n sa r d är för även. s a p & n e t t a te r   Tål sa ltv per fekt på v in

2. COOL GREY 3. TURIN Active Line *

r Du h itta r me . på sid e 138

4. ACTIVE ROCK 5. ACTIVE ROYAL

FÄLGAR & DÄCK*

Äkta läder * 6. CREAM NATURE

NEW

Våra 17"-aluminiumfälgar i exklusiv KNAUS-design bidrar till ett snyggt & dynamiskt helhetsintryck. 1. Svart med polerad framsida

NEW

2. Lackerad i titanmetallic 3. Däck inkl. 17" Aluminiumfälgar i exklusiv KNAUS design Alla andra fälgar & navkapslar hittar du på

 configurator.knaus.com/se

 configurator.knaus.com/se

*mot pristillägg   Dynornas stil styrs av serien.


Våra produkter & servicepartners är att lita på. Till varje KNAUS-fordon hör tryggheten att komma fram utan problem. Därför ger vi tio års täthetsgaranti* på alla våra produkter och installerar endast komponenter av högsta kvalitet som du kan ha glädje av i många år. Vid kontroll- och verkstadsbesök kan du lita på kompetensen hos våra servicepartners.

132 | 133

Service & servicepartners. Vi finns här för dig. För kontroll- eller verkstadsbesök står våra kunniga partners med sina serviceverkstäder och välutformade tjänster redo att hjälpa dig. Du hittar mer information på dealer.knaustabbert.de

* För husvagnar, husbilar, CUV: er av KNAUS ger vi dig en 10-årig täthetsgaranti på karosseriet, utöver din lagstadgade garanti, inom ramen för våra garantivillkor.

T

RV SE

ICE

KU N N IG PER S

ONA

L

KU N

T YDL

IGA

M

Å L

Enligt strikta standarder. För särskilda komponenter i våra fordon förlitar vi oss på partners och underleverantörer som vi ofta samarbetat med under många år. Vi lägger största vikt vid kvaliteten på dessa externa komponenter. Att följa gällande rättsliga bestämmelser är därvid lika viktigt för oss som att använda komponenter med ISO/ IEC-certifiering.

PE

N TE

DER

KO M

KNAUS Täthetsgaranti. Vi vet att våra produkter håller vad vi lovar. Husvagnar byggda av Knaus Tabbert GMBH har en Europatäckande 10årig täthetsgaranti och 2 års fabriksgaranti via din Knausåterförsäljare.

N Ö J DA

VÅR VÄRLD AV PRODUKTER KOMPETENT SERVICE

KNAUS VÅR VÄRLD AV PRODUKTER


t är inte b a ra e D . t e t li a v k er för KNA US står ker d etta. Mån g a utmärkels ör. v i som tyc oss oc h d et v i d a gli gen g bekrä fta r

Du hittar oss enkelt. Hos din lokala KNAUS-återförsäljare eller via någon av våra många online-kanaler: Vi står vid din sida med tips och råd. Som ett resultat av vår starka gemenskap kan våra fordon också gång på gång övertyga experter och testpaneler och har redan vunnit en rad priser.

134 | 135

REISEMOBILE

DES JAHRES

2016 2018 2019 REISEMOBILE DES JAHRES REISEMOBILE

DES JAHRES

Stolthet & motivation. Våra utmärkelser gör att vi ständigt strävar efter att leverera nya topprestationer. knaus.com/auszeichnungen

2. PLATZ

Knaus Sky Traveller Alkovenmobile bis 50 000 €

3. PLATZ Knaus Live Traveller 2. PLATZ Alkovenmobile bis 50 000 € Knaus Live Traveller Alkovenmobile bis 50 000 €

NEW GESAMTSIEGER GESAMTSIEGER

Lättanvänd planlösningsguide. På vägen till det perfekta resesällskapet finns några frågor att reda ut: Hur många sovplatser behöver finnas? Hur stor eller liten bör din KNAUS vara? Har du en fast budget? Planlösningsguiden tar dig på några få sekunder via intuitiva frågor om de viktigaste punkterna till de fordon som passar dig.

WI

NNAAR

Kampeerauto van het jaar Half-integraal Knaus Van Ti Plus 650 MEG

Ny konfigurator. Konfigurera din personliga frihet här. Med produktkonfiguratorn skapar du ditt personliga KNAUSfordon enligt dina önskemål och kommer därmed klick för klick närmare drömmen om en egen KNAUS. Och när du är klar kan du bekvämt ladda ner alltihop som PDF, skriva ut och dela med familj och vänner.

KO M

Allt direkt på

wwww.knaus.se

PE

N TE

DER

k kan d u Via d enn a län irekt till rå n d komma h em if -åter försälja re d in KNA US u s.c o m   d e a le r.kn a

Starkt återförsäljarnät. Mer än 300 märkespartners i över 25 länder i hela världen: Detta enorma återförsäljarnät bidrar till vår höga kundnöjdhet. Kunnig rådgivning, god service och intressanta evenemang väntar dig här. Genom att ange ditt postnummer i vår sökmotor kan du med några få klick hitta din närmaste KNAUS-återförsäljare och se vilka planlösningar som väntar på dig där.

  floorplanfinder.knaus.com

 schwalbenblog.knaus.com

 youtube.knaus.com

  knaus.com/trade-fairs-calendar

 facebook.knaus.com

 instagram.knaus.com

 shop.knaus.com

L

ONA KU N N IG PER S

Även på sociala medier är KNAUS aktiv. På vår ”Schwalbenblog” hittar du underhållande reseberättelser, på Instagram delar vi med oss av fascinerande semesterbilder och på Facebook finns det spännande inlägg om våra fordon och märket KNAUS.

ICE

IGA

M

Å L

Spännande produktnyheter, interaktiva funktioner eller information om upphämtning från fabrik: På KNAUS webbplats finns det något att upptäcka för alla. Här är ett litet axplock:

T

RV SE

T YDL

KU N

KNAUS ONLINE

N Ö J DA

VÅR VÄRLD AV PRODUKTER ONLINE & AWARDS

KNAUS VÅR VÄRLD AV PRODUKTER


ed lem på m li B ! et g in Missa m  me in.kn a u s.c o

Boka via ravel.se  www.rentandt

DA

KU

E D N

R

J

Kundklubb mein.KNAUS. Som KNAUSkund kan du njuta av frihet som berör. Som medlem i kundklubben får du frihet som skapar gemenskap. Dra nytta av de många fördelarna, såsom exklusiva kampanjer och fantastiska rabatter hos våra samarbetspartners! Som klubbmedlem får du en inbjudan till våra årliga kundträffar och dessutom två gånger per år vår informativa kundtidning INSIDE hem i brevlådan. Medlemsskapet är helt kostnadsfritt för alla KNAUS-kunder.

136 | 137

RENT AND TRAVEL. Du går i tankarna om att köpa ett fritidsfordon men är osäker på om det verkligen passar dig? Hyr husbil med Rent and Travel! Allt fler upptäcker friheten och fördelarna som kommer med en husbilssemester. Såväl barnfamiljer som kompisgäng och pensionärer väljer detta fria sätt att semestra och försäljningen av husbilar har ökat flera år i rad.

Det är frihet som berör alla. KNAUS står inte bara för fritidsfordon av högsta kvalitet, utan framför allt för glädjen i campinglivet. Dyk in i vår unika produktvärld och upptäck våra varierade erbjudanden som gör årets vackraste tid ännu mer färgsprakande. Dra nytta av våra erbjudanden såsom mein.KNAUS Kundenclub, vår fanshop eller tjänsterna på vår uthyrningsportal RENT AND TRAVEL.

d ukter på o r p v a r o ss a M   shop.knaus.c om

M IGA T YDL

KNAUS Fanshop. Shoppingsugen? I vår fanshop finner du ett brett urval av campingprodukter som gör din semester roligare. Från högkvalitativa kläder för både dam och herr, roliga spel för hela familjen till inredning. Här finns något för alla!

Å

KU N NIG PER SO N AL

KO M P E T E N T S E R V I C E

VÅR VÄRLD AV PRODUKTER KUNDKLUBB, FANSHOP & UTHYRNING

KNAUS VÅR VÄRLD AV PRODUKTER

L


VÅR VÄRLD AV RESOR

a rr y för Cykelh ålla re e.cla r (tillva l) upp till 4 cyk

138 | 139

GA-ACTUATION E.HIT INTEGRERAD I BAK

LEVERANTÖRER & PARTNERS Med produkterna från våra starka och pålitliga partnerföretag blir varje KNAUS-fordon lite bättre. För att kunna förlita sig på högsta kvalitetsstandard arbetar vi bara med utvalda specialister och tillsammans utvecklar vi skräddarsydda lösningar för våra fritidsfordon.

KNAUS VÅR VÄRLD AV RESOR

Elektrisk utdragbar och med hög lastkapacitet samt avtagbar dragkrok blir semesterresan extra praktisk.

NEW

A vta gb a r d r a g k ro k

in formation omn 28 . r e m r a t it h Du iKit på sid a d e M t e k e t o p a re se

Kapac itet på 300 liter

NEW

FRANKANA FREIKO NEW

STARKA PARTNERS OCH FUNKTIONER Varumärken helårsdäck 

NEW  

Inställbar i sju

ar 4 olika ad aptr

lägen.

8 0 Prem iu m & 0 6 r e t s y O ac it! n u i ä d e l a nt r PIONEER head-up displayen 

Med M+S- och 3PMSF-märkning är det äkta åretruntdäck som

Den head-up displayen med navigering, hastighet och

kan användas på sommaren och vintern, när det är varmt,

trafikskyltsigenkänning. För att göra resan ännu mer avslappnad och

is eller snö. För dig betyder det inga extra investeringar i

underhållande har Pioneer navigationssystemet allt du behöver för korta

sommar- eller vinterdäck och fälgar. Du slipper då byta mellan

och långa avstånd. Mer information hittar du på sida 29.

n till Förvand la stolegplats. en bekväm lig

sommar- och vinterdäck. PIONEER navigationssystem BWT vattenfilter 

Det integrerade navigations- och underhållningssystemet Pioneer NavGate

Vår partner för hygienisk vatten. Det högpresterande

EVO är lätt att använda. DAB +, 3 års kartuppdatering samt snabb åtkomst till

filtersystemet från BWT utvecklades speciellt för de kraven i våra

bakre kamera och röststyrning via smartphone.

fritidsfordon. Du hittar mer information på sidan 26. TEN HAAFT satellitsystem VELOCATE GPS-spårningssystem* 

Med satellitsystemen (tillval) från tio Haaft blir nöjet att titta på TV i KNAUS-

Velocates innovativa GPS-spårningssystem ger optimal skydd

bilarna ännu bekvämare. Beroende på modell erbjuder Oyster 80 Premium-

mot stöld tack vare intuitiv appkontroll med tyst alarmläge

systemen tydlig TV-mottagning och tekniska höjdpunkter som appkontroll via

och en självförsörjande sändning upp till 3 månader utan

smarttelefon och mycket mer.

strömanslutning. Mer information finns på sidan 19.

* Dessutom är hårdvaran förberedd för att kunna kompletteras med sensorer (t.ex. dörr-/fönsterkontakt) som tillval. Du hittar mer information på www.velocate.com eller www.knaus.se

FRANKANA FREIKO Det finns en del saker som du absolut behöver för en riktigt bra campingsemester. Här kan du lita på kvalitetsprodukterna från KNAUS samarbetspartner Frankana Freiko.

4. Fotstöd antracit | Artikelnr 601/143

1. Gasadapterset passar alla europeiska gasflaskanslutningar | Artikelnr 651/026

7. M uggset 4 st., blå | Artikelnr 651/020

2. C ampingbord mått (LxB): 115 x 70 cm | Artikelnr 51 012 3. Campingstol antracit | Artikelnr 651/019

5. Kastrullset 9 delar, ø 20 cm | Artikelnr 51 013 6. Porslinsset Cosmic Blue, 9 delar | Artikelnr 51 014

På  shop.knaus.com hittar du det varierade sortimentet i vår fanshop. Alla uppgifter & priser gällande Frankana Freiko finns på  www.frankanafreiko.de


r, CU V:ar a il b s u h e d a r e ger för integr även våra special- oc h lo a t a k n e v ä Vi h ar r. Upptäck osc hyrer! oc h h usva gna smod eller i separata br jub ileum

shop.knaus.com

Upptäck allt KNAUS har att erbjuda på våra kanaler i sociala medier! På www.knaus.se finns massor av information om KNAUS.

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel. Information om leverans, måttangivelser, viktangivelser samt utformning/design avser de uppgifter som gäller när broschyren trycks (08/2020). Vi förbehåller oss rätten att ändra utrustning, teknisk data, produktionsplanering och pris. Information om leverans, måttangivelser, viktangivelser samt utformning/design avser de uppgifter som gäller när broschyren trycks. Vi förbehåller oss rätten att ändra utrustning, teknisk data, produktionsplanering och pris. Vi reserverar oss för eventuella tekniska förändringar i konstruktion, där syftet är att förbättra produkten och så länge som det kan anses vara rimligt för kunden. Därutöver reserverar vi oss för mindre färgavvikelser och avvikelser i produktegenskaper om dessa inte går att undvika med anledning av material. (t.e.x Färgavvikelser med ca 2,0 dE mellan lack på plåt och lack på GFK/ plast, så länge som det kan anses vara rimligt för kunden. En del av bilderna visar specialutrustning som kan levereras mot en tilläggsavgift, eller funktioner av prototyper / studier som inte motsvarar standard och som i vissa fall inte kommer att finnas tillgängliga som specialutrustning. Färgavvikelser är möjliga på grund av tryckteknik. Innan du köper ett fordon, vänligen kontakta en lämplig KNAUS återförsäljare för råd om seriens nuvarande status. Viss utrustning som visas i katalogen är inte en del av standardutrustningen. Observera informationen i den aktuella prislistan, särskilt när det gäller vikter, lastningsalternativ och toleranser. För att göra eventuella ändringar krävs skriftligt medgivande från Knaus Tabbert GmbH i förhand. Knaus Tabbert GmbH . Helmut-Knaus-Straße 1 . 94118 Jandelsbrunn . Tyskland

Generalagent i sverige

BERGHOLM FÖRSÄLJNING AB Gesällgatan 6 . 681 42 Kristinehamn . Tel: 0550-380 80 . bergholm.com

Art.nr R08116794-SE

Din KNAUS-återförsäljare ser fram emot ditt besök!

Profile for bergholm

Knaus Husbilar Halvintegrerade Broschyr 2021  

Knaus Husbilar Halvintegrerade Broschyr 2021  

Profile for bergholm

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded