Page 1

Kyros

SV | 21


innehåll KYROS

CI (Caravans International) är ett italienskt märke som står för fritidsfordon i världsklass, kreativitet och tekniskt kunnande. Varumärket är känt världen över för sin driftsäkerhet och sitt höga andrahandsvärde. CI utvecklar och tillverkar husbilar som förenar elegans med teknik och kvalitet för oförglömliga reseupplevelser. Kontinuerlig teknisk utveckling av produktionsprocesserna, fortlöpande produktutveckling, intelligenta lösningar och banbrytande tillverkningsteknik uppfyller kundernas krav med allt högre effektivitet till konkurrenskraftiga priser. CI erbjuder många anpassningsmöjligheter så att alla kundkrav kan tillgodoses. Företaget marknadsför ett brett sortiment av välutrustade modeller som kan skräddarsys ännu mer i detalj.

Inledning Dinette Kök Sovutrymme Badrum

sida 6 sida 8 sida 9 sida 10 sida 11

I mer än 15 år har CI specialiserat sig på vans som byggs på fabriken i Paglieta (Abruzzo), en anläggning på drygt 28 000 m2 som tillverkar vans för Trigano Group för försäljning i hela Europa.

KYROS ELITE Inledning Dinette Kök Sovutrymme Badrum

sida 12 sida 14 sida 15 sida 16 sida 17

VARFÖR VÄLJA CI CI har ett omfattande försäljningsnät med hundratals kompetenta återförsäljare som täcker de flesta länder i Europa. Tack vare sina många återförsäljare har CI alltid nära till kunderna och är redo att uppfylla deras önskemål med förstklassiga produkter och tjänster före och efter försäljning. Ett välorganiserat och målinriktat nätverk, produktutveckling som anpassas till vanor och behov på olika marknader, lokala återförsäljare och personal från närområdet – det är alla viktiga anledningar bakom CI:s växande framgångar på den internationella marknaden.

EXPS-teknik Van på vintern Lastmöjligheter Fokus på kök Fokus på bäddar Fokus på badrum

sida sida sida sida sida sida

18 19 20 22 24 26

Anpassa din van Innermiljö och möbelklädsel

sida 28

Anpassa din van Höjbart tak

sida 30

Anpassa din van Takfönster Kvalitet och testning

sida 32 sida 34


En av de största fördelarna med att välja CI är vetskapen att du får bästa möjliga kvalitet som tekniken, materialet och tillverkningsprocess tillåter. CI arbetar kontinuerligt med att förbättra sina produkter och tjänster och att prioritera kvalitet så att produktens pris motsvarar dess sanna värde.

+ isolering, + skydd, - buller. Teknik för isolering av innerutrymmet som ger din van ett komplett skydd.

Optimerat innerutrymme. Stuvutrymmen: I dag vill jag ha ett stort rum med mycket plats. Allt utrymme har utformats för att ge bästa funktion och maximal mångsidighet.

En italienare med nordisk karaktär. Samma behagliga inomhusmiljö oavsett temperaturen utanför. En van som utformats och byggts för kalla klimat.

As you

like it

Gör din van personlig med tillvalsutrustning.

I säkra händer med kontrollerade fordon (”Under Control”). CI bygger alla sina vans utifrån erfarenhet och kompetens. Ett team som arbetar med kvalitetskontroll och kontinuerliga förbättringar följer varje enskild van genom de olika produktionsfaserna. Kontroller och tester utförs hela vägen från design till leverans.

säkerhet

CI

Ett val för värde och driftsäkerhet


< 5,5 meter

serier

Kyros <LIVINGSTONE_2entry_KYROS 6 meter 2 5.99m

LIVINGSTONE_5_KYROS_entry

5

5.99m

Kyros Elite

K2 - KYROS K2 < LIVINGSTONE 5,5 meter K2 5.41m

< LIVINGSTONE_2_KYROS 6 meter 2 5.99m

LIVINGSTONE_5_KYROS_5+mesures

5

4

5.99m

LIVINGSTONE_4_KYROS_4

4

5.99m

< LIVINGSTONE_DUO_KYROS_DUO 6,5 meter DUO 6.36m

LIVINGSTONE_DUO_KYROS_DUO

DUO XL

6.36m

LIVINGSTONE_6_KYROS_6+mesures

6

5.99m

5


kyros

KYROS

Bodelens bakre del kan användas som ett praktiskt garage med variabel volym och anpassas helt efter dina behov. Perfekt för resväskor och cyklar.

Precis som du vill ha det W

L

Känslan inför det första äventyret. Om du letar efter din första van och vill ha ett enkelt och praktiskt basfordon som ändå har allt du behöver för dina drömresor, då är Kyros rätt van för dig. Du har flera modeller att välja mellan: Kyros 2 på 5,99 m med tvärbädd av standardtyp i bakpartiet; Kyros 5 är lika lång, men har två våningsbäddar baktill. Den längsta modellen i serien heter Kyros Duo, är 6,36 m lång och har två bekväma enkelbäddar.

6

Ljus och luft i överflöd Tack vare två 40 x 40 cm stora, standardmonterade takluckor med solgardiner och myggnät. Längst bak finns två fönster i maxistorlek med solgardiner med sugpropp.

A

R R A NT

Y

YEARS

S E A K A G E

CI lämnar sex års fullständig läckagegaranti

Isoleringen skapas genom att polyuretanskum (ett tåligt material med mycket goda isolerande egenskaper) sprutas på innerväggar och bakparti. Taket är isolerat med polyesterfiber som täcks av en aluminiumfolie. Golvet har en klassisk sandwichkonstruktion. För närmare information, se den tekniska katalogen.

7


Mångsidiga utrymmen

kyros

Köket

Bodel

Aptitretande rätter

USB-uttag i bodelen och sovutrymmet för laddning av mobiltelefoner, datorer och surfplattor – precis där du behöver dem.

Mysig, bekväm och luftig miljö. Rak och enkel stil med praktiska och funktionella lösningar.

Kompressorkylskåpet på 70 l är väl placerat och har dubbla dörrar som gör att du enkelt kan öppna det utifrån och smidigt komma åt allt du behöver.

Kyros 2

För packningen finns stora väggskåp och ett bekvämt åtkomligt stuvutrymme ovanför hytten. De ergonomiska sätena är lika bekväma på resan som vid sällskapliga tillfällen.

Det praktiska bordet har rundade hörn och utdragbar förlängning och kan enkelt tas bort för att frigöra utrymme eller användas utomhus för sommarens måltider.

I Kyros linjära kök lagar du enkelt till dina delikatesser. Här finns en spis med två lågor och diskho med köksblandare.

8

I de rymliga lådorna och väggenheterna finns gott om plats för förvaring av porslin och livsmedel.

9


Badrum

Sov gott!

Komfortabelt välbefinnande

Sovutrymmet är ljust och luftigt tack vare stora bak- och takfönster och den öppna sidan ut mot köket som gör att utrymmet känns mer spatiöst.

C’è tanto spazio per mettere tutto quello che vuoi, grazie agli armadi e ai pensili posti soprao lateralmente ai letti e i vani sotto le reti sollevabili.

kyros

Sovutrymme

Ett utrymme, två rum. På badrummets ena sida finns en toalett, ett fast handfat och ett fönster som släpper in luft och ljus i badrummet. Duschdraperiet är fäst med magneter. Lösningen är mycket praktisk eftersom det enkelt kan tav av och hängas ut på tork.

I Kyros bäddar sover du alltid bra, även efter en aktiv dag, tack vare madrasser med kvalsterskydd och ribbottnar av trä.

Kyros 2

I den lågt placerade garderoben och de två väggenheterna på sidan finns plats för dina kläder.

10

På den andra sidan finns en dusch med duschstång, separat blandare och förvaringsutrymme i väggen som är lika bekväm som duschen hemma.

11


kyros elite

KYROS ELITE

Superflexibel förvaring

Det bakre utrymmet är moduluppbyggt och kan utökas om du vill. Här stuvar du all utrustning på ett säkert sätt både dag och natt.

Påkostad design, hög utrustningsnivå och maximal komfort.

Semestra med stil

W

L

Underbara upptäcktsresor. Den här modellen har utvecklats för dig som har mycket erfarenhet och söker en mer exklusiv van med bästa tänkbara teknik, förfinad design, påkostade material och rikligt med utrustning. Kyros Elite-serien innehåller sju avancerade lösningar med längder från 5,41 till 6,36 m och fyra typer av bäddar i form av klassiska dubbelbäddar, våningsbäddar, enkelbäddar och elektriskt uppfällbara bäddar.

12

A

R R A NT

Y

YEARS

S E A K A G E

Ljus och luft i överflöd Tack vare två 40 x 40 cm stora, standardmonterade takluckor och ett 70 x 50 cm takfönster med solgardiner och myggnät. Baktill finns två öppningsbara maxi-fönster med solgardiner och myggnät. En LED-utomhuslampa lyser upp den svala kvällen och ger bättre sikt i mörkret.

CI lämnar sex års fullständig läckagegaranti

Isoleringen utförs genom att hela fordonet, yttertak, mellanväggar och balkar, besprutas med polyesterfiber som täcks av en aluminiumfolie.

För närmare information, se den tekniska katalogen.

13


Ett stjärnmärkt kök

Bekväma resor Bekväma sittmöbler för avkopplande semesterdagar. Bordet av akrylsten är hopfällbart så att du kan anpassa utrymmet vid dinetten efter dina behov. Det har även en utdragbar förlängning och kan dessutom tas bort och användas utomhus.

kyros elite

Köket

Bodel

Köket i Kyros Elite har allt som krävs för tillagning av härliga måltider värdiga en köksmästare.

Här finns gott om plats för porslin, grytor och all annan köksutrustning i lådorna.

En miljö utformad för högsta komfort. Spännande stil med blanka laminatytor och möbler i kontrasterande färger.

Bänkskivan i det linjära köket är tillverkad av akrylsten som är ett extremt slag- och reptåligt material. Diskhon med köksblandare är utrustad med ett praktiskt lock av akrylsten som kan fungera som både avställningsyta och skärbräda.

Säker förvaring under resan med rymliga väggskåp och golvlucka under dinetten.

Kyros 2 Elite

USB-uttag i bodelen och den bakre delen gör att du kan ladda mobiltelefoner, datorer och surfplattor där du behöver dem.

Kyros DUO XL Elite

Bakom spisen finns en skärm av metakrylat som skyddar väggen vid köksenheten. Kyros 5 Elite

14

Längs hela köksprofilen finns LED-lister som sprider ljus och skapar ett elegant intryck.

Matvarorna hålls fräscha i ett kylskåp av kombinations- eller kompressortyp beroende på husbilsmodellen.

15


Badrum

För bättre drömmar

Ett eget wellness-rum

Ett rum för dagdrömmar, även med öppna ögon. Mjuka väggar skapar en mysig och komfortabel miljö.

C’è tanto spazio per mettere tutto quello che vuoi, grazie agli armadi e ai pensili posti soprao lateralmente ai letti e i vani sotto le reti sollevabili.

kyros elite

Sovutrymme

Flexibla och intelligenta lösningar som kan anpassas efter dina behov. Fast handfat av akrylsten eller dold enhet.

De stora fönstren och takluckan släpper in friskluft och ljus till sovutrymmet och gör det ännu trevligare att vakna upp där om morgnarna.

Badrummet i Kyros Elite har optimerat utrymme och har utformats för att ge dig stunder med avkopplande skönhetsvård i en elegant miljö. Duschen avskärmas med en vikdörr av metakrylat och är utrustad med blandare och duschstång samt förvaringsutrymme och tandborsthållare i väggen för maximal komfort. Kyros 6 Elite

Kyros 5 Elite

Kyros 2, 5, DUO, DUO XL Elite

I utrymmet finns många väggenheter för förvaring av kläder, även för plagg som måste hängas upp.

16

I de rymliga väggenheterna finns plats för hygienartiklar.

Om du är mer praktiskt lagd kan du i stället välja en integrerad dusch med utdragbart munstycke. Fönstret ser till att utrymmet är ljust och luftigt.

17


Ordentligt skydd runt om …oavsett väder. + isolering + skydd - buller Res utan bekymmer Kyros vans är välisolerade och tysta tack vare vår unika EXPS EVOteknik som isolerar innerutrymmet mot såväl utetemperaturer som buller. • Tåliga material med mycket god isolering • Fordonen tillverkas helt utan trä • Hög tillverkningskvalitet

Njut av de riktigt kalla resmålen utan bekymmer – vi ser till att du håller dig varm.

Samma prestanda som i större husbilar! CI kan för sina vans erbjuda uppvärmningsteknik som håller vinterkylan borta. Vill du veta hur? Se vår tekniska katalog.

Vill du veta hur det går till? Se vår tekniska katalog.

18

19


Lastmöjligheter

Hela van-serien från CI har förvaringslösningar som kan anpassas till alla behov. Deras form, inredning och design garanterar en rymlig inomhusmiljö. Alla utrymmen har utformats för att ge bästa funktion, maximal mångsidighet och enkel användning.

En mängd olika utrymmen inom samma skal.

Alla sängbottnar i van-serien kan fällas upp och/eller tas bort, helt eller delvis, för att anpassas till din packning – även om den är skrymmande.

Kyros DUO

Kyros DUO XL

Den superflexibla modellen

Ett moduluppbyggt garage för extra stora laster.

Vinnande kombinationer varje gång. Bakpartiet kan förvandla sin form helt efter dina behov.

Det enda garaget med en lastvolym på upp till 2 400 liter. Perfekt för förvaring av sportutrustning som exempelvis cyklar och surfingbrädor på ett säkert sätt.

1 Elmanövrerad uppfällbar bädd med remmar som stannar på önskad höjd

1 Uppfällbara sängbottnar

2

2

Eluttag och vattenutkast med utdragbart munstycke

Tre garderober som kan tas bort var för sig

4 Extra förvaring som inte tar plats

3

3

Löstagbart dubbelgolv med anpassningsbar volym

Som tillval finns halksäker beläggning av aluminiumplåt och ramp

20

21


Nyckelorden heter funktion och ergonomi.

Optimerat innerutrymme

fokus på kök

Fokus på kök Bänkskivan kan utökas genom ett extra stöd som enkelt tas bort (Elite).

Köket i van-serien har inspirerats av hemmet där allt finns nära till hands.

Kylskåpen är stora och mycket praktiska. De kan fås som kombinationskylskåp för utrymmesbesparande inbyggnad eller som kompressorkylskåp för högre effektivitet och lägre ljudnivå. En del varianter är även åtkomliga utifrån tack vare dubbla dörrar (serierna Kyros 2 och Kyros 5 samt Elite-serien). Djup diskho med köksblandare av stål.

Gott om plats för förvaring: en bestickslåda och två djupa och stabila, helt utdragbara och mjukstängande lådor.

22

23


fokus på bäddar

Fokus på bäddar Vakna på rätt sida varje morgon

Alla bäddar i van-serien har samma goda egenskaper. Det betyder att du alltid vaknar på rätt sida och får ut mesta möjliga av dina semesterdagar.

Våningsbädd på tvären (modell 5) Enkelbäddar (modell 6 och DUO)

Något för alla Välj den typ av bädd som passar dig bäst: Tvärbädd (modellerna K2, 2 och 4). Vårt grundrecept för vilsam sömn: 1) Stora och bekväma bäddar. Några av dem är extra stora, t.ex. i modellerna 6 och 2. Den sistnämnda är den största i kategorin. 2) Bekväma madrasser med andningsfunktion. 3) Ribbottnar av trä som stöd för ryggen.

24

Uppfällbar bädd baktill (modell DUO XL)

25


fokus på badrum

Fokus på badrum En plats för wellness. CI fokuserar på människors behov. Detta har lett till att vi betraktar badrummet som en plats för wellness där funktionaliteten står i förgrunden.

Badrum med fast handfat och separat dusch med borttagbart draperi med magneter. Förvaringsutrymme i väggen. Duschstång med separat blandare. Lågt duschkar som gör att vattnet rinner bättre (modellerna 2 och 5 i Kyros-serien.)

Kompakt med dolt handfat och utdragbart munstycke (modellerna K2, 4 och 6 i Kyros Elite-serien).

26

I Elite-serien är handfatet tillverkat av akrylsten och duschen kan avskärmas med en styv vikdörr. Här finns även en tandborsthållare i förvaringsutrymmet som är infällt i väggen.

27


Anpassa din van Inredning och klädsel Kyros

Kyros Elite

28

Ducato (standard , tyg)

Elise (standard , tyg)

Kyros Elite

Martyn (tillval , tyg/läderimitation)

Claire (tillval , läderimitation)

29


Ett tryggt krypin Höjbart tak

Som tillval finns ett höjbart tak med integrerad bädd som ger dig två extra sovplatser. Då kan bakpartiet i stället användas för packning samtidigt som mer utrymme frigörs i bodelen. Ett tak för alla längder. Det kan monteras på såväl de mest kompakta som de längsta fordonen i van-sortimentet. En innerram ser till att inget vatten tränger in vilket ger karossen ännu bättre läckageskydd.

Ventilation: Fönster på två sidor som kan öppnas och stängas inifrån.

Skräddarsy din van med ett höjbart tak

Främre fönster av transparent plast Bäddmått: 180 (200) x 120 cm

Tillgängligt för Kyros Elite, finns i vitt eller svart.

30

31


Begrunda himlens skönhet Testat i klimatkammare! Testat i klimatkammare från −15 °C till 40 °C. Testat med värmestrålning på soltakets yta med temperaturerna 65 °C, 75 °C, 80 °C och 85 °C. Lågtemperaturtest (frystest vid −15°C) för kontroll av om det bildas is längs glasets kanter och för att förhindra skador och funktionsfel. Vibrationstest med simulering av 820 km resväg längs en speciell rutt (kullersten). Läckagetest som utförs samtidigt med lågtemperatur- och vibrationstester. Visuell kontroll av eventuella deformationsskador på soltakets ytor.

Fordon i klimatkammare

Taket är försett med en utvändig ram i svart metakrylat och en invändig glasruta av laminatglas med UV-beständigt screentryck längs kanterna. Mycket tåligt utförande med lång livslängd. Tillgängligt för Kyros Elite.

32

33


Vi vet att kvaliteten i våra produkter är avgörande för att vi ska få nöjda kunder.

Och vi ställer samma kvalitetskrav på våra leverantörer. De viktigaste komponenterna kontrolleras när vi tar emot dem och innan de används i produktionen.

CI bygger alla sina husbilar utifrån gedigen erfarenhet och kompetens. Fordonet kontrolleras och testas genom hela produktionsprocessen från design till leverans och i enlighet med europeiska standarder.

Specifika tester i klimatkammare för kontroll av materialens tålighet, livslängd och egenskaper vid extremt höga eller låga temperaturer.

Korrekt installation av vattensystem.

Elektronisk vägning av alla fordon före leverans och skriftliga viktintyg till slutkunderna.

Testning av vattentätheten på samtliga tillverkade fordon före leverans. Funktion och korrekt installation av elsystem. Kontroll av gassystemet utförd av certifierad personal enligt det tyska DVGWprotokollet.

34

Prestandatester av komponenter: madrassers hållbarhet samt bilbältenas hållfasthet, tillförlitlighet och överensstämmelse med europeiska regelverk.

Test av färdig produkt.

Kontroller under produktionen. Test av gasledningarnas funktion.

Kontrollerade

Tester i forsknings-, utvecklings- och prototypfaserna.

fordon

fordon

100 statistiska kontroller på en andel av de producerade fordonen: utseende, funktion, ljud och montering.

35


ÅTERFÖRSÄLJARENS STÄMPEL

Generalagent i Sverige:

Gesällgatan 6, 681 42 Kristinehamn • Telefon 0550-380 80 • bergholm.com

Photos: Artnine, Simone Burchi, Roberto Valacchi - Ed. 01 - SV - 11/2020

MEDDELANDE

All information och alla bilder i denna broschyr är endast vägledande och utgör inga avtalade specifikationer. Trigano S.p.A. förbehåller sig rätten att när som helst och utan föregående meddelande göra tekniska eller utseendemässiga ändringar på sina fordon och att ändra fordonens utrustning efter eget gottfinnande. Mot bakgrund av ovanstående måste all information om samtliga husbilars specifikationer och utrustning begäras före köp hos återförsäljaren som har korrekt information. Återförsäljaren bekräftar eller korrigerar uppgifterna i denna broschyr och ger kunden uppdaterad information om egenskaperna och utrustningen hos det fordon som kunden är intresserad av. Trigano S.p.A. frånsäger sig allt ansvar för ändringar, även tillägg och/eller ombyggnader, som gjorts efter tryckläggningen av detta dokument och/eller leveransen av fordonet. Fordonens och tillvalens vikt och mått kan ändras inom en tolerans på +/− 5 % och för fordonens mått tillåts en tolerans på +/− 3 % i enlighet med direktivet 2007/46/EG. Viktigt! Allt som inte ingår i fordonets standardversion, både i bodel och chassi, innebär en ökning av tjänstevikten, vilket medför en minskning av den maximalt tillåtna lastvikten. Om fordonets totalvikt överskrids blir det nödvändigt att minska antalet godkända sittplatser i fordonet. Den maximal tillåtna lastvikten är skillnaden mellan totalvikten och tjänstevikten med en tolerans på 5 %. I samband med köpet är det därför viktigt att du noggrant överväger vikten på den tillvalsutrustning som du vill installera i fordonet. Denna vikt anges i den tekniska datan för den specifika produkten på www. rollerteam.it. Tänk på att lagstiftningen inte tillåter att den totalvikt som anges i fordonets registreringsbevis överskrids. Vi rekommenderar att användarna anpassar lasten och antalet passagerare till fordonets totalvikt. Montering, demontering eller förändringar som utförs av verkstäder som inte är auktoriserade kan påverka säkerheten och leda till att garantin upphör att gälla.

Profile for bergholm

CI VAN Broschyr 2021  

CI VAN Broschyr 2021  

Profile for bergholm

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded