Page 1

Bergboek Media Let your digital dreams come true!

Handleiding

Haal nog meer uit onze software 1


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

Inhoudsopgave 1. Downloaden en installeren 2. Foto’s uitzoeken en in een map plaatsen 3. Een nieuw project maken 4. Foto’s toevoegen en autoflow 5. Extra opties 6. Wat kun je nog meer 7. Vormgeven 8. Bestellen

3


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

1. Downloaden en installeren Als je via de pagina download software de software naar je computer hebt gedownload, dubbelklik je op het installatie icoontje en intstalleer je de sofware op je eigen pc. Klik bij het eerste scherm op de knop “volgende“ rechtsonderaan. Je computer selecteert automatisch de map waarin de software geinstalleerd word, klik daarna op “volgende“. In het volgende scherm kun je de startmenumap kiezen (windows doet dit automatisch) klik vervolgens op de knop installeren.

4


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

2. Voor je begint is het raadzaam om eerst een map aan te maken met daarin alleen de

foto´s die je voor dit fotoproduct wilt gebruiken zodat je deze later in één keer kunt invoegen.

3. Wanneer je voor de eerste keer onze software start krijg je dit scherm klik op “maak nieuw product’.

Klik op “zoeken naar updates” en vervolgens op start

5


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

3. Je kunt nu kiezen uit al onze verschillende mogelijkheden. Wij adviseren om alle mogelijkheden te downloaden, Dit zal ongeveer 15 minuten duren.

Je kunt later, mocht u nu maar voor 1 product kiezen, op elk gewenst moment bij het openen van de software opnieuw updaten. Het is dus niet nodig alles de eerste keer te downloaden. Klik op ‘voltooien’ om terug te keren naar het programma.

Selecteer hier het product dat je wilt gaan maken

Hier vindt je de naam, de productomschrijving en de prijs, maak een keuze en klik op volgende om verder te gaan.

Geef je project een naam en klik op maken rechts onderin het scherm

6


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

4. Foto’s toevoegen en autoflow

Het is handig om alleen de foto’s te uploaden die je wilt gaan gebruiken. Maak voor je begint een aparte map aan op je bureaublad plaats daar de foto’s in en selecteert deze voor je fotoproduct.

Klik op het + teken onder de kolom foto’s en selecteer de map waarin je de foto’s bewaard hebt. Je kunt nu kiezen of je de foto’s handmatig in je document sleept of gebruik maakt van de “autoflow”. Maak bij het autoflowvenster een keuze voor de manier waarop de foto’s in het fotoproduct wilt laten lopen. Je kunt kiezen uit oriëntatie foto’s (staand/liggend) of je kunt kiezen om de volgorde van de foto’s aan te houden zoals ze links in je venster staan.

7


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

5. Extra opties Onderaan de pagina staan verschillende tabbladen met een keuze uit pagina stijlen, maskers, achtergronden, kaders en plakboek. Paginastijlen Je kunt gebruik maken van de reeds bestaande paginastijlen. Daarnaast kun je ook je eigen paginastijl maken. Klik op het tabblad `pagina stijlen` en sleep je keuze naar de pagina van je fotoproduct.

Maskers Klik op het tabblad maskers als je je foto’s wilt voorzien van één van de bestaande maskers. Maak een keuze en sleep het masker op de foto die je wilt gebruiken.

Achtergronden Wil je je pagina voorzien van een leuke achtergrond ga dan naar het tabblad achtergronden en selecteer één van de bestaande achtergronden of maak gebruik van een eigen achergrond. Klik in het tabblad veld rechtsbovenaan op het radertje en voeg een eigen achtergrondbestand in.

Kaders Via het tabblad ´kaders´ kun je je foto voorzien van een kader.

Plakboek Wil je je pagina opvrolijken met een illustratie voeg deze dan toe via het tabblad ´plakboek´. Je kunt hier ook eigen illustraties laden via het radertje rechtsboven in het tabbladveld.

8


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

6. Dubbelkikken of rechtermuisknop opties Als je niet tevreden bent over de uitsnede van de foto dubbelklik dan op de foto. Er wordt een nieuw venster geopend met een kader dat de huidige uitsnede van de foto weergeeft. Verschuif het kader over de foto om een andere uitsnede te kiezen. Klik op de hoek van het kader rechtsonder, doormiddel van slepen kun je de uitsnede van de foto groter of kleiner maken.

Opties afbeelding en tekst Uitlijnen

- naar het vertikale midden van de pagina - naar het horizontale midden van de pagina

Rangschikken

- zet achteraan - breng naar achteren - zet vooraan - breng naar voren

Passen - schaal naar pagina (alleen toepasbaar bij afbeelding) - schaal foto naar kader (alleen bij afbeelding) - schaal kader naar foto (alleen bij afbeelding) Vastzetten

(afbeelding / tekst kan niet verplaatst worden)

Toon in verkenner

laat ‘verkenner’ zien met overzicht (alleen bij afbeelding)

Knippen

‘knip’ afbeelding of tekst

Kopiëren

‘kopieer’ afbeelding of tekst

Plakken

‘plak’ afbeelding of tekst

Verwijderen Wissen Aan plakboek toevoegen

9

geselecteerde afbeelding of tekst kan aan het plakboekworden toegevoegd voor vaker gebruik. Hierbij geef je de afbeelding of tekst een eigen naam en kan je die in eigen categoriën indelen


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

7. Vormgeven, optie 1 Bepaal de vorm van je fotokader: rechthoek, cirkel of ruit. Wanneer je de ruitvorm kiest, kun je hiermee een meerkantige foto maken. Kies de hoek (rotatie) van het fotokader, alleen toepasbaar bij de ruitvorm. Maak ronde hoeken aan het fotokader, toepasbaar op rechthoek/vierkant. Kies de achtergrondkleur van een vormkader. Wijzig de intensiteit van de achtergrondkleur. Klik hier als je een kader om je foto wilt. Kies de dikte van het kader. Kies de kleur van het kader. Kies de intensiteit van de kleur van het kader. Klik dit aan wanneer je een schaduw achter je foto wilt. Bepaal hiermee de afstand van de schaduw ten opzichte van de foto. Bepaal hiermee de richting van de schaduw ten opzichte van de foto. Hiermee kun je de randen van de schaduw vervagen. Kies de kleur van de schaduw. Bepaal de grootte van de schaduw. Wijzig de intensiteit van de schaduw.

10


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

7. Vormgeven, optie 2

Hiermee bepaal je de oriĂŤntatie waarin de foto geplaatst wordt (staand/liggend). Door dubbel te klikken op de foto kun je de uitsneden ervan wijzigen. Met deze opties draai je de foto verticaal of horizontaal.

Kies de uitstraling van de foto, bijvoorbeeld kleur, zwart/wit of sepia. Met deze twee opties bepaal je de helderheid en het contrast van de foto.

Kies eventueel voor een vervaagde rand om de foto. Kies de vorm van de rand (rechthoek/vierkant of rond/ellips). Bepaal de grootte van de vervaagde rand. Bepaal de vaagheid van de vervaagde rand. Kies welke kleur je de vervaagde rand wilt geven. Wijzig de intensiteit van de vervaagde rand.

11


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

7. Vormgeven, optie 3 Plaatsbepaling van tekst in het gekozen tekstkader. Bepaal waar de tekst in je tekstblok komt (boven, midden of onder). Vergroot de ruimte tussen de rand van je tekstblok en je tekst. Wijzig de ruimte tussen de regels.

Wanneer je een tekstblok hebt geselecteerd dan kom je, door er op te dubbelklikken, in het venster waarin je de tekst kunt typen. In dit venster bepaal je ook welk lettertype c.q. grootte je wilt. Tevens kun je bepalen of je de tekst links of rechts wilt uitlijnen of dat de tekst in het midden moet. Daarnaast kun je kiezen om de tekst vet, cursief of onderstreept te laten zijn. Ook de kleur van de letter bepaal je in dit venster. TIP Selecteer bij alle wijzigingen in dit venster eerst de getypte tekst door uw linker muisknop ingedrukt te houden en over de gehele tekst te slepen. Vervolgens kun je de wijzigingen aanbrengen.

12


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

7. Vormgeven, optie 4 Bepaal de positie van je tekst- of afbeeldingskader.

Bepaal de grootte van je tekst- of afbeeldingskader. Bepaal of je de verhoudingen breedte/hoogte wilt behouden.

Bepaal de positie van je afbeelding binnen het afbeeldingskader.

Schaal (vergroot/verklein) de afbeelding binnen je afbeeldingskader. Kies ´zoom vast´ als je de afbeelding niet wilt schalen Roteer je afbeeldingskader.

7. Vormgeven, optie 5 Hiermee kun je de achtergrondkleur van de pagina’s aangeven. Voor elke pagina een andere kleur of voor heel het boek dezelfde. Door een simpele klik op het hokje kun je kiezen uit het standaard kleurenpalet. Wil je een andere kleur klik dan op ‘anders’ en bepaal je eigen kleur.

13


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

8. Bestellen, stap 1 Klik op ‘bestand’ linksbovenin de pagina en vervolgens op ‘bestel’ of klik op het winkelwagentje.

8. Bestellen, stap 2 Je krijgt een overzicht te zien waarin per pagina vermeld wordt wat er eventueel niet juist zou kunnen zijn. Bijvoorbeeld een melding dat er een lege pagina is. Hier kun je bewust voor gekozen hebben en daarom kun je dit negeren. Je kunt er voor kiezen eventuele opmerkingen over de kwaliteit van de foto’s te negeren omdat de kwaliteit van de meeste digitale camera’s voldoende zijn om een goed resultaat te krijgen. Je kunt dus bij akkoord klikken op ‘OK’. Wanneer je toch nog wat wilt wijzigen of checken klikt je op ‘afbreken’. Deze waarschuwing waarborgt de uiteindelijke kwaliteit van je product.

14


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

8. Bestellen, stap 3

Je dient akkoord te gaan met de algemene voorwaarden alvorens je de bestelling kunt afronden. Vervolgens klik je op ‘start’.

8. Bestellen, stap 4

Je kunt nu inloggen. Wanneer het de eerste keer is dat je een order plaatst dien je eerst een account aan te maken door op ‘klik hier’ te klikken. Vul vervolgens je gegevens in.

15


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

8. Bestellen, stap 5 Je kunt nu je persoonlijke gegevens invullen en op ‘maken’ klikken.

8. Bestellen, stap 6

Vul hier het aantal in. Als alles akkoord is klik je op ‘ga verder’. Neem contact op met Klantenservice als je vragen hebt over de bestelprocedure: klantenservice@bergboek.nl of 038-4290793

16


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

8. Bestellen, stap 7 In dit scherm kun je voor een andere afleveradres kiezen. Als alles akkoord is klik je op ‘ga verder’.

8. Bestellen, stap 8 Dit scherm laat je de volledige bestelling zien. Als je een kortingsbon hebt vul dan hier de code in, klik op ‘instellen’. Wanneer je akkoord bent klik je op ‘bevestig bestelling’.

17


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

8. Bestellen, stap 9 Betalingen binnenbergboek worden via MultiSafepay geregeld. Het voordeel daarvan is dat je de betaling met creditcard of met iDeal via je eigen bank regelt. Bij het bestellen van je product wordt je automatisch doorgelinkt...

Als je voor de eerste keer gebruik maakt van MultiSafepay dien je je aan te melden. Al je gegevens worden automatisch overgenomen. Je hoeft alleen een wachtwoord te kiezen. Als je al eens eerder gebruik hebt gemaakt van MultiSafepay dan kan je met je e-mail adres en wachtwoord inloggen. Selecteer je gewenste betaalmethode: iDeal, Visa of Master-card of overboeking. Bij betaling met je credit-card krijg je een overzicht van de bestelling en de prijs daarvan te zien. Vervolgens dien je de gevraagde gegevens van de kaart in te vullen en de betaling te voltooien. Je bestelling wordt in behandeling genomen. Wanneer je voor betaling via iDeal kiest, krijg je ook een overzicht van je bestelling op het scherm. Vervolgens kies je je eigen bank. Je wordt doorgelinkt naar het betaalscherm van je eigen bank. Vul de gevraagde gegevens in en rond je betaling af. Je bestelling wordt in behandeling genomen. Bij een overboeking maak je eerste het verschuldigde bedrag over op bankrekeningnummer 68.18.54.405 ten name van probook met daarbij vermelding van je ordernummer. Waneer het bedrag op onze bankrekening is bijgeschreven zullen we je bestelling in behandeling nemen.

18


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

8. Bestellen, stap 10 Dit scherm laat zien welk ordernummer er aan je product is gegeven. Dit scherm kun je sluiten.

Vink “verstuur bestanden via internet” aan en klik daarna op “doorgaan”

Je ontvangt nu een e-mail die bevestigt dat jouw order is ontvangen. Je ziet een scherm waarin het upload proces te volgen is. Sluit het scherm niet af voordat de melding ‘upload is voltooid’ te zien is.

19


Bergboek Media Let your digital dreams come true!

Nog vragen? neem dan contact op met: klantenservice@bergboek.nl of bel: 038-4290793

20

bergboek handleiding  

handleiding voor onze software

Advertisement