Page 1

62 WONEN

DE TELEGRAAF ZATERDAG 19 NOVEMBER 2016

VRIJ ZATERDAG 19 NOVEMBER 2016

Niets leuker dan gluren bij de buren! Wat hebben zij wat u niet heeft en wat heeft u wat zij niet hebben? Onze styliste Berber Govaars kijkt deze week binnen bij Marloes Schutte en Bas Kerkdijk in Almelo.

WONEN 63

Bewoners Marloess en Bas

Boodschapje doen, huis gekocht!

Huisdieren Geen

Woonkamer 45 m2

Keuken 13 m2

WOZwaarde €204.000

Kamers 8

Favoriete plek Op de bank met een wijntje voor de haard

Kaarsen

Dit blijft!

20

Boeken

Berbers analyse

B

J

e springt samen in de auto om een snelle boodschap in de stad te doen en je komt thuis met een ruim honderd jaar oud huis. Dat overkwam Marloes Schutte en Bas Kerkdijk vier jaar geleden. Marloes: „Bas moest iets in Almelo hebben toen we zagen dat er een open dag was bij dit huis dat al een tijd te koop stond.” Gewoon even kijken om te zien hoe dat voelt, zo’n oud huis, dacht het stel dat in een nieuwbouwwoning buiten de stad woonde. „Tja, we waren eigenlijk direct verkocht.” Terecht. De hoge plafonds met ornamenten, de grote raampartijen met al dat licht, de prachtige originele tegelvloer in de gang en de trap met houtgesneden versieringen… Wie wil dat nou niet? „Nou ja, ik moest er wel even over nadenken” , zegt Mar-

Marloes Schutte en Bas Kerkdijk: „We waren direct verkocht.” FOTO RENE BOUWMAN

loes. „We hadden een grotere tuin in die nieuwbouwwijk en aan een oud huis heb je meer onderhoud. Maar daar krijg je zoveel sfeer voor terug.” Bovendien is het huis inmiddels van alle gemakken voorzien zoals centrale verwarming en vloerverwarming in de gloednieuwe keuken. Marloes: „Die hebben we twee jaar geleden laten plaatsen. Ik ben vooral trots op het ontwerp dat mijn zus heeft bedacht. Het ene aanrecht is aan twee kanten langer dan de wand. Daardoor heb ik meer werkruimte, een fijne ontbijtbar en een bijzonder ogende keuken!” Marloes en Bas hebben dan ook geen spijt van die boodschap die ze in Almelo deden. Hooguit als er een spin op het drie meter zeventig hoge plafond zit. „Dan moet je met stoel en stok erachteraan, maar verder zie ik alleen voordelen!”

as en Marloes hebben een vloerkleed onder de eettafel gelegd. Een inricht trucje dat je tegenwoordig weer steeds vaker ziet. Vooral in de grote kamer is het een handige manier om de tafel en de stoelen minder te laten verdrinken in de ruimte en optisch een afgebakende eigen plek te geven. Bovendien staat het warm en gezellig. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij een kleed onder de eettafel (zie ook de tips). De allerbelangrijkste is de maat van het kleed. Daarbij geldt: Liever te groot dan te klein. De stoelen moeten op het kleed blijven staan, ook als de stoelen naar achter geschoven worden. In de praktijk houdt dat in dat je vloerkleed aan weerszijde van de tafel grofweg 70 centimeter uitsteekt. Een stoel die met een achterpoot achter het kleed blijft hangen is niet alleen onhandig, maar vooral ook irritant.

150

Duurste meubel Bankstel van BoConcept €2400

Woonstijl Mix van modern design stoer en een tikje klassiek

Woonmotto Trends zijn leuk, maar je eigen stijl is uniek

Tips 1. Kies onder de eettafel een kleed met een lage pool. In een hoogpolig tapijt is het moeilijker om je stoelen te verplaatsen. 2 Zorg dat er om je kleed heen genoeg van de onderliggende vloer te zien is. Een rand van zo’n 30 centimeter is het minimum. Zie je minder vloer, dan wordt het geheel propperig en kun je hier beter geen kleed nemen. 3. Let op met stoelen op wieltjes, die moeten goed over het kleed kunnen rollen en het kleed moet daar tegen kunnen!

Marloes Schutte: „Alles is vervangbaar, behalve Bas. Wel zit er een leuk verhaal aan de houten biels die we ooit op een braderie in Lille vonden. We noemen hem de ’tandenstoker’. Hij is aan ons verkocht als een oud deel van een druivenpers uit Frans kasteel.” Lachend: „Maar veel mensen vinden hem verdacht veel op een uitgesneden spoorbiels lijken. Ook goed! Wij vinden ’m mooi. Het was een hele toer om hem thuis te krijgen. Hij paste net in de camper. Wonderlijk dat het ons überhaupt is gelukt!”

Binnenkijken in Almelo  

Sjonge wat een prachtig karaktervol huis vond Marloes in Almelo. Ik keer er binnen.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you