Page 1

& horen

ZIEN

juni 2013 | jaargang 2

zorg

succesverhalen

&

Topstories

kortingen , acties & w in! in dit mag azine!

oogmode voor hem & haar lenzen: zacht, hard en bifocaal ooglaserbehandeling hoortechniek gezondheid & welzijn zomer 2013 | zien, zorg & horen | 1


Ontdek méér in dit magazine met Layar Stap 1 Download de gratis Layar-app voor Android of iPhone, of update naar de laatste versie als je Layar al hebt.

bekijk met

2 | zien, zorg & horen | zomer 2013

Stap 2 Vind pagina’s met het Layar logo.

scan

Stap 3 Open Layar, houd je smartphone boven de pagina en druk op ‘Scan’ om de actie te starten.

meer info

Stap 4 Houd de telefoon boven de pagina: luister, bekijk en zie meer!

deel


bekijk met

11 Lifestyle in drievoud

16

12 Origineel Deens Design

Kleurige kids!

35 23

en verder...

Tholen Markt 8-10 t: 0166-604947

4 8 15 19 20 21 26 28 29 30 32 36 38 39

Team Ben van der Heiden: enthousiast & dynamisch Young & Fresh: jonge meiden met pit Zonnebrillen met en zonder sterkte + actievoordeel! Horen zoals het hoort Een bekend gezicht terug in Tholen Anne et Valentin: Delighted to be yourself Van fixatie disparatie naar zien in stereo Volg ons via Twitter en Facebook en win! Oogmodeplan Ooglasertechniek: scherp zien zonder bril of lenzen Varilux S: revolutie in multifocale brillenglazen Wat kleur met je doet: kleurconsulente Angela Puzzelpagina Colofon

info@benvdheiden.nl www.benvdheiden.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op Facebook

@BenvdHeiden

/BenvanderHeiden

Dit jaar stelden we onze klanten de vraag om succesverhalen te delen. Via Facebook en Twitter liepen de reacties binnen. In dit magazine maakt u kennis met onze klanten en hun verhalen. Niet alleen het dragen van lenzen of een bril, maar ook een laserbehandeling en hooradvies komen aan bod. Nogmaals dank voor alle aanmeldingen. Het was een genot om met onze klanten, de fotograaf & vormgevers van dit blad deze succesverhalen te herbeleven. Tijdens de feestelijke onthulling hebben we alle modellen verblijd met hun mooiste foto op groot formaat. Ik ben ontzettend trots op de tweede editie van ons eigen Ben van der Heiden magazine en hoop dat u het weer met veel plezier leest! Gerrit Atres, Optometrist | Eigenaar Ben van der Heiden

zomer 2013 | zien, zorg & horen | 3

Halsteren Dorpsstraat 128 t. 0164-682160

Het nut van een computerbril

Alles over lenzen

Succes vraagt om een vervolg! Voor u ligt de tweede uitgave van ons magazine, in navolging van het prachtige eerste nummer in 2012. In dit magazine willen we u laten zien wie we zijn, wat we doen, maar u vooral op de hoogte brengen over alles op het gebied van brillen, fashion, oogzorg en natuurlijk: oogmode.


4 | zien, zorg & horen | zomer 2013


Team Ben van der Heiden: dynamisch & enthousiast

Laat u verrassen door onze zorg Iedere dag combineren we oogzorg en oogmode. Met als doel dat u goed kan zien en er goed uitziet. Contactlenzen dienen comfortabel en veilig gedragen te worden. Dat is waar wij naar streven en daarom heeft deze editie de titel: Topstories en succesverhalen! Maatwerk De juiste kijkoplossing is altijd maatwerk: daarom vinden wij een persoonlijke benadering erg belangrijk. We leren u graag beter kennen om advies op maat te kunnen geven: voor optimaal comfort in uw dagelijks leven, uw werkzaamheden en hobbies. Uw kijkoplossing moet niet alleen mooi staan, het moet ook bij ú passen. In dit magazine ziet en leest u stuk voor stuk bijzondere verhalen van échte klanten. Wij zijn trots op ze!

Ogen & oren; waardevolle zintuigen! Geef uw ogen en oren aandacht voor een goede gezondheid. U kunt immers geen dag zonder! We zetten de beste vakmensen en de beste apparatuur in om u te helpen. Maar wat nog veel belangrijker is: Wij helpen u om uw zicht en gehoor weer optimaal te krijgen. In overleg met u zoeken we naar de juiste oplossing voor uw welzijn, comfort, behoud en verbetering van zicht en gehoor. De nieuwste glastechnieken in onze monturen gaan heel ver. Lees alles over kijktechniek van de Varilux S op blz. 33. Als alternatief bieden we een scherp geprijsd huismerk. Beide glazen laten zich moeiteloos combineren met de leukste en mooiste monturen. We bieden u het grootste aanbod in designmonturen uit de regio. Merken als Theo, Anne et Valentin en J.F. Rey. Zij zijn vooruitstrevend in kleur, materiaal en vorm. Maar ook bieden wij algemene kwaliteitsmonturen voor een zachte prijs.

zomer 2013 | zien, zorg & horen | 5

Optometrie, audiologie of prismameting. Het zijn enkele vaktermen van de specialismen die wij u in Tholen en Halsteren aanbieden. Wellicht kent u ons alleen van een oogmeting of reparatie en had u nooit gedacht dat we ook begeleiding aanbieden in kleur en mode, laserbehandeling, oogzorg en welzijn. We hebben al jaren een vast team van vakbekwame specialistische medewerkers. De ‘oudste’ werkt al bij ons sinds 1984! Een persoonlijke benadering vinden we erg belangrijk. U als (vaste) klant kunt aangeven

wie van onze teamleden u van advies voorziet of uw oogmeting verricht.


Gerrit Atres en zijn vrouw Marjon (hier rechts van Gerrit) staan voor u klaar met het team van Ben van der Heiden. Verdeeld over Halsteren en Tholen werken 14 enthousiaste gediplomeerde medewerkers met elk hun eigen specialisme. Angela van der Veer is de sociale, klantvriendelijke kleurconsulente en verkoopmedewerkster in Halsteren. Naast haar werk houdt ze van shoppen en films kijken.

6 | zien, zorg & horen | zomer 2013

Florence Aafjes is de vliegende keep van Ben van der Heiden, werkzaam in Halsteren en Tholen. Florence is vrolijk, creatief en dol op haar kinderen en hondjes.

ren en is Kim Dunk werkt in Halste etrie en de gespecialseerd in optom oog. medische kant van het ze van Naast haar werk houdt graag rond fotografie en rijdt ze der. in haar Landrover Defen

Lisette Schot is verkoopmede werkster in Halsteren en Tholen, en houdt van het contact met de klanten. Een modeb ewuste vrouw die graag leest en leuke dingen doet met haa r kleinkinderen.

Jan Straten is vestigingsmanager in Tholen. Opticien, contactlensspecialist en audicien. Een trotse vader die houdt van motorrijden.


Marja Smout is verkoopmedewerkster in Tholen en Halsteren en richt zich op de brilverkoop. Daarnaast geniet ze van vakanties met haar gezin.

Ook wandelt ze graag met de hond en zit daarmee op cursus.

in is opticien Esther Schot moeder van Tholen en ren. twee kinde ren, an fotografe Ze houdt v ol ling en is d interieursty ilie. op haar fam

Dunja Buuron is audicien in Tholen. Naast haar werk brengt zij veel tijd door met haar gezin. Ze houd t van musicals, maakt graag foto’s en is creatief.

Janicke Deurloo is de enthousiaste weekendhulp in Halsteren en Tholen. Een leergierige jongedame met ambitie voor het vak van orthoptist. In haar vrije tijd zwemt ze graag.

Lucy van Ewijk is verkoopmedewerkster in Tholen. Tot haar favoriete werkzaamheden behoren onder andere het slijpen van de glazen. Naast haar werk houdt ze van paardrijden en wandelen met haar hondjes.

Titia Geuze is een techni sch ingestelde sp ecialiste in pr is mametingen in Halsteren. B uiten haar werk houdt ze van reize n en sport.

Jolanda Krijnen is opticien in Halsteren en geeft graag persoonlijke aandacht aan de klant. Ze is modieus, brengt graag tijd door met haar gezin en houdt ervan op vakantie te gaan.

en contactlensspecialist in Maikel van der Ree is opticien en is daarom druk aan het Tholen, wordt deze zomer vader gaat hij graag naar de camping. klussen in huis. In het weekend

zomer 2013 | zien, zorg & horen | 7

r Diana van Loon is verkoopmedewerkste ’ ialist spec in Tholen en onze ‘glasbrillen Ze houdt van het buitenleven, muziek en bezoekt graag concerten.


Young and fresh jonge meiden

Floran had op school problemen met lezen: op papier maar ook op het digibord. Ze herkende de woorden slecht, had vaak last van hoofdpijn die bovendien in de loop van de dag toenam. Er werd gesuggereerd dat ze dyslectie zou hebben. Ze besloot in overleg met haar ouders om haar ogen door een opticien te laten controleren. Na de standaard oogmeting bleken nog aanvullende onderzoeken nodig te zijn. Hierin werd gekeken naar de oogsamenwerking, het zogenaamde fixatie disparatie onderzoek. Er wordt heel nauwkeurig de exacte balans bepaald tussen de ogen. “Tijdens de test was het

duidelijk dat de ogen moeite hadden om samen te werken. Dat veroorzaakte de onrust.” vertelt medewerkster Titia Geuze. Het dieptezien is na een kleine correctie met een prisma-bril ook verbeterd. Florans eerste reactie met de pasbril was: “Wat leest dit lekker en zuiver!” Bij de controle van haar nieuwe bril, enige weken later bleek dat deze veel positieve effecten bracht: “Lezen op het digibord gaat nu goed, afstand inschatten gaat tegenwoordig ook veel beter. Ik draag mijn bril op school en sowieso altijd wanneer ik lees”, vertelt ze vrolijk! Floran van Dijk zit op het Westerpoort College in Tholen en is een sportieve dame: ze zit op volleyball, zat op voetbal en is hier te zien op haar éénwieler. Lees meer over prismab

rillen

en fixatie dis

paratie op

8 | zien, zorg & horen | zomer 2013

pagina 26

Floran | Kinto

Floran | Kinto


metpit Vivianne, Esmée en Chimène Jeroense Moeder Vivianne vertelt: “Mijn man Peter Jeroense was al jaren klant bij Ben van der Heiden voor zowel zijn lenzen als bril. Helaas is hij op 14 mei 2011 overleden, dit wás en ís nog steeds een enorm gemis in ons gezinnetje. Zelf ben ik ook klant: eerst had ik alleen een zonnebril op sterkte, maar sinds vorig jaar ben ik multifocale lenzen gaan dragen. Mede dankzij de goede service en begeleiding, adviezen en tips ben ik hier zeer tevreden mee!

Esmée kreeg een aantal jaren geleden klachten zoals hoofdpijn en concentratieproblemen. Na een onderzoek bij de orthoptist werd haar een bril geadviseerd. Lenzen ziet ze nu (nog) niet zitten. Afgelopen najaar is ook onze jongste dochter Chimène een brildragertje geworden. Wat wij fijn vinden om klant te zijn en te blijven bij Ben van der Heiden is de optimale service, klantvriendelijkheid, geduld en gewoon een praatje maken, wat ook erg fijn is. Ik denk dat Peter ontzettend trots zou zijn als hij ons in dit nieuwe magazine zou zien staan! Esmée draagt een Dolce & Gabbana, Chimène een Lookkino. Moeder Vivanne draagt zachte multifocale lenzen (lezen + verte).

zomer 2013 | zien, zorg & horen | 9

Esmee, Vivianne, Chimène | D&G, Lookkino

Esmee | D&G


10 | zien, zorg & horen | zomer 2013


Brillen van Lindberg: minimalistisch design en buitengewoon elegant.

DEENS DESIGN

Maja Leemreijze: “Een bril hoort bij mij: al sinds mijn tiende jaar ben ik brildragend. Alleen tijdens de wintersport draag ik daglenzen. Zoals bij veel brildragers gaat mijn bril ‘s morgens als eerste op en ‘s avonds als laatste weer af. Het hoort bij mijn dagelijkse ritueel.” Ik ben al lang trouwe klant in Tholen vanwege de uitstekende service, het deskundige personeel, de professionele apparatuur en persoonlijke benadering. De zaak heeft een moderne uitstraling en er is ruime keuze voor ieders portemonnee. Het is fijn dat onze hele familie – mijn man, dochters en moeder – hier goed advies krijgen over de modellen, glazen of lenzen. Je komt niet alleen voor een bril, maar óók voor onderhoud, dat (meestal kostenloos) wordt gedaan. Maja | Lindberg

Maja draagt een montuur van Lindberg.

Stel met stijl Leo en Heleen Walpot wonen en werken in Tholen-stad. Samen runnen zij bouwkundig ontwerp- en adviesbureau Walpot Bouwconsult.

Heleen & Leo | Lindberg

Leo en Heleen dragen beiden een Lindberg.

zomer 2013 | zien, zorg & horen | 11

Heleen: “Als lokale ondernemer vinden wij het belangrijk ook diensten bij andere ondernemers in eigen omgeving af te nemen: we houden het graag in ‘het Thoolse’. Mede daarom komen wij graag hier. Je wordt er op een vakkundige én leuke manier geholpen en de keuze is enorm. Wij worden heel goed geadviseerd en zijn erg tevreden over de service bij Ben van der Heiden.’


Henriette, Alexandra, Corina

Lifestyle in 12 | zien, zorg & horen | zomer 2013

Dat lifestyle, fashion en oogmode hand in hand gaan bewijzen deze vrouwen. Met veel gevoel voor kleur en stijl poseerden zij voor dit glossy magazine. Een mooier voorbeeld konden we ons niet wensen! .

Red handmade scarf

Zonnebril

Blazer

globalgoodspartners.org

Michael Kors

mooicompany.com


bekijk met

Zonnebril model Aviator van Ray-Ban is te verkrijgen in diverse varianten en met diverse modische kleuren glazen.

Henriette,, Corina, Alexandra

drievoud Drie knappe zussen, drie mooie moeders, dat zijn Henriëtte, Alexandra en Corina Oudesluys. Ze zijn verschillend maar hebben toch een heel bijzondere band.

Alexandra is 27 jaar oud, moeder van Jaymz (2 jaar), afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg voor haar master Ondernemingsrecht

Alexandra | Ray-Ban zomer 2013 | zien, zorg & horen | 13

Henriëtte is 24 jaar, moeder van Ralph en Julia die in augustus 4 en 1 jaar oud worden. Ze werkt als administratief medewerkster bij tanteLouise-Vivensis. Haar bril is van Michael Kors: “Ik heb al heel lang goede ervaringen met Ben van der Heiden en maak gebruik van het OogModePlan, erg leuk! Altijd vriendelijke goede service en veel leuke monturen en merken.”

en werkt sinds 2008 bij een belastingadvieskantoor in Bergen op Zoom. Zij draagt een bril van het merk Ray-Ban en een zonnebril van het merk Fendi. “Ik ben al jaren een trouwe klant van de brillenwinkel, juist vanwege het feit dat de medewerkers altijd vriendelijk zijn, tijd voor je maken en er een goede service wordt geleverd. Ook vind ik het een pluspunt dat ze meegaan met het modebeeld. Zo zijn er elk seizoen weer nieuwe hippe monturen en zonnebrillen.”

Corina | Ray-Ban

Corina is 31 jaar en moeder van Charlotte van bijna 2 jaar. Haar werkzaamheden liggen als coördinator onderbouw en docent Lichamelijke Opvoeding/SDV bij het Westerpoort te Tholen. Ze draagt lenzen en een zonnebril van Ray-Ban.

Henriëtte | Michael Kors


€ 25,kor ting

Op vertoon van deze advertentie ontvangt u € 25,- korting op een complete Ray-Ban bril bij Ben van der Heiden!*

14 | zien, zorg & horen | zomer 2013

* Foto of print van deze advertentie geldt ook als kortingsbon. Geldig t/m 01-09-2013.Vraag naar de voorwaarden.

montuur

€129,vanaf-prijs


• geniet van de zon •

Zonnebrillen met of zonder sterkte • veilig & mooi • Met een zonnebril op sterkte bescherm je jouw ogen goed tegen de zon en behoud je tevens een scherp zicht. Het geeft je een optimaal contrast en een natuurlijke waarneming. Met 100% UV-bescherming kun je veilig genieten. Ben van der Heiden biedt behalve een groot assortiment aan zonneglazen op sterkte ook de nieuwste en mooiste design-zonnebrillen van o.a. Ray-Ban, Carrera, Michael Kors, en Lacoste.

€ 49,-

Op onze speciale zoncollectie 2013, hier op de foto, krijgt je € 49,- voordeel. Heb je geen sterkte nodig? Dan krijgt je 20% korting op de geselecteerde monturen, bijvoorbeeld ook op Ray-Ban.

kor ting

IDEAAL OM TE HEBBEN Erwin Potappel: “Deze Replay kocht ik in 2010. Het is mijn eerste zonnebril op sterkte. De jaren daarvoor droeg ik geen zonnebril, of mijn normale bril met een klepje er op. Nu is dat voor mij geen optie meer, na 10 minuten zonder bril te hebben gekeken voel ik de hoofdpijn al opkomen. Het is echt ideaal om een zonnebril op sterkte te hebben. zomer 2013 | zien, zorg & horen | 15

Erwin | Replay

Ik heb er niet voor gekozen om volledig donkere glazen te nemen. Als je naar het glas van mijn zonnebril kijkt, zie je een verloop. Bovenin het glas bevindt zich het meest donkere gedeelte, onderaan mijn glas het lichtste deel. Ik vind het persoonlijk niet prettig om met iemand in gesprek te zijn als je zijn of haar ogen niet kunt zien. Als ik mijn zonnebril draag, kun je nog wel mijn ogen zien, terwijl er voor mij toch genoeg zonlicht wordt tegengehouden door de glazen.”


kinder

brillen

plan

Meike | BBig

K leurige 16 | zien, zorg & horen | zomer 2013

Wie zegt dat kids geen eigen mening hebben? Deze fotogenieke boy en girls weten precies wat ze willen! Wij hebben keuze genoeg voor onze jongste brildragers! De moeder van tweeling Jesse en Jinthe (3 jaar oud) en Meike (4 jaar oud) van Tilburg vertelt: “Onze kleine rakkers Jesse en Meike kunnen door de goede service van Ben van der Heiden iedere dag opnieuw genieten van een prachtig zicht! Zelf genieten we ook omdat we blij zijn dat ze er met hun bril superhip uitzien.�

Jesse | Vingino

Meike is een sportief en vrolijk meisje. Ze houdt van alle kleuren van de regenboog, vindt knutselen, schilderen en tekenen ontzettend leuk. Pas rond haar vierde verjaardag (augustus 2012) kwamen wij erachter dat haar rechteroog duidelijk minder was (sterkte: +7.50).

De medewerkers van Ben van der Heiden hebben ons heel goed geadviseerd zodat we, ondanks de hoge sterkte, een leuke, lieve en bovenal mooie bril met dunne glazen voor haar uitgezocht hebben. Bij Jesse was vanaf begin af aan duidelijk dat er iets met de stand van zijn oogjes aan de hand was. Zodra hij zijn bril afzet verandert direct de stand van zijn ogen, dit gaan ze over een aantal maanden verhelpen met een operatie. Al vanaf het moment dat Jesse zijn bril draagt, is hij met sprongen vooruit gegaan in zijn ontwikkeling! Zijn heerlijke eigenwijze bril verraadt zijn karakter: namelijk stoer & eigenwijs. Hij weet duidelijk wat hij wil maar tegelijkertijd is hij lief en spontaan, een echte knuffelkont! Jesse draagt een Vingino. Meike draagt een BBig.


Evie Polak Evie is 9 jaar en draagt sinds september 2011 een bril. Ze gaf altijd aan dat ze het liefst in de toekomst lenzen gaat dragen omdat ze een bril niet zo mooi vindt. Althans, dat dácht ze altijd, want ze heeft nu een bril waar ze erg blij mee is! De moeder van Evie verteld: “Vanaf het begin hadden (en hebben) we een goed gevoel bij de begeleiding van het team van Ben van der Heiden. Uiteindelijk adviseerden ze zelfs een voordeliger montuur uit een selectie van brillen. Eens te meer een teken dat het team in de winkel niet kijkt naar de ‘dure’ oplossing maar naar de béste oplossing voor de klant. Evie voelt zich niet meer onzeker en is erg tevreden met haar vlotte montuur. We maken ook gebruik van het KinderBrillenPlan: voor slechts 5 euro per maand profiteren we van de vele voordelen hiervan. Kleine en grotere reparaties zijn soms nodig bij kinderen en worden snel en vakkundig uitgevoerd. Het is fijn om te zien dat dit parmantige dametje zich zelfverzekerd voelt met haar vlotte bril!”

Evie | Vulkan

kids! Minke Schot Na aanleiding van de oproep op Facebook stuurde de moeder van Minke ons een mail.

zomer 2013 | zien, zorg & horen | 17

“Onze dochter vond het zó leuk om hier aan mee te werken, ze stond te springen toen ze het hoorde. Minke is 6 jaar oud en draagt sinds haar 3e jaar een bril. Ze heeft op deze leeftijd al echt een eigen smaak en is daar dan ook niet van af te brengen. Deze bril heeft ze dus echt zelf uitgekozen. Wij als ouders vonden een ander montuur leuk maar ze wilde absoluut dít specifieke montuur. Achteraf zeggen we: ze had groot gelijk, dit is écht een bril voor haar! Binnenkort is het alweer tijd om een nieuwe bril voor haar uit te gaan kiezen. Dat komt mooi uit, want in juni is het KinderBrillenWeekend bij Ben van der Heiden. Daar heeft ze nu alweer zin in!” Minke draagt een bril van het merk RED. Minke | Red


Horen Uw gehoor is uniek Horen is heel persoonlijk. Dit betekent dat u waarschijnlijk de voorkeur geeft aan andere geluidskwaliteit dan anderen. Daarom wordt Alta exact op uw luistervoorkeuren ingesteld, zodat u meer kunt genieten van de momenten die voor u belangrijk zijn.

omdat u uniek bent: ig nieuwsgier ? n Oticon Alta geworde

18 | zien, zorg & horen | zomer 2013

Op basis van onze meest geavanceerde technologie, zorgt Oticon Alta voor een echte hoorverandering: de beste luisterervaring ooit! De kern van het toestel is een unieke nieuwe technologie die uw audicien in staat stelt om Alta exclusief op u af te stellen. Dit zorgt voor prestaties die u nodig heeft en de geluidskwaliteit die u wenst.

wste test de nieu ortoestellen generatie ho

1 maand ! vrijblijvend

Alta en Alta Pro werken ook samen met Oticon ConnectLine. Meer informatie: www.oticon.nl/alta


Dhr. Boer, zelfstandig ondernemer in streekproducten werd zo’n 8 jaar geleden getroffen door de ziekte van Ménière. Niet alleen heeft hij vijf jaar lang evenwichtsstoornissen gehad, de ziekte tastte ook zijn gehoor aan.

ik wil een topaudicien

Dhr. Boer | Bril Öga, hoortoestel Widex

De Ziekte van Ménière kenmerkt zich door een drietal symptomen: duizelingen, oorsuizen en gehoorverlies. De patiënt krijgt ze met enige regelmaat als een aanval over zich heen. Lees meer over deze ziekte en het volledige verhaal van meneer Boer op onze website.

“Door de ziekte heb ik last van ruis in mijn oren, doofheid, aangezichtsverlamming: een doof en gevoelloos deel van de hals. Na vijf jaar ellende ging ik naar de KNO-arts. In mijn rechteroor is het evenwichtsorgaan aangedaan door de ziekte en dus werd besloten om bij mij het aangedane evenwichtsorgaan ‘stil te leggen’. Na de ingreep moest ik revalideren: opnieuw leren lopen en opnieuw leren oriënteren binnen een ruimte. De operatie aan mijn evenwichtsorgaan werd uitgevoerd in het Erasmus MC in Rotterdam. De begeleiding daar heb ik als tóp ervaren en dus wilde ik ook een tópaudicien voor mijn hoorprobleem. Zodoende kwam ik met mijn ‘hoorapparaat op recept’ in oktober 2012 bij Ben van der Heiden terecht, een keuze waar ik

tot op de dag van vandaag erg blij mee ben. Jan Straten en zijn collega Dunja Buuron zijn zeer professioneel. Jan wist precies wat hij moest doen met de aanwijzingen die ik kreeg van de arts in het Erasmus. De arts complimenteerde Jan zelfs met zijn werk. Een compliment dat de arts zelden geeft. De audiciens van Ben van der Heiden gaan voor optimaal comfort, het totaalplaatje, een hoor-oplossing die past bij iedere individuele levensstijl. Mijn bewondering voor deze jonge professionele audiciens in Tholen steek ik niet onder stoelen of banken en daarom wilde ik zo graag mijn verhaal doen in dit magazine!” Dhr. Boer draagt een bril van Öga en een hoortoestel van Widex.

servicedag

speciaal voor uw gehoor alle merken en ap paraten

horen zoals het hoort Een hoortoestel, misschien een vervelende gedachte: is dat wel echt nodig? Toch hoeft een hoortoestel alles behalve vervelend te zijn. Geen opvallend kastje achter uw oor of een raar hard geluid. Hoortoestellen zijn tegenwoordig slim en onopvallend. Geen gesprek of grapje gaat meer aan u voorbij... Dat zou toch fijn zijn?

Helaas zijn de door de zorgverzekeraar vergoede toestellen minder hoogwaardig en ook minder geavanceerd. Indien u zelf een toestel wilt kiezen of juist behoefte heeft aan een beter

toestel, bieden wij u een direct voordeel. Dit kan zijn in vorm van een korting of mogelijkheid tot betaling van maandelijkse bedragen (welke volledig aftrekbaar zijn van de belasting) waardoor uw voordeel over langere tijd ook blijft oplopen. Graag kijken wij met u naar de persoonlijke wensen en de meest passende oplossing. Met of zonder vergoeding en voor elk budget zorgen wij voor het beste hoortoestel. Informeer vrijblijvend bij Dunja of Jan naar onze mogelijkheden.

servicemonteur aanwezig

‘Otoplastieken’ ofwel gehoorbescherming Behalve geluid versterken is er ook vaak behoefte om geluid te dempen. Denk aan luidruchtige machines op de werkplek, spelende kinderen na een nachtdienst of een rit op de motor. Er zijn tal van mogelijkheden, van universele gehoorbeschermers vanaf € 15,- tot volledig maatwerk voor het beste comfort. Zwemdoppen, voor kinderen en volwassenen behoren ook tot de mogelijkheden. Wij vinden dat service altijd op het hoogste niveau moet zijn, daarom zijn we aangesloten bij Hoorprofs. Deze audiciens kwamen bij de test van de Consumentenbond als beste uit de bus. En daar zijn wij daar natuurlijk trots op.

zomer 2013 | zien, zorg & horen | 19

In 2013 is veel veranderd in het vergoeden van hoortoestellen. In plaats van een vast bedrag krijgt u een bijdrage van 75% van een toegewezen toestel. Dit toestel wordt gekozen door de zorgverzekeraar aan de hand van uw gehoorverlies en uw persoonlijke situatie.

6 juli 2013


Een bekend gezicht voor velen: jarenlang werkte Jelle Capelle met zichtbaar veel plezier en enthousiasme bij Hart van Tholen. Ook voor deze foto’s gaat hij even ‘op de koffie’ bij eigenaresse Lia de Nijs. Maar waarom zien we hem nu zo weinig meer in Tholen? Hij vertelt hoe hij ongeveer twee jaar geleden een nieuwe stap in zijn leven nam: “Ik woon nu in ’s Heer Arendskerke en werk met mijn vriend Dennis van Nispen in Restaurant De Kleine Toren van Baarland, waarvan wij samen eigenaar zijn. Dennis is de chef-kok en ik sommelier. Ik ben onze gasten van dienst met een gedegen wijnadvies bij ieder gerecht.”

20 | zien, zorg & horen | zomer 2013

Jelle is opgegroeid in OudVossemeer. Met zijn ouders is hij al vanaf jonge leeftijd klant bij Ben van der Heiden in Tholen. De bril die hij nu draagt is een bijzonder exemplaar van J.F. Rey.

Jelle | J.F. Rey


bekijk met

Delighted to be yourself Delighted to be yourself: Anne et Valentin benadrukt wat ú uniek maakt. Een bril als handtekening van het gezicht. Voor de slimmerik, de denker, de vrije geest: fraaie, opvallende prêt-à-porter brillen.

uniek custommade

Altijd De Melkboer Wie kent hem niet? De voormalige ‘melkboer’ uit Halsteren Frie van Meel, inmiddels 78 jaar, staat hier kordaat op de foto met zijn bril (zie ook hierboven) van Anne et Valentin. Tijdens de foto’s vertelt hij honderduit over zijn ervaringen toen hij nog met de melkwagen door Halsteren reed. Dat werk heeft hij zo’n 40 jaar lang gedaan. Frie draagt zijn bril van het merk Anne et Valentin sinds voorjaar 2013.

Mevrouw Boeijen gaat niet voor een standaard montuur: ze wil het nét even anders. Ze draagt een custommade montuur van Anne et Valentin. Dit betekent dat de combinatie tussen frame en pootjes uniek is, samengesteld naar haar wens door Ben van der Heiden. Het montuur Francesca met gele pootjes is dus nergens anders te vinden. “Dit is precies wat me aanspreekt bij deze kwaliteitsopticien: ze dragen zulke originele ideeën aan!” Mevr. Boeijen | Anne et Valentin

Marianne Baaij-de Haan is bijna 50 jaar en woont sinds 1993 op het eiland Tholen. Al 20 jaar is ze, samen met echtgenoot en zoon, een trouwe klant van Ben van der Heiden. “De reden dat ik al zo lang klant ben? Ze bieden altijd een gave collectie eigentijdse modellen, ik krijg goede voorlichting en service en een eerlijk advies. Ik heb altijd te maken met een prisma, ook hiervoor kan ik voor de zogeheten fixatie-disparatiemeting en -uitvoering goed terecht.

Bijdrage aan een apart en uniek uiterlijk

Frie | Anne et Valentin

Marianne draagt Anne et Valentin Factory Eight (zie ook linksboven).

Marianne | Anne et Valentin

zomer 2013 | zien, zorg & horen | 21

Sinds elf jaar run ik mijn eigen winkel in St-Annaland: Marunique. Ik vind het belangrijk dat de artikelen in mijn winkel evenals mijn uiterlijk, dus ook bril, apart en uniek zijn. Ben van der Heiden draagt aan het laatste een flinke steen bij!”


Naarmate men ouder wordt, vermindert het vermogen van de ogen om scherp te stellen op dichtbijgelegen voorwerpen. Ook het zicht op

22 | zien, zorg & horen | zomer 2013

tussenafstanden kan slechter worden. Dankzij het lens design van AIR OPTIX® AQUA MULTIFOCAL, heeft u nu een innovatieve mogelijkheid in contactlenzen. Zowel tijdens lezen, werken op een computer of autorijden; AIR OPTIX® AQUA MULTIFOCAL optimaliseert de scherpte voor dichtbij en veraf, met één lens. De lens is ontworpen met een leesgedeelte in het midden zodat voorwerpen dichtbij in focus zijn. Vanaf het centrum wijzigt de sterkte geleidelijk aan naar de rand en corrigeert de lens voor verder gelegen afstanden.


Perfect

zien door een lens

voordelen lensdragen

Eline | maandlenzen

Ben je bekend met de vele voordelen van lensgebruik? Niet alleen is er keuze in harde of zachte lenzen, dag-, week- of maandlenzen. Er bestaan bijvoorbeeld ook multifocale lenzen en nachtlenzen!

Mijn lenzen zaten vrijwel meteen goed dus de omschakeling is goed verlopen. Om het half jaar ga ik langs voor de vaste controles: even checken of alles goed gaat. Als er iets is, kan ik altijd binnenlopen bij Ben van der Heiden. Mijn ogen zijn belangrijk voor me, niet alleen voor een goed zicht maar ook dat ze gezond moeten blijven. Nu zou ik niet anders meer willen dan lenzen, zomers kan ik altijd elke zonnebril op die ik leuk vind: ideaal!�

Eline draagt zachte maandlenzen.

zomer 2013 | zien, zorg & horen | 23

Eline Troost uit Tholen: “Ik was een jaar of 8 toen ik in de klas het schoolbord niet goed meer kon lezen. Dat was het moment waarop ik mijn eerste bril kreeg bij Ben van der Heiden in Tholen. Dat was een knalrood rond brilletje. Door een ongelukje had ik van de een op de andere dag geen bril meer: hij ligt nu namelijk op de bodem bij de Oesterdam! Bij Ben van der Heiden konden ze wel lachen om het voorval en binnen een dag hebben ze me geholpen om weer goed te kunnen zien. Ik stond voor de keuze: ga ik voor een nieuwe bril of misschien toch lenzen? Ik heb toen de stap gemaakt om over te gaan op lenzen.


Forra Aarsen: “Sinds 2000 kom ik als klant bij Ben van der Heiden in Tholen, dat was namelijk lekker dicht bij mijn toenmalige werklocatie. Ik ervaar de zaak als zeer kundig, helemaal up-to-date qua technieken en uitgebreide oogtesten. Financieel wordt alles goed geregeld met een maandelijkse machtiging voor aanschaf van mijn lenzen. Last but not least hebben ze altijd een luisterend oor (handig, mocht ik ooit een hoortoestel nodig hebben) en ze geven een gedegen advies op maat.

Energie & enthousiasme Mijn lenzen worden op mijn verzoek altijd per post opgestuurd, ik woon namelijk in Bergen op Zoom. Als ik in mijn omgeving met trots en enthousiasme over Ben van der Heiden praat, dan geef ik precies aan hoe het team is: energiek, trots en enthousiast. Ik vond het trouwens uiteindelijk erg leuk om te doen, deze fotoshoot, terwijl ik er altijd erg tegenop zie om op de foto te gaan.” Forra draagt multifocale lenzen (verte + lezen).

Lezen metlenzen Multifocaal Forra | multifocale lenzen

Johan & Lisa

Lisa van Tiggele droeg sinds haar 4e jaar een bril en sinds zomer 2013 maandlenzen. Ze zit nu op het Westerpoort in de eerste klas en wil graag verder in de sport. Voetballen is haar grootste hobby. Ze zit in het meidenteam MC1 van Tholense boys: “Zeker met voetbal zijn m’n lenzen ideaal in plaats van mijn bril. Ze zijn makkelijk inen uit te doen. Ik hoefde ook niet te wennen aan de lenzen. Alleen ‘s morgens als ik uit bed kom heb ik af en toe mijn bril op.” Lisa draagt zachte lenzen.

24 | zien, zorg & horen | zomer 2013

Zo vader zo dochter De vader van Lisa, Johan, draagt slechts één lens, in het rechteroog. “Mijn linkeroog gebruik ik om te lezen, mijn rechteroog voor veraf. Mijn ogen helpen elkaar dus! Ik had eerst een bril omdat ik bij het autorijden de borden niet meer kon lezen. Nu gebruik ik daglenzen, wat ik iedereen kan aanbevelen: gaat er eens een kapot, dan pak je gewoon een nieuwe. Johan draagt (zachte) daglenzen. Lisa | zachte lenzen


Robbert van Groningen: “Een aantal jaren geleden meldde ik me bij Ben van der Heiden met de vraag om een multifocale bril. Ik ben al sinds mijn 16e bijziend, maar na mijn 45e verjaardag moest ik aan mezelf bekennen dat lezen erg moeilijk werd.

Dit houdt me jong Eén van de medewerkers raadde mij geen bril aan, maar contactlenzen. Meer dan 18 jaar geleden had ik die ook al eens gehad, prima voor tijdens sporten, maar veel langer hield ik het niet uit. Dus kreeg ik het aanbod ze een maand te testen: contactlenzen met een dubbele focus. De eerste dag had ik echt moeite met scherp zien: of ik nu moest lezen of in de verte kijken. Dat was gelukkig van korte duur, ik heb daarna nooit meer problemen gehad en ik wil ze nog steeds niet kwijt. Men schat dat ik al voorbij de leeftijd van 45 jaar ben en nog altijd zonder bril lees, dus krijg regelmatig de vraag: kun jij nog wel alles lezen? Erg leuk en het houdt me jong. Hoe het werkt? De buitenste ring van de lens is voor veraf zien en het centrum voor dichtbij. Ik kan weer alles zonder bril en dat dankzij Ben van der Heiden.” Robbert | multifocale lenzen

Robbert draagt multifocale Air Optix lenzen.

en andere haarscherpe opties

lenzen dragen zonder Leeftijdsgrens

Al meer dan 20 jaar draagt ze lenzen met een leesgedeelte: bifocale vormstabiele (harde) lenzen en vindt dat dus duidelijk heel prettig. Mevrouw Mouws draagt harde bifocale lenzen. Mevrouw Mouws | bifocale lenzen

zomer 2013 | zien, zorg & horen | 25

De 76-jarige mevrouw Mouws uit Lepelstraat is een bijzondere vrouw. Voor deze foto heette ze ons vriendelijk welkom in haar eigen prachtige huis in Lepelstraat. In haar sfeervolle tuin vermaakte ze ons met haar warme verhalen over haar familie, haar kleinkinderen en het prachtige pand waar zij al zo lang woont.


Zien in stereo “Mijn naam is Tessa Meeus en ik ben tien jaar oud. Ik zit in groep 7 van de Marina Reginaschool in Steenbergen. Sinds kort heb ik een prisma-bril en ik zie nu erg goed en scherp! Ik had een heel mooi rapport en met lezen gaat het nu stukken beter, ik lees namelijk heel graag. Ook ben ik gek op paardrijden en op onze geitjes thuis.“

26 | zien, zorg & horen | zomer 2013

De moeder van Tessa vertelt: “Ze had erg veel last van hoofdpijn, tot aan migraine toe en altijd wanneer ze uit school kwam. Tessa is bij vele doktoren geweest maar zij konden haar er niet van afhelpen. Toen vertelde een vriendin over het fixatiedisparatie-onderzoek. We lieten Tessa hiervoor testen door Titia bij Ben van der Heiden in Halsteren en daaruit kwam een duidelijk resultaat. De bril doet zijn werk goed! Geen last van hoofdpijn meer en ze kan zich beter concentreren. Haar ogen komen nu tot rust ze gaat steeds beter lezen, en dat terwijl we voorheen zelfs dachten aan dyslectie.”

Joke Cornelisse: “Al jaren was ik vaste klant bij Ben van der Heiden tot er een verandering optrad: ik kon niet meer goed lezen. Keer op keer kreeg ik nieuwe glazen, niets was te veel bij Ben van der Heiden om me van dienst te zijn! Maar nog was mijn leesprobleem niet opgelost. Tot een half jaar geleden, ik maakte gebruik van het nieuwe onderzoek. Deze nieuwe methode bracht mijn probleem aan het licht: ik had een prisma nodig. Na jaren is alles weer goed gekomen: een pluim voor Titia, wat een vakvrouw, en wat een service!”

Joke | Dutz

Joke draagt een montuur van het merk Dutz.

Tessa | prismabril

“Nieuwe methode bracht probleem aan het licht”


bekijk met en ervaar fixatie disparatie

“Mijn naam is Rick Janse, ik ben twaalf jaar oud en woon in Tholen samen met mijn ouders en broertje Tim van acht jaar oud. Mijn hobby’s zijn helpen met koken en drummen! Ik volg drumlessen en ook ben ik lid van muziekvereniging Concordia in Tholen. Hier speel ik mee in het klein orkest en de slagwerkgroep Percussivity. Ik zit in de brugklas van RSG ’t Rijks in Bergen op Zoom en draag sinds oktober 2012 een bril. Vorig jaar kreeg ik in de loop van de dag en wanneer ik uit school kwam steeds vaker hoofdpijn. Ook kreeg ik steeds meer moeite met het lezen op het digibord. Eerst zijn mijn ogen opgemeten bij Ben van der Heiden in Tholen en op advies van het personeel daar ben ik verwezen naar Titia in Halsteren, omdat zij gespecialiseerd is in bepaalde oogproblemen. Zij heeft met mij allerlei testen gedaan (fixatie-disparatie-onderzoek, red.), waarbij ik al kon merken dat ik met een prismabril een aantal testen beter deed dan daarvoor.

alles gaat beter Met het dragen van mijn bril verdween direct mijn hoofdpijn, kan ik alles beter zien en lukt mijn huiswerk beter. Het meest bijzondere, of juist grappige, is dat wanneer ik getallen oplees, ik ze niet meer omdraai. Dit deed ik namelijk heel vaak voordat ik mijn bril kreeg. Natuurlijk ben ik heel blij dat Ben van der Heiden met hun fixatie-disparatie-onderzoek kon achterhalen wat er met mijn ogen aan de hand was en dat ik nu met mijn bril zo geholpen ben. Ik heb als opdracht gekregen om bepaalde oefeningen met mijn ogen te doen zodat het alleen nog maar vooruit zal gaan.” Rick Janse draagt een Esprit.

Rick | Esprit

zomer 2013 | zien, zorg & horen | 27


Volg ons en win! Volg ons op Twitter @BenvdHeiden Volg ons op Facebook

28 | zien, zorg & horen | zomer 2013

/BenvanderHeiden

Like ons op Facebook en volg ons op Twitter om op de hoogte te blijven van al ons nieuws en onze acties! Onder al onze (nieuwe en bestaande) likers en volgers verloten wij een Dieselmontuur. De winnaar zullen wij op 1 oktober 2013 bekend maken.


Oog

Mode

plan Ingrid Boekhoudt-Wielens: “Een paar jaar geleden kocht ik mijn Ray-Ban zonnebril bij Ben van der Heiden in Halsteren, waar ik een eerste oogmeting kreeg. In januari van dit jaar bleek dat naast mijn zicht voor dichtbij ook ‘veraf’ iets achteruit was gegaan, en stond ik voor de keus om alleen een leesbril te nemen of continu een bril te gaan dragen met Varilux glazen. Ik koos voor het laatste.

oogmodeplan is ideaal! Oog

Mode

Ingrid | Diesel

plan

Tijdens deze periode heb ik ook andere brillenzaken gezocht, maar daar was de aandacht, service en de keus in monturen toch aanzienlijk minder goed. Daarom heb ik bij Gerrit Atres en zijn crew mijn nieuwe bril uitgezocht. Ik heb gekozen voor een montuur van Diesel, dat ik nu sinds begin april draag. Omdat ik zo snel een andere bril met een andere sterkte nodig bleek te hebben en ik houd van afwisseling, heb ik me ingeschreven voor het OogModePlan van Ben van der Heiden. Direct bij aankoop van mijn huidige bril heeft dit al 25% korting opgeleverd. Bovendien krijg ik nu bij elke volgende bril 40% korting! Lees meer over het oogmodeplan op benvdheiden.nl

40% voordeel lees er alles over op onze website

Something Blue zomer 2013 | zien, zorg & horen | 29

Saskia | Michael Kors


30 | zien, zorg & horen | zomer 2013


zomer 2013 | zien, zorg & horen | 31


zomer 2013 | zien, zorg & horen | 33


Een jonge juwelier met passie voor haar vak: Angelique Neele-Geuze. Ze studeerde vijf jaar voor juwelier-goudsmid in Amsterdam. “Het maakt me gelukkig wanneer de klant blij de deur uit gaat!”

blij naar buiten Als meester in dit ambacht vestigde ze zich in haar thuishaven Tholen. Het prachtige winkelpand aan de Botermarkt werd gedurende negen jaar regelmatig verbouwd. In 2008 verhuisde ze na elf jaar naar de huidige locatie: op de hoek van de Kerkstraat-Dalemsestraat. Angelique Neele

werkplaats

“Het is een heerlijke locatie, centraal en tussen andere ondernemers en speciaalzaken. Er komen zoveel verschillende soorten mensen in de winkel, dus bied ik een breed assortiment qua stijl. Van modern strak design tot klassieke vormen. Bovendien kan ik naar de wens van de individuele klant inkopen op aanvraag, of uiteraard een eigen ontwerp uitvoeren in mijn werkplaats. Ook mijn moeder Janny Geuze helpt bijna dagelijks klanten in de winkel.

Heerlijk is het wanneer ik ‘s avonds in alle rust in mijn werkplaats reparaties uitvoer. Maar ook ontvang ik, buiten reguliere openingstijden, klanten die ik in alle rust en met veel aandacht kan helpen. Met name voor (aanstaande) bruidsparen is dat ideaal omdat zij vaak geen mogelijkheid hebben om overdag samen te komen kijken voor trouwsieraden. Het is erg bijzonder om in 16 jaar tijd een mooie vaste klantenkring en nieuwe klanten blij te mogen maken met sieraden, die soms een grote emotionele waarde hebben, of nog gaan krijgen. Wat ook leuk is: jaren geleden zag ik kinderen in de kinderwagen binnenkomen en nu help ik ze met vriendschapsringen!” Dalemsestraat 1-3, Tholen, 0166 602 028 juwelierangelique.nl

extra dunne glazen Vorig jaar toen Ben van der Heiden’s eerste magazine op de mat viel, was ik blij verrast: ‘mijn’ brillenzaak met een eigen veelzijdig ‘glossy magazine’! Ontzettend leuk om te zien dat er ‘normale’ mensen, klanten van Ben van der Heiden, op deze manier in the picture kwamen met mooie foto’s. Ik was 1,5 jaar toen ik mijn eerste bril droeg, een bruine met grote ronde jampotglazen. Ik leerde net lopen. Voor het eerst zag ik de damp boven mijn bord met eten en zag ik mieren kruipen over de tegels in de tuin. Daarna heb ik (met het oogpleister) nog een aantal verschillende brillen gedragen. Om de 3 jaar kreeg ik een nieuwe bril. Op dit moment draag ik een bril van het merk Ray-Ban, gekocht in 2011, écht mijn eerste keuze toen qua montuur. De glazen werden voorzien van een prisma en cilinder. Ik heb er voor gekozen om mijn glazen extra te laten verdunnen: een keuze waar ik tot nu toe nog steeds geen spijt van heb. Ik draag de bril nog met veel plezier!

probleem verholpen 34 | zien, zorg & horen | zomer 2013

Nadat ik bij een willekeurige brillenzaak niet verder kon worden geholpen, werd ik door een kennis geadviseerd eens naar Ben van der Heiden te gaan. (Mijn ogen werken namelijk van kinds af aan niet goed met elkaar samen.) Zij hoorden mijn probleem wél aan, hebben mijn ogen gemeten en daar ik kon wél geholpen worden. Sindsdien heb ik nooit klachten meer. Ieder jaar ga ik op controle, laat ik mijn ogen opnieuw meten en af en toe laat ik mijn bril even bijstellen. Reon draagt deze Carter Bond met houtlook sinds voorjaar 2013. Reon | Carter Bond

Erwin | Ray Ban


van Bij aankoop e bril: een complet

computerbr voor

il

â‚Ź 225,-

af Losse aansch

â‚Ź 255,-

zomer 2013 | zien, zorg & horen | 35


wat kleur met je doet! Burberry London Fashion Week Spring 2013

Om een zo goed mogelijk advies te geven hebben wij een kleurconsulente in huis. Voor de ideale match tussen uw ogen, haar, huid ĂŠn bril. Het advies van Ben van der Heiden voor montuur, kleur en vorm was altijd al een speerpunt van onze service en kwaliteit. Met het advies van kleurconsulente Angela is dit nog verder uitgebreid. Door middel van kleurenstalen zoeken wij de tinten die u het meest flatteren. Een kleuranalyse versterkt je persoonlijke uitstraling en kan je meer zelfvertrouwen geven. Laat je eens adviseren en straal volgend jaar in dit magazine!

Joshi Eyewear

Angela van der Veer | kleurconsulente

Frisse kleuren Spannende details Betaalbare prijzen

36 | zien, zorg & horen | zomer 2013

Kwaliteitsbrillen


Waarom staat de ene kleur jou beter dan de andere? De verklaring zit hem in welk type je bent. Dit kan zijn: lentetype, zomertype, herfsttype en wintertype, of een combinatie hiervan. Elk type heeft een eigen kleurenpalet. Dit palet bestaat uit de kleuren die het beste bij jou naar boven halen. Bekijk hier de kleuren die jou het mooiste staan!

Lente

herfst

De huidtint van een lentetype is meestal blank met een warme ondertoon. Het lentetype heeft vaak een jeugdige uitstraling. Kenmerken van het lentetype zijn: artistiek, muzikaal, spiritueel, veel ups & downs, realistisch, gedreven, zelfvoldaan, gezellig, sociaal, warm, pittig, jolig/vrolijk, in zichzelf gekeerd.

De huidtint van een herfstype is bleek of medium met een warme ondertoon. Herfsttypes hebben een warme, klassieke uitstraling en stemmen graag alles op elkaar af. Kenmerken van het herfsttype zijn: statig, kwaliteit, country, helder van geest, netjes, georganiseerd, gepassioneerd, professioneel, financieel bewust, recht door zee, koppig, netjes.

De huidtint van een zomertype is assig, roze of heeft een beige ondertoon. Een zomertype heeft een zachte uitstraling. Kenmerken van het zomertype zijn: eigenwijs, op de achtergrond, gedetailleerd, voorzichtig, wil alles weten, helder van geest, vastbesloten, subtiel, klassiek, vreedzaam, rustig , kalm, gevoelig, zorgzaam, staat voor anderen klaar.

zomer

winter

De huidtint van een wintertype is neutraal of heeft een blauwe of rozige ondertoon. Wintertypes hebben een contrastrijke uitstraling. Kenmerken van het wintertype zijn: op de voorgrond, verzamelaar, praat graag, ondernemend, besluitvast, krachtig, evenwichtig, extravert, gedreven, zelfvoldaan, apart, egocentrisch, excentriek.

zomer 2013 | zien, zorg & horen | 37

Kleding: mooicompany.com


Puzzel pagina!

Weet jij de woordzoeker en rebus op te lossen? Schrijf de antwoorden op een kaart en lever deze vóór 31 augustus in bij de winkel in Halsteren of Tholen. Uit alle inzendingen trekken we op 1 oktober drie winnaars. Zij ontvangen een zonnebrilkadokaart t.w.v. € 25,-.

Ben van der Heiden’s Woordzoeker Vind de onderstaande woorden in de woordzoeker hiernaast, van boven naar beneden, onder naar boven, links naar rechts en rechts naar links, en diagonaal. Wanneer alle woorden weggestreept zijn, blijven er nog een aantal letters over. Lees deze van links naar rechts en van boven naar beneden en noteer de oplossing.

BIFOCAAL BRIL COMFORT DOF GLAS HOREN LENZEN MODEL MONTUUR MERK OOG

OOGZORG OOGMODE OOGMODEPLAN OPTICIEN OOR THOLEN WELKOM ZIEN ZORG ZON ZONNEBRIL

T L O O G N L E O R N J

H T I T E E E Z O U A I

O M I R N C I O G U L L

L O O Z B E S B Z T P E

E H E E N E I R O N E D

N N F O D F N H R O D O

O O G M O D E N G M O M

N E I C I T P O O B M E

H O A S C G V G A Z G R

E A S U L I R B L E O K

L W E L K O M O L A O N

PureVision 2 High Definition Wat verwacht u van een nieuwe contactlens? Uitstekend zien zonder halo’s of schitteringen? Het kan nu, geef uzelf zicht in High Definition kleuren! Met de nieuwe lens van Bausch + Lomb kiest u voor gezondheid, uitstekend comfort en het meest scherpe en heldere zicht onder alle lichtomstandigheden! PureVision 2 HD, de totaaloplossing voor uw ogen… Nu ook met cilinder en in multifocaal beschikbaar!

38 | zien, zorg & horen | zomer 2013

Op vertoon van deze advertentie ontvangt u 50% korting op een startpakket PureVision 2 HD bij Ben van der Heiden!* * Foto of print van deze advertentie geldt ook als kortingsbon.

T R O F M O C A Z N S J


bekijk met

Studio09 is een creatief ontwerpbureau. We realiseren ideeĂŤn met een haalbare uitingsvorm. Ons hoofddoel is met veel plezier te werken een eindresultaat waarop iedereen trots kan zijn. Zowel opdrachtgever als Studio09.

Met gevoel voor visie, vorm en esthetiek werkt Studio09 aan uiteenlopende vraagstellingen van ondernemers, producenten en (semi)overheden. Kijk op www.studio09.nl

Steven _creative designer _illustratie _steven@studio09.nl _twitter: @studio_09

Martine _graphic designer _typografie _martine@studio09.nl _twitter: @MartineGrafisch

Robbert _media designer _fotografie _webdesign _robbert@studio09.nl

Studio09 _Markt 8 _4691 BX Tholen _0164 671767 _www.studio09.nl

Martine van de Velde_vormgeving & redactie Robbert Kok_fotografie Drukkerij Damen_drukwerk

zomer 2013 | zien, zorg & horen | 39

Steven Bouwens_art director


Portret Gerrit Atres, eigenaar Ben van der Heiden | Montuur Anne et Valentin | illustratie door StevenBouwens.nl

Halsteren Dorpsstraat 128 t. 0164-682160

Tholen Markt 8-10 t: 0166-604947

info@benvdheiden.nl www.benvdheiden.nl

Volg ons op Twitter

Volg ons op Facebook

@BenvdHeiden

/BenvanderHeiden

Ben van der Heiden - Zien Zorg & Horen  

Topstories en succesverhalen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you