Page 1

www.handihuset.dk www.handihuset.dk

Nummer 9 november 2006

Judith præsenterer de billeder, der skal til Tyskland.

Bifrost: Judith udstiller i Tyskland Gaia: Kom til Kunstauktion Klub 85: Aktiviteter Stjernetegn: Skorpionen Cafe Handi: Månedens opskrift Medieværkstedet: Deal /no deal Godt & blandet


Judith udstiller i Tyskland. Judith er kommet med på en international censureret udstilling i Tyskland: EUward. Judith skal udstille 10 malerier dernede, de vil blive sendt af sted sidst i oktober.

Bifrost er blevet inviteret til at udstille på Randers Centralsygehus. De har nogle lange gange, hvor de mangler noget kunst! Vi har allerede ét billede hængende deroppe, for Bente har solgt et maleri til Ulla Nørager, som er sygehus præst og Bentes billede hænger nu på hendes kontor! Thomas arbejder stadig på sin lange frise, som består af ene små malerier. Den når nu næsten rundt i hele Bifrost’s lokale og er 30 meter lang! Vi har valgt en ny sund linje på skolen. Cola og slik og kager er droppet til fordel for en frugt og grønt ordning, som man kan betale til lige efter kaffekassen. Vi har været på tur i Vorup enge med tegneblokke og madpakker og var også omkring Naturskolen, hvor vi blandt andet så vildsvineunger og kaniner og nød det dejlige efterårsvejr. Birgitte og Anne Dorthe har været en uge i Lalandia. De har desværre ikke nogle fotos fra vandrutschebane turen, men Anne Dorthe fortæller, at hun har skudt med bue og pil lige som Robin Hood!

Astrid udstiller en serie uglemalerier på gangen udenfor Bifrost. Kunstskolen Bifrost, Niels Brocks Gade 10, 8900 Randers, tlf. 86 42 43 13


Kom til kunstauktion! Kunstauktion 11.11. kl.11.00

GAIA Museum holder kunstauktion lørdag den 11. november 2006. Værkerne kan beses fra kl. 11-13, og selve auktionen begynder kl. 13.00. Der udleveres et katalog, hvori kunstnernes navne og nummererede billeder fremgår.

Formidling over mobiltelefon:

GAIA Museum er nu snart klar til at gå i luften med formidling over mobiltelefon. Det vil betyde, at du, når du kommer på besøg, kan lytte til fortællinger om udstillingen over din mobiltelefon. GAIA Museum tester systemet i uge 49. Du er meget velkommen til at komme og prøve, det forudsætter, at din mobiltelefon har Blue Tooth. Systemet lanceres første gang på ARoS Museum i Århus i starten af januar 2007.

Temadag: GAIA Museums personale var så heldige, at Randers Handelsskole havde besluttet sig til at forære os en temadag på Pindstrupcentret mandag den 23. oktober. Vi brugte dagen til at snakke om vores visioner for fremtiden og forkæle os selv i dejlige omgivelser. Vi havde en rigtig god dag og takker Randers Handelsskole.

Børnekulturugen:

GAIA har haft workshop i efterårsferien, hvor man kunne komme og høre om udstillingen ”Manfred Teege – et kunstværk” og derefter lave sit eget scepter. Det foregik mandag, tirsdag, onsdag fra kl. 10 –12, og der deltog 46, der alle lavede de flotteste sceptre. Mandag den 16. oktober kom Danmarks Radio P2, og lavede optagelser, interviewede personale og børn. Udsendelsen blev sendt den 19. oktober kl. 14.00.

Erhvervskonference Onsdag den 29. november holder museet lukket, da vi i samarbejde med Randers Erhvervs- og Udviklingsråd og Kronjyllands Erhvervsråd skal være vært for 100 erhvervsledere fra vores nye region.

Foredrag om Outsiderkunst

Torsdag den 3. november kl. 19.30 Torsdag den 9. november kl. 19.30

Kroppen i kunsten Humor i kunsten

Tina Lystrup er begyndt på GAIA Museum efter endt praktik.

GAIA, Niels Brocks Gade 16B, 1. sal, 8900 Randers, Tlf. 86 40 33 23, mail: de.gaia@randers.dk


Torsdag

2/11

Mulligatowny ( indisk karrysuppe ).

Tirsdag

7/11

Svensk pølseret.

Torsdag

9/11

Brunkål.

Tirsdag

14/11

Risengrød.

Torsdag

16/11

Skipperlabskovs.

Tirsdag

21/11

Stegt kylling m. hvide kartofler og agurkesalat.

Torsdag

23/11

Klar suppe m. boller.

Tirsdag

28/11

Ribbensteg m. hvide kartofler og rødkål.

Torsdag

30/11

Biksemad m. bearnaisesauce. Ret til ændringer forbeholdes

Klub 85 er lukket i dag. Personalet holder kursusdag.

Torsdag 2/11

Vi går tur på Kunstmuseet. Afgang fra klubben kl. 15.30. FÆLLESMØDE: KL. 18.30. Smykker og perler hos Merete i det kreative rum om aftenen. Per læser højt.

Tirsdag 7/11

Fællessang i sofakrogen. Smykker i det kreative rum.

Onsdag 8/11

Hygge og god mad i klubben. kor om aftenen.

Torsdag 9/11

Vi går på biblioteket kl. 15.30. Om aftenen laves de sidste smykker. Højtlæsning

ET E

R

Onsdag 1/11

Fredag 10/11 Mortens aften i din klub. Kom og spis dejlig spis sprød and med hele svineriet. Bagefter kan du se, om der er kræfter til en omgang discodans. KUN 50 kr.

VI T

Tirsdag 14/11 Vi siger farvel til Finn og Hanne fra bestyrelsen. Der vil blive afholdt en lille reception kl. 16.00, kom og vær med. Så får den gule flyver luft under vingerne til fællessang. I det kreative værksted står den på dekoration med stempler på kort.

TI

Onsdag 15/11 Hvis vejret er til det, går vi på tur i naturen. Eller er det bare en rolig klubaften med kor til sidst.

AK

Torsdag 16/11 I dag besøger vi Kulturhistorisk Museum. Afgang kl. 15.30. Der stemples videre i det kreative rum. Højtlæsning. Tirsdag 21/11 Vi går en tur hen og spiller minigolf. Afgang kl. 18.45. Skriv dig på opslaget i klubben. Der er fællessang og hvad vi ellers kan komme på af skøre og sjove indfald. Onsdag 22/11 Klubhygge, krebinetter og korsang. Torsdag 23/11 Vi går biblioteket kl. 15.30. Om aftenen skal vi til koncert i Sct. Clemens kirke. Vi skal høre ”Ever Smiling Liberty” af Jens Johansen. Afgang fra klubben kl. 18.50.


Tirsdag 28/11 Fællssang i sofakrogen. Kom og lav dine egne adventskranse, juledekorationer og kalenderlys. Onsdag 29/11 Spadseretur i det gode vejr. Koret pudser juleformen af. Torsdag 30/11 Så er der igen mulighed for at lave adventskranse, juledekorationer og kalenderlys. KLUBBEN SKAL OGSÅ HAVE ET DANSEHOLD! HVIS IKKE DU HAR SKREVET DIG PÅ KLUBBENS OPSLAG, KAN DU STADIG NÅ DET. DATOER MED ØVEAFTENER KOMMER SENERE.

TILLYKKE! Poul Frederiksen, mangeårig klubmedarbejder, rundede de 60 år den 4. oktober.

De sagde farvel i oktober: Efter ca. 8 år som musiklærer i klubben har Bent S. Pedersen valgt at stoppe. Ny musiklærer er Niels Anker Simonsen, som er pædagog på Odinskolen. Rundt regnet på samme tid takkede Rikke,Rene og H.C. af. De har været vikarer i klubben, mens det faste personale har været afsted på kursus. H.C. bliver stadig brugt som vikar.

John og Bent og en god vin.

Rikke, Rene og H.C.

Klub 85, Niels Brocks Gade 14A, 8900 Randers, tlf. 86 41 30 60 - mail: klub85@randers.dk


Carsten og Helle i Ridehuset. Fredag d. 20/10 2006 var vi afsted for 3. gang for at opleve historien om Gasolin og koncerten ” Masser af succes” i Ridehuset med Fi-Fi Dong, som er : Peter Wildmand: sang-rytmeguitar - Tommy Lui: leadguitar, kor - Tommy Poulsen: basguitar, kor - Bo Smagløs: trommer, kor, keyboard - feat. Søren Berlev: trommer fra det rigtige Gasolin, der fyrede en trommesolo af på ca. 5 min. Bandet spiller gode gamle Gasolinsange. Der var udsolgt med ca. 250 mennesker i Ridehuset. Først var der historien om Gasolin, hvor en der hedder Lars Lindebjerg fortalte om Gasolin`s historie, der løb fra ca. 1969-1978, og han fortalte om, hvordan de startede som band og om de forskellige albums, de har lavet. De spillede et nummer fra hvert album, og han spillede selv med på nogle af numrene og det var en fed historie vi hørte. Så var der en pause på ca. 15 minutter. Efter pausen var der en hel fed koncert med Fi-Fi Dong, hvor de spillede mange af Gasolin`s numre, bla. Fi-Fi Dong, Langebro, This Is My Life, Det Bedste Til Mig Og Mine Venner, Get On The Train, Kvinde Min, Rabalderstræde, Stakkels Jim, Masser Af Succes, Pilli Villi, Sirenesangen, Pas På Svinget I Solrød. Der var fuld gang i alle sammen, de sang og dansede og hyggede sig. Og det var en rigtig fed aften i Ridehuset - og vi sad ved små cafeborde. Skrevet af Carsten og Helle.

Nogle af livets store spørgsmål ... Hvordan kan man vide, om lyset i køleskabet slukker, når man lukker lågen? Hvordan kan det være, at der aldrig er optaget, når man ringer forkert? Bliver fisk nogensinde tørstige? Kan en mand med tyk mave have tynd mave? Hvordan ved man, hvornår man løber tør for usynligt blæk? Hvis majsolie er lavet af majs, hvad er så babyolie lavet af? Hvorfor har en døgnbutik lås på dørene? Hvis der er skinke i skinkesalat og kylling i kyllingesalat, hvad er der så i russisk salat? Og hvad med spejderhagl? Synes kannibaler, at klovne smager sjovt? Hvorfor er det næsen, der løber og fødderne, der lugter? Hvorfor er ordet ”forkortelse” så langt? Da man første gang opfandt uret, hvordan vidste man så, hvad det skulle stilles til? Hvorfor henretter man mordere for at vise, at det er forkert at dræbe? Hvis piger så godt ka’ li’ dyr, hvorfor ka’ de så ikke li’ gamle grise? Hvad hedder det, når man trykker på en kuglepen for at få den til at skrive? Hvorfor siger man ”Jeg skriver det lige op”, når man skal huske noget, men ”Jeg skriver det lige ned” for ikke at glemme noget?


Skorpionen 24/10 - 23/11 Skorpionen er et vandtegn styret af planeten Mars. Mennesker født i skorpionens tegn er hemmelighedsfulde og har tit et rigt indre liv. På overfladen kan de virke cool, men lige under overfladen ligger stærke følelser og ulmer. Skorpioner stiller store krav til både sig selv og deres omgivelser. De elsker udfordringer og er gode til at løse problemer og så er de i besiddelse af stor selvdisciplin. Når en skorpion går ind for noget gør hun / han det 100 pct. Skorpioner er loyale og til at stole på, men stædige og umulige at opdrage på! Skorpiontegnet er dyrekredsens overlevelsestegn. Oliekridt på karton: Thomas Schmidt

Maria 28/10

Heidi 29/10

Erik 30/10

John 3/11

Torkild 6/11

David 10/11

Keld 12/11

Betina 15/11

Kenneth 19/11

Leon 21/11

Mette 22/11

Rene 23/11


Månedens opskrift Pære - mandeltærte

Dej: 125 g smør eller margarine 150 g mel 50 g sukker 2-3 spsk. mælk Fyld: 75 g sukker 1 æg 2 spsk. mel 1 knsp. bagepulver 75 g smuttede malede mandler 1 stor ds. pærer 15 g mandelflager Dej: Smuldr fedtstoffet i melet, så det ligner brødkrummer. Tilsæt sukker og saml dejen med mælken. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den Pressen skrev: passer til en tærtefrom på 23-24 cm. Beklæd formen med dejen. Det er ikke nødvendigt at To af bladets fotografer, smøre formen, dejen er temmelig fed. Martin og Bent sagde ikke ”nej tak” til en Fyld: smagsprøve, efter de Rør smør og sukker sammen. Rør ægget i og havde fotograferet tilsæt mel, bagepulver og mandler. Fordel fyldet månedens opskrift. De i tærteformen. Hæld væden fra pærerne og læg var enige om, at den dem i ring oven på fyldet med den buede side skulle ha’ fem kokkehuer, nedad. Drys mandelflagerne over. Bag tærten for som Martin udbrød, da 12 min. ved 200 gr. på nederste rille. Dæmp de veltilfredse gik mod varmen til 180 gr. Flyt tærten lidt længere op medieværkstedet : ”Den i ovnen og bag den yderligere ca. 20 min. til smagte sgu’ godt, den fyldet er gyldent og fast. Server tærten lun tærte!” med flødeskum eller creme fraiche. Café Handi, Niels Brocks Gade 14A, 8900 Randers, tlf. 86 40 28 77


2 millioner til radiomedarbejder - måske Deal / No Deal handler om, at der er 26 forskellige kufferter, med 26 forskellige beløb i - fra 1 kr. til 2.000.000 kr. Du starter så med at vælge den kuffert, hvor du tror de 2 millioner kr. er. Når du har valgt din kuffert, skal du åbne 6 kufferter. Når der så er blevet åbnet de 6 kufferter, ringer banken for at tilbyde dig et beløb for din kuffert. Sådan fortsætter programmet indtil du sælger din kuffert. For dig handler det om at få så meget med hjem og for banken handler det om at købe din kuffert så billigt som muligt. Programmet handler i korte træk om at du og dine tre til fire hjælpere bruger taktik og held. Tv programmet Deal / No Deal på TV2 søgte efter nye deltagere til programmet. Der var åbent hus arrangement i Århus ved Bruuns Galleri lørdag den 28. september. Da jeg godt kunne tænke mig at medvirke og tror på, at jeg godt kan opfylde de krav, der er for at deltage, besluttede jeg mig for at tage afsted. Jeg skulle udfylde et skema, som jeg fandt på TV2.dk og så skulle jeg komme til åbent hus arrangement med 2 af de 4 hjælpere i Århus, Odense eller København. Jan, min kæreste Dorthe og jeg tog fra Randers med bus, kl. 10.30. Da vi kom til Århus og fandt Jægergårdsgade, ved Bruuns Galleri, var der omkring 3.000 mennesker, der stod i kø for at være med og de skulle kun bruge 1000 deltagere. Vi stod i fem stive timer og ventede på at komme ind. Da vi endelig kom ind i varmen, ventede vi yderligere 1 time. Jeg kom ind som nr. 917, og da vi endelig kom ind foran kameraet, tog det kun 2 min. med en kort præsentation af os tre. Da vi så var færdige, havde vi været afsted i 7 timer, en time mere end en hel arbejdsdag. Senest den 14. november vil jeg få af vide, om jeg er en af de 100 personer, de vil se til casting den 14. november i Århus eller den 16. november i København. Vi tog bussen hjem til Randers kl. 18.25, så det var mange timer vi var afsted, men alt i alt var det en super positiv oplevelse og jeg har ikke fortrudt, at jeg tog af sted og at det tog så mange timer. Skrevet af David fra Medieværkstedet.

Medieværkstedet Viktoria, Niels Brocks Gade 16B, 2. sal , 8900 Randers, tlf. 86 40 75 77, mail: medie@fof-randers.dk


Nyt fra koordinatoren Pr. 1.10.2006 tiltrådte undertegnede som koordinator i Handihuset. Desværre kom jeg kort tid efter ud for et fald, der gjorde mig uarbejdsdygtig for en periode. Jeg har oveni afholdt en uges ferie/ rekreation, men er nu tilbage. Jeg beklager meget, at jeg ikke har været mere til stede og vil råde bod på det med et besøg rundt i huset snarest muligt. Jeg har afholdt et enkelt møde med Brugerrådet lige før den veloverståede tur til Sødring. På næste møde vil vi planlægge julebanko samt fælles juleafslutning. Jeg kan træffes på GAIA mandag – torsdag fra kl. 9.00 – 13.00. Håber, vi får et godt samarbejde. Pylle Koordinator, Niels Brocks Gade 16B, 8900 Randers, tlf. 86 41 01 61, mail: anne.pearl.nielsen@randers.dk

Og så var der blondinen, der skulle en tur til Kbh.

Så hun ringede til DSB oplysningen - Hvor lang tid tager det at køre fra Vojens til København, spurgte hun. - Et øjeblik, svarede telefondamen. - Tak, sagde blondinen og lagde røret på!

40 års jubilæumsstævne for amts boccia. Lørdag den 30. september 2006 blev vi fra Randers inviteret til 40 års jubilæums bocciastævne på Tovshøjskolen i Århus, hvor blandt andet Martin Jensen, Birgit Kristensen og mig selv var med til. Der var 3 rækker - fuglerækken, blomsterrækken, og dyrerækken. Birgit var i dyrerækken, hun var tiger. Martin og jeg var begge to i fuglerækken. Martin var ørn og jeg var stær. Det var en god dag for os alle 3. Birgit blev nummer 3 og fik bronze, Martin blev også nummer 3 og fik bronze, jeg blev nummer 1 og fik guld. Vi var i alt 9 spillere fra Randers, og vi kom hjem med 3 guld og 3 bronze medaljer. Det var en stor oplevelse! Skrevet af Anette Ulbrichtsen

Anette og Martin med deres medaljer.


De unges bands søger: En lydmand der kan håndtere en mixerpult og ha’ et ansvar for 7 unge mennesker og vi søger også 2 dansere og 2 sangere, der kan synge Lars Lilholt - har I mod på det, kan I ringe til Carsten Sørensen på telefon 51861712 fra kl. 15.00 til 18.00 på hverdage. Venlig hilsen Henrik Aage Larsen Pernille Hald Carsten Sørensen Anne Hansen Jes Brinch

Royalt:

HandiHusets Brugerråd

Så kom han, ham den lille ny kronprins! Hvis han skal have et navn der både er royalt og australsk kunne han hedde Kingguru...

Her skal Anette Ulbrichtsen stå fotografen er på vej ...

Jes, Lene, Heidi, Hella, Peter, Astrid, Jens Carl, Martin og Holger.


Godt & blandet Hjemmevejlederteamet i Randers kommune. Ledelse og sekretærer har til huse i Handihuset. Grete og Helle deler kontor for enden af 2. sal i Niels Brocks Gade 16 B. Hjemmevejlederteamets hovednummer er 8711 8261. Ledsagerteamets telefon er 8711 8261. Niels Rasmussen, Lars Bak og Pia Kirkegaard har kontor på samme adresse. Niels’ telefon: 8643 8676 og mobil 2966 8182 Lars Bak’s telefon: 8643 8676 og mobil 3055 3168 Pias telefon: 8640 8874 og mobil 2961 8874

Bliv abonnent på HandiHus-bladet!!! 10 numre årligt koster 160 kr. inkl. porto.

HER ER PLADS TIL EN SPONSOR DET KOSTER KUN 1000 KR. OM ÅRET

Henvendelse til Medieværkstedet Viktoria på tlf. 8640 7577 eller mail: medie@fof-randers.dk

Sponsor: Radio Viktoria

sender hver mandag kl. 19.00 - 19.30 på 104,9 mhz el. 94,4 hybrid. Her kan navnelabels sættes

HUSK!!

N

A

V

N

Udsendelserne genudsendes torsdage kl. 11.00 - og kl. 11.30 oplæser Carsten Hørning eller David Stelsberg fra Medieværkstedet de seneste servicemeddelelser fra Handihuset.

Medieværkstedet skal have indslagene til bladet senest d. 15. i hver måned. I kan aflevere indslag på diskette eller e-mail : medie@fof-randers.dk. Kom i god tid, hvis I ønsker at vi skal tage billeder for Jer til bladet. Dette blad er udgivet af Medieværkstedet Viktoria og produceret af værkstedets trykkeri “Hånd-Tryk”

November 2006 CS  

Medieværkstedet: Deal /no deal Cafe Handi: Månedens opskrift www.handihuset.dk www.handihuset.dk Klub 85: Aktiviteter Bifrost: Judith udstil...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you