Page 1

Nummer 4 maj 2007

www.handihuset.dk

Plakaten til Bifrosts elevudstilling er i år lavet af Annemarie Haahr. Bifrost: Den årlige elevudstilling Gaia: Åbning af galleri Art Aparte

Læs i næste nummer:

Klub 85: Besøg af vokalgruppen AIRMALE Stjernetegn: Tyren Cafe Handi: Månedens opskrift Medieværkstedet: Interview med ...... Koordinatoren: Nyt fra ... Godt & blandet

Med Klub 85 i Tyskland


Den årlige

elevudstilling Fredag d. 11. maj kl. 14.00 har Bifrost fernisering på vores årlige elevudstilling, som i år finder sted hos FOF, J.V. Martins Plads 1. Årets plakatkunstner er Annemarie Haahr, som har lavet et dejligt maleri af en tropefisk. Per og Bjørn og elever fra Bifrost laver selv plakater i FOFs serigrafiske værksted. Annemarie er også den nye stjernetegnskunster her i Handihusbladet, hvor hun har malet et maleri af tyrens tegn.

Annemarie blandt nogle af sine flotte og farverige stjernetegnsbilleder Der er blevet lavet mange nye billeder her i skoleåret 2006/2007. Aldrig før har så mange valgt at male rigtig store malerier og der er også blevet lavet en masse ny grafik, som vi glæder os til at vise frem. Elevudstillingen kan ses hos FOF fra 11/5 til 16/5 2007. Der vil blive hængt plakater op og delt indbydelser ud i Handihuset. Alle er velkomne til at besøge udstillingen. Vi glæder os til at se jer! Den 29. maj tager Bifrost på heldagstur til Givskud Dyrepark. Vi lejer en bus og drager afsted fra morgenstunden med fotoapparater og tegnegrej. Det skal der nok komme nogle gode dyrebilleder ud af.

Se flere billeder fra Thomas’ fernisering side 7.

Kunstskolen Bifrost, Niels Brocks Gade 10, 8900 Randers, tlf. 86 42 43 13

2


Åbning af galleri Art Aparte Vi indviede Galleri Art Aparte en dejlig solskinssøndag den 15. april 2007 med den dejligste musik fra ”Venndt & Nygaard”. Jacob Venndt på kontrabas, kromatisk mundharpe, melodika, sav, kazoo og sang, Bertel Nygaard på guitar og sang. De spillede sange af Kim Larsen, Johnny Cash, Poul Dissing, Dolly Parton m.m. Der mødte 67 købelystne publikummer op og vi havde et forrygende salg af både billeder, Lene Voldums kringle samt ting fra butikken. En rigtig dejlig søndag.

Annie Marxen Annie er blevet ansat på GAIA Museum, som leder af et kreativt værksted. Annie kommer fra Tekstilværkstedet, og mange kender hende sikkert fra Tryllespejlet, og nogle vil kunne huske, at hun syede dragter til vores teater ”Så er det godt, ikk” for mange år siden. Annie er gået i gang med en lille gruppe medarbejdere, og laver (foreløbigt) æsker, puder og håndlavet papir.

Kampen om de 13 trin. Trinnene kommer nu ind på museet i store mængder fra de 100 kunstnere fra hele landet, der har siddet og malet. De er meget spændende, forskellige og finurlige, vi glæder os meget til ferniseringen den 15. maj kl. 13.30.

Open by night GAIA Museum deltager igen i år sammen med Klub 85 i Open by night onsdag den 16. maj. Klub 85’s band spiller, GAIA Museum bygger en skulptur af skrot og skrammel sammen med børn og andet godtfolk, og har forskellige boder med vores produkter fra butikken. Ny praktikant Hanne Eskildsen er i praktik på GAIA Museum for at se, om det skulle være noget for hende. GAIA, Niels Brocks Gade 16B, 1. sal, 8900 Randers, Tlf. 86 40 33 23, mail: de.gaia@randers.dk

3


Menu

Sidste nyt:

Torsdag

3/5

Pastasalat med kylling

Tirsdag

8/5

Kold skinke med ærterbonfame - Kold

Torsdag

10/5

Rullekebab

Tirsdag

15/5

Frikadeller med kold kartoffelsalat

Tirsdag

22/5

Professor Blommes forårssuppe

Torsdag

24/5

Hornfiskeroulade med nye kartofler

Tirsdag

29/5

Kyllingepie med salat

Torsdag

31/5

Pitabrød

Ret til ændringer forbeholdes

AIRMALE LIVE i Klub 85

Tirsdag den 1. maj havde klub 85 besøg af vokalgruppen AIRMALE, som kan gav prøver på deres store talent. Claus fra medieværkstedet var på pletten og fik taget nogle gode billeder.

4


Tirsdag d. 1. maj kommer de 4 mandlige medlemmer af vokalgruppen AIRMALE og optræder og laver lidt fællessang med os. Det starter kl. ca. 19.15. – ca. 20.15. Gå ikke glip af dette, så kom og syng med. Onsdag d. 2. maj. Hvis det er lykkes os at lave en god film fra forårsturen, viser vi den i dag. Du også købe billeder fra turen for 5 kr. stykket. Tirsdag d. 8. maj. Vi holder fællesmøde kl. 18.15. Vi holder det mens vi endnu er i cafeen og spise. Kan punkterne er som altid: Nyt fra personale. Nyt fra klubråd. Nyt brugerråd. Oplæsning af klubblad (evt. senere i klubben)Evt. Torsdag d. 10. maj. Film på stort lærred. Kom gerne med en film du syntes er rigtig god, eller du ønsker at se. Fredag d. 11. maj. DISCO DISCO FRA 19.00 - 23.00 Torsdag d. 17. maj. Lukket p.g.a. Kristi Himmelfartsdag. Mandag d. 21. maj. Brugerrådet har lavet en fin tur til Labyrinthia og Himmelbjerget, som begge ligger ved Silkeborg. Turen starter kl. 9.30 - vi kommer hjem igen ca. 17.30 og det koster kun 100 kr. Se opslag i Klubben og skriv dig på der. Turen er for hele Handi Huset. Onsdag d. 23 maj. Grill mad i parken – men kun hvis vejret er godt.

UDOVER DET SKREVNE ER DER JO OGSÅ DE FASTE AKTIVITETER: TIRSDAG ER DER FÆLLESSANG, OG BANDET SKAL ØVE SIG. ONSDAG ØVER KORET FRA KL. 19.00 – 19.50. TORSDAG ER DER DANS KL. 19.00 MED KRILL TORSDAG KL. 19.00 ØVER KOPIBAND. TORSDAG KL 19.45 ER DER HØJTLÆSNING MED PER. TIRSDAG OG TORSDAG KAN DU FINDE MERETE, INGE ELLER BETH I DET KREATIVE RUM. PÅ ALLE KLUBDAGE ER DER GÅTURE OM EFTERMIDDAGEN – MOTION ER SÅ SUNDT OG JO OGSÅ DEJLIGT. Så er der jo også kaffe på kanden, boller fra GAIA, og ikke mindst hygge hver eftermiddag. VI SES. Klub 85, Niels Brocks Gade 14A, 8900 Randers, tlf. 86 41 30 60 - mail: klub85@randers.dk

5


21/3 - 20/4

Tyren 21. april - 21. maj Tyrens tegn er et jordtegn styret at planten Venus. Det betyder, at tyre holder af alt, hvad der spirer og gror. Det er tegnet for havefolk. Tyrens mennesker har simpelthen grønne fingre og de elsker at rode i jorden. Tyre elsker også mad. De har hang til luksus og store lagkager og kærlighed, masser af kærlighed. Penge har de heller ikke noget imod og de er gode til at bruge dem. Folk, født i tyrens tegn, ser for det meste ret godt ud - se bare på billederne her under !!!

Acryl på lærred: Annemarie Haahr

Martin 21/4

Judith 21/4

Annemarie 22/4

Anne 1/5

Torben 2/5

Torben 7/5

Susanne 9/5

Carsten 11/5

Jens 14/5

Christian 15/5

Mai 17/5

Claus 19/5

Merete 20/5

Katja 16/5

Anette 17/5

Øvrige fødselsdage: Marianne 26/4, Birgitte 30/4 og Bettina 20/5 6


Thomas’ udstilling på Randers Banegård Ferniseringen var torsdag den 19. april

Socialudvalgsformand Karen Brix Roed og Stationsforstanderen ( i baggrunden) holdt åbningstale og Thomas (til højre) fik en masse gaver.

Udsnit af Thomas’ 50 m lange frise

Svend Åge og Katja har fået øje på frisen.

Thomas sammen med bl.a. Bent Olesen og Bifrosts lærere.

Der var mange mødt op til ferniseringen, blandt andre .............................. Leon og Mai.

7


Månedens opskrift Mazarinkage 400 g. margarine 500 g. sukker 4 æg 3 spsk. mandelessens 320 g. mel 1 tsk. bagepulver 12 spsk. kogende vand til sidst - ét af gangen. ”Sådan, - så er der serveret”, siger Pernille.

Tilberedning: Margarine, sukker røres sammen - æggene røres i - mandelessens røres i. Mel og bagepulver blandes og røres i. Kogende vand i - én af gangen. Dejen hældes i en smurt springform og en håndfuld nødder eller mandler hældes over. Bages ved 200 o i ca. 30 min. Efter afkøling kommes der smeltet chokolade på toppen. 200 gr. mørk chokolade smeltes i vandbad.

Cafe Handi lagde lokale til foredraget med skuespilleren Lone Hertz.

Caféen holder i maj måned og lukket i flg. dage: Tirsdag d. 1.maj, fredag d. 4. maj (St.Bededag), torsdag d. 17 maj og fredag d.18. (Kr. Himmelsfartsdag) og mandag d. 28 maj (2. pinsedag). Café Handi, Niels Brocks Gade 14A, 8900 Randers, tlf. 86 40 28 77

8


Interview med Fodboldspillerne Martin S. Jensen og Kenneth Møller Pedersen fra Randers FC.

Onsdag den 25. april havde vi besøg af Martin S. Jensen og Kenneth Møller Pedersen. Vi (David og Keld) havde forberedt nogle spørgsmål, til de skulle komme. Vi var spændte og lidt nervøse for at skulle snakke med dem. Vi snakkede om Randers FC og de kampe, de havde spillet der. De havde også spillet håndbold, da de var børn. Ellers snakkede vi om de klubber, de havde spillet i tidligere og jeg synes det gik godt med at snakke med dem om blandt andet fodbold og musik. De havde begge to humor og der blev drillet lidt frem og tilbage. Det var rigtig hyggeligt, vi fik svar på alle vores spørgsmål og til slut skrev de autografer og vi blev fotograferet sammen med dem. Skrevet af Keld Johansen.

Ny praktikant Hej,

jeg hedder Christian og jeg er startet i praktik på medieværkstedet d. 18 april. Jeg kan godt lide at arbejde med computer, det har jeg gjort siden 1986. Det er helt nyt for mig at lave blad. I min fritid er jeg nogle gange i Klub 85. Jeg kan godt lide at rejse både med Klub 85 og bofællesskabet. Jeg har været i London, Paris, Ungarn og Prag.

Medieværkstedet Viktoria, Niels Brocks Gade 16B, 2. sal , 8900 Randers, tlf. 86 40 75 77, mail: medie@fof-randers.dk

9


Nyt fra koordinatoren Selvom det kun er blevet forår, er det ikke for tidligt tidligt at tænke på sommeren og specielt Handihusfestivalen lørdag d. 11. august. Der er allerede nu lagt et meget spændende program, så der bliver noget at se frem til. Årets hovednavn bliver David Riddell, der er orkesterchef for Randers Kammerorkester. Han har til lejligheden komponeret et stykke musik, der skal spilles på gryder, pander, skåle og dåser fra Klub 85’s køkken. I den forbindelse skal vi bruge ca. 15 personaler og brugere fra hele Handihuset. De 15 skal deltage i et forløb, hvor vi d. 29. maj skal møde David Riddell og Randers Kammerorkester og lære hinanden at kende i Dronningborg Kirke. Derudover bliver der en generalprøve dagen før Handihusfestivalen. De 15 deltagere findes ved at afholde en slags audition, hvor vi udpeger, hvem der kan komme med. I får flere oplysninger i begyndelsen af maj.

Koordinator Per Kolstrup, Niels Brochs Gade 12, 8900 Randers, tlf. 86410161, mail: per@handihuset.dk

Ved Erling Jensens død Meddelelsen om Erlings pludselige død om aftenen tirsdag d. 17. april blev modtaget med forbløffelse og vantro, da nyheden i løbet af onsdagen bredte sig i Handihuset. Kunne det virkelig passe? Han var jo lyslevende til stede i klubben tirsdag aften, hvor han passede sin sædvanlige tjans i Klub 85’s bar på sin som altid positive og glade måde.

HandiHusets Brugerråd

Vi kommer alle til at savne Erling, dette dejlige og venlige menneske, der altid spredte godt humør omkring sig. Erling havde en særlig glæde for hunde, jo mindre - jo bedre og sødere. Erling vil blive dybt savnet både i klubben, på Nyholm og hjemme på Garnisonsvej. Vore tanker går i disse dage særlig til Erlings mangeårige kæreste og forlovede Helle, hans familie og hans bofæller Torben og Michael fra Garnisonsvej. Ære være Erlings minde.

Julie: ”FAR FAR!” Her skal Anette Ulbrichtsen stå fotografen er på vej ...

Efter maden spurgte faderen: ”Hvad var det, så du ville sige?” Julie: ”Det kan være lige meget. Nu har du spist fluen!”

Jes, Lene, Heidi, Hella, Peter, Astrid, Jens Carl, Martin og Holger.

10

Faderen: ”Ti så stille Julie! Du ved godt, at jeg ikke vil have, at du råber sådan, mens vi spiser!”


Årets pressefoto Udstilling i foyeren på Værket havde stor interesse for Medieværkstedet Viktoria. Medieværkstedet Viktoria var tirsdag den 24. april på miniudflugt til Værket. Årsagen var, at årets pressefotoudstilling, som er en vandreudstilling, var nået til Randers. Som medieværksted måtte vi naturligvis opleve denne. Ligesom sidste år blev både de nominerede og vinderbillederne udstillet. Der var forskellige kategorier, f.eks. sport, portræt og årets danske hverdags billede. Vi valgte hver især et favoritbillede, og derefter snakkede vi om, hvorfor netop dette billede var godt.

11


Godt & blandet Hjemmevejlederteamet i Randers Kommune. Ledelse og sekretærer har til huse i HandiHuset. Grete og Helle deler kontor for enden af 2. sal i Niels Brocks Gade 16 B. Hjemmevejlederteamets hovednummer er 8711 8261. Ledsagerteamets telefon er 8711 8261. Niels Rasmussen, Lars Bak og Pia Kirkegaard har kontor på samme adresse. Niels’ telefon: 8643 8676 og mobil 2966 8182 Lars Baks telefon: 8643 8676 og mobil 3055 3168 Pias telefon: 8640 8874 og mobil 2961 8874

Bliv abonnent på HandiHus-bladet!!! 10 numre årligt koster 160 kr. inkl. porto.

HER ER PLADS TIL EN SPONSOR DET KOSTER KUN 1000 KR. OM ÅRET

Henvendelse til Medieværkstedet Viktoria på tlf. 8640 7577 eller mail: medie@fof-randers.dk

Sponsor: Radio Viktoria

sender hver mandag kl. 19.00 - 19.30 på 104,9 mhz el. 94,4 hybrid. Her kan navnelabels sættes

HUSK!!

N

A

V

N

Udsendelserne genudsendes torsdage kl. 11.00 - og kl. 11.30 oplæser Carsten Hørning eller David Stelsberg fra Medieværkstedet de seneste servicemeddelelser fra HandiHuset.

Medieværkstedet skal have indslagene til bladet senest d. 15. i hver måned. I kan aflevere indslag på diskette eller e-mail : medie@fof-randers.dk. Kom i god tid, hvis I ønsker at vi skal tage billeder for jer til bladet. Dette blad er udgivet af Medieværkstedet Viktoria og produceret af værkstedets trykkeri “Hånd-Tryk”

12

Maj 2007 CS  

Klub 85: Besøg af vokalgruppen AIRMALE Cafe Handi: Månedens opskrift Stjernetegn: Tyren Medieværkstedet: Interview med ...... Gaia: Åbning a...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you