Page 1

www.handihuset.dk

Nummer 4 - maj 2004

GAIA Museum: Fernisering på DisEisners Periferifigurer torsdag den 6. maj.

Læs i denne udgave: - Bifrost: Per Hede til München. - Gaia: Hos John og Alice. - Klub 85: Tur til Harzen. - Månedens bosted: Grenåvej 12. - Café Handi: På messe i Herning - Medieværkstedet: Heste og basketball... - Koordinatoren: Nyt fra............ - Godt og blandet: Nye ansigter


Per Hede til

München Per Hede er, som den eneste i hele Skandinavien, blevet udvalgt til at udstille på en censureret udstilling i München i Tyskland. Der var flere tusinde ansøgere, og der blev kun valgt 27, så vi er meget stolte !

>

☺ April startede med en dejlig lang påskeferie. I den anledning lavede Thomas vores bordbillede til et forårsbillede. Efter ferien kom der en praktikant ved navn Anne Grethe, som underviser på Peter Sabroe seminariet i Århus. Det viste sig, at hun er lærer for bLa. Louise og Catrine, som begge har været i praktik på Gaia. Vi har haft samtaler vedrørende næste skoleår. Det vil sige, at alle elever er blev spurgt om, hvad de gerne vil næste år. Nogle havde taget en pædagog eller forældre med til samtalen. Vi er også begyndt at tænke på, hvilke kunstværker, der skal med på elevudstillingen i juni måned. Det er jo fantastisk at se, hvor meget hver enkelt elev har produceret i årets løb, når vi sætter billederne op på rad og række udenfor på gangen. Vi har hentet vores udstilling på REMIDA og i Langå kunstforening. Det var meningen, at vi skulle have været til fernisering i Langå, da udstillingen startede der, men nu blev det i stedet for til, at vi fik sodavand, da vi hentede den. Nu, da det er blevet forår og solen begynder at varme, har vi taget vores nye borde og bænke uden for i brug. Mange sidder og spiser der ude i frokostpausen. Hvordan har vi nogen sinde kunnet undvære de borde? Kunstskolen Bifrost, Niels Brocks Gade 10, 8900 Randers, tlf. 86 42 43 13


HOS JOHN OG ALICE. I sidste nummer af Handihusbladet skrev vi, at vi har fernisering på udstillingen DisEiners Periferifigurer den 5. maj. Det var en fejl. Ferniseringen foregår TORSDAG DEN 6. MAJ. Vi beklager meget fejlen. DisEiner har lige været her med de sidste ”Periferifigurer” til udstillingen, som vi glæder os meget til at vise jer alle.

På besøg hos John og Alice.

Siden sidst har vi været på hjemmebesøg hos John og Alice. Vi drak kaffe/te og spiste rundstykker i fælleshuset. Bagefter så vi Johns lejlighed og til sidst Alice og Gurlis lejligheder. Vi tog tilbage til GAIA og fik frokost.

Katrine.

+

Katrine, som har været praktikant hos os i tre måneder, holder i GAIA den 15. april. Katrine læser på Peter Sabroe Seminariet i Århus. Vi har været meget glade for at have hende hos os og kommer til at savne hende.

KÆMPELÆRRED.

I GAIA har vi har opspændt vores største lærred indtil dato. Det måler 150 x 200 cm! Hella opspændte det første store lærred. Siden har den samme kunstner bestilt tre rammer af samme størrelse. Kommende arrangementer:

UDSTILLING:

Fra den 6. maj til den 31. juli – ”DisEiners Periferifigurer”

FORTÆLLEDAGE:

Den 26. maj og den 9. juni fra kl. 10.00 til 11.00 – Fortælleværksted v/Lisbeth Nielsen

+

DESIGN LEG:

8. + 9. juli kl. 9.00-14.00 12. + 13. juli kl. 9.00 – 14.00 DESIGN LEG v/ Mitten Ferrar - for børn i alderen 6 – 9 år. Tilmelding nødvendig – 4 dage 200 kr. Nye ansigter i GAIA: Vi har sagt farvel til Tine, som er holdt på rammeværkstedet. Ny på værkstedet er Jens, som tidligere har arbejdet på GAIAS rammeværksted. Jens startede den 5. april. Velkommen til ham. Lise og Benny, som var i praktik sidst vi skrev til bladet er nu begge ansat i GAIA. Også velkommen til dem. GAIA, Niels Brocks Gade 16B, 1. sal, 8900 Randers, Tlf. 86 40 33 23, mail: de.gaia@randers.dk


Menu i maj

Tur til HARZEN

Tirsdag d. 4/5

Græsk farsbrød m. kartofler/salat

Torsdag d. 6/5

Overraskelse

Tirsdag d. 11/5

Fyldte pandekager m. salat

Torsdag d.13/5

Amagergryde

Tirsdag d. 18/5

Hjemmelavet pizza

Tirsdag d. 25/5

Overraskelse

Torsdag d. 27/5 Gullash m. kartoffelmos

> > >

Ret til ændringer forbeholdes

Her ses gruppen, der var på ferie i Harzen, men hvor er Hans?

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

En gang om måneden vil der nu være en musik-aften i klubben med de nye bands. Det er hver gang fra kl. 19.00 - 21.00, og vi vil prøve at invitere andre klubber til at komme.


Tirsdag den 4. maj.

Så er vi vendt hjem fra Harzen og vi synger igen fællessang. De unges band spiller på von Hatten - entré 30 kr.

Onsdag den 5. maj.

Klub 85 er LUKKET.... personalet skal på temadag.

Torsdag den 6. maj.

Fællesmøde, hvor vi hører sidste nyt fra personale, klubråd, brugerråd, og oplæsning af klubblad, og selvfølgelig varme hveder.

Tirsdag den 11. maj. I aften er der valg til det nye klubråd, så hvis du ønsker at være med i det, skal du møde op kl. 19.00. Onsdag den 12. maj. Eftermiddags-gudstjeneste i Enghøj kirke kl. 15.00. Koret øver. Torsdag den 13. maj. Vi får besøg af klub Tusindfryd fra Bjerringbro. De kommer og spiser, og hører vores kopiband. Fredag den 14. maj.

KRONPRINS FREDERIK OG MARY SKAL GIFTES.

Tirsdag den 18. maj. Hvis vejret tillader det, er der boldspil i Tøjhushaven. Musik som sædvanligt. Onsdag den 19. maj. Måske er vejret så godt, så vi kan spise vores aftensmad udenfor, med vores nye haveborde. Koret øver. Torsdag den 20. maj. Kristi himmelfartsdag. Klub 85 lukket. Tirsdag den 25. maj. Mosaik med Merete, der skal dekoreres med mosaikblomster i køkkenet. Onsdag den 26. maj. Besøge Fiskergården, medbragt kaffe. Torsdag den 27. maj. De unges band øver. Fortsat mosaik med Merete. VI BYDER VELKOMMEN TIL SØREN OG MAI, SOM KOMMER OG VIKARIERER HOS OS, NÅR DER ER BRUG FOR DET.

Vi har været på den årlige påsketur, som denne gang gik til Harzen - vi havde en rigtig god tur og oplevede en masse. Her ses Thomas Schmidt på vej op i en svævebane, mens han vinker ned til Per Ø.

Se flere billeder fra turen.................. i næste måneds HandiHusblad. Klub 85, Niels Brocks Gade 14A, 8900 Randers, tlf. 86 41 30 60 - mail: klub85@randers.dk


I TYRENS TEGN 21. april - 21. maj. Kenneth laver de 12 stjernetegn: format 50 x 50 cm i linoleum. Der kommer en astrologisk side i Handihusbladet med måneds tegn. Katja og Maj skiftes til at lave teksten, som skal være hyggelig og humoristisk. Nederst på siden skal der være fotos af de folk her fra Handihuset, som har fødselsdag i månedens tegn (kun hvis de har lyst). Linoleumstryk: Kenneth Rasmussen fra kunstskolen BIFROST

Tyrens tegn er et jordtegn styret at planten Venus. Det betyder at tyre holder af alt, hvad der spirer og gror. Det er tegnet for havefolk. Tyrens mennesker har simpelthen grønne fingre og de elsker at rode i jorden. Tyre elsker også mad. De har hang til luksus og store lagkager og kærlighed, masser af kærlighed. Penge har de heller ikke noget imod og de er gode til at bruge dem. Folk, født i tyrens tegn, ser for det meste ret godt ud - se bare på billederne her under !!!

Anette 17/5

Kaj Benny 3/5

Carsten 11/5

Mai 17/5

Jytte 18/5

Modellen Katja 16/5

Claus 19/5


Bofællesskabet Grenåvej 12

Taget i brug som bofællesskab i november 1995. Der er ansat fire pædagoger - to på 37 timer og to på 32 timer. Beboere: Jonna, Per, Bente, Gitte, Bent, Grete, Helle og Sonja.

Jonna: Er på Nyholm i aktivitetsgruppen. Der har hun været i mange år og er glad for det. Hun viser gerne sin lejlighed frem, nyder at være der og er rigtig god til at holde orden på sine ting. Hun har hjemmedag hver torsdag, her får hun hjælp til at vaske tøj og handle ind. Så går hun i Føtex og spiser lagkage (hovsa, det var vist en hemmelighed?!). I fritiden maler hun med akvarelfarver og hun har gået til syning på aftenskole. Om fredagen hjælper hun med at lave mad.

Gitte Knudsen: Arbejder på Nyholm i systuen. Hun fortæller, at det har hun gjort i 12 år og at hun møder fra kl. halv 9 til kvarter i 2. Hun har været i praktik i cafe Handi i 14 dage og siger, at hun godt kunne tænke sig at arbejde dér senere. Hun har boet i bofællesskabet i ca. 3 år og har som de øvrige beboere en hjemmedag og en ”maddag” om ugen. I fritiden går hun til Banko, besøger sin kæreste og går sommetider i Klub 85 og selvfølgelig skal der også handles ind. Hun fortæller, at hun en gang om måneden besøger sin far. Udover ferien til sommer med de andre skal hun også på ferie til Bornholm i september.

Bente Wasbach: Går på kunstskolen Bifrost på 3. år og det kan hun rigtig godt li’. Et af hendes foretrukne motiver er motorcykler, men hun maler dyr og andre ting fra naturen. I sin fritid går hun ture, hygger sig med de andre, syr, strikker og ser fjernsyn. Om tirsdagen går hun i Klub 85, hvor hun sommetider deltager i fællessang. Hun får også tid til at besøge sin søster. Hver 2. tirsdag har hun hjemmedag, hvor hun får klaret en masse praktiske ting, som rengøring, tøjvask og indkøb. Om torsdagen hjælper hun med at købe ind til - og lave aftensmad. Hun fortæller, at hun til sommer skal på ferie med bofællesskabet til Ringkøbing og de skal bo på hotel.

Per Hede: Går på kunstskolen Bifrost på 1. år og er glad for at være der. Han har også grund til at være stolt, for han er, ud af mere end tusinde ansøgere, blevet udvalgt til at deltage i en international udstilling i München. Han har i mange år arbejdet i maskinværkstedet på Nyholm, så måske derfor er nogle af motiverne på Pers billeder værktøj og maskiner. Han kan også godt li’ at male dyr f.eks. heste og fugle. På sin hjemmedag får han gjort rent og klaret andre praktiske ting, og så vil han gerne i byen og spise. I fritiden maler han, ser fjernsyn og lægger puslespil med op til 1500 brikker!! Han går til Boccia i LAVIA, hvor han også er begyndt at cykle.


Onsdag den 31. marts var vi i Herning til hotel – og restaurationsmesse. Vi tog af sted sammen med montage A og kantinefolk fra Nyholm. Vi fik rundstykker og kaffe midtvejs og derefter gik turen til Messehallerne. Vi var der ikke ret lang tid – desværre - for vi kunne have gået der i flere dage. Der var mange ting se på og smage på, så vi kom hjem med en masse nye indtryk og ideer. Flaget skal hejses den 18. maj, for der fylder Jytte rundt. 50år er det blevet til - hurra - hurra og hjertelig tillykke lyder det hernede fra os i caféen.

Månedens opskrift:

Tzaziki

4 - 6 personer

Foråret er over os og cafeen har selvfølgelig udendørsservering. Helle, Irena og Pernille får en tår kaffe.

*

i HERNING

>>>>>>

PÅ MESSE

God appetit !

*

Yoghurten hænger til afdrypning i et kaffefilter eller viskestykke i en sigte. Natten over i køleskab. Dagen efter blandes det hele på nær agurken. Agurken skylles og rives groft og vrides i et viskestykke. Det hele blandes.

*

1 l. yoghurt naturel saft fra 1 citron 3 spsk olivenolie 1 tsk. sukker salt – peber 1 spsk. eddike 3 fed rundt hvidløg 1 agurk

Café Handi, Niels Brocks Gade 14A, 8900 Randers, tlf. 86 40 28 77


HESTE OG BASKETBALL Martin sammen med Felicia og Tulle.

Martin og John fra medieværkstedet har været på besøg på Lykkeshøj Rideskole. Det blev til et interview med Anja, som er én af lærerne på rideskolen. Martin og John havde forinden forberedt sig med spørgsmål til hende. Efter interviewet var de rundt at se stedet. Blandt andet fik de set den hest, Martin rider på. Den hedder Felicia (den sorte hest på billedet). Martin holder meget af heste og går til ridning to gange om ugen. Den ene gang på Lykkeshøj, den anden gang i Assentoft. Interviewet blev redigeret og der blev lagt passende musik ind. Den færdige udsendelse er blevet sendt fra det åbne radioværksted på vores faste sendetid. Onsdag den 28. april havde vi besøg af zoneterapeut Bent Linde, som venligt stillede op til interview og bagefter tog Johns fødder under kærlig behandling.

Claus, Morten Hansen, John, Heidi og Kjeld.

Basketball er ikke så udbredt en sportsgren i Randers, men faktisk har byen et hold i bedste række. En lille gruppe journalister fra medieværkstedet syntes, det kunne være spændende at vide mere om denne sport, så de kontaktede Morten Hansen. Han er formand for basketballklubben Randers Cimbria og besøgte os onsdag den 21. april. Det blev et rigtig godt interview, som senere kan høres i vores radiosendetid.

Se også bagsiden ....

Medieværkstedet Viktoria, Niels Brocks Gade 16B, 2. sal , 8900 Randers, tlf. 86 40 75 77, mail: medie@fof-randers.dk


Nyt fra Koordinatoren

*

*

Det var jo nu, vi skulle have sagt velkommen til ”Knasten”, men det er gået sådan, at indflytningen er udsat til den 1. september. Vi skal til at have lagt nogle planer for HandiHusets sommerfest, der jo holdes lørdag den 19. juni. Sidste gang stod den på helstegt pattegris og levende musik – er det noget der kan bruges igen? Gå endelig til jeres brugerrådsrepræsentant med nogle gode idéer. Der er også forberedelser i gang til Handifestivalen, der holdes lørdag den 14. august. Scenen er bestilt og dagens topnavn bliver et dygtigt orkester fra Norge. De har endda engang optrådt med Sissel Kjyrkebjø. Også her må I gerne komme med idéer.

*

*

*

HandiHusets Brugerråd

Hella Germandsen Formand/Gaia Museum

Peter Rasmussen Klub 85

Lene Nielsen Gaia Museum

Jens Carl Kronholm Klub 85

Martin Jensen Medieværkstedet

Svend Aage Jensen Bifrost

Helle Christensen café Handi

Astrid Nielsen Bifrost

Heidi Wöhliche Café Handi

Heidi Ostenfeldt Medieværkstedet

*

*

Koordinator Poul Frederiksen, Niels Brocks Gade 12, 8900 Randers, tlf. 86 41 01 61, mail: pef@handihuset.dk


Sponsorer af HandiHus-bladet Bofællesskaberne i Randers kommune Ledelse og sekretær har til huse i HandiHuset. Grete og Niels deler kontor for enden af gangen på 2. sal i Niels Brocks Gade 16B. Bofællesskabernes hovednummer er 8711 8261. Pia Kirkegaard har kontor på samme adresse og har telefonnummer : 8640 8874 og mobilnummer 2961 8874.

Bliv abonnent på HandiHus-bladet!!! 10 numre årligt koster 245 kr. inkl. porto. Turistkørsel i ind-og udland Handicapkørsel Minibusser 10-22 personer M/lift og Trappemaskine

Henvendelse til Medieværkstedet Viktoria på tlf. 8640 7577 eller mail: medie@fof-randers.dk

Luxus busser 49-70 personer M. toilet, video og klimaanlæg

Kronjyllands Taxa-bus Aps. 87113033 ÅRHUS AMTSKREDS

HER ER PLADS TIL EN SPONSOR DET KOSTER KUN 1000 KR. OM ÅRET

Lev Århus Amtskreds arbejder for bedre muligheder for udviklingshæmmede og deres familier. Vi har brug for dig som medlem, så meld dig ind i LEV. Henvendelse til : Formand Jytte B. Sørensen Tlf. 86 22 46 31


Godt & blandet Hej jeg hedder Jacob Thomassen og kommer fra Jydsk Pædagog Seminarium i Randers. Jeg er 27 år og bor i Randers med min kæreste. Jeg er startede på Jydsk Pædagog Seminarium i februar, så det er min første praktikperiode. Jeg skal være her i 3 måneder, hvor jeg skal afprøve mine pædagogiske overvejelser og det jeg har lært på seminariet, i praksis. Jeg har tidligere arbejdet i skolefritidsordning og ungdomsklub, så det er et nyt område for mig. Jeg har været her i 3 uger, hvor jeg har lært utroligt meget allerede, og er blevet enormt glad for at arbejde med så positive mennesker, som arbejder her på Medieværkstedet. Og jeg ser frem til at lære endnu mere de næste måneder.

Kommende interviews:

Jens is back -

på rammeværkstedet

Radio Viktoria sender hver Mandag kl. 18.00 - 19.00 på 104,9 mhz el. 94,4 Hybrid.

HUSK!!

Udsendelserne genudsendes torsdage kl. 10.00 - og kl. 10.30 oplæser John Nikolajsen fra Medieværkstedet de seneste servicemeddelelser fra Handihuset.

Musikeren og sangeren

Helge Engelbrecht Ban

Zidi

det

dad

a

Musiker/producer Tom Lindby

Her kan navnelabels sættes N

A

V

N

Medieværkstedet skal have indslagene til bladet senest d. 15. i hver måned. I kan aflevere indslag på diskette eller e-mail : medie@fof-randers.dk. Kom i god tid, hvis I ønsker at vi skal tage billeder for Jer til bladet. Dette blad er udgivet af Medieværkstedet Viktoria og produceret af værkstedets trykkeri “Hånd-Tryk”

maj 2004  

- Medieværkstedet: Heste og basketball... - Månedens bosted: Grenåvej 12. - Café Handi: På messe i Herning - Gaia: Hos John og Alice. - Bifr...

Advertisement