Page 1

www.handihuset.dk

Nummer 5-juni 2004

Jan Bager fra Nyholm luger i wok’en ved årets ”Syng - med” fest.

- Bifrost: På tur til Hobro og så noget kongeligt. - Gaia: Fortælledage og Designleg. - Klub 85: Menu og aktivitetskalender. - Månedens stjernetegn: TVILLINGERNE. - Månedens bosted: Garnisonsvej. - Café Handi: Månedens opskrift. - Medieværkstedet: “Syng - med” fest på Nyholm. - Koordinatoren: Nyt fra............ - Godt og blandet: Nye ansigter.

Brigitte er kreativ Susanne Larsen lægger kind til.


Mai har udstillet på Hobro gas museum. Derfor var vi en tur i Hobro og så Mais billeder + en masse andre ting og dimser der havde noget at gøre med gas. Bl.a. var der en lightersamling på over 10.000 stk. Senere var vi nede ved havnen og gik en dejlig tur og mødte en skøn barmfager kvinde.

På tur til Hobro og så noget kongeligt

>>>>>>

Bifrost’s flotte royale marcipanfigurer.

Vi har været på besøg ude på gården og fik en god rundvisning af Karin. Det er et meget smukt sted med masser af spændende ting, så vi har snakket om at tage derud igen for at tegne og male. I næste uge skal vi en dag ud til Gl. Estrup hvor Benny vil vise os rundt, - det glæder vi os meget til. På skolen er vi begyndt at arbejde med et nyt materiale i anledning af det royale bryllup, nemlig marcipan. Det blev til nogle fantastisk flotte figurer, af Kronprinsen og Mary, der måtte lade livet da den store dag oprandt. Ellers går tiden med at forberede vores elev udstilling, der nærmer sig med hastige skridt. Vi har fået en ny elev, der hedder Camilla. Hun skal være hos os indtil sommerferien, hvorefter hun skal på husholdningsskole.

Astrid og Kenneth, der tænder kransekagen.

Kunstskolen Bifrost, Niels Brocks Gade 10, 8900 Randers, tlf. 86 42 43 13


Fortælledage og

Designleg Åbent hele sommerferien: GAIA Museum holder åbent for museumsgæster hele sommerferien. Tirsdag, onsdag, torsdag fra 10 – 16.30 samt lørdage fra 10-14.30. Fortælledage for børn og barnlige sjæle: Vi holder fortælledage med Lisbeth Nielsen. Fortællingerne vil lege med børns fantasi – en fantasi, der ikke kender grænser og det gør Lisbeths fortællinger absolut heller ikke. Den 26. maj og den 9. juni. Begge dage fra kl. 10 – 11. TILMELDING NØDVENDIG, MEN – FRI ENTRE.

*

Designleg: I sommerferien har vi Designleg med Mitten Ferrar for børn i alderen 6-9 år. Vi leger med genbrugsmaterialer fra REMEDA. DETTE FOREGÅR 8 + 9. JULI KL. 9.00 – 14.00. OG D. 12. + 13. JULI KL. 9.00 – 14.00 i GAIAs lokaler. TILMELDING NØDVENDIG. 4 DAGE 200 KR.

+

GAIA Museum forhandler kunstnerfarve: VI har indgået en samarbejdsaftale med VINDELEV RAMMEFABRIK om forhandling af et fransk mærke Raphaël, acrylmaling af studiekvalitet, som Vindelev importerer. Vi bliver eneforhandlere i midtjylland.

+

Diseiners Periferifigurer: Der var fernisering den 6. maj på DisEiners Periferifigurer. Det var en god dag, vi havde 70 besøgende, der morede sig over udstillingen og nød godt af de grønne grise og de røde sko, som vi havde bagt. GAIA, Niels Brocks Gade 16B, 1. sal, 8900 Randers, Tlf. 86 40 33 23, mail: de.gaia@randers.dk


Menu i juni Tirsdag d. 1. juni

Overraskelse

Torsdag d. 3. juni

Fiskefilet med remoulade og kartofler

Tirsdag d. 8. juni

Hakkebøf med bearnaise og kartoffelbåde

Torsdag d. 10. juni Overraskelse Tirsdag d. 15. juni Tarteletter/ koldskål

Tilbageblik på en god klubtur

Her er det nemt at være vinduespudser.

Beth venter på prinsen....

Torsdag d. 17. juni Kylling med Hasselbackkartoffel og salat Tirsdag d. 22. juni

Heksegryde

Torsdag d. 24. juni Overraskelse Tirsdag d. 29. juni

Husets Sorte Gryde med lever Ret til ændringer forbeholdes

Carsten, Helle Majbrit, Thomas og Orla sammen med - er det H.C. og Inge, der har klædt sig ud ?

Christian og Kit.

Helle på Torvet.


Tirsdag den 1. juni

Fællessang og bandet skal øve. Hyg dig hos Merete. Mosaik i køkkenet.

Onsdag den 2. juni

Mon ikke vi kan tage kaffen ude på de nye bænke?

Torsdag den 3. juni

Fællesmøde. Kopibands øver sig.

Tirsdag den 8. juni

Fællessang og øveaften for bandet. Merete mosaikker.

Onsdag den 9. juni

Mon ikke vi kan klare en gang grill?

Torsdag den 10. juni

Kopibands skal øve. ..hvis de ikke er på Sølund.

Søndag den 13. juni

Klubben har åbent kl. 13-17 med Merete og HC.

Tirsdag den 15. juni

Fællessang og øveaften.

Onsdag den 16. juni

Vi tager en kop kaffe, spadserer en tur på havnen og spiser udendøre.

Torsdag den 17. juni

Informationsaften for deltagerne i sommerturen til Hummelmosen.

Lørdag den 19. juni

HandiHuset holder sommerfest fra kl. 18 til midnat! Levende musik – levende mennesker!

Tirsdag den 22. juni

Fællessang. Ja, vi elsker vort land .......Bandet øver.

Onsdag den 23. juni

Sct. Hansaften. Vi griller til aften (hvis det altså ikke regner).

Torsdag den 24. juni

PERSONALEFRI AFTEN! Efter ønske fra medlemmerne er denne dag og aften uden personale! Vi er ”tilstede” som bagvagt og kan tilkaldes over telefonen. Vi kommer kl. 22 og låser for natten.

Tirsdag den 29. juni

Fællessang og bandet øver sig.

Onsdag den 30. juni

Ingen kor i dag.

<<<<<<<<< Sommeråbningstider i klubben: Uge 27: Almindelig åbningstid hele ugen. Merete, Christian, Kit og Linda. Uge 28: Tirs-, ons- og torsdag kl. 10-16. Uge 29: Tirs-, ons- og torsdag kl. 10-16. Uge 30: Klubben er lukket. Vi er på sommertur. Uge 31 og videre frem: Den gode gamle åbningstid igen. Klub 85, Niels Brocks Gade 14A, 8900 Randers, tlf. 86 41 30 60 - mail: klub85@randers.dk


Tvillingerne 22 maj - 21 juni

Tvillingens tegn er et lufttegn styret af planeten Merkur. Det betyder, at folk født i Tvillingens tegn er livlige og snakker meget. De elsker selskab og er gode til at skabe en festlig stemning. De er kvikke og hurtige til alt. Der sker noget, hvor de er og det er ikke kedeligt. Tålmodighed er ikke deres stærke side, tvillinger kan ikke lide af sidde stille og trille tommelfingre. Vores kronprins Frederik er tvilling. Han har fødselsdag d.26. maj. Han er en typisk tvilling, som kaster sig ud i luften med faldskærm og elsker eventyr.

Holger 22. maj

Hella 29. maj

Gurli 2. juni

Tina 2. juni

Kent 2. juni

Carsten 4. juni

Helle 10. juni

Alice 10. juni

Irena 15. juni

Jes 17. juni

Lisbeth 19. juni

Bent 21. juni


Bofællesskabet Garnisonsvej Taget i brug som bofællesskab i 1991. Der er ansat 2 pædagoger - 1 på 37 timer 0g 1 på 32½ timer. Beboere: Torben, Helle, Michael og Erling.

Torben Funck: Han fortæller, at han har været med fra starten i GAIA museum, hvor han er ansat i rammeværkstedet. Torben har også en hjemmedag, hver anden mandag, hvor han gør rent og ordner praktiske ting sammen med sin kontaktpædagog. Han har deltaget i ture og ferier sammen med bofællesskabet. I fritiden går han rundt og kigger på byggeri og han er med til at holde haven i bofællesskabet. Han kommer i Klub 85 og han lytter en del til musik – hvor Bamses Venner er blandt favoritterne. Derudover besøger han jævnligt sin far.

<

Michael Christensen: Kommer fra Langå og flyttede ind i bof. Garnisonsvej for godt ét år siden. Arbejder i træværkstedet på Nyholm, hvor han blandt andet hjælper med at pakke hylder ned og stable på paller. Han saver og høvler ting til møbelindustrien og så skal maskinerne gøres rene hver fredag. Han kommer i klubben tirsdag og torsdag, hvor han hjælper Erling i baren. Michael samler på frimærker, mest Danmark og Grønland, og han går i frimærkeklub på Vorup Bibliotek. Han besøger sin far og hjælper med at slå græs. ”Jeg er glad for, at det ikke er en ”håndskubber”, siger han. Er glad for at bo i bofællesskabet – ”Vi hygger os sammen, spiller kort og går ture”. Beboerne skiftes til at dække bord, rydde af og sætte i opvaskeren.

Helle Christensen: Arbejder i cafe Handi, hvor hun blandt andet vasker op og ekspederer kunder, men hun skal jo også tørre borde af og støvsuge ind imellem. Hun fortæller, at hun er glad for at arbejde i cafeen og har tidligere været ansat i kantinen på Nyholm. I fritiden går hun til Banko tre gange om ugen. Om onsdagen er det Dansk hos AOF, hvor hun læser bøger og lærer noget om computere. Om mandagen er det så ridning på Kallehavegård. Hun har hjemmedag hver anden onsdag, her får hun sammen med kontaktpædagogen klaret de praktiske ting derhjemme samt besøg hos ”foddamen”, tandlægen m.v. Udover at Helle har en travl uge, så har hun også tid til at være sammen med Erling, som hun er forlovet med på 19. år.

<

>

>

Erling Jensen: Fortæller, at han flyttede fra Århus til Randers i 1985 og ind i bof. Møllegade. Da det blev nedlagt, flyttede han sammen med Torben og Helle til Garnisonsvej 8, hvor de har boet i ca. 4 år. Han arbejder i snedkerværkstedet på Nyholm samt to gange om ugen hos Darø Lampefabrik, hvor han pakker lamper. Han er glad for de to forskellige arbejder, for så bliver det aldrig kedeligt. ”Hjemmedag ? – for længst afskaffet”, siger Erling. Han er netop vendt hjem fra fisketur i Norge sammen med et hold fra Nyholm og han var så heldig ( og dygtig ) at fange 9 sej, nogle sild og fladfisk. Han fisker også i Udbyhøj sammen med Kaj, en kollega fra Nyholm. Han kommer i Klub 85 tirsdag og torsdag, hvor han står for salg af drikkevarer. Ellers kan Erling godt li’ at spille kort og gå ture med hunde.


M Å N E D E N S

O P S K R I F T

Kartoffelsalat. 4 personer Skær 1 kg kogte kartofler i en halv cm. tykke skiver. Dressing : ½ l crème fraice 18% 1 dl mayonaise 1 lille finthakket løg 2 tsk. karry 2 tsk. sukker ½ tsk. salt Rør creme fraice sammen med de øvrige ingredienser. Vend kartoffelskiverne i dressingen stilles koldt 1 time. Pyntes med fintklippet purløg og tomat både.

*

*

Vi har fået en ny pige herned i praktik - Charlotte W. Sejersen. Hun startede i praktik i marts måned. Ellers er alt hernede, som det plejer. Madder der skal smøres, salat der skal snittes, sandwich der skal laves og kager, der skal bages. Vi holder lukket i uge 27, men kunstskolen og klubben får mad som sædvanlig, men der er ikke andet salg fra cafeen, da vi skal gøre rent i denne uge.

Café Handi, Niels Brocks Gade 14A, 8900 Randers, tlf. 86 40 28 77


”Syng - med” fest på Nyholm. Medieværkstedet var på pletten ved årets ”Syng - med” festival på Nyholm. Det var dejlig solskinsvejr og alle havde en rigtig god dag. Interview med musikeren ”Flipper”

Jesper på trommer i Nyholm Band. Mon ikke det er Leon, der gemmer sig bag masken ?

”To kolde fra kassen” underholder.

...og så var der ansigtsmaling - Susanne Larsen får flotte kinder.

Anja

>>>

Her ser du de flotte squaredansere.

Carsten fra Medieværkstedet interviewer Lis & Per.

Medieværkstedet Viktoria, Niels Brocks Gade 16B, 2. sal , 8900 Randers, tlf. 86 40 75 77, mail: medie@fof-randers.dk


Nyt fra Koordinatoren

* Så er det sidste måned inden sommerferien og månedens vigtigste begivenhed er selvfølgelig

Sommerfesten lørdag den 19. juni. Skriv jer på opslaget i klubben og få en festlig aften, inden vi går på ferie. Brugerrådet har gennemført nok en weekendtur, endda med to overnatninger. Turen gik til en stor hytte ved Hjarbæk fjord og personalerne var Louise Friis og Pan Kjer (ja, det er Mais søn). De er begge pædagogstuderende og sammen med deltagerne og brugerrådet blev der skabt en rigtig god tur. Skal du på Sølund? Så husk at klubbens band spiller onsdag kl. 10 på store scene. Hvis du i løbet af sommerferien lærer at cykle på énhjulet cykel, jonglere eller lignende, så har vi brug for underholdere til HandiFestivalen lørdag den 14. august...

*

*

*

HandiHusets Brugerråd

Hella Germandsen Formand/Gaia Museum

Peter Rasmussen Klub 85

Lene Nielsen Gaia Museum

Jens Carl Kronholm Klub 85

Martin Jensen Medieværkstedet

Svend Aage Jensen Bifrost

Helle Christensen café Handi

Astrid Nielsen Bifrost

Heidi Wöhliche Café Handi

Heidi Ostenfeldt Medieværkstedet

*

Koordinator Poul Frederiksen, Niels Brocks Gade 12, 8900 Randers, tlf. 86 41 01 61, mail: pef@handihuset.dk


Sponsorer af HandiHus-bladet Bofællesskaberne i Randers kommune Ledelse og sekretær har til huse i HandiHuset. Grete og Niels deler kontor for enden af gangen på 2. sal i Niels Brocks Gade 16B. Bofællesskabernes hovednummer er 8711 8261. Pia Kirkegaard har kontor på samme adresse og har telefonnummer : 8640 8874 og mobilnummer 2961 8874.

Bliv abonnent på HandiHus-bladet!!! 10 numre årligt koster 245 kr. inkl. porto. Henvendelse til Medieværkstedet Viktoria på tlf. 8640 7577 eller mail: medie@fof-randers.dk

☺ ÅRHUS AMTSKREDS

HER ER PLADS TIL EN SPONSOR DET KOSTER KUN 1000 KR. OM ÅRET

Lev Århus Amtskreds arbejder for bedre muligheder for udviklingshæmmede og deres familier. Vi har brug for dig som medlem, så meld dig ind i LEV. Henvendelse til : Formand Jytte B. Sørensen Tlf. 86 22 46 31


Godt & blandet +

Tirsdag 13-4 begyndte jeg i praktik på Radio Viktoria. Jeg skal interwieve Helge Engelbrecht, Tom Lindby og måske Troels Trier. Jeg er glad for at være her og håber at blive fastansat. Der er et godt kammeratskab her. Vi er unge og lidt ældre, jeg er ikke den ældste. Jeg har været på besøg hos Radio Randers og det var meget hyggeligt. Der skulle ZidiDada interviewes. Jeg har lavet radio før på Radio Århus til et program for unge fra 14-18 år, hvor jeg fortalte om, at jeg gik til badminton, svømning og styrketræning. Jeg har også været i TV 2 Østjylland fra Mariager i et program, hvor der var musik med kendte og noget snak. Min praktik slutter 13. maj og det er jeg ikke glad for. PS. Jeg har også gået til mange rockkoncerter og kan lide at se film med Bruce Lee, Chuck Norris og Arnold.

Navn: Carsten Hørning Stilling: liggende hver morgen/journalist-praktikant på Medieværkstedet Alder: gammel og lugter næsten som gammel ost Højde: lidt større end en smølf Kendetegn: er næsten hvid håret Yndlingsdyr: en labradorhund, vov Yndlingsret i klubben: Kevins sovser og brændende kærlighed/pandekager Hobbys: musik hver morgen, DVD-film, sejle, ro, fodboldfan (Rooligan) Musiksmag: rock, U2 - spil aldrig klassisk musik for mig, så dør jeg.

Radio Viktoria sender hver Mandag kl. 18.00 - 19.00 på 104,9 mhz el. 94,4 Hybrid.

HUSK!!

Udsendelserne genudsendes torsdage kl. 10.00 - og kl. 10.30 oplæser John Nikolajsen fra Medieværkstedet de seneste servicemeddelelser fra Handihuset.

Her kan navnelabels sættes N

A

V

N

Medieværkstedet skal have indslagene til bladet senest d. 15. i hver måned. I kan aflevere indslag på diskette eller e-mail : medie@fof-randers.dk. Kom i god tid, hvis I ønsker at vi skal tage billeder for Jer til bladet. Dette blad er udgivet af Medieværkstedet Viktoria og produceret af værkstedets trykkeri “Hånd-Tryk”


juni 2004  

- Månedens bosted: Garnisonsvej. - Godt og blandet: Nye ansigter. - Gaia: Fortælledage og Designleg. - Café Handi: Månedens opskrift. - Medi...

Advertisement
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you