Page 1

www.handihuset.dk

Nummer 3 april 2007

Råhygge i Klub 85’s nye diskorum

Bifrost: Aktivt forår Gaia: Galleriåbning Klub 85: Bustur til festival Stjernetegn: VÆDDEREN Cafe Handi: Månedens lækreste opskrift Medieværkstedet: Forestillingen ”Sans” Koordinatoren: Sidste nyt Godt & blandet


Aktivt forår Der sker meget på Bifrost dette forår!

Thomas’ ca. 50 m Lange frise er sat op på Randers Banegård og vil blive officielt indviet ved en fernisering torsdag d. 19. april kl. 13.00. Elever fra Bifrost udstiller ca. 25 malerier hos boformen Gaia i Hjallerup i anledning af stedets indvielse, som finder sted fredag d. 27. april. Den 20. april har vi fernisering på en udstilling af malerier på Ladegården på Marienborgvej. Heidi har haft så meget succes med sine billeder i Japan, at hun nu er blevet tilbudt endnu en udstilling i en by som hedder Motomachi! Samtidig arbejder flere elever på en plakat til Café Handi. På Plakaten skal der både være tekst og billeder, der beskriver, hvad caféen kan tilbyde.

Nye udstillere i Cafè Handi

Kenneth laver grimasser

Per ved sit billede udstillet i Café Handi

De to nye udstillere i Café Handi bliver Kenneth og Per Hede. Deres billeder kan ses i Café Handi næste 2 måneder.

Sidst men ikke mindst skal nævnes, at Bifrosts elevudstilling i år har fernisering d. 11. maj i FOFs bygning på J. V. Martins Plads, da Helligåndshuset er under renovering. ... og så er der noget om en ræv - se side 10.

Kunstskolen Bifrost, Niels Brocks Gade 10, 8900 Randers, tlf. 86 42 43 13

2


Galleriåbning Søndag den 15. april kl. 14.00 er der åbning af Galleri Art Aparte.

Gurli fortæller om sin praktik på Børnehaven Lucernevej: ”Jeg synes, at det er hyggeligt at være der. Børnene og pædagogerne er meget søde. Jeg hjælper med at pakke madpakker ud, skære madderne i mindre stykker, hjælper børnene på toilet og leger med dem inde og ude. Nu skal jeg igang med forskellige projekter bl.a. til deres festival.”

Loppeeffekter GAIA Museum holder igen i år loppemarked i forbindelse med HandiHusfestivallen. Vi leder derfor efter effekter såsom: tøj, legetøj, mindre møbler, porcelæn, etc. Dog ingen hårde hvidevarer! Hvis du har noget, som du ønsker at give til loppemarkedet, så ring på 8640 3323 – og vi kommer og henter det. Du er selvfølgelig også velkommen til at bringe det selv.

Mediamuse Projektet (som I har hørt så meget om) med formidling over mobiltelefon, bliver lanceret for alle museer (AROS, GAIA Museum, Glasmuseet, Moesgård og Kulturhistorisk museum i Randers) på AROS den 16. april 2007.

GAIA, Niels Brocks Gade 16B, 1. sal, 8900 Randers, Tlf. 86 40 33 23, mail: de.gaia@randers.dk

3


Menu

Tirsdag

3/4 Kylling i karry med ris

Tirsdag 10/4 Stegt flæsk og persillesovs med kartofler Torsdag 12/4 Stegt kylling med kartofler og agurkesalat Tirsdag

17/4 Millionbøf

Torsdag 19/4 Medisterpølse og kartofler Tirsdag

24/4 Aspargessuppe med hjemmelavede flutes

Torsdag 26/4 Ribbensteg med rødkål og kartofler Ret til ændringer forbeholdes

Det sker i Klub 85 i april Tirsdag den 3. laves der påskeæg hos Merete. Torsdag den 6. har klubben lukket pga. Skærtorsdag. Fredag den 13. kl. 19.00 - 23.00 er det tid for månedens DISKO. Torsdag den 17. er der ikke dans med Krill. Onsdag den 25. har klubben lukket pga. udlandstur. Og så er der alt det, vi kender: Om tirsdagen er der fællessang, og bandet skal øve sig til sommerens opgaver. Onsdag øver koret fra kl. 19.00 -19.50. Torsdag er der dans kl. 19.00 med Krill. Fra kl. 19.00 øver kopibands. Per læser højt kl. 19.45. Tirsdag og torsdag kan du finde Merete i det kreative rum. På alle klubdage er der om eftermiddagen gåture i nærområdet. Så er der kaffe på kanden og blødt brød og gulerødder om eftermiddagen. 4


Hvad med en bustur til festival

- i Györ i Ungarn med klub 85? Vi kører tirsdag den 3. juli om morgenen, og vi er tilbage onsdag den 11. juli om aftenen. Vi overnatter to gange på hotel på vejen ned og igen to gange på vejen hjem, så køreturen virker ikke så lang. Prisen er 4.400 kr., og den dækker busturen, hotelovernatninger og alle måltider (undtagen frokost undervejs ned og hjem). Der er endnu få ledige pladser. Henvend dig i klubben til Inge eller Poul.

Diskorummets nye look Claus og Bent fra Medieværkstedet Viktoria afprøver hyggen i det nyrenoverede diskoteksrum. Klubmedarbejder Jan N. Pedersen har kreeret de farvestrålende plakater på væggen. De er lavet på baggrund af fotos af klubmedlemmer med efterfølgende behandling i et billedredigeringsprogram.

Koncert med vokalgruppen AIRMALE Tirsdag den 1. maj kommer de 4 mandlige medlemmer af vokalgruppen AIRMALE og optræder i klub 85. De starter kl. 19 og vil optræde i 2 x 20 minutter. Kom og hør de velklingende harmonier!

Klub 85, Niels Brocks Gade 14A, 8900 Randers, tlf. 86 41 30 60 - mail: klub85@randers.dk

5


Vædderen

21/3 - 20/4

Vædderen er et ildtegn styret af planeten Mars. Det betyder, at mennesker født i vædderens tegn er meget energiske og handlekraftige, altså nogle rigtige ledertyper! Væddere er ikke bange for at tage beslutninger, de handler hurtigt og siger direkte, hvad de mener. De er ærlige og spontane. Det kan godt virke stødende på omgivelserne, men ikke ondt ment. Der er ikke ret meget, en vædder er bange for, han/hun kaster sig hovedkulds ud i livet med en sikker tro på, at det vil gå godt. Vædderens mennesker kæmper for det, de har kært og har høje idealer. Vædderens tegn er det første af de 12 stjernetegn. Oliekridt på karton: Thomas Schmidt

Heidi 29/3

Per 29/3

Henning 6/4

Gorm 7/4

Per 10/4

Torben 10/4

Frede 13/4

Astrid 18/4

Lene 19/4

Carl 19/4

Leif 20/4

Ann 20/4

Andre fødselsdage: Torben Boelsmand 1/4 og Michael Nielsen 13/4 6


Nyt fra Medie Hej, jeg hedder Annette, og jeg er startet på medieværkstedet d. 12. marts. Jeg var i en god og spændende praktik i efteråret og er nu kommet tilbage i arbejdsprøvning, foreløbig frem til oktober måned. Jeg er uddannet pædagog og har arbejdet på specialskole og døgninstitution i mange år. Det er helt nyt for mig at lave radio og blad, og jeg glæder mig meget til de nye udfordringer. Medieværkstedet Viktoria har haft Carsten S. og Johannes på rundtur i Second Life. Det er der kommet følgende beskrivelse ud af:

Vores tur til Second Life I denne måned vil vi anmelde Second Life for jer, der ikke kender det. Second Life er en 3-dimensionel verden, hvor man kan bevæge sig rundt med sin egen 3D-figur. Nogle kalder Second Life for 3D-udgaven af internettet, og sikkert er det, at interessen er meget stor. De over 4 millioner brugere snakker sammen, møder nye venner, shopper, går på opdagelse, benytter mange underholdningstilbud og skaber et helt nyt virtuelt fællesskab. I den virtuelle verden bruges en valuta som hedder Linden Dollars (50 Linden Dollars svarer til 1 dansk krone). Man starter med at lave et brugernavn og en avatar, man vælger så, om man vil være en mand eller en kvinde (der er 5 forskellige af hvert køn). Når man har valgt den, man vil være, så kan man vælge at lave sig om måske med brede skuldre eller noget andet og skifte tøj, hvis man vil det. Nogle af de steder man kan besøge er dele af Danmark, f.eks. Korsbæk fra Matador, Ungdomshuset, Tv2 News, DR, P3 radio og alle mulige steder fra hele verden. Og man kan få venner fra hele verden, hvis man har lyst til det. Her er så nogle billeder fra Second Life.

I Second Life er Ungdomshuset genopstået, og det er Carsten og Johannes, der står i forgrunden og kigger på.

Her er hovedgaden i Korsbæk fra Matador

Oplevet og skrevet af Carsten og Johannes

Carstens og Carstens avatarer ...!

Man kan gå på diskotek, danse og tjene penge

7


Månedens opskrift Guacamole (ca. 4 personer)

Ingredienser: 2 avocadoer saft fra ½ lime 2 spsk. hakket tomat 2 spsk. fint hakket løg 1 spsk. hakkede jalapenoer

Smag til med saft og peberblandingen, som er: 2 dele cayennepeber 1 del hvid peber 1 del sort peber

Tilberedning: Skær avocadoerne midt over. Fjern skrællen og sten. Mos avocadokødet med en gaffel. I avocadomosen blandes de hakkede tomater (2 spsk.), de fint hakkede løg (2 spsk.), de hakkede jalapenopebre (1 spsk.) og saften fra den ½ lime. Guacamolen omrøres til en ensartet masse. Smages til med salt og peberblandingen. Guacamole kan anvendes til bl.a. tapas. Vi har i Caféen brugt GUACAMOLEN i en lækker trekant-sandwich med hytteost og bacon. Café Handi, Niels Brocks Gade 14A, 8900 Randers, tlf. 86 40 28 77

8


Forestillingen

”SANS”

Mens vi venter ....... Der var nogle imponerende masker

Tirsdag den 27. marts var Claus, Heidi, Martin, Johannes og Annette fra medieværkstedet på teatertur. Heidi har stået for det skrevne, og Claus gav debut til sit nye kamera. Forestillingen hed ”Sans” og blev opført af elever fra Odinskolen. Instruktion: Jesper Kjærgaard og Lone Vinge

De har øvet fire uger på det. Stykket er skrevet af Jesper og Lone. De medvirkende er kommet med mange ideer og meget af stykket er improviseret. De er seks skuespillere med hver sin sans, men to med smagssans, én med følesans, én med synssans, én med høresans og én med lugtesans. I stykket kom Tom ind og tryllede sanserne frem på de forskellige. Mogens fik smag, Inger fik lugtesans, Dorte og Mogens fik smagssans, Casper fik følesans, og Sidsel fik synssans. Kim fik høresans. I stykket duftede pigerne, og drengene lugtede af mandehørm. 3. årgang og elever på årskursus har lavet stykket. Halvdelen var på scenen, og den anden lavede kostumer, plakater og indbydelser. Maskerne var lavet af papmache og liggeunderlag, og som I kan se på billederne, er der også brugt CD-er og plasticposer. Vi synes alle sammen, det var et rigtig godt stykke, og det var nogle rigtig flotte kostumer.

Her har alle skuespillerne taget opstilling

En scene fra stykket

Der blev også budt på ”sansekage”

Medieværkstedet Viktoria, Niels Brocks Gade 16B, 2. sal , 8900 Randers, tlf. 86 40 75 77, mail: medie@fof-randers.dk

9


Nyt fra koordinatoren Hvis nogen skulle have glemt det, så har Handihuset et brugerråd med to brugerrepræsentater fra hvert sted i Handihuset. Hella fra GAIA har været formand næsten lige så længe, nogen kan huske. Men på det sidste møde i Brugerrådet d. 7. marts skete der noget. Hella ønskede at holde som formand, men fortsætter som den ene af GAIAs to repræsentanter i rådet. Herfra skal der lyde en stor tak til Hella for det store arbejde, hun har ydet gennem årene. Ny formand blev den hidtidige næstformand, Astrid fra Bifrost, og ny næstformand i stedet for Astrid blev Jens Carl fra Klub 85. Vi ser alle frem til et godt og måske langvarigt samarbejde. Så en lille husker, der skal skrives i kalenderen: Brugerrådet arrangerer forårstur for hele Handihuset mandag d. 21. maj. Vi lukker hele huset og tager med Aage Bechs bus til Labyrinthia i Rodelund syd for Silkeborg, hvor de reklamerer med labyrinter i alle størrelser fra Danmarks største til de allermindste. I kan godt glemme alt om at smøre madpakke. Brugerrådet arrangerer fællesspisning. Eftermiddagskaffen bliver serveret på Himmelbjerget. Flere oplysninger følger. Koordinator Per Kolstrup, Niels Brochs Gade 12, 8900 Randers, tlf. 86410161, mail: per@handihuset.dk

TR

S VE

E

EG

E EG

G

E TR

S

T

E

-R

R GE

RE

ES

V RÆ

E ÆV

VE

ER

ST

E ÆV

G

E TR

ÆV

R R-

Æ -R

R

ST

E ÆV

VE

R R-

T

ES

ÆV

T ES

RE

R GE

-

V RÆ

TR

E

G RE

ÆV

R R-

S VE

ER

G RE

R GE

E ÆV

-R

S VE

R GE

E ÆV

-R

E

Æ

ES

V RÆ

R R-

R

GE

E TR

Æ -R

E

EG

R ST

VE

GE

E TR

ER

G RE

ST

TR

G

RE

T ES

ER

VE

Æ -R

E

R ST

VE

R

R

G

RE

ST

Æ -R

E EG

ER

E ÆV

E

GE

RE

T ES

R R-

-

R R-

E TR

ES

R GE

VE

R

ST

T ES

R R-

EG

R ST

Æ

V RÆ

Æ -R

ÆV

-R

RE

T

V RÆ

ÆV

GE

E

R ST

R

E EG

R GE

R-

R

E ÆV

G

RE

T ES

Æ -R

ER

ES

V RÆ

E EG

R

GE

E TR

E

EG

R ST

VE

E

ST

ES

V

E

EG

Æ -R

R R-

EG

R ST

-R

RE

T ES

ER

G RE

E TR

R

T ES

ÆV

VE

E ÆV

R GE

S

VE

R GE

V RÆ

ST

R

ER

R-

E EG

R ST

Æ -R

G RE

R ST

E S -R ER EG VE G R R Æ E T E R ÆV R S G T R E E S V E bag øret - faktisk Ehar R han fundet Det er ikke sådan, Æat Kenneth har haft enVræv TR R G ER ES Æ E G V R R E den til storskrald Det var jo ikke til atSstå R liggende i en skuffe. T for, så den blev TR RÆ RE GEtil kunstskolen Bifrost, S E E V bragt tilbage hvor den nok skal få kærlig omsorg. G VE Æ E TR R Æ R S T VE -R ES RE V R RÆ G E E RÆ EG TR 10 RS


Ridderne Af Det Runde Bord ...

HandiHusets Brugerråd

er det dog ikke - men derimod Cafe Handis personale, der nyder den første forårssol. Billedet er taget ud af vinduet fra Medieværkstedet på 2. sal.

Hvorfor kan kineserne ikke spille fodbold??!

Her skal Anette Ulbrichtsen stå fotografen er på vej ...

Hver gang de får et hjørne, åbner de en grillbar ;-)

Jes, Lene, Heidi, Hella, Peter, Astrid, Jens Carl, Martin og Holger. 11


Godt & blandet Hjemmevejlederteamet i Randers Kommune. Ledelse og sekretærer har til huse i HandiHuset. Grete og Helle deler kontor for enden af 2. sal i Niels Brocks Gade 16 B. Hjemmevejlederteamets hovednummer er 8711 8261. Ledsagerteamets telefon er 8711 8261. Niels Rasmussen, Lars Bak og Pia Kirkegaard har kontor på samme adresse. Niels’ telefon: 8643 8676 og mobil 2966 8182 Lars Baks telefon: 8643 8676 og mobil 3055 3168 Pias telefon: 8640 8874 og mobil 2961 8874

Bliv abonnent på HandiHus-bladet!!! 10 numre årligt koster 160 kr. inkl. porto.

HER ER PLADS TIL EN SPONSOR DET KOSTER KUN 1000 KR. OM ÅRET

Henvendelse til Medieværkstedet Viktoria på tlf. 8640 7577 eller mail: medie@fof-randers.dk

Sponsor: Radio Viktoria

sender hver mandag kl. 19.00 - 19.30 på 104,9 mhz el. 94,4 hybrid. Her kan navnelabels sættes

HUSK!!

N

A

V

N

Udsendelserne genudsendes torsdage kl. 11.00 - og kl. 11.30 oplæser Carsten Hørning eller David Stelsberg fra Medieværkstedet de seneste servicemeddelelser fra HandiHuset.

Medieværkstedet skal have indslagene til bladet senest d. 15. i hver måned. I kan aflevere indslag på diskette eller e-mail : medie@fof-randers.dk. Kom i god tid, hvis I ønsker at vi skal tage billeder for jer til bladet. Dette blad er udgivet af Medieværkstedet Viktoria og produceret af værkstedets trykkeri “Hånd-Tryk”

12

April 2007 CS  

Koordinatoren: Sidste nyt Cafe Handi: Månedens lækreste opskrift Klub 85: Bustur til festival Gaia: Galleriåbning Medieværkstedet: Forestill...