Page 1

Designmanual for Fish Food AS

fish food


Fish Food AS Fish Food er en bedrift som startet opp for et par år siden, men har ikke hatt økonomi til å satse på den visuelle profilen. Etterhvert har de funnet ut at en ny profil kan hjelpe dem med å skaffe flere kunder, fler sammarbeidspartnere og mere tillitt blandt kundene og samtidig virke mere profisjonelle på det de gjør. Restauranten ligger i Bergen, og har derfor tilgang til fersk fisk, som kan forsterke deres image på kvaliteten. Den gjennomsnittlige kunden som er innom på Fish Food restaurang er en som er villig til å prøve gamle tradisjonelle fiskeretter med en ny vri. Det er ikke et krav om veldig høy inntekt, men kan ha råd til å unne seg en kveld ute i ny og ne. Bedriften valgte derfor å komme med en ny grafisk profil for å komme lettere inn til kundene. Og også for at de innså at dette var en måte å tjene penger på over det lengere løp.

2


Innhold 4 L ogo 5 G rafiske elemen t er 6 Visittkort 7 Bre vark 8 M e ny 9 Forkle 10 Hatt 11 Bil 12 Typografi 3


Logoen til Fish Food skal representere det stilfulle med restauranten, og folk skal ha lyst til å gå inn å kjøpe mat

fish food

når de ser den. De skal også skjønne bedriftens verdier og dens visjoner. Dette blir formidlet ved å ha blå farger (vann), og en fisk i siden. Sirkelen representerer det komplette ved restauranten og at den kan tilby alt innen fisk. Målet med logoen er at den skal bli oppfattet lett og den skal lett huskes. Logoen skal brukes i farger så lenge det kan, slik som eksempelet nederst til venstre. Logoen skal ikke forandres på noen måte.

fish food

4


Grafiske elementer Buen og fisken er sentrale elementer i den nye visuelle profilen. De bidrar til å øke gjenkjennelsen av Fish Food, og også kjøperlysten. De skal ikke brukes som en logo, men sammen med logen for å forstere uttrykket, og det Fish Food tilbyr. Eksempler på dette er brevark, visittkort o.l.Disse elementene kan brukes som utfallende elementer. Gråfargen er av 40% svart. Blåfagren kan også brukes i 40%. Blåfarge: C: 64 M: 7 Y: 0 K: 0

Gråfarge: C: 86 M: 85 Y: 79 K: 100

R: 79 G: 185 B: 229

R: 0 G: 0 B: 0

4


R:255 G:255 B:255 C:0 M:0 Y:0 K:0

Farger Fargene til Fish Food skal representere vann og fisk. Sammen

R:0 G:0 B:0 C:86 M:85 Y:79 K:100

med disse er den hvte og den svarte fargen avgjorende for å få frem det profisjonelle. Fargene blir også brukt i en gradient i de forskjellige dokumentene, og på enkelte steder i de grafiske elemtene. Gradientfargene blir brukt som sekundærfarger, men skal ikke bli

R:79 G:185 B:229 C:64 M:7 Y:0 K:0

brukt om elementet er alene på arket, kun om det er en forsterkning til bedriften. Som på for eksempel et brevark. Logoen er i de to blåfargene og den hvite, og skal brukes i de fargene så langt det er mulig. Dette skal hjelpe bedriften med å bli gjenkjennelig.

R:27 G:143 B:171 C:79 M:29 Y:24 K:0

6


Meny HOVEDRETTER BACALAO BESTE’S FISKE GRYTE FAMILIEN HARDYS TUNFISK-SALAT

Menyen skal få kundene til å sikle over all den gode maten, og skla derfor fremstå som både “classy”, og smakfull. Man skal se det er kvalitet som serveres.

FISK MED FENNIKEL OG GORGONZOLA GRILLSPYD

Her blir fisken brukt som grafisk element, sammen med

HOT BLÅSKJELLGRYTE

logoen øverst i venstre hjørne. Manyen er heller ikke

LAKS TIL HVERDAGS

symetrisk, dette for å skape en litt mer dramatisk gang

LAKSEFILLET ALA PETTER DASS

over det, samtidig at det skal virke moderne.

SEIKARBONADER SKALLDYRSAUS SYLTET LAKS TORTILLA MED LAKS BURGER MED LAKS PASTA MED LAKS

7


Brevark og konvolutt

fish food

Fish Food AS Fiskevegen 2 5020 Bergen

26.05.11

Nullandit niat ullam, quat niatin vulla am, volorero commy nulput autpatet praesenibh ent nullut utat. Or accum venis ea adip eumsan vent non heniam, consequisi blandionse erosto conulla con veliquis dion utat velenit niatuer cincidunt augiamconum zzrit prat ut erat. Odolorem dolorperatum vel iustrud molore dignisi. Deliquat. Onullutpatie min ercing eugait lum vullaorper secte feuisim velent augait ex et, quat utpatis nonsenit prate mod et ipis ad dui bla facidunt ex exero consectem iliquis dunt irit accum nit pratuer ilit ulla core dolorper sit nonsequis non er sit, ver sim ipisi ex eu feum quamcore faccum zzrilis ciliqua mcorerostrud

Brevark og konvolutt er det som blir sendt ut til kunder,

molorero consequatue ming ea amet ulputpatem dolore ver sum do od er sustrud tionsecte vel doluptate tie facip ea faccum ilisit, qui tetumsandre del do

og eventuelle sammarbeidspartnere. Siden Fish Food er

dolum in vendrerat aci ex euguer iriure modolutat vendip ea feuisi blamcommod tionsed te dolorpe raestrud eugiat ut wiscilit ate dolore feuis nonsed exer se-

en ganske ny bedrift er det viktig at det første inntrykket

quipit, venis et,

gjenspeiler bedriften, og deres tilbud. Mvh. Ina Pettersen Jevne

Buen gjenspeiler en bølge i vanet og finnen til fisken. Den runde formen skal skaper bevegelse og dynamikk så det blir en kontrast til den firkantede ytterformen. er im

Fr ke

Fonten som er brukt er Helvetica Neue, Light. I 12 pt. Malene skal ikke forandres på, heller ikke opacity på konvolutt. Dette kan svekke budskapet til bedriften.

Bergens beste fiskerestaurant, Fish Food. Et godt utvalg fisk med utmerket kvalitet.

fish food

8


Visittkort På visittkortet ligger logoen øverst til venstre. Samen med den er det en beskrivelse av Fish Food AS, som skal trekke kunder, og skaffe tillitt. De grafiske elementene er i sammenheng med logo og bil, for å skape en sammenheng og en helet. Denne helheten skal tilsammen gjøre så bedriften ser troverdig ut. Bergens beste fiskerestaurant, Fish Food. Et godt utvalg fisk med utmerket kvalitet.

Visittkortet har trykt bare på en side, det er på grunn av bedriftens økonomiske situasjon. Siden bedriften er på en

INA PETTERSEN JEVNE Kokkeassistent Mob: 411 23 976 Mail: inapj@fsfood.no

vanskelig skille i det å satse litt høyere, er dette en av tingene de har innsparinger på.

9


Arbeidsklær For at restauranten også skal fremstå som profesjonell både utad og innad i bedriften. Kundene er også i restauranten og for å vise at bedriften er profisjonell er det der det må vises. Kokkene i butikken er kilden bak hele, ved at de lager maten kundene skal kjøpe. Det er da veldig viktig at de fremstår som profisjonelle, og skaper tillitt til maten de lager. Arbeidsklærne skal også være konfortable for de som arbeider. De elementene som er trykt på klærne er trykkte i sammarbeid med komfort.

10


Firmabil For at bedriften skal få litt gratis markedsføring har de ansatte tilgang til bedriftens bil. Siden dette er den eneste måten bedriften kan markedsføre seg selv ute til “vanlige” folk. På bilen er logoen forran på panseret, og noen av de grafiske elementene på venstre side. Her skal det ikke brukes logo i svart, men i farger.

11


Typografi Skrifttypene som blir brukt i den nye visuelle proďŹ len er Helvetica Neue Light og Helvetica Neue Regular, begge i 12 pt. I overskrifter skal det brukes enten Castorgate som blir brukt i logo, eller helvetica i versaler. Skrifttypen som blir brukt er en grotesk font, for ĂĽ formidle at dette er en moderne bedrift. Skriften kan brukes med 1,5 i linjeavstand. Og alltid i fargen svart. PĂĽ brevarket kan ikke skriftene byttes om, heller ikke overskrifter, og mellomtitler om det er aktuellt.

12


Designmanual for Fish Food AS  

Skoleprosjekt

Designmanual for Fish Food AS  

Skoleprosjekt

Advertisement