Issuu on Google+

Portfolio Of Robert Benner Auburn University


KZ : House Renovation

2

Pelouze Conference Center

3

Chicago Children’s Hospital

4

Natural History Museum

5

Rural studio :Rose Lee house

6

2-D Work

7

Sculpture Work

Table Of Contents

1


1 2 3 4

KZ : House Renovation

ARIA Thesis: Prof. Kevin Moore & Justin Miller Summer 2011 The focus of this project was to address the current problems of the fraternity house by renovating the existing house and making a small addition. This is accomplished by adding space on the top floor, along the sides of the center bar, to allow larger single person bedrooms with shared or private bathrooms for up to 16 occupants. The entry floor is turned into the formal space of the fraternity with a large dining/meeting space, the president’s office, bathrooms, and a formal living room. The ground floor is used as a social space with large open rooms for events, meetings, or relaxing. The use of different materials and lighting conditions creates distinct atmospheres in each space.

5 6

KZ : House Renovation

7


KZ : House Renovation


KZ : House Renovation


1 2 3 4

Pelouze Conference Center 4th year: Prof. Kevin Moore Spring 2011

In this project we were renovating an old building from the 1940s to accomidate a conference center and rentable office space. The central skylight and heleostat are used to get light down to the coference space which occupies the bottom 3 floors. This atrium space also gives the office space more natural light and desitred interior space.

5 6

Pelouze Center

7


Pelouze Center


Pelouze Center


1 2 4 5 6 7

4th year: Prof. Kevin Moore Fall 2010

This was a 20 week long project in which a children’s hospital that is around 500,00 square feet. The main focus of this hospital is on the patient floors. They are developed around a central sun space where all the public functions are located, including a waiting area; the children’s play area, elevator and stair lobby. Patient rooms on the north side shift in and out and realign to provide spectacular views of Lake Michigan and Seneca Park. As the room’s shift, windows open up on the sides to reduce glare and provide more views. In the center of the hospital, parents, visitors and staff transfer at a sky lobby creating an active public place. This place includes a rehab center, cafeteria, chapel, and a healing roof garden. This large internal public space also separates visitors to in-patient and outpatient care. On The ground floor, drop-off and pick-up is similar to the women’s hospital next door. This allows a green walkway between the two hospitals to connect the hospital district to the museum and park on Chicago Avenue.

Children’s Hospital

3

Chicago Children’s Hospital


Ground Floor Lobby: Scale 1/16”= 1’0”

Sun Space On Patient Floors

Section A : Scale 1/32”= 1’0”

Patient Floor: Scale 1/16”= 1’0”

Patient Room Patient Floor: Scale 1/16”= 1’0”

Patient Room: Scale 1/4”= 1’0” Based Off Clemson IRP Room “Innovations in Hospital Architecture”

View To Lake


Patient Ro

View To Lake

Children’s Hospital

Patient Room: Scale 1/4”= 1’0” Based Off Clemson IRP Room “Innovations in Hospital Architecture”


Views T

Drop

S

Ground Floor Lobby: Scale 1/16”= 1’0”

Section A

Patient Floor: Scale 1/16”= 1’0”


PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

Chicago Hospital :Structure and Diagrams Bob Benner

The main focus of this hospital is on the patient floors. They are developed around a central sun space where all the public functions are located, including a waiting area; the children’s play area, elevator and stair lobby. Patient rooms on the north side shift in and out and realign to provide spectacular views of Lake Michigan and Seneca Park. As the room’s shift, windows open up on the sides to reduce glare and provide more views. In the center of the hospital, parents, visitors and staff transfer at a sky lobby creating an active public place. This place includes a rehab center, cafeteria, chapel, and a healing roof garden. This large internal public space also separates visitors to in-patient and outpatient care. On The ground floor, drop-off and pick-up is similar to the women’s hospital next door. This allows a green walkway between the two hospitals to connect the hospital district to the museum and park on Chicago Avenue.

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

Chicago Children’s Hospital Room Detail Robert Benner (Bob)

Structure Detail

Concrete Beam with Steel Reinforcement

Aluminum paneling

Double Pane Glass

Chicago Children’s Hospital Room Detail Robert Benner (Bob)

Modular window unit Elevation

Stairs Insulation

Mechanical Floors

Aluminum paneling

Heat - Boilers Cooling - Condensers and fans Electrical

Concrete Column with Steel Reinforcement

Section detail : 1/2” = 1’0”

Plan : 1/2” = 1’0”

Elevation

Corner Detail: 1” = 1’0”

Corner Detail: 1” =

Section detail : 1/2” = 1’0”

Chicago Children’s Hospital Room Detail

Robert Benner (Bob)

Section detail : 1/2” = 1’0”

Elevation

Corner Detail: 1” = 1’0”

Children’s Hospital

Elevators


Natural History Museum


1 2 3 4 5 6

Natural History Museum 2nd year: Prof. Dagg Spring 2009

This project was an exploration of the capacity of wood and how to use it as the primary structure of large open spaces. Hyperbolic parabolas were used to create a curved exterior skin on the side of the hill where the museum sits. The layout was based on the curve of the hill and two off-set circles which determined the size of the bays and the height of the roof. This project received third place in the Alabama Forestry Wood Design Competition, which is a 2nd year competition in which a primarily wooden building is designed.

Natural History Museum

7


Natural History Museum


Natural History Museum


Rural studio :Rose Lee House


1 2 3 4

6 7

2nd Year:Elena Barthel/John Marusich FALL 2008

Worked with 15 other students to design and start building the house. The first half was intended to be designed and built by the fall semester and then expanded by 17 other students in the spring semester. The house was built for 64-year-old Rose Lee Turner and her two sons, BJ and Jason. The house, when finished, was three bedrooms one bath.

Rose Lee house

5

Rural studio :Rose Lee house


Rural studio :Rose Lee House


Rose Lee house


1 2 3 4 5 6

2-D Work

2-D Work

7


2-D Work


2-D Work


2-D Work


1 2 3 4 5 6 Spring 2008

Sculpture Work

7

Sculpture Work


Sculpture Work


Sculpture Work


Sculpture Work


Education Auburn University

Bachelor of Architecture [expected graduation May 2012] 3.46 GPA Bachelor of Interior Architecture [expected graduation May 2012]

Study Abroad, Auburn Architecture Florence, Italy Spring 2010

Experience CADCIT Help Desk

Fall 2010-Present Maintain printers,computers, and software around Dudley Architecture building

Rural Studio , 2nd Year Program

Rose Lee house [Fall 2008] Worked with other students to design and build a house

Awards and Honorable mentionALAGASCO Competition 2010 Honors 3rd Place Alabama Forestry Wood design Competition 2009

Resume

Skills Manual

Drafting Model Making Sketching Welding

Computer

AutoCAD Adobe Photoshop, InDesign , Illustrator Google Sketchup


Robert Benner

Contact Information

104 Old Spanish Trail Alabaster, AL 35007 Tel. 205-821-2806 robertbenner@gmail.com


Benner_Robert