Page 1


STELLA / DESEMBER 2011

Innhold SANS 21 | NYHETER FRA INN- OG UTLAND Les om Veronica Maggios favorittfestlåter, kule partysko, deilige cocktailoppskrifter og de beste utstillingene.

28 | STJERNESKUDDET

Ingeborg Schübeler Gillemo er gullstrupen vi garantert vil høre mer til.

32 | REDAKSJONENS FAVORITTER Stellas utvalgte for desember.

PORTRETTET 36 | STYRKEPRØVEN Synnøve Macody Lund er sterkest når det stormer som verst.

GLØD 46 | JULEBORDFIN Markerte øyne, bryn eller lepper? Velg én og kupp hele festen.

50 | ØYEBLIKKELIG VAKKER Bli festklar over natten.

52 | AKKURAT NÅ Fine gaver du helst vil beholde selv.

Jeg har alltid vært jævlig sjenert MØT SYNNØVE MACODY LUND I PORTRETTET

side 36

54 | UNDER HUDEN Kate Winslet og Lancôme fronter Golden Hat-prosjektet.

56 | EKSPERT: SKJØNNHET Silvanys favoritter denne måneden.

58 | I TIDEN Alt fra backstagetrender til tyggistester.

60 | SKJØNNE NYHETER De nyeste godsakene innen kosmetikk.

62 | FORAN SPEILET Jenny Skavlans beste tips og triks.

    desember 2011

9


LIV 66 | LIVSPLAN

46

Det går helt fint å oppnå det du vil her i livet, om du har en plan eller ei.

72 | PSYKOLOGEN Ikke gå i flørtefella på kontoret.

76 | GOD BOK

Kupp julebordet med heit sminke.

Les om bøkene som har inspirert skuespiller Marte Germaine Christensen.

78 | BALANSEGANG Smykkedesigner Zuzanna G kombinerer jobb og familieliv.

82 | ANGST FOR SMALLTALK? Lær deg triksene!

84 | LITTERATUR Å RØDME AV Møt kvinnene som skriver om sex.

66

90 | JULEGAVEINSPIRASJON Fire bra damer, og det de ønsker seg til jul.

Skuespiller Lisa Loven Kongsli har en plan – og følger den!

94 | KONTORFEST Slik kler du deg til jobbjulebordet.

104 | JOBBSTIL Elise Skogrand har en rå og rocka stil.

84

PULS Edy Poppy er blant damene som gjerne skriver om sex.

110 | PERSONLIG TRENING Små, personlige treningssentre popper opp.

114 | GYMTIMEN Prøv rytmisk Sh'bam og harde «chin-ups».

116 | TRENINGSDAGBOK Elisabeth Braathen trives på toppene.

110

118 | MÅNEDENS KICK 120 | EKSPERT: SUNNHET

Stadig flere velger små sentre med personlig trening.

122 | STELLA TESTER Vi har prøvd beintøff sirkeltrening.

124 | MAT Deilig tapas funker også til jul.

90 NR. 9 / DESEMBER 2011 PRIS: 69,95

1151

NYHET!

54

MMM… SJOKOLADE

UNIKE JULEGAVEIDEER

JA, DU HAR LOV!

FRA OSS TIL DEG!

FESTKLAR?

SYNNØVE MACODY LUND

SE SMINKEN, KLÆRNE, OG MATEN

Om kometkarrieren og livet etter bruddet

+ BLI EN MESTER PÅ SMALLTALK

DAMENE SOM SKRIVER RÅTT OM SEX

Unngå flørtefella på jobb

SLIK LEGGER DU EN LIVSPLAN – OG FÅR DEN TIL Å FUNKE BC

1335

1

09

FOTO SIMON SKREDDERNES STYLING ANJA STANG MAKEUP OG HÅR MIRIAM ROBSTAD/PUDDER FOTOASSISENT KYRRE KRISTOFFERSEN STYLINGASS. MARY-JANE BAUTISTA BILDEBEHANDLING KILLYOURIMAGE PALJETTKJOLE FRA VALERIE, KR 3500. HÅNDSKRIFT MOLLY BARTLING

KR 69,95

mars 2011

10 

LESERSITATET:

130 | SJOKOSJOKK

Se ønskelistene til fire kule damer – og bli inspirert!

«Det mest intelligente og velskrevne bladet jeg har lest!»

desember 2011

Fristende sjokolader med spennende smaker.

LØST OG FAST

94

Slik vil vi kle oss på julebordet i år.

12 Leder

138 Neste utgave

16 Leserbrev

141 Ikonet

18 Bak kulissene

142 Forhandlerliste

134 Kvinne å google

146 Spaltist


GLØD / TREND

Festfin

Kupp julebordet med et par penselstrøk. VED SILVANY BRICEN FOTO RENATE THORSETH HÅR AGNES GULDBRANDSEN/ PUDDER/GEVIR MAKE-UP MIRIAM ROBSTAD/PUDDER MODELL RUTH/HEARTBREAK STYLING ANJA STANG FOTOASS. MIKAEL FAKHRI  HÅRASS. LINN JØSSANG HELGELAND

Maskara fra SENSAI, kr 255. Foundation fra CHANEL, i fargen «Beige», kr 455.

DUKKEBLIKK

Pensel fra ART DECO, kr 70.

Flytende eyeliner fra MAYBELLINE, kr 149.

Vipper – jo mer markerte, desto bedre – er årets store trend. Kombiner volummaskaraen med en våt eyeliner for et intenst sterkt blikk.

1. 2.

Du trenger kun litt foundation, men dekk til ujevnheter under øyne, rundt nesen og på haken. Legg deretter litt løspudder over. Lukk øyet og trekk lokket opp mot brynet, så du kommer helt inn til vippekanten med eyelinerpenselen. Bruk kajal under øyet for en mykere linje.

3.

Fukt leppene med leppepomade, og bruk lipliner som leppestift.

Neglelakk fra DIOR i fargen «Or Divine» nr. 221, kr 215.

Concealer fra LANCÔME, kr 305.

EKSPERTTIPS: Våt kajal krever presisjon og ­trening. Tegn opp streken med en lysere kajal først, og fyll på til du mestrer penselen.

Lipliner i fargen «Knitted pink» fra MAKE UP STORE, kr 135.

46 

desember 2011


Kjede fra H&M, kr 129. Kjole med lær fra H&M MONOCHROME, kr 999.

    desember 2011

47


LIV / KARRIERE

SILJE VALLESTAD (33) BOR: Med mann og tre barn i Bergen. BAKGRUNN: Cand.mag. i samfunns-økonomi fra UiB og master i strategi og ledelse fra NHH. Startet selskapet Bipper i 2007. Årets gründer i 2011. Ble i oktober kåret til Vestlandets største ledertalent. Hvordan holde seg til planen? – Ikke gi opp. Forbered deg på at det blir tøft. Ri av stormen, og legg nye strategier. Selv om du legger opp et drømmescenario, må du gå mange runder underveis. Vit at det kan være ensomt på toppen.

66 

desember 2011


Suksessformelen

Trenger vi en plan for å oppnå det vi vil i livet? Eller kan du rett og slett ende med å planlegge deg bort fra lykken? TEKST KRISTIN GUTTORMSEN FOTO PAUL SIGVE AMUNDSEN

v

i legger lista høyt, for karrieren, kjærligheten og livet selv. Selv om vi vet, på Kierkegaardsk vis, at livet må forstås baklengs, lever mange etter en livslang «må gjøres»-liste. Gjerne med spesifiserte mål innen ett år, eller til og med den ambisiøse femårsplanen. – Gud ler av deg når du legger planer, sier organisasjonspsykolog Cathrine Moestue. – Men en plan er kjempebra! Så lenge det er en ekte plan. Du må legge premissene for planen din. Den må springe ut fra ekte interesser og verdier. ET ORDTAK SIER: «Planlegg som om du skulle leve

evig, lev som om du skulle dø i morgen». Coach Turid Torbergsen mener også at planlegging er bra. Så lenge planen ikke blir en tvangstrøye. – Uten en plan blir vi som en liten båt på havet som bare flyter med strømmen. I coaching jobber vi alltid med et mål, og setter delmål, sier Torbergsen. Hjernen vår funker nemlig som en datamaskin. – Setter vi mål og staker ut en vei, blir hjernen programmert til det. Men coaching er ikke en statisk prosess. Målet må ikke virke forblindende i forhold

til andre muligheter som dukker opp underveis, sier Torbergsen. Moestue trekker også frem det hun kaller «detours» i forhold til planen. – Vi blir forført og fristet underveis. Vi mennesker er ikke rasjonelle og mister lett planen av syne. Samtidig er det veldig fomlete å ikke ha en plan. Du fomler vekk viktige sjanser i livet. Å leve livet uten en plan, er også en plan. MOESTUE TREKKER FRAM Madonna, Steve Jobs og

Bill Gates som eksempler på folk som er helt rå til å følge planen sin. – Madonna gjenskaper seg selv hele tiden, men følger likevel planen sin. Det ligger nazi-disiplin bak, og da må du betale prisen. Et apropos er at å hele tiden leve mot deadliner i fremtiden stjeler oppmerksomhet fra nåtiden. – Det er perfeksjonistens dilemma. De får ting gjort, men glemmer å planlegge for lykken, sier Moestue. Her gjelder den gylne middelvei. – Tenk deg et fly som hele tiden justerer kursen. Det er ikke realistisk med planer for mer enn fem år. ➻

    desember 2011

67


LIV / JULEGAVER

Ønskelisten

Heldigvis: «Ønske» innebærer drømmer. Og det er nettopp det disse fire kule damene har gjort. Nå? Din tur! TEKST CECILIE MOLVÆR JØRGENSEN   FOTO PRODUSENTENE

Janne Blindheim (27) Min favoritthårolje er ABSOLUTE ESSENCE fra SHU UEMURA, som jeg ofte bruker som kur over natten. Kr 400.

På «to do-listen» står «Henge opp bilder». Kanskje jeg får gjort det om en sånn fin bildehylle blir min? RIBBA fra IKEA, kr 119 pr. stk.

Arbeidsnarkomane Janne har mye å henge fingrene i: I tillegg til å jobbe fast som stylist og make up-artist for TV2 i Bergen, tar hun ekstraoppdrag i den øvrige film- og tv-bransjen, styler for magasiner, moteshow og musikkvideoer, og tilbyr kurs og personlig shopping. Puh! På toppen av det hele driver hun, sammen med tre andre, stylistbyrået Fashionbirds. Og likevel har hun tid til familie, trening, vin med venninner – og å dele ønskelisten sin med oss.

Jeg burde ha startet med YOGA for flere år siden, og ønsker meg privattimer – og en fin bag til å bære matten i. Fra MANDUKA/ BANDERA ORGANICS, kr 500.

Jeg liker så godt dette skinnskjørtet fra BY MALENE BIRGER, kr 3599.

Jeg har lånt denne deilige basen, med masse vitaminer som gjør huden klar for makeup, av min mor – men ønsker meg min egen! FACE BASE fra BOBBI BROWN, kr 455. Jeg får aldri nok av kule clutcher – det er den perfekte gave til meg. Fra MARC BY MARC JACOBS/Net-à-Porter, kr 1345.

Jeg er stor fan av mote- og fotobøker, og vil gjerne ha CARINE ROITFELDS IRREVERENT, kr 405, og ALEXANDER MCQUEENS SAVAGE BEAUTY, kr 190, i samlingen. Fra amazon.co.uk.

90 

desember 2011

Jeg har ikke kommet meg inn i IPAD-VERDENEN ennå, så ønsker meg en veldig! Fra EPLEHUSET, fra kr 3890.

Denne østersfargede genseren fra ALEXANDER WANG, kr 1990, er så fin!

Røde lepper bruker jeg mye i høst- og vinterhalvåret, og denne fargen ser superfin ut! Leppestift, Nr 16 Rouge Roxane, fra YSL, kr 280.


Jeg har kjempemange MOLESKINE-BØKER liggende, men siden alle er svarte går jeg surr i hvilken jeg bruker. Disse i farger burde løse saken. Kr 349.

Jeg går aldri lei LEOPARDPRINT, så denne jakken fra ISABEL MARANT skulle jeg gjerne hatt. Fra Net-à-Porter, kr 3210.

Esra Røise (31) Jeg får aldri nok BOOTS. Disse fra BURBERRY PRORSUM er sånn passe grotesk-fin-rare. Fra Net-à-Porter, kr 5720.

Om du er fast leser av Stella, har du sett illustratør Esras strek tidligere. Om ikke, får du garantert sjansen igjen. Denne talentfulle dama er nemlig ikke bare å se hos oss, hun – eller i alle fall de fine tegningene hennes – har også prydet sidene til blant annet Vogue, Nylon og Wallpaper, i tillegg til mange, mange flere. Vi kommer helt klart til å bli bedre kjent med Esra fremover, og starter like godt med en sniktitt på det hun ønsker seg til jul.

Bøker, ja takk! TIM WALKERS PICTURES fra TeNeues/amazon.co.uk, kr 360, og RYAN MCGINLEY fra Twin Palms, kr 472.

Jeg elsker bluser i 60- og 70-tallsstil, så denne sennepsgule saken fra MULBERRY er helt perfekt. TIPPI BOW BLOUSE, kr 2500. Gjerne en mørk metallisk neglelakk, som CHANELS 513 BLACK PEARL, kr 220.

Jeg får litt Anita Pallenberg-vibber av denne hatten, og det er alltid et godt tegn. Fra RAG & BONE/ Net-à-Porter, kr 1115.

ANITA PALLENBERG Jeg trenger alltid nye PENSLER og SVART BLEKK, fra Torso, fra kr 39 og kr 39.

Ny BIKERJAKKE, ettersom min nåværende holder på å falle fra hverandre. Fra VANESSA BRUNO ATHÉ/Net-à-Porter, kr 4521.

    desember 2011

91


PULS / MAT

Smått og godt Passer ikke tapas til jul, sier du? Tro om igjen! Prøv å motstå disse smårettene, om du kan. OPPSKRIFTER MAGNUS TVEDT-ØRESLAND/MATPRAT FOTO VESLEMØY VRÅSKAR STYLING CHRISTINE HÆRRA

RICOTTAFIKEN INGREDIENSER: • 8 stk fiken • 4 ss ricotta • 4 skiver spekeskinke, finhakket • ½ dl basilikum, finhakket • ½ ts hvit pepper, malt SLIK GJØR DU: 1. Skjær av toppene på fikenene. Skrap ut fikenkjøttet fra toppene og litt kjøtt ut av bunnene. Bland kjøttet med ricotta, spekeskinke, pepper og basilikum. 2. Fyll fikenbunnene med ricottablandingen, og sett på toppene før servering.

124 

desember 2011

Alle oppskriftene er beregnet på åtte personer.


SOYAMARINERTE KYLLINGKLUBBER INGREDIENSER: • 8 stk kyllingklubber (nederste delen av kyllinglåret) • 3 ss soyasaus • 2 ss ketjap manis (søt soyasaus) • 2 ss olivenolje • 2 båter hvitløk, finhakket • 1 stk rød chili, finhakket • 2 stilker frisk rosmarin

SLIK GJØR DU: 1. Bland soyasaus med olje, hvitløk, chili og rosmarin. 2. Vend kyllingklubbene i blandingen og ha dem i en ildfast form. Ha også i marinaden. 3. Stek dem på 200°C i 30 minutter.

    desember 2011

125


Julekalender I STELLAS JULEKALENDER kan du vinne fantastiske premier fra Becksöndergaard hver dag i desember frem til jul­ aften. Klikk deg inn på STELLAMAGASINET.NO for å delta.

2 Skjerf i bomull og skjerf i ull/silke + lommebok VERDI KR 1697.

1

Pung + to skjerf i ull og kasjmir VERDI KR 2197.

4

5

Lommebok/clutch + skjerf + nøkkelring VERDI KR 1597.

8

132 

desember 2011

Lommebok + to skjerf i ull/silke VERDI KR 2197.

9

Veske + skjerf i ull/silke VERDI KR 2043.

12

Skinnveske + skjerf i ull/ silke VERDI KR 2048.

10

Veske + skjerf i ull/silke VERDI KR 1855.

Skinnveske VERDI KR 2016.

To skjerf i ull/ silke + halskjede VERDI KR 1897.

7

3

Ipad-futteral + skjerf i ull/silke + halskjede VERDI KR 2108.

Skinneveske + to skjerf i ull/silke VERDI KR 1897.

11

Stort skjerf + halskjede VERDI KR 1674.

6


13

Lommebok/clutch + to skjerf i ull/silke VERDI KR 2097.

14

Toalettmappe + skjerf + lue VERDI KR 1897.

17 Skinnveske + to skjerf i ull/silke VERDI KR 1723.

19

16

Skjerf i ull/silke + kjede VERDI KR 2043.

Lommebok + skjerf i ull/silke + nøkkelring VERDI KR 1597.

18 Skjerf i ull/silke + skinnveske VERDI KR 1659.

20 Skinnveske + skjerf i ull/ silke VERDI KR 1697.

Bærenett + skjerf i ull/ silke VERDI KR 1828.

22

15

21

Rumpetaske i skinn + skjerf i ull/silke VERDI KR 1697.

24

Skinnclutch + kort cardigan + skjerf VERDI KR 2297.

Skinnveske + skjerf VERDI KR 2779.

23

Stor skinnveske + liten veske + fire skjerf + en cardigan i ull VERDI KR 8158.

    desember 2011

133


Stella nr 9  

Stella nummer 9 desember

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you