Page 1

nr. 7 / juli 2012  Pris: 65,– 1226

36

Nyhet!

supertips fra sminkeekspertene

mer mote

kjendistrend

sunt uten gluten?

fresh grillmat

heidi g. broch

Gjør opprør mot statusjaget

Stjeler Facebook ditt sosiale liv?

Ny moteseksjon!

endelig fri!

12 sider KUL HVERDAGSSTIL

pust ut – hent deg inn

Velg lykken! Vi har funnet lykkeformelen – slik bruker du den. bc

1335

1 

07

Kr 65,–

mars 2011

sigrid bonde tusvik: «Jeg er et ekstremt sjalu menneske.»


stella / Juli 2012

Innhold sans 23 | Nyheter fra inn- og utland 31 | redaksjonens favoritter

portrettet 32 | nabojenta Heidi Gjermundsen Broch er ikke så snill som alle skal ha det til.

glød 42 | ekspertfavoritter Makeupartistene gir deg sine beste tips.

46 | redd sommerhåret Følg disse rådene for håret i sommer.

48 | silvanys utvalgte 49 | under huden 50 | naturlig hårfarge Finn tilbake til røttene.

Jeg har et stort temperament, det kan være slitsomt. MØT heidi gjermundsen broch I PORTRETTET

side 32

52 | stella tester 54 | foran speilet Alexandra Joner kjører på med sterke farger om sommeren.

62 | ekspert: skjønnhet

liv 60 | velg lykken Ja, for du kan faktisk det.

64 | psykologen Helt konkrete tips til å finne lykken.

68 | balansegang Mahek Chahal gjør suksess i Bollywood.

14 

juli 2012


72 | sosiale medier? Er Facebook sosialt, eller er det bare fjas?

74 | leselyst Marie Kristiansen deler favorittbøkene sine.

75 | liv: karriere 76 | jobbskolen del 4 Still de riktige spørsmålene.

78 | slapp av! Ekspertene viser deg hvordan.

80 | guros verden

stil

84

84 | moteinspirasjon Finn frem til din indre bohem.

92 | jobbstil

Vær sexy bohem i sommer.

Zrinka Wergeland synes enkelt er best.

94 | tilbehør Ja takk til leskende sorbetfarger!

96 | basisgarderoben Anja Stang lærer deg å style T-skjorten.

98 | hverdagsstil Ingrid Holm styler den korte shortsen.

puls 102 | glutenfritt Om du tror det er sunnere, tar du feil.

42

106 | treningsdagbok Makeupartistene deler sine hemmeligheter.

108 | ekspert: trening 109 | stella tester 110 | sunnhetsbloggene Få livsstilsinspirasjon på nett.

112 | norsk matrevolusjon Britene omfavner skandinavisk mat.

114 | småstoff: mat Norske Mahek Chahal er skuespiller i India.

NR. 7 / JULI 2012 PRIS: 65,– 1226

68 36

NYHET!

SUPERTIPS FRA SMINKEEKSPERTENE

MER MOTE

KJENDISTREND

SUPERTIPS FRA SMINKEEKSPERTENE

SUNT UTEN GLUTEN?

FRESH GRILLMAT

HEIDI G. BROCH

gjør opprør mot statusjaget

stjeler facebook ditt sosiale liv?

NY MOTESEKSJON!

ENDELIG FRI!

12 SIDER KUL HVERDAGSSTIL

PUST UT – HENT DEG INN

Velg lykken! vi har funnet lykkeformelen – slik bruker du den. BC

1335

1

07

KR 65,–

mars 2011

sIGRID BONDE TUSVIK: «jeg er et ekstremt sjalu menneske.»

foto renate torseth STYLING anja stang MAKEUp og hår sissel fylling/PUDDER fotoass Mikael Ø. Fakhri BILDEBEHANDLING kill your image Bluse fra Vero Moda, kr 259, Metallkrage fra H&M, kr 129.

110

116 | mat Sleng dette på grillen i sommer.

løst og fast 14 Leder

122 Bak coveret

16 Bidragsytere

124 Stellas leserkveld

18 Bak kulissene

126 Ikon

20 Leserbrev

130 Spaltist

    juli 2012

15


stella møter

Heidi Gjermundsen Broch

Rolle-­ bytte Heidi Gjermundsen Broch (37) har fått nok av jakten på vellykketheten og vurderer å gjøre skikkelig opprør. Tekst ingrid anthonsen  Foto renate torseth styling Anja Stang Hår og Makeup Sissel Fylling/pudder/armani/shu uemura fotoassistent Mikael fakhri

A

t jeg er så snill og grei, det ... Det er nok litt slik jeg blir presentert i mediene. Men det stemmer nødvendigvis ikke alltid, sier Heidi Gjermundsen Broch og smiler. Det gjør hun stort sett hele tiden. Og det er slik hun fremstilles i avisene også, som en smilende, likandes «girl next door». Som takler store teater- og musikalroller med glans, men som samtidig har beina på jorda, et jovialt smil om munnen og den brede østfolddialekten intakt etter 15 år i hovedstaden. Hun rister på hodet. – Det er for eksempel ikke alltid like gøy å jobbe med meg. Jeg er veldig direkte. Ting kommer fort og hardt,

32 

juli 2012

og jeg mener mye. Jeg har et stort temperament. Det kan nok være slitsomt å forholde seg til. Det er vanskelig å se for seg at den vevre kroppen ved kafébordet på Skøyen kan gjøre så mye som en flue fortred. – Kan du finne på å skjelle ut folk? – Nei. Men jeg går ikke av veien for å slåss for det jeg tror er riktig. Jeg stiller store krav til omgivelsene mine. Hvis jeg jobber med folk som er dårlige, må jeg passe meg for ikke å mislike hele personen bare fordi den er faglig udugelig. Det er jo egentlig fælt og grusomt, sier hun. Og så ler hun. Heidi Gjermundsen Broch fant tidlig ut at hun ville bli skuespiller. Etter noen år på Liverpool Institute of Performing Arts, «Paul McCartney-skolen», begynte ➻


Lærtopp fra Tibi/My-wardrobe.com, kr 3375. Steinkjede fra Amrita Singh, kr 1999. Bukseskjørt fra Tibi/My-wardrobe.com, kr 2484. Pumps fra Bianco, kr 549.

HEIDI GJERMUNDSEN BROCH Født: 1. mars 1975. Yrke: Skuespiller og sanger. Sivilstatus: Gift med skuespiller Nicolai Cleve Broch. De har barna Jacob (8) og Jørgen (5). Bosted: Bestum, Oslo. Bakgrunn: Gikk på Paul McCartneys Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA) i 1995–1997 og på Teaterhøgskolen fra 1997–2000. Er fast ansatt på Det Norske Teatret. Har gitt ut albumene «Tidevann», og «Blåøyd jævel». Aktuell: Spiller Gudrun i Spelet om Heilag Olav på Stiklestad, og til høsten spiller hun Evita på Det Norske Teatret i Oslo.

    juli 2012

33


glød / eksperttips

proffenes valg De lever av å sminke andre. Her er deres favoritter og beste tips. Tekst cecilie molvær jørgensen  Foto yoo sun, tonje eliasson, einar aslaksen, Truls Morten Qvale og privat

Fem favoritter

1.

Leppestift fra zanzuel, kr 220.

Mineralpudder fra bekk, kr 349.

Antirynkekrem fra jurlique kr 350.

Øyevipptang fra makeup store, kr 165.

Pinsett. For meg legger naturlige/velpleide bryn grunnlaget for en fresh og vakker sminke. Ikke napp for mye, og hold en naturlig form. Jurliques Wrinkle Softener Cream. Jeg tror den egentlig bare er for rynkepartiene, men jeg bruker den overalt. Den er økologisk og lukter kjempegodt! Zanzuels økologiske leppestift i fargen My New BFF. Den er økologisk og inneholder ingen farlige kjemikaler, den pleier og sitter lenge. Mineralpudder-foundation fra Bekk By Linda Wickmann. Det er florlett og har så mye fuktighet i seg at det føles mer kremete enn vanlig pudder, og legger seg ned i huden og jevner den ut. Leppepomade fra Rodin. Denne pomaden er bare helt fantastisk. Den inneholder en del shimmer så leppene ser større ut, og den går ikke bort så fort som andre pomader. Jeg går ingen steder uten denne i vesken.

2.   3.   4.

Concealer fra bobbi brown, kr 295. Rouge fra rodin, kr 220.

Hilde Reljin (41) Makeupartist og frisør Hilde lever og virker i New York. Hun jobber for store amerikanske magasintitler, med reklamekampanjer og med internasjonale stjerner.

Beste sommertips

Bruk mer tid i skyggen. Jo eldre man blir, desto fortere kommer leverflekkene. Dessuten: Hudkreft! Bruk leppestifter i knalle farger. Farger forsterker sommer, sol og glede!

Ultimate rednings­produkt

En concealer. Får man en kvise eller to kan dette gjemmes lett, men om man ikke har en concealer, vekker blemmen fort mer oppsikt enn den fortjener.

42 

juli 2012

beste verktøy

Pinsetten. Jeg bruker også vippetang flittig. Finn en som er god! Vippene ser lengre ut med vippetang ettersom den krøller vippene oppover helt fra roten av.

Beste budsjettips

Jeg er ikke så glad i billige sminke­ produkter. Jeg bruker heller det samme produktet på flere forskjellige måter, som for eksempel Zanzuels leppestift My New BFF på leppene, på kinnene som rouge og litt over øynene med litt gloss over for kveldsmakeup. Investerer man i dyrere makeup og bruker den på flere måter, blir det billigere i lengden.

5. 


Sara Rostrup (31) Sara har siden 2009 vært skjønnhetsredaktør hos motemagasinet Eurowoman. Tidligere har hun bodd i New York og jobbet med storheter som Mario Testino og Annie Leibovitz. Hun driver også skjønnhetsbloggen You Blush.

Beste sommertips

Dropp din vanlige foundation og bytt den ut med en farget dagkrem, eller bland den 50/50 med en fuktighetskrem. Og bruk solkrem! Den skal på som det siste før sminken. Prøv Extra Repair SPF 25 Tinted Moisturizer fra Bobbi Brown.

Ultimate redningsprodukt

Sjekk alltid sminken i dagslys. Veldig mange har for mye foundation og pudder på, og kanskje litt for hard øyenskygge. Jeg vil anbefale å ta en stor og ren (!) pudderbørste og blende ut sminken. Til sist kan du spraye rent kildevann over ansiktet, noe som gjør at huden ser mindre pudret ut og mer levende.

Beste verktøy

Fingrene mine. Jeg bruker fingrene mye når jeg sminker. Det gir et mer naturlig resultat og en mer handson effekt, da varmen fra fingrene gjør at produktene smelter inn i huden. Skal jeg velge én favorittpensel må det være #224 fra Mac, som er en stor blenderpensel med lange og myke hår.

Beste budsjettips

Jeg elsker å gjøre kupp, og foretrekker absolutt effekt og innhold fremfor innpakning og designermerker. Akkurat nå har jeg dilla på Magique Lumi Primer og Highlighter Pen fra L’Oréal Paris. Primeren er perfekt de dagene du har bruk for litt mer glød, men jeg bruker den også som en highlighter over foundation på kinnbein, øyelokk, øyekrok, neserygg osv. Hvilken farge føler du deg som i dag?

Sara har et hav av produkter å velge mellom, men har sine favoritter.

Fem favoritter

1.

Creme Gloss i fargen Violet fra Mac. Denne glossen bruker jeg til slutt når jeg legger makeup, på kinnbeina, øyelokkene, øyekroken, leppene. Glossen er fra Macs prokolleksjon, så hvis du ikke får tak i den, liker jeg også Hi-Shine Lip Treatment fra Lily Coles kolleksjon for The Body Shop.  Aquarell fra Make Up For Ever (kjøp den på gurumakeupemporium.com). En flytende eyeliner som kan ligge som et smokey slør over hele øyelokket som base for smokey eyes, som en transparent skygge rundt øyet eller som en helt markert strek. Den legges på med en separat pensel.

2.

3.  

Mineral Illuminating Tint fra Youngblood. Jeg er ikke fan av selvbrunere, og sverger heller til denne fargede bodylotionen. Er du veldig lys i huden, kan du mikse den med litt vanlig bodylotion. 8 Hour Cream fra Elisabeth Arden. Et uunnværlig produkt. Jeg blander den i fuktighetskremen i ansiktet for å få den duggfriske looken, og for å oppnå ekstra mye shine på kropp og lepper. Jeg har den også på øyelokk og på kinnbein. Pore Minimizer Instant Perfector fra Clinique. Porene i huden blir grovere når vi blir eldre. Jeg bruker denne før foundation, som primer i T-sonen, så legger foundationen seg penere og huden blir glattere.

Porefor­ minsker fra clinique, kr 195.

Ansikts­ spray fra La rocheposay, kr 99.

4. 5.

Lipgloss fra mac, kr 180.

8 Hour Cream fra Elizabeth arden, kr 320. Selvbrun­ ingskrem fra young­ blood, kr 455.

    juli 2012

43


liv / psykologi

LYKKE­ FORMELEN Du kan faktisk velge å være lykkelig. Her forklarer ekspertene deg hvorfor. Tekst kristin guttormsen  foto getty, anniken zahl furunes

E

n artikkel fra avisen The Guardian gikk nylig sin seiersgang på sosiale medier: «Five regrets of the dying» handlet om hva folk på dødsleiet angret på i livet. Det siste punktet lød: «Jeg skulle ønske at jeg hadde latt meg selv være lykkeligere». Dette fikk mange til å stoppe opp. For hvis lykke er et valg, hvorfor velger vi oss ikke bare lykkelige liv? – Lykke har mange definisjoner, sier Joar Vittersø, professor i samfunnspsykologi ved Universitetet i Tromsø. Vittersø er en av våre fremste internasjonale fagpersoner innen positiv psykologi, og har forsket i over tjue år på livskvalitet og lykke. – Én definisjon av lykke er at den består av summen av alle positive tilstander som mennesker erfarer i løpet av et liv, sier han. En annen definisjon handler om generell tilfredshet med livet som et hele. Vittersø understreker at begge disse definisjonene betrakter lykke som en subjektiv opplevelseskvalitet, og viser til psykologen og nobelprisvinneren Daniel Kahnemans todelte distinksjon: Å være lykkelig i nuet versus å være lykkelig med livet man lever. – Tilfredshetslykken handler om hvorvidt du er tilfreds med livet ditt som helhet. Er livet ok i forhold til idealet ditt? Mens engasjementslykken handler om intense, gode følelser i korte øyeblikk, sier Vittersø.

60 

juli 2012

Lisa Vivoll Straume er forsker og doktorgradsstipendiat i positiv psykologi ved NTNU og faglig leder for MIND. Hun forsker på hva lykke er og hvordan vi kan få mer av den. Hun presiserer: – Av de to dimensjonene innenfor lykkeforskning og det gode liv, handler tilfredshetslykken om tilfredshet, velvære og livskvalitet, mens engasjementslykken dreier seg om engasjement, nysgjerrighet og personlig vekst. Tilfredshetslykken henger i større grad sammen med økonomi, mens engasjementslykken er den strevsomme, som vi ikke kan kjøpe for penger. Straume har også forsket mye på den mentale tilstanden «flyt», som regnes som avgjørende for det gode liv. – Kort fortalt er flyt en tilstand hvor vi handler intuitivt, blir ett med det vi gjør og hvor skillet mellom selvet og omgivelsene viskes ut. Vi blir så oppslukt at opplevelsen av tid blir fordreid, vi konsentrerer oss fullt om én ting. Flyt er en viktig trigger for positive opplevelser, sier Straume. Lykken styres av erfaringer og følelser her og nå, men i vår opplevelse av lykke inngår også fortid, fremtid og nåtid. – Vi fortolker fortid for å fastslå fremtid, og her gjør vi ofte feilvurderinger. Vi ergrer oss over fortiden, og innser ikke at vi står fritt til å velge et annet perspektiv, sier Straume. – Så dermed er lykke et valg? – Ja, vi kan velge hvordan vi forholder oss til ulike ➻


Visste du at …

• Minnene våre truer lykken, fordi vi lar slutten på en opplevelse dominere. Tenk bare på hvordan du bedømmer kjæresteforhold etter hvordan det endte, ikke helheten. • God økonomi gjør oss lykkelige opp til et visst punkt. Ifølge psykolog og økonom Daniel Kahneman blir vi ikke særlig lykkeligere etter at vi har nådd 75 000 dollar, altså cirka 437 000 kroner, i årslønn. • Mennesker med selvkontroll lever gode liv. De har mer suksess, er mer sosiale og har bedre livskvalitet. Uavhengig av intelligens, bruker de sine styrker og talenter bedre.

    juli 2012

61


liv / balansegang

10.30 Mange kjøreturer benyttes til å ringe en agent, en krevende koreograf eller en viktig kontakt.

Bollywoodhverdag Oslojenta Mahek Chahal flyttet til Mumbai for å prøve lykken i Bollywood. Etter ti år er modellen og filmskuespilleren der hun vil være, og inderne snur seg etter henne på gata.

09.45 Mahek finner frem kjoler, sko og eske på eske med smykker som skal med til dagens fotoshoot.

07.45 Så ofte hun kan, kjører Mahek til Joggers Park der hun løper og gjør yoga.

68 

juli 2012

D

Tekst og foto tonje eliasson

et var meningen at Mahek skulle plukke meg opp i bilen sin med privatsjåfør litt før sju, men det drøyer minst en halvtime til før vi er på vei. Vi skal til parken ved vannet der den 33 år gamle norsk-indiske filmstjernen begynner dagen med jogging og yoga. – Det er stort sett gamle folk og meg her, sier hun og ler, før hun tar en runde til på den røde sandbanen.

Kjøreturen tilbake til leiligheten i den unge, hippe bydelen Bandra benyttes til å ringe og utsette formiddagens fotoshoot. Dagens timeplan har allerede sklidd ut: – Sånn er det i India – everything is 45 minutes late. Det går på en melange av engelsk og norsk – sms-ene fra Mahek er stort sett engelske, men i løpet av dagen kommer oslodialekten mer og mer tilbake til Mahek, eller Preeti, som er det folk hjemme kjenner henne som. Men det var bare ikke et navn å bli stjerne i Bollywood med: – Å hete Preeti Kaur i India er som å hete Kari Olsen i Norge. Så da tok hun navnet Mahek, som betyr duft. Og den norske duft passer indiske neser. Det har tatt helt av etter at hun i fjor


Den første halvannen timen går med i sminkestolen, med telefonen i den ene hånden og håndspeilet i den andre, stylisten i ansiktet og assistentene i håret.

11.30 Munna er en av Bollywoods toppfotografer, og tar bildene som skal brukes i markedsføringen av Maheks klesmerke.

Fakta

14.15 På vei mellom fotoopptak og kostymeprøving stopper Mahek og spiser lunsj på et kjøpesenter.

Artistnavn: Mahek Chahal. Navn: Preeti Kaur Chahal. Alder: 33. Bor: I bydelen Bandra i Mumbai, India. Yrke: Skuespiller og modell.

var med i den indiske versjonen av Big Brother, «Bigg Boss». Først ble hun stemt ut, men publikum var ikke enige og stemte henne inn igjen. Hun endte på en andreplass. Siden har telefonen ikke stått stille, innboksen er stadig full og nesten daglig dukker det nye fan-sider opp på nettet. Etter å ha jobbet i den indiske filmverdenen i et tiår, føler hun seg mer og mer klar for å ta roller i gamlelandet. – Jeg vil veldig gjerne jobbe med Ulrik Imitiaz Rolfsen, han som lagde Izzat, sier hun. Mens Mahek får i seg dagens første måltid, som hushjelpen har laget mens hun var i dusjen, forteller hun om oppveksten på Rødtvet i Groruddalen i Oslo. – Både søstrene mine og broren min var skoleflinke, men jeg hadde lese- og skrivevansker. Mine indiske foreldrene trodde jeg var dum, og kritiserte meg fordi jeg heller ville danse og se filmer. Problemene førte andre med seg, og hun husker en skoletid preget av mobbing. Men å bli utstøtt og kritisert bidro til å føre henne på sporet av det livet hun nå lever. – Jeg ble innesluttet og brukte mye tid alene – og mye tid foran speilet. Der åpnet jeg meg. Jeg visste at jeg var god til å spille. Ideen om å bli skuespiller kom delvis fra et ønske om å gjøre opprør mot foreldrene. For dem var det ikke å regne som et seriøst yrkesvalg. Men med tid og stunder forsto de at det var datterens bane. – Og søsknene mine har alltid støttet meg.

I en liten glohet systue får Mahek laget både klærne til Mahek Chahal Clothing og sceneantrekkene hun bruker på liveopptredener.

Det ringer på døren til toromsleiligheten i åttende etasje i den ➻

    juli 2012

69


stil / styling Skjerf fra Frontrow Living, kr 799. Singlet fra Gina Tricot, kr 99. Halskjede fra Just Female, kr 199. Paljettbukser fra Sofie Schnoor, kr 2499. Ankelboots fra Bik Bok by Whitney Port, kr 1299.

Bohemsk rapsodi Flagrende frynser, etnisk print og en håndfull smykker gir en personlig globetrotterfølelse – like kul på kontoret som på jordomseiling. Foto Einar Aslaksen   Styling Anja Stang Hår og makeup Miriam Sturim/ Dugg/ PUDDER Fotoassistent Tiril Hangaard Stylingassistent Tinki T. Troye Modell Aleksandra/Heartbreak

84 

juli 2012


Anita Pallenberg.

Accessorize, kr 585. Dyrberg/ Kern, kr 240.

Alexander Mcqueen, kr 2900.

Antik Batik/ my-wardrobe. com, kr 225.

Krydre en enkel T-skjorte og denimshorts med etniske statementsmykker og metalliske sandaler. Très hverdagschic! moteansvarlig anja stang

burberry brit/mywardrobe. com, kr 1300.

Mulberry, kr 2950.

never denim, kr 1199.

Kjole fra Munthe plus Simonsen, kr 2799. Øredobber fra Just Female, kr 199. Armbånd fra Frontrow Living, kr 200.

    juli 2012

85


puls / livsstil

Gull uten gluten? Å spise glutenfritt er blitt sommerens store diettdille. Men om du tror det bare er sunt, bør du lese videre. Tekst Ingrid Anthonsen illustrasjon erica jacobsen foto getty

å

leve glutenfritt har lenge vært hot i USA, der den viktigste oppgitte grunnen for å kjøpe glutenfri mat og drikke er at den vurderes som sunnere enn vanlig mat. Det hjelper sikkert også på at kjendiser som Gwyneth Paltrow, Jessica Alba og Victoria Beckham angivelig har glutenfri diett uten at de har cøliaki eller hveteallergi. Og så er det de kjendisene som lever glutenfritt fordi de må på grunn av helsemessige årsaker; Chelsea Clinton, Ryan Philippe, Geri Halliwell og Miley Cirus. Sistnevnte fikk i vår mye oppmerksomhet for sitt vekttap, og slo tilbake med følgende melding: «For everyone calling me anorexic, I have a gluten and lactose allergy. It’s not about weight it’s about health. Gluten is crapppp anyway!» twitret den amerikanske skuespilleren. Hun oppfordret videre: «Everyone should try no gluten for a week! The change in your skin, physical and mental health is amazing! U won’t go back!»

102 

juli 2012

Den oppfordringen har mange tatt. En undersøkelse viser at bare én av ti som kjøper glutenfritt i USA er intolerante for gluten. Også her til lands hiver stadig flere innpå glutenfri mat, til tross for at bare rundt én prosent av oss har cøliaki. Kostholds- og treningsekspert Carina Hultin Dahlmann er en av mange som har kuttet gluten selv om hun ikke har cøliaki. – Gluten fungerer som lim i tarmene og kan forhindre næringsopptak av annen mat og også gi plager og allergisymptomer som oppblåst mage og diaré, kvalme og en generell slapphet. Motivasjonen min for å kutte ut gluten var for å se om energinivået mitt ble bedre og om jeg endelig kunne oppnå en mer stabil vekt og bli kvitt den «oppblåste» magefølelsen. Dette oppnådde jeg innen en uke uten gluten og jeg merker at kroppen reagerer negativt hvis den igjen får større mengder med gluten, som for eksempel pizza, forteller Carina. Hun styrer likevel unna mange av de glutenfri ➻


juli 2012

103


puls / mat

Grillbonanza Det aller beste med sommeren er at vi kan grille hver eneste dag. Prøv disse i de neste syv! foto Veslemøy Vråskar styling Susanne Swegen Oppskrifter Ragnhild Kolvereid og Anette Fjelleng Hansen/Matprat.no

Grillet biff med jordbær- og bønnesalat (4 porsjoner)

Ingredienser: • 600 g ytrefilet av storfe • 2 ss rapsolje • ½ ts salt • ¼ ts pepper Jordbær- og bønnesalat • 500 g aspargesbønner • 400 g jordbær • 150 g fetaost Dressing • 4 ss finhakket frisk mynte • 1 ss olivenolje • Saft av ½ sitron • ½ ts salt • ½ ts pepper slik gjør du: Kok aspargesbønner i lettsaltet vann til de er knapt møre. Løft bønnene over i iskaldt vann (da beholder de den flotte grønnfargen). Rens og del jordbær i fire. Lag oljedressing av mynte, olje, sitron, salt og pepper. Bland bønner, jordbær og dressingen, og smuldre fetaost over. Pensle biffer med olje og krydre med salt og pepper. Grill biffene på middels sterk varme i 2–3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu biffene, og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem. La kjøttet hvile i noen minutter før servering. Server grillet biff med jordbær- og bønnesalat.

116 

juli 2012


Aprikosfylt svinefilet med grillet asparges (4 porsjoner) Ingredienser: • 600 g ytrefilet av svin i skiver • 1 ts salt • ½ ts pepper • 2 ss rapsolje • 12 stk asparges

Aprikosfyll • 1 dl grovhakkede mandler • 1 ts rapsolje • 1 ss grovhakket fersk rosmarin • 12 stk tørkede aprikoser • 2 ss flytende honning

slik gjør du: Rist mandlene i olje i en varm panne. Tilsett rosmarin og tørket aprikos. Ta pannen av platen og tilsett honning. Skjær en lomme i hver av svinefiletene, og fyll dem med aprikosblandingen. Pensle filetene med olje og krydre med salt og pepper. Brun filetene på begge sider og grill dem videre i 3–5 minutter på medium varme. Rens og skrell asparges og grill dem i cirka to minutter. Server.


stella / event

Redaktør Lene Vintervoll ønsket velkommen.

Fine folk foran fotoveggen.

Psykolog Cathrine Moestue.

Sigrid Bonde Tusvik var konferansier.

Blondinbella var et fyrverkeri på scenen.

karrierekveld Stella arrangerte inspira­­sjonsseminar for leserne 23. mai. Her er bilder fra kvelden! foto mari torvanger knap

Bobler i glassene.

124 

juli 2012

Sommerfine jenter i Oslo Konserthus.


Sommer­ tilbud! 3 utgaver + Moroccanoil

kun kr 129,–

DITT 5 DAGERS RENSEPROGRAM

NYH E T

Rensekuren med dobbel effekt - den renser ut og bygger opp!

JUN I NR. 6 /

S: 65,– 1226 2012 PRI

* Porto og eksp. kr 49,50.

56

S REISETIP E FRA KUL DAMER

en YkoloG

ps du Slik økersten treningsly

elVira isen nikola mheten, Om ensoet og singelliv r nye venne Finpuss rsoMMeen kropp3 pÅ 1-2-

lett sunn & rMat soMMe st leselY

te perFek Øker FerieB

et? r laiv o F nÅr r t e e p n n sk venrdn are Ve FÅ rÅdene! an B e V eG . s HVo n dr e r liVet e

1335

Bc

1

06

Kr 65,–

1 mars 201

: ITATET LESERS

«Endelig

Kun

129,-

et blad me

d «the be

st of both

worlds»!»

Totalverdi 494,–

Moroccanoil - produktet alle snakker om!

Dette er et unikt treatment-produkt for pleie, styling og finishing. Oljen gir håret en fantastisk glans samtidig som den gjenoppbygger og gir næring til håret. Moroccanoil inneholder varme- og UV-beskyttelse. 100 ml. Verdi 299,–

Bestill via SMS send steoil til 2012 Tjenesten koster kr 1,-

Tilbudet gjelder nye abonnenter i Norge. Abonnementet løper til oppsigelse. Stella kommer ut hver måned. Etter introduksjonsperioden mottar du Stella i løpende 6-utgavers abonnement. Stella forbeholder seg retten til å godkjenne ordren. Stella utgis av Bonnier Media AS. Har du spørsmål om ditt abonnement, ta kontakt på tlf 23068674 eller gå inn på www.stellamagasinet.no/kundeservice.

PYOUR SYNERGY Renser ditt mage- og tarmsystem Bygger opp din naturlige tarmflora Du spiser og drikker som du pleier Gjennomført på kun 5 dager CE-merket og EU-godkjent - for din trygghet!

Kundeservice 952 92 509 - post@promed-pharma.no SElGES I hElSEKOSTfORRETNINGER www.promed-pharma.no - www.buyhelse.no

Stella.nr.7  
Stella.nr.7  

Juli nr. av Stella med Heidi.G.Broch på cover

Advertisement