Page 1

mediekit og priSliSte 2014


Hos Benjamin ­Media udgiver vi kun ­førende magasiner. Her rammer du plet indenfor bolig, mode, skønhed, biler, videnskab, træning, sund livsstil, velvære, gadgets, IT og foto.

inDhold 03 Leder

22 Costume living

3 2  D i g i ta l f o t o

0 4 S t y l i s ta

2 3  Aktiv træning

3 3 G ø r d e t s e lv

0 8 D i g i ta l e m u l i g h e d e r

24 M!

3 4  E f f e k t o g K o n ta k t i n f o r m at i o n

10 costume

2 6  K o m p u t e r f o r a ll e

3 5  K o n ta k t o s

1 2 Woman

2 7 P e n g e & p r i vat ø k o n o m i

3 6 Ev e n t o g C r e a t i v e

14 LIV

2 8 Bil magasinet

16 I form

2 9  Ill u s t r e r e t v i d e n s k a b

18 Bo bedre

3 0 Historie

2 0 Bolig magasinet

3 1 N at i o n a l G e o g r a p h i c

*

Kilder: TNS Gallup, Dansk ­Oplagskontrol og Geminus.


D

er er fart på udviklingen i denne tid. Både på print og online skal der konstant tænkes nyt, og vores brugere og læsere stiller hele tiden nye krav. Det kræver, at vi på Benjamin Media konstant udvikler os.

På Benjamin Media bruger vi derfor rigtig meget tid på at udvikle nye digitale muligheder og medier. Medier, som er lige gode at anvende, uanset hvilken slags enhed man som læser vælger at besøge vores digitale univers med. Eksempelvis udgør mobile enheder nu over 40 procent af den samlede trafik på vores websites. 2014 vil byde på en række spændende tiltag på den front. Vi byder blandt andet på et helt nyt design af vores websites, hvor annoncørerne vil få en mere fremtrædende position og mange nye digitale annonceringsformer, ligesom vi lancerer en række nye koncepter. Vores helt nye online-univers, Stylista.dk er et spændende socialt netværk for modeinteresserede danske kvinder. Her kan de mødes og være sammen om, at dele mode med hinanden via Lookboks, følge med i de nyeste trends fra landets førende modebloggere eller gå direkte til Shoppen og handle via vores affiliate netværk. Med dette nye digitale medie får vores annoncører en række nye markedsføringsmuligheder - alt lige fra branding til reelt salg via én og samme mediekanal. Stylista kommer til at sætte helt nye standarder for jeres involvering som annoncører.

og derfor er der en stærk effekt i at udnytte samspillet og synergien mellem de forskellige mediekanaler, både for os som udgiver og for annoncører. På Benjamin Media er vi konstant i øjenhøjde med vores læsere og brugere. Det er derfor, at vores magasiner og universer er førende inden for hver deres kategori, men det kræver konstant fokus. Vi tilretter derfor hele tiden både små og store ting ved vores medier for at fastholde vores positioner både hos læsere og annoncører. I 2013 relancerede vi magasinerne Woman, M! og Bolig Magasinet samt lancerede et nyt magasin i boligkategorien, Costume Living. I 2014 har vi planlagt en række andre interessante tiltag i vores magasiner. Vores magasiner lever med andre ord i bedste velgående, og vi er også stolte af, at Magasinet Liv til kvinder 40+ nu er det største løssalgsmagasin i Danmark. På Benjamin Media ser vi fremad, og vi glæder os meget til sammen med jer at udvikle endnu flere muligheder og medier i 2014.

Et andet produkt, vi har udviklet, er opsamling af kvalitetsleads og permissions til virksomheder, der gennem os kan kontakte interesserede forbrugere direkte med tilbud. Vi har efterhånden en række større virksomheder, som får en strøm af attraktive leads leveret fra Benjamin Media. Magasinernes brands ser vi i dag mere som hele universer end enkeltstående medier. Universer, som tilgås via både printede og digitale platforme. Vores læsere bruger mange tilgange til netop deres univers,

L A R S G U L DAG E R SA LG S D I R E K TØ R

PRODUKTINFORMATION OG PRISLISTE 2014

BENJAMIN.DK

3


MODE I N S P I R AT I O N SHOPPING Stylista.dk tilbyder en helt ny tilgang til online mode, hvor du kan oprette en profil, ’LOVE’, dele og shoppe dine favoritter direkte. Gå på opdagelse i Stylistas univers og lad dig inspirere af Lookbooks, dygtige bloggere, streetstyle, trends og guides, som du kan følge direkte fra din Stylista-profil.

Stylista.dk – Sitet med flest kreative muligheder og løsninger for annoncører

LOVE SHARE SHOP CAMILLE BERNER C H E F R E DA K TØ R PÅ S T Y L I S TA . D K K A N B R U G E R N E :

* Tage en stiltest og få costumized indhold * Følge Stylista.dks bloggere * ’LOVE’ produkter, artikler og indlæg og samle dem på egen profil * Læse og blive inspireret af de seneste nyheder fra Stylista, Woman og Costume. * Shoppe de seneste tendenser fra udvalgte webshops

ANNONCER NU!

Sørg for at dit produkt bliver synligt på markedets bedste digitale modeplatform. Key Account Manager Lulu Peulicke +45 53 74 55 17 Lulup@benjamin.dk

4

BENJAMIN.DK

PRODUKTINFORMATION OG PRISLISTE 2014


S T Y L I S TA B L O G G E R E Mød et udvalg af Danmarks største og bedste bloggere

ACIE

T H I S W AY B Y PA L L E S E N

Jeg har valgt at være en del af Stylista, da jeg gerne vil bidrage til at drive udviklingen af digitale medier og, ikke mindst, blog-mediet.

Jeg er med i Stylista, så jeg kan udfolde mig kreativt digitalt. Jeg kan henvende mig direkte til forbrugere og formidle min passion for mode og rejser.

TINE STRANGE

Jeg har taget del i Stylista, fordi jeg ønsker at give mine læsere flere og mere innovative muligheder. Det kan de få nu, fordi jeg har et professionelt bagland, der ikke er bange for at tænke i nye baner og skabe kreative samarbejder med stærke resultater.

Det er en kreativ og ambitiøs platform, der giver mulighed for at teste nye innovative formater og gøre op med de standardløsninger, der er typiske i det digitale modemedie i dag.

R O C K PA P E R DRESSES

M. STORM

Jeg har sagt ja til at blive en del af Stylista, da jeg ved, at det er topdygtige og inspirerende mennesker der står bag, og jeg ser det som en ære, at de tror på mig, og vil give mig muligheden for at dele lidt af mit liv med omverdenen igennem vores nye bloggerfælleskab.

Jeg fungerer lidt som en magnet på nye udfordringer, suger til mig. Så da Stylista blev en mulighed, var jeg på fra start! Muligheden for at udvikle en ny platform - og ikke bare en platform, men et helt nyt hjem med mode i højsædet OG et samarbejde med nogle af mine egne blogfavoritter, det var i sandhed «the offer I can’t refuse».


STYLISTA.DK MARKDETS BEDSTE D I S P L AY PRODUKT

Formater S: 980 x 150

T S: 728 x 150

m: 728 x 240

l: 728 x 300


LOOKBOOK

ADVERTORIALS TRENDS & GUIDES

NYHEDSBREV # 1 BANNER I NYHETSBREV

Køb en klassisk advertorial og få dit produkt fremhævet blandt det øvrige Stylista-content, som også omfatter indhold fra Woman og Costume.

3 gange ugentligt bliver der leveret nyheder og inspiration direkte i din postkasse.

PRODUKTER I SHOPPEN

BLOG INDLÆG

Her kan du købe produkter direkte . Et billede er et produkt og Shoppen kan - takkede være det responsive design - let tilgås fra tablet og mobil.

I samarbejde med Stylistas bloggere, kan der købes indlæg hvor bloggeren skriver om et givent produkt.

NYHEDSBREV # 2 K O N K U R R E N C E R / R A B AT T E R

’LOVE’ share, kommenter og del på sociale medier, samtidigt med at du har mulighed for at købe produkter direkte fra Lookbooken. Indholdet kommer enten fra samarbejdspartnere i Stylistas Shop eller fra annoncørers webshops.

Annoncører kan købe fremhævede placeringer fx på ugebasis.

Her vil brugerne få præsenteret en særlig deal som de kan benytte sig af gennem nyhedsbrevet og helt eksklusivt gennem Stylista. dk.og inspiration direkte i din postkasse.


BENJAMIN M E D I A – D I G I TA L

Ejerskabsformater: Ønsker du at opnå optimal synlighed og branding, har du mulighed for at købe et ejerskab på et af vore sites. Det kan være via et hestesko-ejerskab med formaterne 930x180 samt 2 stk. 160x600. Se eksempel:

Advertorials: Ønsker du at beskrive et produkt eller har du en historie at fortælle, er der mulighed for at købe en advertorial, hvor vores redaktører skriver en annonceret artikel til vores sites. Du skal aflevere materiale (brief samt billede(r)) og så producerer vi. Historien vinkles efter det eksisterende journalistiske univers og vi prioriterer således at bevare vores integritet meget højt.

Nyhedsbreve: Et nyhedsbrev er en nem måde at nå en given målgruppe på og hos Benjamin Media når vi ud til en stor del af den danske befolkning. Se herunder, hvor mange modtagere du kan ramme med dit budskab: Se eksempel:

Se eksempel:

NYHEDSBREVE *

Alternativt kan det være et overlay med formaterne 1024x768 eller 695x572. Disse formater giver også mulighed for afspilning af videomateriale. Se eksempel:

MOBILANNONCERING Den hastigst voksende mediekanel er mobiltelefonen og her er Benjamin Media med fremme med en række flotte tilpasset sites med masser af interessant indhold.

F O R M E R E I N F O R M AT I O N

CHRISTIAN CLAUSEN TEAMCHEF ONLINE // t: +45 27 88 09 08 // christianc@benjamin.dk

8

BENJAMIN.DK

MEDIEKIT OG PRISLISTE 2014

Medie Bobedre.dk Boligmagasinet.dk Goerdetselv.dk Costume.dk Woman.dk Liv Iform.dk Mmm.dk Aktivtræning.dk Penge.dk Bilmagasinet.dk Digitalfotoonline.dk Komputer.dk Illvid.dk Nationalgeographic.dk Historienet.dk Vidstedudet.dk

Modtagere 95.601 37.144 24.004 53.939 57.651 14.556 143.944 73.394 28.081 47.503 18.052 16.313 33.966 209.912 8.937 14.314 259.496

MOBILANNONCERING: Se herunder hvilke sites, der er tilpassede mobiltelefonen og hvor meget trafik, der er: Medie Boligmagasinet Bilmagasinet Penge Costume Liv M! Woman IllVid

Sidevisninger 170.375 290.133 21.244 571.279 9.546 2.905.047 1.129.214 974.152


Leadgenerering Køb leads og få nye modtagere til dit nyhedsbrev, nye medlemmer af din kundeklub eller eksempelvis interesserede potentielle kunder der har givet samtykke til at modtage et opkald fra din virksomhed. Vi bringer dig i direkte kontakt med præcis de kunder der er i markedet for dit produkt, og vi leverer præcis den info du har brug for. Mulighederne for opsamling af leads på vores digitale medier er mange. Her er nogle eksempler Slide-in boks Du kan, i samarbejde med vores brands, indsamle nye modtagere til dit nyhedsbrev direkte i vores slide-in boks. Brugren vil se et tekstlink i nederste højre hjørne, som ved et klik åbner en boks, hvor man let kan tilmelde sig dit nyhedsbrev. Det er et meget effektivt produkt, da alle brugere bliver eksponeret.

STAND-ALONE SOCIALE MEDIER KAN, NÅR D E B L I V E R B R U G T R I G T I G T, F O R S TÆ R K E E F F E K T E N A F TRADITIONELLE MEDIER. BENJAMIN.DK

Har du brug for virkelig at brænde igennem og nå markant ud til modtagerne af vores nyhedsbreve, bygger vi en stand-alone mail til dig hvor dit budskab har hovedfokus. Vi leverer også selv tilpasset relevant indhold, så dit budskab integreres.

INSTANT MAIL I forbindelse med deltagelse i din konkurrence modtager deltageren en bekræftelses e-mail på deltagelsen. Denne mail er samtidig din mulighed for at kommunikere yderligere med kunden. Du kan f.eks. takke for interessen med at tilbyde en eksklusiv rabat i din webshop, sende yderligere information om dine produkter, bede deltagerne følge dig på Facebook, Instagram osv, osv.

LIVE-LEVERING Vi bestræber os på at levere opsamlede leads live. Enten laver vi en iframe løsning, så det er din egen sign up form der implementeres på vores site, eller også sætter vi en form op der sender leads direkte ned i din database.

PRISLISTE 2014

KONKURRENCER Få dit brand og dine produkter eksponeret på vores sites og i vores nyhedsbreve, og få samtidig konkurrencedeltagernes samtykke til, at du må kontakte dem på e-mail og/eller telefon.

Medie costume.dk bobedre.dk aktivtraening.dk digitalfoto.dk goerdetselv.dk iform.dk historienet.dk illvid.dk komputer.dk boligmagasinet.dk woman.dk mmm.dk bilmagasinet.dk magasinetliv.dk nationalgeographic.dk penge.dk

930x180 og 300x250 CPM 160 CPM 140 CPM 120 CPM 120 CPM 120 CPM 120 CPM 120 CPM 120 CPM 120 CPM 120 CPM 120 CPM 120 CPM 120 CPM 120 CPM 120 CPM 120

Interstitial / Overlay alle sites: 695x 572: CPM 600 * Alle online tal er November 2013 tal fra FDIM

Nyhedsbrev CPM 200 CPM 200 CPM 200 CPM 200 CPM 200 CPM 110 CPM 200 CPM 200 CPM 200 CPM 200 CPM 200 CPM 200 CPM 200 CPM 200 CPM 200 CPM 200

Sidevisninger/mnd 2.669.015 829.077 530.193 131.144 303.573 1.977.805 236.805 651.432 193.204 747.197 3.357.687 3.411.347 1.318.249 37.476 98.303 589.979


skjorte TRULY PART TWO 699 kr. bikinitrusser WEEKDAY 80 kr.

DANMARKS STØ R ST E OG BEDSTE MODEMAGASIN Costume er Danmarks største og bedste modemagasin. I Costume finder du altid de sidste nye tendenser og masser af mode inspireret fra både catwalken og stilfulde kvinder fra hele verden. Costume lægger stor vægt på at der bliver præsenteret mode i hver en prisklasse og kombinerer dyr og billig mode på en inspirerende måde.

jakke TUSNELDA BLOCH 1.700 kr. top WEEKDAY 400 kr. shorts WEEKDAY 400 kr. sko ADIDAS 300 kr.

I Costume finder du også interviews med aktuelle designere, skuespillere, sangere og andre spændende mennesker med tilknytning til mode og kultur.

FA K TA*

costume a-z P

85%

Oplagstal 37.054 Læsertal 128.000

er ‘meget interessert’ i mode

RIKKE AMTORP CHRISTENSEN C H E F R E DA K TØ R

for pudder

Mænd Kvinder

Efter en lang periode med strålende, nærmest fugtig hud er det tid til at finde den matterende pudder frem. Lad din naturlige, lag pudder. Få glød med pinktonet pudder, velplacerede skygger

NUMMER 7:

1 3

Magasinets kernelæser er en kvinde imellem 18-49 år. Hun elsker tøj, accessories og er altid opdateret på de nyeste tendenser. Hun er en udadvent livsnyder som vil vide, hvad der sker – gerne inden det sker.

Andrea Elisabeth Rudolph Stifter af og direktør i Rudolph Care Andrea Elisabeth Rudolph, 37 år, har sans for at blande kontraster Hvordan går du klædt til hverdag? “Jeg kan godt lide kontraster og at sammensætte stramme ting med lidt løsere og mere afslappede – for eksempel en stor trøje eller en lidt oversized T-shirt til et pencilskirt. Jeg har ellers altid været en jeanspige, men efter jeg begyndte som vært på Vild med dans i 2004, blev jeg glad for kjoler. Et pencilskirt gør noget godt for kvindekroppen ved at give figur. Hvis du har lidt numse, kan du fremhæve den, og hvis du ikke har så meget talje, kan et pencilskirt være med til at forme kroppen.”

4

6 2

1. Natural mineral powder i sand, Benecos 89 kr. 2. Mineral foundation spf 15 i beige, E.l.f. Cosmetics 45 kr. 3. Lunar dust i dusk, Youngblood 320 kr. 4. Mineral cover up i barely beige, Lily Lolo 169 kr. 5. Blended face powder and brush i 03 transparency, Clinique 235 kr. 6. Match perfection loose powder i 001 transparent, Rimmel 90 kr. 7. Diorskin nude rose powder, Dior 365 kr.

5

TEKST: STINNE JENSEN FOTOGRAF: MIKKEL TJELLESEN PRODUKTFOTO: THOMAS DAHÆ OG MAGNUS KLIT TEN

med bronzer eller fin hud med beige mineralfoundation.

MÅLGRUPPE

DANMARKS BEDST KL ÆDTE 2013

6% 94%

Aldersfordeling Under 18 år 15% 18-39 år 57% 40 år + 28%

sunde glød skinne igennem, og dæk ikke hele ansigtet med et tykt

costume a-z F

Køn

Geografi Storby 44% Øvrig land 56% Husstandsindkomst kr 500.000 +

frakke BOTTEGA VENETA 15.250 kr. rullekrave VERON

7

Hvem beundrer du for hendes stil? “Jeg beundrer dem, der tør gå deres egne veje, træde ved siden af og være tro mod sig selv. Min søster har sin egen stil. Hun er

182 COSTUME.DK

gennemført. Hun går med vintage og loppefund blandet med nyt og kan få det til at se harmonisk ud.” trend

FOTOGRAF: SASCHA ODA MAKEUP: LIV JENSEN/AGENTUR CPH ST YLING: THORA VALDIMARSDÔT TIR

veltrænet pige i en smuk kjole, men hun har dårlig hud, flækkede hæle i sine høje sko eller grimme negle, så falder det hele til jorden. Det gælder om at være velplejet.”

Sneen pynter udenfor, mens kridhvide mirakler lyser badeværelset op indenfor. Overlev kulden med en maske til håret, creme mod blæsten, kur til læberne og fugt til kroppen

5. 3.

8.

6.

10.

kvinder, der siger: ‘Jeg har stadigvæk det der orange crepe de chine-sæt, din mor lavede dengang’. Min mor har lavet nogle rigtigt vidunderlige ting, som min søster og jeg aldrig skiller os af

Solbriller, Maison Martin Margiela 3.000 kr.

2

Cardigan, Wood Wood 1.000 kr.

Andrea Elisabeth Rudolph i strik fra Aiayu og nederdel fra By Malene Birger. Frakken er også fra By Malene Birger

klassiske og stilfulde, men får mig ikke til at ligne en, der har taget et jakkesæt på. Det er, som om By Malene Birgers ting er lavet til min krop.”

Støvler, Yvonne Koné 2.800 kr. Nederdel, Dries Van Noten 3.250 kr.

Taske, Asos 410 kr. Shorts, Carven 2.350 kr.

9.

4 14.

11. 15. 1. Silky purifying sponge chief, Sensai 95 kr. 2. Nail polish i blanc fluo, Nailstation hos Riverandraven.com 140 kr. 3. Créme abricot nail cream, Dior 185 kr. 4. Comfort on call allergy tested relief cream, Clinique 385 kr. 5. Konjac sponge body, Nomess Copenhagen 79 kr. 6. Lip cure, Tromborg 140 kr. 7. Neroli body lotion, Patyka 295 kr. 8. Body moisturiser, Sasé 149 kr. 9. Bn1 popular brush, Mason Pearson 1.000 kr. 10. Flowerbomb présérie limited edition eau de parfum, Viktor & Rolf 710 kr. for 50 ml 11. Jour d’Hermès eau de parfum, Hermès 900 kr. for 85 ml 12. Masque fleurs de jasmin hair treatment, Leonor Greyl 300 kr. 13. Beautiful skin vitality eye roll-on, No7 135 kr. 14. Amber candle, Laboratory Perfumes 450 kr. 15. Marmorplade, Hay 599 kr.

2 3

13.

12.

Armbånd, Céline 8.300 kr. 26 COSTUME.DK

90 COSTUME.DK

2013

AZ

234 sider til dit efterår •

Key items

• Tendenser • Cool

kollektioner beautylook

• Hotte

Oh Land

Danmarks 10 bedst klædte en af

74%

af Costumes læsere er ‘meget interesseret’ i hudpleje.

+ vores internationale top 50

MAGASINA N S VA R L I G

Kontakt til Nicoline Engstrøm Winther +45 60 37 08 09 nicolineew @benjamin.dk

7

8

8

10

9

12 1.

Halstørklæde, Acne 895 kr. pr. stk. 2. Øreringe, Topshop 65 kr. 3. Kæde, Fendi 4.400 kr. 4. Hue, American Apparel 120 kr. 5. Hue, Carhartt 250 kr.

6.

Solbriller, Thierry Lasry hos Net-a-porter.com 2.390 kr. 7. Solbriller, Stella McCartney 1.575 kr. 8. Støvler, Paco Gill 1.799 kr.

9.

Taske, Louis Vuitton 8.630 kr. 10. Vanter, Inwear 299 kr. 11. Vanter, Moncler 1.055 kr. 12. Sko, Sand 2.295 kr. 40 COSTUME.DK

BENJAMIN.DK

MEDIEKIT OG PRISLISTE 2014

FA S H I O N A F T E R DA R K

11

TEKST: THORA VALDIMARSDÓT TIR PRODUKTFOTO: THOMAS DAHL OG MAGNUS KLIT TEN

6

SEPTEMBER

collector’s edition

10

5

TEKST: ANNE MØNSTED FOTOGRAF: MIKKEL TJELLESEN

Hvad er dine yndlingsmærker? “Jeg kan godt lide danske mærker. Jeg er rigtigt glad for By Malene Birger, Susanne Rützou, Ganni, Aiayu og Designers Remix. Malene Birger laver nogle fantastiske suits. De er

TEKST: MAIKEN WINTHER FOTO: GORUNWAY.COM PRODUKTFOTO: MORTEN ANDERSEN OG THOMAS DAHL

Frakke, Topshop 900 kr.

med: små silketoppe, jakkesæt og skjorter.”

Bukser, Whistles 1.695 kr.

137

af Costumes læsere vil gerne betale ekstra for kvalitetsprodukter

1

7. Strik, J.W. Anderson hos My-wardrobe.com 3.985 kr.

71 COSTUME.DK

no.

Giv kant til en enkel strik med en markant kæde, og pift vinterens mørke garderobe op med en farverig taske. Tilsæt et oversized halstørklæde og en beenie i en afdæmpet nuance

4.

1.

tænker jeg: ‘Ej, skal vi ikke lige køre en reproduktion af det, for der er så meget, der virkelig holder’. Når jeg rejser rundt i landet for at holde foredrag, møder jeg mange kvinder på min mors alder og ældre. Det er så sjovt, for så kommer der nogen hen til mig, der slet ikke vil snakke cremer og Rudolph Care. De vil snakke om min mor og hendes tøj. Det er dejligt at møde de her

86%

Accessories

2.

Miks tern med tern som hos Céline, eller lad dig inspirere af 3.1 Phillip Lim, og brug tern med klassiske items som en beige cardigan, støvletter og et par voluminøse shorts

Hvilket stykke tøj skiller du dig aldrig af med? “Min mor og far havde tøjmærket Elisabeth Rudolph i 80’erne, og jeg har nogle gamle ting, som min mor har lavet. Om noget af det

trend

Hvid vinter

CÉLINE

Tidens tern

Det handler om, hvordan man bærer sig selv, hvordan man går, og hvordan man står. Og hvis du ser en enormt smuk og

skønhed

3.1 PHILLIP LIM

Hvad betyder flot hud og en sund krop, når vi taler god stil? “Tøjet gør det ikke alene. Hud, krop og selvværd betyder noget.

Costume holder hvert år Københavns største shoppeaften, hvor de bedste butikker i indre by holder længe åbent. De mere end 50 butikker inviterer indenfor til musik, drinks, styling og Costume redaktionen vil også være at finde i byen mange butikker.


fotograf M ikael S chulz / Hall & Lundgren st y list M aiken Winther

COLOUR ME FALL COSTUME – UDGIVELSESPLAN 2014

COSTUME – TEMAER 2014 Nr Tema 142 Ny sæson 143 Modespecial 144 Accessories 145 Sampak med Costume Living 146 147 148 Ny sæson 149 Modespecial – hard cover 150 G Accessories Costumesom Living Svøb dig i ef teråret s f ar ver. å ef ter d y be+nuancer smara gdgrøn, 151 indigoblå og mør k bordeaux, og bland me d l y se toner som mint, pudder og hv id 152 Costume Living 153

NICA B. VALLENES 995 kr.

D I G I T A LT

Costume.dk kombinerer mode, stil og skønhed på en underholdende og og informativ måde. Costume.dk præsenterer alt fra budget mandag til redaktionens blog til torsdags takeover og eksterne kvinder vi syntes passer ind i Costumes univers.

Nr 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153

Udgives 16.01.14 06.02.14 13.03.14 10.04.14 08.05.14 12.06.14 10.07.14 07.08.14 11.09.14 09.10.14 13.11.14 11.12.14

Uge 3 6 11 15 19 24 28 32 37 41 46 50

Deadline 12.12.13 10.01.14 12.02.14 12.03.14 07.04.14 08.05.14 11.06.14 09.07.14 13.08.14 10.09.14 15.10.14 12.11.14

Med forbehold for ændringer. COSTUME – ANNONCEPRISER 2014 Format

Pris

Format

Pris

2/1 side

82.000

Bagside

59.600

1/1 Side

49.700

Inderside af bagsiden

57.100

1/2 side liggende

32.000

Side 2-3

124.200

1/2 side 32.000 stående Markedsplads

Side 4-5

119.200

1/2 side højformat

17.300

1/4 side

10.600

1/2 side tværformat

17.300

Day Birger et Mikkelsen Jakke 2.795 kr.

Bukser 1.195 kr.

2/1 SIDER 2 stk. 223X297

dansk design

COSTUME.DK UNIKKE BRUGERE/MND* SIDEVISNINGER/MND*

26.993

DE DANSKE DESIGNERE HAR SØRGET FOR EN EFTERÅRSGARDEROBE FULD AF VARME SAGER MED FINE PRINT OG TERN I ULD, STRIK OG PELS. SKØNNE OVERSIZED SILHUETTER OG LAG-PÅ-LAG PASSER PERFEKT TIL DE KOMMENDE KØLIGE MÅNEDER FOTOGR AF Hordur Ingason STYLIST Thora Valdimarsdóttir

4.086.069

M O D T A G E R E N Y H E D S B R E V * 53.939 CPM PRIS (930X180; 300X250): CPM 160

Ganni

Frakke 2.799 kr. Kjole 1.999 kr. Bukser 1.099 kr. Sneakers 1.399 kr.

1/1 SIDE 223X297

1/2 SIDE 223X145

1/2 SIDE 109X297

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


ROLLEMODELLER

DET HANDLER OM DIG! s sunde forbilleder

Woman tager kvinder seriøst – men vi tager aldrig os selv højtideligt. Derfor skal læserne både kunne grine og græde med magasinet, de skal kunne bruge det til noget og lære nyt, og så skal de altid kunne genkende sig selv. Den tankegang går igen, hvadenten vi guider dem i hudpleje, kost og nye tendenser – eller går i dybden med kærestesorg, karriere eller kræft. Derfor har vi også nogle af Danmarks mest dedikerede læsere. Velkommen i klubben!

– hvem er din favorit?

FOTO: MORTEN ANDERSEN. MAKEUP: LINE ARNSTRØM

Du behøver ikke have modelmål for at føle dig godt tilpas i din krop. Mød de seks finalister i konkurrencen om at blive Womans sunde forbillede. De har hver deres bud på, hvad der skal til for at få et sundt forhold til sin krop AF CECILIE ENGHOLM SKOV TAK TIL SIMONE PÉRÈLE FOR UNDERTØJ

58 WOMAN.DK

WOMAN.DK

73%

SARA MØLLER CHRISTENSEN C H E F R E DA K TØ R

FEMININT

155 kr.

1

ROSENRØD

2

Der er ingen vej udenom – de røde farvers højtid er snart over os! Vi benytter lejligheden til at hylde én af de smukkeste: rosenrød AF MARIA ROTHMAR

2.299 kr. Top fra Selected Femme, str. xs-l,

Køn

12% 88%

500 kr.

Nederdel fra Mango, str. 34-42,

499 kr.

Jakke fra Vero Moda, str. xs-xl,

Armbånd fra Julie Brandt,

399 kr.

Kjole fra Vila, str. xs-xl,

Isblå & snehvid

Strømpebukser fra Topshop, str. s-l,

300 kr.

95 kr.

Aldersfordeling Under 18 år 13% 18-39 år 62% 40 år + 25%

Lad årstidens kølige skønhed flytte ind på din badeværelseshylde med frostklare blå og blændende hvide produkter AF MARIA ROTHMAR

1

4

2

5

Body fra By Malene Birger, str. xs-xl,

329 kr.

5

ISABEL MARANT EFTERÅR/VINTER 2012

1. Dine vandfaste vipper kan sikkert snildt modstå sne og slud, men ikke Estée Lauders effektive øjenmakeupfjerner Take It Away. 100 ml, 230 kr. 2. Parfume får du ikke i 3in1 Serum fra Plaisir. I stedet supplerer den din dagcreme med et skud spændstighed og fugtende hyaluronsyre. 30 ml, 150 kr. 3. Mavala matcher dine negle til vintervejret med to kølige kulører. Lagoon er en lys, skinnende blå, og Lotus er perlende hvid. Nail Color, 5 ml, 40 kr. (pris pr. stk.) 4. Skab smokey eyes i metallisk midnatsblå med All About Shadow Quad-øjenskyggen i farven Galaxy. Paletten er parfumefri som altid hos Clinique. 305 kr. 5. Får frosten dine kinder til at tørste? Fyld hudens fugtdepoter op med Akademiklinikens Antioxidant Creme, der også barrikaderer mod forurening. 50 ml, 670 kr.

TIP! LILLE BARM? PRØV

ALBERTA FERETTI EFTERÅR/VINTER 2012

3

Geografi Storby 52% Øvrig land 48%

799 kr.

Sko fra Sugarfree, str. 36-41,

FOTO: THOMAS DAHL

3

Mænd Kvinder

Kjole fra By Malene Birger, str. 32-44,

FOTO: ZEPPELIN OG THINKSTOCK

Vi elsker

Top fra Topshop, str. 34-42,

AF LILY SILWER

ISKOLD

Unge kvinder mellem 20-39 år som interesserer sig for mode, kosmetik og hudpleje. De går op i at leve og spise sundt.

FA K TA*

Bedårende

Intet er mere feminint og elegant end blonder. Med de sorte skruer du op for temperaturen, mens de lyse giver dig et uskyldigt look

360 kr.

MÅLGRUPPE

59

Oplagstal 32.457 Læsertal 144.000

I BLONDER

af læserene er ‘meget interesseret’ i ernæring SKØN TREND

I hele 2013 sætter Woman fokus på sunde og almindelige kvinder. I den forbindelse kårer vi ‘Womans sunde forbillede’. Vores mål er at inspirere alle kvinder til at få et sundt forhold til deres egen krop. Vi har nu fundet de seks finalister, som hver især repræsenterer deres form for kvindelig sundhed. På Woman.dk/ sundeforbilleder kan du være med til at kåre den bedste sunde rollemodel. Og i Woman nummer 197, der udkommer 23. maj, kan du se vinderen som model. Ud over oplevelsen af at stå foran kameraet på et professionelt fotoshoot får hun en lækker forkælelsespakke fra Beauté Pacifique til en værdi af 5.000 kroner.

EN BLONDE-TREKANT-BH UNDER TANKTOPPE ELLER TRANSPARENTE TOPPE

Shorts fra Bik Bok, str. xs-l,

250 kr.

Husstandsindkomst kr 500.000 +

Top fra Custommade, str. xs-xl,

699 kr.

10 WOMAN.DK

4

Til fest Stiletter er skabt til fest og ballade. Gå all in med ekstra knald på farver og mønstre

forårs-

SKO

1.390 kr.

Fra Gina Tricot, str. 36-41

ER DE FARLIGE?

Enkel, elegant og opsigtsvækkende – så er du klar til årets brag af et sommerbryllup

Fra Zara, str. 36-41

459 kr.

Fra Nelly, str. 36-41

Fra Ganni, str. 36-41

1.399 kr.

349 kr.

Fra Friis & Co., str. 36-41

549 kr.

Fra Gardenia, str. 36-41

999 kr.

34 WOMAN.DK

53%

af Womans læsere er ‘meget interesseret’ i kosmetik.

WOMAN.DK

35

Hvor farlig er din creme?

uden hjælp. Konserveringsmidler sørger for, at cremen hverken forrådner eller udvikler kolonier af sygdomsfremkaldende bakterier. Enkelte firmaer producerer hudpleje uden konservering. Disse produkter er pakket i sterile emballager, hvor intet slipper ind.

Det er svært at give et præcist svar på. Det gode ved parabener er, at de er blevet grundigt testet

FÅ STYR PÅ PARABENERNE I skønhedsprodukter bruges oftest disse seks parabener: ethyl-, methyl-, butyl-, probyl-, isobutyl- og isopropylparaben. Tit bruges to forskellige parabener i kombination med hinanden.

Der findes kun få cremer uden konserveringsmidler. Hovedingredienserne i creme er nemlig vand og fedt, og den cocktail kan ikke holde sig frisk ret længe

Avène-serien Tolerance Extreme er helt uden konserveringsmidler. Cleansing Lotion, 160 kr. Cream, 180 kr.

TIP

HOLD ØJE MED:

Hvis du vil bruge så lidt kemi som muligt, så gå efter det danske Svanemærket. Produkter mærket med svanen må ikke indeholde parabener eller andet, som står på EU’s lister over stoffer, der mistænkes for at være hormonforstyrrende

Konserveringsmidlet MI (methylisothiazolinone) i varedeklarationen. En del producenter har i de senere år skiftet parabener ud med dette konserveringsmiddel, men det har vist sig at være meget allergifremkaldende.

EU’s Videnskabelige Komité for Forbrugerprodukter har vurderet, at methyl- og ethylparabener er sikre at bruge. Propyl- og butylparaben er til diskussion. Isopropyl- og isobutylparaben blev i efteråret 2013 forbudt i plejeprodukter i EU, fordi de er under mistanke for at have en hormonforstyrrende effekt. I Danmark er det forbudt at bruge propyl- og butylparaben i kosmetik til børn under tre år. Myndighederne er nemlig bekymrede for de mulige hormonforstyrrende effekter.

BAGNING

SAFTIGE SQUASHMUFFINS

HOLDBARHED

Elsker du også duften af hjemmebagt brød? Så kast dig ud i at bage lækre og sunde brødtyper – og en enkelt kage. Mums! AF ANNA KEEMINK

HVOR LÆNGE KAN MIN CREME HOLDE SIG FRISK?

AF ANNA KEEMINK

De fleste skønhedsprodukter kan holde sig friske i 6-24 måneder. Nogle cremer holder sig bedst på køl, og andre nedbrydes hurtigere, hvis de udsættes for direkte sollys eller varme.

ER DET FARLIGT ATKOLDHÆVEDE GROVBOLLER BRUGE ET PRODUKT, SOM ER FOR GAMMELT?

EKSPERTEN Janne Touborg er speciallæge i dermatologi. Hun er leder af hudlægecentret ved Cutanea Aarhus Hudlægecenter – et privathospital, der er specialiseret i hud, hudpleje, hudsygdomme og æstetisk dermatologi. Læs mere på Cutanea.dk.

KAN JEG HELT UNDGÅ KONSERVERINGSMIDLER?

Bag dit eget SUNDE BRØD

Er der ikke noget med, at parabener giver kræft? Og hvad med tilsætningsstofferne? Her er alt, hvad du behøver at vide om skønhedens kemikalier

MAGASINA N S VA R L I G

Kontakt til Christina Ravn +45 53 74 55 10 christinar @benjamin.dk

ER PARABENER SÅ IKKE FARLIGERE END ANDRE KONSERVERINGSMIDLER?

FOTO: THINKSTOCK

FOTO THOMAS DAHL

FOTO: MORTEN ANDERSEN.

3

Parabener er i mange år blevet beskyldt for at være kræftfremkaldende og hormonforstyrrende, men her er det vigtigt at være opmærksom på, at der er forskel på de forskellige typer af parabener. Nogle undersøgelser tyder på, at nogle af parabenerne kan være farlige for mennesker – men der er intet entydigt bevis. I de senere år har der været stor diskussion om parabener, og mange mennesker er blevet parabeneforskrækkede. Men mange glemmer, at hvis ikke der er parabener i en creme, er der nok et andet konserveringsmiddel. Og det er ikke nødvendigvis bedre.

Til bryllup

Fra Bianco, str. 36-41

499 kr.

499 kr.

600 kr.

899 kr.

Tjek den lille plastikhæl jævnligt. Hvis den virker slidt, så få den skiftet hos en skomager. Det koster ikke alverden og får dine stiletter til at holde længere

i forskellige forsøg, så forskerne ved meget om dem. Flere af de andre konserveringsmidler, som bliver brugt meget, er ikke blevet testet på samme måde, og derfor er der ingen, der kender langtidsvirkningerne ved at bruge dem. Parabener er meget effektive som konserveringsmiddel, og de er allergivenlige – i modsætning til visse andre konserveringsmidler giver de kun i meget sjældne tilfælde allergi og eksem.

af Womans læsere er ‘meget interesseret’ i mode.

Fra Esprit, str. 36-41

Fra Billi Bi, str. 36-41

AF CLARA MATZ OG CHARLOTTE SANDGREN

Fra Nelly, str. 36-41

Helt tørt og kemisk forklaret er parabener en gruppe molekyler med væksthæmmende virkning på bakterier og svampe. De har været brugt som konserveringsmidler i kosmetik i over 60 år.

299 kr.

TIP

Hvad er et outfit uden lækre sko? Nej, vel? Her får du forårets bedste udvalg af støvler, sneakers, stiletter og ballerinaer – til alle slags fødder og anledninger!

1. Cherry Pie Sparkling er et passende navn for den metallisk-røde kulør på Make Up Stores smukke læbestift. 159 kr. 2. Den dybrøde farve Danke-Shiny Red har et smukt metallisk skær. Nail Lacquer fra O.P.I, 15 ml, 125 kr. 3. Dup poserne under øjnene med et par dråber af Diors Capture Totale Eyes Essential morgen og aften. 15 ml, 505 kr. 4. Chanels Rouge Allure-læbestift gør dine kys bløde og gennemfugtede. Farve: Pirate, 255 kr. 5. Primeren fra Clarins kan camouflere store porer. Instant Smooth Perfecting Touch, 15 ml, 220 kr. 6. Head Mistress fra Essies efterårskollektion er en varm rød neglelak med en snert af blomme. Nail Lacquer, 13,5 ml, 100 kr.

70%

HVAD ER PARABENER?

Fra Mango, str. 36-41

599 kr.

Fra Ash, str. 36-41

På fødevarer hedder parabener E214, E215, E218 eller E219 på varedeklarationen

PARABENER

Selv høje kvinder kan gå i stiletter! De giver en fantastisk holdning, som får dig til at ose af selvtillid

Fra Sofie Schnoor, str. 36-41

1.299 kr.

KEMI

TIP

På date

Du bliver ikke direkte syg af at bruge en creme, der er for gammel. Men hvis du for eksempel smører harsk creme på hud, der har et sår fra en bums, risikerer du at få en infektion, der gør bumsen endnu værre. Når en creme bliver for gammel, mister den desuden sine plejende egenskaber, og så forsvinder hele meningen med at bruge den jo.

TJEK DINE PRODUKTERS HOLDBARHED På alle skønhedsprodukter findes et lille symbol med en åben krukke med et tal på. De viser, hvor mange måneder produktet kan holde sig, efter at det er blevet åbnet første gang.

6M

12 M

24 M NEMT RUGBRØD

TIP

FOTO: THOMAS DAHL. KILDER: VALDEMARSRO.DK, IFORM.DK, VILDMEDMAD.DK, LOUISALORANG.DK, VORESBORN.DK

54

6

1 2

FODTØJ

STILETTER

Brug en spatel eller KRYDREDE en vatpind til at tage din GULERODSKIKS creme op af krukken med. Hvis du putter fingrene ned i krukken, bliver den hurtigt for gammel – og den udvikler sig let til en ren bakteriebombe

SPRØDE KNÆKBRØD

Få opskrifterne på næste side 88 WOMAN.DK

12

BENJAMIN.DK

MEDIEKIT OG PRISLISTE 2014

WOMAN.DK

89


Sæsonens

største TENDENSER Hver sæson går de klassiske stilarter igen: sporty, klassisk, maskulin, feminin og rå. Men herudfra springer altid nye tendenser. Se de nyeste skud på stammen her

TIP! KIG I HERREAFDELINGEN, HVIS DU ER PÅ JAGT EFTER OVERSIZED ITEMS. HERRESTØRRELSEN SMALL PASSER TIL DIG, HVIS DU WOMAN – TEMAER 2014 NORMALT ER EN MEDIUM Nr Tema

AF CHARLOTTE SANDGREN FOTO JAKOB KIRK

MAKEUP OG HÅR: MIA JEPPSON. MODEL: AMALIE L/LE MANAGEMENT

205 Nye forårstendenser + guide til de hotteste sko 206 Forårets farver + Nye makeuptendenser 207 Womans modeawards, Skønhedsbestsellere 208 Sommerens parfumer + hårfjerning og selvbruner 209 Solfaktor 210 Sommersjov, den rigtige mascara + guide til smuk hud 211 Sexundersøgelsen, Efterårets mode Maskulin tendens: tendenser GENTLEWOMAN 212 Kropstema, efterårstendenser, skønhedsBoyfriendjeans, flade støvler og oversized skjorter er sikkert klassikere og kropsundersøgelser allerede en del af din garderobe. 213 De hotteste makeupkøb, guide til Brug farver til at ansigtstransformere mandelooket til gentlewoman pleje – en maskulin jakke i en girly 214 Fest mode, guide til farve festmakeup er perfekt 215 Håndpleje, 100 skønhedstips 216 Mineraler, sundhedsfacts

Jakke fra Ganni, str. xs-xl, 1.999 kr. Strikbluse fra H&M, str. 34-42, 349 kr. Jeans fra Selected Femme, model: Thea, str. 25-32, 600 kr. Tynde ringe fra Pernille Corydon, 165 kr. (pris pr. stk.) Stor ring fra Erbs & Bjerke, 149 kr. Støvler fra Bianco, str. 36-41, 1.099 kr.

D I G I T A LT

Woman.dk er den gode veninde på nettet, som med sit store fokus på alt i relation til kvindelivet er blevet en fast del af hverdagen for mange. Emner som skønhed, mode, veninder, mænd og kærlighed bliver vendt og flittigt debatteret af brugerne.

WOMAN – UDGIVELSESPLAN 2014 Nr 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216

Udgives 23.01.14 20.02.14 20.03.14 16.04.14 22.05.14 26.06.14 24.07.14 28.08.14 25.09.14 23.10.14 27.11.14 23.12.14

Uge 4 8 12 16 21 26 30 35 39 43 48 51

Deadline 11.12.13 22.01.14 19.02.14 19.03.14 22.04.14 22.05.14 25.06.14 30.07.14 27.08.14 24.09.14 29.10.14 25.11.14

Med forbehold for ændringer. WOMAN – ANNONCEPRISER 2014 Format

Pris

Format

Pris

2/1 side

82.000

Bagside

59.600

1/1 Side

49.700

Inderside af bagsiden

57.100

1/2 side liggende

32.000

Side 2-3

124.200

1/2 side 32.000 stående Markedsplads

Side 4-5

119.200

1/2 side højformat

16.300

1/2 SIDE 210X133

1/2 SIDE 102X275

1/6 side

6.500

1/2 side tværformat

16.300

SKÅL!

6 lækre

FRUGTDRINKS

TIP

MYNTE-ANANASSLASH

Gør dine drinks lækrere (og sundere!) ved at blande masser af frugt i. Vælg selv, om du serverer dem med eller uden alkohol

(2 stk.) 1/2 6-10 4 dl

AF ANNA KEEMINK

moden ananas mynteblade appelsinjuice

Servér alkoholfri cocktails til en lækker brunch med veninderne. Så behøver I ikke tage en eftermiddagslur bagefter

Skær skrællen af ananassen med en skarp kniv, og skær den i mindre stykker. Kassér den midterste stok. Purér stykkerne sammen med mynteblade i en blender. Tilsæt appelsinsaft, rør rundt, og hæld i høje, afkølede glas. Pynt med appelsinskiver og et par myntekviste.

FROZEN RASPBERRYMARGARITA

Spice it up! Tilsæt 3 cl hvid rom i hvert glas.

(2 stk.) 100 g 10 1 2 spsk

JORDBÆRSHAKE (2 stk.) 2 200 g 2 dl 8 4 spsk

limefrugter frosne jordbær æblejuice isterninger honning

Halvér limefrugterne, og pres saften ned i blenderen. Tilsæt jordbær, æblejuice, isterninger og honning. Blend, til konsistensen er helt glat. Servér med det samme!

SIDEVISNINGER/MND*

KIWI-LIME-JUICE (2 stk.)

107.473

4 1 4 dl 4

57.651

CPM PRIS (930X180; 300X250): CPM 120

kiwier limefrugt æblejuice isterninger

Skræl kiwierne, og skær dem i mindre stykker (gem lidt til pynt). Halvér limefrugten, og pres saften ned i blenderen. Blend sammen med kiwier og juice. Servér med isterninger, og pynt med stykker af kiwi.

4.926.340

M O D TA G E R E N Y H E D S B R E V *

TIP

En frugtdrink – med eller uden alkohol – tæller med i de seks stykker frugt og grønt, du skal spise hver dag 106 WOMAN.DK

(2 stk.)

Spice it up! Tilsæt 3 cl vodka i hvert glas.

5 dl 185 g 4 spsk 2 4 2 dl FOTO: THOMAS DAHL. KILDER: SAMVIRKE, MASSER AF TILBEHØR AF IDA OG CHARLOTTE GRØNLYKKE, SPISE.DK, SMOOTHIEOPSKRIFT.DK, MARTHASTEWART.COM, 101COOKBOOKS.COM

WOMAN.DK

1/1 SIDE 210X275

BLOOD ORANGE GIN SPARKLER

Spice it up! Tilsæt 1 cl orangelikør og 2 cl tequila i hvert glas.

Spice it up! Tilsæt 3 cl vodka i hvert glas.

UNIKKE BRUGERE/MND*

2/1 SIDER 2 stk. 210X275

frosne hindbær isterninger limefrugt sukker

Halvér limefrugten, og pres saften ned i blenderen. Hæld resten af ingredienserne derned, og blend, indtil isterningerne er helt knust. Pynt med et par friske hindbær eller en skive lime.

PASSION LOVE (2 stk.) 2 4 dl 2 dl 4

passionsfrugter passionsfrugtjuice danskvand isterninger

Skrab kernerne fra passionsfrugterne ned i to glas. Hæld passionsfrugtjuicen i glassene, og top op med danskvand og isterninger. Spice it up! Tilsæt 3 cl vodka i hvert glas.

vand sukker frisk rosmarin blodappelsiner isterninger tonic

Hæld vand, sukker og rosmarin i en gryde. Lad det simre i 3-5 minutter, indtil sukkeret er opløst. Rør i det af og til. Tag gryden af varmen, og lad det trække i mindst ti minutter. Si det, og lad det køle helt af. Pres og si appelsinerne. Der skal bruges cirka 1 dl juice – frugtkødet skal ikke bruges. Hæld 1/2 dl juice og et par spiseskefulde af den afkølede rosmarinsirup i hvert glas. Rør, og fyld det 2/3 op med tonic. Fyld resten af glasset med isterninger. Spice it up! Tilsæt 3 cl gin i hvert glas.

WOMAN.DK

107

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


DANMARKS ENESTE MAGASIN TIL KVINDER 40+ Magasinet Liv er nyere tids største magasinsucces. Liv er skabt til den store gruppe af 40+ kvinder, der ønsker høj kvalitet, brugbar inspiration og relevante artikler. Liv tager afsæt i livet, som det er, når du har passeret de 40 – både hvad angår hverdagens udfordringer og muligheder, men også når det handler om mode og skønhed. Det er et magasin i øjenhøjde med læserne.

61%

Liv er magasinet, der underholder, opdaterer og inspirerer voksne kvinder på en ærlig og personlig måde – og vi bryder gerne et tabu eller to.

af læserne interesserer sig for hudpleje.

A N N QV I ST C H E F R E DA K TØ R

MÅLGRUPPE

Aktive kvinder i 40’erne, med høj indkomst som interesserer sig for mode, pleje, sundhed og velvære.

FA K TA*

Oplagstal 34.021 Læsertal 69.000 Mænd Kvinder

Køn

15% 85%

Aldersfordeling under 40 år 22% 40-59 år 58% 60 år + 21% Geografi Storby 64% Øvrig land 36% Husstandsindkomst Kr 800.000 +

81%

af Livs læsere interesserer sig meget for sundhed.

85%

af Livs læsere betaler gerne ekstra for kvalitetsprodukter.

14

BENJAMIN.DK

MEDIEKIT OG PRISLISTE 2014

MAGASINA N S VA R L I G

Kontakt til Katja Kryger +45 24 69 81 91 katjak @benjamin.dk


LIV – UDGIVELSESPLAN 2014

LIV – TEMAER 2014 Nr Tema 36 Mode på budget, vinterhår+håndpleje 37 Stort 3-års fødselsdagsnummer, Jeans 2014 38 Mode: Stilguide, tasker, forårstendenser, Launch: Liv Modeljagt 2014 39 Skønhed, vidundermidler 40 Solbriller, anti-age, sunde fødder 41 Stort sommernummer, badetøj, sommerhår, solcremer, grill 42 Stort sommernummer, sommerpleje 43 Rynker 44 Mode: XL 45 Mode: Stilet til fest, vitaminer 46 Stort julenummer 47 Mode: Lingeri

D I G I T A LT

Magasinetliv.dk er til kvinder over 40 år. Den ypperste opgave er at servicere disse kvinder, så de på én gang bliver inspirerede, overraskede og klogere

Nr 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

Udgives 09.01.14 06.02.14 13.03.14 10.04.14 08.05.14 12.06.14 10.07.14 07.08.14 11.09.14 09.10.14 13.11.14 11.12.14

UNIKKE BRUGERE/MND*

4.169

SIDEVISNINGER/MND*

86.127

M O D TA G E R E N Y H E D S B R E V *

14.556

CPM PRIS (930X180; 300X250): CPM 120

Deadline 04.12.13 08.01.14 12.02.14 12.03.14 03.04.14 08.05.14 11.06.14 09.07.14 13.08.14 10.09.14 15.10.14 12.11.14

Med forbehold for ændringer. LIV – ANNONCEPRISER 2014 Format

Pris

Format

Pris

2/1 side

73.000

Bagside

53.100

1/1 Side

44.300

Inderside af bagsiden

50.900

1/2 side liggende

26.500

Side 2-3

110.700

1/2 side 26.500 stående Markedsplads

Side 4-5

106.200

1/2 side højformat

14.100

1/6 side

5.600

1/2 side tværformat

14.100

2/1 SIDER 2 stk. 225X296

M A G A S I N E T L I V. D K

Uge 2 6 11 15 19 24 28 32 37 41 46 50

1/1 SIDE 225X296

1/2 SIDE 225X147

1/2 SIDE 110X296

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


DANMARKS S TÆ R K E S T E SUNDHEDS-UNIVERS I FORM er magasinet for kvinden, som ønsker at blive den sundeste, stærkeste og gladeste udgave af sig selv - med træning, kost og motivation som de vigtigste redskaber. I hvert nummer præsenterer I FORM de nyeste, bedste og letteste metoder til at opnå resultater på den lystbetonede måde: Lækre madopskrifter, succesrige træningsprogrammer, effektive øvelser, shoppingguides, tests og tips.

79%

Desuden rummer magasinet masser af inspiration til, hvordan man udfordrer sig selv med store og små mål og når dem - selv i en travl hverdag.

af læserne interesserer sig for ernæring

K A R E N LYA G E R H O R V E C H E F R E D A K T Ø R

I FORM – TEMAER 2014

MÅLGRUPPE

Moderne veluddannede kvinder som lægger vægt på en aktiv livsstil, med fokus på sport og sund kost til sig selv og familien. Hun søger viden om træning om sund livsstil – det finder hun i iFORM.

FA K TA*

Oplagstal 31.901 Læsertal 302.000

76%

af I Forms læsere er meget interesseret i sundhed.

40%

af I Forms læsereinteresserer sig for wellness

16

BENJAMIN.DK

MEDIEKIT OG PRISLISTE 2014

MAGASINA N S VA R L I G

Kontakt til Nicoline Engstrøm Winther +45 60 37 08 09 nicolineew @benjamin.dk

Mænd Kvinder

Køn

30% 70%

Aldersfordeling Under 18 år 9% 18-39 år 37% 40 år + 54% Geografi Storby 58% Øvrig land 42% Husstandsindkomst kr 500.000 +

Nr Tema 1 250 kuren, søvn, det rigtige løbebånd, shopping; hjemmespa. 2 Faldmave med 250 kuren, morgenmad, tester løbejakker, sundt fedt 3 Anti-age tema, købeguide til saftpressere, mascara (test ud af 5) 4 Tester Sports-bh, energiboostere, energibarer, shopping; yogagrej, elcykler. 5 Triatlon, yoga, fisk Shopping, cykel, og GPS ur. Juice guide, magiske dufte 6 Det store løbenummer. Test: løbesko, peanuts - verdens bedste snack, vandflasker, PMS, Firm body. 7 Det store bikini nummer. (SAMT 8-16 siders ekstra om løb. DETTE PAKKES MED I IFORM Goodebag 16.000 stk) DR: Murad 8 Omega-3, test: løbeshorts, grønne desserter, sunde tænder, sundt pålæg 9 Cykling, crossfit, sund i solen, tilsætningsstoffer i mad, bedste senge, købsguide badevægte 10 Grill guide, madkort (global mad) Seltrackere (ure), Frisk guide (hudcremer,velvære) 11 Vægte til hjemmebrug, is & bær, ost, Sauna guide. 12 Test: høretelefoner, grøn is, grøn mad, is, Sov godt. 13 2-siders tillæg ” Fodbold fitness”, Fiskeolie, yoga 14 Sundt hår, 5 superbrød, sylte, sunde snacks 15 Købeguide: morgenmadsprodukter! Varm i uld. 16 forkølelse, shopping løbetøj i mørket, selftrackere 17 Vintersupper, kosttilskud, sund med surdej 18 Skiferie, julegaveguide til aktive kvinder, chocolade


I FORM – UDGIVELSESPLAN 2014 Nr 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 1

Udgives 16.01.14 06.02.14 27.02.14 20.03.14 10.04.14 01.05.14 15.05.14 04.06.14 26.06.14 17.07.14 07.08.14 28.08.14 11.09.14 02.10.14 23.10.14 13.11.14 04.12.14 23.12.14

Uge 3 6 9 12 15 18 20 23 26 29 32 35 37 40 43 46 49 52

Deadline 09.12.13 06.01.14 27.01.14 17.02.14 10.03.14 25.03.14 09.04.14 01.05.14 22.05.14 16.06.14 07.07.14 28.07.14 11.08.14 01.09.14 22.09.14 13.10.14 03.11.14 21.11.14

Med forbehold for ændringer. I FORM – ANNONCEPRISER 2014

D I G I T A LT

Iform.dk er den moderne kvindes foretrukne onlinemedie inden for områderne motion, kost og velvære. Iform.dk opdateres løbende med et væld af test, guider, kost/træningsprogrammer og inspirerende artikler. På iform.dk finder brugerne specifikke værktøjer og informationer, der hjælper til at leve sundere og dermed få mere ud af livet. Følg også med i de underholdende og inspirerende blogs.

Format

Pris

Format

Pris

2/1 side

89.500

Bagside

66.000

1/1 Side

47.000

Inderside af bagsiden

54.100

1/2 side liggende

30.600

Side 2-3

117.600

1/2 side 30.600 stående Markedsplads

Side 4-5

112.900

1/2 side højformat

14.800

1/6 side

5.900

1/2 side tværformat

14.800

2/1 SIDER 2 stk. 205X276

IFORM.DK UNIKKE BRUGERE/MND* SIDEVISNINGER/MND*

128.333 1.706.883

M O D T A G E R E N Y H E D S B R E V * 143.944 CPM PRIS (930X180; 300X250): CPM 120

1/1 SIDE 205X276

1/2 SIDE 205X136

1/2 SIDE 100X276

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


STØ R ST O G FØRENDE Danmarks boligmagasin nr. 1 har manifesteret sin førende position og er i oplag og læsertal i en liga for sig. De bedste journalister, fotografer og stylister sikrer høj kvalitet og troværdighed. BO BEDRE sætter med sit udvalg af nyheder, shopping og boligreportager dagsordenen i interiørverdenen, og magasinets eksklusive udtryk giver læserne inspiration til at overføre stilen derhjemme. Skandinavisk livsstil, når det er bedst! E R I K R I M M E R C H E F R E DA K TØ R

Godt design betyder meget for

75% læserne

BO BEDRE – TEMAER 2014 Nr Tema 2 Bad, soveværelser, awards, lyd, Børge Mogensen 3 Ombygninger/renovering, tæpper & gulve, 30 nye indretningsideer, vindere af Awards 4 Det store shoppingnummer, det perfekte køkken-alrum, ekstra: have 5 Guldnummer: Design, sofaer – borde – stole – lænestole 6 Udelys, sommerhuse, udemøbler, Milanotrends 7 Kunst, vægge: maling, tapet og dekoration 8 Internationale tendenser, boliger, bad 9 Danske hjem, soveværelser, opbevaring 10 Det nye til alle rum, køkkentema, lys og lamper 11 Jul + gavetillæg 12 Jul: Gæster og fester 1.15 Trends

FA K TA*

Oplagstal 71.614 Læsertal 426.000 Mænd Kvinder

Køn

39% 61%

Aldersfordeling Under 30 år 18% 30-59 år 51% 60 år + 30% Geografi Storby 59% Øvrig land 41% Husstandsindkomst kr 800.000 +

72%

af Bo Bedres læsere bruger gerne lidt ekstra for et kendt varemærke

85%

af Bo Bedres læsere vil betale ekstra for kvalitetsprodukter

18

BENJAMIN.DK

MEDIEKIT OG PRISLISTE 2014

MAGASINA N S VA R L I G

Kontakt til Henrik Mader +45 20 23 60 54 henrikm @benjamin.dk

SAMARBEJDE OM LÆSEREVENTS

I samarbejde med annoncører inviterer Bo Bedre læsere til events. Bo Bedres læsere er bl.a. meget interesserede i alt der vedrører bolig, indretning, design, livsstil og lækker mad. En oplagt mulighed for en annoncør til at få læserne af Bo Bedre indenfor i deres verden.


BO BEDRE – UDGIVELSESPLAN 2014 Nr 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1

Udgives 30.01.14 27.02.14 20.03.14 16.04.14 22.05.14 26.06.14 24.07.14 28.08.14 25.09.14 30.10.14 27.11.14 18.12.14

Uge 5 9 12 16 21 26 30 35 39 44 48 51

Deadline 20.12.13 29.01.14 19.02.14 19.03.14 22.04.14 22.05.14 25.06.14 30.07.14 27.08.14 01.10.14 29.10.14 19.11.14

Med forbehold for ændringer. BO BEDRE – ANNONCEPRISER 2014

D I G I T A LT

Bobedre.dk, Danmarks største boligsite, opdateres løbende med et væld af eksklusive boligsager og -tips, inspirerende artikler samt lækre billeder, der appellerer til vores kernemålgruppe – købekraftige, kvalitetsbevidste kvinder og deres partnere. Bobedre.dk tilbyder herudover konkurrencer, videns- og stiltest samt et omfattende galleri.

MÅLGRUPPE

BOBEDRE.DK 40.229

UNIKKE BRUGERE/MND* SIDEVISNINGER/MND*

2.850.020

M O D TA G E R E N Y H E D S B R E V *

95.601

CPM PRIS (930X180; 300X250): CPM 140

Deres livsstil afspejles i boligen, og de stiller store krav til kvalitet og design og prioriterer det højt når de anskaffer sig nye ting til boligen.

Format

Pris

Format

Pris

2/1 side

146.500

Bagside

146.500

1/1 Side

77.000

Inderside af bagsiden

100.300

1/2 side liggende

54.100

Side 2-3

192.500

1/2 side stående Guiden

54.100

Side 4-5

184.800

BOB guiden A1

6.200

BOB guiden A2

12.400

BOB guiden A3

18.600

BOB guiden B1

12.400

BOB guiden B2

18.600

BOB guiden C

24.800

2/1 SIDER 2 stk. 230X297

1/1 SIDE 230X297

1/2 SIDE 230X145

1/2 SIDE 112X297

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


– NÅR INDRETNING S K A L VÆ R E E N L E G Med Bolig Magasinet i hånden kan du ikke undgå at blive ramt af indretningsfeber. Vi guider dig til små (og store) forandringer i dit hjem og giver masser af tips til, hvordan du kan få en personlig stil. Gå ombord i de mange inspirerende boligreportager fyldt med unikke løsninger, spændende guides fyldt med praktiske ideer og de seneste nye møbler og accessories og få dit drømmehjem. A N JA H E L L B E R G C H E F R E DA K TØ R

76% af læserne bor i ejer- eller andelsbolig

MÅLGRUPPE

Flest kvinder mellem 25-59 år, som interesserer sig for boligen, indretning og design. De køber ofte luksusprodukter og bruger gerne mere på et kendt varemærke.

FA K TA*

Oplagstal 29.722 Læsertal 126.000 Mænd Kvinder

Køn

36% 64%

Aldersfordeling Under 25 år 13% 25-59 år 59% 60 år + 28% Geografi Storby 55% Øvrig land 45% Husstandsindkomst kr 800.000 +

46%

af Bolig Magasinets læsere køber ofte luksusprodukter

75%

af Bolig Magasinets læsere er ‘meget interesseret’ i boligdesign/boligindretning

20

BENJAMIN.DK

MEDIEKIT OG PRISLISTE 2014

MAGASINA N S VA R L I G

Kontakt til Anne Jakobsen +45 24 69 82 02 annej @benjamin.dk


BOLIG MAGASINET UDGIVELSESPLAN 2014 BOLIG MAGASINET – TEMAER 2014 Nr Tema 168 Stilskift, bo fedt med børn. 169 Kunst, lille bad tema, det lækre hjemmekontor 170 15 års jubilæum, farver, havemøbler, foråret indenfor 171 Terrasse, udeliv, udendørslys, lille køkken tema, sov sødt 172 Indret små hjem, altaner, terrasser, genial opbevaring 173 5 sommerboliger, sommershopping, indret med tapeter 174 Sådan får du dit drømmehjem, sommerliv 175 Stort badetema, we love kunst 176 Kæme accessories nummer, efterårshygge, plads i entreen 177 Stort køkkentema, pejsehygge/brændeovne, guide: Det personlige køkken 178 Jul, belysning, guide: Lys dit hjem op 179 Soveværelse, opbevaring, guide: Ny stil i stuen D I G I T A LT

Boligmagasinet.dk er fyldt med lækre boligreportager og gør det selv-tips, der giver brugerne nye, spændende ideer til boligen. Uanset om det er din stue, soveværelse, køkken eller et helt fjerde rum, der trænger til fornyelse, er der masser af inspiration at hente her!

Nr 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179

Udgives 09.01.14 06.02.14 06.03.14 03.04.14 01.05.14 04.06.14 03.07.14 07.08.14 04.09.14 02.10.14 06.11.14 04.12.14

23.771

UNIKKE BRUGERE/MND* SIDEVISNINGER/MND*

1.685.981

M O D TA G E R E N Y H E D S B R E V *

37.144

CPM PRIS (930X180; 300X250): CPM 120

Deadline 04.12.13 08.01.14 05.02.14 05.03.14 28.03.14 06.05.14 03.06.14 09.07.14 06.08.14 03.09.14 08.10.14 05.11.14

Med forbehold for ændringer. BOLIG MAGASINET ANNONCEPRISER 2014 Format

Pris

Format

Pris

2/1 side

61.700

Bagside

50.300

1/1 Side

36.400

Inderside af bagsiden

41.900

1/2 side liggende

21.300

Side 2-3

91.000

1/2 side 21.300 stående Markedsplads

Side 4-5

87.400

1/2 side højformat

12.400

1/4 side

6.200

1/2 side tværformat

12.400

2/1 SIDER 2 stk. 230X287

B O L I G M A G A S I N E T. D K

Uge 2 6 10 14 18 23 27 32 36 40 45 49

1/1 SIDE 230X287

1/2 SIDE 230X140

1/2 SIDE 105X287

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


ER ET TRENDSÆTTENDE URBANT DESIGNMAGASIN Kernen er udsøgte boligreportager, og sammen med de væsentligste shoppingnyheder og tendenser giver magasinet ideer til indretning af boligen. Costume Living henvender sig især til den moderne kvinde, der lader sig inspirere af det nyeste nye – i Danmark og udland. RIKKE CHRISTENSEN OG ERIK RIMMER C H E F R E DA K TØ R E R COSTUME – TEMAER 2014 Nr Tema 3 Kunst og fashion, nyt design til alle rum, spa derhjemme 4 Køkkentrends, møbelnews, guide til sommerens in-steder 5 Designhjem, mode- og interiørtrends hånd i hånd, små rum med store løsninger 6 Årets bedste design-shopping FA K TA* MAGASINA N S VA R L I G

Kontakt til Henrik Mader +45 20 23 60 54 henrikm @benjamin.dk

MÅLGRUPPE

Moderne og internationalt orienterede kvinder der interesserer sig for design, mode og indretning. Costume Living rammer de trendsættende og nyskabende danskere.

COSTUME LIVING UDGIVELSESPLAN 2014

Trykoplag 40.000 Mænd Kvinder

Køn

Nr 3 4 5 6

78% 22%

Aldersfordeling Under 18 år 15% 18-39 år 57% 40 år + 28%

86%

af Costume Livings læsere bor i ejer/ andelsbolig

MEDIEKIT OG PRISLISTE 2014

Deadline 10.02.14 21.03.14 15.08.14 10.10.14

COSTUME LIVING ANNONCEPRISER 2014

Husstandsindkomst kr 500.000+

BENJAMIN.DK

Uge 9 15 36 44

Med forbehold for ændringer.

Geografi Storby 44% Øvrig land 56%

22

Udgives 27.02.14 10.04.14 04.09.14 30.10.14

Format

Pris

Format

Pris

2/1 side

82.000

Bagside

59.600

1/1 Side

49.700

Inderside af bagsiden

57.100

1/2 side liggende

32.000

Side 2-3

124.200

1/2 side stående

32.000

Side 4-5

119.200

1/2 SIDE 223X145

1/2 SIDE 109X297

2/1 SIDER 2 stk. 223X297

1/1 SIDE 223X297

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


G Ø R D E T S J O V T AT KO M M E I TO P FO R M Aktiv Træning er magasinet for mænd som holder af en aktiv livsstil, vil i bedre form og få mest muligt ud af den tid, de bruger på motion og træning.

5 TIPS TIL INDETRÆNING

STYRKE. Brug vinteren på at opbygge en stærkere krop, der bedre kan holde til at være i gang i mange timer.

Bladets indgangsvinkel er altid, at træning og en sund livsstil skal være drevet at lyst og glæde. Det sikrer gode oplevelser, giver ny energi i dagligdagen og fastholder de gode, sunde vaner! Derfor er hvert nummer fyldt med veloplagte guider, udførlige programmer, brugbare tips og råd og instruktive øvelser – lige til at bruge. Aktiv Træning viser, tester og anmelder også alt det nye udstyr, så man kan vælge klogt og undgår fejlkøb. Og så er der unikke portrætter, interviews og fascinerende historier.

TRÆN KORT MEN HÅRDT Udendørs træner vi ofte i lang tid og med forholdsvis lav intensitet. Men det bliver snart kedeligt at gentage det mønster indenfor, hvor der ikke er meget at se på. Træn i stedet i kort tid, men mere intensivt. Bliv ikke overrasket, hvis formen får et gevaldigt løft, når du begynder at træne kort, men hårdt. Prøv fx 20-30 minutter med fuld gas. PRØV NYE EFFEKTIVE MASKINER Det er ikke kun godt for motivationen at variere træningen. Alternativ træning af ‘eksotisk karakter’ styrker også formen ved at udligne svagheder, som du end ikke anede, at du havde. Samtidig flyttes belastningen på led og sener, så du tåler en større træningsbelastning uden at blive skadet. Prøv fx crosstrainer, romaskine, kajakmaskine – eller en ThoraxTrainer, der simulerer verdens mest konditionskrævende sport: langrend på ski.

NG: IV TRÆNI ALTERNAT

T CROSSFI

gen ssfit-trænin passe cro ikke går ud over n r ssfit-trænin ind, så de ning. Vælge Hvorfor: Cro mragende n øvrige træ at prioritere fre de på er tleter riode gen byd du i en pe g, som tria ling af din styrketrænin n af. Stærke it og udvik ssf cro elt gav pil eventu kan have ldre, ryg og styrke, så almindelige muskler i skuget gennem fx noget af din g ud. Du bør nin bryst, opbyg og kropshævtriatlontræ imum træne ger min armbøjnin ld værd til som g do gu disciplin én ninger, er kropshver triatlon en. . En stærk ug svømning rderlig, når du om g gan et kerne er uvu e slider dig Tilmeld dig tim Hvordan:hvo time efter tre tridiscipliner, r du kan få , gennem de nstyrke er både introhold truktion i den be ndig ins lgru og ekstra øve l er ska der nik und rigtige tek en force, når m på cyklen digt, om t er ligegyl i et nne serne. De trædes ige rgiøkonomisk. finder sted træningen ssfitcenter og løbes ene cro ge decideret To til tre gan alt, esscenter. Hvor tit: vil eller i et fitn være optim om ugen lder om at AKTIVTRÆNING.DK men det gæ

N I E L S C H R I ST I A N T H A LU N D C H E F R E DA K TØ R

Nr Tema MUSIK LØFTER HUMØRET 2 FOKUS: Vinterløb, Skoguide, Sæt musik i ørerne. Et godt beatOL-stjernes fra din frigør mere energi og får hård træningstipsmusikafspiller belastning til at føles lettere. 3 Opstarts løbehistorie, elektronik til træning TRÆN UDE NÅR VEJRET ER GODT Nyd,løb, at du kan træne ude fx i weekenden,inår 4 Guide til 5 km VM halvmaraton KBH der både er dagslys, og vejret tillader det. mellem effektiv indetræ5 Top trimmetVekselvirkningen til marathon-starten, bedste ning og din højt elskede udetræning løfter cykel-apps din motivation og gavner formkurven. 6 Cykling tema nummer, pulstræning for 25 dummies 7 Løb i varmen, bag om Tour de France 8 Hold motivationen, cykelcomputere, løb dit bedste motionsløb 9 Løbemotionist i storbyen, windbreakers til løb 10 Rygtræning indendørs, trænings-ure, optimal løb på løbebåndet 11 Trailløb, vintertips til cykelrytteren, slut med søvnrod 12 ÅRETS GEAR: Turbotræning: intervaller, spisevaner i juletiden 1 Fit og trænet på 10 uger, slut med træningsømhed

FA K TA*

ning.dk Se dem på aktivtræ

20 10 Prøv kræfter med Aktiv Trænings 20+10-koncept, og

KOM I FORM PÅ EN HALV TIME. 20 minutters styrke-

træning rammer alle kroppens vigtigste muskler, og herefter napper du en 10-MINUTTERS SLUTSPURT, hvor høj puls og fedtforbrænding er i centrum. Programmet kræver intet udstyr – kun en smule gulvplads.

T

STÆRK UDEN VÆGTE

Du behøver ikke håndvægte og vægtskiver for at træne. Der findes et hav af gode øvelser, hvor din kropsvægt leverer tilpas med belastning til, at du kan få en sund og stærk krop.

o spørgsmål presser sig måske på, når man skimmer denne måneds øvelser: Kan jeg virkelig blive stærk af at stå på ét ben? Og hvilken forskel gør det, at jeg samler hænderne under armbøjninger? Svarene lyder: Etbens dødløft kræver en hel del mere end blot god balance. For ud over at styrke baglår og baller, når du skal bremse overkroppens ‘fald’ forover og bagefter rette den op, træner du også musklerne omkring hoften, som vi forsømmer ved at sidde for meget ned. Under diamond pushups samler du hænderne inde under kroppen, så du stort set kun bruger bagsiden af overarmene til at presse dig op fra gulvet. Det giver effektiv træning til armene, der skal løfte mange flere kilo, end de plejer.

EKSPERTEN BAG PROGRAMMET Fysisk træner Jakob Benn har 16 års erfaring med at hjælpe motionister med at nå deres mål – om det så er større muskler eller at smide nogle kilo. Han har også fået nogle af verdens bedste håndboldspillere i topform. AKTIVTRÆNING.DK

DECEMBER 2013

ATR_DK_12_025_8 25

MÅLGRUPPE

Her finder du den aktive mand i alderen 35-54 år. Han har luft i økonomien og høj husstandsindkomst. Fokus på en sund livsstil og interesserer sig for nyheder indenfor sport, motion og træning. Han er storforbruger af træningsudstyr og gadgets.

69

CROSSFIT/ FUNKTIONEL HVAD ER DET? CrossFit er et koncept skabt af amerikaneren Greg Glassman og dyrkes i godt 4.000 certificerede klubber verden over. Enkelte fitnesscentre har licens til konceptet, men du kan finde hold i mange centre, som er baseret på de samme principper: funktionelle øvelser, det vil sige bevægelser, der efterligner dagligdagens udfordringer som løb, hop, kast, og træk. Det hele sættes sammen i forskellige workouts, hvor du træner hårdt og intenst i forholdsvis korte intervaller. Du træner både kondition og styrke, og der indgår ofte redskaber som vægtstænger, kettlebells, medicinbolde og stativer. FINDES UNDER NAVNE SOM:

CrossFit, Functional, Kettlebells (i Fitness dk) CrossTraining, KettleCross, Spartacus (i Fitness World) Cross Training (i Fresh Fitness) Cross Fitness (i DGI-huset) GRIT Strength og GRIT Plyo (i Fitness dk) ER DER NIVEAUER? Ja, selvom de fleste timer er for alle, og øvelserne skaleres til den enkeltes niveau. Men der findes som nævnt også timer for øvede og elite i nogle centre. Det er altid en god idé at tage en introtime, så du kommer godt fra land.

Mænd Kvinder

DECEMBER 2013

63% 37%

Aldersfordeling Under 25 år 19% 25-59 år 60% 60 år+ 21% Geografi Storby 63% Øvrig land 37% Husstandsindkomst Kr 500.000 +

MAGASINA N S VA R L I G

SIDEVISNINGER/MND* M O D TA G E R E N Y H E D S B R E V *

37.395 458.812 28.081

CPM PRIS (930X180; 300X250): CPM 120

Cykel hold sammen-

Der findes masser af traditionsrige cykelklubber i Danmark og mange mennesker, der cykler alene, men der er også en tredje mulighed. EN STRIBE SMÅ, PRIVATE CYKELHOLD ARRANGERET EFTER GØR-DET-SELV-METODEN. Og ofte handler fællesskabet om andet end at køre stærkt på cykel. Mød holdet, der kombinerer rockmusik og retrocykler, holdet der ofte afslutter træningen med et bedre restaurantbesøg og holdet, der dyrker slægtskabet mellem jazz og pedaler. En ting er de fælles om: cykling er en holdsport, og samværet er ligeså vigtigt som kilometerne. 56

af Eske Troelstrup. Foto: Jakob Kristian Sørensen.

AKTIVTRÆNING.DK

Deadline 20.12.13 28.01.14 25.02.14 24.03.14 16.04.14 23.05.13 24.06.14 29.07.14 26.08.14 30.09.14 28.10.14 18.11.14

Kontakt til Peter Chrillesen +45 60 37 08 05 peterc @benjamin.dk

AKTIV TRÆNING ANNONCEPRISER 2014

TOPFORM TOPF TOP FO PÅ 12 UGER

NEM, INTELLIGENT OG FLEKSIBEL TRÆNINGS-

MAGISK TRÆNINGSMIKS FÅR DIG I

METODE. Kernen er tre ugentlige nøglepas, du kan gennemføre, hvad enten du cykler, svømmer, dyrker fitness eller løber. Og det er ikke kun sjovere og sundere – det er også rasende effektivt!

1 2 3

20

UNIKKE BRUGERE/MND*

Uge 5 9 13 17 21 26 30 35 39 44 48 51

Med forbehold for ændringer.

Nu skal det være slut med ensidig og monoton træning! På baggrund af den allernyeste forskning introducerer vi her EN

GODT AT VIDE: Kettlebells er hovedredskab i timerne KettleCross og Kettlebells, mens de ikke altid indgår i de andre timer. Mange centre kører også deciderede tekniktimer, hvor man øver teknikker til de mange øvelser, der laves med høj intensitet. Her er der god tid til, at instruktørerne kan rette på dig, så du får teknikken på plads fra starten.

AKTIVTRAENING.DK

Udgives 30.01.14 27.02.14 27.03.14 24.04.14 22.05.14 26.06.14 24.07.14 28.08.14 25.09.14 30.10.14 27.11.14 18.12.14

11/4/13 8:36 AM

Oplagstal 17.124 Læsertal 98.000 Køn

Nr 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 1

KAFFEDOPING GIVER NY ENERGI Snup en skarp espresso lige før træningen. Et skud koffein virker så opkvikkende, at du har meget lettere ved at sætte dig op til det ventende træningspas.

AKTIV TRÆNING – TEMAER 2014

FØLG STYRKESKOLEN HVER MÅNED: DEL 1 DEL 2 DEL 3 DEL 4 DEL 5 DEL 6

KOM I TOPFORM MED

AKTIV TRÆNING UDGIVELSESPLAN 2014

AKTIVTRÆNING.DK

INTENSE INTERVALLER

LYNHURTIGE SPRINT

Pris

Format

Pris

2/1 side

52.900

Bagside

39.100

1/1 Side

27.900

Inderside af bagsiden

32.100

1/2 side liggende

18.300

Side 2-3

69.900

1/2 side stående

18.300

Side 4-5

67.100

1/2 side højformat

9.700

1/1 side 34.900 annonceartikel* Markedsplads 1/6 side

3.900

1/2 side tværformat

9.700

LANGE TURE

AKTIVTRÆNING.DK

72%

Format

af Aktiv Trænings læsere er ‘meget interesseret’ i ernæring – sund/usundt

JUNI 2013

21

2/1 SIDER 2 stk. 205X276

1/1 SIDE 205X276

1/2 SIDE 205X136

1/2 SIDE 100X276

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


GEORGIA SALPA

STAND-UP REPORTAGE

S J O V T, B R U G B A R T, S E X E T, INSPIRERENDE OG FA S C I N E R E N D E M! er den trendy mands frirum. Et frirum, hvor fokus er på de ting, som manden anno 2014 finder interessante. Det spænder over de nyeste gadgets, storstilede modeguides, fascinerende fortællinger om kendte danske mænd, smukke kvinder og reportager om alt fra USA’s hemmelige krigere til Deep Web.

Det startede med en vovet reklame, så kom Big Brother, og nu kan græsk-irske Georgia Salpa ikke vise sig offentligt uden at trække et tykt spor af mænd og fotografer efter sig. Tekst:

MO D E

FYR OP FOR FESTEN

MÅLGRUPPE

Bed altid personalet TIP om hjælp, når du køber et nyt jakkesæt. Sørg for at få justeret de mindre detaljer med det samme, så du får den helt rigtige længde i både ben og ærmer. Skal den også tages lidt ind over skuldrene eller lidt ind i taljen? Det er heldigvis supernemt og kan klares inden for et par dage. Det er værd at vente på, at dit suit står helt skarpt.

Tekst: LASSE SCHELBECK / Foto: SCREENSHOTS FRA FILMEN DIRTY WARS og POLFOTO

det, der interesserer ham: gadgets, elektronik, guides til de bedste køb inden for mode og grooming, anmeldelser af film og spil, dybdegående artikler og selvfølgelig vores faste babe-serier.

Hælder du mest til det klassiske jakkesæt, er sort, blå og grå at foretrække. Gå efter stilrene snit i materialer som uld og polyester og vælg en model, der passer til din kropstype. For eksempel er fodboldlår eller bodybuilder-skuldre no-go i et slimfit-jakkesæt.

Mænd Kvinder

Sko fra PLAYBOY. Pris: 1.199 KR.

46

NEXUS 7 ER FØDT med Google Keep-app‘en, der ved Gud hverken er køn eller specielt nem at skrive i. Ordbogen er omtrent lige så anvendelig som en varmedunk i en sauna, så du skal mere eller mindre skrive alle ord fuldt ud. Til gengæld har du mulighed for at lave tjeklister samt tilføje billeder og lyd til dine notater. Gummibelægningen på Nexus 7 gør den desuden nem at holde ved.

DET ER IKKE SÅ meget andet at sige til surf-oplevelsen på Nexus 7, end at det kører. Godt. Browseren reagerer hurtigt, og alle sider tager sig godt ud. Google er kongerne af browsing, så det er vel egentlig ikke overraskende at deres 7”-tablet er som skabt til at være online. I det hele taget virker den bare gennemtænkt. Vil du have 4G i din Nexus, skal du dog regne med at smide en ekstra tusse.

SONY-PLADEN har ganske vist den vildeste skærmopløsning i feltet, men klarer ikke Netflix-testen uden ridser i lakken. Farverne virker lidt voldsomme, og skærmens aflange format får det værste frem i filmen. Lidt justeringer kunne måske rette lidt op på billedet, men Xperia virker ikke som den ultimative film-tablet.

SONYS EGEN NOTE-widget revolutionerer på ingen måde skriveoplevelsen på Xperia Z Ultra. Til gengæld er det fedt, at den er så smal, at du ikke overstrækker dine fingre, når du hakker et par linjer ned eller sender en SMS, hvis du har smækket et SIM-kort i dyret. Godt tænkt. Sony havde dog ikke behøvet at lave overfladen så glat, at du hvert sekund frygter at tabe din tablet på gulvet.

SKÆRMEN SVARER ikke altid første gang, men når den gør, er du ikke i tivl om det. Du får på det nærmeste stød af skærmen. Til gengæld går det lynhurtigt med at komme til næste side, og så er Z Ultra smal som en stor smartphone, men aflang som en mini-tablet, hvilket giver flere tweets i browservinduet og knap så meget arbejde for din scroll-finger. Ros til Sony for at tænke i nye former.

Det er snart nytår, og der ligger måske også et par julefrokoster foran dig – men har du styr på festklunset endnu? Bare rolig, vi har fundet nogle forslag. Der er både noget klassisk og noget afslappet, men også nogle sjovere alternativer at vælge til festen.

BEDST: Formen. Den er anderledes og holder det meste af vejen. VÆRST: Farverne på skærmen og Sonys besættelse af at lave alting selv.

Styresy stem: ANDRO Skærm ID 4.2 : 6,4” MED PIXEL 1.920 S (344 X 1.080 PPI) Proces sor: 2,2 Hukom GHZ QUADmelse: CORE 16 GB Mål: 17,9 X 9,2 X Vægt: 0,7 CM 212 G Pris: 4.870 KR. Forhan dler-in fo: SONYM COM/D K OBILE .

TAG VEST PÅ

ANGREBET

En grå habit kan hurtigt blive meget hverdags-agtig, men en vest er en god måde at pimpe en enkel habit op med. Sorte sko er bedst til grå suits, men brune kan også bruges – sørg bare for, at bæltet har samme farve som skoene, og husk reglen om, at den nederste knap i vesten ikke skal være knappet.

DEN AMERIKANSKE journalist Jeremy Scahill har i over ti år været krigskorrespondent. Han har rapporteret fra alle verdens brændpunkter og er vant til lidt af hvert. Men han var ikke forberedt på denne

Blazer fra H&M. Pris: 399 KR. / Skjorte fra H&M. Pris: 249 KR. / Vest fra H&M. Pris: 199 KR. / Bukser fra H&M. Pris: 199 KR. / Slips fra MATINIQUE. Pris: 299 KR.

KONKLUSION: Det er ikke så overraskende, at produkternes kvalitet følger prisen. Til gengæld er det overraskende, at Nexus 7 på visse punkter er bedre end Sony Xperia Z Ultra. Google og Asus viser nok engang, at de kan levere smæk for skillingen, når det kommer til mini-tablets.

60

— MMM.DK 20

MO D E

Parkajakke fra MINIMUM. Pris: 1.500 KR. Strik fra SAMSØE & SAMSØE. Pris: 700 KR. Jeans model Stefan fra SAMSØE & SAMSØE. Pris: 800 KR. Sneakers model H-ball premium high fra HUMMEL. Pris: 900 KR.

Bare fordi det er vinter, er det ikke ensbetydende med kun at gå i sort. Udskift sorte jakker med klassiske farver som blå, grå eller bordeaux. Og gå efter den vinterjakke, der passer bedst til din stil. Tekst & styling: LILY SILWER / Fotograf: MORTEN ANDERSEN / Fotoassistent: CECILLIE SOMMER Model: THOR fra Le Management

Dunjakke fra WRANGLER. Pris: 1.400 KR. Skjorte model Liam fra SAMSØE & SAMSØE. Pris: 700 KR. Sneakers fra VANS. Pris: 649 KR. Hue fra SAMSØE & SAMSØE. Pris: 250 KR.

90

24

af M!s læsere interesserer sig for ny teknologi PC/digitale app./mobil-tlf. o. lign Peacoat fra TOMMY HILFIGER. Pris: 2.500 KR. Rullekrave model Ivan t-neck fra SAMSØE & SAMSØE. Pris: 600 KR. Jeans model Stefan fra SAMSØE & SAMSØE. Pris: 800 KR. Sneakers model Striper CVO woll fra SPERRY TOP-SIDER. Pris: 799 KR. Hue fra BRAND8. Pris: 199 KR.

— MMM.DK

BENJAMIN.DK

Tekst & styling: LILY SILWER / Foto: THOMAS DAHL / Modeller: MATTIAS N. & CHRISTIAN M. fra Le Management

Bed altid personalet TIP om hjælp, når du køber et nyt jakkesæt. Sørg for at få justeret de mindre detaljer med det samme, så du får den helt rigtige længde i både ben og ærmer. Skal den også tages lidt ind over skuldrene eller lidt ind i taljen? Det er heldigvis supernemt og kan klares inden for et par dage. Det er værd at vente på, at dit suit står helt skarpt.

57%

DE FEM KLASSIKERE

— MMM.DK

MMM.DK —

MEDIEKIT OG PRISLISTE 2014

91

90

— MMM.DK

af læserne betaler gerne ekstra for at få den nyeste forbrugerteknologi

Styresystem: ANDROID 4.3

Skærm: 7” MED 1.920 X 1.200 PIXELS (323 PPI) Processor: 1,5 GHZ QUAD-CORE Hukommelse: 16 GB

Mål: 20 X 11,4 X 0,9 CM Vægt: 290 G Pris: 1.899 KR. Forhandler-info: ASUS.DK

nemsøgt huset, binder de de overlevende beboere på hænder og fødder og giver dem bind for øjnene. De bliver fløjet til et for dem ukendt sted og tilbageholdt. Uden at vide hvorfor. Og uden at få vand, så de kan vaske plamagerne af blod fra deres familiemedlemmer af sig. Efter tre dage bliver de uden yderligere forklaring fløjet hjem. Da de når Gardez, er de døde begravet.

S PIXEL CORE DUALPPI) GHZ (170 sor: 1,2 8GB Proces CM melse: X 0,9 Hukom X 11,1 18,8 Mål: G 300 Vægt: KR. NG.DK 1.199 Pris: fo: SAMSU dler-in Forhan

MMM.DK —

91

42%

hoveddøren for at se, hvad der foregår, men når ikke

61 MMM.DK —

21

F I L M

STRIK OG SKJORTE

Kontakt til Mette Weinholt Rezvani +45 53 74 55 09 mettewr @benjamin.dk

SIKKER SORT

Den klassiske sorte habit er tidløs og er den bedste investering, du kan lave i festtøj. Kører du med hvid skjorte, kan du vælge et slips eller butterfly med mønstre eller farver, så du ikke bliver helt træmands-agtig. Hold dig dog til sorte, pæne sko. Blazer fra PREMIUM BY JACK & JONES. Pris: 1.000 KR. / Bukser fra PREMIUM BY JACK & JONES. Pris: 600 KR. / Hvid skjorte fra H&M. Pris: 249 KR. / Slips fra MATINIQUE. Pris: 299 KR. / Sko fra ECCO. Pris: 1.200 KR.

D V D , VI 3 FILM GLÆDER OS TIL:

Af THOMAS BRUNSTRØM

Synes du, at en enkel strik bliver for casual under din habit – især når blazeren kommer af i løbet af aftenen? Så smid en skjorte under strikken og vælg begge i mørkere farver.

MAGASINA N S VA R L I G

Blazer fra MATINIQUE. Pris: 1.799 KR. / Skjorte fra MATINIQUE. Pris: 799 KR. / Strik fra MATINIQUE. Pris: 599 KR. / Bukser fra MATINIQUE. Pris: 899 KR.

STRIK I STEDET FOR SKJORTE

McConaughey leverer karrierens største præstation i et stemningsfuldt drama om to drenge, der støder på en mystisk mand, der gemmer sig på en ø. Han har overordentlig mange lig i lasten, men får dog drengene til at hjælpe sig. Man ved ikke altid, hvor man er på vej hen, og det adstadige tempo vil skræmme nogen væk, men den lille film fortæller en stor historie og skal have point for en meget lidt Hollywood-agtig slutning.

MÅNEDENS FILM

PRISONERS

Blazer fra PREMIUM BY JACK & JONES. Pris: 1.200 KR. / Bukser fra PREMIUM BY JACK & JONES. Pris: 600 KR. / Strik fra PREMIUM BY JACK & JONES. Pris: 300 KR. / Sko fra PLAYBOY. Pris: 1.199 KR.

Med: JAKE GYLLENHAAL, HUGH JACKMAN, MARIA BELLO, TERRENCE HOWARD / Genre: KRIMIDRAMA / Udkommer: 5. DECEMBER

Det er næsten konstant regn- og gråvejr i Prisoners, og det rammer smukt den dystre historie ind. To småpiger forsvinder midt under Thanksgiving, da de er ude på vejen og lege. En småretarderet mand i en autocamper bliver straks mistænkt, men politiet kan ikke bevise noget og løslader ham igen – og så griber en af pigernes far til desperate midler for at finde sin datter. Hugh Jackman er udmærket som presset far, der griber til desperat selvtægt, men Jake Gyllenhaal er mageløs som den sammenbidte kriminalbetjent Loki med dårlige tatoveringer og krøllet skjorte, der selv er ved at brænde sammen under jagten på de bortførte piger. I øvrigt en jagt, der fremstår meget realistisk og helt uden nemme løsninger – bortset fra en enkelt lidt lunken scene, hvor Loki bogstaveligt talt finder et afgørende bevis på gulvet under sit skrivebord. Filmens spilletid på 153 minutter er måske en tand i overkanten, men den deprimerende OG fascinerende stemning, et par elegante svirp med halen i plottet og de indbyggede dilemmaer gør, at man ikke keder sig. SE DEN, HVIS DU KAN LIDE: Mystic River, Gone Baby Gone

MMM.DK —

:

IENSER

INGRED

Åååh! Bane 9 i Angry Birds er jo umulig!

Som du kunne læse på side 18 er Hollywoodtyperne helt tossede med postapokalyptiske film for tiden. Endnu en af slagsen, ENDER’S GAME, har premiere 28. november. Efter et alien-angreb på jorden begynder man at træne børnesoldater for at forberede sig på den næste invasion. Filmen er baseret på Orson Scott Cards bog af samme navn og har bl.a. Harrison Ford og Ben Kingsley på rollelisten. Det er svært at afgøre, hvor meget man bør glæde sig til OLDBOY, der rammer biograferne 5. december. På den ene side er historien om en mand, der søger hævn efter at have været spærret inde i årevis uden at vide hvorfor, allerede lavet i en fascinerende, mærkelig og voldelig sydkoreansk version. Omvendt er den amerikanske remake instrueret af Spike Lee og har en imponerende rollebesætning med bl.a. Josh Brolin, Samuel L. Jackson, Michael Imperioli (kendt fra The Sopranos) og Lance Reddick (kendt fra The Wire). En anden film, man kan imødese med en blanding af glæde og skepsis er

HOBITTEN: DRAGEN SMAUGS ØDEMARK.

Forgængeren var visuelt umådeligt imponerende, men også pænt lang i spyttet. Det kunne den her også godt gå hen og være. Blandt nytilkommerne er svenske Mikael Persbrandt som bjørnemanden Beorn. Premiere 11. december.

‘Morfar... det er et sæde, ikke et toilet‘

MÅNEDENS DVD

Med: MATTHEW MCCONAUGHEY / Genre: DRAMA / Udkommer: UDE NU

‘Du skal IKKE tømme dint toilettank i min have!‘

Du kan med fordel udskifte din skjorte med en tynd strik. Det bliver en tand mere afslappet, men strikken vil stå superskarpt til et smalt jakkesæt. Gør det lidt sjovere og træk i et par laksko, der stadig er enkle og klassiske i designet. Brune sko passer også fint, ligesom du sagtens kan bruge sorte sko til et blåt jakkesæt.

Af THOMAS BRUNSTRØM

‘Har I nogensinde været i et tyrkisk dampbad, børn?‘

MUD

‘Kom nu, Wolverine. Vis det der trick med kløerne!‘

30 %

SONY XPERIA Z ULTRA

GOOGLE OG ASUS‘ kærlighedsbarn har en glimrende skærm, der virkelig overbeviser, når du ser film. Billedet står klart, lyset er perfekt, og Kurt Russels kæbeparti står knivskarpt. Bredden er desuden lidt større end hos konkurrenterne, så du får meget skærm for pengene. Vi taler nærmest hjemmebiograf i syvtommer-format.

MMM.DK —

tage så klassiske meget som et skridt ud af døren, før han Hælder du at mest til det jakkesæt, er sort,bliver blå og grå at foretrække. skudt. Inden denGåpaniske familie når at få lukket efter stilrene snit ibliver materialer somen uld og og tre kvinder også GLE døren, endnu mand S GOO ASUder polyester og vælg en model, til 7 US passer skudtFor afeksempel de NEX fremadstormende soldater.SONY Soldaterne XPERIA din kropstype. er fodboldZ ULTRA bruger knive til atno-go grave lår eller bodybuilder-skuldre i etprojektilerne ud af ligene. slimfit-jakkesæt. Kuglerne putter de i deres lommer. Da de har gen-

ANDRO X 600 stem: 1.024 Styresy : 7” MED Skærm

— MMM.DK

— MMM.DK

Kalenderen viser 12. februar 2010 og alt ånder fred i Klassiske huset i den lille afghanske by Gardez. Men pludselig afbrydes SÆTstilheden af larmen fra flere helikoptere. Familieoverhovedet Mohammed Daoud åbner

NG B TA MSU Y SA AX GAL 0 ID 4.1 3 7.

Blazer fra MATINIQUE. Pris: 1.799 KR. / Skjorte fra MATINIQUE. Pris: 799 KR. / Strik fra MATINIQUE. Pris: 599 KR. / Bukser fra MATINIQUE. Pris: 899 KR.

Blazer fra PREMIUM BY JACK & JONES. Pris: 1.200 KR. / Bukser fra PREMIUM BY JACK & JONES. Pris: 600 KR. / Strik fra PREMIUM BY JACK & JONES. Pris: 300 KR. /

Politiefterforskning

ASUS GOOGLE NEXUS 7 BEDST: Skærmen og de mange fede detaljer. Især gummibelægningen på bagsiden er genial. VÆRST: Ikke fantastisk at skrive på.

FYR OP FOR FESTEN

AT SURFE PÅ Galaxy Tab 3 er en halvsløv affære, hvilket måske kan tilskrives processoren, og et par mindre fejl får dig hurtigt til at overveje, om det er umagen værd. Størrelsen på tastaturet opfører sig skizofrent. I højformat er det for lille, og i bredformat fylder det hele skærmen. Af uvisse årsager er adresselinjen enormt sløv til at reagere. Den slags er ikke godt for blodtrykket...

STRIK OG SKJORTE

Synes du, at en enkel strik bliver for casual under din habit – især når blazeren kommer af i løbet af aftenen? Så smid en skjorte under strikken og vælg begge i mørkere farver.

Husstandsindkomst kr 500.000+

& JONES. Pris: 600 KR. / Hvid skjorte fra H&M. Pris: 249 KR. / Slips fra MATINIQUE. Pris: 299 KR. / Sko fra ECCO. Pris: 1.200 KR.

Selvtægt

Prisen og Samsungs

HVORDAN ER DE AT BROWSE PÅ?

DET MEDFØLGENDE noteprogram er hverken flot eller revolutionerende. Til gengæld er ordbogen pænt kvik og forudseende, så hvis du holder dig til almindelige ord, kan du hurtigt smække et notat sammen. Og slår du swipe-funktionen på tastaturet til, går det endnu hurtigere. Tab 3‘erens bredde og højde gør det dog svært at holde og skrive uden at få slidgigt i tommelfingeren.

Blazer fra H&M. Pris: 399 KR. / Skjorte fra H&M. Pris: 249 KR. / Vest fra H&M. Pris: 199 KR. / Bukser fra H&M. Pris: 199 KR. / Slips fra MATINIQUE. Pris: 299 KR.

Du kan med fordel udskifte din skjorte med en tynd strik. Det bliver en tand mere afslappet, men strikken vil stå superskarpt til et smalt jakkesæt. Gør det lidt sjovere og træk i et par laksko, der stadig er enkle og klassiske i designet. Brune sko passer også fint, ligesom du sagtens kan bruge sorte sko til et blåt jakkesæt.

30 %

BEDST:

formidable evne til at lave overskuelige produkter. VÆRST: Er lidt for langsom og har lidt for få pixels.

HVORDAN ER DEN AT SKRIVE PÅ?

SAMSUNG HAR ikke haft den store skovl fremme, da de hældte pixels i skærmen. Det kommer blandt andet til udtryk, når du streamer film på Netflix. Det kører fint, og billedet er ikke decideret grimt, men kigger du godt efter, ser det hele en smule grynet ud. Men hvad havde du på den anden side regnet med til den pris?

T

TAG VEST PÅ

En grå habit kan hurtigt blive meget hverdags-agtig, men en vest er en god måde at pimpe en enkel habit op med. Sorte sko er bedst til grå suits, men brune kan også bruges – sørg bare for, at bæltet har samme farve som skoene, og husk reglen om, at den nederste knap i vesten ikke skal være knappet.

STRIK I STEDET FOR SKJORTE

Den klassiske sorte habit er tidløs og er den bedste investering, du kan lave i festtøj. Kører du med hvid skjorte, kan du vælge et slips eller butterfly med mønstre eller farver, så du ikke bliver helt træmands-agtig. Hold dig dog til sorte, pæne sko.

Angst

HVORDAN ER DEN AT SE NETFLIX PÅ?

SAMSUNG GALAXY TAB 3 7.0

79% 21%

20 %

{ VI HAR HAFT FINGRENE I... TRE SMÅ TABLETS }

Køn

20 %

MO D E

37

Geografi Storby 57% Øvrig land 43%

SIKKER SORT

KLOKKEN ER 4 3.30 OM NATTEN.

update12.2013

Tekst: CHRISTOFFER HILLGAARD / Foto: THOMAS DAHL

Syndication)

Aldersfordeling Under 18 år 15% 18-39 år 68% 40 år + 16%

Blazer fra PREMIUM BY JACK & JONES. Pris: 1.000 KR. / Bukser fra PREMIUM BY JACK

90

Vi har testet tre tablets med Android i blodet og en størrelse, der ligger et sted mellem smartphone og 10 tommer.

(Lipstick

Oplagstal 32.085 Læsertal 216.000

Det er snart nytår, og der ligger måske også et par julefrokoster foran dig – men har du styr på festklunset endnu? Bare rolig, vi har fundet nogle forslag. Der er både noget klassisk og noget afslappet, men også nogle sjovere alternativer at vælge til festen.

Siden 11. september har en særlig gren af det amerikanske militær opereret i M! ermed Danmarks største livsstils magasin hele verden en licens til at dræbe, hvem de ville, og hvor de ville. Uden at orientere andre end den amerikanske præsident. Følg den amerikanske krigsfor mænd. Hver måned læser 216.000 korrespondent Jeremy Scahills jagt på sandheden om JSOC – USA’s hemmelige krigere. personer, hovedsagligt mænd, om alt

NYE KORT PÅ HÅNDEN

CLARKE

FA K TA*

4

Klassiske SÆT

Tekst & styling: LILY SILWER / Foto: THOMAS DAHL / Modeller: MATTIAS N. & CHRISTIAN M. fra Le Management

USA’S HEMMELIGE KRIGERE

STACEY

MMM.DK —

prøver nyheder før venner og bekendte.

STATSAUTORISEREDE MORD

Foto:

— MMM.DK

36%

S Ø R E N M CG U I R E C H E F R E DA K TØ R

/

HILLGAARD

Regnvejr

36

Alt sammen leveret med det glimt i øjet, der har gjort os til Danmarks største magasin for mænd.

CHRISTOFFER

NOW YOU SEE ME

Med: JESSE EISENBERG, MARK RUFFALO, WOODY HARRELSON / Genre: THRILLERKOMEDIE / Udkommer: UDE NU

‘Okay, nu må du godt tage din paryk af. Er det ikke en paryk?‘

LOVELACE

Med: AMANDA SEYFRIED, PETER SARSGAARD / Genre: DRAMA / Udkommer: UDE NU

Den unge Linda Boreman møder den sleske Chuck Traynor, som alle på fem kilometers afstand kan se er en skidt karl, og bliver lokket ind i pornoverdenen under navnet Linda Lovelace. Det fortryder hun bitterligt. Den historie er fortalt mange gange, og selv om filmen forsøger at komme gennem beretningen i to forskellige lag, udmærker den sig ved at være fuldstændigt fri for overraskelser. Simpsons-stemmen Hank Azaria er dog en oplevelse som slibrig porno-instruktør.

Fastelavn på Nørrebro udartede sig lidt voldsomt

Ligesom når man ser et virkeligt godt trylletrick, sidder man efter Now You See Me tilbage med fornemmelsen, at der var et eller andet, der ikke helt hang sammen – men at man aldrig rigtigt opdagede det, fordi man var så optaget. Historien om fire tryllekunstnere, der begår en række stadig mere spektakulære kup starter fantasifuldt og slutter helt gøglet, men det er man ligeglad med, fordi hele herligheden er så veludført. Og så har Jesse Eisenberg muligvis spillet den samme rolle som bedrevidende nørd en del gange efterhånden, men han gør det også bedre end nogen anden. BONUS-INFO: I filmens åbning er der et korttrick, som du også falder i med begge ben. Der er ikke brugt filmtricks for at udføre det.

3096 DAGE

Med: ANTONIA CAMPBELL-HUGHES, THURE LINDHARDT / Genre: DRAMA / Udkommer: UDE NU

YOU’RE NEXT

Med: SHARNI VINSON, NICHOLAS TUCCI / Genre: GYSER / Udkommer: 28. NOVEMBER

You‘re Next udmærker sig ved at være helt fri for overnaturligt mumbo-jumbo, men er en god gammeldaws slasher-film, som vor mor lavede dem. En familie mødes i et sommerhus – ikke så mange af dem overlever weekenden, for en bande galninge i dyremasker slagter løs på stadig mere opfindsomme måder. Filmen starter ganske uhyggeligt, men bliver efterhånden så over the top, at den faktisk er mere sjov end decideret skræmmende.

Historien om Natascha Kampusch er muligvis værd at filmatisere, men ikke i denne form. Filmen er mere følelsesporno end noget andet, og vi bliver ikke den mindste smule klogere på hverken Kampusch eller hendes bortfører. Og så er filmen skæmmet af noget kluntet klipning og et helt håbløst lydarbejde.

RED 2

Med: BRUCE WILLIS, JOHN MALKOVICH / Genre: ACTIONKOMEDIE / Udkommer: 5. DECEMBER

Bruce Willis er tilbage som den pensionerede CIA-mand Frank Moses, der igen havner i ballade. Plottet tager Moses’ aldrende agenter verden rundt, men fører alligevel ikke rigtigt nogen steder hen. Især John Malkovich og Helen Mirren gør dog affæren ganske seværdig, selv om det hele er hurtigt glemt igen.

SPIES & GLISTRUP

Med: PILOU ASBÆK, NICOLAS BRO / Genre: DRAMA / Udkommer: 1. DECEMBER

Filmen om de to alfahanner er fyldt med morgenbolledamer, millioner og 70’er-kitch og er absolut underholdende i momenter. Men man kommer ikke rigtigt bag overfladen på nogen af hovedpersonerne. Og så er det sært at lave en film om Glistrup uden at nævne ‘muhammedanere’.

91 32

— MMM.DK

MMM.DK —

33


TURNÉ SIMON TALBOT

“J

eg har det, som om jeg skal løbe en maraton,” siger Simon Talbot, inden han rejser sig for at klæde om. Vi befinder os i Helsingør en halv time, før Simon Talbot skal stå på scenen til det tiende show på sin anden soloturné. Backstagelokalet er koldt, og Simon Talbot har influenza. Han finder scenetøjet frem fra en rygsæk. T-shirten er mørkeblå, så svedskjolderne ikke er tydelige, bukserne har ekstra stretch og skoene er skridsikre. To Pamol, en koffeintablet og et par pust fra en næsespray senere, står Simon Talbot bag scenetæppet og kigger på publikum. Han lærer dem at kende, forestiller sig, at de elsker ham. Så tager han mikrofonen, der allerede er tændt. “Godaften og velkommen til mit andet onemanshow, Talle alene i verden.”

MED

“Det er som om, du kun tænker på comedy. Det eneste, det handler om, er stand-up, stand-up, stand-up.”

S

Fra Talle alene i verden.

imon Talbot brød igennem som purung stand-upper i Zulu Comedy Fight Club i 2006. Syv år, adskillige shows og et par tv-tjanser senere, har han inviteret M! med som gæst på sin anden soloturné. Tourbussen er en leaset Audi A5 med opvarmeren Daniel Lill som eneste selskab. De to kan se frem til yderligere to måneder med motorveje og backstagelokaler, inden turneen er slut sidst i november, og koncertsalene bliver skiftet ud med firmajulefrokoster og hårdt bookede weekender. Selv om han først kan gå på ferie til januar, lægger Simon Talbot ikke skjul på, at han kan tilskrive sin proppede kalender en stor del af æren for sin succes. “Lige da jeg kom frem, sagde Thomas Warberg til mig: ‘Du skal optræde hele tiden. H-e-l-e t-i-d-e-n. Du skal altid sige ja til et job, for så tænker folk på dig først, når de har en aflysning.‘ Der gik to et halvt år

M! – TEMAER 2014

Nr Tema 184 Ski, overgangstøj, parfumer 185 DANSK tema i hele magasinet, danske designere 186 Skjorter og jakker med fokus på skjorter samt solbriller og hår 187 Shorts og toppe, fede T-shirts med print, sko, sol orienteret 188 189 Stort Jubilæumsnummer MMM.DK —

En Audi. To komikere. Tre shows på to dage, influenza og humor på fosterstadiet. Velkommen på turné med Simon Talbot. Tekst: CHRISTOFFER HILLGAARD

/ Foto: DOCUMENTARIAN.DK

D I G I T A LT

Mmm.dk er mandens bedste ven på nettet, for her keder man sig aldrig. Det er en verden af underholdning, og uanset om man har lyst til at se en sjov video, blive klogere på de nyeste gadgets, lade sig inspirere af tidens trends eller læse spændende artikler, er der masser at komme efter. Men pas på, for du bliver nemt afhængig!

47

M! – UDGIVELSESPLAN 2014 Nr 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206

Udgives 23.01.14 20.02.14 20.03.14 16.04.14 22.05.14 26.06.14 24.07.14 21.08.14 25.09.14 23.10.14 27.11.14 23.12.14

Uge 4 8 12 16 21 26 30 34 39 43 48 52

Deadline 13.12.13 22.01.14 19.02.14 19.03.14 16.04.14 26.05.14 25.06.14 22.07.14 27.08.14 24.09.14 29.10.14 26.11.14

Med forbehold for ændringer. M! – ANNONCEPRISER 2014 Format

Pris

Format

Pris

2/1 side

82.100

Bagside

59.700

1/1 Side

49.800

Inderside af bagsiden

52.500

1/2 side liggende

29.200

Side 2-3

124.400

1/2 side 29.200 stående Markedsplads

Side 4-5

119.500

1/2 side højformat

14.000

1/6 side

5.600

1/2 side tværformat

14.000

FRA BEER GEEK TIL BEER GURU Mikkel Borg Bjergsø i sin ølbar på Vesterbro

Mikkeller er i dag et af verdens mest anerkendte bryggerier, og deres øl scorer høje karakterer i stort set alle blindtests og ølsmagninger. Vi har mødt ejeren for at få historien og hemmeligheden bag Danmarks største øl-succes.

E

2/1 SIDER 2 stk. 223X297

1/1 SIDE 223X297

1/2 SIDE 223X145

1/2 SIDE 109X297

Tekst: MADS DEMANT KNUDSEN / Foto: MORTEN ANDERSEN

n af de bedste måder at få succes på som bryggeri er at brygge en af verdens bedste øl. Også selv om bryggeriet faktisk ikke er andet end et par gryder i en lejlighed på Vesterbro, hvor to venner hygger sig med at eksperimentere udi ølbrygningens ædle kunst. De er på SU, og så kan de jo med fordel brygge deres øl selv. Det har de gjort i tre år, da deres oatmeal stout Beer Geek Breakfast pludselig befinder sig som nummer et på ratebeer.com. Alverdens ølnørder har på deres egen verdensrangliste kåret den til verdens bedste stout. Hverken mere eller mindre. Året er 2006, og Mikkel Borg Bjergsø og vennen Kristian Keller har med ét sat Danmark på kvalitets-øllets verdenskort med en stout, der sparker røv på de danske humletraditioner. De to venner har skabt en revolutionerende øl-succes, som bliver spiren til det, der i dag uden tvivl er Danmarks bedste ølmærke: Mikkeller.

MMM.DK UNIKKE BRUGERE/MND* SIDEVISNINGER/MND*

95.121 9.969.892

KOMPROMISLØS ØL

DET ER SVÆRT at forestille sig, at Mikkellers kontor på Vesterbrogade i København er basen for en verdenssucces, der eksporterer 1,2 millioner liter øl til 40 lande, omsætter for omkring 50 millioner kr. og har åbnet tre Mikkeller Barer. De otte unge gutter, der sidder i kontorstolene foran computerskærmene, er afslappet klædt og kunne lige så godt lave en universitetsavis. Og hovedmanden bag succesen, Mikkel Borg Bjergsø, emmer ikke af succesrig erhvervs-

M O D T A G E R E N Y H E D S B R E V * 73.394 CPM PRIS (930X180; 300X250): CPM 120

60

— MMM.DK

MMM.DK —

61

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


DANMARKS S U V E R Æ N T STØ R ST E PC-MAGASIN Gennem letforståelige trin for trin-vejledninger hjælper magasinet sine læsere med ubesværet at bruge deres pc’er til selv avancerede gøremål. Dermed inviterer siderne i magasinet til grundig læsning og fordybelse. Mest populære er de utallige tips og tricks, der findes i hvert eneste nummer, og samtidig står magasinet for landets mest omfattende og seriøse test af pc’er, tilbehør og andet digitalt udstyr. Derfor er en omtale eller test i Komputer for alle blevet et referencepunkt for mange virksomheder i it-branchen. LEIF JONASSON

KOMPUTER FOR ALLE UDGIVELSESPLAN 2014

C H E F R E DA K TØ R

FA K TA* MÅLGRUPPE

Det er mest mænd der læser Komputer for alle. De er interesserede i at lære mere om teknologi, it og internet.

MAGASINA N S VA R L I G

Oplagstal 22.138 Læsertal 128.000 Mænd Kvinder

Køn

Kontakt til Kenn Holm +45 53 74 55 02 kennh @benjamin.dk

78% 22%

Aldersfordeling Under 18 år 15% 18-39 år 68% 40 år + 16%

Husstandsindkomst Kr 500.000 +

70%

UNIKKE BRUGERE/MND* SIDEVISNINGER/MND*

28.099 222.686

M O D T A G E R E N Y H E D S B R E V * 33.966 CPM PRIS (930X180; 300X250): CPM 120

26

BENJAMIN.DK

MEDIEKIT OG PRISLISTE 2014

Udgives 16.01.14 06.02.14 27.02.14 20.03.14 10.04.14 01.05.14 15.05.14 04.06.14 26.06.14 17.07.14 07.08.14 28.08.14 11.09.14 02.10.14 23.10.14 13.11.14 04.12.14 23.12.14

Uge 3 6 9 12 15 18 20 23 26 29 32 35 37 40 43 46 49 52

Deadline 09.12.13 06.01.14 27.01.14 17.02.14 10.03.14 25.03.14 09.04.14 01.05.14 22.05.14 16.06.14 07.07.14 28.07.14 11.08.14 01.09.14 22.09.14 13.10.14 03.11.14 21.11.14

Med forbehold for ændringer. KOMPUTER FOR ALLE ANNONCEPRISER 2014

Geografi Storby 66% Øvrig land 34%

KO M P U T E R . D K

Nr 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 1

af læserne intressere sig for ny teknologi PC/digitale app./mobil-tlf. o. lign!

Format

Pris

Format

Pris

2/1 side

70.600

Bagside

46.400

1/1 Side

37.000

Inderside af bagsiden

42.600

1/2 side liggende

24.200

Side 2-3

92.600

1/2 side stående

24.200

Side 4-5

88.900

1/2 SIDE 205X136

1/2 SIDE 100X276

2/1 SIDER 2 stk. 205X276

1/1 SIDE 205X276

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


INVE STE R ING

MIG OG MIN PORTEFØLJE

D E F Ø R E N D E PÅ S I T F E LT S I D E N 1 9 7 7 Penge & Privatøkonomi giver unikke tips og trick, så læserne får mere ud af deres penge. Som det eneste medie i Danmark går vi i dybden med læsernes privatøkonomi og giver masser af inspiration inden for emner som investering, karriere, bolig, pension og forbrug – og siden vi første gang udkom i 1977, har vi altid været 100% uvildige. E S B E N S Y LV E S T

Mød tre mænd, der har taget styringen med deres egne investeringer – den risikovillige betjent, den grundige studerende og den forsigtige konsulent.

C H E F R E DA K TØ R BLÅ BOG Navn: Frederik Iuel Alder: 44 år Job: Chefkonsulent i Djøf’s karriere- og kompetencecenter

PENGE & PRIVATØKONOMI – UDGIVELSESPLAN 2014

24

MAGASINA N S VA R L I G

Kontakt til Nicki Nielsen +45 53 74 55 06 nickin @benjamin.dk

P E N G E & P R I V A T Ø K O N O M I oktober 2013 penge.dk

PENGE & PRIVATØKONOMI – TEMAER 2014 Nr 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 1

FA K TA*

MÅLGRUPPE

Læserne er højt uddannede, har gode jobs ofte som ledere og tjener væsentligt mere end gennemsnittet af danskere. De prøver nyheder før andre og køber ofte luksusprodukter.

Oplagstal 18.615 Læsertal 149.000 Mænd Kvinder

Køn

70% 30%

Aldersfordeling Under 25 år 6% 25-59 år 56% 60 år + 38%

F OR BR U G

KAST LYS PÅ DIN INVESTERING

OVER EN 5-ÅRIG PERIODE ER DEN STEGET

0%

Geografi Storby 64% Øvrig land 36%

Tema Energi Ferie og Forsikring Ure og Bolig: Gør boligen mere værd Investering: Eksperternes bedste bud Prisen på sundhed. Sygesikring mm. Familieøkonomi: Køb jer til mere tid Bolig: Byg eller flyt Det store bil nr. SKAT Ure og Investering Karriere

AUDI A4

FANDT DEN FEDESTE FIRMABIL I TYSKLAND

De kommende måneder skifter tusindvis af danskere firmabil. Mød tre firmabilister, og hør, hvad de har valgt – og hvordan de bruger deres mange timer bag rattet effektivt.

BLÅ BOG Navn: Torben Bo Nielsen

28

BESTLITE BORDLAMPE

Alder: 42 år Job: Key Account Manager i HIN Bopæl: Horsens Bilmodel: Audi A4

Via et dansk leasingselskab kan Torben Bo Nielsen køre i sin Audi for blot 2.500 kroner om måneden.

Hammerslag:

Avant 2,7 TDI fra 2007

1.800-2.500 kr. Over en femårig periode er bordlampen fra Bestlite ikke steget i værdi. Den holder til gengæld prisen, hvis du ser bort fra inflationen. Lampen havde ifølge tallene fra Lauritz.com et mindre dyk i prisen fra 2010-2012, og mens du kan få nyere udgaver til 1.800-2.500 kroner, er de gamle versioner dyrere og sværere at finde på auktion. Bestlite har været i produktion siden 1930, og Winston Churchill var en tidlig fan. Designeren er Robert Dudley Best, som var inspireret af Bauhaus’ funktionelle design. Mere end 80 år senere er lampen stadig populær, og den er derfor også udstillet på alverdens designmuseer.

Husstandsindkomst Kr 800.000 + 50

SIDEVISNINGER/MND* M O D TA G E R E N Y H E D S B R E V *

47.503

CPM PRIS (930X180; 300X250): CPM 120

64

P E N G E & P R I V A T Ø K O N O M I oktober 2013 penge.dk

KT

76%

T IL

Gode

idé

har sik er opstå r Den sto kert også konstant. fåe Du lyse ind re udfordri t din an de produ fald mater ng er at få l. kt har sa – mød en ialiseret til det tse råd til t på sin iværksæt et idé, og ter, de selv at r få komm e videre de gode .

878.941

Hvilke alternativer overvejede du? Vi kiggede også på leasing af en ny Citroën C5 i Danmark. Men den ville koste mere i beskatning og slet ikke have samme grad af ekstraudstyr.

Hvordan bruger du tiden i bilen? Når du tilbringer så mange timer i bilen, bliver du nødt til at bruge den effektivt. Hver uge laver jeg en ringeliste, som løbende brækkes ned til daglige ringelister. Det kan være alt lige fra booking af kundebesøg til opfølgning på tilbud. Jeg har flere gange forsøgt at høre en lydbog, mens jeg kører, men det kan jeg slet ikke koncentrere mig om – trafikken og kundeopkald er for dominerende. Derimod elsker jeg at høre noget god musik – og helst højt. Audien har et subwoofer-system, så musikken kan føles. Jeg taler også meget med vores interne sælger, som sørger for at sende tilbud, vareprøver eller oprette ordrer. Med så mange timer på landevejen er det godt at have kollegaer, der hjælper med til at få en smidig hverdag.

Hvilken bil vælger du næste gang? Meget gerne Audi igen. Er det ikke muligt, så bliver det måske den nye Mazda 6 med efterfølgende højere beskatning. Hvordan er økonomien for dig med firmabil frem for egen bil? Jeg har ikke regnet på det. For mig vægter det højest, at det ikke er mit problem, hvis jeg får en bule på parkeringspladsen ved Bilka. Jeg slipper for uforudsete udgifter.

penge.dk oktober 2013 P E N G E & P R I V A T Ø K O N O M I

af Penge & Privatøkonomis læsere har investeret i aktier eller obligationer

PRODU

IDÉ 25.837

Hvad havde familien af indflydelse på dit valg af bil? Ingen, for jeg er den eneste, der har kørekort. Min søn er kun ni år, men er voldsomt glad for Audi'en. Hans store ønske er en Audi A8, men det bliver vist i et andet liv ...

Hvilken betydning har det i forhold til dit job, hvad du kommer kørende i? Det har måske faktisk en negativ påvirkning. Når jeg kører i en stor luksusbil, tænker kunden måske, at vi har for mange penge i firmaet. Jo længere vestpå jeg kommer, jo mere betyder det. Men så snakker jeg med dem om, hvor fordelagtig beskatningen faktisk er på den her bil, og så forstår de det bedre.

Deadline 20.12.13 30.01.14 27.02.14 24.03.14 30.04.14 23.05.14 17.07.14 28.08.14 02.10.14 30.10.14 20.11.14

Format

Pris

Format

Pris

2/1 side

92.400

Bagside

60.800

1/1 Side

48.800

Inderside af bagsiden

56.100

1/2 side liggende

31.600

Side 2-3

121.900

1/2 side stående

31.600

Side 4-5

117.000

1/4 side

20.100

1/2 SIDE 205X136

1/2 SIDE 100X275

51

Tekst: Lasse Kandler Foto: Martin Bubandt

SÅDAN KOMME DU FRA R

UNIKKE BRUGERE/MND*

vorfor har du valgt den bil, du kører i nu? Jeg fik først tilbudt at overtage en Citroën C5 fra en tidligere kollega, hvor leasingen udløb. Men så fandt min chef og jeg ud af, at det bedre kunne betale sig at finde bilen i Tyskland. Det betyder også, at jeg kunne få bilen med alt i ekstraudstyr. Automatgear, læderindtræk, elbetjent soltag, fuld navigation, CD changer … Bilen var tre år gammel, og vi aftalte med Nellemann Leasing, at de købte bilen og leasede den til mig som firmabil. Det kunne alt i alt gøres til en rigtig attraktiv pris, fordi bilen var så billig i Tyskland. I Audien er vejstøjen lav. Jeg har kollegaer, der slås med tinnitus, fordi deres biler larmer meget på vejene.

Hvor meget koster den dig netto om måneden? 2.500 kroner netto om måneden, fordi jeg har et lavt beskatningsgrundlag.

P E N G E & P R I V A T Ø K O N O M I september 2013 penge.dk

KA R R I E R E

PENGE.DK

Fra 562.539 kr. (2007, diesel)

Kørsel: 40-45.000 km firmakørsel, 10.000 km privat

H

Uge 5 9 13 17 22 26 33 39 44 48 51

PENGE & PRIVATØKONOMI – ANNONCEPRISER 2014 Tekst: Jesper Kjems Foto: Teis Bruno, Nicky Bonne

HØJSÆSON FOR FIRMABILER

Udgives 30.01.14 27.02.14 27.03.14 24.04.14 28.05.14 26.06.14 14.08.14 25.09.14 30.10.14 27.11.14 18.12.14

Med forbehold for ændringer.

B ILER

Nypris i Danmark:

Når du alligevel skal have en lampe over spisebordet eller i sofahjørnet, kan du lige så godt se det som en investering. Der er nemlig penge i lys. Fem af de mest populære designerlamper er ifølge tal fra auktionshuset Lauritz.com steget fra 0 til 75 procent over en årrække.

Nr 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

P E N G E & P R I V A T Ø K O N O M I september 2013 penge.dk

Thomas Helms fik i 2010 idéen til The Boot Strap, der holder bagsmækken lukket, når du transporterer store ting. I begyndelsen udviklede han idéen ved siden af sit fuldtidsarbejde, men i 2012 satsede han al sin tid på projektet. penge.dk september 2013 P E N G E & P R I V A T Ø K O N O M I

65

2/1 SIDER 2 stk. 205X276

1/1 SIDE 205X276

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


R GEA BAK I R E N E D D O E L K H E L Y N E HISTORIER FRA HE

VERDENS MÆRKELIGSTE BILHISTORIER

DET GLADE FRIRUM FOR BILENTUSIASTER

DUBAI

ITALIEN

C H E F R E DA K TØ R

BIL MAGASINET UDGIVELSESPLAN 2014

Seat Leon | Peugeot 308 | Ford Focus | Mazda 3

Bilinteresserede mænd med overskud i økonomien. Ham du spørger til råds i forbindelse med køb af bil.

To kultiverede biler byder sig til i mellemklassen. Læs med, når den polerede Peugeot 308 og den sprælske Mazda 3 skal kæmpe mod Ford Focus, som vi elsker for sine sjove køreegenskaber, og det spanske bud, Seat Leon TEKST THOMAS W. BRIXEN FOTO SØREN JUUL & THOMAS W. BRIXEN

PORSCHE 911 TILLYKKE MED DE 50 ÅR

Mænd Kvinder

Køn

3

14 LEGENDARISKE

911’ERE

Oplagstal 23.358 Læsertal 161.000

MÅLGRUPPE

Lakeret i specialfarven Soul Red, som koster 7.000 kr. ekstra, stråler den smukke Mazda 3 op som om, den også indgår som en del af kunstværket på heden. Gå rundt om Mazda 3, og du vil genkende linjer og takter, som da du så en Alfa Romeo Giulietta for første gang. Det kunne næsten være en italiener, og der er i hvert fald mere fandenivoldskhed end fornuft over den rappe bil. I kabinen begynder du at kunne genkende lidt japanske detaljer, og interiøret er flot og

PORSCHE 911 TURBO (930) 1974-1977 Verdens hurtigste serieproducerede bil Der var en grund til, at Turbo-udgaven hurtigt fik tilnavnet ‘The Widowmaker’. Der var nemlig en gedigen omgang turbotøven, der kunne ramme den uerfarne chauffør som en hammer i nakken.

4

I anledning af Porsche 911’s 50 års jubilæum har vi valgt to legendariske udgaver fra hver af de syv generationer af den tyske sportsvogn. Her er alt fra store spoilere, mørke Fuchsfælge til rå turbokræfter og flade næser

PORSCHE 911 CABRIOLET 3,2 (930) 1983-1989 Børsmæglerens drøm I 1983 kom den første 911-model uden tag, og den blev hurtigt et statussymbol for succesrige børsmæglere over hele verden. Dette var bilen, du skulle køre i, hvis du havde succes i 80’erne.

TEKST ANDREAS LANG HEDEGAARD FOTO PORSCHE M.FL.

88% 12%

Oprindeligt ville Porsche kalde sin afløser for 356 for 901, men Peugeot insisterede på retten til modelnavne, hvor midterste tal var et nul. Så Porsche smed blot et ettal mere ind. Voila! 911 var født.

Pris i dag fra 400.000 kr. Motor B6, 3.164 cm3, 12V Ydelse 231 hk ved 5.900 o/min 284 Nm ved 4.800 o/min Topfart 245 km/t 0-100 km/t 6,3 sek.

5 PORSCHE 911 CARRERA 4 (964) 1989-1993 En ny generation spækket med teknologi Porsche havde lært et og andet fra hyperbilen 959, så man introducerede den nye 911 model med firehjulstræk. Baghjulstrækkeren, Carrera 2, kom først året efter.

Pris i dag fra 600.000 kr. u/afgifter Motor B6, 1.991 cm3, 12V Ydelse 130 hk ved 6.100 o/min 161 Nm ved 4.600 o/min Topfart 211 km/t 0-100 km/t 8,7 sek.

52

DECEMBER 2013 WWW.BILMAGASINET.DK

53

KULTBIL MG’S UKENDTE SUPERBIL

DEN GRIMME ÆLLING MG SV er en af de mest unikke biler i nyere tid. Den er et studie i overlevelse med et utal af velmenende, men lidet succesfulde entreprenører som aktører. Resultatet fortjener mere end en hemmelig parentes i bilhistorien

 Den ukendte superbil er 190 cm bred og ser utrolig voldsom og aggressiv ud

D

a jeg for 10 år siden så MG’s superbil første gang, betragtede jeg den med lige dele ærefrygt og overbærenhed. Ærefrygt, fordi en kulfiberbil med tunet Ford V8-motor må kunne et eller andet. Overbærenhed, fordi jeg aldrig glemmer skuffelsen over forgængeren, den kiksede kitcar MG RV8. Klitmøller viser sig ikke fra sin reklame-agtige side denne sene fredag eftermiddag 10 år senere, hvor jeg triller ind i turistbyen for at få finde ud af, om jeg skal udvise ærefrygt eller overbærenhed over for bilen. Superbilen med det lange navn MG XPower RV blev introduceret i 2003. På Bil Magasinet havde vi travlt med at få fingre i eksotikeren, men det nåede vi aldrig. Der blev kun produceret 83 styk, heraf 23 med rattet i venstre side, inden festen stoppede bare to år senere. Det

AF MIKKEL THOMSAGER FOTO A. HANSEN

lyder så eksotisk, at det er svært at forestille sig andet end en halvfærdig kitcar, præcis som resultatet af forsøget på at genoplive den klassiske MG B i form af MG RV8 fra 1993. Den havde Rover V8-motor og blev bygget i 2.000 eksemplarer, men du behøver end ikke at køre i én for at se, at resultatet er langt fra fabriksstandard – selv efter britiske normer. En regnfuld sensommerdag i Klitmøller behøver jeg heller ikke mere end et kig i kabinen for at konstatere, at MG RV er meget mere end en kitcar. Forlygterne er hentet fra Fiat Punto og baglygterne fra Coupé Fiat, men karrosseriet er udført i kulfiber. Kabinen ser ikke bare luksuriøs ud,

Aldersfordeling Under 25 år 10% 25-59 år 58% 60 år + 32%

Pris i dag fra 350.000 kr. Motor B6, 3.600 cm3, 12V Ydelse 250 hk ved 6.100 o/min / 310 Nm ved 4.800 o/min Topfart 261 km/t 0-100 km/t 5,7 sek.

Geografi Storby 68% Øvrig land 32%

JANUAR 2014 WWW.BILMAGASINET.DK

79

Med forbehold for ændringer.

12

Pris i dag fra 2,5 mio. kr. u/afgifter Motor B6, 3.600 cm3, 12V, biturbo Ydelse 435 hk ved 5.750 o/min 540 Nm ved 4.500 o/min Topfart 295 km/t 0-100 km/t 3,9 sek.

PORSCHE 911 TURBO S FLAUCHBAU (964) 1993-1994 Unikt snudeskaft bygget i 76 eksemplarer

PORSCHE 911 TURBO S CAB. (996) 2004-2006 Seriøst hurtig hårtørrer Som om den almindelige 996 Turbo ikke var hurtig nok, så lavede Porsche en S-version, der hævede effekten fra 420 hk til 450 hk. 307 km/t på toppen! Nok til at miste parykken.

Der blev kun bygget 600 eksemplarer, men GT3 RS 4,0 er den hidtil mest ekstreme 911 og sidste GT3 med manuelt gear. Som navnet antyder, var slagvolumen på fire liter – den største i en 911.

Pris i dag ca. 3,8 mio. kr. Motor B6, 3.996 cm3, 24V Ydelse 500 hk ved 8.250 o/min 460Nm ved 5.750 o/min Topfart 311 km/t 0-100 km/t 3,8 sek.

BIL MAGASINET ANNONCEPRISER 2014

PORSCHE 911 CARRERA 4S (991) 2012Yngre end nogensinde

Pris i dag fra 375.000 kr. u/afgifter Motor B6, 3.600 cm3, 24V Ydelse 360 hk ved 7.200 o/min 370 Nm ved 5.000 o/min Topfart 303 km/t 0-100 km/t 4,8 sek.

Med en alder på 50 år er 911 yngre end nogensinde med en helt ny platform – kun den tredje i hele modellens historie. Mere aluminium gør, at den nye model vejer 50 kg mindre end 997.

Pris i dag 2.396.934 kr. Motor B6, 3.800 cm3, 24V Ydelse 400 hk ved 7.400 o/min 441 Nm ved 5.600 o/min Topfart 299 km/t 0-100 km/t 4,5 sek.

PORSCHE 911 CARRERA S CAB. (991) 2012Økologisk cabriolet Pris i dag fra 900.000 kr. Motor B6, 3.600 cm3, 24V, biturbo Ydelse 450 hk ved 6.000 o/min 620 Nm ved 2.700-4.600 o/min Topfart 307 km/t 0-100 km/t 4,3 sek.

WWW.BILMAGASINET.DK OKTOBER 2013

Med introduktionen af den nye 991 har Porsche’s ingeniører lagt sig i selen for at give modellen et grønnere image. Brændstofforbruget er således skåret med 16 procent.

Pris i dag 2.520.107 kr. Motor B6, 3.800 cm3, 24V Ydelse 400 hk ved 7.400 o/min 441 Nm ved 5.600 o/min Topfart 301 km/t 0-100 km/t 4,7 sek.

OKTOBER 2013 WWW.BILMAGASINET.DK

FARTMISSILER PÅ AUTOBAHN

MED DESIGN OG MOTORBRØL RUSKER MASERATI GHIBLI S OP I KLASSEN FOR DIREKTØRBILER, MEN ER DEN BEDRE END AUDI S6 OG DEN NYE BMW 550i? TRIOEN MØDES VED DEN HEDENGANGNE AVUSBANE I BERLIN FOR AT FÅ SAGEN AFGJORT TEKST SØREN JUUL FOTO SØREN JUUL, AUDI & ARKIV

AVUS åbnede i 1921 som en testbane med to 10 km langsider koblet sammen af to hårnålesving. Racerbilerne kom i 1926. Da den nybyggede Nürburgring napper det tyske GP, peppes AVUS op i 1937 med en 43 graders hældning på Nordkurven, hvilket giver ekstreme svinghastigheder. Vejen var belagt med brosten. Af sikkerhedshensyn bliver banen kortet af med årene. I 1967 bliver stejlkurven revet ned, banen kobles til Autobahn, og der køres kun nogle få DTMog Formel 3-løb. Den lukker helt i 1999, men dommertårnet og trætribunerne er fredet.

Pris

Format

Pris

2/1 side

68.600

Bagside

50.200

1/1 Side

41.600

Inderside af bagsiden

47.900

1/2 side liggende

27.200

Side 2-3

104.000

1/2 side 27.200 stående Markedsplads

Side 4-5

99.900

1/2 side stående

11.500

1/2 SIDE 223X145

1/2 SIDE 109X297

51

DEN GAMLE AVUS-BANE

FØDT TIL FART

Format

 1937: Bernd Rosemeyer i Auto Union Type C racer på AVUS 1959: Porsche’s F1-kører Jean Behras kører galt i den berygtede Nordkurve og mister livet

1/6 side

4.600

1/2 side liggende

11.500

3 3 Denne knap aktiverer et 770 hestekræfters tordenvejr

TEKST CHRISTIAN RICHTER FOTO ANDERS RICHTER STED FARUM, DANMARK PÅ GADEN NU

A

lcantara-beklædningen på rattet er i reel risiko for at lide overlast under mine hænders knugende greb. Det orange ESP-symbol på instrumentbordet blinker hurtigere end stroboskopet på et provinsdiskotek, mens min fod ligger plantet mod gulvet i den Le Mans-røde Mercedes SLS AMG. Hvis den fik lov, ville den omdanne bagdækkene til tyk røg på ingen tid. Sat i det næstmest ekstreme køreprogram Sport+ får bilen dog ikke helt sin vilje. Og gudskelov for det. Den Mercedes SLS AMG, jeg netop har sendt ned ad tilkørselsrampen til Hillerødmotorvejen med en raketacceleration, er nemlig ikke helt, som da den for-

lod AMG-fabrikken. Dengang havde den 571 hk. Men efter en tur forbi det danske tuningsfirma Kleemann A/S i Farum, har den nu fået næsten 200 hk ekstra. Helt præcist har de målt baghjulstrækkeren til mastodontiske 770 hk på rullefelt – bare for at sætte kræfterne en lille smule i perspektiv er det 70 hk mere end en Lamborghini Aventador har. Accelerationen er ganske enkelt af en anden verden. I løbet af ca. 3,3 sek. flyver nålen forbi 100 km/t, og seks sekunder senere er den på den anden side af 200 km/t, oplyser Kleemann. Hemmeligheden bag de mange ekstra hestekræfter er en eftermonteret kompressor. Kleemann har fået plads til den specialbyggede

 Kun få designdetaljer afslører, at dette er en Kleemanntunet kompressorbil. De sorte specialfælge er en af dem

enhed mellem de to cylinderrækker på den store 6,2-liters V8-motor. Og firmaet fra Farum er virkelig på hjemmebane, når det kommer til kompressortuning af Mercedes-motorer, for det har de arbejdet med siden slut-firserne. Nogen vil måske kunne huske, hvordan Jason Watt satte hastighedsrekord i en Kleemann-tunet Mercedes E 55K tilbage i 2002. Placeret i SLS’ens sorte lædersæde er førstehåndsindtrykket da også, at bilen er helstøbt. Umiddelbart virker den så harmonisk og solid, som var det en fabriksbil. Her er ingen mislyde eller overraskelser i form af kræfter, der pludselig kommer hamrende. Momentkurven

er lige så lineær som fabriksbilens – den er bare stejlere. Først oppe i nærheden af begrænseren leverer den sine maksimale 770 hk ved 6.600 o/min. Og når bilen banker mod omdrejningsbegrænseren i sit syvende gear, vil speedometeret på dette tidspunkt vise 356 km/t., da Kleemann har været så søde at fjerne den elektroniske begrænser. Selve gearkassen er der ikke pillet ved. Det er en dobbeltkoblingsgearkasse med automatiske skift, som kommer fra tyske

Getrag, og som også bliver brugt i Ferrari California. Den er i stand til at skifte ganske blødt og glidende, når det lille drejehjul på midterkonsollen er indstillet til komfort. Sæt den i Sport+ eller i den manuelle indstilling, og skiftene bliver markant hurtigere og hårdere, når tingene skal gå rigtig stærkt. Af hensyn til gearkassen er kompressoren indrettet, så den ikke blæser luft ind i motoren for fuldt tryk fra lave omdrejninger. En ventil sørger for, at luften først

Øverst i motorrummet og længst tilbage mod forruden ses et sort skjold, som er det øverste af kompressoren. Kleemann’s kompressorenhed har en indbygget intercooler, der hjælper med at køle og dermed komprimere luften yderligere, før den kommer ind i motoren.

38.171 1.509.258 18.052

CPM PRIS (930X180; 300X250): CPM 120 MEDIEKIT OG PRISLISTE 2014

34 WWW.BILMAGASINET.DK NOVEMBER 2013

NOVEMBER 2013 WWW.BILMAGASINET.DK

82%

af Bil Magasinet læsere vil gerne betale ekstra for kvalitetsprodukter

bliver ledt rundt i kompressoren, og så sender den gradvist mere luft ind i motoren, efterhånden som den kører op. På et frit stykke motorvej bremser jeg bilen ned til den tilladte minimumshastighed og trykker så sømmet i bund for at mærke accelerationen. Bilen trækker fuldstændig jævnt, og det tager ikke meget mere end et blink med øjnene, før farten er deroppe, hvor de store kulfiberbremser må tages i brug. I midterkonsollen ligger en fjernbetje-

KLEEMANN-KOMPRESSOREN En standard Mercedes SLS AMG er hurtig. En Kleemann SLS er supersonisk. Og på trods af det føles den stadig harmonisk at køre 

B I L M A G A S I N E T. D K

JANUAR 2014 WWW.BILMAGASINET.DK

67

1 Den intime kabine er uændret og udsigten over den lange køler stadig fænomenal 2 Under fuld acceleration banker omdrejningstælleren afsted som en besat

Kleemann har gjort SLS AMG til en Lamborghini-dræber

BENJAMIN.DK

GT3-udgaven af 996 var den hidtil mest hardcore udgave af 911, og den havde både tyndere ruder, manglende bagsæder og en motor, der stammede direkte fra racerbanen.

Deadline 09.12.13 22.01.14 19.02.14 19.03.14 10.04.14 20.05.14 18.06.14 23.07.14 20.08.14 17.09.14 22.10.14 19.11.14

PORSCHE 911 GT3 RS 4.0 (997) 2011 Masser af kubik i den ekstreme gaderacer

66 WWW.BILMAGASINET.DK JANUAR 2014

2

FARTBOMBEN FRA FARUM

28

GT2 var baseret på den almindelig Turbo, men motoren var en smule kraftigere, firehjulstrækket var droppet for at spare vægt, og så havde bilen større fælge og kulfiberdele.

Uge 3 8 12 16 20 25 29 34 38 42 47 51

BMW X5 | Opel Insignia | Volvo-motorer | Nissan Micra | Mercedes-Benz SLS Kleemann | Aston Martin Advantage 600

1

M O D TA G E R E N Y H E D S B R E V

8

Husstandsindkomst Kr 500.000 +

 Klitmøllers vartegn, fiskekutteren T97, var på havet den dag, MG SV kom på gaden

PREMIERE DE NYESTE BILER

SIDEVISNINGER/MND*

Pris i dag fra 745.000 kr. Motor B6, 3.600 cm3, 24V Ydelse 325 hk ved 6.800 o/min 370 Nm ved 4.250 o/min Topfart 285 km/t 0-100 km/t 5 sek.

Tag fat i Nicki Nielsen 9 13 +45 53 74 55 06 nickin 10 14 @benjamin.dk

Med slutningen af 964-produktionen producerede Porsche 76 unikke Turbomodeller. Flauchbau eller ‘fladnæse’ havde popup-lygter og luftindtag ved baghjulene samt 385 hk.

Pris i dag fra 1,3 mio. kr. u/afgifter Motor B6, 3.600 cm3, 12V, turbo Ydelse 385 hk ved 5.750 o/min 520 Nm ved 5000 o/min Topfart 280 km/t 0-100 km/t 4,8 sek.

997-modellen er i manges øjne den flotteste af de nyere 911-modeller. Den brød nemlig med spejleæggene fra 996. Vindmodstanden var meget lav, og så blev 997 første 911 med dobbeltkobling.

Udgives 16.01.14 20.02.14 20.03.14 16.04.14 15.05.14 19.06.14 17.07.14 21.08.14 18.09.14 16.10.14 20.11.14 18.12.14

 Kom an, Dario! Den nye Maserati Ghibli S udfordrer Autobahnveteranerne Audi S6 og den faceliftede BMW 550i på hjemmebane i Tyskland

78 WWW.BILMAGASINET.DK JANUAR 2014

UNIKKE BRUGERE/MND*

50

Pris i dag fra 2,0 mio. kr. u/afgifter Motor B6, 2.687 cm3, 12V Ydelse 210 hk ved 6.300 o/min 255Nm ved 5.100 o/min Topfart 241 km/t 0-100 km/t 5,5 sek.

11 PORSCHE 911 CARRERA (997) 2004-2011 Tilbage til begyndelsen

Pris i dag fra 800.000 kr. Motor B6, 3.600 cm3, 12V, biturbo Ydelse 408 hk ved 5.750 o/min 540 Nm ved 4.500 o/min Topfart 290 km/t 0-100 km/t 4,5sek.

PORSCHE 911 GT3 (996) 1999-2004 GT3 havde racerblod i årerne

6

PORSCHE 911 CARRERA RS 1972-1973 RS - den mest eftertragtede af alle 911’ere Porsche RS, en forkortelse for RennSport, er måske den absolut mest eftertragtede 911-udgave. Bl.a. fordi RS var udstyret med en anderumpe, som senere er blevet en legende i sig selv.

993 blev sidste Porsche med luftkølet motor, men også den første turbo med firehjulstræk. Og så kunne 993 Turbo bryste sig af at være den hurtigste serieproducerede bil for sin tid.

PORSCHE 911 GT2 (993) 1995-1997 Den vildeste luftkølede 911

1 PORSCHE 911 (901) 1963-1989 Da Peugoet spandt ben for et fremtidigt ikon

7

MAGASINA N S VA R L I G

PORSCHE 911 TURBO (993) 1995-1997 Første Turbo-generation med firehjulstræk Pris i dag fra 400.000 kr. u/afgifter Motor B6, 2.994 cm3, 12V, turbo Ydelse 260 hk ved 5.500 o/min 345 Nm ved 4.000 o/min Topfart 248 km/t 0-100 km/t 5,7 sek.

2

WWW.BILMAGASINET.DK DECEMBER 2013

VERDENS BILLIGSTE Aventador størrelse 1:1 stod til salg til højest bydende på et fortov i byen Chongqing i Kina, indtil politiet bugserede den væk og gav ejeren, Hr. Ling, en bøde på 700 kr. og et klip i kortet for at have modficeret en Hyundai Tiburon ulovligt og køre uden nummerplader. Til gengæld var myndighederne tilsyneladende ligeglade med Lings plagiat af Lambo-design, da han klisterede det tvivlsomme bodykit på sin bil.

ESTE modelbil VER DENS DYR gange den ægte koster mere end seks t Gülpen vil have vare. Tyske Rober for sin 1:8 Lamborgkr. mio. mindst 41 adskiller sig en hini Aventador. Den o-model, du gav sønsmule fra den Maist e er i kulfiber, laknike til jul: Pladedelen øret er belag t med ken er i guld, og interi lavet af guld, plaer diamanter. Hjulene iaædelstene. Mater tin og endnu flere 14,5 mio. kr. En skudlerne alene koster lger. Sikke et kup! sikker montre medfø

FA K TA*

Ford Focus ser en smule mere diskret ud. Efter flere møder med Focus’en ved vi dog, at skindet bedrager. Det er nemlig en rigtig sjov hatchback. Med de fire biler parkeret foran det mægtige kunstværk, står det klart, at dette bliver en kamp på køreglæde, stil og ikke mindst design. Og der er særligt én bil, der fanger mit blik.

Nr 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280

KINA

TYSKLAND

16 STORTEST HATCHBACKS TIL 250.000 KR.

S

USA

TEXAS-PARRET D’Ann og Wayne Rauh har skabt et reservat for klapperslanger. Af den firehjulede slags vel at mærke. I 2006 købte parret deres første Dodge Viper – efterfølgende har de suppleret med 64 Viper-eksemplarer op til i dag. Bilerne bor i en stor garage og alle biler bliver luftet regelmæssigt, inklusive racerudgaven SRT10 ACR-X, som får lov at strække ben i indkørslen. Hmmm...

opbygget en “Et par fra Texas har af 64 Viper’e” samling bestående

ENGLAND

KULTURKAMP PÅ HEDEN

DEN TOTALE DEROUTE er overgået en stakkels Jaguar XJ220, der nu sidder på gulvet i et shoppingcenter i Dubai og er tvunget til at være reklamesøjle for en lokal fastfoodkæde. Verdens hurtigste bil anno 1992 har en topfart på 343 km/t, men for høj pris, for få cylindre og et interiør med dele fra en Ford Sierra gjorde den til et flop, men så sørgelig en skæbne har ingen superbil fortjent.

er nu en tilsnighar fået ny bil. Ny des-Benz PAV E FRA NS forgænger fik en Merce he, i else, for hvor hans Zietsc Mercedes-boss, Dr. ML Pavemobil af tilkør t Renault 4 godt en fået er 2012, så har Frans elt fejeblad. Bilen gamm et på t gejstlige pasårgang 1984 levere vant til at køre med fuldt serviceret og præst, der har ejer var nemlig en rter i sagerer. Den første i et fattig t arbejderkva bil rundt km 00 305.0 nyere kørt han en medfør. Siden fik for chefen. Verona i embeds gamle lige var noget og måde og tænkte, at den ket om nøjsomhed Frans, som har prædi nej. hold, kunne ikke sige

ØNSKENUMMER PLADER er det rene guld i England. Bare spørg rigmanden Afzal Kahn, der i 2008 betalte 3,9 mio. kr. for kunne montere ønskenummerpladen ‘F1’ på en af sine biler. Fornyligt fik manden, som står bag firmaet A. Kahn Design, så et tilbud, der fik os til at spærre øjnene op. I følge The Daily Mail fik han et bud på 53 mio. kr. for nummerpladen, der i dag pryder Kahns Bugatti Veyron. Men han vil ikke sælge. Bil Magasinet har indregistreret nummerpladen over bytte lige2013 og tilbyder atNOVEMBER “IDIOT!” WWW.BILMAGASINET.DK NOVEMBER2013 med Hr. Kahn.

tår du og overvejer en bil i mellemklassen, er der netop kommet to dugfriske og særdeles interessante bud på markedet. Peugeot ankommer til den jyske hede med den nye 308, som byder på et stramt og stilrent design. Samtidig ankommer den japanske Mazda 3, som både ser godt ud og efter sigende også skulle være yderst velkørende. De to nyheder står klar til at møde de to modstandere foran skulpturen Elia i udkanten af Herning. Det enorme kunstværk, som er udført af Ingvar Cronhammer, rejser sig 32 meter op i luften som en vulkan, og heldigvis kan den også spy heftige flammer, hvilket sender et signal til konkurrenterne om, at nu er kulturkampen på heden i gang. Seat Leon triller ind på pladsen i sin skarpe røde lakering, mens

EN JUUL

at en rundt for tager vi verd bilhistorier Hver måned rkeligste finde de mæ

Bil Magasinet er Danmarks største magasin for bilentusiaster. Vi er et frirum for bilelskere, og vi dyrker fællesskabet om vort emne. Vore læsere er vidende om biler, men det er en åben klub, hvor også nye interesserede er velkomne hver eneste måned. Vi skriver, fotograferer og præsenterer bilhistorier med engagement, begejstring og ærlighed, og vi skriver med indlevelse, humor og vid til alle bilinteresserede. MIKKEL THOMSAGER

TEK ST SØR

SKÆV

35

2/1 SIDER 2 stk. 223X297

1/1 SIDE 223X297

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


30 ÅR MED UDFORSKNING OG NYHEDER, EVENTYR OG OPDAGELSER Illustreret Videnskab er danskernes foretrukne guide til den fantastiske verden omkring os. I 30 år har bladet bragt seneste nyt fra videnskabens frontlinier, forklaret om nye teknologiske gennembrud og ført læseren på spændende opdagelsesrejser – fra Jordens dybeste kløft til universets yderste forpost.

ILLUSTRERET VIDENSKAB UDGIVELSESPLAN 2014

I dag har Illustreret Videnskab 566.000 læsere – svarende til ca. en tiendedel af Danmarks befolkning. Det er flere end nogensinde før. Og forklaringen på succesen er enkel: I hvert nummer får læseren tilfredsstillet en drift så gammel som mennesket selv: Nysgerrighed. S E B A ST I A N R E L ST E R C H E F R E DA K TØ R

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Fjerntog

Vakuumrør

Nærtog

0600 KM/T PÅ 17 SEKUNDER

Højbane

ET3-bane

15 16

INGEN STØJ I KABINEN

17 18 19 20 21 22

90 PROCENT AF ENERGIEN KAN GENANVENDES

23 24 25 26 27

1 2 3 4 6 7 8 9 10 11 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

29

29

30

30

31

31

32

32

33

33

34

34

35

35

36

36

37

37

38

41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59

38 39

I fremtiden rejser vi

40 41

FRA BY TIL BY MED 600 KM/T 26

42 43 44

Magnetisk drevne fartøjer, der suser gennem lufttomme rør, kan blive pendlernes redning. Et kinesisk universitet og en amerikansk opfinder har sammen udviklet en type vakuumtog, der kan afvikle lige så meget trafik som en 32-sporet motorvej.

45 46

FRA NEW YORK TIL WASHINGTON PÅ EN HALV TIME

47 48 49 50

61% 39%

Aldersfordeling Under 25 år 16% 25-59 år 45% 60 år + 39%

Solsystemet dannes

GIGANTER HÆRGEDE SOLSYSTEMET

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Geografi Storby 60% Øvrig land 40%

10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

SOLSYSTEMET DANNES ... FOR 4,6 MILLIARDER ÅR SIDEN

Gaskæmper skiftede bane Solsystemets største planeter blev ikke i de baner, hvor de opstod. I stedet væltede kæmperne rundt og skabte på den måde voldsom ravage i både de indre og ydre egne af Solsystemet.

0 AE

Solen

1 AE

2 AE

3 AE

4 AE

Jupiter

Saturn

5 AE

6 AE Neptun

7 AE

8 AE

9 AE

Uranus

Planetesimaler

Støv samler sig til gaskæmper Solsystemet opstår, da en stor gassky falder sammen under sin egen vægt og danner en roterende skive af stof. I centrum dannes Solen, mens støvkorn samler sig til stadig større klumper, såkaldte planetesimaler. I løbet af få

millioner år vokser nogle af klumperne sig store og tiltrækker enorme mængder brint og helium. Hermed er de ydre gasplaneter født. SE ORDBOG PÅ NÆSTE SIDE

MIKKEL JUUL JENSEN

30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

54

54

55

55

56

56

57

57

58

58

59

5 6 7 8

13 14 15 17 18 19 20 21

25 26 28 29 30 31 32 33 34 35

ILLUSTRERET VIDENSKAB ANNONCEPRISER 2014

36

Hvordan opstod t? asteroidebælte eternes Hvorfor er gasplan baner skæve?

45

38 39 40 41 42 43

Format

Pris

Format

Pris

2/1 side

100.000

Bagside

65.900

1/1 Side

52.600

Inderside af bagsiden

60.500

1/2 side liggende

34.200

Side 2-3

131.600

1/2 side 34.200 stående Markedsplads

Side 4-5

126.300

1/2 side højformat

14.000

44 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55

Jupiter fejede andre himmellegemer af banen på sin rejse ind i Solsystemet.

8

Med forbehold for ændringer.

16

24

Hvor kom fra? Jordens vand

59

56 57 58 59

Af Henrik Bendix

Af Ib Salomon. Illustrationer: Allan Højen/Frame One

ILL_DK_160990-PGH-SolSystem-12.indd 8-9

ILL_DK_160736-NB-Vacuumtog-01.indd 26-27

19/11/13 12.55

19/11/13 12.17

SPØRG OS

D I G I T A LT U N I V E R S

Ind i kroppen

2 3

Illustreret Videnskabs læsere kan fortsætte opdagelsesrejsen på illvid.dk, der bl.a. byder på nyheder, spil, tests, quizzer og interaktive oplevelser. Læseren er garanteret den optimale brugeroplevelse på alle skærme og abonnenter får eksklusiv adgang til digitale særnumre.

Hvordan fungerer et cochlea-implantat? Mens et almindeligt høreapparat blot forstærker lyden, omdanner et såkaldt cochlea-implantat lydbølgerne til elektriske signaler, som sendes til hjernen. På verdensplan har omkring 100.000 fået et cochlea-implantat.

4 5

Sender

6 7 8

ALAMY/ALL OVER VER & CLAUS LUNAU

1

9 10

Processor

11

Processor

12

Digitale signaler

1. En udvendig mikrofon opfanger lydbølgerne.

13 14 15 17 18

Mikrofon

20

2. En processor

21

6. Lyden registreres i hjernen.

filtrerer støj fra tale og omdanner stemmerne til digitale signaler.

22 23 24 25

Elektroder

26 27 28

Kabel

29 30 31 32 33

Modtager

34

3. De digitale lydsignaler sendes som radiobølger eller via magnetisme gennem kraniet til en modtager inden i øret.

35 36 37 38 39 40

4. Modtageren

5. De elektriske signaler sendes via et kabel ind i sneglen til cirka 22 elektroder, som er forbundet til hørenerven.

omdanner signalerne til elektriske signaler.

41 42 43

Hvem fandt på pengesedler?

SMÅ SKARPE

44 45 46

Hvor højt oppe kan skyer ligge?

47 48

De højestliggende skyer er de såkaldte cumulonimbusskyer. De kan blive ekstremt høje og strækker sig til tider helt op til tyve kilometer over Jordens overflade.

49 50 51 52 53 54 55

MAGASINA N S VA R L I G

Kontakt til Peter Chrillesen +45 60 37 08 05 peterc @benjamin.dk

16

19

Deadline 09.12.13 07.01.14 28.01.14 11.02.14 04.03.14 21.03.14 09.04.14 02.05.14 21.05.14 17.06.14 08.07.14 29.07.14 12.08.14 02.09.14 23.09.14 14.10.14 04.11.14 24.11.14

9

12

37

53

53

4

11

så lille? Hvorfor er Mars så ujævn? Hvorfor er Månen eterne Hvorfor har gasplan så mange måner?

52

52

3

10

27

29

51

2

Uge 3 6 9 11 14 17 20 23 26 29 32 35 37 40 43 46 49 52

23

s Solsystemet To gange har skabt kaos. gaskæmper nye modeller, Det afslører på ig giver svaret som samtid : s største gåder Solsystemet

28

Husstandsindkomst Kr 500.000 +

1

Udgives 16.01.14 06.02.14 27.02.14 13.03.14 03.04.14 24.04.14 15.05.14 04.06.14 26.06.14 17.07.14 07.08.14 28.08.14 11.09.14 02.10.14 23.10.14 13.11.14 04.12.14 23.12.14

22

27

BABELSTONE/PHGCOM

40

Nysgerrige og videbegærlige danskere mellem 25-59 år, som interesserer sig for ny teknologi.

12

28

39

MÅLGRUPPE

5

Køn

NASA

3

Mænd Kvinder

Print: lku Status: 750 - Sprog godkendt Layout:PGH Red.sek:KG

Under navnet ET3 (står for Evacuated Tube Transport Technologies) vil opfinderne sende fartøjer gennem lufttomme rør placeret fem meter over jorden. Banerne er enklere og mere kompakte end traditionelle togtyper. Anlægsudgifterne vil tilsvarende være lavere end for både motorveje og højhastighedsbaner.

2

Print: lku Status: 421 - Under godkendelse+Plot bestilt Layout:NB Red.sek:CN

Letbane i rørledninger 1

MINIMAL RISIKO FOR ULYKKER

FA K TA*

Oplagstal 51.030 Læsertal 566.000

Nr 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 1

Som det første land i verden begyndte Kina omkring år 1000 at fremstille pengepenge sedler. Kineserne kaldte sedlerne feiqian, det vil sige flyvende penge. Det navn var velvalgt, da sedlerne modsat mønter næsten ingenting vejede. Sedlerne på dette billede stammer fra Mingdynastiet, som kom til magten i 1368.

1/6 side

5.600

1/2 side tværformat

14.000

56 57

72

Print: lku Status: 750 - Sprog godkendt Layout:MV Red.sek:KG

DRONTE Raphus cucullatus Uddød for 361 år siden 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Nu vækker forskerne de uddøde arter:

VELKOMMEN TILBAGE SABELKAT Smilodon Uddød for 12.000 år siden

16

UROKSE Bos taurus primigenius Uddød for 386 år siden

17 18 19

MAMM UT Uddød Mammuthus for 12.00 0 år sid en

20 21 22 23 24 25 26 28 29

I L LV I D . D K

33 34 36

SIDEVISNINGER/MND M O D TA G E R E N Y H E D S B R E V

740.893 209.912

52

CPM PRIS (930X180; 300X250): CPM 120

46 47 48 49 50 51 53 54 55 56

9

15 16 17 18 19 20

28 29 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40

41

45

8

14

27

40

44

7

13

26

39

43

6

12

25

38

42

5

11

24

MAVERUGENDE FRØ Rheobatrachus vitellinus Uddød for 30 år siden

35

62.128

4

10

30

32

37

UNIKKE BRUGERE/MND*

3

23

GEJRFUGL Pinguinus impennis Uddød for 161 år siden

31

41

En enkelt celle. Mere kræver det reelt ikke at vække mammutten til live. På ti år har forskerne gennemført en sand revolution inden for aflæsning og kortlægning af dna, og i dag kan de ved hjælp af blot én celle genoplive ethvert dyr, som er forsvundet i løbet af de sidste 30.000 år.

57 58

42 43 44 45 46

AMERIKANSK VANDREDUE Ectopistes migratorius Uddød for 99 år siden

47 48 49 50 51 52 53

HUIA Heteralocha acutirostris Uddød for 50110 år siden

54 55 56 57 58

59

59

18

Af Rasmus Kragh Jakobsen. Fotos: Shutterstock, NHM, Roman Uchytel, Bob Beale, Alamy/All Over, Tim Edwards/ Nature PL, Bristol City Museum/Nature PL, K.W. FINK/Getty Images

ILL_DK_161053-MV-Istidszoo-15.indd 18-19

19/11/13 12.46

19/11/13 12.49

2

22

30

 13/2013

1

21

IBERISK STENBUK Capra pyrenaica pyrenaica Uddød for 13 år siden

27

Illustreret Videnskab

ILL_DK_161014-PGH-SpoergOS-13.indd 72

80%

vil gerne betale ekstra for kvalitetsprodukter

2/1 SIDER 2 stk. 205X276

1/1 SIDE 205X276

1/2 SIDE 205X136

1/2 SIDE 100X276

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


VERDENS MEST S PÆ N D E N D E H I S TO R I E Kom helt tæt på historiens mest dramatiske øjeblikke i Nordens største historiemagasin. HISTORIE er et populærhistorisk magasin for videbegærlige i alle aldre. I hvert nummer bliver læseren taget med rundt til alle hjørner af verdenshistorien – lige fra nazisternes dødskamp i Stalingrads ruiner til Roms fødsel. Vi kigger ingeniørerne over skulderen, mens de ændrer verden med stål og gigantiske byggeprojekter, og vi kommer tæt på hverdagen i den mørke middelalder. Altid med den gode fortælling i centrum. HISTORIEs grundidé er nemlig, at vække fortiden til live på en underholdende, informativ måde med gennemarbejdede oversigtskort, unikke foto og frem for alt kvalitetsjournalistik i hvert eneste nummer. HENRIK ELLING

C H E F R E DA K TØ R

Gigantisk bluff-nummer snød Hitler Falske kæmpehære, oppustelige kampvogne og bedrageriske dobbeltagenter. I månederne op til D-dag indleder de allierede den gigantiske afledningsmanøvre Operation Bodyguard. Bodyguard. Den skal sikre, at Hitler holder sine tropper langt fra invasionsområdet i Normandiet. AF MARTIN LANDIN

HISTORIE – UDGIVELSESPLAN 2014

28

Historie 1 • 2014

FA K TA*

HIS_DK_01_028_1 28

MÅLGRUPPE

Her møder du højtudannede danskere mellem 25-59 år. De ønsker selv at opleve historien og besøger ofte historiske steder i hele verden.

11/15/13 11:53 AM

Oplagstal 28.645 Læsertal 235.000 Mænd Kvinder

Køn

65% 35%

Aldersfordeling Under 25 år 28% 25-59 år 52% 60 år + 20%

MAGASINA N S VA R L I G

Kontakt til Peter Chrillesen +45 60 37 08 05 peterc @benjamin.dk

Husstandsindkomst Kr 500.000 +

38%

UNIKKE BRUGERE/MND* SIDEVISNINGER/MND* M O D TA G E R E N Y H E D S B R E V *

28.419 255.169 14.314

CPM PRIS (930X180; 300X250): CPM 120

30

BENJAMIN.DK

MEDIEKIT OG PRISLISTE 2014

Udgives 09.01.14 30.01.14 13.02.14 06.03.14 27.03.14 16.04.14 08.05.14 28.05.14 19.06.14 10.07.14 31.07.14 14.08.14 04.09.14 25.09.14 16.10.14 06.11.14 27.11.14 18.12.14

Uge 2 5 7 10 13 16 19 22 25 28 31 33 36 39 42 45 48 51

Deadline 03.12.13 20.12.14 14.01.14 04.02.14 25.02.14 18.03.14 03.04.14 28.04.14 15.05.14 10.06.14 01.07.14 15.07.14 05.08.14 26.08.14 16.09.14 07.10.14 28.10.14 18.11.14

Med forbehold for ændringer. HISTORIE – ANNONCEPRISER 2014

Geografi Storby 58% Øvrig land 42%

H I S T O R I E N E T. D K

Nr 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 1

af Histories læserne har en højere uddannelse

Format

Pris

Format

Pris

2/1 side

39.700

Bagside

26.000

1/1 Side

20.800

Inderside af bagsiden

23.900

1/2 side liggende

13.500

Side 2-3

52.000

1/2 side stående

13.500

Side 4-5

49.900

1/2 SIDE 205X136

1/2 SIDE 100X276

2/1 SIDER 2 stk. 205X276

1/1 SIDE 205X276

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


ET VINDUE TIL VERDEN National Geographics gule ramme er et vindue til verden af i går, i dag og i morgen: Gennem enestående reportager og billeder inviteres læseren med på en jordomrejse, hvor vi går tæt på mennesker, natur, historie, opdagelser, aktuelle globale udfordringer og den nyeste forskning. National Geographics skribenter og fotografer er kendt for at være blandt de bedste i verden. Bag magasinet står den almennyttige organisation National Geographic Society, der i 125 år har støttet over 10.000 projekter inden for videnskab, naturbevaring og ekspeditioner, der bringer ny viden direkte hjem fra felten. På verdensplan udgives magasinet på 37 forskellige sprog og har 40 millioner læsere. KAREN GUNN

NATIONAL GEOGRAPHIC UDGIVELSESPLAN 2014 Nr 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

C H E F R E DA K TØ R

MÅLGRUPPE

Eventyrlystne, samfundsengagerede og globalt orienterede mennesker. Kvalitetsbevidste med højt forbrug. De søger inspiration og tips om nye rejsemål, samt indsigt i tidsaktuelle temaer og globale spørgsmål.

FA K TA*

MAGASINA N S VA R L I G

Oplagstal 10.962 Læsertal 246.000 Mænd Kvinder

Køn

Kontakt til Mette Weinholt Rezvani +45 53 74 55 09 mettewr @benjamin.dk

63% 37%

Aldersfordeling Under 25 år 25% 25-59 år 49% 60 år + 26%

Udgives 30.01.14 27.02.14 27.03.14 24.04.14 28.05.14 26.06.14 24.07.14 21.08.14 25.09.14 23.10.14 20.11.14 18.12.14

Uge 5 9 13 17 22 26 30 34 39 43 47 51

Deadline 19.12.13 27.01.14 24.02.14 21.03.14 25.04.14 22.05.14 23.06.14 11.07.14 25.08.14 22.09.14 20.10.14 17.11.14

Med forbehold for ændringer. NATIONAL GEOGRAPHIC ANNONCEPRISER 2014

ved aldrig, hvad jeg vil finde, når jeg “Jeg dykker, og vender altid tilbage forbløffet

over dyrene, der bød mig ind i deres verden.” BRIAN SKERRY

Geografi Storby 60% Øvrig land 40% Husstandsindkomst Kr 500.000 +

Format

Pris

Format

Pris

2/1 side

72.000

Bagside

47.300

1/1 Side

37.800

Inderside af bagsiden

43.500

1/2 side liggende

24.600

Side 2-3

94.600

1/2 side stående

24.600

Side 4-5

90.800

1/2 SIDE 175X125

1/2 SIDE 85X254

Sære væsener mødes 20 m nede i dybet ud for Auckland Islands 500 km syd for New Zealand. I disse farvande – hvor der ikke drives fiskeri – fotograferer Brian Skerry en dykker, som møder en sydlig rethval, der måske aldrig har set et menneske før. BRIAN SKERRY, NATIONAL GEOGRAPHICS ARKIV



national ge o graphic • month 

story name he re

ARKÆOLOGI FRA RUMMET: SATELLITTER SPORER UKENDTE SKATTE

NGM_DK_200133-01_EXPLORATION_PORTFOLIO.indd 34-35

HVILKEN VEJ GÅR LIBYEN?

UNIKKE BRUGERE/MND*

GIFT

SIDEVISNINGER/MND* M O D TA G E R E N Y H E D S B R E V *

14.326

der helbreder Ny medicin på vej mod

116.366 8.937

CPM PRIS (930X180; 300X250): CPM 120

22/11/13 13.56

2/1 SIDER 2 stk. 175X254

DAN DANMARK A MARK AN

N AT G E O . D K



125 års opdagelser og udforskning

Livet efter Gaddafi:

H Alzheimers H sukkersyge H kræft H hjertelidelser H smerter H sklerose

OPTUR FOR ODDERE

MAGISKE KUGLER

Reddet på randen af udryddelse

Afrikas børn forvandler pjalter til fodbolde

1/1 SIDE 175X254

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


S K A N D I N AV I N S STØ R ST E O G B E D ST E FOTO M AG AS I N Som det eneste fotoblad i Norden tilbyder Digital Foto i hvert nummer en stor kursussektion, der går i dybden med billedbehandling trin for trin. Derudover har magasinet skarp fokus på alle de nye kameraer, objektiver, printere, skannere og andet udstyr, så læserne undgår dyre fejlkøb. Ud over de grundige og overskuelige artikler står magasinet bag en række tilbud til læserne, herunder fotoworkshops i ind- og udland, hvor redaktionen tager læserne med ud på spændende rejser i marken og fokuserer på det, som det hele handler om – at tage bedre billeder. K L AU S N YG AA R D

DIGITAL FOTO UDGIVELSESPLAN 2014

Fujifilm X-M1er et af de nyeste kameraer i testen, og det er også det dyreste.

C H E F R E DA K TØ R Panasonic Lumix DMC-GF6

Pentax Q7

Samsung NX2000

Sony Alpha NEX-3N

www.digitalfoto.dk

TAG FOTOS DER SNYDER

Du kan tage sjove og anderledes billeder ved at VENDE OP OG NED PÅ VIRKELIGHEDEN. Det eneste, du skal bruge, er et kamera og nogle venner, som er med på at skabe optiske illusioner.

I

Hollywood er man ikke uvant med at snyde med proportionerne for at skabe en effektfuld illusion. Ved at udnytte afstanden mellem mennesker eller objekter er det utroligt nemt at få almindelige mennesker til at ligne kæmper eller at få en bil til at ligne et stykke legetøj. Den kreative tilgang til at opnå en helt specifik visuel effekt kan vi meget let overføre til fotografiet. Det er tilmed rigtig sjovt, for kun fantasien sætter grænserne for, hvad man kan, når tyngdekraften skal udfordres. Det handler grundlæggende om at kontrollere perspektivet med henblik på at skabe en optisk illusion. Når det er gjort rigtigt, kan man opnå de vildeste resultater – helt uden brug af Photoshop. Det er ganske enkelt en perfekt måde at udfordre sin hjerne til at tænke modsat og se nye fotomuligheder. Du skal derfor gå på opda-

56

DIGITAL FOTO | 17 • 13

Hjernen registrerer skiftevis hvide og sorte pletter i mellemrummene, selv om der ikke er nogen.

Her mødes fotointeresserede danskere primært i alderen 35-59 år. De har høj husstandsindkomst og interesserer sig for foto, ny teknologi, it og internet.

Mænd Kvinder

MED GENIALT TRICK

Det nye spejlreflekskamera, K-3, er bygget til barsk vejr og har EN VERDENSNYHED, DER KAN GIVE DIG ENDNU SKARPERE BILLEDER. Men Pentax truer også Canon og Nikon på andre punkter. Pentax beviser med deres nye topmodel, at de på ingen måde har opgivet kampen mod Canon og Nikon. I bedste Pentax-stil er kameraet selvfølgelig gjort vejrbestandigt på alle leder og kanter, og det kan fx arbejde problemfrit i ti graders frost, men det gemmer også på en genial løsning på et drilsk dilemma. Flere kameraer fås i dag i versioner med og uden anti-aliasfilter, så man enten kan gå efter de helt skarpe detaljer eller undgå risikoen for moiré i særlige motiver. Men man kunne ikke få det bedste af begge verdener – før nu. Med Pentax K-3 kan man nemlig slå et simuleret filter til, hvis man fx fotograferer en person i en fintstribet bluse.

78% 22%

Opløsningen er sat i vejret i forhold til Pentax’ andre modeller, der alle har 16,1 mio. pixels. Den nye cmos-sensor leverer hele 24,1 mio. pixels. Autofokus har 27 punkter, hvoraf de 25 er af den nøjagtige krydstype, og fokussystemet kan følge et motiv, der bevæger sig rundt i billedfladen. Autofokus kan arbejde i lys ned til -3 EV svarende til lyset fra fuldmånen. K-3 sælges som hus alene eller i kit med et objektiv på 18-55 mm for 9999 kroner. Man kan også købe det i et dobbeltkit til 10.199 kroner, hvor man får et objektiv på 50-200 mm med.

Kontakt til Kenn Holm Nicolaisen +45 53 74 55 02 kennh @benjamin.dk

KUN FOR ABONNENTER Læs mere om K-3 og Pentax på digitalfoto.dk/ pentax

Vildere opløsning Systemet fungerer ved hjælp af billedstabiliseringen, som sidder på billedchippen. Når man slår filteret til, udsættes billedchippen for mikroskopiske rystelser under optagelsen, så lyset sløres en lille smule, og moiré dæmpes.

OPTUR & NEDTUR

Aldersfordeling Under 25 år 16% 25-59 år 46% 60 år + 37%

Fra det øjeblik lyset rammer øjnene, går der 1/10 sekund til hjernen har foretaget sine beregninger og leveret et synsindtryk, vi kan opfatte. Det er ganske hurtigt.

DIF_DK_17_056_1 56

Køn

10/21/13 12:44 PM

MAGASINA N S VA R L I G

PENTAXFLAGSKIB

Oplagstal 9.433 Læsertal 63.000

De enkelte firkanter er forskudt i forhold til hinanden på en måde, som får hjernen til at tro, at linjerne går op og ned.

Hele 30 områder bagerst i hjernen håndterer visuel information. Her behandles vores opfattelse af bevægelse, former, farver og dybde.

HÅRDFØRT

DIF_DK_17_065_2 65

MÅLGRUPPE

Svært at afkode Billederne skal ikke kun tages for din egen skyld. Det sjove opstår, når man viser billeder til sine venner, som skal bruge tid på at finde ud af, hvad der er op og ned. Nogle har lettere ved at afkode opstillinger end andre, og nogle illusioner er nemmere for nogle mennesker at gennemskue end andre. På de følgende sider får du inspiration til billedetyper, der kan snyde øjet. Her arbejder vi med perspektiv, størrelsesforskelle og spejlinger. Du får tips til udstyr og kameraindstillinger, og vi slutter af med en lille opgave. Du kan eventuelt bruge det som inspiration, hvis du vil have dit foto i Galleriet. ■

Nogle ser to silhuetter mens andre vil se en vase. Der er tale om en Rubin vase, der bruges i gestaltpsykologien. Hjernen kan kun fastholde én ting ad gangen.

Denne opstilling kan slet ikke lade sig gøre, og hjernen sættes på arbejde. Effekten er især brugt af den hollandske billedkunstner M.C. Escher.

FA K TA*

PRØVLV T SE

DE DE RDAN PÅ  SE HVOSTE SIDER NÆ

gelse og kigge på omgivelserne på en ny måde og udnytte ekstreme kameravinkler samt eksperimentere med dybden.

Hjernen, som ser Man skulle umiddelbart tro, at det er vores øjne, der trofast fanger alle detaljer i vores travle hverdag. Det er dog langt fra korrekt. Vi ser med hjernen – og ikke øjnene. Hjernen analyserer nemlig alle de informationer, som øjnene registrerer og kommer med lynhurtige konklusioner for os. Den afgør i brøkdele af et sekund, hvad der er vigtigt, og hvad der ikke er i det pågældende øjeblik for at skabe en fornuftig forklaring på det, der sker omkring os. Hjernen foretager konklusioner, som baserer sig på millioner af års udvikling. Ligesom vi automatisk registrerer eventuelle farer, arbejder hjernen for at skabe et helhedsbillede, vi kan forstå. Samtidig ser vi dog ikke alt. Noget, som er irrelevant i en bestemt sammenhæng, vil ofte ikke nå ind til vores bevidsthed, og vi ser kun én ting – og det er måske ikke altid den rigtige. Det bliver ganske håndgribeligt, når vi taler om optiske illusioner. Her viser vi nogle eksempler på, hvordan vores synsindtryk let kan manipuleres.

65

NYHEDER Af Poul Siersbæk

10/21/13 12:25 PM

FLOTTERE FOTOS PÅ

REKORDTID

Geografi Storby 64% Øvrig land 36%

Med version 8 af softwarepakken Perfect Photo Suite kan du let FJERNE UØNSKEDE DETALJER, KOPIERE EFFEKTER TIL ANDRE BILLEDER og arbejde med avancerede masker. Den er et perfekt supplement til fx Lightroom.

Amerikanske onOne Software står bag en række stærke programmer til fx at tilføje flotte effekter, forbedre portrætterne og arbejde med avancerede masker. Alle disse er samlet i pakken Perfect Photo Suite, og med version 8 er det hele blevet endnu bedre. For det første er der kommet flere færdige effekter til som fx HDR Look, Dynamic Contrast og Vintage, der kan tilføjes med ét klik og derefter finjusteres, så de får det helt rigtige look. onOne Software lover også, at effekterne byder på højere billedkvalitet uden at koste i hastigheden, og så kan de indbyggede forindstillinger kaldet Presets nu skræddersyes, så de passer til din smag. Firmaets FocalPoint-teknologi til at skabe flot bokeh og sløre udvalgte områder er nu integreret under Effects, så det er let at tilføje samtidig med de andre billedeffekter. Softwarepakken har også fået en billedbrowser, så man kan bladre gennem sine billeder, uanset om de ligger på harddisken, et netværksdrev eller i skyen som fx Dropbox eller Google Drive. Programmet er desuden bedre til at håndtere raw-filer, så de åbnes hurtigere og fremkaldes med højere billedkvalitet. Softwarepakken kan fås som selvstændigt program onOne Software Perfect Photo i Standard Edition til blot 442 kroner, Suite 8 Premium Vejl. pris: 994 kroner mens den som plug-in til Elements, Lightroom eller Aperture koster 718 kroMin. ram: 4 GB ner. Premium Edition dækker desuden Min. harddiskplads: 1,5 GB muligheden for at få funktionerne som Styresystem: Windows & Mac plug-in til Photoshop CS5 eller nyere.

Skarpere billeder Billedchippen kan bevæges i to planer for at sløre detaljerne en smule og dermed undgå moiré. Effekten minder om et anti-alias-filter. Alternativt kan sensoren stå stille, og du får knivskarpe detaljer. Farvefilter

fleksibel, hvilket havde gjort det nemmere at skyde med live view fra skæve vinkler. Der står Ricoh bagpå, fordi firmaet har overtaget Pentax.

Sensor

11/8/13 9:28 AM

PÅ OPTAGELSE

STORBYFOTOS på weekendturen Af Frank Sebastian Hansen

En sviptur til en af de store byer kan være RIG PÅ BÅDE INTENSE OPLEVELSER OG SPEKTAKULÆRE BILLEDER. Her viser vi dig, hvordan du med ganske lidt fotoudstyr fanger byens puls og poesi samt de obligatoriske seværdigheder.

F

or ganske få penge kan man i dag rejse mellem Europas storbyer eller for den sags skyld tage en smuttur til New York i en weekend uden at blive ruineret. Weekendferierne byder på intense ferieoplevelser, men fotoentusiasten kan også sagtens vende hjem med masser af gode skud fra storbyturen. Det er dog en god idé at minimere sin fotoudrustning, da det er de færreste, som orker at slæbe rundt på kilovis af grej igennem en hel weekend. Har man et spejlreflekskamera og et par objektiver, der dækker brændviddeområdet 24-100 mm, er man ganske godt stillet. Endnu bedre er det, hvis man i fototasken kan finde plads til et lille kompakt- eller systemkamera, da fx billeder af gadeliv ofte er nemmere at fange, hvis man som fotograf kan bevæge sig diskret omkring. Et lille fotostativ er også en nød-

vendighed, hvis man vil tage flotte billeder om aftenen, når storbyen er badet i kunstlys.

Udnyt teleobjektivet De bedste storbybilleder tager man, når lyset er blødt, og kontrasten ikke er alt for voldsom. Derfor gælder det om at udnytte de tidlige morgentimer og de sidste eftermiddagstimer. I de fleste storbyer kan man komme op et sted, hvor man har en flot udsigt over byens monumenter. Her er det fristende at fotografere med vidvinkel, så man får så meget af byens skyline med som muligt. Ofte får man dog langt bedre billeder, hvis man her benytter et teleobjektiv. Med en brændvidde på 70-100 mm kan man nemlig presse perspektivet sammen, hvor den optiske virkning betyder, at byens bygninger kommer til at se ud som om, de er tættere på hinanden,

end de i virkeligheden er. Sørg for at benytte en lukkertid på 1/250 sekund eller endnu hurtigere, så billederne ikke bliver rystede og dermed uskarpe. Endelig er det vigtigt, at man manuelt vælger sit fokuspunkt, så man har fuld kontrol over, hvilken del af motivet, der bliver skarpt. Med et teleobjektiv er dybdeskarpheden meget lav, hvorfor det er ekstremt vigtigt, at fokus er lagt korrekt. ■

Udsigten fra slottet Engelsborg i Rom er fotograferet med en brændvidde på 70 mm.

Husstandsindkomst kr 500.000 +

HER FÅR FORGÆNGEREN STRYG 1

Du kan nu kopiere udvalgte justeringer og effekter til en række andre billeder via Batch Processing.

2

Det er muligt at arbejde på flere billeder samtidig, så man kan kopiere et lag fra en fil til en anden.

3

Det er lettere at oprette og arbejde med masker, da værktøjet Masking Bug er mere intuitivt at bruge.

Fjern uønskede elementer

Nem billedbehandling

Med det nye værktøj Perfect Eraser kan du nemt male hen over uønskede elementer i et billede som fx et skilt, så sørger programmet for automatisk at klone detaljer ind fra omgivelserne.

I det nye modul Perfect Enhance er alle de grundlæggende typer af billedbehandling samlet, så du kan styre lysbalance og kontrast på plads samt forbedre farverne eller øge skarpheden.

www.digitalfoto.dk

DIF_DK_17_013_2 13

Uge 3 6 9 12 15 18 20 23 26 29 32 35 37 40 43 46 49 52

Deadline 10.12.13 07.01.14 28.01.14 18.02.14 11.03.14 26.03.14 10.04.14 02.05.14 23.05.14 17.06.14 08.07.14 29.07.14 12.08.14 02.09.14 23.09.14 14.10.14 04.11.14 24.11.14

Med forbehold for ændringer. DIGITAL FOTO ANNONCEPRISER 2014

DIGITAL FOTO | 18 • 13

DIF_DK_18_010_1 10

SPECIFIKATIONER

Programpakken giver stærke effekter til fx Lightroom.

Udgives 16.01.14 06.02.14 27.02.14 20.03.14 10.04.14 01.05.14 15.05.14 04.06.14 26.06.14 17.07.14 07.08.14 28.08.14 11.09.14 02.10.14 23.10.14 13.11.14 04.12.14 23.12.14

Fast skærm Skærmen er desværre ikke

Lys

10

Nr 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 1

Format

Pris

Format

Pris

2/1 side

40.900

Bagside

26.900

1/1 Side

21.400

Inderside af bagsiden

24.600

1/2 side liggende

14.000

Side 2-3

53.600

1/2 side stående

14.000

Side 4-5

51.400

1/2 SIDE 205X136

1/2 SIDE 100X276

13

10/21/13 12:47 PM

NYHEDER

VILD OPLØSNING I VANDTÆT MOBIL De fleste KOMPAKTKAMERAER BLIVER OVERHALET PÅ OPLØSNINGEN af Sonys nye smartphone Xperia Z1, der tilmed kan klare at komme med under vandet.

Telefonen har en IP58-bedømmelse, der blandt andet betyder, at den klarer 30 minutter på 1,5 meters dybde.

D I G I TA L F O T O . D K UNIKKE BRUGERE/MND* SIDEVISNINGER/MND* M O D TA G E R E N Y H E D S B R E V *

SPECIFIKATIONER

BENJAMIN.DK

Vejl. pris: Opløsning:

Vægt:

Ikke oplyst 170 gram

TÆT PÅ DETALJEN: Objektivet bærer G-betegnelsen ligesom Sonys bedste optikker til spejlrefleks.

som i mange kompaktkameraer. Den lysfølsomme sensor skulle blandt andet betyde bedre fotos i svagt lys, og ISO kan også komme op på 6400. Her sørger billedprocessoren Bionz for at fjerne støj, og den skulle også sikre en hurtig autofokus. Objektivet bærer Gbetegnelsen, som Sony bruger til deres bedste glas til fx spejlreflekskameraer. Det har en brændvidde, der svarer til 27 mm og en lysstyrke på F2.0. Funktionen Timeshift burst tager hele 61 fotos i løbet af to sekunder, hvorefter man kan udvælge det bedste, og funktionen går i gang med at optage, før man trykker på udløseren. Kameradelen har også en HDR-funktion, der tager flere fotos ved forskellige eksponeringer og smelter dem sammen. Desuden er der motiv- og smilegenkendelse samt panoramafunktion. Telefonen kører styresystemet Android 4.2 og har en indbygget hukommelse på 16 gigabytes, der kan udvides med microSD-kort. Z1 er tilmed beskyttet mod støv og vand, og skærmen er på 5,0 tommer.

SÅDAN VIRKER ... TRILUMINOSSKÆRMEN Skærmteknologierne i Sonys nye smartphone Xperia Z1 er hentet fra producentens fjernsyn. Triluminos bruger en intelligent baggrundsbelysning, der forbedrer farvegengivelsen, mens billedvisningsprocessoren X-Reality konstant analyserer billedet og derefter justerer blandt andet støj, kontrast og skarphed undervejs.

16.313

MEDIEKIT OG PRISLISTE 2014

5199 kroner 20,7 mio. pixels

Billeder/sekund:

Sensorstørrelse: 6,17 x 4,55 mm

449.907

CPM PRIS (930X180; 300X250): CPM 120

32

Sony Xperia Z1

13.526

Sony har masser af kameraerfaring med deres Cyber-shot-, Alpha- og NEX-modeller, og det er kommet den nye smartphone Z1 til gode, hvor betegnelser som Exmor, Bionz og G-objektiver går igen fra digitalkameraerne. Z1 er udstyret med en Exmor RS-billedchip på hele 20,7 mio. pixels, hvilket er den hidtil højeste opløsning i en Android-telefon. Chippen er en bagbelyst cmos på 1/2.3 tommer, hvilket er samme størrelse

16

Opløsningen er på 1920 x 1080 pixels svarende til Full HD. Pixeltætheden er på 441 pixels per tomme, hvor den er på 326 pixels per tomme på iPhone 5S. Der er altså masser af detaljer og jævne kanter. Farvespektret med Triluminos er større end på andre skærme, så Z1 kan gengive flere farvenuancer. Det skulle også betyde, at specielt rød og smaragdgrøn gengives bedre, og at hudtoner bliver naturlige.

DIGITAL FOTO | 17 • 13

DIF_DK_17_016_1 16

10/21/13 12:22 PM

66%

af Digital Fotos læsere er interesseret i ny teknologi PC/digitale app./mobil-tlf. etc

2/1 SIDER 2 stk. 205X276

1/1 SIDE 205X276

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


nre!s a d å S ø – skal det g

FORDI DU KAN! Gør Det Selv er et magasin som fokuserer på glæden ved at gøre det selv. I tæt kontakt med fagfolk hjælper, vejleder og inspirerer redaktionen læserne med de mange praktiske opgaver der knytter sig til hjemmet – både indvendigt og udvendigt.

Du kan bryde køkkenets stramme linjer ved at lade fliserne på væggen sidde diagonalt. Metoden er enkel, men der er et par fif, du bør kende, inden du går i gang. Dem får du her af Gør Det Selv’s ekspert.

å r k s å p Fliser

Primærmålgruppen er mænd over 30 år som finder glæde ved praktisk arbejde.

GØR DET SELV – UDGIVELSESPLAN 2014

Gør Det Selv lægger vægt på informative og grundige trin for trin-beskrivelser i et klart og forståeligt sprog. Målet er at give læseren så grundig vejledning, at han eller hun kan udføre opgaven selv. Det gælder alt fra udskiftning af et dørtrin til større reparationer på huset.

F

liser, der skal sidde diagonalt, er en smule sværere at have med at gøre end fliser, der blot sidder med vandrette og lodrette sider.Der er særligt to faldgruber: den nederste (og første) fliserække, og de fliser, der skal skæres over og fortsætte rundt i et hjørne. Nederste (og første) række består af halverede fliser, der skal sættes med spidsen opad. Her er det vigtigt, at du sætter dem med dobbelt fugeafstand forneden, altså 6 mm mellem de nederste hjørner, hvis din fugebredde er 3 mm. Når du skal omkring et hjørne, skal du lade fliserne fortsætte rundt. Du skærer altså flisen over, så der er en flisetykkelse ind til væggen, og så sætter du det afskårne stykke på den modstående væg. Følg ekspertens råd, og sæt de to nederste rækker op samtidigt, så skal det nok lykkes.

R U N E M I C H A E L S E N C H E F R E DA K TØ R

60

GØR DET SELV – TEMAER 2014 Nr 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18.

Tekst: Søren Stensgård • Foto: Lasse Hansen

GDS_DK_130941-Diagonalfliser.indd 60

MAGASINA N S VA R L I G

Kontakt til Kenn Holm Nicoliasen +45 53 74 55 02 kennh @benjamin.dk

FA K TA*

MÅLGRUPPE

Oplagstal 26.262 Læsertal 221.000

Mænd over 30 år med ejerbolig, som kan li’ at gøre det selv. De finder inspiration til forbedringer af boligen i Gør Det Selv og holder af at lære undervejs. De har overskud i økonomien og investerer gerne i de rette materialer og værktøj.

ulve skal ligge plant og fast. Hvis dit trægulv fjedrer, når du går på det, så vil plankerne gnide mod sømmene, mod rørene, mod væggene, mod hinanden – og alle stederne er der risiko for, at gnidningerne vil høres i hele huset som en irriterende knirken. Så når du vil stoppe knirkeriet, så handler det om at få gulvet til at ligge fast – eller om at skille de knirkende flader fra hinanden.

Hver gulvtype har sine problemer Det kan være svært at finde årsagen til, at gulvet knirker, men da hver type gulv har sine typiske problemer, må du altid begynde med at finde ud af, hvordan gulvet er bygget op: Er det planker på bjælker, er det planker på strøer, eller er Er der synlige søm, kan du måske fjerne lydene ved at slå sømmene længere ned.

Tekst: Søren Stensgård • Foto: Lasse Hansen

LET

3

40

PRIS: Cirka 80 kroner

25.030

SIDEVISNINGER/MND*

207.917

M O D T A G E R E N Y H E D S B R E V * 24.004 CPM PRIS (930X180; 300X250): CPM 120

Sådan gør du

LØSNING

PROBLEM

Vi blander en god betonmørtel og pudser væggen op rundt om den nye længere plug, der er sat i til knagen.

Knagen kunne ikke bære en tung frakke, faldt ned og efterlod et stort hul i muren.

Nu holder knagen

UNIKKE BRUGERE/MND*

SVÆRT

TIDSFORBRUG: En lille time

OP IGEN

G O E R D E T S E LV. D K

LET

SVÆRHEDSGRAD: Det er let at sætte en knage op i en pudset væg, så den bliver hængende.

Knagen skrues fast i pluggen i den nypudsede væg.

1

Fjern løs maling og al løs puds,

så underlaget er helt fast. Malingen skæres væk med en hobbykniv. Til sidst støvsuges området, så vi er sikre på, at alle løse dele er væk, og den nye puds kan hæfte ordentligt.

30

2

GDS_DK_130860-rep_knag.indd 30

Der bores et større og længere

hul til en større plug, så den kan få ordentligt fat – den skal helt ind og have fat i en mursten. Her er pluggen 70 mm, den gamle var kun 50 mm, så der skal bores dybere. Vi borer med et 6 mm murbor.

Tekst: Henrik Læssøe • Foto: Kristian Septimius Krogh

3

Pluggen sættes i væggen, og området pensles med vand. Det er vigtigt, at muren er lidt fugtig. Det sikrer, at den nye puds kommer til at sidde godt fast. Pluggen skal placeres, så den sidder glat med den malede væg. Gør Det Selv • 14/2013

4

Bland lidt betonmørtel, og fyld det i hullet med en murske. Du kan bruge færdigblandet mørtel, der blot skal tilsættes vand. Du kan evt. også bruge lidt fliseklæber. Tryk det godt ind i hullet omkring pluggen. Pas på, der ikke kommer mørtel i pluggen. www.goerdetselv.dk

22/11/13 GDS_DK_130860-rep_knag.indd 12.22 31

5

Rengør rundt om reparationen,

inden mørtlen tørrer. Du kan bruge en pensel. Det kan ikke undgås, at du kommer til at svine lidt på væggen, så det skal fjernes for at få et pænt resultat.

6

Spartl området med lidt

sandspartel, så reparationen bliver helt glat som resten af væggen. Når det er tørt, maler du området, og når malingen er tør, kan du montere knagen igen.

31

22/11/13 12.22

Deadline 03.12.13 20.12.14 14.01.14 04.02.14 25.02.14 14.03.14 02.04.14 28.04.14 15.05.14 10.06.14 01.07.14 15.07.14 05.08.14 26.08.14 16.09.14 07.10.14 28.10.14 18.11.14

Format

Pris

Format

Pris

2/1 side

74.200

Bagside

48.700

1/1 Side

39.000

Inderside af bagsiden

44.800

1/2 side liggende

25.400

Side 2-3

97.400

1/2 side 25.400 stående Markedsplads

Side 4-5

93.500

1/2 side højformat

11.500

1/6 side

4.600

1/2 side tværformat

11.500

41

22/11/13 12.26

GDS_DK_13277_Ingangsportal.indd 41

86%

af Gør Det Selvs læsere bor i ejer/andelsbolig

Sæt evt. en skrue i pluggen, så den ikke bliver fyldt med mørtel.

Pudsen fugtes med lidt vand på en pensel.

Print: rum Status: 860 - Sign off Layout: CFS Red.sek: LD

Et stærkt ophæng i en væg af mursten kræver, at du borer langt ind i væggen og rammer en mursten, så pluggen til skruen kan få godt fat i væggen.

kr.

hygge

Tekst, foto og tegning: Lars Dalsgaard

GDS_DK_13277_Ingangsportal.indd 40

Reparationer Knagen var ikke solid nok og faldt ned – med en god portion af væggen. Vi viser dig, hvordan du sætter en knage op, så den ikke falder ned, og reparerer skaden.

kun 5 00

Grøn

D

et skaber rigtig hyggelig havestemning, når du kan gå under en buet hvælving med klatrende planter. Åbningen her var før helt enkel med to stolper og en overligger. Det er den, vi har udbygget til en flot grøn indgang med et par stolper mere, så vi kan lave den buede hvælving foroven. Du kan sagtens sætte endnu flere stolper i forlængelse af hinanden, så du får endnu mere pergolavirkning. Indgangen bruges her som en rumdeler i haven med hegn på begge sider, men du kan sagtens bygge indgangen alene eller som åbning i en hæk. Konstruktionen er helt enkel, så den er nem at bygge. Og du kan selv regulere, hvor “åben” den skal være, alt efter hvor mange tværstivere – og klatreplanter – du bruger.

Uge 2 5 7 10 13 16 19 22 25 28 31 33 36 39 42 45 48 51

GØR DET SELV – ANNONCEPRISER 2014

Hvis du laver en indgang med en åben konstruktion, bliver den hurtig meget frodig, hvis slyngplanter vokser op ad den.

En stemningsfuld og frodig indgang til haven skaber hygge. Indgangen her er supernem at bygge.

Udgives 09.01.14 30.01.14 13.02.14 06.03.14 27.03.14 16.04.14 08.05.14 28.05.14 19.06.14 10.07.14 31.07.14 14.08.14 04.09.14 25.09.14 16.10.14 06.11.14 27.11.14 18.12.14

Med forbehold for ændringer.

PRIS: Cirka 500 kroner

Husstandsindkomst Kr 500.000 +

22/11/13 12.22

22/11/13 12.02

TIDSFORBRUG: 2-3 dage, afhængigt af om du også bygger hegn.

Gør Det Selv • 14/2013

GDS_DK_130859-Gulv.indd 54

Gør Det Selv • 14/2013

Byg d en for

SVÆRT

SVÆRHEDSGRAD: Det er ikke svært at bygge dette indgangsparti. Buen kræver dog lidt ekstra omhyggelighed.

2

der tale om et svømmende gulv? Eller måske en fjerde variant? Da hver type har sine problemer, har de hver en række typiske løsninger, det er smart at arbejde sig igennem i en fast rækkefølge. Dem kan du se her, vist på modeller af de tre typiske trægulve, der kan finde på at knirke. Og modsat den virkelige verden hos dig selv kan du her også se, hvad der foregår nede under overfladen. Det er ikke en fuldstændig liste. Det sker jo, at problemet ikke kan løses uden at tilkalde professionel hjælp eller splitte det hele ad. Medmindre du beslutter dig for, at du kan leve med lidt knirken.

Et godt sted at kigge først: Hvis gulvet gnider op mod et rør, vil det ofte knirke.

54

65% 35%

Geografi Storby 71% Øvrig land 29%

Har skjulte søm løsnet sig, kan du slå dem på plads ved at slå tungt på gulvet lige over de løse søm.

Er du meget heldig, kan du nemt se og udbedre problemet. Det kan være nok at skubbe lidt til et bræt, så det ikke længere gnider mod et radiatorrør eller en ledning. Men ofte gemmer årsagen sig under overfladen. Så er der ikke andet for end at forsøge sig frem. Begynde med de helt enkle indgreb som at dykke synlige søm dybere ned i en bjælke, se, om det virker, og ellers gribe til større indgreb frem for at begynde med at skille hele gulvet ad og begynde forfra.

Køn

Aldersfordeling Under 25 år 26% 25-59 år 56% 60 år + 18%

knirkeriet

Knirker dit gulv, så er der noget, der gnider mod noget. Årsagerne kan være mange, og du må prøve dig frem for at løse problemet – her får du en smart plan for tre gulvtyper.

G

Mænd Kvinder

Tema 3 stærke hjælpere til værkstedet Nye klikgulve Sådan maler du Køkken Gør huset forårsklart. Test af plæneklippere Ren havehygge Smart kombiskur Det gennemtænkte værksted Få dit eget Orangeri Effektiv træbeskyttelse Indkørsel der holder Overdækket terrasse 50 håndværkertips Genialt brændeskur Spar på energien Årets bedste værktøj

Print: rum Status: 860 - Sign off Layout: DS Red.sek: LD

Stop

Nr 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 1

22/11/13 12.26

2/1 SIDER 2 stk. 205X276

1/1 SIDE 205X276

1/2 SIDE 205X136

1/2 SIDE 100X276

Formaterne er netto formater. Husk skæremærker og 5 mm beskæring. Dobbeltsideannoncer leveres som 2 enkeltsider. Billedet forskydes 2,5 mm i hver side ved ryggen. Tekst, logo mm. skal placeres min. 9 mm fra kanten. Annoncen skal uploades på annonceupload.dk Se mere information omkring vores annonce specifikationer på benjamin.dk


VIDST E DU A T BENJA MIN M EDIA A N A LY SE HA R O P BYG GET ET LÆSER PA N E L ?

RESEARCH Benjamin Media Analyse samarbejder tæt med salgsafdelingen for at skabe viden og måle resultater til fordel for vores kunder og samarbejdspartnere.

ANALYSEOPGAVERNE OMFATTER BLANDT ANDET:

• Annoncetest – alene i 2013 har vi testet 433 annoncer fordelt på 18 udgaver af vores magasiner. • Prætest af forskellige annonceformater – foregår i tæt samarbejde med kunde og bureau. • Læser- & brugerundersøgelser – er baseret på eksterne kilder (som Gallup eller Gemius) eller indsamlet via vores egne brugerpaneler. • Effektmålinger i forbindelse med større annonce-samarbejder – f.eks. præ- og posttest af Mænd Mod Kræft kampagnen ultimo 2013. • Mindre produkttests blandt læserne typisk til brug i advertorials eller andre kreative samarbejder.

FOR MERE INFORMATION

Kontakt din Key Account Manager for mere information om mulighederne for at tilknytte analyse til din kampagne.

Læserpan elet er kla r til dig en tilb agemeldin at give g på dine idéer, ann onceudfo rmning, produkte r eller tjen ester.

8 RÅD FOR

EFFEKT Her får du 8 gode råd om opmærksomhed og annonceeffekt som er essensen af disse testene.

34

1

2

3

A N E R K E N D AT F O L K ER FORSKELLIGE…

TA L K L A R T & TYDELIGT!

D E K E N D T E FÅ R L OV TIL LIDT MERE…

Selv små tilpasninger af annoncematerialet til magasin og målgruppe kan give klart øget effekt. Relevansen og identifikationen er afgørende for læsernes modtagelse af dit budskab.

Læseren bruger kun få sekunder på hver annonce – så der er ikke tid eller lyst til at løse gåder! Vi ved fra eyetracking af vores egne forsider, at en overskrift skal afkodes på under 2 sekunder…

Nogle annoncer er meget sofistikerede i udformningen – det ser godt ud – men det VIRKER kun hvis brandet er velkendt og stilen fra annoncen dermed let kan afkodes. Hvis dit brand er mindre kendt vil en sofistikeret annonce ofte falde igennem, og du får lav effekt.

4

5

6

E T R E D A K T I O N E LT T O U C H B E TA L E R S I G !

D E T G I ’ R E F F E K T AT SKILLE SIG UD!

STØRRELSEN BETYDER NOGET!

En helsides advertorial opnår generelt bedre effekt på alle parametre sammenlignet med en almindelig helside.

Kreative løsninger, som indstik, påklæb, multisider osv. vurderes generelt – på alle parametre – højere end en almindelig helside.

Flere læsere bemærker og læser et opslag sammenlignet med en helside. Synligheden for halve og kvarte sider er logisk nok lavere.

BENJAMIN.DK

MEDIEKIT OG PRISLISTE 2014 PRODUKTINFORMATION OG PRISLISTE 2014

7

8

BAGERST ER BEDST!

VENSTRE & HØJRE – ER ET BEGREB I POLITIK!

Der er ingen sammenhæng mellem sidetal og læserens opmærksomhed. Den vigtigste særplacering, når det handler om synlighed, er bagsiden!

Opmærksomhed på annonce højresider adskiller sig ikke fra venstresider.


K O N TA K T O S BENJAMIN MEDIA FINSENSVEJ 6D, 2000 FREDERIKSBERG TLF: 70 22 02 55 W W W. B E N J A M I N . D K FOR INFORMATION OM VORES RETNINGSLINIER FOR ANNONCERING, SE WWW.BENJAMIN.DK

Ledelse

Team Kvinde

LARS GULDAGER Salgsdirektør t: +45 24 69 82 15 larsg@benjamin.dk

NICOLINE ENGSTRØM WINTHER Team Chef t: +45 60 37 08 09 nicolineew@benjamin.dk

Team Bolig HENRIK MADER Team Chef t: +45 20 23 60 54 henrikm@benjamin.dk ANNE JAKOBSEN Key Account Manager t: +45 24 69 82 02 annej@benjamin.dk MARIANNE CHRISTIANSEN Key Account Manager t:  +45 60 37 082 7 mariannec@benjamin.dk

Stylista LULU PEULICKE Key Account Manager t: + 45 53 74 55 17 lulup@benjamin.dk

HANNE RASMUSSEN Key Account Manager t: +45 27 88 09 03 hanner@benjamin.dk KATJA KRYGER Key Account Manager t: +45 24 69 81 91 katjak@benjamin.dk

PETER CHRILLESEN Key Account Manager t: +45 60 37 08 05 peterc@benjamin.dk KENN HOLM Key Account Manager t: +45 53 74 55 02 kennh@benjamin.dk

Annoncemateriale

Team Online CHRISTIAN CLAUSEN Team Chef t: +45 27 88 09 08 christianc@benjamin.dk JESPER ELMGREN KORSKJÆR Key Account Manager t: +45 27 88 09 07 jesperek@benjamin.dk

THERESE GUNNI Annoncekoordinator t: + 45 53 74 55 08 thereseg@benjamin.dk

KASPER JENSEN Key Account Manager t: +45 53 74 55 07 kasperj@benjamin.dk

NINA BØG MADSEN Annoncekoordinator t: + 45 53 74 55 60 ninabm@benjamin.dk

TRINA LIND GONZÁLEZ Key Account Manager t: +45 53 74 55 05 trinalg@benjamin.dk

NICKI NIELSEN Team Chef t: +45 53 74 55 06 nickin@benjamin.dk

KENN HOLM NICOLAISEN Annoncekoordinator t: + 45 53 74 55 02 kennh@benjamin.dk

SOPHIE GRØNNEMOSE Trafficker t: +45 53 74 55 27 sophieg@benjamin.dk

METTE WEINHOLT REZVANI Key Account Manager t: +45 53 74 55 09 mettewr@benjamin.dk

NIELS OVESEN Nordisk Salgskoordinator t: + 45 53 74 55 03 nielso@benjamin.dk

CHRISTINA RAVN Key Account Manager t: +45 53 74 55 10 christinar@benjamin.dk

Team Mand


Produceret af

Finsensvej 6D 2000 Frederiksberg Tlf: 70 22 02 55 Kundeservice Tlf: 70 22 00 55 Info@Benjamin.dk

Samlet Mediekit 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you