Page 1

n o.

143

2014

marts

Guide

519

forårskøb rundt om Wa n g bliv klogere på designeren, alle snakker om

tem a

interview

HaIm

vi kan ikke få nok af tidens sejeste pigeband

38

storbyadresser, du skal kende – fra juicebaren til yogacentret

Sverige Sek. 69,00

kr. 59,95

Bk returuge 11

228 sider om alt det, du skal vide fra de største modemetropoler – fra mode og stil til skønhed og musik

sådan skaber du den

06.02.14-12.03.14

New York, Paris, London, Milano, København, Los A ngeles & Tokyo

Verdens bedste streetst yle


global

Vores favor itter HVER SÆSON LOKKER PARIS, LONDON, MILANO OG NEW YORK MED MASSER AF NYE TENDENSER – OG TAK FOR DET. SE, HVAD MODEBYERNE FÅR EN DEL AF COSTUME-REDAKTIONEN TIL AT KLÆDE SIG I DETTE FORÅR TEKST REDAKTIONEN

Kjole, Cos 890 kr.

Solbriller, Ray-ban 1.300 kr.

F E MININ HE R R E S T IL

Armbånd, Anni Lu 300 kr.

Sko, Gianvito Rossi hos Mytheresa.com ca. 4.500 kr.

Jeg satser på HERRESTILEN og vil hoppe i en COOL BLAZER og et par velsiddende herrebukser. Blazeren fungerer også som OVERGANGSJAKKE til kjoler, nederdele og jeans. Looket skal holdes i samme nuancer eller brydes med en SART ROSA.

Jeans, Inwear 799 kr. 42 COSTUME.DK

FOTO: GORUNWAY.COM PRODUKTFOTO: MORTEN ANDERSEN OG THOMAS DAHL

Rikke Amtorp Christensen, chefredak tør


global Neglelak i chinchilly, Essie 100 kr.

KEYITEM

STELLA MCCARTNEY Clutch, Gucci 9.250 kr.

Blazer, Wood Wood 1.800 kr.

Bluse, Samsøe & Samsøe 700 kr.

Nederdel, Selected Femme 600 kr.

Bluse, Custommade 1.099 kr.

Sko, Hugo 2.699 kr. Bukser, Mads Nørgaard 1.400 kr.

43 COSTUME.DK


ager •

AmAger fælled

Josefine K loug a rt 28 å r , fo rfAt te r

“Jeg løber hver dag året rundt, og mange ture går gennem fælleden. Det bedste er at komme der tidligt om morgenen, sådan en vinterdag, lige når solen står op. Jeg elsker at se rimen i græsset og på de bare grene, den hvide kind på de røde bær, rimen i hestenes maner. Der er en helt særlig fin stemning på det tidspunkt. Mine bøger beskæftiger sig tit med følelsernes dobbelthed, hvordan lys og mørke er indeholdt i hinanden. Den slags bliver så konkret i naturen: at februar både er mørke og lys. Jeg kommer fra Mols Bjerge i Østjylland, og studierne på kunst- og litteraturhistorie var det, der i første omgang rev mig hjemmefra. Da jeg senere kom ind på Forfatterskolen i København, slæbte skæbnen mig over bæltet, men det var med hælene i jorden hele vejen. Jeg savner naturen hver dag. selv når jeg har travlt og glemmer det, så er der et savn i mig, tror jeg. en følelse af at høre til et andet sted, hvor der er længere mellem husene, og hvor man er set på en anden måde, end man er det i byen. amager Fælled er et barmhjertigt nedslag af natur helt vanvittigt tæt på byen. Der er både køer og heste som græsser, musvåger, der jager, og nattergale, der synger, når det altså er den tid på året.”

84 Costume.dk

FotograF: Josephine svane

•A ger

m

• A ma

københavn

ag Am er


københavn

Mit købenHaVn Et fristed, et sted at holde en pause, et sted at mødes med vennerne. costume har bedt 5 københavnere om at dele deres yndlingssted med os

Henrik VibskoVs Værksted

pirøen Pa

Henr ik VibskoV

n • Pa øe

øen • pir

• Papir

tekst tilde Mariann andersen

41 å r , d e s ig ne r

“Papirøen er mit yndlingssted p.t. Jeg er der ret meget, fordi jeg arbejder der, og vi lige har flyttet vores værksted derud. det er et nyt område, der er åbnet i København. der er meget vand, store bygninger (der lå tidligere et stort papirlager på øen, deraf navnet, red.) og ikke så mange mennesker. der er masser af både, og så er der måske nogle af de bedste udsigter i Københavns havn. Både ned langs christianhavns Kanal, ud over det store havnebassin og så ud langs Skuespilhuset og operaen. Jeg har boet i London i mange år, og siden har jeg været på Vesterbro i otte år og på Nørrebro i fire-fem år. det har meget været baggårdsmiljøer. På Papirøen er vi i et a-hus. det er en gammel portnerbolig, så man træder direkte ud på jorden, når man træder ud af værkstedet. det ret fedt at gå ud og så have vand to meter fra huset. Fordi vi bor i det første hus, når man ankommer til øen, kommer der alle mulige random typer ind. der var en af

FotograF: SaScha oda

dem, der fortalte, at det er huset, hvor Uffes bænk hører til – da Uffe Ellemann var udenrigsminister, skulle han efter sigende være kommet her for at sidde på den her bænk. Jeg ved ikke, om det er en gammel røverhistorie, men der står en bænk. om der har siddet nogen udenrigsminister og kigget ned ad christianhavns Kanal – det ved jeg ikke.”

85 Costume.dk


los angeles

Rock ’n’ roll-søstre Da de var teenagere sneg de sig forbi Los Angeles’ dørmænd for at komme til koncert med deres idoler. I dag er de tre søstre i bandet Haim selv på vej mod stjernerne – og de er stadigvæk kun i tyverne. Costume mødte den amerikanske trio til en snak om succes, Danmark og at arbejde sammen med sin familie tekst Maria Gold Knudsen

Gone, på toppen af hitlisterne, BBC’s prestigefulde pris Sound of 2013, en optræden på Glastonbury Festival og en kontrakt med Jay-Zs pladeselskab, Roc Nation: 2013 har været det californiske band Haims år. Men de tre musikalske søstre, Este, 27 år, Danielle, 24 år, og Alana, 22 år, der udgør bandet, har spillet sammen siden 2006. Navnet Haim er deres efternavn og er israelsk for ‘liv’ – deres far er fra Israel. Deres lyd bliver sammenlignet med rockbands som Fleetwood Mac tilsat et twist r’n’b og hiphop, og den har allerede tiltrukket nogle af musikkens store navne: De har lavet sangen Red Eye sammen med den amerikanske rapper Kid Cudi, på Glastonbury festival optrådte de sammen med det skotske rockband Primal Scream, og de har været på turné med Mumford & Sons og Florence and The Machine. I 2014 kan de tre L.A.-søstre fra San Fernando Valley se frem til endnu en udsolgt turné – og to koncerter på dansk jord: i Store Vega i København 16. februar og på Roskilde Festival 29. juni. Dem glæder de sig til, fortalte de Costumes udsendte, da hun mødte dem på et hotelværelse i London.

blive enige om vores lyd. Vi blev ret hurtigt enige.” Alana: “Vi skiftes lidt til at tage lederstafetten alt afhængigt af humør. Jeg tror faktisk, vi alle tre på en måde er født ledere.”

Este: “Ja, og så har vi det bare sjovt sammen. Vi tager ikke os selv eller hinanden alt for seriøst.” Alana: “Jeg ved seriøst ikke, hvad vores forældre har gjort for at få os til at være så gode venner.”

Så I er både søstre og venner? Alana: “Ja, det er bestemt ikke en joke eller et pr-stunt. Vi er virkelig de bedste venner.”

Este: “Og vi er bandmates oveni. Når det handler om vores band, er vi seriøse, men derhjemme er vi bare søstre og gode veninder, der har det sjovt sammen.”

Hvordan er det at arbejde sammen med sine søstre? Alana: “Folk tænker altid, at fordi vi er i familie med

Hvad er hver jeres rolle i bandet?

hinanden, skændes vi. Men sådan fungerer det ikke rigtigt. Når vi arbejder, er vi bandmates og ikke søstre, og vi er ikke så ...”

Este: “Jeg synes ikke rigtigt, vi har faste roller. Da vi var i studiet og optage vores album, stoppede vi jævnligt op for at

Este: “Ærekære – er det det, du leder efter?” Alana: “Ja. Ha ha – det er det, vi gør: Vi færdiggør

104 COSTUME.DK

FOTO: UNIVERSAL MUSIC

En udsolgt turné, en debutplade, Days Are


los angeles Man mü sige, at de tre Haim-søstre er multimusikalske. Fra venstre: Alana, der spiller keyboard, guitar og percussion, Danielle, der spiller guitar, trommer og er forsanger, og Este, der spiller bas og guitar

105 COSTUME.DK


N E W Y O R K

Denim, sweatpant s , spor t y elementer og en sner t af 90’er ne. S kab en new yor kercool vibe til forüret Fotograf Dennis Stenild/Filter St ylist M aiken Winther


j a k k e W o o d   W o o d   2 . 0 0 0  k r. p o l o  F r e d   P e r r y   5 9 9   k r. o v e r a l l s  o n ly   3 8 0  k r.


paris Det stribede denimsæt kan snildt holde i flere sæsoner. Miks med oversized T-shirt og flade sandaler til hverdag

Pretty in Paris. Vær ikke bange for pyntede sager, for så længe det er holdt i samme farve, virker det ikke for ekstravagant Et feminint jakkesæt, markant halskæde og statementhæle. Magnifique!

PARIS I MODENS MEKK A HAR DE HANG TIL FEMININE K JOLER MED SMUKKE DETAL JER, VELSIDDENDE JAKKESÆT OG VIDE SKØRTER. SÆT EN LYS K JOLE SAMMEN MED ET PAR SORTE SKO FOR EN RÅ KONTRAST, ELLER HOP I ET JAKKESÆT MED ET PAR LAVE SKO, SÅ LOOKET BLIVER MERE HERREAGTIGT OG NEMT AT BÆRE

Når du har tøjkrise, så hop i en kjole. Tilsæt enkle accessories og flade herresko

Bind en bluse rundt om livet på en pæn kjole, så du ikke virker overdressed

Gør det store skørt hverdagsaktuelt med en T-shirt


paris

2

4

3

1

5

6 7 8 9

1. Bukser, Filippa K 1.100 kr. 2. Kjole, Gat Rimon 1.499 kr. 3. HalskĂŚde, Dyrberg/Kern 1.149 kr. 4. Bluse, Vero Moda 250 kr. 5. Blazer, Part Two 999 kr. 6. Kjole, H&M 499 kr. 7. Bukser, Part Two 699 kr. 8. Bluse, Wackerhaus 1.599 kr. 9. Kjole, Custommade 1.199 kr. 10. Shorts, Vila 299 kr. 11. Sko, Nude of Scandinavia 1.300 kr. 12. Buksedragt, Finders Keepers 1.170 kr.

12

10 11 181 COSTUME.DK


global

ET SMUKT FORÅR Blå øjne, solkysset hud og fi ne fletninger. Få tips til, hvordan du selv skaber forårets største skønhedstendenser Tekst Sidsel Marie Bøg og Anne Mønsted

SOLKYSSEDE SKYGGER

Foråret byder på lækker, levende og strålende hud, der ser naturlig og frisk ud med en varm glød af fersken og bronze. Det blev blandt andet set på catwalken hos Gucci, Michael Kors, Dolce & Gabbana, Christopher Kane og Byblos.

FÅ LOOKET: Gennemfugt huden med en god fugtighedscreme – massér den ind i huden med cirkulære bevægelser for at sætte gang i blodcirkulationen. Brug en lille smule foundation eller farvet dagcreme som base, og påfør derefter highlighter og bronzer. Børst bronzeren langs hårkanten og under kindbenene for at indramme ansigtet og give varme. Brug en illuminator eller highlighter på toppen af ansigtet, på kindbenene, under øjenbrynene, på næseryggen og amorbuen.

GUCCI 216 COSTUME.DK


global

TIP OPBEVAR DIN ANSIGTSCREME OG ØJENCREME I KØLESK ABET. DE KOLDE CREMER FRISKER ANSIGTET OP OG VIRKER SAMMENTRÆKKENDE PÅ BLODK ARRENE

DET SK AL DU BRUGE Stipling face brush nr. 187, Mac 370 kr.

The multiple i copacabana, Nars 350 kr.

Vitamin e face mouisturizer, Malin+Goetz 370 kr.

Diorskin nude tan i 003 matte cinnamon, Dior 385 kr.

217 COSTUME.DK


FÅ 12 NUMRE AF COSTUME

FOR KUN 299 KR.

Sandheden om fejlfri hud & 15 snedige genveje

n o.

132

CATWALK – også på budget

kr. 49,95

Bk returuge 6

Sverige Sek. 69,00

Sverige Sek. 69,00

Benjamin Publications AS www.benjamin.dk

pluS: de bedste fund til den nye sæson

2013

n o.

2013

“Jeg er ikke perfekt, men jeg prøver”

– der holder dig smuk for evigt

Key items

• Cool

kollektioner • Hotte beautylook

Kr. 49,95

BK returuge 37

kr. 49,95

kr. 49,95

Bk returuge 32

Sverige Sek. 69,00

12/07/13 09.58

kr. 49,95

Bk returuge 24

Sverige Sek. 69,00

09.05.13-12.06.13

kr. 49,95

Bk returuge 19

KL A SSIKER SPECIAL

Sweatshirts, sneakers & uldfrakker – den maskuline stil har fået et nyt twist

Skønhed

50 tidløse køb til din garderobe

De bedste redningsprodukter til efteråret

SUND SØVN få flad mave, mens du sover Louis Vuittons fornemmeste taskehits

ISABEL MAR ANT pour H&M

mød designeren + vind looket før alle andre

8

keyitems du må eje NU

HAUTE CASUAL Sådan bruger du efterårets jakker, strik & herrebukser

298 cool fund til garderoben + mød designerne bag tidens hotteste mærker

NR. 139 NOVEMBER 2013

COS_13701-Forside-ABO.indd 2

Sverige SEK. 69,00

nr. 138 oktober 2013

08.08.13-11.09.13

139

2013

Accessories

Danmarks 10 bedst klædte en af

NR. 137 SEPTEMBER 2013

nr. 136 august 2013

11.07.13-07.08.13

Hemmeligheden bag et sundt og glansfuldt hår og Kate Moss’ bedste tricks

Sol, shorts & sandaler

N OV E M B E R

Sådan får du langt hår

Oh Land

Ny sæson + vores internationale top 50 ny stil Kun 25 kr. pr. nummer 72 inspirerende sider fyldt med de nye tendenser + kom backstage, se højdepunkterne, og hør historien bag modeugerne

Naomi Watts om sit livs rolle som ikonet, der forførte verden

Bohemian Rhapsody Få sæsonens feminine look med denim og blomster

stor guide til din sommerstil

n o.

DANMARKS STØRSTE MODEMAGASIN

DANMARKS STØRSTE MODEMAGASIN

Danmarks største moDemagasin

• Tendenser

50 % 10

dyrebare skønhedsråd

138

Prin s ess e Dia n a

Danmarks største moDemagasin

234 sider til dit efterår

Spar efterårets vigtigste køb på budget

AZ

om Karl Lagerfeld og Chanel

atlanta, jemima, gaBRiella De nye stjerneskud du SKAL kende + få deres tjekkede stil

o k to b e r

collector’s edition

Eksklusiv t intErviEw

Tilda Swinton

Mirakel

2013

n o.

SEPTEMBER

Halskæder, rullekraver & de nye støvler

Sverige Sek. 69,00

De hippeste Destinationer Den beDste skønheD til rejsen + 5 danske kvinders insiderfif til den store verden

Bk returuge 41

137

Ud i det blå

tre forsider, vælg din favorit

Bliv bikiniklar på en uge

— rejseinspiration —

11.04.13-08.05.13

– og alt det andet du ikke kan leve uden

n o.

Stella McCartney

catwalk

kr. 49,95

BK returuge 11 Benjamin Publications AS www.benjamin.dk 2013

GuiDe

beaut y Lette tips til den perfekte feriekrop

385 Smykker, sko, ittasker

au g u s t

2013

Mød designerne bag H&M, Cos og & Other Stories

nr. 134 juni 2013

136

Klar til solsKin 62 sider fyldt med dine nye sommerlook

nr. 133 maj 2013

46 EKSTRA SIDER OM ALT DET, DU IKKE VIL UNDVÆRE I 2013 – FRA MODE OG SKØNHED TIL FILM OG MUSIK

nr. 132 april 2013

NR. 131 MARTS 2013

Foråret starter her

farverige abC

Bk returuge 15

SHOPPEHITS

Et modehus fylder 100 år

Få stylisternes egen stil

Sverige Sek. 69,00

– om berømmelse, kærlighed, smøger og drømme

Belle de jour få sæsonens franske stil og unikke dufte

14.03.13-10.04.13

685

bedste highstreetbutikker

heja sveRige

praDa pra

Danmarks største moDemagasin

Alexandra Richards, Amy Adams, Andrea Elisabeth Rudolf og Peter Jensen

vi har mødt Hollywoods graciøse skuespillerinde

Danmarks største moDemagasin

alle sæsonens vigtigste outfits

Danmarks største moDemagasin

DANMARKS STØRSTE MODEMAGASIN

Vi har testet

looks, skønhedshits til minipris og verdens

Sommerspecial

IntervIew ew

stine tine Goyas

anne Hathaway

Fra catwalk til hverdag

134

Fra jungleprint til flæser – snup sæsonens

juni

90’erne er Tilbage

fransk & feminint

Kr. 49,95

eksotiske byer på alle budgetter

maj

Grunge, glam & sexede supermodeller

Chloé

Sverige SEK. 69,00

133

eksperternes skønhedshemmeligheder

Avokado og nødder er det nye no-go

april

Historien om magiske

07.02.13-13.03.13

Benjamin Publications AS www.benjamin.dk n o.

2013

Sig det ikke til nogen ...

hvem er manden bag (Y)SL? Sundhed

tag med til varmen

Det skal du gå efter på udsalg

Bk returuge 2

kr. 49,95

Forførende partytricks, bærfarvede læber & skønne kvinder

om sit livs kærlighed

Hedi Slimane

guide

SPECIAL 2013

n o.

- backstage hos Chanel

13.12.12-09.01.13

kr. 49,95

Bk returuge 50

Sverige Sek. 69,00

Benjamin Publications AS www.benjamin.dk

kr. 49,95

Bk returuge 46 2013

Om pornografi, sit farvel til Vogue og hemmeligheden bag den perfekte øjenmakeup

Karl bag kameraet

festkl ar

MARTS

Carine Roitfeld

interview

Helena Christensen

fund til ny sæson

nr. 130 februar 2013

Sverige Sek. 69,00

by iNvitatioN oNly Kom med til verdens mest legendariske fester

uuNDværLIge efterårs fuND

Benjamin Publications AS www.benjamin.dk

Bliv smuk igen

januar 2013

18.10.12-14.11.12

sæsonens farverige minimalisme

December 2012

november 2012

131

Skønhedskrise?

361

interview

Danmarks største moDemagasin

401

en usædvanlig modetrio

Nadja beNder Dagbog fra Danmarks førende topmodel

Spring Fever

Derfor er der gået hiphop i moden Danmarks største moDemagasin

Mirakelprodukter, der rent faktisk virker

Danmarks største moDemagasin

The new chic

skønhed

65 julegavehits til dig selv og dem du holder af

15.11.12-12.12.12

Danmarks største moDemagasin

bLAKe LIveLY

tips, køb & mærket, der har g jort comeback

f e b r ua r

YO!

interview

wood wood

130

2013

n o.

j a n ua r

Jeg ønsker mig...

eksklusivt interview

129

2013

n o.

december

DANsK stILguIDe

n o.

128

2012

n o.

10.01.13-06.02.13

2012

N ov e m b e r

Sverige Sek. 69,00

127

12.09.13-09.10.13

n o.

COS_13901-Forside.indd 1

10.10.13-13.11.13

Sverige SEK. 69,00

Kr. 49,95

BK returuge 46

18/09/13 09.07

FÅ COSTUME DIREKTE HJEM I POSTKASSEN TIL DEN BILLIGSTE PRIS NOGENSINDE.

BESTIL MED DET SAMME: COSTUME.DK/BESTIL12 TEGN ABONNEMENT I DAG, OG GÅ IKKE GLIP AF: Det store specialnummer • Det særlige sommernummer • 2 specielle catwalknumre • Det store accessory-nummer • Som abonnent får du derudover invitationer til særarrangementer, f.eks. forsalg på specialkollektioner og en række andre events, samt løbende rabatter og tilbud. EFTER DET FØRSTE ÅR FÅR DU DESUDEN COSTUME TIL FAST SÆRPRIS PÅ 349 KR. PR. ÅR – SÅ LÆNGE DU ØNSKER DET.

COSTUME/Benjamin Publications, en del af Bonnier Publications International AS, kundeservice, postboks 413, 0900 København C, tlf. 39 10 30 22

Costume 143  

Nyt STORT nummer af Costume. Få det bedste fra verdens modemetropoler og 80 ekstra siders shopping.

Costume 143  

Nyt STORT nummer af Costume. Få det bedste fra verdens modemetropoler og 80 ekstra siders shopping.

Advertisement