Page 1

Kalenderen Onsdag den

18.08.2010 Opstartsgildehal

Naldmosehus

08.09.2010

Gildeudflugt

Arkivargruppen

Opstartsgildehal Fødselsdage

Kære Gildebror !

Tirsdag den

03.08.2010 Astrid Lyngby

75 år.

Onsdag den

11.08.2010 Kirsten Christensen

50 år.

Vi håber du indtil nu har haft en god sommer og er klar til Gildets sæsonstart !

Mandag den

30.08.2010 Bente Kongebro

50 år.

En åben Gildehal

onsdag den 18. august kl. 19.00 i Naldmosehus. Årskalender: 13.10.2010

Gildearrangement

Spejderfonden/Løbsgruppen

10.11.2010

Gildearrangement

Etikgruppen

08.12.2010

Julehygge

Sønderborgpatrulje

??.01.2011

Nytårsgildehal

Sct. Georgs Gildet Nordborg

09.03.2011

Gildeting

Gildeledelsen

13.04.2011

Sct. Georgsgildehal

Hyttegruppen

11.05.2011

Gildehal

Spejderfond/Sønderborg patrulje

08.06.2011

Friluftsgildehal

Etikgruppen

16.08.2010

A-møde

27.10.2010

B-møde

02.02.2011

B-møde

18.05.2011

C-møde

Hyttelauget står for eftergildehallen og her vil Hyttelauget på kollektiv vis fortælle historien om Naldmosehus. En spændende beretning, underbygget af billeder og måske en gammel film.. Traditionen tro vil der blive serveret et hyggeligt måltid og der kan købesvand, vin og øl til rimelige priser.

Du skal være med til at starte den nye sæson !

-

Tà en rask beslutning og tilmeld jer / dig:

Kværs

Senest 14. august 2010 Hans Harboe / tlf. 20142064 eller Erling Sandvej / tlf. 74487903

Velmødt og på gensyn Hyttelauget

OBS - Deadline er den 25. i hver måned

8

Referat: Arkivargruppen


Kursus. Lørdag den 21. august 2010 - kl. 09 - 15.00 Center for Undervisningsmidler

"Angreb på kloakken i Naldmosehus" En totalblokering af kloaksystemet i forbindelse med toiletterne, krævede en "her og nu" reparation. Det gamle kloaksystem kunne ikke mere, trærødder havde spræng / blokeret systemet, gulvet måtte brækkes op og rørene udskiftes.

Birkelund 1, 6200 Aabenraa. Flere har efterlyst et kort kursus i brug af computeren i dagligdagen, så det prøver vi at afholde - der er plads til 12 kursister, ønsker man at bruge sig egen bærbare er der mulighed for dette ellers står de til rådighed for jer. Her følger en kort beskrivelse af indholdet - den lange kan læses på hjemmesiden www.1.sgs.dk - under IT-kursus.

Da håndværkerne var igang, fik vi opsat en håndvask på pigetoilettet og udskiftet de fire gamle toiletter med vandbesparende nye toiletter. Alt blev klaret på rekord tid, så det generede vore lejere mindst muligt. Det blev en større, men nødvendig reperation. Nu er maleren (A.S.F. Nordborg) igang og alt er blevet godt. Jens / Hyttelauget

Rundt om PCen - hvad er det for en størrelse og hvad kan den.

Gildeløbet. Opdatering og vedligeholdelse, Stifinderen, Email, Internet. Kl. 12.00 kommer Centerchef Lars Borst og fortæller lidt om huset mange gøremål og vi tager en tur rundt og ser lidt af huset. Besøg evt. centret her http://www.cfu.dk Efter frokost kigger vi på Tekstbehandleren og andre sjove programmer der anvendes i dagligdagen.

Gildeløbet har været afviklet den første søndag i oktober måned, det bliver anderledes i år - løbsgruppen har efter svære overvejelser valgt at aflyse i 2010 og bruge vinteren til at opbygge en anden løbsform. De sidste par år har det været svært at skaffe postmandskab nok og ideen med at give lederne en hyggedag mens spejderne var optaget af løbet gled ud i sandet da de blev kapret til at stå med på posterne.

Skulle der være nok tilmeldinger gentages kurset i september.

Det er naturligvis en skuffelse for alle parter, men set i lyset af ovennævnte er det bedre at aflyse som at gennemføre et arrangement der ikke vil være båret af 100% engagement. Lederne i de enkelte grupper og korps er blevet orienteret om situationen.

Tilmelding til Per via redaktor@1sgs.dk eller tlf. 5150 5650

Løbsgruppen

Prisen for det hele kommer til at ligge omkring 50,- kr. alt inklusive

2

7


Beslutninger fra C-mødet den 19. maj 2010.

En stemningsfuld gildehal med væbneroptagelse.

Der findes ingen Gildetingsbeslutning vedr. gaver, følgende blev besluttet.

Hav og sen aftensol, var baggrund for højbordet ved Naldmosehus,smukkere kunne det ikke blive.

Gave til alle runde fødselsdage og fra 75 år hvert 5. år.

I læ af Naldmosehus og med udsigt til Færge og Fyn, sad vi og lyttede til svarene fra de tre nye væbnere, efterfulgt af gildemesterens tale. Såvel væbnersvarene, som gildemestertalen, satte tanker i bevægelse hos os alle.

Der foretages samlet indkøb af Sønderborgvinen til gaver. Ved dødsfald købes bårebuketter til ca. 150,-, familien og kirken spørges vedr. fanevagt.

TAK FOR DET.

Den enkelte gruppe skal være opmærksom på gruppemedlemmers evt. alvorlige sygdom. Referater fra gildehaller skrives altid af den gruppe der arrangerer efterfølgende gildehal. Rita og Per fremstiller vores egne gratulationskort, de bliver trykt på 120 grams papir med navn og logo.

Per Kongebro-Allan Christensen-Bente Kongebro Eftergildehallen var præget omkring emnet: Flagsangen.

Her mangler et indlæg fra en gruppe !

Traktementet var rigtig spejdermad: Svensk pølseret, lavet efter Ellens spejderkogebog. Udover de sædvanlige drikke, øl, vand og vin, blev der også, for at blive i det spejdermæssige, serveret rød saftevand og snobrød, skulle da heller ikke mangle. Herefter en dejlig dessert. En stor tak til Sønderborg Patrulje—godt gået. Jens S. Der var travlhed ved bålet og der blev da snobrød nok til alle

6

3


Små sjove citater Har du ikke modet til at gøre det, der kan gå galt, kommer du aldrig til at opleve det der går godt. Erfaring er evnen til at genkende en fejl anden gang man laver den. Brug ikke din tid nu, til at fortryde hvad du brugte din tid i går til. Optimisme er at betragte ethvert problem som en mulighed. Begrebet gratis eksisterer ikke. Selv en vidunderlig dag i vor herres skønneste og frieste natur betaler du for...... med en dag af dit liv. Mængden af synlige fodspor du efterlader dine efterkommere fortæller ikke længden af dit liv men intensiteten. En fugl kommer hvert hundrede år og sliber sit næb på et bjerg. Når bjerget er slidt ned, er der gået ét sekund af evigheden. Græsset er ikke grønnere på den anden side, det er grønnest der hvor du vander det.... Da man første gang opfandt uret, hvordan vidste man så hvad det skulle stilles til?

’Livstræet’? Den er skrevet i februar 1985 af højskolelærer Erik Lindebjerg til indvielsen af billedtæppet ’Livets træ Yggdrasil’ på Silkeborg Højskole. Tæppet har motiver fra den nordiske mytologi. Melodien er af lærer og musikpædagog Hans Holm. Sangen er nr. 141 i nyeste udgave af Højskolesangbogen. Der er så meget, der kan trykke Gøre dagen trist og grå. Se de folk, der uden lykke bare går og går i stå. Lad dem lege i livstræets krone, Lad dem føle, at livet er stort, Lad dem skue de blå horisonter Og himmelhvælvingens port. Der er så meget uden varme, Uden ånd og uden liv. Folk bli’r fattige og arme, Tænker kun på tidsfordriv. Lad dem lege………….

Konklussion er det sted, hvor man blev træt af at tænke. Det er altid mørkest før daggry - og hvor det er tættest dukker lyset frem. Gode venner kan lave alting sammen - men kun de bedste venner er i stand til at lave ingenting sammen.

Der er så mange uden venner, uden kærlighed og kys. Folk, som ingen andre kender, Hvor skal de mon finde lys? Lad dem lege…………. Der er så hård en kamp om magten, Alle tænker på sig selv. Er der ingen, der har sagt dem, At de slår sig selvihjel? Lad dem lege…………. Der er så mange, der er slaver, Lænket fast til job og tid Hvorfor bruges vore gaver Uden tanke, uden vid? Lad dem lege…………. Lad dem lege………….

4

5

Herolden 08-10  

Herolden for august 2010

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you