Page 1

NORA Vår & Påsk 2012

DETTA HÄNDER UNDER VÅREN PAUSTANKE I VÅRENS TID

Frivilliga i Kyrkan

Pauser i livet behöver vi alla, hur än vårt liv ser ut. Pauser där vi kan få vila, hämta kraft, kanske lämna av något av det vi går och bär på. För bär, det gör vi. På små och stora bördor av måsten, dåligt samvete, oro, krav o.s.v. När jag tänker på dessa livsviktiga ´livs-pauser` så ser jag bilden av en källa med friskt vatten, kanske med lite mjuk mossa omkring som är skön att sitta på. Och där kan vi sitta och antingen dricka av det friska vattnet eller kanske svalka våra trötta fötter i den, eller bara sitta där och se ner i källan. Där tänker jag mig att vi kan sitta en stund och liksom indianen invänta att vår själ hinner ifatt oss igen. Och där på kanten till vilans källa kan våra hjärtans bön bli: Kom till ro, min själ. Kom hem till dig själv till ditt innersta rum, din heliga mitt. Mitt i ditt kaos finns ro, en källa av ljus, en förblivande frid. (Margareta Melin) Förresten – öga & källa lär vara samma ord på många språk. Så tänk dig att du sitter där vid källa och ser ned i den och där möts du av ett par ögon som ser just dig och där du är i livet. Det är Kärlekens ögon som ser oss och som vi får spegla oss i. Och de säger till oss; Du är dyrbar för mig, jag ärar och älskar dig. Var inte rädd…Jag har gett dig ditt namn, du är min…Jag är med dig…Jag är Herren, din Gud. (Jes 43:4,1-2)

Kyrkan är en stor organisation med många verksamheter. En del mer omfattande än andra. Därför vänder vi oss till dig som är intresserad av att hjälpa till. Vi söker frivilliga till följande verksamheter: Startpaket, (Sy babyutrustning) Konserter, (Värd) Soppluncher, (Matlag) Caféer, (Kaffekokning mm) Lunchorgel, (Värd) Barnkörläger, (Allt-i-allo) TEMA-Vandringar, (Teater) Kyrkkaffe, (Servering) Konfirmander, (Ledare) Insamlingar, (Advent, jul,fasta) FASTEINSAMLING

De ögonen vill påminna dig och mig om att den största källa bär vi inom oss Pågår mellan 19/2 - 1/4. Vi kommer själva, för vi är skapade till gudsavbilder. att stå med insaml.bössor vid ICA & Så – ta en paus mitt i ditt liv och möt de ögon som är av kärlek och som vill Coop fred.-lörd. 24-25/2 & 30-31/3. tala om för dig hur dyrbar du är här och nu. Låt det bli vilans och seendets vår. Om du kan stå med bössa, ring Britta 0587-848 02 / exp. 0587-848 00 Ing-Marie Näslund komminister.

[]!

1

Informationsblad våren 2012  

Församlingsblad för Nora bergslagsförsamling

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you