Page 1

. . . n e t a r p j i Even b Rol van Depend binnen het kanaal

Depend onder de aandacht...

Website

8

10

Het Depend Team

Depend for Men

9

4

6

Rayonmanager Overzicht

7

5

Nieuw Design

11

...en over Slip Classic • Katoenzachte Anatomische inleggers • Depend for Men & last but not least, de nieuwe pack designs van Depend.


Inleiding Hier ligt hij dan voor u, terug van weggeweest... de eerste editie van de Depend® Nieuwsbrief 2013. Ik besef me tijdens het schrijven van deze inleiding dat het jaar alweer bijna halverwege is. Er gebeurt dan ook zoveel in een korte periode dat de tijd vliegt. Voor Depend is het jaar 2013 in alle opzichten fris van start gegaan. Zo zijn er per 1 januari twee nieuwe frisse gezichten aan boord van het team, was het logo van Depend toe aan een opfrisbeurt en introduceerden we een compleet nieuwe website. Laat ik beginnen met een aantal aanpassingen in de organisatie. Aan de kant van Marketing komt Vanessa Hendriks ons versterken als Brand Manager, daarnaast zal Jurriën Verkade vanaf nu de rol van Sales/Customer Business Manager op zich nemen voor een aantal klanten. In Peter Schneiders verwelkomen wij een tweede Customer Business Manager voor het andere deel van de klanten en onze niet onbelangrijke intramurale business. Later in deze nieuwsbrief stellen zij zich kort aan u voor. Voor mij persoonlijk in de opvolging van Hans Rutte is het een uitdaging om in een nieuw gecreëerde positie waarbij Sales Management & Europese Marketing nu zodanig bij elkaar komen, dat we direct kunnen inspelen op de actuele ontwikkelingen in de dynamische marktomgeving waarin we ons bevinden.   Dat gezegd hebbende staat de markt zeker niet stil, Achmea, CZ, Dagprijzen, protocollering, verspilling, hoogte eigen risico, ziekenhuis verplaatste zorg, volumebeheersing, vergoeding vs. niet vergoedingsmarkt en zo kunnen we het lijstje aanvullen met ontwikkelingen die sneller gaan dan de ontwikkelingen van de afgelopen 10 jaar op de incontinentiemarkt. Als fabrikant proberen we in te spelen op de behoefte van de consument en voorschrijver, tenslotte hebben we allemaal het zelfde doel: het juiste product, met de juiste kwaliteit, tegen de juiste prijs, bij de juiste consument. De eerste twee elementen zijn door ons te beïnvloeden, innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten staan hoog in het vaandel bij Depend. Sommige van deze producten zullen hun weg vinden in het huidige vergoedingskanaal, andere producten zullen steeds meer gericht zijn op de ontwikkeling van de niet-vergoedingskanalen. Wij zullen u in de loop van het jaar regelmatig op de hoogte houden over onze nieuwste productontwikkelingen, maar ook met kostenbeheersystemen zoals bijvoorbeeld het E-DS (Elektronisch Dagprijzen Systeem) om het element prijs te kunnen managen.   Kortom, 2013 staat vol met veranderingen en daarover zullen wij u met regelmaat informeren. In deze nieuwsbrief treft u diverse interessante onderwerpen aan, van marktontwikkelingen, producten tot diensten en services en tevens een voorstelrondje van het team.

Samen met het team kijk ik uit naar de vele persoonlijke ontmoetingen, nieuwe strategische samenwerkingen en ontwikkeling van de categorie. Ik zou zeggen, laat u informeren en inspireren! Vriendelijke groet, Sander Bijleveld

Nieuwsfeiten | 3


Het Depend Team

Rayonmanager overzicht

Elly van Mispelaar

Irma Martens

Vindt de afwisseling tussen apotheek, verzorghuizen en verpleeguntis erg leuk. Door haar directe contact en advies aan de gebruiker kan zij consumenten tevreden de deur uit laten gaan, dit motiveert haar enorm.

Vind het leuke aan haar functie dat je door client/ bewoners gericht te denken je veel mensen met een vervelend probleem kunt helpen. Hierdoor kan ze bijdrage aan bewondersgerichte zorg en het voorkomen van een social isolement.

Nathascha de Vlught

Janny Krijgsman

Natascha de Vlugt Rayonmanager

Het opbouwen en onderhouden van prettig relatiebeheer motiveert haar zeer. Primair streeft ze naar het opbouwen van een goede samenwerking en vertrouwen creëren in de producten van Depend.

Houdt zich vooral bezig met het onderhouden van contacten met consumenten die gebruikmaken of willen gaan maken van Depend producten. Daarnaast ondersteunt ze de Marketing afdeling.

06-51 19 43 19

Karin de Klein

Sandra Reus

Het mooie van het werk vindt ze dat ze cliënten en contactpersonen informatie en advies kan geven over de producten waar ze zelf in de praktijk mee hebt gewerkt.

Het motiveert haar enorm dat geen dag hetzelfde is, werkzaamheden heel divers zijn en ook vindt ze dat ze hele gezellige collega’s heeft waardoor de werksfeer super is om in te werken.

Elly van Mispelaar Rayonmanager

Verzorgingshuizen

06–22 23 93 58

Karin de Klein Rayonmanager 06-51 19 43 16

Marjan Post Rayonmanager Marjan Post

Vanessa Hendriks

Vindt haar baan enorm inspirerend zeker in deze tijd van een sterk ontwikkelende markt. Het leuke vindt zij de samenwerking met de apotheker waarbij zij gebruikt maakt van haar creativiteit en hands-on mentaliteit.

Wat haar direct al inspireert en ook zeker motiveert is de motivatie en de betrokkenheid van alle betrokken partijen. Vooral dat ze met het werk wat ze doet daadwerkelijk een verschil kan maken.

Louise Haring

Peter Schneider

Met veel plezier brengt zij depend onder de aandacht bij apotheken en verzorgingshuizen. Ze vindt het leuk dat geen dag hetzelfde is, hierdoor is haar werk erg afwisselend.

Wat me motiveert, is dat we met Depend een probleem helpen verzachten waar meer dan een miljoen vrouwen en mannen in meer of mindere mate last van hebben.

06-30 33 00 31

Louise Haring Rayonmanager

Apotheken

06-34 48 98 43

Inge Wegereef Rayonmanager 06-53 78 84 66

4 | Nieuwsfeiten

Inge Wegereef

Jurrien Verkade

Ze vindt het leuk om een bijdrage te leveren aan een stuk kwaliteit van leven! Goede zorg en gebruik van de juiste middelen bij incontinentie draagt bij aan een betere kwaliteit van leven. Ze vind het fijn dat ze daar een onderdeel van mag zijn!

Haalt als manager van het sales team zeer veel energie uit zijn team. Het is een zeer gemotiveerd team die met kennis en vol passie in de markt staat. Daarnaast vindt hij de samenwerking met de groothandels en medisch speciaal zaken erg inspirerend.

Eric van de Ven

Sander Bijleveld

Vindt veel elementen van zijn werk leuk waaronder het opbouwen van langdurige relaties maar ook de afwisseling tussen de contactpersonen. De kunst is om een goed evenwicht aan te dragen en te bewijzen dat een uitstekende zorg prima samen kan gaan met een realistische kostprijs.

Naast het werken in een dynamische B2B en B2C markt spreekt het hem met name aan om met zo’n divers team te werken. Van echte commerciële en marketing collega’s tot collega’s die zorg ademen, dat maakt werken in deze branche zo bijzonder.

4

Eric van der Ven Rayonmanager 06-53 64 24 95

Irma Martens Specialistisch Verpleegkundige 06-53 76 94 06

5

Nieuwsfeiten | 5


Even bijpraten...

Rol van Depend binnen het kanaal Depend is al jarenlang actief in de diverse kanalen waarin dat in de traditionele markt mogelijk is geweest. Waarschijnlijk bent u bekend met ons merk, omdat u werkt bij één van de vele groothandels of Depend adviseert binnen de vier muren van de apotheek, bij een medisch speciaalzaak, drogisterij of rechtstreeks thuis bij de cliënt via Thuiszorg/Buurtzorg. Natuurlijk is het ook goed mogelijk dat u binnen de zorg in een Verzorgingshuis, Verpleeghuis of Ziekenhuis actief met onze producten werkzaam bent. Echter is de markt dynamischer dan ooit en zien we verschuivingen door de kanalen heen, maar ook toetreding van nieuwe kanalen waarin ook incontinentie een toegevoegde waarde kan spelen. Met de discussies omtrent vergoedingen, het beleid van individuele zorgverzekeraars in combinatie met de (dubbele) vergrijzing, zien we dat deze taboe gevoelige categorie e-commerce in een snel tempo laat groeien.

Even bijpraten...

E-DS Nog steeds rendement in de apotheek met het nieuwe dagprijzenbeleid op incontinentie! Ja, dat kan. Depend breidt het Depend Advies Center nu uit met het Depend E-dagprijzen Systeem. Dit systeem zorgt voor een optimale kosten- en volumebeheersing van al uw incontinente cliënten. Zo helpt het systeem met de herindicatie van uw cliënten conform een uitgebreid digitaal protocol waarbij uw cliënt automatisch wordt gekoppeld aan het bijbehorende profiel. In één oogopslag wordt hiermee duidelijk wat uw rendement is op deze cliënt en of deze cliënt dus wel het juiste soort product of merk gebruikt binnen de toegestane dagprijs. Graag komt uw Depend Rayonmanager bij u langs voor een demonstratie en wellicht implementatie van het Depend E-Dagprijzen Systeem.

Dit biedt kansen binnen de kanalen of het nu klassieke retail of bijvoorbeeld OTC verkoop betreft. Echter ook qua productportfolio vergt dit een andere benadering van fabrikanten. Depend zal ook hier een actieve bijdrage in blijven spelen zoals u in de afgelopen jaren als innovatieve partner van ons gewend bent geweest. Met de wereldwijde slagkracht op het gebied van incontinentie gaan wij graag het strategisch partnership binnen de kanalen aan. Waar het een competitieve prijsstelling met behoud van kwaliteit binnen dagprijzen betreft binnen het ene kanaal, daar zal ontwikkeling van de categorie op basis van onderscheidend vermogen en betaalbare innovatie in het andere kanaal van belang zijn. Uiteindelijk komt het allemaal op één gezamenlijk doel neer: het juiste product, met de juiste kwaliteit, tegen de juiste prijs, bij de juiste consument.

6 | Nieuwsfeiten

6 4

7 5

Nieuwsfeiten | 7


Even bijpraten...

Even bijpraten...

Depend onder de aandacht...

Depend voor Mannen

Depend Verband Maximum

NIEUW: Depend® for Men Shields

Voor zeer regelmatig verlies van grote hoeveelheden urine.

Speciaal ontworpen voor mannen met druppelincontinentie

NIEUW

Het is het meest absorberende verband uit de Depend Verband serie. De naar het vrouwenlichaam ontworpen pasvorm is speciaal ontwikkeld

Waarom interessant voor u? Depend Shields is een ideaal

voor maximale bescherming om lekkage te voorkomen. Ook zorgt de

product bij lichte incontinentie voor mannen, passend

pasvorm voor een continu comfortabel draagcomfort. Hierdoor kan

binnen de huidige dagprijzen gezien de scherpe prijsstelling

het gebruik van broekjes nog even worden uitgesteld.

van het product. Hierdoor biedt het de mogelijkheid om

Waarom interessant voor u? Het is een zeer goed alternatief voor

mannen een dunner en discretere oplossing aan te bieden.

lichte Pants gebruikers en wat dagprijsvergoeding betreft een stuk rendabeler dan Pants.

Depend Pants voor Mannen en Vrouwen Deze pants beschermen daar waar mannen of vrouwen het juist nodig hebben, door de voorgevormde beenopening die aangepast is aan de anatomie van zowel de man als de vrouw en door de plaatsing van de absorberende zone. De Pants zijn voorzien van een handige achterkantaanduiding en door het gebruik van katoenzachte materialen is het draagcomfort optimaal. Ze zijn aan te trekken als gewoon ondergoed en door de zijnaden los te scheuren zeer eenvoudig te verwijderen.

Binnenkort in een nieuwe verpakking: En onder de nieuwe naam Depend for Men Guards

Depend® for Men Guards Ongeveer één op de vijf mannen boven de 65 jaar heeft last van ongewild urineverlies. Uw cliënt is dus

Waarom interessant voor u? Inspelend op de huidige situatie in de

niet de enige! Altijd gedacht dat urineverlies een typisch

vergoedingsmarkt en het dagprijzen systeem zou de lichte pants

vrouwenkwaaltje was, maar niets is minder waar.

vervangen kunnen worden door de goedkopere Slip Classic.

Urineverlies komt ook voor bij mannen op wat hogere leeftijd in combinatie met prostaatklachten. Daar waar de één wat druppeltjes urine verliest bij hoesten of niezen, verliest de ander wat meer scheutsgewijs urine.

Slip Classic Extra Plus

Veel mannen denken dat nadruppelen bij het ouder

Dit specifieke product combineert de diverse elementen van verband en pants

bezoek aan de huisarts en een simpele behandeling vaak

en is zeer geschikt voor de mobiele, actievere gebruiker. Eigenlijk is het een verband

zo’n 75% tot 85% weer klachtenvrij kan zijn.

met een hogere opname capaciteit, maar dan met heupelastieken voor de bevestiging.

Depend maakt absorberende producten voor zowel

De heupelastieken zijn heel eenvoudig aan te brengen middels de

mannen als vrouwen en heeft nu een speciale website

knoopsluiting. Ook verschonen gedurende dag is gemakkelijk en

in het leven geroepen voor mannen.

worden hoort en doen er niets aan. Dit terwijl na een

hiervoor kan de kleding gewoon aanblijven. Juist voor mannen met matige incontinentie is het ideaal voor tijdens het staand plassen.

Via www.mannenmeturineverlies.nl kunnen zij allerlei

Daarnaast zijn de zijkanten gewoon open, waardoor de huid beter

informatie, tips en adviezen tot zich nemen.

kan ademen wat een voordeel kan zijn voor mensen met een gevoelige huid, ofwel om huidirritatie te helpen voorkomen. Waarom interessant voor u? Met de huidige vergoedingsmarkt en de

Kijk voor meer informatie en/of een probeerverpakking op www.depend.nl of bel met de collega’s van het

dagprijzen is de Slip Classic een goed alternatief voor lichte pants gebruikers.

Depend Advies Center 0318-697456

8 | Nieuwsfeiten

4

5

Nieuwsfeiten | 9


Even bijpraten...

Even bijpraten...

Website

Nieuw Design

Depend Professional

Misschien was het u al opgevallen bij ons logo en

Binnenkort kunt u terecht op onze vernieuwde Depend professional website. We hebben onze website

onze volledige Depend range zal een nieuw jasje

de nieuwste verpakkingen van de Anatomics, maar

dezelfde Look & Feel gegeven als onze consumenten website om er op deze manier voor te zorgen dat de website niet alleen beter herkenbaar wordt, maar ook overzichtelijker en vooral meer van deze tijd. We hebben ook meteen alle informatie kunnen updaten en hebben hierbij ook geprobeerd zoveel mogelijk in te spelen op de behoefte van de professional en hopelijk is dat ook gelukt… Als je feedback hebt of verbeterpunten dan horen we dat natuurlijk graag. Mail naar depend.advies@kcc.com

gaan krijgen. De reden hiervoor is als eerste om betere herkenning over de gehele range te creëren in zowel binnen- als buitenland en als tweede duidelijker onderscheid tussen mannen, vrouwen en unisex producten. Naast onze producten zullen we ook al ons ondersteunende materiaal aanpassen. Het meest opvallende verschil zal hierin zijn dat de paarse kleur waar u bekend mee bent, zal gaan verdwijnen. Zoals u hier kunt zien zal de overheersende kleur groen worden.

Nieuw logo Binnenkort nieuwe uitstaling

Dit is een proces wat geleidelijk aan zal gebeuren.

dependprofessional.nl 10 | Nieuwsfeiten

4

• NU: Om te beginnen zijn de eerste Depend Anatomics in nieuwe verpakking al op de markt. • Mei: Zoals u gelezen heeft introduceren we in mei 2013 onze nieuwe Depend Shields for Men • Mei: Vanaf mei zullen onze ondersteunende materialen in de nieuwe stijl worden geïntroduceerd. • Augustus: Vanaf augustus zullen onze slips en andere producten ook overgaan op nieuwe verpakkingen. Van specifieke timing houden we u op de hoogte.

5

Nieuwsfeiten | 10


Depend Advies | Antwoordnummer 2345 | 6710 VB EDE | Tel. 0318 - 697 456 | Fax. 0318 - 697 677 | depend.advies@kcc.com | www.depend.nl

® Gedeponeerd handelsmerk en ™ Handelsmerk van Kimberly-Clark Worldwide, Inc. ©2013 KCWW

® Wettig gedeponeerd handelsmerk Kimberly-Clark Worldwide, Inc. © 2013 KCWW

. . . t a a r p e Bijg

test  

teset5ewsafsdfas