Page 1

U DUGINIM BOJAMA!

dobroDOšli!


www.dezela-celjska.si

Postoji zelena zemlja, zemlja netaknute prirode i ljubaznih ljudi. Ukoliko tra탑ite zadovoljstvo, preporod, a pre svega uzbudljive trenutke i nezaboravne do탑ivljaje, na pravom ste putu. Ka탑u da se blago skriva na kraju duge. Tamo se nalazi De탑ela Celjska.

2


U DUGINIM BOJAMA!

06 20 26

gradski predah

selo & kulinarika

poslovni turizam

08 22 28

wellness

aktivni predah leto

spisak smeĹĄtaja

kulturni turizam

16

aktivni predah zima

24

i

turistiÄ?ke informacije

3


Dežela celjska turistička destinacija 21 opštine Berlin Frankfurt Prag Beč Grac

tuj

P or,

rib

Zreče

Ma

Vitanje Dobrna Slovenske Konjice

Vojnik Braslovče

Polzela

Vransko Tabor

r ope

Prebold

Žalec

Celje

,K

na lja

b

Lju

Ljubljana Trst Venecija Milano

5 km

4

71 km 200 km 350 km 620 km

Laško

Štore Šentjur pri Celju

Dobje

Šmarje pri Jelšah

Rogaška Slatina

Podčetrtek

Kozje

Rogatec

771 km 751 km 590 km 280 km 110 km


U DUGINIM BOJAMA!

DOLAZAK u Deželu Celjsku Dolazak automobilom

Ostali međunarodni aerodromi udaljeni su od destinacije do 280 km i svi su dobro povezani sa ostatkom Evrope.

Ukoliko na destinaciju stižete automobilom, na raspolaganju su vam drumske veze iz pravca Italije, Austrije, Hrvatske i Mađarske. Iz pravca Hrvatske put u Sloveniji nastavljate lokalnim putevima, a iz ostala tri pravca na destinaciju možete stići autoputevima koji vas vode do Celja, kao centralnog grada destinacije. Odatle put nastavljate lokalnim putevima.

Dolazak na destinaciju iz pravca:

Dolazak avionom Ukoliko u Deželu Celjsku dolazite avionom, sletećete na aerodrom Jožeta Pućnika, odakle možete stići organizovanim prevozom (autobus, taxi, rentacar) u Ljubljanu koja je glavni grad Slovenije. Iz Ljubljane nastavljate vožnju vozom ili autobusom do Celja, centralnog grada destinacije.

Pariz 1300 km Cirih 740 km Frankfurt 751 km Minhen 470 km

Berlin Prag Beč Grac

• Aerodrom Zagreb: put nastavljate organizovanim autobuskim ili železničkim prevozom • Aerodrom Beč: put nastavljate organizovanim autobuskim ili železničkim prevozom • Aerodrom Budimpešta: put nastavljate organizovanim autobuskim ili železničkim prevozom Više informacija: • www.lju-airport.si/ • www.slo-zeleznice.si/ • reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/ en?/newrequest=yes

771 km 590 km 280 km 110 km

Dolazak vozom Ukoliko na destinaciju stižete vozom, na raspolaganju su vam sledeće redovne linije: • iz pravca Austrije: Beč – Grac – Maribor – Celje. • iz pravca Italije: Rim – Firence – Filah – Zidani most – Celje • iz pravca Hrvatske: Zagreb – Zidani most – Celje • iz pravca Mađarske: Budimpešta – Đer – Sopron – Viner Nojštat – Celje Više informacija: • www.slo-zeleznice.si/ • reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/ en?/newrequest=yes

SLOVENIjA u EUROPI

A H MARIBOR

Budimpešta 350 km

I Udine Milano Venecija Trst

CELJE

250 km 620 km 350 km 200 km

LJUBLJANA

Slovenija

Zagreb

NOVO MESTO

115 km

HR

KOPER

50 km

5


> gradski predah

Otkrijte Celje! Celje je prijatan grad uz Savinju, okružen brdima i niskim uzvišenjima. Ponosi se bogatim prirodnim i kulturnim nasleđem, kao izuzetnom istorijom koja je doživela svoj procvat u vreme dinastije grofova Celjskih. Uspomena na njih i danas je veoma prisutna, pošto niko, ni domaće stanovništvo ni posetilac, ne mogu da previde moćni Stari grad koji sa gradskog brda dominira iznad grada i odakle je prelep pogled na Celje sa okolinom.

05

04

6

03

02

01

06


02

07

07 U DUGINIM BOJAMA!

NEMOJTE DA PREVIDITE! STARI GRAD CELJE • Najposećenija gradska turistička atrakcija dominira na vrhu brda iznad starog gradskog jezgra i pruža predivan pogled na bližu okolinu. Doživite izuzetno iskustvo ŽIVE ISTORIJE – mačujte se sa vitezovima, naučite da gađate lukom i strelom i dozvolite da vas zavede gradska gospoda! (01) CELEIA – GRAD ISPOD GRADA Prošetajte se po podzemnom rimskom gradu “in situ” i dodirnite popločane sačuvane rimske puteve! (02)

• Umetnička četvrt – za ljubitelje umetnika tu je Umetnička četvrt u starom gradskom jezgru, gde možete da proćaskate sa umetnicima ili da ih posmatrate u njihovom radu • Moderna gradska pijaca svaki dan nudi sveže proizvode iz domaće proizvodnje. • Utiske posle posete proživite ponovo uz ručak u jednom od prijatnih restorana, ili u letnje vreme posedite na “Gradskoj plaži” uz Savinjsku obalu, gde decu čekaju krativne igraonice, a roditelji mogu da iskoriste hladovinu ispod krošnji drveća.

STARO GRADSKO JEZGRO (03) nudi vam brojne kulturne sadržaje sa posetama muzejima i galerijama:

ŠMARTINSKO JEZERO • Tokom vrućih dana pruža prijatnu hladovinu i rashlađivanje. Posetite bajkovito piknik selo Zelen’dol, prošetajte oko jezera ili razgledajte jezero “sa vode” – na kajaku ili pedalini, ili sa brodića koji će vas provozati po jezeru. (06) CELJSKA KOLIBA • Raj za ljubitelje aktivnog odmora u prirodi. Uspon na Celjsku kolibu uređenim pešačkim stazama, biciklističkim stazama ili asfaltnim putem, na raspolaganju je samo 8 km iz centra grada. Oprobajte se u vožnji bobkartom, različite šumske puteve, a za najmlađe tu je dečje igralište EKOSMRKOLANDIJA. (07)

CELJE, GRAD MANIFESTACIJA • Svako leto grad će vas oduševiti i razmaziti brojnim manifestacijama i NOĆENJE performansima na različitim neobičnim • Pokrajinski muzej Celje – za posetu je scenama: Stari grad, Vodena kula, Gradski • Za različite želje i zahteve gostiju na raspolaganju umetnički-istorijska preporučujemo sledeće hotele: Hotel park … (05) izložba sa Celjskim plafonom, kao i brojne Evropa**** u centru grada, hotel Celjska povremene izložbe. (04) Nikako ne treba • Tradicionalne manifestacije: Karneval koča*** u prirodi i MCC hostel (najbolji da propustite posetu Celeie – grada ispod (februar), Dani kulture (februar), Dani koslovenački hostel u 2011. godini) u centru grada. medije (februar i mart), Leto u Celju (jun – grada, kao i autokamp Celje na obroncima avgust), Gradska plaža na Savinjskoj obali • Muzej novije istorije Celje – na atraktivan grada. (jun – septembar), način omogućava vam šetnju rekonstruisanom gradskom ulicom iz koje možete • Srednjevekovna manifestacija na Starom ući u zanatske radionice modistkinje, gradu Celje (poslednji petak i subota u krojača, sajdžije … avgustu), Štimung fest na Šmartinskom • Deca u sklopu istog muzeja mogu da posete jedini dečji muzej u Sloveniji – Hermanov brlog.

jezeru (prvi vikend u septembru), Bajkovito Celje (decembar).

• Galerije – za posetu su na raspolaganju brojne atraktivne izložbe koje se nižu tokom cele godine. Ulaz je slobodan u sve gradske galerije.

INFO: I: www.celeia.info I: www.grad-celje.com I: www.smartinsko-jezero.com

i

Više o ponudi destinacije na:

www.dezela-celjska.si 7


> WELLNESS

Osećam se dobro! Oblast DEŽELE CELJSKE velika je po ponudi zdravlja i dobrog osećaja. Bogato iskustvo u oblasti termalnog lečenja danas se nastavlja u moderni wellness i banjsku ponudu banja, čija tradicija počinje još u periodu Rimljana.

8


U DUGINIM BOJAMA!

ROGAŠKA SLATINA Starovremska banja sa 400-godišnjom tradicijom danas se ponosi i sa nazivom “Najuređenije banjsko mesto u Sloveniji 2011.”

Bogatstvo iz dubina vremena

Pravi procvat banja je doživela u drugoj polovini 19. veka, kad su mondeno banjsko mesto posećivale vladarske porodice i plemstvo iz čitave Evrope.

Legenda kazuje da je grčki bog Apolon naredio mitološkom krilatom konju Pegazu da udari kopitom o tlo. Na tom mestu na svetlost dana je izašlo vrelo kisele vode, izvor zdravlja i prava božja snaga – lekovita snaga Donata Mg.

Danas je Rogaška Slatina poznata po najvećem medicinskom centru u Sloveniji sa najsveobuhvatnijom ponudom za zdravlje i lepotu (Medical center Rogaška). Banju odlikuje izuzetan centralni banjski park, a poseban pečat daju joj i hoteli koji ga okružuju – kad uđete u njih, krenuli ste

01

02

putem profinjenosti i odličnosti. Hoteli u sklopu banjskog jezgra: Grand hotel Sava**** Superior, Hotel Zagreb****, Hotel Aleksander*****, Grand hotel Donat ****Superior, Grand hotel Rogaška****Superior, Hotel Strossmayer****, Hotel Styria****, Hotel Slovenija**** i Hotel Slatina***.

DONAT Mg Banja Rogaška poznata je po svetski poznatom prirodnom izvoru magnezijuma. Konzumiranje lekovite mineralne vode Donat Mg pomaže kod bolesti probavnih organa, jetre, žučne kese, gušterače, nervnog sistema, srca i venskog sistema. Povoljno deluje na koncentraciju šećera, holesterola i povišen krvni pritisak, nezaobilazan je kod otklanjanja zatvora, debljine, gorušice i prekomernog lučenja želudačne kiseline. (01)

STAKLO Voda i zemlja pružaju ruku vatri. Ispod ruku staklarskih majstora još od 17. veka nadalje nastaju prave majstorije od kristalnog stakla – posetite Staklaru Rogaška! (02)

VINORODNA ZEMLJA Rogaška Slatina okružena je predivnom brdovitom oblašću. Vinorodno područje na južnoj strani Boča ima bogato etnološko nasleđe. Autentičnost tradicije i moderni trendovi vinogradarstva u skladu sa prirodom spajaju se u opojnom vinu. (03)

03

KONTAKT: T: +386 (0)3 581 44 14 F: +386 (0)3 819 01 54 E: info@turizem-rogaska.si I: www.rogaska-tourism.com

Celje

Rogaška Slatina

9


> Wellness

THERMANA LAŠKO Thermana Laško sa oazom dobrog osećaja donosi opuštanje i predah u moderno i savremeno opremljenoj termalnoj banji.

Zagrljaj termalne vode, vodeni užici ispod staklene kupole, opuštanje u Sauna Centru, raznolika i kvalitetna ponuda wellness usluga biće vaši saputnici uživanja u Thermani Laško. Centar zdravstvenog turizma Thermane Laško zasniva se na vrhunskom znanju, bogatom iskustvu priznatih medicinskih stručnjaka i na termalnoj vodi. U oblasti medicine izvode programe za medicinske rehabilitacije, specijalističku ambulantnu delatnost, rehabilitaciju, preventivu i osnovno zdravstvo.

Dva hotela nude smeštaj u moderno opremljenim sobama i osnova su zadovoljstva boravka svakog gosta na svakom koraku. Hotel Wellness Park Laško**** superior je nosilac znaka za okolinu EU Bela rada. Za poslednjih deset godina ovaj znak Evropske unije postao je evropski simbol koji daje jednostavne, tačne i verodostojne smernice potrošačima o ekološkom delovanju.

Celje

KONTAKT: T: +386 (0)3 423 20 00 F: +386 (0)3 423 20 10 E: info@thermana.si I: www.thermana.si

10

Thermana Laško


U DUGINIM BOJAMA!

Terme dobrna Terme Dobrna su moderna i dinamična banja sa tradicijom, dužom od 600 godina. Prijatan klima, predivno okruženje, kvalitet ponude i ljubaznost osoblja su faktori koji privlače brojne posetioce.

Terme obezbeđuju tri prirodna lekovita faktora koji su priznati od strane Ministarstva zdravlja RS. To su: termalna voda, fango blato i treset. Medicinski centar omogućava rehabilitaciju stanja posle različitih povreda i operativnih zahva, lečenje reumatskih oboljenja i neuroloških bolesti i povreda. Terme su postale najpoznatije zbog uspešnog lečenja ginekoloških problema i neplodnosti.

ni lekovitom termalnom vodom, kompleks sauna i mogućnost izvođenja Kneipp-ovog (Knajpovog) programa, masažno-kozmetički centar sa različitim vrstama programa za negu i opuštanje, kao i bogat izbor termalnih kupki. Na raspolaganju su tri hotela koji se nalaze u sklopu banjskog parka i omogućavaju prijatan boravak za sve generacije.

Wellness centar nudi različite oblike opuštanje i nege. Na raspolaganju su bazeni, punje-

Terme Dobrna

KONTAKT: T: +386 (0)3 78 08 110 F: +386 (0)3 780 81 11 E: info@terme-dobrna.si I: www.terme-dobrna.si

Celje

11


> Wellness

Terme zreče Bogastvo prirode ispod Pohorja, koje okružuje Terme Zreče, vrhunska usluga i gostoljubivi i nasmejani domaćini dočaraće vam najlepše godišnje doba u svakom godišnjem dobu. U ponudi Terma Zreče uvek možete da uradite nešto za sebe i za svoje zdravlje.

Boravak u hotelima i apartmanima različitih kategorija zaokružuje nezaboravne doživljaje. Akrato-termalna voda (kalcijummagnezijum-hidrogenkarbonat), pohorski treset i ublažavajuća srednjeplaninska klima prirodni su lekoviti faktori pomoću kojih iskusna ekipa lekara i terapeuta brine o gostima Terma Zreče. Termalna voda na raspolaganju je u osam bazena. U zatvorenim bazenima ima dovoljno mesta za aktivno plivanje, a Vodeni šumski park nudi vam zabavu uz sporu reku, brze spustove i tobogan. Vaši mališani mogu bezbedno da uživaju u dečjem bazenu za brčkanje. I poslednji tragovi umora i

napetosti nestaju prilikom posete Idili, Wellness & Spa centru, gde se u četiri tematska sveta nude različite kupke, masaže i nege koje odlikuju bilje, ulja i blagotvorni dodir iskusnih ruku zaposlenih. Bogata kulinarska ponuda prati moderne trendove u zdravom načinu ishrane i istovremeno brižno čuva tradicionalne kulinarske elemente. Rogla i Terme Zreče jedinstveno se povezuju, pošto možete dopuniti sportske užitke u prirodi opuštanjem u toplim termalnim izvorima ili u prijatno domaćem Sauna selu.

Terme Zreče

KONTAKT:

UNITUR WELLNESS & SPA RESORT

12

T: +386 (0)3 757 61 54 F: +386 (0)3 576 24 46 E: terme@unitur.eu I: www.terme-zrece.si

Celje


U DUGINIM BOJAMA!

Terme olimia Terme Olimia sveobuhvatnom i kvalitetnom wellness ponudom i najprestižnijim Wellness-om Orhidelia, zdravstvenim programima Selfness Olimia, vodenim doživljajima, opuštanjem u svetu sauna, različitom paletom kulinarskih užitaka, mogućnošću rekreacije, čistim vazduhom i mirom, čine mozaik preporođenog života u Termama Olimia.

Nalaze se u neposrednoj blizini mesta Olimje koje se ponosi zlatnom medaljom najlepše uređenog evropskog mesta EntenteFloraleEurope 2009. Za lakoću življenja u Termama Olimia pobrinuli su se u dva visoko kvalitetna hotela sa četiri zvezdice – u Hotelu Breza**** i u Wellness hotelu Sotelia**** superior. Takođe, gosti mogu da borave u Aparthotelu Rosa****, Kampu Natura***** i u prijatnoj i udobnoj Vasi Lipa***.

zdravstvenih i terapeutskih programa omogućava lečenje reumatskih oboljenja, kožnih bolesti, oštećenja nervnog sistema i rehabilitaciju posle operativnih zahvata i povreda kosti i mišića. Terme Olimia poznate su i po atraktivnom Termalnom parku Aqualuna koji će na 3000 m2 otvorenih vodenih površina i sa različitim vodenim atrakcijama zadovoljiti sve, koji su željni adrenalina, vodenih užitaka ili porodično-dečjih vodenih dogodovština.

Osnovni lekoviti faktor Centra zdravlja Olimia predstavlja termalna voda koja u kombinaciji

KONTAKT: T: +386 (0)3 829 70 00 F: +386 (0)3 582 90 09 E: info@terme-olimia.com I: www.terme-olimia.com

Celje Terme Olimia

13


> Wellness

GRAND HOTEL SAVA HOTEL ZAGREB

****SUPERIOR

****

Hoteli se nalaze u Rogaškoj Slatini, u cvetnom parku neokrnjene prirode, gde su se vekovima pisale priče o ljudima, prirodi, vodi, zdravlju.

Sačuvali su celokupan šarm istorije, a istovremeno zadovoljavaju očekivanja savremenog gosta, jer vas zavode svojim moćnim izgledom i raskošnom ponudom u novim Lux, Superior sobama, suite-ovima sa saunom i đakuzijem, kao i doživljajima u dva restorana, tri bara, kongresnom centru, centru zdravlja i lepote Lotus, Sawan centru i hotelskom bazenu sa termo-mineralnom vodom.

KONTAKT: T: +386 (0)3 811 40 00 F: +386 (0)3 811 47 32 E: info@hotel-sava-rogaska.si I: www.rogaska.si

14

Vrhunski kvalitet širokog izbora masaža, programa za mršavljenje i detoks programa, antistres i menadžerskih paketa, dopunjuje konzumiranje jedinstvene mineralne vode. Poverenje iskazuju brojni imućni ljudi koji se uvek iznova vraćaju.

Celje

Rogaška Slatina GH Sava & GH Zagreb


U DUGINIM BOJAMA!

RIMSKE TERME Rimske terme ponose se svojim položajem usred netaknute prirode, okružene bujnom vegetacijom, i blagotvornim delovanjem termalnih izvora.

Na raspolaganju su tri moderna hotela sa luksuzno opremljenim sobama, apartmanima i suite-ovima, od kojih neki imaju i sopstvenu saunu i whirlpool. Medicinski centar, koji se prostire na 800 m2 površina, pruža različite mogućnosti rehabilitacije, namenjene banjskom lečenju posle preležanih bolesti i povreda, terapeutskom lečenju sa fizioterapijom, apruža i mogućnost korišćenja usluga za poboljšanje i jačanje zdravlja. Terme su poznate po svom korišćenju slovenačke soli u relaksacione i terapeutske svrhe.

KONTAKT: T: +386 (0)3 574 20 11 F: +386 (0)3 734 63 12 E: booking@rimske-terme.si I: www.rimske-terme.si

Celje Rimske Terme

15


> KULTURNI TURIZAM

U stogodišnje priče! Kad osetite da su vam potrebni opuštanje i beg od svakodnevnog tempa, posetite Deželu Celjsku. Dodir večnosti, koji donose kultura i umetnost, ovde se iskazuje na svakom koraku i vodi vas kroz različite vremenske periode, od antike, preko srednjeg veka pa do dana današnjeg.

01

16

04

05


02

02

U DUGINIM BOJAMA!

03

NEMOJTE DA PREVIDITE! • BRASLOVČE – zamak Žovnek, jedan od najstarijih zamkova u Sloveniji. (01) 06

• CELJE – Stari grad Celje. (02) • KOZJE – da li ste već posetili najzamkovitiji zamak od svih zamkova u Sloveniji, zamak PODSREDA? (03) • LAŠKO – kulinarski užici u zamku Tabor (04), istorija u Muzeju Laško i kartuzija Jurklošter – jedna od tri najstarije srednjeevropske kartuzije.

• PREBOLD – Privatna zbirka Tito JNA. • PODČETRTEK – seoce Olimje (Najlepše evropsko selo 2009.) (05), jedna od najstarijih apoteka u Evropi, Minoritski manastir Olimje – upoznajte ljubazne kaluđere, možda vas pozovu na kafu ili čaj! • POLZELA – obnovljeni zamak Komenda nudi turističke informacije, salu za venčanja, ovde možete da pustite svoj kulinarski ukus da uživa u degustaciji specijaliteta zamka! (06)

i

Više o ponudi destinacije na:

www.dezela-celjska.si 17


> KULTURNI TURIZAM 07

08

14

U stogodišnje priče! 15

18

10


12

U DUGINIM BOJAMA!

NEMOJTE DA PREVIDITE! • ROGAŠKA SLATINA – najlepše banjsko mesto u 2011. sa izuzetnom istorijom (lekovita dejstva poznavali su još Kelti i Rimljani), poseta raskošnoj Kristalnoj dvorani – glavna gradska znamenitost. (07) • ROGATEC – obnovljeni Zamak Strmol koji je danas muzej, prostor za venčanja i omiljena lokacija za muzičke i druge manifestacije. Častite se čašom vina u podrumu zamka i odličnim ručkom u njegovom restoranu. (08) • SLOVENSKE KONJICE – staro mesto, Zamak Trebnik i idilična lokacija Žička kartuzija, jedan od najstarijih kartuzijanskih manastira u Sloveniji. (09)

09

• ŠENTJUR – posetite Gornji trg sa Kućom Ipavaca i spomen sobom New Swing Quartet-a i poslušajte priču o narodnom junaku Guzaju, slovenačkom Robin hudu, i posetite Muzej Južne železnice. Poseta Rifniku – ostaci kasnoantičkih naseobina. (10) • ŠMARJE PRI JELŠAH – put po Kalvariji vodi vas do barokne crkve Sv. Roka, a nemojte propustiti ni posetu Marijinoj crkvi na Sladkoj Gori. (11) • VOJNIK – rodna kuća Antona Bezenška i Galerija Piros. • VITANJE – da li znate ko je bio Herman Potočnik Noordung? Posetite Kulturni centar evropskih svemirskih tehnologija, futurističku zgradu koja skriva tajne raketnih tehnologija i svemirske arhitekture. (12) • VRANSKO – jedna od najstarijih privatnih zbirki motocikala u Evropi: Muzej motocikala Vransko. (13)

11

• ZREČE – zbirka neobičnih skulptura od različitih metala i veštačkih bruseva Forma viva ukazuje na industrijsko nasleđe grada koje poreklo vodi iz kovačkog zanata.

13

• ŽALEC – Ekomuzej hmeljarstva i pivarstva (14), gde posetu završavate degustacijom izuzetnog kućnog piva i beračke užine! Istraživanje nastavite posetom arheološkom parku Rimska nekropola u Šempeteru koja spada u najvažnije i najbolje očuvane spomenike rimskog perioda u Srednjoj Evropi. (15)

i

Više o ponudi destinacije na:

www.dezela-celjska.si 19


> SELO & KULINARIKA

Na selu je lepo! Na puteljcima čeka vas ljubazan zagrljaj sela i slasni zalogaji Dežele Celjske koje prave vredne ruke brojnih vlasnika turističkih seoskih gazdinstava, malih porodičnih seoskih hotela, apartmana i planinarskih domova. Potrebno vam je sveže brašno? Kod nas mlinovi još uvek melju! Domaći sirevi i namazi, pecivo, topli hleb, rakija od hmelja, pivo sa hmeljarskom užinom – sve to poslastice će vas zadovoljiti i zadržati kod nas duže, nego što ste planirali!

01

05

20

04

06


U DUGINIM BOJAMA!

07 08

10

02

• ROGATEC – umete da ispečete domaći hleb, da skidate kukuruznu šušku, da napravite nakit od te šuške? Učestvujte u radionicama doživljaja u Muzeju na otvorenom Rogatec. (04)

• ZREČE – posetite Ošlakovo domaćinstvo, prošetajte kroz seoce Skomarje, jedno od slovenačkih sela sa najvećom nadmorskom visinom gde se još uvek bave poljoprivredom, i pogledajte Skomarsku kuću. (09)

09

04

NEMOJTE DA PREVIDITE! • DOBRNA – naš predlog: dolinu mlinova posetite pečice ili biciklom. (01) • LAŠKO – posetite Pivaru Laško i probajte odlično laško pivo, istražujte tajnoviti svet pčela, upoznajte liciderstvo i druge domaće zanate, probajte brojne domaće specijalitete. (02)

03

• PODČETRTEK – idilična pokrajina sa očaravajućim selima: seoce Olimje (Najlepše evropsko selo 2009.), sela Imeno i Virštanj, gde ritam života diktiraju vino i vinski podrumi! Za sladokusce – poseta čokoladnici Olimje. (03) Za porodice sa decom – poseta Zemlji Bajki i mašte koja je pozitivna suprotnost komercijalizovanim dečjim zabavnim parkovima kakve znamo.

• SLOVENSKE KONJICE – 800-godišnju tradiciju vinarstva iz vinorodnog područja Škalc osetite u modernom vinskom podrumu Zlatog griča. (05) • ŠTORE – za sve koji tražite mir i tišinu. Očaravajuće seoce Svetina! (06)

• ŽALEC – centar Donje Savinjske doline, doline zelenog zlata – hmelja! (08) U pivnici muzeja probajte lokalno pivo Kukec – Savinjsko pivo i osvežite se domaćim sirevima iz susednih gazdinstava. (10)

• TABOR – Ribnjak pri Lisjaku je romantična lokacija sa bogatom ponudom domaćih specijaliteta. • VOJNIK – Soržev mlin (07) još uvek melje brašno na vodeni pogon! Ljubazni domaćin Oton poslužiće vas u Mlinarovoj kući.

i

Više o ponudi destinacije na:

www.dezela-celjska.si 21


> AKTIVNI PREDAH / LETO

U bespuća! Letnji dan započnite aktivno biciklom, pešice ili poletite balonom preko slikovite i idilične Dežele Celjske koja pruža aktivnosti za različite ukuse i želje posetilaca. Svež vazduh, razuđena pokrajina i atraktivna ponuda – idealan izbor za vaš predah!

01

06

04

22

07

05


05

03

02 U DUGINIM BOJAMA!

NEMOJTE DA PREVIDITE! • BRASLOVČE – odmorite uz Presersko jezero, uhvatite ribe za večeru i pripremite svoj piknik. • DOBRNA – Šumski nastavni put Dobrna nudi odgovarajući i istovremeno poučan predah za sve generacije. • KOZJE – Kozjanski park je najstariji regionalni park u Sloveniji na površini od 206 km2 sa bogatim ekosistemom, od voćnjaka do vinograda, retkih vrsta prica i važnog ekološkog nasleđa. Oktobra posetite manifestaciju Kozjansko jabolko! (01) • LAŠKO – odlična polazna tačka za biciklizam i pešačenje. Na otkrivanje okoline pozivaju brojne uređene i obeležene staze, odgovarajuće za biciklizam, sportsko-rekreativne i tematske pešačke staze. (02) • PODČETRTEK – pešačke i biciklističke staze različih zahtevnosti. (03) Ako vam se sviđa pogled iz vazduha iznad prekrasne pokrajine i kompleksa Terme Olimia, preporučujemo letenje balonom. Ljubitelji golfa mogu do A Golf terena Olimje sa 9 i 18 rupa.

08

• POLZELA – popnite se na planinu Oljku i prenoćite na svežem planinskom vazduhu. • ROGAŠKA SLATINA – pešačke staze u okolini idealna su rekreacija posle opuštanja ili medicinske terapije. • SLOVENSKE KONJICE – Golf teren Zlati grič sa idiličnim položajem u vinogradima! (04)

• ŠTORE – sportsko-rekreativna pešačka staza AŠ1 “Po Štorah” je 13,2 km duga kružna staza sa rekreativnom tematikom koja vodi kroz naselja i zaseoke. • VOJNIK – Ranč Kaja & Grom je dom brojnim životinjama, nude jahanje konja i terapija za decu pomoću životinja i prirode. • ZREČE – biciklističke staze dužine od 10-35 km prolaze putevima, ali i seoskim i šumskim putevima (mogu da iznenande vrlo strme padine). Ljubitelji hodanja mogu krenuti pešačkim stazama! • ZREČE – ROGLA – rekreativni centar Rogla (05) na nadm. visini od 1517 m leti je pravi odmor za sve koji ne vole letnju vrućinu i žele da provedu aktivan letnji odmor: lakša šetnja do Lovrenških jezera (06), spustovi planinskim biciklovima u novom Bike parku, panoramska vožnja žičarom, adrenalinsko sankalište (07) i tereni za fudbal, tenis, poligon za penjanje, dvorane u Sportskoj dvorani sa bazenom i Wellness centrom. • ŽALEC – 19 obeleženih biciklističkih staza dovešće vas do zanimljivih tačaka, napunite se energijom u Bio parku Nivo sa obeleženim energetskim tačkama i posmatrajte retke vrste ptica na Ribnjaku Vrbje, prošetajte po brojnim tematskim putevima. Odvojite bar sat vremena za posetu jednoj od najatraktivnijih slovenačkih pećina i otkrijte lepote pećine Pekel. (08)

• ŠMARJE PRI JELŠAH – Golf teren Jelšingrad prostire se na 21 ha u okolini zamka Jelšingrad.

i

Više o ponudi destinacije na:

www.dezela-celjska.si 23


>AKTIVNI PREDAH / ZIMA

Zima, zima, bela! Kad sneg zabeli livade i zalede se jezera Dežele Celjske, onda počinju zimske radosti. Brojne padine sa uređenim skijaškim stazama i kilometrima staza za nordijsko trčanje, kao i užici noćnog skijanja čekaju na vas da ih isprobate.

01

01

24

01

02

02


U DUGINIM BOJAMA!

BELA BAJKA SA SREĆNIM KRAJEM To može da se desi samo u Deželi Celjskoj. Beli proplanci sa uređenim i modernim zimskim rekreativnim centrima pozivaju vas:

ROGLA SKIJANJE Na Rogli umeju da se pobrinu za zimske radosti. O tome svedoči zadovoljstvo brojnih gostiju koji se redovno vraćaju na Zreško Pohorje. O tome govore i brojna domaća i međunarodna priznanja koja je Rogla dobila. Pomoću modernih sistema za stvaranje veštačkog snega obezbeđuju skijaške užitke od kasne jeseni do ranog proleća. Skijašima obezbeđuju najmanje sto skijaških dana na uzorno uređenim skijalištima, pokrivenim prirodnim i kompaktnim snegom. Na otprilike 100 ha uređenih skijališta za početnike, rekreativce, vrhunske skijaše i takmičare nalazi se 11 žičara, 2 četvoroseda i više desetina kilometara uređenih staza za nordijsko trčanje. Oni, koji imaju dovoljno energije i adrenalina, dobro će se snaći i na preprekama u Fun parku Rogla, poligonu za bordere i free style skijaše, koji se nalazi duž leve strane skijališta Mašin Žaga. Poseban doživljaj je, od četvrtka do nedelje, noćno skijanje na osvetljenim skijalištima Košuta i Jasa. Za one, koji znate da nikada nije suviše kasno za skijanje, organizuju početne i napredne kurseve. Pod rukovođenjem učitelja skijanja shvatićete koliko zabavno skijanje može biti i kamko je jednostavno naučiti ga. Škola snežnih sportova Intersport već niz godina dobija priznanja za najbolju školu skijanja u Sloveniji.

TRČANJE NA SKIJAMA Sve veća omiljenost trčanja na skijama odražava se i kroz novi poligon za nordijsko trčanje koji je namenjen rekreativcima, brojnim učenicima koji se sa trčanjem na skijama susreću u školi u prirodi, kao i vrhunskim skijašima nordijskog trčanja. U okviru centra za nordijsko trčanje Rogla uređene su staze za rekreativno i takmičarsko trčanje, kao i startno-ciljna arena. Obnovom i dopunom sistema postojećih staza za trčanje stvorile su se mogućnosti za izvođenje i najzahtevnijih međunarodnih takmičenja. U sezoni 2009./2010. Rogla je prvi put bila domaćin takmičenja za Svetski kup u nordijskom trčanju. Za uživanje na snegu nije vam potrebna sopstvena skijaška oprema, jer će vas na Rogli, u radnji za iznajmljivanje opreme, obući od glave do pete. Za najmlađe goste sve je spremno u skijaškom vrtiću na snegu, gde se nalaze brojne konstrukcije za igranje. Po dogovoru se organizuje i čuvanje. Ako u vama ima nešto od takmičarskog duha, uvek možete da se oprobate na rekreativnoj takmičarskoj stazi na Mašin žagi. Za organizovane grupe i preduzeća uvek su spremni da organizuju skijaško takmičenje. Za prijetan završetak dana pobrinuće se posluženjem i zabavom u jednom od ugostiteljskih objekata. (01)

i

CELJSKA KOLIBA Skijalište na Celjskoj koči ima površinu koja je veća od 4 ha. Vrh Tolsta, kuda vas dovozi modernizovana žičara, visok je 834 m. Skijalište Celjska koča ima moderan sistem za nabacivanje veštačkog snega i opremljeno je rasvetom koja omogućava prijatno noćno skijanje. Žičare Celjska koča I i II imaju kapacitet od 900 skijaša na sat. Osim skijališta, na Celjskoj koči se nalazi i dečji poligon sa 60-metarskom pokretnom trakom. Skijalište Celjska koča izabrano je za najbolje malo skijalište u Sloveniji u sezoni 2011./2012.! (02)

SKIJALIŠTE JANINA Janina je skijalište sa najmanjom nadmorskom visinom u Sloveniji. Nalazi se u Rogaškoj Slatini, na nadmorskoj visini od 362 m, iza Grand hotela Donat. Odgovarajuće je kako za početnike, tako i za zahtevnije skijaše. Skijalište je dugačko 400 m, visinska razlika iznosi 112 m. Vučni uređaj može da preveze 640 skijaša za jedan sat. Mesto za parking možete naći u garaži Janina.

Više o ponudi destinacije na:

www.dezela-celjska.si 25


> POSLOVNI TURIZAM

SPOJITE LEPO I KORISNO! U Deželi Celjskoj dobro će se osećati i poslovni ljudi i svi oni koji traže nove mogućnosti za širenje i ostvarivanje svojih ideja.

26


U DUGINIM BOJAMA!

ORGANIZUJTE SVOJ POSLOVNI DOGAĐAJ U ZEMLJI DOBROG OSEĆANJA Sve više preduzeća bira destinaciju Deželo Celjsko kao atraktivnu MICE turističku destinaciju – različiti ponuđači sa različitom infrastrukturom omogućavaju organizaciju vrhunskih poslovnih događaja koji će zadovoljiti i najzahtevnijeg poslovnog gosta! Dodata vrednost destinacije DEŽELA CELJSKA kao poslovne destinacije je, pre svega, u ponudi sveobuhvatnog i nezaboravnog doživljaja koji se poslovnom gostu nudi kao prateća ponuda u obliku: TEAM BUILDING programa, programa opuštanja, aktivnih sportskih programa i izvrsnih kulinarskih doživljaja. Profesionalni pristup organizaciji poslovnog događaja po vaših željama je kod naših ponuđača već tradicionalan.

KONGRESI I SEMINARI S obzirom na veličinu odn. obim vašeg događaja izaberite ponuđača kongresnog turizma između moderne banjske infrastrukture i nekih manjih hotela ili čak turističkih seoskih gazdinstava na destinaciji, a koja omogućavaju organizaciju velikih ili manjih događaja sa najmodernijom tehnikom (LCD projektori, bežične internet veze, mogućnosti simultanog prevođenja …) i seminarskim prostorijama koje nude mogućnosti različitih postavljenja odn. spajanje dvorana u veće dvorane za banket.

MOTIVACIONI SUSRETI I PUTOVANJA (TEAM BUILDING) Originalna organizacija MOTIVACIONIH SUSRETA na destinaciji obogatiće i začiniti svaki poslovni događaj. Prepustite se kreativnosti naših ponuđača koji će za vaše zvanice pripremiti atraktivne programe, skrojene baš u skladu sa njihovim željama odn. vašom porudžbinom. Skijaško takmičanje, mačevanje sa vitezovima, opuštanje u sauni i bazenima, pečenje hleba – omogućite nezaboravan doživljaj i upoznajte poslovne partnere ili saradnike u drugom svetlu!

SAJMOVI Grad Celje poznat je kao sajamski grad CELJE, SAJAMSKI GRAD – za poslovne ljude i sve koji volite da posećujete sajmove, ovde ima sajamskih događaja koji se nižu tokom cele godine: Frizerstvo, Kozmetika, Flora, Venčanje, Altermed, ApiSlovenija, Auto i održavanje, Moto boom, Energetika, Eko … Najpoznatiji je svakako Međunarodni zanatski sajam koji svake godine poseti više desetina hiljada posetilaca.

i

Više o ponudi destinacije na:

www.dezela-celjska.si 27


> SMEŠTAJ

SMEŠTAJ U DEŽELI CELJSKOJ

28


U DUGINIM BOJAMA!

29


> SMEŠTAJ

BRASLOVČE KAFANA I PICERIJA FERLIČ  Spodnje Gorče 3, 3314 Braslovče T: +386 3 570 90 74; F: +386 3 705 91 79; E: ervin.ferlic@gmail.com; I: www.gostilna-ferlic.si • Broj soba: sobe: 5/2, apartman: 1 • Lokacija: Donja Savinjska dolina, uz put Braslovče – Gomilsko; GPS: N 46 16 810, E 15 02 178 • Ponuda: moderno opremljene prostorije, internet, spoljašnje dečje igralište, uređen parking, doručak uz doplatu • Aktivnosti: pešačenje, vožnja bicikla

CELJE HOTEL FARAON  Ljubljanska 39, 3000 Celje T: +386 3 428 71 00; E: hotel.faraon@siol.net; I: www.hotel-faraon.si • Broj soba: 30; Broj ležajeva: 72; Broj mesta u restoranima: 120, Faraon klub (30) • Lokacija: na obroncima gradskog parka, pored reke Savinje i gradskog kupališta • Ponuda: parking, posluženje u sobi, bežični internet, kazino • Aktivnosti: šetnje, kupanje na gradskom kupalištu, vožnja bicikla, poseta gradskim znamenitostima

HOTEL GRANDE  SUPERIOR Bežigrajska 7, 3000 Celje T: +386 3 425 51 00; E: hotelgrande.celje@siol.com; I: www.hotelgrande.si • Broj soba: 29 (jedno-, dvo- i trokrevetne + 2 iznadstandardne); Broj ležajeva: 48 • Lokacija: neposredna blizina sajmišta i šoping centara • Ponuda: noćenje sa doručkom, barokno opremljene sobe, besplatan internet, klima, iznajmljivanje bicikala

HOTEL ŠTORMAN  Mariborska 3, 3000 Celje T: +386 3 426 04 26; E: recepcija@storman.si; I: www.storman.si • Broj soba: 11/2 (standard), 5/2 (confort), 25/1 (standard), 3/1 (confort), 8 apartmana; Broj ležajeva: 76; Broj mesta u restoranima: zimska bašta (130), Engleska i Celjska soba (50 i 30) • Lokacija: centar grada Celje, u blizini železničke i autobuske stanice • Ponuda: noćenje sa doručkom, parking prostor, bežični internet, ponuda međunarodnih jela, masaža, sauna, manikir, pedikir • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla u okolini, poseta gradskim znamenitostima

KAFANA SA PRENOĆIŠTEM HOCHKRAUT  Tremerje 2, 3000 Celje, T: +386 3 427 91 00, +386 3 427 91 04; E: gostisce@hochkraut.com; I: www.hochkraut.com • Broj soba: 10; Broj ležajeva: 25; Broj mesta u restoranima: 2 trpezarije (25 i 50), zimska bašta (70), restoran (180)• Lokacija: Celje – Laško (3 km iz Celja) • Ponuda: masažne kade, sauna, pristup internetu, parking prostor • Aktivnosti: šetnje i izleti u okolinu, kupanje u obližnjoj banji

30


U DUGINIM BOJAMA!

HOTEL EVROPA  Krekov trg 4, 3000 Celje T: +386 3 426 90 00; E: info@hotel-evropa.si; I: www.hotel-evropa.si • Broj soba: 61, 1 luksuzni apartman • Kongresni kapaciteti: kongresna dvorana (80), kristalni salon (60), velika soba za sastanke (30), mala soba za sastanke (10) • Lokacija: centar grada Celje, blizina železničke stanice • Ponuda: cene obuhvataju noćenje sa doručkom, finsku saunu, neograničen pristup bežičnom internetu, parking uz hotel, životinje uz doplatu u izabranim sobama, 10% popusta na à la carte ponudu za hotelske goste • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla u okolini, poseta gradskim znamenitostima

HOTEL CELJSKA KOČA  Pečovnik 34, 3000 Celje T: +386 59 070 400, +386 41 718 274; E: info@celjska-koca.si; I: www.celjska-koca.si; • Broj soba: 14/2, 3/3, 1 apartman/4, 2 sobe sa zajedničkim ležajevima; Broj ležajeva: 74; Broj mesta u restoranu: 90 • Lokacija: izvan grada, u prirodi, (7 km iz Celja);• Ponuda: sauna, đakuzi, fitnes, masaže, noćenje sa doručkom, bobkart, skijanje • Aktivnosti: skijanje, šetnje, vožnja bicikla, izleti i pešačenje, šumski nastavni putevi u okolini

MCC HOSTEL Mariborska 2, 3000 Celje T: +386 3 490 87 40, +386 40 756 009 E: mcc.hostel@mc-celje.si; I: www.hostel-celje.si; • Broj soba: 5/2, 2/1, 4 višekrevetne; Broj ležajeva: 42; Seminarski prostori: dvorana (60), soba za sastanke (10), multimedijalna soba za predavanja (16), mala soba za predavanja (12) • Lokacija: centar grada u neposrednoj blizini autobuske i železničke stanice • Ponuda: tematske sobe, zajednički prostor sa kuhinjom, višenamenska dvorana, praonica, letnja bašta, pogodno za bicikliste, pristup internetu, besplatno iznajmljivanje bicikala, sportski park, organizacija dodatnih šsportskih aktivnosti (penjanje, zorbing, rafting …) • Aktivnosti: vožnja bicikla, šetnje, izleti, poseta gradskim znamenitostima

VILA SAVINJA  Breg 16, 3000 Celje T: +386 3 425 58 80 E: info@vila-savinja.si; I: www.vila-savinja.si • Broj soba/suite: 3 x luxury suite, SPA suite; Broj ležajeva: 11; Kongresni kapaciteti: soba za sastanke 30, protokolarna soba 15, showroom 20 • Lokacija: u neposrednoj blizini Kapucinskog manastira, pored gradskog parka, iznad reke Savinje • Ponuda: noćenje sa doručkom, dnevni odmor, venčanja, galerija, cafe bar Vila, pivoteka, bilijar soba, besplatni internet i parking • Aktivnosti: poseta gradskim znamenitostima i Starom gradu Celje

31


> SMEŠTAJ

AUTOKAMP CELJE Zadobrova 37, 3211 Škofja vas T: +386 41 726 516; E: branko@verdev.si; I: www.camping-celje.com • Lokacija: na obroncima grada; GPS: N: 46.262680 E: 15.298670 • Broj mesta: cca. 30 mesta • Ponuda: opremljeno za autodomove, struja, sanitarna infrastruktura • Aktivnosti: šetnje, poseta znamenitostima, izleti

DOBRNA SEOSKO GAZDINSTVO ŠUMEČNIK – GAZDINSTVO SA SMEŠTAJEM b b Strmec nad Dobrno 11, 3204 Dobrna T: +386 41 856 622 • Broj soba: 5/2+2; Broj ležajeva: 10+2; Broj mesta unutra: 60; Broj mesta vani: 40 • Lokacija: 6 km iz centra Dobrne; GPS: N 46, 715, E 15, 264 • Ponuda: sauna, kupanje u otvorenom bazenu, dečje igralište, pešačenje, vožnja bicikla, moguć pristup manjim autobusom, ribogojstvo • Aktivnosti: u okviru banjskog kompleksa mogućnost: tenis, stoni tenis, kupanje u pokrivenom bazenu, boćanje, lov, jahanje konja, dečje igralište, vožnja bicikla, sauna, pešačenje, kupanje u otvorenom bazenu

Dobje APARTMANI SALOBIR

KOZJANSKO GAZDINSTVO

Dobje pri Planini 5 C, 3224 Dobje pri Planini T: +386 3 748 70 02, +386 41 794 168 • Sobe: 4/2, 2/3 • Aktivnosti: šetnje, poseta znamenitostima, izleti

Ravno 13, 3324 Dobje pri Planini T: +386 3 579 90 04, +386 41 340 619; E: info@kozjanska-domacija.si • Sobe: 2/2, 2/3, 2 ležaja u pčelinjaku • Aktivnosti: šetnje, poseta znamenitostima, izleti

KOZJE MOTEL RIBNIK KOZJE  Robert Žučko, Zeleni gaj Kozje d.o.o, Kozje 50a, 3260 Kozje T: +386 3 809 03 40, +386 41 290 326; F: +386 3 580 11 20; E: robert.zucko@siol.net; I: www.motelribnik.si • Broj soba: 1/1, 1/4, 4/2, 4/3; Broj ležajeva: 25 • Lokacija: Kozje • Aktivnosti: pešačenje, vožnja bicikla, poseta znamenitostima

SLOVENAČKO-BAVARSKA KUĆA Kozjanski park, Podsreda 45, 3257 Podsreda (adresa lokacije objekta za smeštaj: Podsreda 36, 3257 Podsreda) T: +386 3 800 71 00; F: +386 3 800 71 08; E: kozjanski-park@kp.gov.si; I: www.kozjanski-park.si • Broj soba: app: 1/4, 1/2; Broj ležajeva: 6 • Lokacija: Podsreda

32


U DUGINIM BOJAMA!

LAŠKO APARTMANI CARPE DIEM  Jurij Križnik, Kidričeva 39, 3270 Laško T: +386 3 734 17 83, +386 31 859 640, +386 41 506 426; E: apartmaji-carpediem@t-1.si; I: www.apartmaji-carpediem.si • Broj soba: 1/2+2 1/4, 1/6; Broj ležajeva: 14 • Lokacija: centar Laško • Ponuda: opremljeni po načelima Feng Shui, klima, parking • Aktivnosti: posebno uređen vrt, kamin, trambolina, stoni tenis, plivanje u Thermani Laško, pešačenje, vožnja bicikla, poseta znamenitostima, ribolov

APARTMAN POD GAMSOM  Paneče 48 a, 3273 Jurklošter T: +386 41 753 593; E: magda.gucek@siol.net; I: www.freeweb.siol.net/gueckm • Broj soba: apartman 1/2 – 4; Broj ležajeva: 4 • Lokacija: na relaciji Rimske Toplice – Jurklošter, 9,5 km od Rimskih Toplica • Ponuda: dozvoljeno za životinje bez doplate • Aktivnosti: pešačenje, lov, ribolov, poseta kulturnim i prirodnim znamenitostima

APARTMANI VENO  Jagoče 2c, 3270 Laško T: +386 3 898 57 81, +386 3 427 00 46, +386 31 625 561; F: +386 3 898 57 81; E: info@apartmaji-veno.si; I: www.apartmaji-veno.si • Broj soba: apartmani: 4/2 + 2, 1/2 +1 • Lokacija: naselje Jagoče; GPS: N 46 09 591, E 15 14 131 • Ponuda: dozvole za ribolov, roštilj u bašti, vožnja bicikla • Aktivnosti: kupanje Thermana Laško, pešačenje, trčanje, vožnja bicikla, izleti

VILA AINA  Ekotur d.o.o., Vesenjak Andreja, Jagoče 3d, 3270 Laško T: +386 30 642 765; F: +386 59 227 653; E: info@vila-aina.com; I: www.vila-aina.com • Broj soba: apartman 1/2, 3/2+2 ili 4+2, 2 suita; Sobe: 7/2; Broj ležajeva: 38 • Lokacija: naselje Jagoče, 1 km iz Laškog • Ponuda: wellness, prostor za piknik sa letnjom kuhinjom, parking, životinje uz doplatu, mogućnost dnevnog odmora, doručak uz doplatu • Aktivnosti: jahanje, kupanje, skijanje, padobransko jedrenje, planinarenje, vožnja bicikla, pecanje, pešačenje, ponuda Thermane Laško, poseta znamenitostima

PANSION VILA MONET  Penzion Pago, d.o.o., Nataša Padežnik, Savinjsko nabrežje 4, 3270 Laško T: +386 82 050 751, +386 41 435 902; E: info@vilamonet.si; I: www.vilamonet.si • Broj ležajeva:16 • Lokacija: centar mesta Laško • Ponuda: francuski ležajevi, internet, sopstveni parking • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, poseta znamenitostima, ponuda Thermane Laško, pešačenje, planinarenje

33


> SMEŠTAJ

PANSION VITAPARK 3cam d.o.o., Zdraviliška 22, 3270 Laško T: +386 3 573 16 10; E: info@vitapark.si; I: www.vitapark.si • Broj soba: 4/2, 3/4, 1/6; Broj ležajeva: 26; Broj mesta u restoranima: 25; Mesta letnja bašta: 50 • Lokacija: Laško • Ponuda: dostupno invalidima, internet, iznajmljivanje teniskog terena, prostor za piknike, iznajmljivanje bicikala, štapova za pešačenje, dečje igralište, Baita (145 godina), 2 teniska terena • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, poseta znamenitostima, kupanje, wellness, tenis, pešačenje

AQUAROMA, AGM NEMEC D.O.O. Maja Gerčer, Toplice 2, 3272 Rimske Toplice T: +386 3 573 68 50; E: bazen@aquaroma.si; I: www.aquaroma.si • Broj soba: jedno- i dvokrevetne sobe; Broj ležajeva: 48; Broj mesta u restoranima: 100; Seminarska dvorana: 120 • Lokacija: Rimske Toplice • Ponuda: i dvojne sobe, bazen • Aktivnosti: plivanje, šetnje, izleti biciklom, nordijsko hodanje, odbojka na pesku, boćanje, rusko kuglanje

KAFANA ČATER Marija Gradec 34, 3270 Laško T: +386 3 734 06 80, +386 41 722 682; E: gostisce.cater@siol.net; I: www.gostisce-cater.si • Broj soba: 6; Broj mesta u restoranima: 100, 130 (letnja bašta) • Lokacija: Marija Gradec, 1 km iz centra mesta Laško (N: 46,1447, E: 15,2427) • Ponuda: parking prostor (i za avtobuse), travnjak sa vrtom, dečje igralište, mini košarkaški teren, stilski opremljene sobe, domaća hrana. • Aktivnosti: pešačenje, vožnja bicikla, izleti i poseta znamenitostima

TURISTIČKO SEOSKO DOMAĆINSTVO KOZMUS b b b Milena Kozmus, Paneče 3, 3273 Jurklošter T/F: +386 3 573 50 34, +386 31 567 994; E: milena.kozmus@gmail.com; I: www.tkkozmus.com • Broj soba: 1 apartman/4; Broj ležajeva: 4 • Lokacija: mesto Paneče, 16 km iz Laškog • Ponuda: apartman u odvojenoj kući, mogućnost posete bašti bilja i upoznavanje bilja, degustacija i kupovina biljnog čaja putujućeg monaha • Aktivnosti: jahanje konja, vožnja fijakerom, pešačenje, vožnja bicikla, poseta Kartuziji Jurklošter, ponuda Thermane Laško i Rimskih termi

TURISTIČKO SEOSKO GAZDINSTVO NEMEC b b b Jerica Nemec, Sedraž 3, 3270 Laško T: +386 3 573 65 49, +386 41 218 743; E: turisticna.kmetija.nemec@hotmail.com • Broj soba: 4 dvokrevetne i 2 četvorokrevetne sobe; Broj ležajeva: 16 • Lokacija: iznad sela Sedraž • Ponuda: domaći specijaliteti • Aktivnosti: šetnje, izleti vožnja bicikla, plivanje u obližnjoj banji

34


U DUGINIM BOJAMA!

TURSTIČKO SEOSKO GAZDINSTVO PIRC  Katarina Pražnikar, Lahomšek 1, 3270 Laško T: +386 3 573 14 55, +386 31 704 930; E: katarina_praznikar@t-2.net; I: www.kmetijapirc.com • Broj soba: 1/4 + 4, 2/2 + 4; Broj ležajeva: 16 • Lokacija: zaseok Lahomšek • Ponuda: saune, prostor za piknik, dečje igralište • Aktivnosti: košarka, stoni tenis, streličarstvo, šetnje, vožnja bicikla, pecanje, mušičarenje, poseta znamenitostima, kupanje u obližnjoj banji

PLANINARSKI DOM NA ŠMOHORJU (781 m) Šmohor 9, 3270 Laško T: +386 3 573 32 70, +386 31 287 340 • Radno vreme: svaki dan od 7:00 do 21:00; ponedeljkom zatvoreno • Broj ležajeva: 27 ležajeva u sobama, 11 u zajedničkim ležajevima • Aktivnosti: pešačenje, vožnja bicikla, izleti i poseta znamenitostima

KOLIBA NA KOPITNIKU (865 m) Gore 14, 1431 Dol pri Hrastniku T: +386 31 268 971; E: elvira.milosavljevic@gmail.com • Radno vreme: otvoreno praznicima, subotom i nedeljom (letnje vreme: subota od 9.00 do 22.00, nedelja od 8.00 do 18.00, zimsko vreme: subota od 9.00 do 22.00, nedelja od 8.00 do 16.00). • Broj ležajeva: 20 ležajeva u sobama, 15 u zajedničkim ležajevima • Aktivnosti: pešačenje

PODČETRTEK HOTEL JASMIN Zdraviliška cesta 7, 3254 Podčetrtek T: +386 3 812 05 00, +386 41 684 330; E: hotel@jasmin.si; I: www.jasmin.si • Broj soba: 3/3, 1/1, 16/2; Broj ležajeva: 42+5 • Lokacija: u neposrednoj blizini termalnog kompleksa Aqualuna • Ponuda: letnja bašta, prostor za bicikle i mnogo otvorenih površina za razne aktivnosti, dečje igralište, restoran • Aktivnosti: kupanje u termalnim bazenima, šetnje, vožnja bicikla, golf

APARTHOTEL BARBARA  Alonso d.o.o., Barbara Oštir Kežman, Zdraviliška cesta 27 a, 3254 Podčetrtek T: +386 8 205 24 40, +386 51 341 319; E: info@aparthotel-barbara.si; I: www.aparthotel-barbara.si • Broj soba: app: 2/2, 2/3, 3/4 3/5; soba: 1/2; Broj ležajeva: 39; Broj mesta u restoranima: 120 • Lokacija: Podčetrtek • Ponuda: wellness sa saunom i đakuzijem, picerija • Aktivnosti: izleti, šetnje, vožnja bicikla • Ponuda: ponuda u Termama Olimia i Aqualuna, poseta znamenitostima

35


> SMEŠTAJ

APARTMANI ARZENŠEK  Cesta na Grad 11, 3254 Podčetrtek T: +386 3 581 39 25, +386 41 667 473; E: arzensek.anze@siol.net • Broj soba: app: 2/4; Broj ležajeva: 8 • Lokacija: 2 km od Terma Olimia, 0,8 km od Aqualune • Ponuda: moderno opremljeni apartmani • Aktivnosti: izleti, šetnje, vožnja bicikla, ponuda u Termama Olimia i Aqualuna, poseta znamenitostima

APARTMAN DIRNBEK Sveta Ema 42, 3253 Pristava pri Mestinju T: +386 31 615 156; E: anton.dirnbek@amis.net • Broj soba: apartmani 1/4; Broj ležajeva: 4 • Lokacija: 2 km od Termi Olimia i 0,8 km od Aqualune • Ponuda: roštilj u bašti, svi pristupi bez stepenica • Aktivnosti: izleti, šetnje, vožnja bicikla ponuda u Termama Olimia i Aqualuna, poseta znamenitostima

APARTMAN I SOBE HELENA KOCJANČIČ  Helena Kocjančič, Sodna vas 25, 3254 Pristava pri Mestinji T: +386 3 582 35 89, +386 41 756 424; E: apartmaji.kocjancic@siol.net; I: www.apartmaji-kocjancic.si • Broj soba: apartmani: 2/4, 1/2, 1/5; sobe 3/2; Broj ležajeva: 21 • Lokacija: Sodna vas • Ponuda: dodatni ležajevi, otvoreni bazen, četiri zajedničke prostorije • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, poseta znamenitostima u blizini

APARTMAN LARA  Ivan Planko, Cmereška gorca 12a, 3253 Pristava pri Mestinju T: +386 31 479 395; E: planko.ivan.apartma@gmail.com; I: www.apartma-lara.com Broj soba: apartman 1/4; Broj ležajeva: 4 • Lokacija: Pristava, u blizini Slivniškog jezera • Ponuda: bašta sa roštiljem, prostor za odlaganje bicikala, bežični internet • Aktivnosti: šetnje, izleti, vožnja bicikla

APARTMAN SEBA  Silva Grobelnik, Trška cesta 47, 3254 Podčetrtek T: +386 3 582 92 87, +386 41 794 105; E: sebastjan.grobelnik@siol.net • Broj soba: 1/3, apartman: 1/4; Broj ležajeva: 7 • Lokacija: Podčetrtek, 1 km od Terma Olimia; GPS: N 46, 546, E 15, 977 • Ponuda: iznajmljivanje bicikala, kamin u bašti • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, ponuda Termi Olimia

36


U DUGINIM BOJAMA!

APARTMANI SOLE  Zdraviliška c. 12, 3254 Podčetrtek T: +386 31 888 500; E: info@sole.tc; I: www.sole.tc • Broj soba: app: 2/4, 1/6; Broj ležajeva: 14 • Lokacija: 0 km od Terma Olimia; GPS: N 46, 45, E 15, 741 • Ponuda: mogućnost povoljne kupovine ulaznica za kupanje i saunu, parking, iznajmljivanje bicikala, blizina golf terena, gril • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, ponuda Terma Olimia

KAVANA OLIMJE  Olimje 79, 3254 Podčetrtek T: +386 3 812 12 00; E: info@haler-sp.si; I: www.haler-sp.si • Broj soba: 5/2; Broj ležajeva: 10 • Lokacija: u neposrednoj blizini manastira Olimje • Radno vreme: letnja sezona • Ponuda: bilijar, stoni fudbal • Aktivnosti: šetnje, izleti, vožnja bicikla, ponuda u Termama Olimia i Aqualuna, poseta znamenitostima

KAFANA SA PRENOĆIŠTEM CIRIL – YH PODČETRTEK s.p. / Martina Rožanc Blatnik, Zdraviliška 10, 3254 Podčetrtek T: +386 3 582 91 09; E: gostisce.ciril@siol.net; I: www.ciril-youthhostel-bc.si • Broj soba: 1/4, 2/3, 5/2, 2/1; Broj ležajeva: 22; Broj mesta u restoranima: pansionski restoran (50), à la carte restoran (60), otvorena terasa (80) • Lokacija: Podčetrtek, 700 m od Terma Olimia; GPS: N 46,654, E 15,026 • Ponuda: veliki parking • Aktivnosti: vožnja bicikla, pešačenje, golf, vožnja balonom, jahanje, ribolov, plivanje u Aquaparku

KAFANA SA PRENOĆIŠTEM JELENOV GREBEN  Borut Ježovnik s.p., Olimje 90, 3254 Podčetrtek T: +386 3 582 90 46, +386 3 582 94 12; E: jelenov.greben@siol.net; I: www.jelenov-greben.si • Broj soba: app: 4/4, Sobe: 12/2; Broj ležajeva: 40 • Lokacija: Olimje, u neposrednoj blizini manastira; Broj mesta u restoranima: 350 u dva objekta • Ponuda: jelenji specijaliteti i specijaliteti od pečuraka, moguće iznajmljivanje apartmana, bicikli, letenje balonom, organizacija seminara, iznajmljivanje piknik prostora, sportski tereni • Aktivnosti: vožnja biciklom, vožnja balonom, izleti i pešačenje

TURISTIČKO SEOSKO DOMAĆINSTVO SA SMEŠTAJEM MRAZ b b Olimje 19, 3254 Podčetrtek T: +386 3 582 90 91, +386 31 515 836 • Broj soba: 3/2, 2/3; Broj ležajeva: 12 • Lokacija: Olimje, uz vinski turistički put Virštajn – Kozjansko • Ponuda: doručak • Aktivnosti: šetnje, izleti, poseta obližnjim znamenitostima

37


> SMEŠTAJ

TURISTIČKO SEOSKO GAZDINSTVO VELBANA GORCA b b b Gostinca 18, 3261 Lesično T: +386 3 580 55 40, +386 41 550 366; E: velbana.gorca@volja.net; I: www.turizem-podcetrtek.si • Broj soba: app: 1/8, Sobe: 2/2; Broj ležajeva: 12; Broj mesta u restoranima: 60 • Lokacija: u blizini mesta Kozje, uz Šmarsko – virštanjski vinski put; GPS: N 46,333, E 15,364 • Ponuda: pokriveni parking, parking za helikoptere, prodaja vina i buteljki, kuvana jela po prethodnoj najavi, dozvoljeno za pse i mačke • Aktivnosti: skijanje, dečje igralište, pešačenje, vožnja bicikla; u blizini: tenis, lov, skijanje, jahanje, golf, sauna, pešačenje, kupanje u otvorenom bazenu, poseta Pilštajnu, zamku Podsreda, manastiru Olimje

DOMAĆINSTVO AMON  Olimje 24, 3254 Podčetrtek T: +386 3 818 24 80; E: info@amon.si; I: www.amon.si • Broj soba: app: 1/4 Sobe: 14/2; Broj ležajeva: 32 • Lokacija: Olimje, 4 km od Terma Olimia • Ponuda: golf, vinarstvo, venčanja, degustacije, prostor za autodomove, iznajmljivanje bicikala, mala prodavnica, masaža, koferencijski prostori • Aktivnosti: šetnje, pešačenje, kupanje u Termama, vožnja bicikla

DOMAĆINSTVO HALER  Martin Hohnjec s.p., Olimje 6, 3254 Podčetrtek T: +386 3 812 12 00; E: info@haler-sp.si; I: www.haler-sp.si • Broj soba: 8/2, apartmani: 4/4, 2/6; Broj ležajeva: 44; Broj mesta u restoranima: 160, pokrivena terasa (50) • Lokacija: Olimje; GPS: N 46°8’44”, E 15°34’33” • Ponuda: dve sobe opremljene za potrebe invalida, bazen, sauna, sopstvena pivara, prodaja domaćeg piva, degustacija, iznajmljivanje bicikala, sportski teren, dečje igralište, piknik prostor • Aktivnosti: poseta pivari, kupanje, vožnja bicikla, šetnje, poseta znamenitostima

DOMAĆINSTVO MLAKER  Trška c. 98, 3254 Podčetrtek T: +386 3 810 92 10, +386 51 381 079; E: igor.mlaker@amis.net; I: www.i-t.si • Broj soba: 1/4, 2/2+1; Broj ležajeva: 10 • Lokacija: Podčetrtek • Ponuda: mogućnost pripreme doručka, korišćenje bašte i piknik prostora • Aktivnosti: šetnje, pešačenje, kupanje u Termama, biciklizam

DOMAĆINSTVO STIPLOŠEK – JOŽETOV GRIČ b b b Tanja Boršič, Sela 27, 3254 Podčetrtek T: +386 3 580 55 21, +386 41 720 506; E: jozetov-gric@volja.net • Broj soba: apartman 1/5, sobe 1/2+1; Broj ležajeva: 7+1 • Lokacija: virštanjske gorice, zaseok Sela, 7 km od Terma Olimia; GPS: N 46, 3, E 15, 752 • Ponuda: ponuda obližnjih Terma Olimia, pečenje rakije i prodaja domaće rakije, domaća hrana, domaće vino • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla

38


U DUGINIM BOJAMA!

POLZELA PLANINARSKI DOM NA GORI OLJKI  Uroš Možina, Dobrič (Ločica ob Savinji 85a), 3313 Polzela T: +386 3 541 77 34, +386 41 790 618 • Broj soba: 9 višekrevetnih soba; Broj ležajeva: 50 (zajednički ležajevi); Broj mesta u restoranima: 150 • Lokacija: Gora Oljka kod Polzele; Nadmorska visina: 734 m; Pešice: dobro obeležen, povremeno prilično strm put. Automobilom: 2 km ispod vrha asfaltirani put prelazi u dobro nabijen makadamski put • Ponuda: topla i hladna voda, grejani prostori, restoran • Aktivnosti: izlet, barokna crkva sa dva zvonika, izleti u okolinu i do drugih baza

PREBOLD GSH D.O.O. (HOTEL PREBOLD)  Graščinska ul. 9, 3312 Prebold T: +386 3 703 40 60; F: +386 3 703 40 64; E: info@garnisporthotel.com; I: www.garnisporthotel.com • Broj soba: 24/2, 4/1, 1 lux apartman (4); Broj ležajeva: 56; Dvorane: 32+ • Lokacija: Prebold • Ponuda: wellness, umetnička galerija, antropološko savetovanje • Aktivnosti: poseta znamenitostima, izleti, pešačenje

KAMP DOLINA  Petra Vozlič Lesjak, Dolenja vas 147, 3312 Prebold T: +386 3 572 43 78, +386 41 790 590; E: camp@dolina.si; I: www.dolina.si • Broj soba: 2 apartmana i 4 sobe, prostor za šator; Broj ležajeva: 18; Površina: 2 ha; Br. mesta: 50 / br. lica: 150 • Lokacija: Prebold; GPS: N 46°14’26”, E 15°5’17” • Ponuda: bazen, topla voda, sauna, parking, baštenski roštilj, iznajmljivanje bicikala, motora, dečje igralište, dozvoljeno za domaće životinje, moguće peglanje i pranje veša • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, poseta pećini Pekel i Rimkoj nekropoli u Šempetru, poseta znamenitostima, izleti

KAMP PARK  Darja Povše s.p., Latkova vas 227, 3312 Prebold T: +386 599 25 306, +386 41 472 496; E: info@campingpark.si; I: www.campingpark.si • Broj soba: 3/2, /4, 30 – 40 šatora; Površina: 0,4 ha. Broj mesta: 30 – 40; Broj osoba: 80 – 100 • Lokacija: Prebold, uz reku Savinju; GPS: N 46°14’26”, E 15°5’17” • Aktivnosti: izleti, vožnja bicikla, poseta znamenitostima u okolini, poseta pećini Pekel i Rimskoj nekropoli u Šempeteru, pecanje, tenis

DOM ISPOD REŠKE PLANINE PD PREBOLD Janez Zagožen (Stanislav Pišek), Hmeljarska c. 3, p.p.38, 3212 Prebold T: +386 3 572 47 23, +386 3 572 49 83, +386 41 783 391 (Stane Pišek) Broj ležajeva: 30 • Lokacija: južna padina Reške planine; Nadmorska visina: 664 m; GPS: N 46, 0627°, E 15, 6411° • Aktivnosti: crkva Sv. Marije, put na Rešku planinu, izleti

39


> SMEŠTAJ

ROGAŠKA SLATINA GRAND HOTEL DONAT SUPERIOR  Zdraviliški trg 10, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 811 30 00; E: info@ghdonat.com; I: www.ghdonat.com • Broj soba: 167 soba; Broj ležajeva: 267 stalnih ležajeva, 55 dodatnih ležajeva • Ponuda: Wellness, à la carte restoran, restoran Apolonia, Pegasus bar, kavana i poslastičarnica, zatvoreni i otvoreni bazen, Casino Fontana, fitnes centar, Kozmetički salon Afrodita, Beauty center Afrodita, kongresna dvorana, …

GRAND HOTEL ROGAŠKA SUPERIOR  Terma SPA d.d., Zdraviliški trg 12, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 811 20 00; E: marketing@terme-rogaska.si; I: www.terme-rogaska.si • Broj soba: 81 • Broj ležajeva: 151 ležaj, 12 dodatnih ležajeva • Ponuda: plavi restoran, kavana i poslastičarnica, Wellness i spa centar Vis Vita, Eliksir bar, fitnes centar, besplatno kupanje u Rogaškoj rivijeri, Kristalna dvorana, kongresna dvorana, Muzička dvorana, …

HOTEL ALEKSANDER  Zdraviliški trg 3, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 812 28 00; E: reception@hotel-aleksander.com; I: www.hotel-aleksander.com • Broj soba: 20; Broj ležajeva: 52 • Lokacija: Rogaška Slatina • Ponuda: Wellness, à la carte restoran, Lobby bar, Salon bar, koferencijski prostori, ... • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, poseta znamenitostima, izleti

HOTEL SLATINA  Celjska cesta 6, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 818 41 00; E: hotel.slatina@rogaska-medical.com; I: www.hotelslatina.com • Broj soba: 62; Broj ležajeva: 127 • Ponuda: restoran sa dijetalnom ishranom, odeljenje za rehabilitaciju i negu, bar, zatvoreni bazen, sauna, …

40


U DUGINIM BOJAMA!

HOTEL SLOVENIJA  Celjska cesta 1, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 811 50 00; E: marketing@terme-rogaska.si; I: www.terme-rogaska.si • Ponuda: 65 soba, 120 ležajeva, 5 dodatnih ležajeva, restoran, bar, fitnes centar, whirpool, sauna, masažno-kozmetički salon Marine Spa centar, besplatno kupanje u Rogaškoj rivijeri

HOTEL STROSSMAYER  Terma SPA d.d., Zdraviliški trg 12, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 811 20 00; E: marketing@terme-rogaska.si; I: www.terme-rogaska.si • Broj soba: 75 • Broj ležajeva: 118 ležajeva, 3 dodatna ležaja • Ponuda: plavi restoran, kavana i poslastičarnica, Wellness i spa centar Vis Vita, Eliksir bar, fitnes centar, besplatno kupanje u Rogaškoj rivijeri, Kristalna dvorana, kongresna dvorana, Muzička dvorana, …

HOTEL STYRIA  Terma SPA d.d., Zdraviliški trg 12, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 811 20 00; E: marketing@terme-rogaska.si, I: www.terme-rogaska.si • Broj soba: 46 soba; Broj ležajeva: 92 • Ponuda: plavi restoran, kavana i poslastičarnica, Wellness i spa centar Vis Vita, Eliksir bar, fitnes centar, besplatno kupanje u Rogaškoj rivijeri, Kristalna dvorana, kongresna dvorana, Muzička dvorana, …

PARK HOTEL ROGAŠKA  Zdraviliški trg 7, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 819 23 85; E: info@oranzno-poletje.com; I: www.oranzno-poletje.com • Broj soba: APP: 1/2-4 • Lokacija: Rogaška Slatina • Aktivnosti: poseta znamenitostima, izleti, pešačenje

41


> ACCOMMODATION

MINI MOTEL MIJOŠEK  Celjska cesta 36 a, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 581 36 52, +386 41 386 510; E: motel.mijosek@siol.net; I: www.mijosek.com • Broj soba: 19; Broj ležajeva: 30 • Lokacija: Rogaška Slatina • Aktivnosti: poseta znamenitostima, izleti, pešačenje

APARTMAN HERČEK MARIJA  Marija Herček, Strma cesta 7, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 581 66 03, +386 41 410 717; E: marija.hercek@gmail.com; I: www.apartma-hercek.si • Broj soba: apartman: 1/2, 1/3, 1/4, 1/5, H6, H8, 1-, 2- i 3- krevetne sobe; Broj ležajeva: 6 • Lokacija: Rogaška Slatina, 300 – 400 m od banje i terma Rogaška Slatina • Ponuda: terasa, pristup internetu, parking, bazen uz doplatu, životinje dozvoljene, doručak uz doplatu • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, plivanje, poseta znamenitostima

APARTMAN LJUBLJANSKI DOM  Zdraviliški trg 2, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 819 23 85; E: info@oranzno-poletje.com; I: www.oranzno-poletje.com • Broj soba: app: 1/2-4 • Lokacija: Rogaška Slatina • Aktivnosti: poseta znamenitostima, izleti, pešačenje

APARTMAN LJUBLJANSKI DOM  Zdraviliški trg 2, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 811 20 00; E: marketing@terme-rogaska.si; I: www.terme-rogaska.si • Broj soba: app: 4; Broj ležajeva: 12 • Lokacija: Rogaška Slatina • Aktivnosti: poseta znamenitostima, izleti, pešačenje

APARTMANI PAK  Vera Pak, Mladinska ul. 3, 3250 Rogaška Slatina T: +386 41 242 766; E: vera.pak@gmail.com; I: www.apartma-pak.si • Broj soba: apartman: 1/2–4, 1/4, 1/2, kuća za odmor: 2–8 osoba; Broj ležajeva: 14 • Lokacija: apartmani: Rogaška Slatina, 500 m. od banjskog centra; kuća za odmor: 7 km iz Rogaške Slatine • Ponuda: odvojen ulaz, odgovarajuće za decu, animacija Banje Rogaška Slatina • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, izleti, poseta znamenitostima

42


U DUGINIM BOJAMA!

APARTMAN UNGAR ZORE  Majda Ungar, Stritarjeva ul. 3, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 581 33 19, +386 31 498 675; E: majda.ungar@guest.arnes.si • Broj soba: apartman: 1/5+1, 1/2, soba: 1/2; Broj ležajeva: 10 • Lokacija: Rogaška Slatina • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, poseta znamenitostima, izleti

APARTMANI VITA  Spodnje Sečovo 33, 3250 Rogaška Slatina T: +386 41 364 167; E: info@vitaingrid.com; I: www.vitaingrid.com • Broj soba: APP. 1/2-3, 1/4-5 • Lokacija: Rogaška Slatina • Ponuda: masaže, relaksacione terapije • Aktivnosti: poseta znamenitostima, izleti, pešačenje

VILA COSMOPOLITAN B&B  Rjavica 29, 3250 Rogaška Slatina T: +386 31 774 266; E: renidol@gmail.com • Broj soba: app: 1/6; Broj ležajeva: 6 • Lokacija: Rogaška Slatina • Ponuda: Ponuda masaže u kući • Aktivnosti: poseta znamenitostima, izleti, pešačenje

VILA GOLF – AGENCIJA FLUCHER  Celjska cesta 8, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 819 02 00; E: agencija@flucher.si; I: www.flucher.si • Broj soba: APP: 2/4-6 • Lokacija: Rogaška Slatina • Ponuda: 2 x apartman (4-6 os.), objekat odgovarajući za invalide • Aktivnosti: poseta znamenitostima, izleti, pešačenje

VILA GOLF – WELLNESS CENTAR PATRICIA  Celjska cesta 8, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 581 65 24; E: patricia@wellness-center.si; I: www.wellness-center.si • Broj soba: APP: 2/4-6; Broj ležajeva: 8 +2 • Lokacija: Rogaška Slatina • Ponuda: wellness, objekat odgovarajući za invalide • Aktivnosti: poseta znamenitostima, izleti, pešačenje

43


> SMEŠTAJ

VILA ZLATOROG  Ul. XIV. divizije 22, 3250 Rogaška Slatina T: +386 41 639 770; E: milena.kosi@siol.net • Broj soba: app: 1/7+1, 2/2, 2/1+4; Broj ležajeva: 14 • Lokacija: Rogaška Slatina • Ponuda: roštilj u bašti, parking, kuhinja, dozvoljeno za životinje, posebnost vile je kulturni spomenik • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, izleti, poseta znamenitostima

KUĆA KORAŽIJA  Ivanov hrib 10, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 581 37 89, +386 51 847 848; E: apartma.korazija@gmail.com; I: www.haus-korazija.de • Broj soba: 2/2, 1/1, app: 1 • Aktivnosti: poseta znamenitostima, izleti, pešačenje

TURISTIČKO SEOSKO GAZDINSTVO MARJANCA b b b David Černogoj, Sp. Kostrivnica 5, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 581 42 64, +386 40 625 705; E: info@tk-marjanca.net; I: www.tk-marjanca.net • Broj soba: studio za 2 osobe, Sobe: 8, apartman: 1/3; Broj ležajeva: 19 • Lokacija: Kostrivnica • Ponuda: odgovarajuće za decu, životinje u domaćinstvu, wellness, noćenje sa doručkom • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, pešačenje

NOĆENJA ANGELINA  Topole 17 a, 3250 Rogaška Slatina T: +386 82 051 950, +386 51 346 872; E: info@n-angelina.si; I: www.n-angelina.si • Broj soba: 12 soba; Broj ležajeva: 24 • Lokacija: Rogaška Slatina • Ponuda: wellness, poseta orguljarstvu, vinoteka • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, izleti, poseta znamenitostima

SOBE KVESIĆ  Šlandrova 44, 3250 Rogaška Slatina T: +386 3 581 38 18, +386 41 263 538; E: zlatko@kvesic.com; I: www.rogaska-slatina.com • Broj soba: 2/2; Broj ležajeva: 4 • Lokacija: Rogaška Slatina • Aktivnosti: poseta znamenitostima, izleti, pešačenje

44


U DUGINIM BOJAMA!

SOBE NATALIJA PISEK – HREPEVNIK  Prešernova 23, 3250 Rogaška Slatina T: +386 31 890 610; E: natalija@s5.net • Broj soba: app: 1/4–6; Broj ležajeva: 4+2 • Lokacija: Rogaška Slatina • Aktivnosti: poseta znamenitostima, izleti, pešačenje

DOM ZA ODMOR ROGAŠKA  Ulica XIV. divizije 14, 3250 Rogaška Slatina T: +386 5 6607 400, +386 5 660 70 00; E: rezervacije@hotel-delfin.si • Broj soba: 13/2; Broj ležajeva: 26 • Lokacija: centar Rogaške Slatine • Aktivnosti: poseta znamenitostima, izleti, pešačenje

PLANINARSKI DOM NA BOČU Bojan Kamenšek s.p., Drevenik 7, 3241 Podplat T: +386 3 582 46 17; E: kamensek.b@hotmail.com • Broj soba: zajednički ležajevi (2) – 47 + 7 pomoćnih, u sobama (8) – 15; Broj ležajeva: 70; Broj mesta u restoranima: 100; Soba za sastanke: 30 • Lokacija: Boč; Nadmorska visina: 657 m • Ponuda: koliba III. kategorije, sobe sa 70 ležajeva, centralno grejanje, tekuća voda, telefon, otvoreno svaki dan • Aktivnosti: izleti, pešačenje

KUĆA ZA ODMOR LARA  Pod Bellevujem 29, 3250 Rogaška Slatina T: +386 41 613 769; E: botis@siol.com; I: www.rogaska-apartma.si • Broj soba: APP: 1/4-8 • Lokacija: Rogaška Slatina • Ponuda: iznajmljivanje sportske opreme • Aktivnosti: poseta znamenitostima, izleti, pešačenje

45


> SMEŠTAJ

ROGATEC VILA DONA Stanko Krivec, Donačka Gora 4b, 3252 Rogatec T: +386 3 810 71 10, +386 41 655 185, +386 41 758 091; F: +386 3 810 71 11; E: info@villadona.si • Broj soba: app: 1/4, 2/2; Broj ležajeva: 8 • Lokacija: Rogatec • Ponuda: parking, moderno opremljeni apartmani sa centralnim grejanjem, zajedničkom terasom, pristup internetu • Aktivnosti: pešačenje, poseta znamenitostima, izleti

KAFANA SA PRENOĆIŠTEM JUTRIŠA  Marjan Jutriša, Marka d.o.o., Ceste 80, 3252 Rogatec T: +386 3 528 70 70, +386 41 419 713; F: +386 3 582 79 66; E: info@gostisce-jutrisa.si • Broj soba: app: 1/4, Sobe: 6/1, 3/3; Broj ležajeva: 23 • Lokacija: Rogatec • Ponuda: novo opremljene sobe • Aktivnosti: šetnje, poseta znamenitostima, izleti

RUDIJEV DOM NA DONAČKOJ GORI Gostinstvo Zvonimir Blažun s.p Donačka Gora 37A, 3252 Rogatec T: +386 3 527 79 79, +386 31 344 640, +386 31 384 621 • Broj ležajeva: 22 • Lokacija: Donačka gora • Ponuda: zajedničko korišćenje kupatila • Aktivnosti: izleti, pešačenje, poseta znamenitostima

slovenske konjice APARTMANSKA KUĆA – VINOGRADARSKI DVORAC ŠKALCE Zlati grič d.o.o., Škalce 80, 3210 Slovenske Konjice T: +386 3 758 03 76; F: +386 3 758 03 80; E: marketing@zlati-gric.si • Broj soba: apartmani: 2/4, 1/2 • Lokacija: Škalce • Ponuda: mogućnost dnevnog odmora do 6 sati, golf • Aktivnosti: znamenitosti, Žička kartuzija, muzeji, poseta vinskom podrumu Zlati grič

PANSION KRAČUN  Benjamin Kračun, Slomškova ulica 6, 3215 Loče T: +386 3 759 06 07, +386 51 330 511; E: info@kracun.si; I: www.penzion-kracun.si • Broj soba: 12/2; Broj ležajeva: 24; Broj mesta u restoranima: 110 Seminarski prostori: velika seminarska soba (90), soba za sastanke (30) • Lokacija: Loče • Ponuda: moguć pristup za invalide, wellness • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, izleti, poseta znamenitostima, Žička kartuzija, muzeji

46


U DUGINIM BOJAMA!

KAFANA SA PRENOĆIŠTEM POD OREHI  Kraberk 9, 3215 Loče T: +386 3 759 25 50, +386 31 850 629, +386 41 220 403; E: podorehi@siol.net, info@podorehi.si; I: www.podorehi.si • Broj soba: 2/2; Broj ležajeva: 4 + dodatni; Broj mesta u restoranima: 10 + 20 + 40 • Lokacija: Kraberk • Ponuda: sauna, đakuzi, besplatan bežični pristup internetu, roštilj na terasi, jela po porudžbini, ketering, prostor za zabavu, slovenačka narodna kuhinja, specijalitet kuće – pastrmke • Aktivnosti: posete znamenitostima – Žička kartuzija, muzeji, skijanje na Rogli, šetnje, izleti, pešačenje

KAFANA SA PRENOĆIŠTEM ULIPI Zeče 35, 3210 Slovenske Konjice T: +386 3 752 06 16; E: gostisce@ulipi.com; I: www.ulipi.com • Sobe: 7/2, 10/3; Broj ležajeva: 50; Broj mesta u restoranima: 200 + 70 • Lokacija: Slovenske Konjice • Ponuda: restoran, vrt, parking, igraonica • Aktivnosti: šetnje, izleti, pešačenje, skijanje (Rogla)

KAFANA SA PRENOĆIŠTEM WI-KING  Peter Leskovar s.p., Tovarniška c. 10, 3210 Slovenske Konjice T: +386 3 757 25 82, +386 3 757 25 80; F: +386 3 757 25 84; E: wi.king@siol.net; I: www.wi-king.com • Broj soba: sobe: 2/2, 2/2+2; apartman: 1/4, Broj ležajeva: 24 • Lokacija: Slovenske Konjice • Ponuda: lift, prostor za piknik, odlagalište za skije, parking, igre • Aktivnosti: šetnje, izleti, pešačenje, skijanje (Rogla)

ŠENTJUR PE HOTEL ŽONTA  Marjan Žonta, Valentina Orožna 4, 3230 Šentjur T: +386 3 746 12 50; E: info@hotel-zonta.si; I: www.hotel-zonta.si • Broj soba: 1-, 2- i 3-krevetne sobe; Broj ležajeva: 53 • Lokacija: Šentjur • Ponuda: pušačke i nepušačke sobe, noćenje sa doručkom, parking • Aktivnosti: šetnje, izleti, vožnja bicikla, poseta znamenitostima

KAFANA SA PRENOĆIŠTEM MARJAN BOHORČ  Marjan Bohorč, Ul. Dušana Kvedra 44, 3230 Šentjur T: +386 3 746 14 30, +386 41 666 726; E: bohorc.marjan@siol.net; I: www.gostisce-bohorc.com • Broj soba: 7; Broj ležajeva: 16; Broj mesta u restoranima: 150 • Lokacija: Šentjur • Ponuda: organizacija zabava povodom rođendana i godišnjica • Aktivnosti: šetnje, izleti, vožnja bicikla, poseta znamenitostima

47


> SMEŠTAJ

KAFANA SA PRENOĆIŠTEM MIRAN Trnovec pri Dramljah 56, 3222 Dramlje T: +386 5 997 00 87, +386 51 438 038; E: miran@omizje.com • Sobe: 3/2 • Aktivnosti: vožnja bicikla, poseta znamenitostima, izleti

KUĆA SA TRADICIJOM ZDOLŠEK  Milena Zdolšek, Okrog 16, 3232 Ponikva T: +386 3 748 22 50, +386 41 208 827; E: info@zdolsek.si; I: www.zdolsek.si • Broj soba: app: 1/6, soba: 1/2; Broj ležajeva: 6 • Lokacija: zaseok Okrog • Ponuda: kulinarski specijaliteti, degustacije sa vodičem u vinskom podrumu • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, poseta znamenitostima, izleti

PLANINARSKI DOM RESEVNA Krajnčica 8a, 3230 Šentjur T: +386 41 651 685; E: pdsentjur@pzs.si • Broj soba: 6 soba sa ukupno 30 ležajeva • Radno vreme: za vikende i praznike, otvaraju i uz najavu • Ponuda: ugostiteljska ponuda • Aktivnosti: izleti, kula sa vidikovcem sa pokretnim dvogledom, spomenik borcima

ŠMARJE PRI JELŠAH TURISTIČKO SEOSKO DOMAĆINSTVO BIZJAK b b b Ida Bizjak, Orehovec 3, 3253 Pristava/Mestinju T: +386 3 810 30 50, +386 3 810 30 51, +386 40 846 967; E: info@tourist-bizjak.com; I: www.tourist-bizjak.com; • Broj soba: 2/3, 2/2, app: 1/6, 1/5; Broj ležajeva: 21 • Lokacija: naselje Orehovec • Ponuda: domaće vino i rakija, suvomesnati proizvodi, mlečni proizvodi, jahanje, vožnja konjskom zapregom, kursevi jahanja • Aktivnosti: izleti, šetnje, vožnja bicikla, poseta znamenitostima

VRBEKOVA GORCA  Branko Vrbek, s.p., Sp. Tinsko 25, 3223 Loka pri Žusmu (sedež Rimska c. 35, Šmarje) T: +386 41 362 190; E: branko@agroteh.si • Broj soba: 1/8 + spavaća soba sa bračnim krevetom; Broj ležajeva: 12 • Lokacija: Tinsko • Ponuda: opuštanje, mir • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, izleti, poseta znamenitostima, blizina kupališta Aqualuna

48


U DUGINIM BOJAMA!

VINSKI PODRUM ZDOLŠEK b b b b Martin in Milena Zdolšek, Vrh nad Šmarjem, 3240 Šmarje pri Jelšah T: +386 41 214 950, +386 3 748 22 50; E: info@zdolsek.si; I: www.hisestradicijo.com/acc/zdolsek • Broj soba: apartmanska kuća – vinski podrum pored vinograda, 1/2 + dodatni ležaj, 1/2 + dodatni ležaj; Sobe: 1/2; Broj ležajeva: 8 • Lokacija: naselje Vrh Nad Šmarjem • Ponuda: opuštanje, mir • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, izleti, posete znamenitostima okoline Šmarja, igranje golfa, blizina Termi Olimia i Rogaška Slatina

tabor GRŽINA KETERING I APARTMANI PR’BRIŠNK Gržina catering in apartmaji Pr’ Brišnk Ojstriška vas 28, 3304 Tabor T: +386 40 242 837; E: grzina.catering@ gmail.com • Broj soba: 6 apartmana • Broj ležajeva: 30 ležajeva (6 x četvorokrevetne sobe sa dodatnim ležajem) • Ponuda: noćenje sa doručkom, polupansion, pansion i ketering • Aktivnosti: mogućnost iznajmljivanja bicikala, vožnja drvenim automobilom, ponuda raznih domaćih proizvoda

RIBNJAK PRI LISJAKU- KETERING I PRENOĆIŠTA Ribnik pri Lisjaku, Miklavž pri Taboru 12, 3304 Tabor T: +386 51 365 040; E: lisjak.cw@siol.net • Broj soba: 1 zajednička; Broj ležajeva: 20 • Ponuda: prenoćišta, za posluženje na raspolaganju su dve prostorije – zatvorene grupe od 20 do 150 osoba, uz prethodni dogovor • Aktivnosti: mnogo prostora na otvorenom za venčanja, poslovne susrete, proslave, piknike

TURISTIČKO SEOSKO DOMAĆINSTVO WEISS, WELLNES I REKREACIJA Turistična kmetija Weiss, Miklavž pri Taboru 37, 3304 Tabor T: +386 3 572 71 11, +386 41 706 433, +386 31 619 484; E: kmetijaweis@gmail.com; I: www.turistična-kmetija-weiss.si • Broj soba: 4/2 • Ponuda: noćenje sa doručkom, finska i IC sauna soba sa kaminom, domaći proizvodi iz susednih domaćinstava • Aktivnosti: vožnja bicikla, nordijsko hodanje, pešačenje, sakupljanje lekovitog bilja, slobodno penjanje, jahanje za decu

vitanje APARTMANI BOROVNIK

KAFANA SA PRENOĆIŠTEM MARTA KUZMAN S.P.

Štajnhof 2, 3205 Vitanje T: +386 3 752 51 00, +386 41 624 430; E: marjan.borovnik@siol.net I: www.borovnik-sp.si • Broj soba: app. 2/5; Broj ležajeva: 10 • Lokacija: centar Vitanja • Ponuda: sauna, solarijum, fitnes centar • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, izleti, poseta Kulturnom centru evropskih svemirskih tehnologija

Na vasi 20, 3205 Vitanje T: +386 3 577 50 46, +386 31 848 162; E: gostilna.kuzman@gmail.com; I: www.gostisce-kuzman.gajba.net • Broj soba: 4/2; Broj ležajeva: 8 • Lokacija: Vitanje • Ponuda: ugostiteljske usluge i noćenja, noćenje sa doručkom • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, izleti, poseta Kulturnom centru evropskih svemirskih tehnologija

49


> SMEŠTAJ

VOJNIK KAFANA SA PRENOĆIŠTEM TURIST Fošt d.o.o, Frankolovo 9, 3213 Frankolovo T: +386 59 22 29 58 • Broj soba: 7; Broj ležajeva: 16 • Lokacija: Frankolovo • Radno vreme: popodne, subota, nedelja • Ponuda: točionica sa 16 mesta, prostorija za nepušače – 23 mesta, tarok soba 8 mesta, krčma 25 mesta, velika dvorana – 100 mesta, vrt ispod senika – 30 mesta, parking prostor; sve vrste hrane, simpozijumi, venčanja, manifestacije i banketi

KIOSK I PRENOĆIŠTA STOLEC Aleš Stolec, Zvezdana Gal, Nova Cerkev 28, 3202 Nova Cerkev T: +386 3 577 22 02, +386 41 763 405 • Broj soba: 2; Broj ležajeva: 4 • Ponuda: sve vrste pića, topli i hladni napici, hladna jela, uključen doručak

DOMAĆINSTVO OTVORENIH VRATA SLEMENŠEK b b Olga in Avgust Slemenšek, Razgor 16, 3212 Vojnik T: +386 3 546 14 14; • Broj soba: 1; Sobe: 4 • Lokacija: naselje Vrh Nad Šmarjem • Radno vreme: petak popodne, subota, nedelja, poželjna prethodna najava • Ponuda: prethodna porudžbina seoskih ručkova i suvomesnatih narezaka za zatvorene grupe do 45 ljudi, subota i nedelja moguće pecanje, šetnje u prirodi

SEOSKO DOMAĆINSTVO SORŽEV MLIN b b b Oton Samec, Polže 1, 3203 Nova Cerkev T: +386 3 781 25 42; E: sorzev.mlin@gmail.com • Broj soba: apartmani 1/2+1, 1/3+2, 1/4+2; Broj ležajeva: 15 • Lokacija: selo Polže • Ponuda: predstavljanje mlevenja, prodaja domaćeg brašna • Aktivnosti: šetnje, vožnja bicikla, izleti, poseta znamenitostima, letenje balonom (Vojnik)

RANČ KAJA I GROM b b Ranč Kaja in Grom, Razgor 11, 3212 Vojnik T: +386 3 427 01 18, +386 41 639 822; E: ranckaja@gmail.com; I: www.ranckajaingrom.com • Broj soba: 3 višekrevetne; Broj ležajeva: 12 • Ponuda: radionice za đake, programi za odmor, organizacija rođendana, vikend programi, terapije za decu, programi za porodice, kursevi jahanja, predavanja • Aktivnosti: jahanje, šetnje, izleti, posete znamenitostima u okolini

APARTMAN HUBA Irena Prezelj, Rakova steza 10, 3213 Frankolovo T: +386 3 781 40 10, +386 31 650 157; E: apartmahuba@gmail.com • Ponuda: mogućnost iznajmljivanja apartmana za 3 osobe; moguće su šetnje u prirodu, u blizini se nalazi banja, skijališta, …

50


U DUGINIM BOJAMA!

VRANSKO GOLOBČEK BED & PIZZA HOSTEL Miha Golob, Vransko 31, 3305 Vransko T: +386 41 608 298; E: golobmiha@gmail.com; I: www.golobcek.si • Broj soba: 2 x dvokrevetna soba + dodatni ležaj, 3 x četvorokrevetna soba + dodatni ležaj; Broj ležajeva: 19; Broj mesta u restoranima: 50 • Lokacija: centar Vransko • Ponuda: noćenje sa picom • Aktivnosti: pešačenje, šetnje, izleti, vožnja bicikla, penjanje, poseta muzejima (Schwentner-ova kuća, vatrogasni muzej, etnološka zbirka “pri Knežari”, muzej motocikala); Posebnosti: male životinje su dobrodošle

MUZEJ MOTOCIKALA Petja Grom s.p., Vransko 31a, 3305 Vransko Obvezna predhodna najava T: +386 3 705 50 66, +386 51 305 596; E: muzej.motociklov@siol.net; I: www.muzej-motociklov.com • Broj soba: 4 dvokrevetne sobe + dodatni ležaj; Broj ležajeva: 12; Broj mesta u restoranima: 50 ugostiteljski deo • Lokacija: Vransko • Ponuda: prenoćište sa doručkom, obavezna prethodna najava • Aktivnosti: pešačenje, šetnje, izleti, vožnja bicikla, penjanje, poseta muzejima (Schwentner-ova kuća, vatrogasni muzej, etnološka zbirka “pri Knežari”)

KAFANA SA PRENOĆIŠTEM MOČNIKOV MLIN Mirjana Zdešar, Jeronim 49, 3305 Vransko T: +386 3 703 16 00, +386 3 703 16 02; E: kttd-mlin@volja.net; I: www.mlin.si • Broj soba: dvokrevetne sobe 2 x, trokrevetne sobe 4 x, apartman za 4 osobe 3 x, apartman za 7 osoba 1x; Broj ležajeva: 29; Broj mesta u restoranima: 40 • Lokacija: Vransko – Jeronim (Merinca) • Ponuda: noćenje sa doručkom • Aktivnosti: pešačenje, šetnje, izleti, vožnja bicikla, penjanje, poseta muzejima (Schwentner-ova kuća, vatrogasni muzej, etnološka zbirka “pri Knežari”, muzej motocikala)

PLANINARSKI DOM ČRETA Klementina Prepadnik s.p, Čreta 2a, 3305 Vransko T: +386 3 572 52 85, +386 31 361 922; E: paninika@gmail.com; I: www.planinsko-drustvo-vransko.si • Broj soba: 2; Broj ležajeva: 20 (zajednički ležajevi); Broj mesta u restoranima: 50 ugostiteljski deo (unutra), 100 ugostiteljski deo (vani) • Lokacija: Vransko – Čreta • Ponuda: jela iz kotlića, noćenje sa doručkom • Aktivnosti: pešačenje, šetnje, izleti, vožnja bicikla, penjanje, poseta muzejima (Schwentner-ova kuća, vatrogasni muzej, zbirka “pri Knežari”, muzej motocikala)

KAFANA SA PRENOĆIŠTEM DARJA

DOMAĆINSTVO SEDELJŠAK

Darja Pikl s.p., Vransko 99, 3305 Vransko T: +386 41 815 849; E: gostisce.darja@gmail.com • Broj soba: 4 dvokrevetne sobe; Broj ležajeva: 8; Broj mesta u restoranima: 50 • Lokacija: centar Vransko • Ponuda: noćenje sa doručkom • Aktivnosti: pešačenje, šetnje, izleti, vožnja bicikla, penjanje, poseta muzejima (Schwentner-ova kuća, vatrogasni muzej, etnološka zbirka “pri Knežari”, muzej motocikala)

Janko Sedeljšak, Vologa 8, 3305 Vransko T: +386 3 572 54 15 • Broj soba: 3 x dvokrevetna soba; Broj ležajeva: 6 • Lokacija: Vransko – Vologa • Ponuda: noćenje sa doručkom • Aktivnosti: pešačenje, šetnje, izleti, vožnja bicikla, penjanje, poseta muzejima (Schwentner-ova kuća, vatrogasni muzej, etnološka zbirka “pri Knežari”, muzej motocikala

51


> SMEŠTAJ

ZREČE GARNI HOTEL ZVON D.O.O.  Ljudmila Belak, Slomškova 2, 3214 Zreče T: +386 3 757 36 00; F: +386 3 757 36 20; E: hotel.zvon@siol.net; I: www.garnihotelzvon.si • Broj soba: apartmani: 4/2+2, 1/3+2, 4/2+2; Sobe: 2/3, 2/2, 4/2+2; Broj ležajeva: 59 • Lokacija: Zreče • Ponuda: pristup liftom, kutak za decu • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

HOTEL POD ROGLO  Žan Težak s.p., Boharina 2, 3214 Zreče T: +386 3 757 68 00; F: +386 3 757 68 32; E: info@hotelpodroglo.com; I: www.hotelpodroglo.com • Broj soba: 2 luksuzna apartmana sa vodenim krevetom i whirpool-om; 4 porodična apartmana, 2 dvojna apartmana; Sobe: 12/2, 1/1; Broj ležajeva: 49; Mesta: 150 • Lokacija: naselje Boharina • Ponuda: sopstvena pivara, zimsko-letnja bašta, prodaja piva • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

SEMINARSKI HOTEL SMOGAVC  /  Ludvik Smogavc, Slomškova ul 4, 3214 Zreče T: +386 3 757 66 00; E: hotel@smogavc.com; I: www.smogavc.com • Broj soba: 25/2 + dodatni ležaj, 5 suita, 1 apartman; Broj ležajeva: 64; Broj mesta u restoranima: 65+20; Seminarski centar: 5 dvorana, mogućnost spajanja 3 dvorane (110) • Lokacija: Zreče • Ponuda: lift, 1/2 soba prilagođena invalidima, besplatni internet priključak, sobe plus () • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

APARTMAN CDR  Danica Rozman s.p., Ul. Jurij Vodovnik 3, 3214 Zreče T: +386 3 576 23 31, +386 51 206 107; E: cvetko.rozman@t-1.si; I: www.apartma-cdr.com • Broj soba: apartman 1/7; Broj ležajeva: 7 • Lokacija: u centru Zreča • Ponuda: moderno opremljen, frizeraj • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

APARTMANI COKLA  Stanko Kotnik s.p., Šarhova 19, 3214 Zreče T: +386 41 506 959; F: +386 3 752 12 61; E: cokla@cokla.si; I: www.cokla.si • Broj soba: 2 apartmana u Zrečama (4+2, 3+2), apartman na Rogli (6+2); Broj ležajeva: 13 (+6) • Lokacija: 300 m od centra Zreča odn. 100 m od žičare na Rogli • Ponuda: popust za kupanje u Termama Zreče • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

52


U DUGINIM BOJAMA!

APARTMAN JAGODA  Rajko Kotnik s.p., Bezovje nad Zrečami 2b, 3214 Zreče T: +386 31 562 995; E: rajko.kotnik@amis.net; I: www.apartmajagoda.si • Broj soba: apartman 2/4+2, 1/5+2; Broj ležajeva: 13 • Lokacija: naselje Bezovje iznad Zreča; GPS: N 46, 296, E 15, 411 • Ponuda: spoljašnji kamin, dečje igralište, mesto za odlaganje skija, dozvoljeno za životinje, parking • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

APARTMAN JASA  Edita Berglez Matavž s.p., Rogla 38, Dobroveljska cesta 5, 3214 Zreče T: +386 41 681 382; F: +386 3 752 02 61; E: apartmaji.jasa@gmail.com; I: www.apartmaji-jasa.si • Broj soba: apartman 1/6+2; Broj ležajeva: 8 • Lokacija: Rogla • Ponuda: dozvoljeno za životinje uz doplatu • Aktivnosti: skijanje, poseta znamenitostima, izleti, pešačenje

APARTMAN LIPA  Aleksandra Kosevski Kolar s.p., Dobroveljska cesta 1, 3214 Zreče T: +386 3 757 65 52, +386 41 647 549; F: +386 3 757 65 64; E: kolar123@siol.net; I: www.apartmaji-lipa.com • Broj soba: 4 apartmana 1/2, 1/2+2, 1/4+2, 1/6+2; Broj ležajeva: 14 osnovnih • Lokacija: centar Zreča, vrlo blizu Termama Zreče i stanici skijaškog autobusa za Roglu • Ponuda: prizemni apartman sa lakšim pristupom, korišćenje prostora za piknike sa kaminom sa otvorenim plamenom • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

APARTMAN NACEK  Cesta talcev 2, 3214 Zreče T: +386 31 79 08 36; E: info@apartmaN-zreče.si; I: www.apartman-zrece.si • Broj soba: 1/4+2, 1/4; Broj ležajeva: 8 osnovnih • Lokacija: Zreče • Ponuda: roštilj u bašti, igre • Aktivnosti: skijanje, sankanje, ponuda Terma Zreče

APARTMAN POHORSKI ZVONČEK  Franc L. Bukovnik s.p., Breg 23 a, 3214 Zreče T: +386 3 752 05 03, +386 41 367 116; E: info@franclevabukovnik.com; I: www.franclevabukovnik.com • Broj soba: apartman 2/5+4; Broj ležajeva: 10 • Lokacija: naselje Breg pri Zrečah • Ponuda: parking, mesto za odklaganje skija, povoljnost kupovine karata za kupanje i skijanje • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

53


> SMEŠTAJ

APARTMAN POTNIK  Zdravko Zver s.p., Kovaška cesta 14, 3214 Zreče T: +386 3 576 22 07, +386 31 762 728; F: +386 3 576 22 08; E: carmen.zver@siol.net; I: www.apartmapotnik.com • Broj soba: soba 1/2, apartman 1/6, 1/10; Broj ležajeva: 10 • Lokacija: Zreče • Ponuda: masaža po porudžbini, besplatni internet, mogućnost kupovine povoljnijih karata za kupanje u Termama Zreče • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

APARTMAN TINČEK  Janez Skerbinek s.p., Ogljarska ul. 12, 3214 Zreče T: +386 31 725 825, +386 41 785 336 E: janez.skerbinek@t-1.si • Broj soba: apartman 1/4 – 6, 1/4; Broj ležajeva: 8 • Lokacija: Zreče • Ponuda: mesto za odlaganje skija, povoljnosti kod kupovine ski-paseva • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

ZELENI APARTMAN  Anton Ošlak s.p., Loška gora 39, 3214 Zreče T: +386 3 576 03 32, +386 41 218 237; E: info@zeleniapartma.com; I: www.zeleniapartma.com • Broj soba: apartmani 2/4 (Zreče), 1/2+2 (Rogla) • Lokacija: Zreče i Rogla • Aktivnosti: poseta kulturnim znamenitostima, skijanje, sankanje, pešačenje • Ponuda: ponuda Terma Zreče

ZIMZELENI APARTMAN  Ferdinand Smogavc s.p., Ogljarska ul. 10, 3214 Zreče T: +386 3 576 25 45, +386 41 228 532; E: nandi.smogavc@t-1.si; I: www.smogavc-sp.si • Broj soba: apartman 1/4, 1/6; Broj ležajeva: 10 • Lokacija: Zreče • Ponuda: dečje igralište, roštilj u bašti • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

TURISTIČKO SEOSKO DOMAĆINSTVO ARBAJTER b b b b Konrad Arbajter, Skomarje 46, 3214 Zreče T: +386 3 576 23 90, +386 41 753 846; F: +386 3 576 23 90; E: tk.arbajter@siol.net; I: www.arbajter.com • Broj ležajeva: 12; Broj mesta u restoranima: 25 +60 • Lokacija: naselje Skomarje • Ponuda: farma jelenova i ovaca, sankanje, lov, stoni tenis, badminton, streličarstvo, dečje igralište • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

54


U DUGINIM BOJAMA!

TURISTIČKO SEOSKO DOMAĆINSTVO GRIČNIK b b b b Ana Gričnik, Planina na Pohorju 36, 3214 Zreče T: +386 3 57 60 493, +386 41 802 432; E: info@gricnik.com; I: www.gricnik.com • Broj soba: 2- i 4- krevetne sobe; Broj ležajeva: 12 • Lokacija: Planina na Pohorju • Ponuda: domaće jagode • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

TURISTIČKO SEOSKO DOMAĆINSTVO KOVŠE KOČNIK b b b Janez Kovše, Resnik 33, 3214 Zreče T: +386 3 576 11 28; E: tk.kovsekocnik@gmail.com; I: www.destinacija-rogla.si • Broj soba: 3/4, 2/3, 1/2; Broj ležajeva: 20; Mesta: 20 • Lokacija: selo Resnik • Ponuda: noćenje sa doručkom, polupansion • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

TURISTIČKO SEOSKO DOMAĆINSTVO LOČNIKAR b b b b Marica Ločnikar, Skomarje 47, 3214 Zreče T: +386 3 57 62 262; E: locnikar@siol.net, tic.zrece.lto@siol.net; I: www.destinacija-rogla.si • Broj soba: 2/2, 2/3; Broj ležajeva: 10; Mesta: 50 • Lokacija: selo Skomarje • Ponuda: kuća sa tradicijom, stoni tenis, dečje igralište, parking • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

TURISTIČKO SEOSKO DOMAĆINSTVO PAČNIK b b b Angela Pačnik, Resnik 21, 3214 Zreče T: +386 3 576 22 02; E: borutpacnik@gmail.com; I: www.kmetija-pacnik.net • Broj soba: broj soba: 2/3, 2/4, apartmani: 1/4, 1/7; Broj ležajeva: 14; Broj mesta u restoranima: 40 • Lokacija: selo Resnik • Ponuda: noćenje sa doručkom, parking park za šetnju, prostor za piknik, dečje igralište, boćanje • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

TURISTIČKO SEOSKO DOMAĆINSTVO RAMŠAK b b b Tomaž Mernik, Padeški vrh 2, 3214 Zreče T: +386 3 752 08 23; F: +389 3 752 08 24; E: tkramsak@siol.net; I: www.kmetija-ramsak.si • Broj soba: 5, 1/2, 3/3, 1/4; Broj ležajeva: 15 • Lokacija: na pola puta između Zreča i Rogle; Nadmorska visina: 945 m • Ponuda: tradicionalna jela (štruklji, štrudla, domaće salame, kiselo mleko, pita s jabukama), domaći hleb • Aktivnosti: jahanje, pomoć sa seoskim poslovima, pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

55


> SMEŠTAJ

TURISTIČKO SEOSKO DOMAĆINSTVO URŠKA b b b b Vilma Topolšek, Križevec 11a, 3206 Stranice T: +386 3 759 04 10; F: +386 3 576 21 80; E: urska.kmetija@gmail.com; I: www.kmetija-urska.com • Broj soba: 4/2, 2/4 (porodične), 1/2 (prilagođena invalidima); Broj ležajeva: 18; Broj mesta u restoranima: 20 • Lokacija: Stranice 2 km od centra Zreča • Ponuda: prenoćište sa doručkom, mogućnost prevoza do aerodroma, ŽS, AS, parking, dozvoljeno za životinje, wellness sa saunom i masažnim bazenima, stoni tenis, dečje igralište • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

KAFANA SMOGAVC  Gorenje pri Zrečah 27, 3214 Zreče T: +386 3 757 35 50; F: +386 3 757 02 00; E: info@smogavc.com; I: www.smogavc.si • Broj soba: sobe: 12/2, apartman: 1/4+2; Broj ležajeva: 28+2; Broj mesta u restoranima: 170 + 50; Seminarski prostor: 170 • Lokacija: selo Gorenje pri Zrečah; GPS: N 46°24.185, E 15°23.521 • Ponuda: parking, internet, dečje igralište, dozvoljeno za životinje, povoljnost kupovine karata za kupanje i skijanje, iznajmljivanje bicikala, mesto za odlaganje skija i bicikala • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

CŠOD GORENJE Gorenje pri Zrečah 19, 3214 Zreče T: +386 3 576 13 33, +386 31 607 572; F: +386 8 205 15 42; E: gorenje@csod.si; I: www.csod.si • Broj soba: 2/2, kreveti na sprat: 4/3, 5/4, 5/6, 1/5; Broj ležajeva: 60 za učenike, 3 za učitelje, 8 ležajeva za druge goste, 75; Broj mesta u restoranima: 60 • Lokacija: seoce Gorenje, Zreško Pohorje, 6 km od Zreča, 11 km od Rogle; Nadmorska visina: 760 m • Ponuda: noćenje sa doručkom, sportska dvorana, programi škole u prirodi • Aktivnosti: pešačenje i vožnja bicikla (Zreško Pohorje), alpsko skijanje i trčanje na skijama (Rogla), ribolov (Zreški ribnjaci), golf (teren Škalce, Zlati grič), wellness (Terme Zreče, Rogla)

APARTMAN BOROVNICA  Rogla 44, 3214 Zreče T: +386 3 752 51 00, +386 41 624 430; E: marjan.borovnik@siol.net; I: www.borovnik-sp.si • Broj soba: apartman 1/6+1; Broj ležajeva: 6+1 • Lokacija: Rogla, u neposrednoj blizini hotela • Ponuda: roštilj • Aktivnosti: skijanje, sankanje, pešačenje, izleti, vožnja bicikla

56


U DUGINIM BOJAMA!

ŽALEC HOTEL ŽALEC  Hotel Žalec d.o.o., Mestni trg 3, 3310 Žalec T: +386 3 713 17 00; F: +386 3 713 17 61; E: hotel.zalec@siol.net; I: www.hotel-zalec.si • Broj soba: 44 sobe, 2 apartmana, 2 sobe sa đakuzijem; Broj ležajeva: 74; Broj mesta u restoranima: restoran (100), kavana (50), sala za bankete (40) • Lokacija: pored izlaza sa autoputa Arja vas, smer Ljubljana- Maribor • Ponuda: noćenje sa doručkom, klimatizovane sobe, internet veza, fitnes soba, kozmetički salon i solarijum, seminarski prostori sa pripadajućom opremom, salon igara i zcentar zabave Casino Rubin • Aktivnosti: uređene pešačke, biciklističke i tematske staze, penjanje, sportski centar, Ekomuzej hmeljarstva i pivarstva Slovenije, Bio park NIVO, Šempeter (Rimska nekropola), ribnjak Vrbje, pećina Pekel

HOSTEL PLUS CAFFE Petrovče 243, 3301 Petrovče T: +386 40 307 700; E: info@hostelplus.si; I: www.hostelplus.si • Broj soba: 5 (jedno-, dvo-, četiri- i šestokrevetne) • Lokacija: Hostel se nalazi neposredno uz autoput – izlaz Žalec i lokalni železnički saobraćaj (stanica preko puta Hostela) • Ponuda: zanimljivo opremljene sobe, internet, info tačka, rent a bike, booking, rezervacije • Aktivnosti: pešačenje, penjanje – u blizini se nalazi zid za penjanje Kotečnik, vožnja bicikla

PANSION RAJH Ob Strugi 5, 3311 Šempeter T: +386 3 897 16 90; E: breda.rajh@volja.net; I: www.penzioni-rajh.si • Broj soba: 1 apartman, 2 dvokrevetne sobe • Lokacija: Šempeter u Savinjskoj dolini, nedaleko od Rimske nekropole • Ponuda: moderno opremljene prostorije, letnja kuhinja, kućni ljubimci su dozvoljeni, dostupno invalidima, moguće iznajmljivanje cele kuće • Aktivnosti: pešačenje, vožnja bicikla

KAFANA SA PRENOĆIŠTEM I PANSION CIZEJ Studence 46, 3310 Žalec T: +386 3 714 80 60; E: cizej@siol.net; I: www.cizej.si • Broj soba: devet jedno- i dvokrevetnih soba različitih veličina. • Lokacija: Uz glavni put Arja vas – Velenje nalazi se Kafana sa prenoćištem i pansion Cizej • Ponuda: moderno opremljene sobe, bio ležajevi, uređeni parking, mogućnost pristupa bežičnom internetu • Aktivnosti: biciklistički park Cult, pešačenje

57


> SMEŠTAJ

SEOSKI TURIZAM LEŠNIK FRANC Hramše 24, 3204 Dobrna T: +386 3 577 84 18 • Broj soba: 5/2 • Ponuda: piknik prostor, pešačenje, vožnja bicikla • Aktivnosti: pešačenje, vožnja bicikla

TURISTIČKO SEOSKO DOMAĆINSTVO PODPEČAN b b b Martina Podpečan, Galicija 51, 3310 Žalec T: +386 3 572 80 45, +386 31 676 729; E: kmetija.podpecan@siol.net; I: www.kmetijapodpecan.si • Broj soba: 4 apartmana; Broj ležajeva: 17 • Lokacija: selo Galicija (između Celja i Žalca, 3 km od izlaza sa autoputa Arja vas); GPS: N 46, 839, E 15, 038 • Ponuda: noćenje sa doručkom, klimatizovani apartmani sa pristupom internetu, wellness (sauna i masažni bazen, do 6 osoba), sirara i prodaja mlečnih proizvoda od kravljeg mleka, degustacije • Aktivnosti: pešačenje, vožnja bicikla, jahanje konja, ribolov, tenis

TURISTIČKO SEOSKO DOMAĆINSTVO TRATNIK Albina Tratnik, Pongrac 165, 3302 Griže T: +386 40 741 942; E: albina.tratnik@gmail.com • Broj ležajeva: 35; Broj mesta u restoranima: 35 • Lokacija: južna padina Kotečnika, blizina važnih tačaka za pešačenje (Šmohor, Gozdnik, Malič) i evropski poznatog poligona za penjanje Kotečnik; GPS: N 46, 976, E 15, 707 • Ponuda: noćenje sa doručkom, poslastice iz domaće peći, raspolažu i prostorom za šatore • Aktivnosti: pešačenje, vožnja bicikla, penjanje

DRAGOV DOM NA HOMU Planinsko društvo Zabukovica, Migojnice 6, 3302 Griže T: +386 31 776 753, +386 3 571 77 90, +386 41 200 196; E: pdzabukovica@pzs.si; I: www.pdzabukovica.si • Broj soba: 4 sobe, 2 zajednička ležaja; Broj ležajeva: 33 (od toga 21 na zajedničkim ležajevima); Broj mesta u restoranima: 4 ugostiteljska prostora (100), na otvorenom ispred doma (50) • Lokacija: na brdu sa vidikovcem Hom iznad Savinjske doline, pristup lokalnim putevima iz Žalca i Šempetera u Savinjskoj dolini; Nadmorska visina: 605 m • Radno vreme: subotom, nedeljom i praznicima od 8.00 do 20.00 • Ponuda: parking prostor udaljen je od doma 20 min • Aktivnosti: pešačenje (Mrzlica, Šmohor, Bukovica, Kamnik, Gozdnik, Golava)

58


TURISTIČKE INFORMACIJE BRASLOVČe Opština Braslovče Braslovče 22 3314 Braslovče T: +386 (0)3 703 84 00 F: +386 (0)3 703 84 10 E: obcina@braslovce.si I: www.braslovce.si

CeLje TIC Celje Krekov trg 3 3000 Celje T: +386 (0)3 428 79 36 T: +386 (0)31 610 537 F: +386 (0)3 428 79 31 E: tic@celje.si I: www.celeia.info RADNO VREME: pon. – pet.: 9.00 – 17.00 sub.: 9.00 – 13.00 nedelje, praznici zatvoreno TIC Stari grad Celje Cesta na grad 78 3000 Celje T: +386 (0)3 544 36 90 F: +386 (0)3 428 79 31 E: stari.grad@celje.si I: www.grad-celje.com RADNO VREME: www.grad-celje.com/odpiralni-casstari-grad-celje

DOBje Opština Dobje Dobje pri Planini 26 3224 Dobje pri Planini T: +386 (0)3 746 60 34 E: info@dobje.si I: www.dobje.si

DOBRNA TIC Dobrna Dobrna 1 a 3204 Dobrna T: +386 (0)3 780 10 64 T: +386 (0)41 851 523 E: tic@dobrna.si I: www.ztsk-dobrna.si

KOZje Opština Kozje Kozje 49 3260 Kozje T: +386 (0)3 800 14 00 F: +386 (0)3 800 14 16 E: obcina.kozje@siol.net I: www.obcina-kozje.si RADNO VREME: uto. – pet.: 12.00 – 15.00 svake prve i treće subote u mesecu: 9.00 – 12.00 Kozjanski park Podsreda 45 3257 Podsreda T: +386 (0)3 800 71 00 F: +386 (0)3 800 71 08 E: kozjanski-park@kp.gov.si I: www.kozjanski-park.si

LAŠKO TIC Laško Trg svobode 8 3270 Laško T: +386 (0)3 733 89 50 F: +386 (0)3 733 89 56 E: tic@stik-lasko.si I: www.stik-lasko.si RADNO VREME: pon. – pet.: 8.00 – 17.00 sub.: 9.00 – 12.00

PODČeTRTeK Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Solti in Kozje, GIZ Škofja Gora 1 3254 Podčetrtek T: +386 (0)3 810 90 13 F: +386 (0)3 810 90 14 E: tic@podcetrtek.si I: www.turizem-podcetrtek.si RADNO VREME: pon. – pet.: 8.00 – 15.00 sub.: 8.00 – 12.00 leti i nedeljom: 9.00 – 12.00 praznici zatvoreno

POLZeLA Zavod za kulturo, turizem in šport Polzela Polzela 113 3313 Polzela T: +386 (0)3 703 32 28 E: zkts-polzela@polzela.si I: zkts-polzela.si RADNO VREME: pon. – pet.: 7.00 – 15.00 subota, nedelja, praznici zatvoreno

PReBOLD TIC Prebold Dolenja vas 49 3312 Prebold T: +386 (0)3 705 35 35 T: +386 (0)3 703 64 00 E: obcina@prebold.com E: tic@prebold.si I: www.prebold.com/turizem/tic RADNO VREME: letnje (15. 6.–15. 9.): svaki dan: 9.00 – 12.00 i 15.00 – 19.00 zimsko po dogovoru

ROGAŠKA SLATINA TIC Rogaška Slatina Zdraviliški trg 1 3250 Rogaška Slatina T: +386 (0)3 581 44 14 F: +386 (0)3 819 01 54 E: info@turizem-rogaska.si I: www.rogaska-tourism.com RADNO VREME: pon. – pet.: 8.00 – 16.00 subote i praznici: 8.00 – 12.00 nedelje zatvoreno

U DUGINIM BOJAMA!

ROGATeC TIC Rogatec Trg 22 3252 Rogatec T: +386 (0)3 810 72 86 T: +386 (0)51 322 287 F: +386 (0)3 810 72 87 E: tic.rogatec@siol.net I: www.rogatec.net

SLOVeNSKe KONjICe TIC Slovenske Konjice Stari trg 27 3210 Slovenske Konjice T: +386 (0)3 759 31 10 T: +386 (0)51 444 141 F: +386 (0)3 759 31 11 E: tic.konjice@siol.net I: www.knjiznica-slovenskekonjice.si RADNO VREME: pon. – pet.: 7.00 – 16.00 TIC Žička kartuzija Špitalič pri Slovenskih Konjicah 9 3215 Loče T: +386 (0)3 752 37 32 E: zickakartuzija@siol.net RADNO VREME: od aprila do oktobra: uto. – ned.: 10.00 – 18.00 novembar: uto. – ned.: 10.00 – 16.00 Od decembra do marta (u slučaju lošeg vremena zatvoreno): sub. i ned.: 10.00 – 16.00 za najavljene grupe otvoreno i tokom nedelje

ŠeNTjUR TIC Šentjur Ulica Skladateljev Ipavcev 17 3230 Šentjur T: +386 (0)3 749 25 23 F: +386 (0)3 747 13 06 E: tic@turizem-sentjur.com I: www.turizem-sentjur.com ODPIRALNI ČAS: pon. – pet.: 8.00 – 16.00

ŠMARje PRI jeLŠAH TIC Šmarje pri Jelšah Aškerčev trg 12 3240 Šmarje pri Jelšah T: +386 (0)3 810 12 64 T: +386 (0)31 575 056 F: +386 (0)3 817 16 26 E: tic@smarje.si I: www.smarje-pri-jelsah.si/turizem

ŠTORe Opština Štore Cesta XIV. divizije 15 3220 Štore T: +386 (0)3 780 38 40 F: +386 (0)3 780 38 50 E: tajnistvo@store.si I: www.store.si RADNO VREME: pon.: 8.00 – 12.00 i 13.00 – 15.00 sre.: 8.00 – 12.00 i 13.00 – 17.00 pet.: 8.00 – 13.00

TABOR Opština Tabor Tabor 21 3304 Tabor T: +386 (0)3 705 70 80 T: +386 (0)3 705 70 86 E: info@obcina-tabor.si I: www.obcina-tabor.si RADNO VREME: pon., uto. i čet.: 8.00 – 15.00 sre.: 8.00 – 17.00 pet.: 8.00 – 12.00

VITANje Opština Vitanje Grajski trg 1 3205 Vitanje T: +386 (0)3 757 43 50 F: +386 (0)3 757 43 51 E: info@vitanje.si I: www.vitanje.si RADNO VREME: pon. – pet.: 8.00 – 14.00 sre.: 8.00 – 16.00

VOjNIK Opština Vojnik Keršova 8 3212 Vojnik T: +386 (0)51 315 841 E: obcina@vojnik.si I: www.vojnik.si/turizem

VRANSKO Zavod za kulturo, turizem in šport Vransko Vransko 134 3305 Vransko T: +386 (0)3 703 12 11 E: zkts.vransko@siol.net I: www.zkts-vransko.si

ZReČe TIC Zreče Cesta na Roglo 13b 3214 Zreče T: +386 3 759 04 70 F: +386 8 205 08 36 E: tic.zrece.lto@siol.net I: www.destinacija-rogla.si RADNO VREME: Letnje i zimsko radno vreme: pon. – pet.: 9.00 – 17.00 sub.: 10.00 – 15.00 ned., praznici: zatvoreno Radno vreme u ostalim terminima: pon. – pet.: 8.00 – 16.00 sub.: 9.00 – 13.00 nedelje i praznici zatvoreno

ŽALeC TIC Žalec Šlandrov trg 25 3310 Žalec T: +386 (0)3 710 04 34 F: +386 (0)3 712 12 62 E: zkst.tic@siol.net I: www.zkst-zalec.si RADNO VREME: pon.: – pet.: 9.00 – 18.00 sub.: 9.00 – 13.00

59


www.dezela-celjska.si

U DUGINIM BOJAMA!

REGIONALNA DESTINACIJSKA ORGANIZACIJA “DEŽELA CELJSKA” DUGA DOŽIVLJAJA! Krekov trg 3, 3000 Celje Slovenija T: +386 3 42 87 936 F: +386 3 42 87 931 E: tic@celje.si I: www.dezela-celjska.si Izdao: ZAVOD ZA KULTURNE PRIREDITVE IN TURIZEM CELEIA CELJE. Za: Mag. Milena Čeko Pungartnik. Lektura: MP. Oblikovanje: Kraft & Werk. Fotografije: arhiva RDO Dežela Celjska, arhiva 21 opština učesnica i arhivi banja. Štampa: Present d.o.o. Tiraž: 2.000 kom. Godina: 2012.

Katalog destinacije celje  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you