Page 1

WA A R A L L E S B E G I N T

1


2


INLEIDING Eindelijk een diploma, een vaste baan en misschien zelfs het liefde van je leven. Het begin van het leven ligt voor je voeten. Een drukke leven waar je soms rust moet opzoeken. Waar kun je het beste rust zoeken? Heel simpel, gewoon thuis. Roerdomp is een nieuwbouwwijk gelegen aan de Maasplassen en het centrum van Roermond.

3


4


INHOUD Roermond

1

Roerdomp

2

- Winkelen - Ontspanning - Cultuur en historie

- De o van roerdomp - Omgeving - Woningsomschrijving

5


ROERMOND Roermond ligt aan de samenvloeiing van de Roer in de Maas. De stad heeft een rijk verleden: zij was in de late middeleeuwen een Hanzestad, en een van de vier hoofdsteden van het oude Her togdom Gelre, tweede

6

in omvang en grootste qua handel.


7


8


WINKELEN Roermond is bovendien een heerlijke winkelstad, en verkozen tot Beste Binnenstad 2009-2011! Van boetiekjes in monumentale panden in de binnenstad, tot het Designer Outlet Centre dat jaarlijks meer dan vijf miljoen modebewuste koopjesjagers trekt. Verder vind je er het Retail Park Roermond en de Huis- en Tuinboulevard. En: iedere zondag open!

Roermond is dĂŠ winkelstad van Midden-limburg, omdat het grootsheid met sfeer kan combineren. Designer Outlet Center Roermond Grootste attractie is het Designer Outlet Center. Dit is het grootste Designer Outlet Center van de Benelux en Duitsland. Het biedt mode en lifestyle van meer dan 200 internationale designermerken in ruim 150 shops met kortingen van 30 - 70% van de reguliere winkelprijs. Je kunt er goedkoop en gemakkelijk parkeren en het ligt op slechts 3 minuten loopafstand van de sfeervolle binnenstad van Roermond.

9


ONTSPANNING Roermond is ook een mekka voor de natuur en water liefhebber. De Maasplassen, die om en in Roermond liggen, zijn met haar 3000 ha. het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Bovendien vormt de gemeente Roermond een zeer goed uitgangspunt voor een wandeling, fietstocht of paardrijtocht door het Nationaal Park De Meinweg, het Swalmdal, het Leudal en het Roerdal. De Midden-Limburgers en vaste bezoekers van de Maasplassen weten niet beter, maar het hele gebied is vanwege zijn diversiteit redelijk uniek te noemen. Je kunt er onder meer zwemmen, surfen, zeilen, duiken, roeien, kanoën en waterskiën. Er zijn diverse moderne jachthavens, mooie dagstranden en uitstekende visstekken. Watersport paradijs is derhalve niet eens zo’n pretentieuze benaming. Om een indruk te krijgen van de omvang en de schoonheid van de Maas, de Maasplassen en overige Midden-Limburgse wateren, is het een aanrader gebruik te maken van de diverse boottochten en rondvaarten.

10


11


12


CULTUUR & HISTORIE Ook op cultureel gebied heeft de stad veel te bieden en is er voor iedereen wat wils. Het rijke verenigingsleven biedt veel mogelijkheden om zelf actief deel te nemen.In Theaterhotel De Oranjerie en de ECI Cultuurfabriek kan men genieten van afwisselende programma's van voorstellingen en concerten. In het Historiehuis kan men kennis maken met het levensverhaal van Roermond. Het Cuypershuis schenkt aandacht aan het leven en werk van architect/ontwerper Pierre Cuypers en, in het verlengde daarvan, aan hedendaagse interieurontwerpen. In de open lucht vinden vooral in de zomermaanden vele culturele evenementen plaats, zoals het Bevrijdingsfestival Limburg, de Sjommelmèrt en de Taptoe.

Roermond is een stad met een rijke geschiedenis. De nederzetting aan de Roer bestond al in de Romeinse tijd. Een uit de 3e eeuw na Christus stammende altaarsteen opgedragen aan de godin Rura getuigt van de oorsprong van deze nederzetting. Door de eeuwen heen kreeg de nederzetting stadsrechten, werd hoofdstad van het Overkwartier Gelre, vervolgens Hanzestad en ook kerkelijk bolwerk. De stad viel door de eeuwen heen onder bestuur van maar liefst 5 verschillende landen; Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en vervolgens het Koninkrijk der Nederlanden.

13


ROERDOMP Midden in har t van Roermond wordt de nieuwe woonwijk Roerdomp gerealiseerd. De uitvoeringswerkzaamheden star ten concreet in 2014 en vanaf 2015 worden de eerste bewoners welkom geheten. Roerdomp heeft een landelijke ligging, kent veel water en groen en heeft een goede bereikbaarheid vanaf de snelwegen. Daarnaast liggen de historische binnenstad en voorzieningen als middelbare scholen, bioscoop, treinstation op fietsafstand.

14


15


DE O VAN ROERDOMP De O van roerdomp staat voor het leven. Roerdomp past bij elke fase van je leven. Heerlijk zaterdag shoppen in de grootste outlet van Benelux. het dag afsluiten in een van de lekkerste restauranten van Roermond. Roerdomp is ook een plek waar je direct thuis voelt en je (toekomstige) kinderen in een veilige Milieu kan opgroeien. Het omgeving biedt veel ruimte voor bejaarden. Rust zoeken in de bossen waar je de heerlijke geuren van bloeiende bloemen en bomen ruikt. Zijn je kinderen oud genoeg om opzichzelf te wonen? De huizen van Roerdomp gaan eeuwen mee en is perfect om het aan je kinderen te geven. En zo blijft de O draaien, oneindig.

16


17


OMGEVING In Roerdomp denk je niet alleen aan mooie woningen, maar ook aan een gezellige buurt. Door de leuke bewoners die daar allemaal met plezier gaan wonen, voel je de goede sfeer. In roerdomp zul je nooit gaan vervelen. EĂŠn kenmerk van Roermond valt direct op: het water. Dat is ook meegenomen in Roerdomp. Door de ligging aan de Maasplassen Is het in de zomer ideaal om een stukje te gaan varen of een watersport te beoefenen. Een dag varen in de maasplassen laat je Roerdomp van een hele andere kant beleven.

18


19


20


WONINGSOMSCHRIJVING De huizen van Roerdomp stralen stijl en design uit. Huizen waar je in warm, veilig en stijlvol kan wonen. Roerdomp is in de basis al gewoon goed, maar je kunt de woning helemaal naar je eigen smaak maken. De huizen van roerdomp bieden ook veel Omdat je de keuze hebt uit verschillende mogelijkheden voor Roerdomp zijn de woningen aantrekkelijk voor gezinnen en stellen, jong en oud. Iedereen voelt zich thuis in roerdomp!

21


BEGANE GROND De entree bevindt zich aan de voorzijde. Hier is tevens toegang tot de berging. Vanuit de ruime hal is er via de trap toegang tot de tweede verdieping. Achter de hal ligt de ruime parkkamer van circa 27 m2 met directe toegang tot de achtertuin via dubbel openslaande deuren. Ook op de begane grond ligt het separaat toilet.

22


23


EERSTE VERDIEPING Op de eerste verdieping liggen de woonkamer van circa 33 m2 aan de achterzijde. Royale raampartijen bieden hier een formidabel uitzicht. De halfopen eetkeuken van circa 15 m2 ligt aan de voorzijde en biedt directe toegang tot het balkon van circa 10 m2. Via de open trap tussen de woonkamer en keuken is er toegang tot de tweede verdieping.

24


25


TWEEDE VERDIEPING De tweede verdieping bestaat uit ‘n slaapkamer van circa 18 m2 aan de achterzijde met kamerbrede raampartijen en ’n slaapkamer van circa 16 m2 aan de voorzijde. Centraal op de verdieping ligt de complete badkamer met douche, toilet en wastafel.

26


27


GEVEL

28


29


DOORSNEDE hwa en overloop kunststofluifel

30


prefab betonnen kader met sparing

hekje met glas matte folie

31


32


33


DIT PROJECT WORDT GEREALISEERD DOOR : Dura vermeer

Roerdomp folder  
Roerdomp folder  
Advertisement