Page 1


beke p茅ter portf贸li贸


Formatervezés Grafikai tervezés Terméktervezés Projektmunka


Plasztika (2009) A plasztika a vadgesztenye burkát alkotó rostok egymáshoz való kapcsolódásának asszociációjából fakadt. A vadgesztenye tüskéjének burokkal való kapcsolódását vizsgáltam először. A tüskék a burok kinövései, ahol a burok sugár irányú rostjai hosszabbra nőttek. A tüskét gyengén eltörve megismertem a burkot alkotó rostok bizonyos tulajdonságait. A tüske rostjai szálszakadás közben egymáshoz ragaszkodnak. A végleges elképzelésben a tüske fiatalkori hajlíthatóságát, és a rostok kissé szárazabb fázisban megfigyelhető összetapadását, törését ötvöztem.

Formatervezés


Étkezőasztal tervezés (2013) A leendő étkezőasztal letisztult, egyszerű formavilággal rendelkezik. Méreteinek köszönhetően csukott állapotban 6-8, nyitott állapotban pedig 10-12 fő kényelmes fogadására képes. A konstrukció kialakításánál ügyeltem a felépítő elemek méretbeli egységére. Az asztal egységes, kompakt látványt nyújt. A toldalékelemek teljes mértékben elrejtésre kerülnek a vízszintes oldalelemnek köszönhetően. Az asztal felületein található mintázat az elemek felszínébe mart vájat helyére kerülő sötétebb díszelemek segítségével hozható létre.

Formatervezés


Kerékpárcsengő (2010) Az alábbi kerékpárcsengő tulajdonképpen a recepciós szólítására szolgáló pulton ülő csengő kormányra szerelt verziója kissé más formába öntve. A csengő egy függőleges rácsapás hatására szólal meg. A formatervek elkészítése folyamán igyekeztem meghagyni a recepciós csengő alapvető formavilágát, ehhez kapcsolódik a kormányhoz való illeszkedésből fakadó formaátmenet.

Formatervezés


Alter Energia Kft - szalmabála ház logóterve (2013) Reflektálás a következő kiírásra: 2000 m2-es telken szalmabálából bemutató, oktató és irodaépület készül. A logó a szalma földre kiterített rendezetlen állapotára alapul. Ily módin tölti ki azt a teret, ami alapvetően egy ház formáját adja, ezzel egy rendezett állapotot jelképezve. A felhasznált szalmából egy olyan teret alkotnak, ami a megújuló energiákkal foglalkozik. A ház alak körül a be nem záródó négyzet a lakókörnyezetünk körül rejlő és összegyűjthető hasznos energiát szimbolizálja.

Grafikai tervezés


Cafe El Mondo arculati elemek (2011)

el mondo

Cafe

1081, B

e

Grafikai tervezĂŠs


do n o M yszky u. 2.h6u l E o e Caf 1, Budapest Hcoarfรกene0l6m1on6d56 634 108

el mondo

El Mondo. 26

u orรกnyszky Budapest H afeelmondo.hu c 4 06 1 656 63

do n o l M rรกnyszky duo. 2.h6u E e f Ca 1, Budapest Hcoafee0lm6 1on656 634 108

el mondo el mondo


Holokauszt emlékközpont - arculattervezői pályázat (2013) Holokauszt emlékközpont Az emlékek az áldozatokhoz kötődnek. A Holokauszt Emlékközpont, mint az az ismertetőjükben tökéletesen összefoglalva található: emlékhely, múzeum, gyűjtemény, tudományos és oktatási központ. A magyar zsidóság, a faji alapon zsidónak nyilvánított polgárok modernkori üldöztetésének történetét, a hozzá vezető utat, a katasztrófa hatásait, a máig ki nem hevert veszteség következményeit, a magyar történelmi hagyományok erőszakos, tragikus megtörésének okait, tapasztalatait dolgozza fel és őrzi. A történetek mind személyesek. Mindegyik emlék valamely személyhez tartozó múltbéli történés. A logó alapvetően az emlékközpont e sajátosságát szeretné megragadni. Az emlékközpont belső udvarában található áldozatokról szóló emlékmű adta az alapgondolatot. A üvegtáblákon található függőleges vonalai ezt a listát jelképezik, melyek közül kifutó derékszög mintegy gondolatjelként húzza ki a névsor valamely elemét a térbe, és jelképezi az adott személyes emlék jelenkorra való kivetítését.

Grafikai tervezés

H


Holokauszt EmlĂŠkkĂśzpont


Grafikai tervezĂŠs


Holokauszt EmlĂŠkkĂśzpont


Grafikai tervezĂŠs


Holokauszt EmlĂŠkkĂśzpont


Grafikai tervezĂŠs


Holokauszt Emlékközpont

Tel: +36-1-455-3333 Mob: +36-20-6731-459 Fax: : +36-1-455-3329 E-mail: kovacsne.gyongyi@hdke.hu Honlap: www.hdke.hu

Holokauszt Emlékközpont

Tel: +36-1-455-3333 Mob: +36-20-6731-459 Fax: : +36-1-455-3329 E-mail: kovacsne.gyongyi@hdke.hu Honlap: www.hdke.hu

Holokauszt Emlékközpont

Tel: +36-1-455-3333 Mob: +36-20-6731-459 Fax: : +36-1-455-3329 E-mail: kovacsne.gyongyi@hdke.hu Honlap: www.hdke.hu


Csaptelep tervezése (2011) A képeken egy egykaros csaptelep tervei láthatók, melynek teste egy keverő berendezés, az úgynevezett kartus köré épül. A tárgy formavilága két alapvető síkidom, a kör és a négyzet térbeli megjelenéséből adódik. A hengeres alap négyzetformába való átfutása a természet körforgásából adódó végtelen vízáram hétköznapi használatba valló átmozgását jelképezi.

Terméktervezés


Készségfejlesztő játék tervezése (2010) A térképrajz 7 forma és 7 szín keveredésével jön létre. Az alapötlet onnan jött, hogy a gyereke nagyon szeretnek rajzolni, különösen kedvelik a kifestő füzeteket, és az olyan játékokat, amikben valamilyen feladat teljesítése következményeképp, egy meglepetésre lelnek. A térképrajz játék nagyon hasonlít arra a kézműves foglalkozásra, amikor a gyerekek egy papíron az előre kilyukasztott pálya mentén egy tűvel és cérnával végighaladva valamilyen ábrát kapunk. A térképrajznak is ez a célja, hogy egy utat követve elérjünk az ábrához. A játékban alapszínek és alapformák érvényesülnek. Célunk, hogy a játék menete közben a felhasználó, megismerje a geometriai alapformákat, és megbarátkozzon azokkal a színekkel, amelyekkel élete folyamán találkozni fog.

Terméktervezés


Konyhabútor tervezés - szakmai gyakorlat (2012) Az egyetem folyamán szakmai gyakorlatomat egy holland enteriőrtervező, bútorasztalos cégnél végeztem, amely maga végzi a tervezést és a kivitelezést is. A gykorlat folyamán részt vettem egy londoni magánház teljes bebútorozásához szükséges bútorcsalád tervezésében és kivitelezésében. A megfigyelés és segédkezés mellett ki kellett alakítanom egy saját konstrukciót valamely általam kiválasztott térbe. Így került sor egy komplett konyhabútorcsalád megtervezésére. Az általam tervezett forma, vonalvezetés eleinte a bútort befogadó ház külső homlokzatának látványa által ihletődött.

Terméktervezés


A következőkben egy másik formatervet is szeretnék bemutatni, amely a különböző konkurens konyhák látványa során alakult ki. Ennek a konyhamodellnek a legfőbb motívumai a Corian pult, és az ahhoz illeszkedő ugyancsak Corian fiókfogantyúk. Ugyancsak a Corian anyag tulajdonságainak köszönhetően található a koncepcióban egy egyberagasztott hatalmas elem, amely körbevonja a konyhapult rendszert.

Terméktervezés


Campus térkép tervezés (2013) A koncepció egy olyan rendszert alkot, amelyben az egyes elemek a szerkezetben cserélhetők, pótolhatók, a burkolat pedig annak megfelelően, hogy milyen környezetbe kívánjuk elhelyezni a táblát, szintén módosítható, mivel nincs teherhordó funkciója, így a szerkezetről könnyedén eltávolítható. Az információs tábla különlegessége, hogy az ábra élvilágító rendszerrel lenne megvilágítva, amelynek köszönhetően sötétedéskor is tökéletesen látszik a grafika. Ennek a megvilágítási módnak az a feltétele, hogy az átlátszó plexi lapokat az élük mentén egy LED szalag segítségével világítsuk meg, továbbá az, hogy kellőképpen sötét háttérszínt válasszunk ahhoz, hogy láthatóvá váljék a rajzolat. Elsődleges szempont azonban az, hogy a grafika a plexire legyen gravírozva. Mivel a gravírozási technika a gravírozott területet fehérré faragja, ezért az ábra napközben is jól látható. A burkolat a Cor-Ten lemez időtlenségére épül, a kampusz területének több korra való tagolódára refelktálva.

Terméktervezés


Terméktervezés


Franciaágy - ágy - kanapé (2013) Egy olyan konstrukcióról van szó, amelynél egy zongorapántnak köszönhetően két egymás mellé fektetett ágy szerkezete a matracok kiemelésével egymásra fordítható, ezáltal létrejön egy támlás ágy hosszúságú egyszemélyes ágy, párnákkal kanapé. A szerkezet kizárólag egységes keresztmetszetű deszkákból épül fel, ezáltal leegyszerűsítve a gyártási folyamatot.

Projektmunka


Konyhabútor (2013) A következő képeken egy most épülő nyaraló konyhájának egyik bútora látható. A szekrény szerkezete függőleges keményfa lapokból áll, amelyek között különböző mélységű fiókok találhatók. A fiókok frontjai szintén keményfából készültek, a többi alkotórész pedig farostlemez.


TakkBox (2011) A takkbox egy közösségi esemény idejére létrehozott installáció. A pavilon egymás mögötti síkokkal egy barlang terére emlékeztető teret határoz meg, melyben egy mozgásérzékelő kamera veszi a képet és a hangot. Aki bemegy a pavilonba, elmondhatja háláját, érzéseit, mindazt, amit az esemény alatt átélt, ami számára épp fontos, amit a társainak üzenni szeretne. A doboz teherhordó szerepét egy fa váz alkotja, amely keretet képez a ruhaszárító sémájára épülő módszerrel papírból képzett rétegeknek.

Projektmunka


Csipeszfa (2010) A koncepció egy diákkonferencia interaktív játékaként jött létre. A konferencián résztvevők az épületek között található fákra kihelyezett különböző színű csipeszekből egy előre meghatározott mintát rakhatnak ki. Jelen esetben egy fának az ábrája látható, amelyből az élet fáját hivatott szimbolizálni, amelyhez mindenki hozzá tesz egy kis részt magából.

Projektmunka


Útbaigazító anyagok (2010) Az útbaigazító ruhák egy olyan nemzetközi rendezvénynek az eszközei voltak, ahol nagy hangsúlyt kapott a környezetvédelem, amely ebben az esetben a már nem használt ruhák újrahasznosításának formájában jelent meg. Az összegyűjtött ruhákra piktogramok kerültek, majd ezek kerültek kihelyezésre a rendezvény területén. A ruhadarabok a program végeztével kiosztásra kerültek a rendezvény résztvevői és szervezői közöt.

Projektmunka


Portfolio  
Portfolio  
Advertisement