Page 1

basisopleiding algemeen schoonmaken SCHOONMAKEN IS EEN VAK JOUW TROTS EN TOEKOMST …


Wij willen allemaal leven en werken in een schone, gezonde en veilige omgeving. Het schoonmaakwerk doe je er niet zomaar even bij. Schoonmaken is een vak! Belangrijk is om dat vak professioneel uit te kunnen oefenen. Een goede opleiding hiervoor is een must! In de basisopleiding algemene schoonmaak leer je op professionele manier het vak uit te oefenen. Zowel theorie, maar voornamelijk het oefenen van de lesstof werken met microvezelmaterialen en/of het traditionele schoonmaken volgens de “natte� methode staat centraal. Zo zal ook aandacht besteedt worden aan ergonomisch en veilig werken, communicatie naar klant en collega en hoe respectvol om te gaan met mens, materiaal en middelen. De basisopleiding algemene schoonmaak is voor alle medewerkers binnen de schoonmaakbranche verplicht.


OPZET EN OPLEIDINGSDUUR De opleiding kan elk gewenst moment starten. Het gehele traject duurt 4 dagdelen van 4 uur en wordt afgesloten met een examen. Het examen duurt 1 uur. De opleiding wordt gegeven op een van te voren afgesproken locatie en tijd. De vier dagdelen zijn in overleg naar eigen keuze in te delen. EXAMEN EN DIPLOMERING Het examen wordt afgenomen door het RASExamenbureau. Het examen is een praktijkexamen, waarbij enkele mondelinge vragen gesteld worden. Het examen zal in het Nederlands worden afgenomen. Wij verzorgen de aanmeldingen. Na het behalen van het examen voldoe je aan de RAS vastgestelde eindtermen en ontvang je een diploma “Basisopleiding Schoonmaken� VOOROPLEIDING De belangrijkste vereiste is dat je de Nederlandse taal kunt spreken en verstaan en op basis niveau kunt lezen en schrijven. Een afgeronde basisschool is voldoende om mee te doen.


MAATWERK De opleiding is eventueel ook te combineren met het dagelijks schoonmaakwerk, training on the job, ofwel opleiden op het project. Deze mogelijkheid bestaat al vanaf een bedrijfsgroep met minimaal drie medewerkers. De opleiding kan ook voor je in de avonduren of in het weekend verzorgd worden. INVESTERING Kosten voor de opleiding zijn â‚Ź 375,00* per deelnemer exclusief BTW en examen, inclusief lesmateriaal. *Deze opleiding heeft een RAS bijdrage voor schoonmaakbedrijven. Voor meer informatie zie http://www.ras.nl. Bij de aanvraag voor het examen wordt bij de administratieve afhandeling automatisch de examengelden verrekend met de RAS bijdrage.


AANMELDING Aanmelden voor de opleiding kan individueel en via het schoonmaakbedrijf. Het inschrijfformulier kun je vinden op onze website www.smcgroup.nl en/of je kunt telefonisch kontact opnemen met ons kantoor. Op basis van een intake gesprek vindt de opleiding plaats.


Voor vragen, aanmeldingen, op- en aanmerkingen kun u altijd contact met ons opnemen.

CONTACTADRES: SMC Opleidingen Van Voordenpark 6K 5301 KP Zaltbommel T

0418 – 511 350

F

0842 – 150 015

M 06 – 15 87 50 66 E

info@smcgroup.nl

W www.smcgroup.nl

Folder Basisopleiding Schoonmaken  

Folder over onze basisopleiding algemeen schoonmaken.