Page 1

BEF MAGAZIN


Kedves Olvasó!

Te a BEF – TV magazinját olvasod! Az újság 'papír formátumban' is kapható ára 200 Ft / lapszám. Előfizetve 150 Ft / lapszám. Postázni is postázunk, ha kéred. De ebben az esetben 5-ösével küldjük. 5 magazint tartalmas a csomag. Vagy havonta is postázunk. Minkét esetben a megrendelőt terheli a postaköltség. Utánvétellel lehet fizetni. Utánrendelésre is van lehetőség, ha nem tudtad személyesen megvenni! Reméljük, örömet lelsz a magazinban. (Csak az első szám kerül fel teljesen, később már csak részleteket közlünk.) Jó szórakozást kíván: A BEF stáb!


Hogyan nézheted a BEF – TV-t OTTHON IS?!

A megoldás egyszerű! Nemsokára megjelenik a BEF DVD! A DVD-n megtalálható lesz: a BEF kínai jósműsor, a BEF ásás, és még sok minden más… A DVD pénzbe kerül. DVD ára 700 FT + postaköltség. A DVD jó minőségű vicces videókat tartalmaz, egy-egy rész 10-15 perces. ( Ha a videó nem tetszik, mi nem tehetünk róla, mindenkinek más az ízlése, de megrendelés után reklamációt és cserét nem fogadunk el! )

BEF


A BEF születéséről. Alapító tagok:

Bors Eszter Egervölgyi Anna Füleki Viktória Alapítás dátuma: 2013. március Fő műsoruk: Kínai BEF jósműsor, BEF híradó, BEF Földkörüli Quiz, A szerelem köve, ÁSÁS, A fűkaszás gyilkos, stb. stb. Érdekességek: A BEF-nek a kínai, és a japán kultúra az alapja. A kabalaállatunk a… HÖRCSÖG! A legtöbb film Esztinél és Annánál készül (Annáéknál a kert mögötti fenyvesbe, vagy erdő, vagy nem tudom.) A BEF eddig csak 15 perces videókat készített, de tervezzük a hosszabb sorozat készítését is.


A BEF fő termékei Érdekességek: 1. A BEF szinte csak kézzel készített termékeket gyárt. 2. A BEF-nél minden olcsó, de jó minőségű. 3. A BEF-es termékek saját ötlet alapján készülnek. Termékek: 1. BEF hajfesték 2. BEF magazin 3. BEF Karkötő 4. BEF poszter csomag 5. BEF DVD 6. BEF karamella (na, ezt még én sem láttam.) 7. BEF túlélő csomag (ezt se láttam, de majd meginfózom a csajokat.)

8. BEF nyeles leves

BEF Hurkapálcika

Leveskocka


BEF Viccek, A NEVETŐ SAROK

1., Sétálunk, sétálunk, egy kocsmába becsücsülünk, fröccs! 2., Mit teszel, ha látod, hogy egy védett állat, egy védett növényt eszik!? 3., Most megüsselek, vagy összeesel magadtól?! 4., Mivel lehet kettévágni az Algopyrint? - Algoflexxel! 5., Hogy hívják a kínai péket? - Kif Lee! 6., Hogy hívják a japán autóversenyzőt? - Kinyír a Kanyar! 7., Honnan tudjuk, hogy nincs két egyforma hópehely, hisz' nem is láttuk mindet. 8., Három férfi balesetben meghal, Szent Péter fogadja őket: - Mit szeretnétek, mit mondjanak az emberek a temetésen? Az első: Azt szeretném, ha azt mondanák jó férj, jó apa és jó orvos. A második: Én meg azt, hogy azt mondják jó apa és jó tanár. A harmadik: Én meg: Nézzétek! MEGMOZDULT!


Pályázat Ha van kedved hozzá, csinálj otthon saját házi videót akármiről! A lényeg, hogy saját ötlet alapján készüljön és vicces legyen. Lehetőleg ne használj csúnya szavakat, és ne legyél morbid. Ha kész vagy küld el bef2013forever@gmail.com e-mail címre, és ha viccesnek/ jónak találjuk, akkor felkerül a BEF DVD-re/a BEF honlapjának 'Videók' részlegébe.

FŐDÍJ:

BEF nyeles leves és egy BEF poszter csomag.


Kínáról, a kínaiakról Fővárosa: Peking Legnagyobb város: Sanghaj Hivatalos nyelv: mandarin Becsült népesség: 1 321 851 888 (2007-ben) Terület: 9 640 821 km² Kelet- Ázsia legnagyobb országa. Zászlója:

Kína ma a világ legnépesebb állama. Legmagasabb pontja: Csomolungma 8848 m Kína állatvilága: Hó párduc, Kínai aligátor, Szibériai tigris, Aranyfácán, Két púpú teve. Látnivalók: Kínai nagy fal Kínai piramisok Taj hegy Sanghaj Peking


Néhány jellegzetes kínai találmány: - nyomtatás - papír - puskapor - abakusz - iránytű - porcelán - selyem - újpuska - ecset

Hagyomány és néprajz 1., A kínai írás - Kb. 3000 éve született - jellegzetes szótagokat jelölő karakterei azóta használatban vannak. 2., A kínai zene - hangskálája eltér az európaitól, pentaton skálája van. - jellegzetes hangszerek: cseng, hsziao és az erhu


BEF Állatbemutató A hörcsög: A szíriai aranyhörcsög közeli, magyarországi rokona a KÖZÖNSÉGES HÖRCSÖG - 25-30 cm hosszú Többnyire a gabonaföldek környezetében telepszik meg. Talajban készített járatai helyenként 2 méter mélyen futnak, többfelé elágaznak, kamrákká szélesednek. Külön kamrában raktározza az eleséget, és más kamrát bélel ki alvóhelynek. Rágcsáló, a gabonaféléken kívül, gilisztákkal, rovarokkal táplálkozik. Természetes ellenségei a róka, a görény és a ragadozó madarak. A gabonaszemeket a pofazacskójában gyűjti össze. Ősszel akár 15 kg magot is elraktároz. Megszakított téli álmot alszik, készleteiből él. Kibélelt alvókamrájában 6-10 utódot hoz a világra.


BEF Hogyan készíts jó természetfilmet? 1., Rész Hozzávalók: Először is kell egy jó videokamera, vagy egy fényképezőgép, ami videót is készít. A telefon NEM jó, mert rossz a képminősége. Csak akkor lehet megfelelő, ha annyi megapixeles a kamera, mint egy egyszerűbb fényképezőgép! Másodszor, FONTOS, hogy ne remegjen a kezed és ne rángasd össze-vissza a kamerát, (célszerű állványon kamerázni) mert a néző nem fog semmit látni, vagy érteni. ______________________________________________________ 1., Én először a háziállatokról készítenék filmet, mert azok szelídek, könnyen megközelíthetőek és megtalálhatóak. Nem ijednek meg tőled! 2., Ha ez sikerült, majd próbálkozhatsz állatkerti, vagy vadon élő állatok videózásával. DE! Madarakat filmezni nagyon nehéz, mert ha közel mész hozzájuk, elrepülnek, ha távol maradsz, nem lesz éles a kép. Ha mindenképp madarakat akarsz filmezni, akkor én elsőre a feketerigót ajánlanám, mert könnyen megtalálható, télen is itt van a városban, vagy falvakban és viszonylag 'szelíd' is.


HIDETÉS!! Mivel forgatókönyvet írni nem könnyű, a segítségedre lenne szüksége a BEF-nek. Annyi lenne csak a dolgod, hogy írsz egy forgatókönyvet egy általad kitalált filmről 3-4 szereplőre. Mivel 4en vagyunk BEF-esek (alapító tagok és én a szerkesztő/kamerás + még egy kistesó szükség szerint.) max. 3-4 szereplő lehet egyszerre egy jelenetben. Ha a forgatókönyved eljuttatod a BEF tagokban, akkor a forgatókönyvedből akár film is lehet. ( bef2013forever@gmail.com , vagy személyesen lehet forgatókönyvet eljuttatni hozzánk. Kérlek titeket a szereplők ruháját is tervezzétek meg! )


BEF Fejtörő

1., Hogy hívják a főszereplő tündét a Gyűrűk Urában? 2., A kínok épülete 3., A BEF egyik tagjának a keresztneve (Bors) 4., Ezt teszi veled a KÉTBETŰS RÉMÁLOM 5., Déli gyümölcs, van ilyen szín is. 6., Nincs agya 7., Kutya mondja 8., Nem normális A megoldás a túloldalon lévő lény neve!


Egy kis segítség A kőszívű ember fiaihoz Író: Jókai Mór Főszereplők: Baradlay Kazimir (kőszívű ember), Baradlayné, Baradlay Ödön, Baradlay Richárd, Baradlay Jenő, Tallérosy Zebulon, Ridegvháry Bence 1., fejezet A Baradlay-birtokon díszlakomát tartanak Baradlay Kazimir tiszteletére, ám az ünnepelt nincs jelen a vacsorán. De akkor hol van? A nagytiszteletű úr szívverőérelmeszesedésben szenved, és ez a "betegsége" előjön neki. Ám arról senki sem tud, (kivéve az orvost és Baradlaynét) hogy Kazimir úrnak már csak 60 perce van hátra. Ezért is hívatja a feleségét, hogy írja le amit diktál végrendeletként. Végrendeletének első része: " Legidősebb fiam, Ödön maradjon a szentpétervári udvarnál. Ott majd megbecsülik, és kiölik belőle a természet, és nők szeretetét, meg a bohóságot, és egészséges közönyre nevelik." Folyt. köv.


Hogyan gondozd a hörcsögöd! A hörcsög sokféle színben előfordulhat pl: fekete, fehér, barna, vagy szürke. A hörcsög táplálása: - A hörcsög fő tápláléka a magokból és salátából áll, ám szereti a zserbót, és a száraz piskótát - Ám szüksége van folyadékra is, amit a zöld növényekből nyer. (pl: saláta, tyúkhúr, zeller, répa, répalevél, cukkini, uborka, alma) A hörcsög nagyon utálja, ha nem hagyják aludni, és ilyenkor nagyon morcos és agresszív lesz. Vigyázz, mert ha a hörcsögödet, akkor próbálod megfogni, mikor még alszik, akkor megijed tőled és megharap. Ajánlott ketrecben, nem akváriumban tartani, mert annak fedett a teteje és a hörcsög nem tud olyan könnyen kiszökni. A hörcsög ketrec aljára rakj be neki, mert abba rejti el a kaját, és még melegen is tartja. Ha van otthon agyagcsereped (vagy olyan, ami nem műanyagból készül) akkor abból csinálhatsz a höridnek lakhelyet:


Anti romantikus levél a hörcsögnek! Tudom ám, hogy mit tettél tegnap éjjel. Már megint kiszöktél, te akasztófáravaló! Ha még egyszer elhagyod a ketreced, akkor kettéütlek! Azt ajánlom, légy szelíd, mert már csak egy dobásod van. Ha még egyszer meglépsz, nem kapsz zserbót 6 hónapig és még meg is verlek. Ám ha nem szöksz el, és nem leszel vad, akkor talán egy kis zserbót is kaphatsz! Vigyázz! Ha túl sok zserbót zabálsz, és kövér leszel, fogyókúrára foglak, és napi fél órát kell szaladnod a futógömbödben: Cuki ZSERBÓ

höri!

Höri! Ha nem nézel naponta legalább egy oktató műsort, el kell olvasnod a kőszívű ember fiait! Vigyázz! Anna


A kínai szuperhős:


A kínai szuperhőst Tibike ihlette. Ez a hős Szupermajomhoz hasonló történettel rendelkezik. Íme, a történet: A kínai szuperhős, amikor még nem volt szuperereje, Show Wangnak nevezték. Egyszer nagyon nagy vihar kerekedett, villámlott is. Mivel Show Wang pásztor volt, a juhait a mezőn legeltette, mikor kitört a vihar. Gyorsan összeszedte a holmiját, majd sietve hazafelé kezdte terelni a nyáját. – mikor elérték a megáradt folyót, a pásztor észrevette, hogy a két legszebb bárány elcsatangolt. Rögtön visszafordult, hogy megkeresse a két elveszett állatot. A juhokat egy fa alatt találta meg. Gyorsan odaszaladt, felkapta a két állatot és elkezdett velük futni. Ám nem jutott messzire, mert a villám belecsapott annak a fának a koronájába, ami alatt éppen futott. A fa Show-ba vezette a villámot, aki ettől elájult. Mikor felébredt már reggel volt. Nagyon meglepődött azon, hogy neki nem lett semmi baja. Felkelt, és elindult, hogy megkeresse a nyáját. A fa alatt, amibe a villám csapott, két sült birka feküdt. Ez azért történt, mert a fa a villámtól lángra gyúlt, és megégette a juhokat is. A pásztor a hóna alá kapta a két sültet, és hazaindult. Nem messze a falujától, egy közeli erdőben két rabló támadta meg, mert a birkahúst akarták elvenni tőle. Wang már majdnem feladta a harcot, mikor különös dolog történt vele: Kezeiből sokkoló sugár, és hanghullám tört elő, ami


megbénította a rablókat. Show ekkor döntötte el, hogy a város védelmezője lesz. Azóta is a gonoszokat űzi, ám már nem csak Kínában, hanem az egész Földön. Fegyverei a shuriben és szamuráj kard. Kezeiből sokkoló sugarat és hanghullámot lő ki. Az utóbbi egy napig tartó siketséget okoz. A hős címere: Sw


A hörcsög anti romantikus válasza gazdájának! Te két lábon járó giliszta! Azzal fenyegettél engem, hogyha elszököm, nem kapok zserbót! Képzeld, nem érdekel, mivel büntetsz, azért is elszököm! Amúgy nem tudnám kinyitni a ketrec ajtaját, ha TE nem hagynád nyitva. És még engem büntetsz. Amúgy én nem csak zserbón élek, hanem salátát is szeretem. A kedvencem a csokis keksz! Ha azt is elvennéd, akkor büntetnél meg igazán! (Jaj, most elárultam neked a legnagyobb titkom!) És hiába "zabálok" (én soha nem zabálok) sok zserbót (nem tudom, mert nem adsz soha) én nem leszek kövér, mert mindig stresszben élek. Mikor alszom, szépen és nyugodtan, és hirtelen bekopogsz hozzám, majdnem frászt kapok. Egyszer majd úgy is megharaplak! Csak azért viselkedem cukin, mert akkor kapok sok finom hamit! Vigyázz! Vár a Vérhöri! Nem nézek meg egy oktató filmet sem, és nem olvasom el a kőszívű ember fiait sem! Vérhöri


BEF rekordok Az ember és teljesítményei

A legkisebb ember Gul Mohammed Indiából mindössze 57,5 cm-re nőtt.

Legnagyobb buborék: New York-i Davis Stein 1988. jún. 22-én 15,24 m hosszú buborékot fújt, közönséges mosogató szerből, egy hullahopp karikán át.

A l e g h o s s z a b b köröm kézujjon: Sridhar M. Csillal együttes hossz a bal kézen: 439,42 cm körmeit 1952 óta növeszti.

A legkisebb palack: 5 cm magas 1,3 mles White Horse

Leghosszabb esküvői uszály: Egy orosz páré volt: 2823, 8 méter hosszú volt! Szegény menyasszony!


AJÁNLÓ Rajzfilm: Naruto I. rész A történet Kínában játszódik. A főszereplő Naruto, akinek a testében a kilencfarkú rókadémon lakozik, mert a Harmadik Hokage életét feláldozva oda zárta. Naruto nindzsa akar lenni, mert az a célja, hogy ő is Hokage lesz. (A falu ura) Naruto a Tűz törzsének az Avar rejtekén él. Hogy ki Kakashi sensei, mi a hetes csapat, kik a tagjai, megtudod a következő számból.


Szókereső

Keresendő szavak: Höri (2x) Arany (2x) Kína (2x) Japán (2x)

Gyuli Naruto Hörcsög


A BEF elérhetőségei

Telefonszám: 06-30/22-80-727 E.A 06-30/63-80-445 B.E 06-30/94-32-537 F.V

E-mail cím: bef2013forever @gmail.com

Magán e-mail cím: 1. eanna2001@gmail.com

BEF cím: Fertőd, Vörösmarty u. 1 Sarród, Fő utca 46 Fertőd, Vörösmarty u. 4

Magán e-mail cím: 2. gyulihori@gmail.com


Mit NE csinálj a Hörcsögöddel! És mit csinálj? 1. Ne tedd túl hideg helyre, mert megfázik, elkezd tüsszögni, és végül meghal. (a szobahőmérséklet jó neki.) 2. Ne adj neki túl sok zöldséget, mert az megpenészedik nála, és attól megdöglik! 3. Túl kevés zöldséget se adj, mert abból nyeri a vizet. 4. Minden nap vedd ki azt a zöldséget, amit nem evett meg és adj neki frisset! 5. Minden nap adj neki magokat! 6. Néha zserbót és piskótát is kaphat! 7. Szereti a szőlőt is, és ha adsz neki, attól egészséges marad, mert a vércukorszintje nem lesz alacsony! Ideális höri ketrec: Alvókamra Csövek Az a legjobb, ha ketrecben van, mert ott a rácson koptatni tudja a fogait.

Tálca

KAJA

Tálca Tálca


Pályázat 18 éven felülieknek NEM AJÁNLOTT!

Tervezd meg, szerinted milyen a KÉTBETŰS RÁMÁLOM igazi arca! Rajzold le egy A4-es lapra és add oda egy BEF tagnak. Vagy szkeneld be és küld el a bef2013forever@gmail.com e-mail címre. Fődíj: Bekerül az újságba! + kapsz egy általad választott BEF terméket!

Csak diákoknak!

-18 UI: A KÉTBETŰS RÉMÁLOM (KR) egy ember…. A többi a te dolgod!


Mit csinálj ha megharap, vagy megcsíp valami? Elsősegély oldalak

Hörcsögharapás Ha hörcsögöd mérges lesz, nagyon is megharaphat. Ilyenkor először bő hideg víz alá tartsd a sérült testrészedet. Utána Betadinnal fertőtlenítsd, majd kötözd be a sebet. Méhcsípés Vigyázz! Ha nyáron a virágok között sétálsz, könnyen megcsíphet egy méh. Ha tudod, hogy ilyen helyre fogsz menni, legyen nálad méhcsípés elleni kenőcs, mert ha allergiás vagy rá, és a nyakad csípi meg, akkor a nyakad megdagad. Ilyenkor akár meg is fulladhatsz! Ha még sincs nálad krém, rögtön szólj valakinek, hogy hívjon orvost. Darázscsípés Ugyanaz vonatkozik erre is, mint a méhcsípésre. Ha a darázs megcsípett, akkor áztasd be azt a testrészed hideg vízbe, mert az enyhíti a fájdalmat. Igyál kalciumos pezsgőtablettát, mert annak anti allergén hatása van.


Filmhírek Jégkorszak 5. Állítólag 2015-ben jelenik meg, ám a készítők sem tudnak biztosat. Azt, hogy miről fog szólni, senki nem tudja. Még arról sincs hír, hogy lehet-e ebből a sorozatból 5 részt kihozni?! Ti szeretnétek egyébként Jégkorszak 5-öt? Rió 2. A történet ott folytatódik, ahol az első rész abbahagyódott. A papagáj pár összeházasodik, és lesznek fiókáik. Az előzetes megtekinthető a Youtube-on. A filmet 2014-ben, szeptember körül mutatják be Magyarországon. Turbó Ez a történet, bármi meglepő is egy csigáról szól. Turbó, a csiga, azt gondolja, nagyon unalmas és lassú a kerti csigák élete, ezért ő inkább a száguldásra, gyorsaságra vágyik. Általában az autópálya feletti falon ül, és csodálja a száguldó járműveket. Egyszer aztán felkerül egy autóra. –a hűtőrácson keresztül bekerül az autó belsejébe, ott is az üzemanyagtartályba. Ettől aztán feltöltődik szuperenergiával. Eldönti, hogy indulni fog az autók versenyén. Találkozik hasonló sebességőrült csigákkal, akik szintén indulni akarnak a versenyen. Vajon nyerhet egy


csiga az autók versenyén? Kiderül a 2013.november 17.-én bemutatott mozifilmből. Az előzetes megtekinthető a Youtube-on! GO A MOZIBA! Monster High Ez egy rajzfilmsorozat! Sose, soha se nézd meg! Az alapötlet nagyon jó, mert arról szól, hogy van egy szörnysuli, tele szörnyekkel. Még az animáció is tűrhető, tekintettel a többi animációs filmre. De a kivitelezés nem jó. Annyira nyávogósan beszélnek a lány szereplők, a fiú szereplők pedig h*lyének vannak feltüntetve! Az a baj, hogy fél óra alatt megfájdul tőle a fejed! NE NÉZD MEG!

Jövő hónapban Harry Potter és H2O ajánló!


Talรกlkozunk a 002-es

szรกmban.

001 es magazin  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you