Page 1

Johner.se gillar [ kvalitet ]


Alla känner igen ett bra ostron Innerst inne vet du det redan. Kvalitet är ju så lätt att känna igen. Det där lilla extra som gör hela skillnaden. Som sticker ut och berör. Som förgyller livet.   Med ostron är det utseendet och doften som avgör kvaliteten. Ett friskt ostron har ett fast, ljust kött och doftar fräscht av hav och salt. Skulle ostronet vara dåligt märker du det direkt. Det går helt enkelt inte att ta fel på ett bra och ett dåligt ostron.   Vi tror att det är likadant med bilder. När du söker efter en bild är det något särskilt du är ute efter. Ibland vet du kanske precis vad det är. Ibland inte. Men så snart du får syn på den rätta bilden, då vet du det med en gång.

Riktiga människor och äkta känslor. Verkliga situationer och trovärdiga miljöer. Det där speciella tonläget, lågmält men ändå uttrycksfullt. De milda färgerna och det skira ljuset som är så typiskt för Skandinavien. Det är vad som kännetecknar bilder från Johnér.   Företag som värdesätter kvalitet i sin kommunikation söker ett ärligare bildspråk. I vårt bildarkiv finns bilder som återspeglar livet som det är. Våra bilder är eftertraktade internationellt och våra kunder finns över hela världen. Som länken mellan fotografen och kunden hjälper Johnér till med att kommunicera det unika med din verksamhet.


Svenska ostron är ett naturligt val Längs västkusten lockar pittoreska fiskesamhällen med soldränkta klippor och salta bad. Vattnet är näringsrikt och salthalten på 25 promille får ostron att trivas. Enligt gastronomisk expertis hör svenska ostron till världens bästa. De har rätt storlek och lagom sälta. En exklusiv delikatess av högsta kvalitet.   Det europeiska ostronet döptes 1758 av Carl von Linné till Ostrea edulis vilket fritt översatt betyder »ätbar röstsedel«. Namnet kommer av grekiskans ostrace då ostronskal i det antika Grekland användes som röstsedlar vid val. Men redan då sågs ostron som en kulinarisk finess och i romarriket var de ett uppskattat afrodisiakum.   Ostron livnär sig på växtplankton som de filtrerar ur vattnet. De är fettsnåla men rika på proteiner,

vitaminer och mineraler så för oss människor är ostron rena hälsokosten. Hos friska ostron är skalet stängt men ibland »gäspar« de. Knacka då försiktigt på skalet, stängs det så lever ostronet.   Funderar du på att ställa upp i ett mästerskap i ostronöppning måste du klara av att öppna, skära loss och i skalen prydligt presentera trettio Ostrea edulis inför en kritisk jury. Världsmästaren har en rekordtid på under två minuter!   Efterfrågan på europeiska platta ostron ökar i hela världen och längs den svenska västkusten satsas det nu på kommersiell odling. Och eftersom ostron filtrerar vatten bidrar de även till den marina miljön så ostronodling är både miljövänligt och ekologiskt hållbart.


Världen har fått upp ögonen för svensk kvalitet Vi har mycket vi kan vara stolta över i Sverige. Men trots att vi är kända världen över för vår uppfinningsrikedom skryter vi inte gärna. Det behöver vi inte heller. Istället kan vi låta vår känsla för kvalitet tala för sig.   Släckta fyrar gjorde under lång tid sjöresor till ett vågspel. När Gustaf Dalén uppfann AGA-fyren blev navigeringen till sjöss genast mycket tryggare. Uppfinningen består av en solventil som styr tillförseln av acetylengas så att fyren automatiskt tänds när mörkret faller. Världens första AGA-fyr tändes 1912 i Stockholms hamninlopp. Samma år fick Gustaf Dalén Nobelpriset i fysik för sina självverkande regulatorer i fyrar och lysbojar.

Det svenska smörgåsbordet är världsberömt sedan länge. Svensk gastronomi håller hög kvalitet och idag inspireras omvärlden av det svenska köket med våra närodlade råvaror och naturliga smaker. Mat kryddad med nyfikenhet och tillagad med stor kärlek och gedigna kunskaper.   Allt det här påminner om hur vi på Johnér ser på bilder och service. Vi är måna om att tillsammans med våra fotografer skapa ett unikt skandinaviskt bildspråk som alltigenom känns levande, äkta och lustfyllt. Som lyfter fram det vanliga, men på ett ovanligt sätt. Betraktaren känner genast igen sig. Men upptäcker samtidigt något oväntat. Lite sådär som livet självt.


www.johner.se

Johner broschyr final  
Johner broschyr final  
Advertisement