Issuu on Google+

E R A M AR PES O R L A C I T U A N

s r e d n re s e v i t c perspe


E R A ARM ROPES L A C I T NAU

OP

CALS R

TI • NAU

ITALY

ED IN • BAS R

O YATCH • FOR & • OLD

R

CTURE

NUFA ES MA

IOUS LUXUR

BOATS

D OF EW KIN

ICAL N

OLOG TECHN

ROPES UALITY

IOR Q SUPER

D VANCE D A L A OGIC

OL

HN • TEC

• HA

ION MISAT O T S U • C ES FINISH D E T F NDCRA


Foreword : The Armare brand’s univers was the perfect motivator for experiment the usage of ropes in interior design. The project is build around this very specific and strong product. The main problem was to despict this brand and their nautical approach and be able to create an touching environnement of work. The main space is divided in micro-environnement. Half open, half close, each piece of this puzzle have their own identity based on the same univers. For example, the kitchen use as ceiling an old boat which it piercied by multiple tube providing lighting. The kitchen, being an recreative environnement, is separated from the direction’s eyes by a wall of ropes, providing an colorfull way to show the products to client. Like this example, each environement is connected each others by usefull and specific structures in order to create on each space a different feeling.


Diagram 1 :

Diagram 2 :

Diagram 3 :

Main separation. The corridor guide the visitor to recreation (kitchen) then direction / workspace. The direction, on the left lower corner, has full visibility on the office.

Second step, the office is divided and guides created. Each departements receives an micro environnement around a central place reception/copy. The direction gain one floor to let space for reserves and WC on ground floor.

Final step. Introduce noticeables structurals elements for each of the micro-environnement. The direction has now a limited views through rope’s wall. The workstations gains a warm flowers ceilings and the boat illuminate both the entrance and meeting room.


Main entrance view // On the left the kitchen / recreative aera. On the right the wall of ropes used as display and separation from direction’s departement upstair. In the middle, there is a secretary post, and behind the flower’s ceiling of sales & marketing.


Kitchen view // The boat is used as ceiling and piercied by lighting tube. There is an access to the balcony.


Main corridor view // This is the secretary & reception desk. On the right, in the central place of the entire office, there is the copy machines space.


Stair view // The access to the direction’s departement. The WC & reserves are under it. On the left, this is the support’s departement.


Support departement view // The ceiling is a mix of plexiglass and MDF panels providing lighting, sound regulation and privacy from direction point of view.


Meeting room view // There is the prow of the boat providing artificial lighting. On the ceiling, there is a video projector for digital presentation. Natural light can be obstructed by curtain.


Sales departement view // The flowers ceiling create a friendly environnement. On the upper right there is two shelfs which can be pull up or down by a ropping based system.


Marketing departement view // Marketing director and meeting room. Behind, the flowers ceiling.


Secretary’s direction view // Second floor. On the right there is the stairs and the ropes wall. This space is separated from main director by glass wall.


Main director view // On the right, the rope’s wall.


Human ressource and sales director office view //


bureaux Armare