Page 1

Steffen balsam

c1c # 494061 immersive space

werkboek

1


2

inhoud


3

Flash oefeningen

4 -7

ideevorming

8 -11

tekenstijlen

12 -13

ideevorming, Pt.2

14 -15

Schetsen ruimtjes

16 - 23

mindmap

24 -25

40 vragen

26 -27

go vector

28 -33

schaalmodel

34 -37


4

Flash oefeningen


5


6

Flash oefeningen


7


8

ideevorming


9


10

ideevorming


11


12

tekenstijlen


13


14 ideevorming, Pt.2


15


16

schets ruimtje 1


17


18

schets ruimtje 2


19


20 schets ruimtje 3


21


22 schets ruimtje 4


23


24 Mindmap


25


26 40 vragen over mijn immersive space

40 IMMERSIVE 1. 2. 3.

4. 5.

6. 7. 8. 9. 10.

11. 12.

In welke, wat voor een, wereld zijn we? We zijn in een bij-wereld, waar elke persoon als een bij uitziet. Wat zien we? Verschillende bekende scènes uit filmpjes of televisieseries. Is het een wereld die ik herken? Precies zoiets heb je nog niet gezien, omdat de tekenstijl en enkele elementen nieuw zijn. Maar de scenario‘s zijn door de filmpjes op een vergelijkbare manier al bekend. Is het een wereld die me vertrouwd is? Uiteinelijk wel, maar door de tekenstijl blijvt het toch nieuw en ongewoon. Voel ik me op mn gemak? Het zou spannend worden, maar toch zou je jezelf op jou gemak voelen omdat het door de tekenstijl grappig uitziet. Komt de wereld mij vreemd voor? Wel vreemd, maar niet zo erg, omdat er vele bekende elementen gebruikt worden. Denk ik dat het echt is? Nee. Het wordt meteen duidelijk, dat de wereld fictief is. Is het een wereld die ik nu heel anders zie dan anders? Ja, omdat het ongewoon is, alles uit de zicht van een bij te zien. Vind ik het hier leuk? Ik hoop het. De hele stijl van de wereld is heel positief en grappig. Van waaruit kijk ik, wat is mijn standpunt? Je bent zelf niet deel van de wereld. Je kijkt uiteindelijk televisie en komt door de menu naar de verschillenden scènes/ruimten. Wie ben ik? Dat wet je eigenlijk niet, omdat je ‚jezelf‘ nooit ziet. Wat voor stemming krijg ik door hier te zijn? Het is een gezellige, mooie en grappige omgeving. Je bent dus interesseerd meer ervan te zien.

VRAGEN

13. Welke objecten kan ik onderscheiden? Ik hoop alle?!! 14. Welke zijn dichtbij en welke verder weg? Bij voorbeeld zou de koffer in de ruimtje van ‘Pulp Fiction’ dichtbij zijn en de ramen alleen in de achtergrond 15. Hoe zien die objecten er uit? Alles is in hetzelfde tekenstijl. De stijl is eenvoudig en grappig. Gebruikt worden hierbij krachtige maar relatief weinig verschillende kleuren en overal outlines. 16. Welk moment van de dag is het? Dat weet je niet. 17. Waar komt het licht vandaan, welke lichtbronnen zijn er? In een ruimtje komt het licht komt van de zon, maar in de andere ruimten zijn de lichtbronnen normale lampen. 18. Zie ik schaduwen? Niet direct op de objecten, maar wel op de grond. 19. Hebben de objecten een schaduw en een lichtkant? Nee. 20. Kan ik ver kijken? Nee, omdat 2 ruimtje alleen kamers zijn. Maar in 1 van de 3 plekken kun je tot de horizon zien. 21. Kan ik me bewegen (panorama)? Waarschijnlijk niet. 22. Zie ik dingen die mijn aandacht trekken? Ja wel. Je kan vele rare dingen zien, die zich bewegen of opvallend zijn in dit ongewoon omgeving en daardoor jouw aandacht trekken. 23. Zie ik dingen waar ik op kan klikken? Ervan geeft het in elke ruimte sommige. 24. Hoe weet ik dat ik daarop kan klikken? Door een geluid, dat harder wordt, als je dichtbij van dit object bent, of omdat zich iets bewegt. Dat bijna iedereen de ruimten al door de filmpjes kent is hierbij natuurlijk ook handig, omdat je vaak weet, wat er zoude gebeuren. Erdoor weet je vaak


27

al, wat je moet/kan doen. 25. Zijn er dingen die er gebeuren, die aan de hand zijn? Waarschijnlijk niet. 26. Zijn er dingen die bewegen? Ja. Bij voorbeeld de vleugeltjes van de bijen. 27. Wat hoor ik? In elke ruimtje is er een andere achtergronmuziek. Hier ga ik liedjes uit de soundtracks van de filmpjes gebruiken. Je kan ook omgevings-geluiden horen, zoals het gebrom van de bij, enz. 28. Wat kan ik doen? Je kan door de verschillende programma’s/zenders zappen. In de filpjes zelf moet je de hoofdrol helpen. Dr. Bee moet een patiënt dokteren, Neo moet de kogels ontduiken en Jules en Vincent gaan Maja de bij vermorden. 29. Denk ik dat ik naar een andere ruimte kan? Ja, dit wordt door de fact, dat je an het zappen bent meteen duidelijk. 30. Hoe weet ik, kom ik erachter dat ik naar een andere ruimte kan? In het begin kun je al in de televisie-menu zien, dat er verschillende zenders zijn, die je kan aankijken. 31. Denk ik dat ik dan weer terug kan? Ja. 32. Zijn er dingen die me kunnen verrassen? De hele wereld is ongewoon en grappig; dus zie je veel wat varrassend is. 33. Heb ik zin om rond te kijken? Ja. 34. Hoe komt dat? In mijn immersive space heb je voor het eerst de mogelijkheid deel van de bekende scènes te zijn, deze te beïnvloeden. Dit zou de aandacht trekken. Ook want de omgeving grappig, mooi en dus leuk te ontdekken is. 35. Heb ik het gevoel dat deze wereld door iemand is bedacht? Ja wel.

36. Heb ik het gevoel dat deze wereld ergens zo bestaat? Zeker niet. 37. Als ik naar (een) andere ruimte(s) ben gegaan, snap ik dan wat deze ruimte met de vorige te maken heeft? Ja, de ruimtjes hebben dezelfe design, het draait overal om een bij-omgeving en je kan altijd posters of iets, wat met de andere ruimtes te maken heeft. 38. Heb ik het gevoel dat iemand me iets duidelijk wil maken? Eer minder. 39. Is dat onder woorden te brengen? (Probeer) Uiteindelijk gaat het alleen om het entertainment en natuurlijk (geheime) reclame voor de merk (bee a bomb) te maken. 40. Als ik wegga, heb ik iets ontdekt, opgestoken? Ben ik ergens anders over gaan denken? Uiteindelijk zou door de Immersive Space de merk ‘bee a bomb’ bekender worden en bij de kijker blijven hangen.


28 Schets ruimtje 2 - go vector


29


30 Schets ruimtje 3 - go vector


31


32 Schets ruimtje 4 - go vector


33


34 ruimtje 2 - schaalmodel


35


36 ruimtje 2 - schaalmodel


37


38

ImmersiveSpace-Werkboek  
ImmersiveSpace-Werkboek  

mijn Immersive Space werkboek