Intercom maart 2022

Page 1

Maart 2022 | Jaargang 22 - Nummer 1

4 8

Kleurkracht: ‘Niet iedereen hoeft minister-president te zijn'

14

VHM Machinery groeit door vertrouwen

Bouw Totaal onderneming van het jaar 2021


2

ARCHITECTUUR INTERIEUR BOUWKUNDIG ADVIES ENERGIE ADVIES

Wij verzorgen jouw huisstijl online en offline

Goed in vorm!

Emmeloord

| 0527 624 622 | www.mijnvormgever.nl

Relaxed item voor beurs of kantine!


Info

BVN zet zich in voor álle ondernemers in de Noordoostpolder.

Column

Column Kansen Wanneer ik aan kansen denk koppel ik dat bijna direct aan iets wat spannend is. Als je altijd op zoek bent naar iets anders of iets meer, weeg je af of het iets voor jou kan zijn. Gaandeweg denkend over die kansen kom je snel tot een conclusie. Het is wel of het is absoluut niets voor mij. Word je er niet warm van? Dan stop je met je verder te verdiepen in deze kans. Ook kan het zijn dat er iets is waar je meer van wil weten, en door alles af te wegen en te beredeneren kom je tot een besluit. De kans dat je in de Noordoostpolder wordt overreden door een trein is voorlopig niet aanwezig. Duidelijk. Maar in ca. 2038 is het waarschijnlijk wél mogelijk. Mensen zoeken om allerlei redenen kansen waar men beter van kan worden. We spelen mee met de Staatsloterij, maar de kans op een redelijke prijs is maar een klein beetje groter dan te worden overreden door de eerdergenoemde trein. De kans dat je wordt geflitst bij te snel rijden is best wel groot. De brieven van het CJIB kennen helaas de meesten van ons wel. Het afwegen van kansen heeft ook vaak te maken met een hoeveelheid lef. Er zijn mensen die zich niet aan water durven te branden, en deze mensen leven vast een prettig leven met zo min mogelijk risico. Maar diegene die hebben meegemaakt hoe het ‘smaakt’ om van een kans een succes te maken, weten wat voor kick dit kan geven. En als er dan een nieuwe kans voorbijkomt durf je meer risico te nemen.

Kees van der Sar Voorzitter BVN

Zeker is dat je bij een mooie kans, snel moet overwegen en moet doorpakken. En ja, al heb je het nog zo goed bedacht, het kan nog steeds fout aflopen. Wanneer je een 5-tal kansen op een rij zet, zijn er 2 die mislukken, 2 die wel werken maar waar nog veel aan moet worden aangepast om er een succes van te maken en 1 kans blijkt een succes te kunnen worden. Je kunt hier geen garantie op krijgen, maar duidelijk is dat alle kansen niet de uitkomst geven waar je op hebt ingezet. Zeker is dat, om zakelijk succesvol te worden, je kansen moet opzoeken en afwegen, en er met veel energie en doorzettingsvermogen vol voor moet gaan. De kans dat iets je zomaar komt aanwaaien, is net zo groot als de hoofdprijs van de loterij te winnen. Maar ik moet eerlijk bekennen, ik speel elke maand mee met de staatsloterij, maar… als ik de hoofdprijs win, nodig ik alle leden van de BV Noordoostpolder uit voor een feest. Schat jij die kans op dat feestje maar in. Ik wens je heel veel mooie kansen toe.

Colofon INTERCOM is een uitgave van BV Noordoostpolder (BVN) Adresgegevens BVN Noordzijde 6a 8302 GL Emmeloord Postbus 29 8300 AA Emmeloord  06 2530 0334  info@bvnoordoostpolder.nl  bvnoordoostpolder.nl

Redactie Huib van der Wal (tekstschrijver) Jannette Weultjes (tekstschrijver) Jet van der Veen (tekstschrijver) Team Communicatie & Marketing (TCM) Coördinatie en redactiesecretariaat Sherida Arron

Advertentieacquisitie Sherida Arron

Foto voorpagina BV Noordoostpolder

Ontwerp en opmaak ComSi BV  comsi.nl

Oplage 800

Deze uitgave wordt verspreid onder de ondernemers in de Noordoostpolder. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.

3


4

Info

Bouw Totaal bouwt gemiddeld vijftig nieuwbouwwoningen per jaar en doet dat met een groep van ongeveer veertig medewerkers.

Onderneming van het jaar 2021

Het verhaal achter Bouw Totaal En dan ben je als Bouw Totaal opeens onderneming van het jaar 2021 in de Noordoostpolder! Albert en Adriëtte Post, die de directie vormen, waren toen ze het nieuws kregen vooral blij, maar ook verbaasd. 'Wij zijn bescheiden in onze marketing. Bouw Totaal moet het vooral hebben van de mond-tot-mondreclame', zegt Adriëtte. Voor de lezer die het uitgebreide juryrapport te veel vindt, de bouwonderneming is in enkele woorden te typeren: menselijk, eerlijk, open, met de focus op kwaliteit. Net als vorig jaar vond door de coronamaatregelen de uitreiking plaats in een beperkt gezelschap. Daarom was er een mooie video gemaakt waarin de prijs op 31 januari werd uitgereikt door jurylid en wethouder economische zaken Hans Wijnants en BV Noordoostpolder-voorzitter Kees van der Sar, met de bijbehorende complimenten.

Foto: BV Noordoostpolder. Tekst: Huib van der Wal

De historie Ruim vijftien jaar geleden begon Albert Post samen met Arjan Simonse een eigen onderneming in een boerenschuur aan de Pilotenweg. Adriëtte komt uit een ondernemend boerengezin uit Luttelgeest en met elkaar bleken ze het ondernemen in hun vingers te hebben. Hun bedrijf, later Bouw Totaal geheten, groeide gestaag.

‘Je krijgt uiteindelijk klanten die bij je bedrijf passen’

Bouw Totaal is nu een full service bouwbedrijf, zeer actief in de woningbouw. 'Dankzij ons flexibele concept boeken wij op dat terrein veel succes’, vertelt Adriëtte. 'Bij ons heeft de klant veel inbreng.

De klanten krijgen de mogelijkheid de woning in te delen op een manier die passend is bij hun manier van leven. Aanpassingen kunnen aangebracht worden zoveel als dit bouwtechnisch mogelijk is.' Kwaliteit 'De aanpassingen mogen niet ten koste gaan van onze kwaliteitseisen. Wij hanteren daarvoor onze standaarden. Het gebeurt wel eens dat potentiële klanten aan de kwaliteit willen morrelen, om de kosten omlaag te brengen. Dan zeggen wij eerlijk dat wij daar geen concessies in willen doen omdat wij de kwaliteit willen waarborgen. Zo krijg je uiteindelijk wel de klanten die bij je bedrijf passen.' Bouw Totaal bouwt gemiddeld vijftig nieuwbouwwoningen per jaar en doet dat met een groep van ongeveer veertig medewerkers.


Info

Greenworks is hét duurzaamheidslabel voor bouw- en installatiematerialen. Het kwam tot stand in samenwerking met Rijksoverheid en rekeninstrumenten zoals GPR Gebouw en BREEAM-NL.

Medewerkers Het werven en vasthouden van goede medewerkers doet Bouw Totaal heel goed. Het is de cultuur van het bedrijf die daarvoor zorgt. 'Het voelt als een familie', stelt Adriëtte. 'De kern is dat wij open en eerlijk zijn naar onze klanten en ook naar ons personeel. Daarnaast is de bouwcao prima en schenken wij veel aandacht aan activiteiten voor het personeel. We hebben daardoor vrijwel geen verloop van personeel.' Albert en Adriëtte willen benadrukken dat zij zonder deze fantastische mensen deze prijs nooit hadden gekregen. 'Uiteindelijk zijn wij maar het druppeltje olie in de machine.' Soms komen die nieuwe medewerkers binnen via de WerkCorporatie en hebben ze een afstand tot de arbeidsmarkt. Buitengewoon Werkgever Bouw Totaal investeert in hun begeleiding. Net zoals er altijd ruimte is voor het begeleiden van stagiairs en BBL/BOL-leerlingen. Bouw Totaal heeft hiervoor vier leermeesters opgeleid.

Duurzaamheid Bij de ondernemer van het jaar moet het uiteraard ook op het gebied van duurzaamheid in orde zijn. Dat klimaatbewustzijn is er bij Bouw Totaal. 'Wij willen zorgvuldig omgaan met onze aarde', benadrukt Adriëtte. 'Wij kijken bijvoorbeeld naar een optimaal hergebruik van door ons gebruikte materialen. Negentig procent van ons afval kan worden gerecycled.' Uiteraard gaat er tevens veel aandacht uit naar energieneutraal bouwen. Klanten worden up-to-date geadviseerd over verwarming, koeling en ventilatie, maar ook over brandveiligheid. Hiervoor is Bouw Totaal erkend met het GreenWorks certificaat. In het kader van duurzaamheid en kwaliteit en ook vanwege de oprechte betrokkenheid van Bouw Totaal bij de lokale gemeenschap wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale partners.

inrato.com Inrato International BV Johannes Postweg 4 8309 PE Tollebeek 085-27 36 750 contact@inrato.com

Advies (machine)veiligheid Risico Quick scan Risico Inventarisatie Assistentie bij CE-Markering Levering veiligheidscomponenten

5


ADVERTORIAL 6

Scholingsvoucher voor ondernemers Flevoland Jongvolwassenen en ouderen, werkend en niet werkend, individuen, bedrijven en organisaties: Iedereen die zich wil (blijven) ontwikkelen, kan terecht bij ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs. Je krijgt persoonlijk scholingsadvies zodat je de juiste keuze maakt. Wil jij je verder specialiseren in jouw huidige functie, (alsnog) een erkend diploma halen of via omscholing terugkeren op de arbeidsmarkt? In de provincie Flevoland is er een scholingsvoucher speciaal voor de persoonlijke ontwikkeling van ondernemers.

Subsidie: scholingsvoucher voor ondernemerschap Flevoland Speciaal voor ondernemers uit de provincie Flevoland is de subsidieregeling “scholingsvoucher Ondernemerschap Flevoland” beschikbaar. Deze voucher is gericht op de persoonlijke ontwikkeling van ondernemers en heeft een waarde van maximaal € 5000,-. Door als ondernemer nieuwe vaardigheden te leren kunnen nieuwe stappen genomen worden binnen een onderneming. Kijk op rocfriesepoort.nl/nieuws/subsidiescholingsvoucher-flevoland voor het scholingsaanbod van ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs dat in aanmerking komt voor deze voucher. Naast de scholingsvoucher zijn er nog diverse andere subsidiemogelijkheden voor werkgevers en particulieren. Kijk op rocfriesepoort.nl/subsidies voor het complete subsidieoverzicht. Opleiden van medewerkers Ontwikkeling is niet alleen belangrijk voor ondernemers, maar ook voor medewerkers. ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs biedt verschillende mogelijkheden tot scholing van medewerkers. Dit kan een maatwerktraject zijn of een werkleertraject. Neem contact op met één van de opleidingsadviseurs van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen voor meer informatie. De contactgegevens vind je op rocfriesepoort.nl/opleidingsadviseurs Plezier in je ontwikkeling Er zijn veel mogelijkheden voor particulieren en medewerkers van organisaties. ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs heeft als uitgangspunt dat iedereen met

Foto: ROC Friese Poort. Tekst: ROC Friese Poort.

plezier een opleiding volgt en met goed resultaat afrond. Het volwassenaanbod is zoveel mogelijk op de student afgestemd. Op deze manier is de opleiding te combineren met werk en/of gezin. Er kan op meerdere momenten per jaar gestart worden. Opleidingen en cursussen worden aangeboden in Emmeloord, Urk, Leeuwarden, Sneek, Drachten en Dokkum. ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs biedt verschillende trajecten aan: - Mbo opleidingen; - Brancheopleidingen; - Cursussen of trainingen; - Mbo-certificaten; - Incompany trajecten.

Heb je een vraag over het aanbod van ROC Friese Poort voor volwassenen? Kijk op  rocfriesepoort.nl/volwassenen of neem contact op via:  volwassenen@rocfriesepoort.nl

 058 – 233 99 66


Info

7

OV Creil ondersteunt vooral activiteiten van en voor het dorp.

In de rubriek Hoe gaat het in? vertelt één van de dorpsverenigingen van BV Noordoostpolder hoe het er in de lokale vereniging aan toegaat.  Naam: Ondernemersvereniging Creil (OVC)  Plaats: Creil  Opgericht: 1956  Aantal leden: 34  Bijzonderheden: Koningsdag trakteert OVC het hele dorp op koffie met gebak in ‘t Poortershuys

Voorzitter Meindert Kramer en secretaris Stefan Frankema over OVC

‘Onze bedrijven werken wereldwijd’ Stefan Frankema, secretaris van Ondernemersvereniging Creil, dook voor BV Noordoostpolder in de archieven. ‘Onze vereniging is in 1956 opgericht als Winkeliersvereniging Creil. Toen andere bedrijven later ook lid wilden worden, werd de vereniging op 2 oktober 1979 omgedoopt tot Ondernemersvereniging Creil.’ Voorzitter Meindert Kramer vult aan: ‘We zijn de verbinding tussen ondernemers en de sociale activiteiten in het dorp. We besteden een groot deel van onze contributie aan sociale activiteiten in het dorp, zoals de toneelvereniging, Sportclub Creil of activiteiten tijdens dorpsfeest. Ook helpen we als vrijwilliger of zorgen dat er materiaal is om een activiteit te kunnen opbouwen of uitvoeren, zoals een heftruck of kuubskisten. En vanaf november hangen we in het dorpscentrum sfeerverlichting op.’

Foto: Sjors Evers. Tekst: Jannette Weultjes.

Wereldwijd De meeste Creiler bedrijven zijn niet alleen gericht op het dorp, maar werken door heel Nederland of zelfs wereldwijd. Stefan licht toe: ‘Creil is bekend om zijn tulpen. Die gaan de hele wereld over, terwijl het personeel van deze bedrijven vooral uit Creil komt. De ondernemers doen daarom graag iets terug voor het dorp.’ Meindert benadrukt dat de vereniging ook activiteiten organiseert voor de eigen leden. ‘We organiseren elk jaar een jaarvergadering, een bedrijfsbezoek en een gezellige avond. Afgelopen jaar was dat lastig en toen hebben we alle leden een chocoladekerstkaart bezorgd.’ Parkeerplaats OVC pakt ook kansen door te luisteren naar geluiden uit het dorp. ‘Een paar jaar geleden kregen we klachten over

geparkeerde vrachtwagens in het dorp. Samen met Ondernemers Vereniging Groendorpen zijn we toen in gesprek gegaan met de gemeente en is er een parkeerplaats gerealiseerd aan de Floraweg. Ook hebben we digitale informatieborden kunnen aankopen voor het dorp.’ Stefan zit namens OV Creil in het Team Belangen Behartiging. ‘Het is mooi dat we als dorp hierin vertegenwoordigd zijn. In een dorp spelen soms echt andere dingen dan in Emmeloord.’ Meindert vult aan: ‘Creil is een geweldig mooi dorp met veel voorzieningen. Hier geldt: als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen.’


8

Info

Bij Kleurkracht verkopen ze eigen thee, ambachtelijke kaarsen en kralen, houten letters en lekkere zeep. Maar ook leuke accessoires. Zoals bijvoorbeeld kandelaars, windlichten, theepotten, bekers en theeglazen, etc.

Kleurkracht:

‘Niet iedereen hoeft minister-president te zijn' Regelmatige bibliotheekbezoekers zijn er vast al eens geweest. Bij de gezellige winkel van Kleurkracht die gevestigd is aan het Harmen Visserplein in Emmeloord. Wie nog niet heeft rondgestruind tussen de prachtige cadeauartikelen moet dat zeker eens doen. Beheerder Sylvia van der Vliet vertelt vol trots over de medewerkers die er hun plekje helemaal hebben gevonden. ‘Het lukt niet iedereen om in de maatschappij te functioneren. Daarom doen we het hier andersom. Bij Kleurkracht halen wij het werk van de maatschappij naar binnen. Onze medewerkers worden heel blij als ze kunnen werken aan een opdracht. Ze genieten ervan en zijn trots op wat ze doen. En daar worden onze opdrachtgevers, waaronder veel ondernemers, ook weer blij van.’ Zinvolle dagbesteding Sociale onderneming Kleurkracht is onderdeel van Triade/Vitree en biedt in de Noordoostpolder een zinvolle dagbesteding aan mensen met een onderliggende ondersteuningsvraag. Op de leerwerklocatie komen dagelijks tussen de 30 en 40 mensen om te werken in de winkel, de koffiecorner, de printafdeling of het atelier. Het gaat om mensen met een verstandelijke beperking of psychische hulpvraag die veelal begeleid wonen, thuis bij hun ouders of in een beschutte woonvorm. ‘Onze lokale betrokkenheid is groot. Als wij de handen mogen zijn in het productieproces dan betrekken we iedereen daarbij. Een beetje bijdragen aan het grotere geheel, geeft de medewerkers veel voldoening. Het vergroot het gevoel van eigenwaarde. ‘En niet iedereen hoeft minister-president te zijn hè?’, lacht Sylvia. Puur en eerlijk Kleurkracht zat tot 2013 verdeeld over meerdere locaties in Emmeloord. De eigen plek in de bibliotheek is een schot in de roos.

Kleurkracht komt nu meer onder de aandacht van het grote publiek, er is meer doorloop en de medewerkers worden nu ook gezien. ‘Onze begeleiders zijn altijd op de achtergrond aanwezig maar de medewerkers voeren zelfstandig hun taken uit. Zo is er iemand die de boeken rechtzet in de bibliotheek en wordt er geholpen bij diverse activiteiten in de bibliotheek. Contact met klanten en kinderen is heel waardevol voor onze medewerkers. Kinderen zijn puur en eerlijk. Stellen vragen als ze zien dat een medewerker een beperking heeft. Dat is mooi. Mensen met een beperking zijn anders maar niet raar. Hun werk hier is een mooie manier om elkaar beter te leren kennen en te zien dat iedereen er toe doet in onze samenleving.’ Maatwerk ‘De interactie tussen begeleider en medewerker is heel belangrijk voor het succes. Je moet als begeleider invoelen waar de vragen of wensen van een medewerker liggen. Als medewerkers hier binnenkomen is hun wereld vaak klein. Maar zo zoetjes aan, in hun eigen tempo, kunnen ze steeds meer aan. Ze ontdekken hun talenten en komen in hun kracht. Een mooi voorbeeld van de waarde van Kleurkracht voor de medewerkers is Marleen Oosterkamp. Marleen wordt echt heel blij van het helpen van klanten in de winkel en het mooi inpakken van cadeaus.

Op een gegeven moment groeide ze toe naar een werkplek op de voorgrond. Ze gaf zelf ook aan dat het haar leuk leek om in de winkel te werken. Dat doet ze nu hartstikke goed. We maken de drempels laag, zonder de druk erop te leggen. Met Begeleid Ontdekkend Leren (BOL) proberen we iemand zelf de regie te laten nemen. Het is allemaal maatwerk. Mensen moeten zich goed voelen bij wat ze hier doen, we leggen niet te veel druk op ze.’ Aandacht Biologische thee zonder chemische toevoegingen of kleurstoffen, afbreekbare theezakjes, er is aandacht voor het milieu en het scheiden van afval. Voor de koffiecorner wordt samengewerkt met een leverancier die werkt vanuit een duurzaamheidsgedachte. Ook dat is belangrijk bij Kleurkracht. Sylvia: ’Als de één de thee afweegt en de ander er 300 theezakjes mee vult dan worden ze daar samen heel blij van. Ieder radertje in het geheel is belangrijk. Heb je als bedrijf handen tekort dan gaan we graag met je in gesprek. Er is bij ons meer mogelijk dan je denkt, neem dus gerust contact met ons op. We vragen iets meer tijd voor een opdracht maar we denken altijd in mogelijkheden en oplossingen en we doen het met volle aandacht en vol trots. Dat is onze toegevoegde waarde.’  kleurkrachtemmeloord.nl

Foto: Sjors Evers. Tekst: Jet van der Veen


Info

Wil je meer weten en op de hoogte blijven, volg MKB Schakelteam Flevoland dan op LinkedIn of kijk op  mkbschakelteam.nl

Help. I need somebody. Help. Not just anybody. Heb je een hulpvraag? En ben je mkb-ondernemer? Dan is de redding nabij. Flevolandse mkb’ers die behoefte hebben aan hoogwaardig advies, kunnen sinds kort terecht bij het MKB Schakelteam. Willy Feikens (Financiering), Bert Schonewille (Strategie en Marketing) en Jeroen van den Burg (Organisatie en Uitvoering) helpen je graag bij financiële of organisatorische vraagstukken. BVN is één van de 27 deelnemers van het kennisplatform waar expertise, kennis en instrumenten samenkomen. Je vindt er informatie over de economie en de arbeidsmarkt in Flevoland, maar komt er ook alles te weten over vacatures, regelingen, ontwikkelingsen scholingsaanbod. Gratis advies Als ondernemer weet je alles van jouw business. Je bent goed in wat je doet, je neemt zelfstandig beslissingen en zet de koers uit voor de toekomst. Plannen stel je bij, investeringen pas je aan. Maar de omgeving waarin je onderneemt verandert. ‘Het uitknobbelen van de kansen en bedreigingen hoef je niet alleen te doen’ vertelt Bert. ‘Weet dat je voor het denkwerk een beroep kunt doen op de expertise van het MKB Schakelteam. Geheel vrijblijvend én geheel gratis.

Ook als je gewoon even wilt sparren over jouw onderneming kun je een afspraak met ons maken.’ Gezond mkb Bedrijven met tussen de 2 en 10 medewerkers (klein mkb) worden door de provincie Flevoland ondersteund in hun bedrijfsvoering. Willy: ‘Een gezond mkb is belangrijk voor de ontwikkeling en de leefbaarheid van onze provincie. Het MKB Schakelteam heeft een éénloketfunctie voor het mkb in Flevoland. De in totaal 5 Flevolandse adviseurs schakelen met de mkb-ondernemer en kunnen doorverwijzen naar andere specialisten, regelingen, instanties of ondersteuning.’ Bedrijfsvitaliteitsscan Jeroen: ’In principe kan het MKB Schakelteam voor iedere mkb’er wat betekenen. Vul de bedrijfsvitaliteitsscan in via de website en we brengen je in contact met de juiste adviseur.‘ Voor financieringsvraagstukken is dat Willy. ‘Omdat ik, net als de andere adviseurs, zelf ook ondernemer ben, kan ik al snel de vinger op de zere plek leggen. Ik heb al veel succesvolle gesprekken gevoerd en kijk samen met de ondernemer naar de investeringen voor de toekomst en naar het huidige werkkapitaal.’

Groei Jeroen: ‘90% van de vragen gaat over groei. Met het MKB Schakelteam haal je een frisse blik binnen je bedrijf die met je meedenkt.’ Bert: ‘Waar wij goed in zijn, is de vertaalslag maken. De regelingen waarvan ondernemers gebruik kunnen maken zijn allemaal opgesteld door ambtenaren. Dat roept al gauw iets van weerstand op. Een ondernemer zit niet te wachten op ellenlange ambtelijke teksten waar hij zich doorheen moet wurmen maar wil door met waar hij goed in is: ondernemen. Wij maken de hulpvraag inzichtelijk, zijn letterlijk aan het schakelen.’ Wil een ondernemer ‘iets met duurzaamheid’ dan komt Jeroen langs. ‘Ons advies kost niets. Sterker nog, het levert geld op. Er zijn in Flevoland veel regelingen waar het mkb gebruik van kan maken. Wij zorgen ervoor dat de ondernemer weer verder kan. Met ondernemen.‘ Versterking kleine mkb ‘We gaan voor de regionale versterking van het kleine mkb. Als ondernemer hoeft je niet zelf het wiel uit te vinden. En je hoeft je er ook niet voor te schamen dat je zelf niet alle wijsheid in pacht hebt. Dat kan eenvoudigweg niet. Wij loodsen de ondernemer door een wirwar aan regeltjes en subsidies en formuleren samen actieplannen in een dashboard. We maken inzichtelijk welke stappen doorlopen moeten worden om het ondernemersdoel te realiseren. Ieder op z’n eigen terrein.‘, aldus de enthousiaste adviseurs.  mkbschakelteam.nl

Foto: Sjors Evers. Tekst: Jet van der Veen.

Willy Feikens, Bert Schonewille en Jeroen van den Burg


10

Info

idésýn bestaat uit 2 woorden. Het woord idé betekent idee en het woord sýn betekent visie in het IJslands. Als je dit achter elkaar zet ontstaat er een nieuw woord idésýn. Als je het snel leest, lees je al snel i design of te wel ik ontwerp.

Gastcolumn Kansen zien én grijpen! De afgelopen paar jaar heeft ons laten zien dat niks zeker is in het leven. Waar bloeiende bedrijven in één klap tot stilstand kwamen, veerden andere ondernemingen juist weer op. Als designer en communicatiespecialist kom ik bij een diversiteit aan bedrijven over de vloer. We hebben altijd maar één doel voor ogen en dat is om in ons vak de klant zo goed mogelijk te ondersteunen. Waar de één op zijn handen gaat zitten ziet de andere kansen. In onzekere tijden wordt er vaak het eerste beknibbeld op marketing. Je kan makkelijk geen geld uitgeven aan zaken die op het eerste gezicht niet direct nodig zijn. Maar is dat wel zo? Geen marketing betekent ook een vorm van onzichtbaarheid. En onzichtbaarheid wordt vaak al gauw gezien als 'daar gaat het niet goed'. Ik zeg gekscherend weleens 'Als ze geld hebben, hebben ze geen tijd en als ze tijd hebben, hebben ze geen geld'. Je marketing apparaat op orde hebben in goede tijden is cruciaal. Juist in tijden dat het wat minder gaat heb je de opgebouwde marketing nodig om weer meer werk binnen te halen. Natuurlijk moet je als ondernemer wel goed kijken wat verantwoord is, je budgetten wat aanpassen aan de tijd en de omstandigheden is ook goed ondernemerschap. Een onrustige tijd dwingt ons ook om eens kritisch naar jezelf te kijken, heb ik het allemaal wel zo goed voor elkaar, waar geef ik te veel aan uit en waar te weinig? Kan ik mijn personeel behouden en wat kan ik ze bieden? En misschien wel het belangrijkste, waar kan ik zelf in uitblinken? Zie je kansen en durf je het aan om je nek uit te steken? In mijn werk hebben we vaak dit soort gesprekken.

Jelle de Jong Brandingspecialist bij idésýn, branding your business

Hoe gaan we de ideeën die een ondernemer heeft zo efficiënt mogelijk inrichten en begeleiden. Dit dwingt ons als communicatiespecialisten ook om kritisch te kijken waar de kansen voor klanten liggen. Welke strategie kies je en welk vervolg geef je daaraan. Een gedegen visie met een goede uitwerking ligt daaraan ten grondslag. En zo zie je de één vooruitgaan en de ander blijft achter. Eén ding heb ik zeker wel geleerd, als je niets doet dan gebeurt er ook niets. En tussen niets en heel veel doen zit ook nog veel ruimte. Kijk eens goed naar wat je nu doet, ook al heb je enorm veel werk. Blijf werken aan je marketing, dan ga je kansen zien en grijpen.  idesyn.nl

Foto: Evelien Fotografie. Tekst: Jelle de Jong


Info

Bezoek de ruim 750 m2 outdoor living experience aan de Constructieweg 5 in Emmeloord. Je vindt er niet alleen barbecues maar ook brandstof, accessoires, smaakmakers en véél meer.

Achter de schermen bij…

BBQ Village Grote hompen vlees, van buiten verbrand maar van binnen nog lang niet gaar, veel rook, veel mayonaise, voor de vitamientjes een komkommertje erbij en that’s it. Dat beeld van een zomerbarbecue moet je gauw loslaten, zeggen BBQ Village-eigenaren Ton Boerma en Herman van Slooten. ‘Barbecueën kan het hele jaar door. De barbecues van tegenwoordig, met name de Kamado-modellen, zorgen ervoor dat het vlees perfect gegaard wordt. Het garingsproces wordt zelfs gemonitord met thermometers die zowel de baktemperatuur als de binnenkant van het vlees in de gaten houden. Als je deze materie goed beheerst ben je in staat om een volledige maaltijd te maken op een Kamado. Het is zelfs gezonder dan traditioneel koken op je fornuis omdat je grillt en er dus geen vet aan toevoegt.’ Maar het blijft toch wel echt een mannending hè? Vuur, rook, vlees, biertje erbij. ‘Dat is het wat ons betreft dus niet omdat een Kamado feitelijk een oven is waar je alles op kunt bereiden. Tot appeltaart aan toe.’ No Rubbish De liefde voor het barbecueën zit er al lang in bij Ton. Niet vreemd dus dat hij na banen als deejay en salesmanager in de consumentenelektronica uiteindelijk bij Weber barbecues belandde. Ton barbecuede er lustig op los maar miste de echt goede smaakmakers om het vlees te kruiden. Hij husselde zelf net zolang specerijen en kruiden op de keukentafel tot hij maar liefst 11 verschillende perfecte kruidenmengsels, zogenaamde BBQ-rubs, had samengesteld. Allemaal even goed gelukt dus de beste eruit kiezen voor de handel was geen optie. ‘Don’t buy rubbish, buy No Rubbish’ is het credo van Ton. Zijn 11 BBQ-rubs bevatten weinig zout, geen gluten of allergenen, geen smaakversterker of E-nummers en geen toegevoegde vulmiddelen als paneermeel of groente. Inmiddels zijn de rubs aangevuld met 3 sauzen, Foto: Sjors Evers. Tekst: Jet van der Veen.

een BBQ-olie, BBQ-zout en BBQ-bier. Vanwege zijn netwerk bij de tuincentra en in BBQ-land en zijn niet aflatende enthousiasme en vlotte babbel wist Ton landelijke dekking te bereiken voor zijn No Rubbish producten. Zijn nieuwe handel was niet langer te combineren met een baan in loondienst. Ton besloot te gaan voor het ondernemerschap. Naast No Rubbish heeft Ton ook zijn eigen BBQ-bier ontwikkeld: ‘Orange Crown. Een lekkere zware kruidige Belgische tripel en een frisse Blond. Het past perfect bij de rubs, oliën en sausjes van No Rubbish. Orange Crown nuttig je overigens geheel in stijl vanuit een mooi bijpassend glas.’ Exult Via via kwam Ton in contact met interieur- en standbouwer Herman van Slooten van creatief ontwerp- en productiebureau Exult. Herman: ‘We kennen elkaar eigenlijk al heel lang maar hebben nooit echt zaken met elkaar gedaan. Ik had altijd al plannen om een experience-achtige showroom in te richten in de industriële hal en Ton zocht opslag voor zijn kruiden. Ton is een ervaren sales vent en gepassioneerde BBQ’er dus al snel kwam het idee om alles te combineren en er dus een echte BBQ-wereld van te maken. Het aankleden en inrichten van ruimtes doen wij al jaren voor klanten dus qua uitvoerbaarheid en kosten was dat geen grote uitdaging. Ook hadden

we veel decorstukken en standmateriaal over. Ton: ‘Onze twee werelden zijn echt perfect samengevoegd in de showroom-, winkel- annex workshop-ruimte. De inrichting bestaat uit 4 verschillende decors die mooi uitgelicht zijn om een echte retailtainment-beleving neer te zetten. De industriële loods fungeert ook als showroom voor Crazycontainers en Exult om klanten te inspireren. Het mes snijdt dus aan twee kanten.’ Workshops Een workshop bij BBQ Village is voor veel mensen een openbaring. Je leert het beste uit een stuk vlees te halen. Of zoals Ton dat verwoordt: ‘Als je een keer zelf spareribs hebt gebarbecued vind je de spareribs die je in een restaurant krijgt niet meer de allerbeste.’ ‘Je leert ook dat het bij barbecueën niet per se gaat om veel vlees, veel vet of veel mayo. We laten het contrast zien. Barbecueën is eigenlijk een heel gezonde manier van koken. Het staat synoniem voor gezellig eten met het hele gezin. Lekker, vers, minder vet.’ Wat de toekomst brengt? ’Het kan de twee ondernemers niet gek genoeg. De creatieve klik is er duidelijk en al filosoferend passeren de wildste ideeën de revue. ‘Wie weet krijgen we een horecavergunning en maken we er een BBQ-restaurant van. Een barbecue-belevingswereld of zo.’  bbqvillage.nl

11


Winkelen & genieten

Ervaar de kracht van onze full service

CATERING & VERHUUR

IN HET  VAN DE NOORDOOSTPOLDER

GASTVRIJEMMELOORD.NL

Adverteren in de volgende INTERCOM?

Maart 2022 | Jaargang 22 - Nummer 1

4 8

14

Bel of mail naar: 06 2530 0334 info@bvnoordoostpolder.nl Kleurkracht: ‘Niet iedereen hoeft minister-president te zijn'

VHM Machinery groeit door vertrouwen

Bouw Totaal onderneming van het jaar 2021

Al meer dan 30 jaar verzorgen wij onvergetelijke bruiloften, de leukste evenementen en sfeervolle bedrijfsfeesten! Personeelsfeest | Relatiedag | Open dag Barbecue | Buffet | Live cooking | Feestmaterialen Slump Catering & Events | welkombijslump.nl

Alles op één adres in vertrouwde handen!

 Verzekeringen  Makelaardij  Hypotheken  Administratie  Pensioen  Arbodienst  De Akkers 34-a 8321 BT Urk 

0527-687377

info@scholopurk.nl

www.scholopurk.nl


Info

tekst 'De verwondering welke mensen krijgen bij het zien van beeld, dat is mijn doel met fotografie en videoreportages, het gevoel, de emoties'.

Onder de naam ‘Starter in beeld’ geven we, met zes vaste vragen als uitgangspunt, een startende ondernemer de gelegenheid zich te presenteren. Waarmee we een beeld krijgen van nieuwe ondernemersactiviteiten in onze regio. In deze aflevering portretteren we John David Verolme, videograaf én gecertificeerd drone piloot uit Emmeloord.

Starter in beeld

John David Verolme Stel jezelf even voor: 'Ik ben John David Verolme en geboren in Emmeloord. Na de opleiding informatica technologie ben ik gestart bij een internetprovider waar ik vooral gewerkt heb aan filtering en televisiediensten. Tegelijkertijd groeide mijn passie voor het maken van beeld. De verwondering van het anders kijken naar landschappen (vanaf de grond en later vanuit de lucht) maakte mij enthousiast voor het vak. Het moment dat ik ontdekte dat mijn beelden online wereldwijd verkochten begon mijn ondernemersbestaan. In januari 2021 ben ik fulltime als beeldmaker gaan ondernemen.' Wat voor bedrijf ben je begonnen? 'Ik ben videograaf met daarbij de inzet van drones als specialisme. Ik krijg er energie van als ik bedrijven mag helpen de verwondering voor hun product of dienst te vertalen in een pakkend beeldverhaal.'

Wat maakt jou uniek? 'In deze regio zie je de combinatie niet veel van zowel grond- als luchtbeelden. Door mijn avontuur met de drone heb ik ontdekt dat juist dit perspectief een bijzondere bijdrage kan leveren aan het totaalverhaal, alhoewel dit wel pittig is. De drone besturen is echt multitasking. Waar vliegt ie? Waar lopen mensen? Is het veilig? Is de compositie goed? En ondersteunt het beeld het verhaal? Als dit allemaal klopt vormt deze combinatie een eindresultaat waarin 1 + 1 samen 3 wordt.' Welke ondernemerskansen biedt deze regio? 'Wat mij in het bijzonder opvalt is dat veel ondernemers trots zijn op hun gebied. Dat ze daar ook boeiende verhalen over kunnen vertellen. Dat dit wereldwijd aanspreekt zien we terug in het succes van veel diverse regionale, nationale en internationale polderbedrijven.'

Wat breng jij in de Noordoostpolder? 'Ik help de ondernemers uit de polder graag om hun unieke verhaal te vertalen in een visuele uiting. De verwondering die de ondernemer voor zijn product of dienst heeft motiveert mij tot een bijzonder eindproduct te komen. Daarnaast deel ik onze woonomgeving ook graag met de rest van de wereld via mijn social media-kanalen. Ik merk dat vooral de beelden van tulpenvelden internationale belangstelling opwekken voor ons gebied.' Ondernemen doen we samen? 'Jazeker! Vanuit het collectief Studio Reaal 9G werk ik intensief samen met Pim van der Maden en Sjors Evers. Naast dat we alle drie beeldmakers zijn, brengen we ook onze eigen unieke expertise mee. Pim als technisch kundig vakfotograaf, Sjors zijn marketing en ik mijn IT-expertise. Zo helpen wij elkaar verder, ik noem het ook vaak kruisbestuiving. Daarnaast ondersteun ik Frans Pol vaak bij klussen met dronebeelden. Als je zoals ik samenwerken belangrijk vindt, dan hoort daar natuurlijk ook een lidmaatschap bij van BV Noordoostpolder'.  johndavidverolme.com

Foto: Eigen foto. Tekst: Huib van der Wal.

13


14

Info

VHM Machinery maakt machines en systemen voor ‘box&bigbag-logistiek’ wereldwijd. De antraciet met oranje-gekleurde machines hebben stoere namen, zoals BoxFilr, BigbagRunr en BoxBufr.

VHM Machinery groeit door vertrouwen Veel technische bedrijven hebben moeite om goed gekwalificeerd personeel te vinden. Rik en Eveline van Hees van VHM Machinery in Ens hebben door hun manier van bedrijfsvoering weinig last van de krapte op de arbeidsmarkt. Eveline: ‘VHM Machinery is van een eenmanszaak in 2005 hard gegroeid naar een bedrijf waar nu dagelijks zo’n 40 personen werken.’ Rik vult aan: ‘We hebben altijd kansen gepakt en zijn niet bang om de koers bij te stellen. We maken machines die de logistiek van kuubskisten en bigbags bij onze klanten zoveel mogelijk automatiseren. We hebben in de basis standaard machines, maar plaatsen die in wisselende samenstellingen bij onze klanten. Onze engineers zijn dagelijks druk met het ontwerpen en optimaliseren van de machines en stemmen ze in verschillende configuraties op elkaar af. Dat is maatwerk. Verder luistert ons verkoopteam goed naar de signalen van onze klanten en daar spelen we op in. We ontwikkelen nu bijvoorbeeld machines die een kist niet volledig legen, maar gedeeltelijk en op gewicht. Daar is behoefte aan. En sinds twee jaar produceren wij ook onderdelen voor andere machinefabrikanten.’ Built with pride ‘De groei danken we ook aan de medewerkers op de werkvloer. We geven ze veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We werken niet

Foto: Sjors Evers. Tekst: Jannette Weultjes.

met leidinggevenden, want we willen dat mensen hier voor het team werken en niet voor een baas. Het mooie is dat de medewerkers elkaar uit zichzelf controleren. Ze willen allemaal dat een product perfect de fabriek verlaat, want dat maakt hen trots. Het is niet voor niets dat we aan elke machine bij aflevering een kaartje hangen met de tekst ‘Built with pride’ en de naam van een medewerker die aan de machine heeft gewerkt. Dat kan ook de naam van een stagiair zijn.’ Dat de medewerkers zich thuis voelen bij VHM bleek in coronatijd.

‘Ik zeg weleens tegen een medewerker dat ik hem over drie jaar niet meer nodig heb’

‘Toen de sportscholen dicht waren, kregen we de vraag of ze een gym mochten inrichten in de nieuwe loods. Ze hebben hun eigen fitnessapparatuur ontworpen en geproduceerd en maken daar nog steeds gebruik van.’

Blijven ontwikkelen Om te kunnen blijven groeien, is ontwikkeling nodig. Rik: ‘Ik zeg weleens tegen een medewerker dat ik hem over drie jaar niet meer nodig heb. Ik bedoel daarmee dat hij alleen interessant blijft voor VHM als hij zich blijft ontwikkelen. Daar helpt hij ook zichzelf mee. We geven iedereen het vertrouwen dat ze meer kunnen dan ze denken. Als iemand iets doet wat hij nog nooit heeft gedaan en dat lukt, dan groeit het zelfvertrouwen en dat komt ons allemaal ten goede. We zijn er alert op dat we medewerkers in zo’n situatie een schouderklopje geven en dat wordt gewaardeerd.’ Eveline houdt zich bezig met personeelszaken, maar hoeft niet vaak een vacature uit te schrijven. ‘Regelmatig neemt een medewerker een vriend mee om hier te komen werken. Zelfs als we niemand nodig hebben, kijken we kritisch of we werk kunnen creëren. Vaak worden dat namelijk de leukste collega’s, want ze passen bij ons bedrijf. Sommige kansen moet je niet laten lopen.’


Info

Remondis verwerkt en recyclet afvalstromen van bedrijven. Van papier, glas en plastic tot oplosmiddelen en olie. Er is een transitie gaande: afval krijgt waarde.

15

Van afval naar waardevolle grondstof Afval, elk bedrijf heeft het. Remondis zamelt afval in en verzorgt de verwerking ervan. Jannette de Lange is accountmanager bij Remondis in Ermelo. Dagelijks staat ze bedrijven in Flevoland te woord, zowel telefonisch als in levenden lijve. Als lid van BV Noordoostpolder vertelt ze graag meer over Remondis. ‘We hebben vestigingen wereldwijd, maar doordat we regionaal werken, kunnen we maatwerk leveren aan elke ondernemer.

‘Als ik op een verjaardag vertel dat ik in het afval werk, word ik meewarig aangekeken’

De één wil graag ‘op afroep’ een container voor bouw- en sloopafval. Een andere ondernemer vraagt of we regelmatig zijn vertrouwelijke documenten kunnen vernietigen en een derde zoekt een oplossing voor het afvoeren van gevaarlijke stoffen. Voor elke afvalvraag bieden wij een oplossing op maat.’

Kansen in maatwerk Jannette werkt al bijna dertig jaar in ‘het afval’. ‘Als ik op een verjaardag vertel dat ik in de afvalverwerking zit, word ik meewarig aangekeken. Zodra ik erover begin te vertellen, wordt duidelijk dat het een veelzijdige tak van sport is met veel verschillende soorten afval en uiteenlopende wensen van onze klanten. Bovendien levert de ene ondernemer afval al gescheiden aan, terwijl het voor een andere handiger is als wij de nascheiding verzorgen. In beide gevallen creëren we zuivere grondstoffen die een nieuwe toepassing vinden. Ik zoek samen met mijn collega’s naar een oplossing die past bij de werkwijze van het bedrijf én die zorgt voor zo min mogelijk restafval. Dat maakt mijn werk zo dynamisch en kansrijk.’ Jannette legt uit dat de kijk op afval verandert. ‘Veel afvalstoffen kunnen een waardevolle grondstof worden, zoals papier, plastic en glas. Wereldwijd is daar een levendige handel in. Door corona ontstond er een groot tekort aan grondstoffen zoals papier. De vraag naar gerecycled papier is daardoor enorm gestegen. Dat biedt ook kansen voor Remondis.

Wij proberen afvalstromen zo hoogwaardig en dichtbij mogelijk weg te zetten. Dat kan in de polder heel goed. Restafval dat niet te recyclen is, wordt verbrand en levert zo warmte en energie aan huishoudens.’ Aanpassen Tijdens de lockdowns veranderde de vraag naar afvalverwerking. ‘Horecazaken waren dicht en hadden daardoor weinig afval. Wij hebben ons toen aan de situatie aangepast. De enige manier om samen uit deze crisis te komen, is door elkaar te helpen. We hebben de ondernemers die het financieel zwaar kregen, aangeboden om onze dienstverlening te wijzigen. Wij proberen steeds mee te bewegen met de markt, maar ook met dit soort excessen. Nog steeds krijgen we hiervoor waardering. Ik ben trots op ons team dat dit mogelijk heeft gemaakt. Bij ons komen dagelijks kansen en uitdagingen voorbij. We proberen de kansen te grijpen en voor de uitdagingen mooie oplossingen te bedenken op basis van persoonlijk laagdrempelig contact. Zo zijn we van waarde voor onze klanten. Bij ondernemers die ook een maatwerk oplossing willen voor hun afval kom ik graag een keer op de koffie.’  remondisnederland.nl

Foto: Pim van der Maden. Tekst: Jannette Weultjes.


16

Info

BVNoordoostpolder

#datdoetBVNook Veelal achter de schermen is het bestuur van BVN bezig met het behartigen van de belangen van jou als ondernemer. Het is niet altijd zichtbaar wat wij doen voor ondernemend Noordoostpolder, dat realiseren we ons iedere keer weer opnieuw. Waar mogelijk delen we van wat we doen.

Enquête voor een goed werkend elektriciteitsnetwerk: vul 'm in! Steeds meer media pikken het nieuws over de capaciteitsproblemen van het elektriciteitsnetwerk op. Dit lost het probleem niet op maar hopelijk doet het wat met de urgentie. BVN zit nog steeds om tafel met Liander en de gemeente om te bekijken hoe we in ons gebied zo snel mogelijk weer voldoende capaciteit kunnen verkrijgen maar ook dat we in de nabije toekomst voldoende mogelijkheden hebben tot eventuele verzwaring van het netwerk. Vooral dit laatste achten wij van groot belang. Voorzitter BVN, Kees van der Sar: ‘Doodzonde zal het zijn als we over 10 jaar weer met hetzelfde probleem zitten omdat nu niet verder vooruit wordt gekeken. Daarom hebben wij aangestuurd op een enquête die Liander binnenkort zal uitzetten onder bedrijven met een grootverbruik aansluiting. Hiermee zal o.a. geïnventariseerd worden wat bedrijven in de toekomst aan stroom zullen gaan verbruiken (denk hierbij ook aan de nog aan te leggen laadpalen). Wij hopen dat Liander voortvarend op deze uitkomsten zal anticiperen.

BVN Agenda 24 maart Running Business Event - Editie Marknesse 21 april Business Booster - workshops door leden, voor leden Mei Jaarvergadering en bezoek Bouw Totaal Juni Bedrijfsbezoek Suplacon Juli Zomerfeest

We doen dan ook een oproep aan alle bedrijven die deze enquête ontvangen om deze in te vullen. Het is van groot belang dat er een zo compleet mogelijk beeld komt van de situatie nu én straks, dat kan een hoop ellende in de toekomst voorkomen.’ Mocht je moeite hebben met het invullen van de enquête, laat het ons weten via info@bvnoordoostpolder.nl en wij helpen je op weg!

Gemaakt in dé Noordoostpolder Eerder schreven wij al over de nieuwe gebiedsmarketing van de Noordoostpolder die in ontwikkeling is. BV Noordoostpolder is vanaf het begin van deze zoektocht betrokken geweest en we mogen met trots melden dat er een keuze is gemaakt! De combinatie ComSi (Maaike Wolf) en Idésýn (Jelle de Jong) won met hun creatief concept 'gemaakt in dé Noordoostpolder' de pitch. Tachtig jaar geleden werd van water, land gemaakt. Ons eten wordt gemaakt in dé Noordoostpolder. Er is hier een enorme variatie aan maakindustrie. Er wordt hier geïnnoveerd en gecreëerd. Maar er worden hier ook herinneringen en vrienden gemaakt. Of het nu om landbouwproducten, staalproducten of fruitsap gaat, het wordt hier allemaal gemaakt. Er zijn dus legio manieren te bedenken om het concept gemaakt in dé Noordoostpolder lading te geven. De doelgroepen wonen, werken en recreëren worden zo allemaal bediend. In maart zal de toolbox beschikbaar komen waaruit ondernemers het beeldmerk kunnen halen wat zij in hun eigen marketing kunnen gebruiken. Met dit beeldmerk versterk je de promotie van de Noordoostpolder wat uiteindelijk zal resulteren in een sterkere gebiedsmarketing van ons unieke gebied. Kortom, pak deze kans en maak hier gebruik van!  gemaaktindenoordoostpolder.nl


ADVERTORIAL 17

In samenwerking met ACF Bentveld, NUGTR en andere lokale partners

Mijn OfficeXpert: Alles voor je kantoor Van een pen tot en met een compleet bureau. Van een printer tot en met een ergonomisch verantwoorde bureaustoel. Mijn OfficeXpert levert alles wat je in een kantoor nodig hebt, vaak in nauwe samenwerking met de in hetzelfde pand gevestigde ACF Bentveld en NUGTR. Het gezicht van Mijn OfficeXpert is Martin de Jongh, gepokt en gemazeld in de wereld van kantoorinrichting. Al meer dan twintig jaar is hij in deze branche actief. Hij luistert, adviseert en zorgt voor een perfecte uitvoering. Betrouwbare leveranciers Mijn OfficeXpert werkt met betrouwbare leveranciers. Martin: ‘Als je al zo lang meeloopt als ik, hou je uiteindelijk leveranciers over die perfect bij je passen. Dat zijn betrouwbare bedrijven die goede producten leveren voor een redelijke prijs, die snel kunnen leveren als het nodig is en die ook thuis geven als er toch een keer een probleem is.’ Lokaal samenwerken Wat ook typisch Mijn OfficeXpert is, is lokaal samenwerken. Heeft Martin bij wijze van uitzondering zelf geen antwoord op de vraag van een klant, dan vindt hij die bij partners in de polder, zoals binnenhuisarchitecten, interieurbouwers en signbedrijven. De klant houdt één aanspreekpunt en dat is Mijn OfficeXpert.

Mijn OfficeXpert werkt met betrouwbare leveranciers.

Op deze stabiele basis ziet Martin kansen om te groeien. Mede daarom is 1 november Jeroen de Munnik in dienst gekomen. Jeroen is een bekende in de polder, heeft jarenlang een winkel gehad en kent het klappen van de zweep. Jeroen gaat zich vooral richten op de verkoop van kantoorartikelen, al dan niet via de webshop.

Foto: MijnOfficeXpert. Tekst: Huib van der Wal.

Martin de Jongh & Jeroen de Munnik

Martin ziet meer kansen. De coronacrisis heeft de verkoop van bureaustoelen en zit/sta werkplekken een forse impuls gegeven. Mensen willen, nu ze toch meer thuis werken, een goede stoel en een zit/sta bureau hebben. Terwijl daarnaast ook meer vraag ontstaat naar complete adviezen voor kantoorinrichting. Personeel is belangrijk en moet zich prettig voelen op kantoor. ‘Wij zullen daarom nog wat vaker een styliste inschakelen.’ Zo werken wij Tot slot nog een aansprekend voorbeeld van de manier van werken van Mijn OfficeXpert: de inrichting van een kantoor bij een groot biologisch bedrijf in de polder. Martin: ‘Deze klant wilde een huiselijke sfeer.

Wij hebben mooie boomstamtafels laten maken en regelden daar stoere vintage stoelen bij. Interemm maakte de kasten. ACF installeerde nieuwe PC’s en NUGTR heeft van een oude foto een grote visual gemaakt, voor aan de wand. Ik vind het heerlijk om zo samen te werken en de klant is zeer tevreden met het eindresultaat. Het thema van deze uitgave is kansen. Vaak gaat het dan om kansen die je moet zien als ondernemer en die je moet pakken en natuurlijk het allerbelangrijkste waar moet maken. No nonsense In de polder is het gelukkig ook vaak zo dat relaties belangrijk zijn en dat je daardoor mooie kansen kríjgt.’  mijnofficexpert.nl


18

Info

Deze bedrijven zijn onlangs lid geworden van BVN en stellen we graag voor.

Nieuwe individuele leden Een Individueel lidmaatschap is een lidmaatschap waarbij er meer dan alleen belangen worden behartigd. Dit lidmaatschap biedt meer. Denk hierbij aan het bijwonen van bedrijfsbezoeken en kennis- en netwerkbijeenkomsten.

Puur24 Mijn naam is Marloes Becker en ik houd ervan mensen te verrassen met de verfijnde smaak van wijn afgestemd op het gerecht en de sfeer. Met mijn bedrijf Puur24 breng ik kwaliteitswijnen op de markt die passen bij de smaak van nu, om mensen te laten genieten van eerlijke wijn. De wijnen worden rechtstreeks geïmporteerd uit het prachtige Robertson in Zuid-Afrika. Mijn familie heeft al vele jaren een vertrouwde relatie met de familie Retief van het wijnhuis Van Loveren. De wijnen worden veelal geleverd aan landwinkels, horeca, cateraars en via de webshop puur24.nl aan particulieren. Naast de import en verkoop van de wijnen ben ik op freelance basis werkzaam als gastvrouw.  puur24.nl

Schol Arbodienst 'Voorkomen is beter dan genezen' Schol Arbodienst is een gecertificeerde arbodienst welke tot doel heeft om werkgevers en werknemers volledig te ontzorgen bij verzuim- en arbozaken. Onze artsen houden spreekuur in Urk en Emmeloord. Als arbodienst willen we middels een zorgvuldige triage en intake een scheiding maken tussen verzuim waarbij een daadwerkelijk ziektebeeld bestaat en verzuim waarbij dit niet aan de orde is. Schol Arbodienst adviseert werkgevers om zoveel mogelijk in te zetten op preventie om verzuim tegen te gaan. Het opstellen van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en het uitvoeren van een Preventief Medisch Onderzoek zijn hierbij belangrijke instrumenten. Met de RI&E breng je de met name de veiligheidsen gezondheidsrisico’s binnen je bedrijf in kaart. Schol wil als totaalleverancier zowel particulieren als zakelijke relaties een 'alles onder één dak' oplossing bieden. U kunt bij ons terecht voor verzekeringen, inkomensverzekeringen, (collectief)pensioen, hypotheken, administratie, makelaardij en arbodienstverlening.  scholopurk.nl/arbodienst

GoProducts

Go Products levert plantuien en zorgt als onafhankelijk loonbedrijf voor het sorteren, verpakken en bewaren van consumptie-uien. Dankzij decennia ervaring, ons moderne machinepark en ons grote netwerk kunnen we als familiebedrijf een constante, hoge kwaliteit garanderen. We stimuleren de groei van onze klanten door het leveren van plantuien van topkwaliteit, het delen van waardevolle kennis en door het leveren van uitstekende service. Zoals onze familienaam al zegt proberen we altijd voor goud te gaan en de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren. Met onze jarenlange expertise in de uienbranche, geavanceerde machinepark en flexibiliteit helpen we boeren, exporteurs en supermarkten vooruit in een snel veranderende markt.  goproducts.info

Kantoormanager 2.0 Bijdragen aan meer gelukkige levens. Dat is waar we bij Kantoormanager 2.0 naar streven. Wij zorgen voor meer tijd en rust door rompslomp uit handen te nemen. Daardoor kan je (als ondernemer en/of medewerker) doen waar je goed bent of wat je echt leuk vindt. We bieden secretariële en administratieve dienstverlening en zorgen voor bereikbaarheid met een flexibele klantenservice. De volledige backoffice kunnen wij overnemen zodat focus ontstaat op wat echt belangrijk is! Vanuit verschillende netwerken hebben we connecties met ondernemers en bedrijven uit de NOP. Wij vinden het ontzettend belangrijk om van elkaar te leren en te delen met elkaar. Daarom sluiten we graag aan bij BVN.  dekantoormanager.nl

Remco Dijkstra Sinds 1 juli 2021 ben ik mijn eigen goudsmederij aan de havenstraat 26 in Emmeloord begonnen. Hiervoor heb ik in Schoonhoven (de Zilverstad) gewerkt als goudsmid. U kunt terecht voor het ontwerpen van sieraden, repareren of restaureren van sieraden. Of denk aan het vermaken van sieraden zoals trouwringen of het omsmelten van oud goud en er een geheel eigen sieraad van laten maken. Het unieke is als u komt u ook echt in het atelier komt waar het sieraad vervaardigt zal worden en u rechtstreeks met de goudsmid contact zal hebben om samen tot een idee te komen.  remcodijkstra.nl


Info

Een overzicht van de leden is te zien op bvnoordoostpolder.nl

19

SMT Nederland

Claudia Hooiveld consulting

Opgericht in 1946, heeft SMT Netherlands ruim 70 jaar historie als toonaangevend full service distributiebedrijf gespecialiseerd in construction, material handling en recycling equipment. SMT voert een selectieve ‘multi-brand’ strategie, gericht op merken die hun sporen hebben verdiend en marktleider zijn op het gebied van ‘total cost of ownership’, levensduur, gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid, comfort en veiligheid. SMT heeft de distributierechten van gerenommeerde merken, en in Nederland voert SMT de sterke A-merken Volvo Construction Equipment, Sennebogen en Holms. Met Volvo en Sennebogen zijn inmiddels duurzame relaties opgebouwd van respectievelijk meer dan 70 en 25 jaar. Bij SMT stellen we onze klanten altijd centraal en realiseren we meerwaarde voor onze klanten met een hoogwaardige service die bij het niveau van onze merken past. Service is de kern van onze propositie: voor iedere vraag van onze klanten bestaat een slimme oplossing. Daarom levert SMT een service die verder gaat en verwachtingen altijd overtreft. Vanzelfsprekend vinden wij dat.  smt.network/netherlands/nl

Mijn naam is Claudia en ik help bedrijven bij het opzetten, invoeren en onderhouden van voedselveiligheidsmanagementsysteem: IFS, BRC, FSSC22000, ISO22000, GLOBALG.A.P of GMP+. Deze bedrijven zijn actief in de productie, transport, opslag en handel van levensmiddelen. Sinds 2017 begeleid ik succesvol bedrijven naar het voedselveiligheidscertificaat en het behouden hiervan. Denk bijvoorbeeld aan: handel in groente en droge kruidenierswaren, transport en opslag van zuivel-, bakkerij- en diervoederproducten, akkerbouwers die op het erf verwerken en de productie van kant en klaar producten. Wat mijn werk zo leuk maakt? Wanneer het voedselveiligheidssysteem vóór het bedrijf werkt in plaats van andersom! Wil je meer weten? Kijk op claudiahooiveld.nl of bel 06 121 328 94. BVN is voor mij een ondernemersnetwerk waar ik ervaringen en kennis kan delen en opdoen en waar je kan deelnemen aan verschillende activiteiten met collega-ondernemers.  claudiahooiveld.nl


UW BEDRIJF VERDUURZAMEN? NU IS DE JUISTE TIJD! ONTVANG TIJDELIJK

80% KORTING OP ADVIES EN BEGELEIDING DANKZIJ DE SUBSIDIE VERDUURZAMING MKB (SVM)

Waarvoor geldt de korting?

De Subsidie Verduurzaming op MKB geeft u 80% korting el ntue eve het advies, een financieringsplan en de

affen begeleiding bij het aansch r en uitvoeren van één of mee ies. adv het maatregelen uit

Hoe verduurzamen?

Met Energie Advies Emmeloord krijgt u betrouwbaar advies hoe u binnen

uw bedrijf op energie en CO kunt 2 besparen. Isoleer bijvoorbeeld muren, vloeren of daken, breng HR++glas aan of installeer zonnepanelen. Ook kunt u verduurzamen door elektrische bestelwagens, energiezuinige

Profiteer nu!

Maak gebruik van dit unieke aanbod van 80% korting en neem contact op met Marinus de Vries van Energie Advies Emmeloord om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken. De regeling Subsidie Verduurzaming MKB geldt tot 30 september 2022 17.00 uur.

keuken- of ICT-apparatuur.

Scan de QR voor info en rekenvoorbeeld

06-37085754

www.energieadviesemmeloord.nl