Page 19

*

‘Het is ongelooflijk hoe God me de laatste vijf jaar gebruikt heeft. Ik heb gesproken in twaalf landen als spreker, als evangelist. Ik ben in Afrika geweest en Zuidoost-Azië. In India waren er honderdduizend mensen op onze bijeenkomsten. Tienduizenden besloten hun leven te geven aan Jezus Christus. Ongekend. We hebben, en dat is iets dat me met trots vervult een ideële stichting in het leven geroepen, Life Without Limbs. Deze organisatie financiert ons werk. Zo kan ik mijn reizen maken en mijn verhaal vertellen. Via DVD’s met alle informatie en het verhaal van mijn leven. Het doel dat ik met mijn leven heb, is om de wereld duidelijk te maken dat als ik godsvertrouwen kan hebben, u dat in uw leven ook kunt hebben. Gods genade is genoeg, weten we. Ook als Hij uw gebeden niet verhoort, weet dat Hij bij u is. Dat is de boodschap: wees niet bang, want Ik ben bij je. Dat zegt God’. Nick Vujicic doet gemiddeld 250 speeches per jaar en heeft met meer dan 2.4 miljoen mensen persoonlijk gesproken. Hij geeft mensen sprankjes inspiratie en meer dan een paar woorden wijsheid mee. Tijdens een speech op een kerkelijke ontmoeting spoort hij zijn publiek aan om hoop en geloof te houden en nooit op te geven. Om zijn statement te versterken, demonstreert hij dat hij kan schrijven met een pen in zijn mond. Wanneer hij omvalt krijgt hij zichzelf weer overeind door zijn hoofd met een boek te ondersteunen.

‘We willen twee dingen horen als mens: dat er mensen van ons houden, en ten tweede dat alles goed zal komen’. Het mooiste wat god aan Nick heeft gegeven is zijn liefde. Hij dankt god nu voor het woord ‘Nee’ toen hij om zijn armen en benen vroeg. Vroeger in bed huilde hij totdat hij in slaap viel, en hoopte wakker te worden met armen en benen. ‘Stel dat God me armen en benen geeft, op tv. Wie zou dat wonder niet geloven? Maar ik sta vandaag voor u als een wonder van God. Ik zie mezelf als een zuiver voorbeeld van Gods genade, liefde en volmaaktheid. Ik ben zelf het wonder!

*

‘Met mijn kleine drumstick kan ik 43 woorden per minuut typen op een normale computer. Met gods genade haalde ik diploma’s in boekhouden en financiële planning. Prijs de Heer. Ik kan schrijven en me bewegen. Ik heb een speciale rolstoelzitting die hoger en lager kan waardoor ik mij thuis zelf goed kan redden’. Nick Vujicic is een wonder van god. In Jeremia 29:11 staat: Mijn plan met jullie staat vast, zegt de Heer. Ik heb jullie geluk voor ogen. Ik zal je een hoopvolle toekomst geven. Nick dacht bij zichzelf welke hoopvolle toekomst? Hij zou nooit kunnen werken, nooit gaan trouwen, en zelfs als hij zou trouwen kan hij zijn eigen vrouw niet bij de hand nemen. Hij zou niet kunnen dansen op zijn eigen trouwdag. Als hij kinderen zou hebben zou hij niet eens een arm om hen heen kunnen slaan. Deze dingen vond hij belangrijk in het leven.

19...B*COME

Become  

Tijdschrift

Become  

Tijdschrift

Advertisement