Page 15

“Gefeliciteerd. U heeft een mooie dochter. Ze heeft twee benen een prachtig gezicht alleen maar 1 arm” Kelly Knox is 23 jaar oud en winnaar van Britains Missing topmodel. Deze maand is zij het cover model van B*come.

Tekst: Michèle Tjerks

“Hoe ik mezelf zou beschrijven?” Ik ben erg opgewekt van mezelf. Ik zou mezelf dat ook beschrijven als een vrolijke meid die veel geluk ervaart. Dit is dan ook de beschrijving die mijn vrienden van mij geven als erom gevraagd wordt. Ik voel me erg goed in mijn vel ook al mis ik mijn linker onderarm. Als mensen op straat mij raar aankijken doet dat me dan ook weinig. “Hoe ik mijn linker onderarm ben kwijtgeraakt?” Ik ben geboren zonder linker onderarm dus ik weet niet beter. Van kinds af aan heb ik hier mee om leren gaan. Toen ik geboren werd probeerde de vroedvrouw voorzichtig aan mijn moeder te vertellen dat ik mijn arm miste. Ze zei: “Gefeliciteerd. U heeft een mooie dochter. Ze heeft twee benen een prachtig gezicht alleen maar 1 arm”. Mijn moeder had hier geen idee van dus het kwam echt als een shock voor haar. Haar moeder maakte een op dat moment belofte dat ze door zouden gaat met het leven en vanaf dat moment was het woord beperking verbannen.

“Hoe ik er mee om ga?” Mijn moeder heeft mij opgevoed als elk ander kind. Ik kan me dan ook geen moment herinneren dat ik mij anders voelde dan andere kinderen. Als een baby heb ik een tijdje een prothese gehad. Maar ik had er een hekel aan. Een keer toen ik in mijn kinderwagen zat kreeg ik er zo genoeg van dat ik de prothese aftrok en midden op de straat gooide voor de ogen van alle geschrokken omstandige. Mijn moeder heeft mij altijd aangemoedigd om zelfstandig te zijn. Ik kleedde mezelf aan en heb mezelf gedwongen om te leren fietsen, wat mij uiteindelijk gelukt is ook. “Wat voor mij belangrijk is in het leven?” Mijn familie is alles voor mij. Ze betekenen echt heel veel voor mij. Familie staat altijd voor je klaar en is er voor je wanneer je ze nodig hebt. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik twee jaar oud was. Ik woon sindsdien ook samen met mijn moeder. We hebben echte een hechte band. Ook ben ik dol om mijn kleine neefjes en nichtjes. Ik vind het heerlijk als ze langskomen.

15...B*COME

Become  
Become  

Tijdschrift

Advertisement