Issuu on Google+

Portf贸li贸

Becker Be谩ta


Becker Beáta Tanulmányok 1992-1994 Petőfi Sándor Általános Iskola - Újvidék 1994-1998 Bethlen Gábor Általános Iskola - Budapest 1998-2004 Bethlen Gábor Újreál Gimnázium - Budapest 2004-2005 Szentendrei Művészeti Szakközépiskola Lakberendező (OKJ) - Szentendre 2005- 2013 BME Építészmérnöki kar Munkák 2010 Finn követség átalakítása Abuja, Nigéria / Társtervező: Szántó Ferenc 2010 Finn követség bővítése Abuja, Nigéria / Társtervező: Szántó Ferenc 2007 Szülői lakás belsőépítészeti tervei

Nyelvtudás Angol (középfok) Szerb (középfok) Német (alapfok) Számítógépes ismeretek Archicad Autocad (alapszint) Photoshop (alapszint) Indesign MS Office Artlantis


Kollégium Budapest IX. Balázs Béla utca 16.


Budapest IX. kerülete az elmúlt pár évtizedben nagy fejlődésen ment át. Példaértékű város rehabilitáció során a terület élhetőbbé, kulturálisan pezsgővé vált. A kollégium épülete egy bontandó épület helyére készült, melyet egyedülálló módon hátul egy tűzfalas, ugyanakkor tantermi ablakokkal ellátott homlokzat határolja fele-fele arányban. A földszint és a pinceszint teret adhat alternatív kulturális események rendezésének. A kávézó, az udvar és a klubhelység alkalmas rendezvények befogadására melyek anyagilag biztosíthatják a kollégium önfenntartásának egy részét ugyanakkor bekapcsolódnak a városi vérkeringésbe. Az emeleti szintek adnak helyet a kollégiumnak, mely alaprajzilag három fő funkcionális egységre oszlik: a keleti oldali tűzfal mentén levő közlekedő mag, az utcafronti „hangos” közösségi terek, és az udvari „csendes” lakószárnyak. A közösségi terek tulajdonképpen egy „függőleges nappaliként” funkcionálnak, ahol födémlyukasztások erősítik a szintek közti kapcsolatot. Minden szinten a konyha-étkező-társalgó hármason kívül egy-egy újabb szórakozási lehetőség áll a lakók részére: vetítő, több pingpong asztal, csocsó asztalok, zongora, könyvtár és/vagy öntevékeny körök társalgója.


Ablakok vĂŠge


Kamuku látogatóközpont Nigéria, Kaduna


Az afrikai Kamuku Nemzeti park szívébe terveztem a komplex tantárgy keretein belül látogatóközpontot. Koncepcióm egy olyan önellátó komplexum tervezése volt, mely szervesen kapcsolódik környezetéhez és segíti az odalátogatókat a természet felfedezésében, megismerésében. A hasonló parkok skanzen jellegétől eltérően a kortárs építészeti gyakorlatból merítettem. Így sokkal inkább sikerült igazodni a helyi életvitelhez. A kedvező éghajlati adottságoknak köszönhetően egész évben kellemes hőmérséklet uralkodik, védelemre csak a tűző napsütés és eső ellen van szükség. Fedett-nyitott tereket hoztam létre, melyek vízhűtéses födéme száraz évszakban a közelbe csábítja az egyébként emberek közelségét elfogadó Páv iánokat és varacskos disznókat. A tetőket alátámasztó falak szellős elhelyezkedése erős vizuális és fizikai kapcsolatot hoz létre az épület és környezete között: átszellőzés, átlátás, átjárás.


Turista szálló Északi - középhegység


Feladatom egy olyan érdekes, a térszervezésben újdonságot mutató, 40 főt befogadó, télen és nyáron is használt turistaszálló volt, mely a lehető legkisebb alapterületen helyezkedik el és melyben egy-egy iskolai osztály, munkahelyi kollektíva vagy szervezett turistacsoport egy-két napot eltölthet abból a célból, hogy a környéken kiránduljon, esetleg csapatépítő tréningen vegyen részt. A helyszín a Bükk-hegység egy nagyobb tisztása. Hossza 200 méter, lejtése hosszirányban 10-15 %, keresztben vízszintesnek tekinthető. Terepjáróval télen és nyáron is gond nélkül megközelíthető. A legközelebbi település hat kilométerre van. (A csoportok gyalogosan érkeznek, hátizsákkal). A szálló a környezetbe való beavatkozás minimalizálása érdekében előre átalakított és légi úton szállított konténerekből áll. Az épület markáns ipari jellege, karakteres formálása erős kontrasztot alkotva az érintetlen természeti környezettel biztosít feledhetetlen élményt az odalátogatóinak.


Funkcióséma

Koncepció

Hálók

Túristaház csoportok számára Tematikus, közösségi kikapcsolódás

Hálók Hálók

Tusolók, WC-k

Közzösségi terek

Kaptár Közös cél, közös munka, közzösségi kikapcsolódás.

Alapegység - Konténer V=30m3

Helyszínrajz 1. Emelet: Zuhanyzók

M=1:200

2. Emelet: Hálók

Háló

90 210

WC

90 210

Zuhanyozó

M=1:200

3. Emelet: Hálók 90 210

90 210


Bormúzeum Budatétény


Budatétény központjában egy helytörténeti múzeum tervezését kaptam feladatul mely bemutatni hivatott a város történelmét, borkultúráját. A helyszín egy szint magas, meredek, rézsűs domborzatából kiindulva a környék mészkőbe vájt pincéit megidézve alakítottam ki a földalatti szárnyat mely homlokzatát a rézsűből kifaragott monolit mészkőfal adja. Ezt metszi a kiállítótereket magába foglaló, finoman formált csiszolt mészkőburkolatú fő tömeg. A szoborszerű tömb a telket több különböző területre osztja melyek alkalomadtán bornapok, ünnepi- és kézműves vásárok, valamint majálisok megrendezésére is kiválóan alkalmasak.


Rajzok ĂŠs makettek


Finn követség bővítése Nigéria, Abuja - társtervező: Szántó Ferenc



Portfolio_2013