Page 1

Tre typer


BJØRK

Vanlig bjørk har en litt smal og lang stamme og barken er hvit. Bjørke treet har taggede blader og har en glatt never, mens hengebjørken er litt annerArter: 30-60 ledes. Hengebjørkens stamme vokser 2,2 - grenene veldig nært og i en spiss Brinell: 2,7 vinkel. Treet har et veldig hengende grep p.g.a halve grenen og spesielt på Bruksoenden, henger de ned. Fjellbjørken mråde: panel, møbler, vokser som regel bare på fjellregionen i hele Sør-Norge,og den former seg etter teger, terrenget. Stammen kan itillegg være gulv forvridd


Furu Arter: Brinell:

130 1,7

Bruksområde: innredning møbelsnekker, båtbygging listverk

Vanlig furu er vanligvis formrik, og er delt inn i ulike eller underarter, skogfuru, Pinus sylvestris ssp. En varietet furu i Sør Norge har tykk bark og bred kron, nålene er delvis over 3,5 cm lange, konglene er gråe og frøet er mørkt. Furu er regnet som et meget nøysomt tre, og trives best på næringsfattig grunn på aur eller sandmoer.


ASK

Ask er en norsk tresort, og er kjent for å være en hard tresort.Asken er planteslekt i oljetrefamilien. Vanlig ask er lyskrevende og et 65 Arter: hurtigvoksende tre, det kan bli 25 meter høyt. Blandene 3,3 Brinell: kommer som regelt ganske 4,1 BruksoBrukso sent, og faller av på mråde: Panel, høsten.Abnorme former blir mråde Gulv, plantet som prydtrær, og Redskap, plantes i park, som Møbler f.eks.hengeask, og enbladask.Ask er ikke bare brukt til panel, gulv o.s.v men er også et godt konstruksjons materiale.

Ask panel

Ask parkett


Gran Arter: Brinell:

40 1,2

Bruksområde:sagbruk

båtbygging husflid konstruksjon, møbler

Vanlig gran er den eneste opprinelige og viltvoksende i Norge. Granen har en slags kjegleformet vekst, og har tillegg tett bar som dekker dens stamme helt til bakken, når treet står fritt. I norge blir granen veldig høy og kan bli 40 meter høyt. Tykkelsen på gran er ikke så stor.Gran kan i tillegg brukes til instrumenter, som fiolin, og andre strykeinstrumenter.


Bøk Arter: Brinell:

10 2,73,7

BruksoBrukso mråde: Parkett, mråde Møbler, Sportsutsyr

Bøk parkett

Bøk har en glatt og gråaktig bark. Blomstene vokser ut samtidig som bladene, og bøken vokser ikke så mye her i Norge, men i Larvik er det mye av tresorten bøk. Bøk kan bli 45-50 meter høyt. Den regnes som et tungt, hardt slitesterkt tre, og er mye brukt til møbelproduksjon,som f.eks. skaft, parkett o.s.v


Av Rebecca Nilssen

Tretyper  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you