Page 46

i mina kvarter

SANT JAUME

FANTASTISKT BAGERI Fornet de la Soca som ägs av Tomeu Arbona är överlägset det bästa bageriet på hela Mallorca. Där serveras dessutom urgod mat! Ligger ett stenkast från vårt hem på Placa de Weyler 9, Palma.

Fler favoriter på nästa uppslag LOKAL BODEGA Bodega Bellver är nyligen övertaget av sonen i familjen. Där hämtar man sin öl ur kylboxen och slår sig ner där det finns plats. Hög dammfaktor på alla flaskor som står i parad längst väggarna och självfallet en dammig tv-apparat som kör någon inhemsk serie. Ligger på C/de Can Serinyà 2, Palma.

KONST I ALLA DESS FORMER

Stefan och Pärnilla är konstnärer och de har samlat på konst så långt tillbaka de kan minnas. Till en början var samlandet en privat hobby, men mycket av deras tid gick åt till att även hjälpa vänner och bekanta att samla konst så det blev dags att börja jobba lite mer seriöst och tydligt med denna så kallade förmedling. De handlar främst med internationell samtidskonst och samlarna är jämnt utspridda över världen. – Vi har en bra spridning med samlare och något som är extra roligt är att vi har lyckats locka till oss några av de främsta kvinnliga samlarna också. På Carrer Tomas Forteza hyrde de en lokal där de utövade sin egen konst samtidigt som de hade vernissager och handlade med andra konstnärer. Mallorca Landings var första namnet på deras galleri som startade i denna lokal men som sedan även fortsatte på Caputxines 11 vilken också fungerade som en tillfällig bostad för deras inbjudna konstnärer. Det är en kostsam historia att vara konsthandlare, för de flesta verk är både otympliga och ömtåliga och det är oerhört viktigt att emballage och frakt går rätt till. Dessutom måste allt försäkras, men paret Lundgren menar att det är värt varenda minut och varenda euro. När de får en slant över köper 46

ÖN, LIVET PÅ MALLORCA

nr 1. februari-april 2019

STRAND STRAND&& STRANDBAR STRANDBAR

Bar Esperanza Beach Club i Ses Covetes vid Es Trenc, vi är inga beach bums men ibland är det skönt och avkopplande med en tur till havet. Glöm för tusan inte att besöka vackra Porto Colom.

de naturligtvis konst som lyckliga vänner förhoppningsvis får ta del av i de luftiga salarna i hemmet i gamla stan. 2011 började paret Lundgren ha utställningar och i mars 2016 öppnade de ytterligare en lokal. Lundgren Gallery ligger intill tennisklubben i Santa Catalina-kvarteren och där ställer de ut internationell samtidskonst av mestadels den yngre generationen upp till mid-career konstnärer. Vernissagerna är stimmiga och underhållande tillställningar. I februari visas videoinstallationer på hängande skärmar i rummen av Jacolby Satterwhite, samt tre nya neon-verk. Av samme konstnär har de redan hunnit sälja nio verk till den permanenta samlingen på Museum of Modern Art i New York. Det är inte många på ön som kan skryta med den erfarenheten! Utställningen pågår fram till den 23 februari så ni som inte redan varit där bör titta in. En färgsprakande upplevelse utlovas! ●

Profile for Bela Alonso-Castrillo Almström

Ön Livet pa Mallorca nr 1 Feb-Apr / 2019  

Revista sueca sobre el estilo de vida en Mallorca

Ön Livet pa Mallorca nr 1 Feb-Apr / 2019  

Revista sueca sobre el estilo de vida en Mallorca

Advertisement