Page 45

i mina kvarter

SANT JAUME

EKOLOGISK MARKNAD – På Placa Patines, kan man köpa precis allt i ekoväg på onsdagar och lördagar. Dessutom ligger det flera fina ekobutiker runt torget.

BRA BAR MED HÖG SERVICE

Bar Vicens på C/de Rubén Darío 1 drivs av en man som gör allt bra och som dessutom håller en hög servicenivå. Här syns han tillsammans med vår gamle vän Jaime som äger en annan av våra favorithak, Los Rafaeles på Paseo Mallorca 28.

Stefans & Pärnillas favoriter PÅ VÅR GATA

– Vi gillar att hålla till i våra egna kvarter. Där ligger många av Palmas bästa ställen så varför gå långt när allt finns nära? På vår gata C/de les Caputxines ligger flera bra krogar, exempelvis La 5a Punyeta och mitt emot har det precis öppnat en tapasbar och där ligger även dammiga ölshappet Bodega Bellver. Ganska snart blev det för trångt, pojkarna växte så det knakade och familjen behövde mer utrymme. Då köpte de och renoverade ett town house i Es Jonquet i utkanten av Santa Catalina. Det tog ytterligare ett par år innan de kunde flytta in. – Anledningen till att vi hyrde den här jättevåningen var för att använda till konstutställningar och stora fester, säger Pärnilla. Det var inte alls meningen att vi skulle bo här egentligen. Den förra ägaren hade dött 30 år tidigare och hans gamla kläder låg kvar i garderoben och möglade. Lundgrens lyckades förhandla till sig ett rivningskontrakt. I köket fanns inte så mycket som en spis, allt var utrivet och väggarna var fulla av hål. Tja, våningen var nästan ett konstverk i sig! – Vi hade många lyckade utställningar och fester här, minns de. Under en period hade vi nog Palmas absolut bästa fester.

de trivdes inte alls och valde att återvända till Sverige. Under den korta period de uppehöll sig på ön hyrde de en lägenhet i Portixol där de blev bekanta med Micke och Johanna Landström som driver hotell Portixol. – Vi fortsatte att komma hit på semestrar och lov, berättar Pärnilla. Då bodde vi oftast hos Landströms och blev väldigt nära vänner. Dessutom lärde vi oss att uppskatta Mallorca i hela dess härlighet. Två år senare gjorde de slag i saken och sålde gården, och flyttade till en minimal lägenhet i Calatrava. – Den var inköpt innan vi flyttade ner och döptes till ”Holken”, tillägger Stefan. Barnen var åtta och och tio år och vi som alltid hade bott stort ställdes inför utmaningen att flytta in en hel familj på 45 kvm. Det var som att bo i en koja men vi har nog aldrig trivts så bra någonstans!

ÖN, LIVET PÅ MALLORCA

nr 1. februari-april 2019

45

Profile for Bela Alonso-Castrillo Almström

Ön Livet pa Mallorca nr 1 Feb-Apr / 2019  

Revista sueca sobre el estilo de vida en Mallorca

Ön Livet pa Mallorca nr 1 Feb-Apr / 2019  

Revista sueca sobre el estilo de vida en Mallorca

Advertisement