Page 1

HUISSTIJL HANDBOEK


‘Er is altijd een oplossing...’


Deze slogan is gebaseerd op mijn persoonlijk merkmodel. De oplossing in dit geval richt zich op de sportieve kant van een persoon. Ik heb de oplossing voor mensen met sport problemen. Ik ontwerp de oplossing die u nodig heeft. Verder in het huisstijlhandboek vind u informatie over mijn kleurgebruik, typografie, logo, stijlelement gebruik van het beeldmerk en de mediakanalen die ik gebruik.


Kleurgebruik


Ik heb gekozen voor een complementair kleuren systeem. Mijn hoofdkleur is blauw en daar tegenover staat oranje. Deze kleuren zijn bedoeld voor mijn logo, design en eventuele stijlelementen. De kleuren zwart en wit worden gebruikt voor de titels en teksten.


Typografie


Aa Aa

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 0123456789

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz 0123456789

Champagne & Limousines Titels (20 - 25px) HEX #000000

Helvetica Tekst (7 - 10px) HEX #000000

Idebitasit aditinit, sere ommolup taquatianim ex enihicius, expliatistis min pellabo riberitatum et plab ilita dolumet ullent lisseque sequam aut renit, ut explabo reseditati officim qui cusaperum quas maxima volupta temodi blaboritat ad qui tendam fugit fugitam quatestrum rento maximol ecerum evenditatqui dolorecum que exceribus

Rumquatium consequae volupici sum eium elitiisque lis ime ventiae ceaqui qui aut dolo culparunt undebissust quiam asitate lacero di ipsape volor aut unt doluptatem ut plabore delluptas cullabo remporunt de velesse ratiae consequia nos iminihi testiatis re niet molupie nditatias a


Champagne & Limousines heb ik gekozen vanwege de rondingen die het lettertype met zich meebrengt. De rondingen oogt openlijk naar de klant toe. Helvetica is een schreefloze lettertype en dit is een neutraal lettertype dat goed te gebruiken is bij grote stukken tekst. Vanwege de rondingen is het een niet al te zwaar lettertype en dus gemakkelijk leesbaar.


Logo


Dit is één van de twee correcte weergaves van mijn logo. Het monogram staat middenin centraal en het beeldmerk is correct afgebeeld. Deze wordt gebruikt wanneer het logo zich op een donkere achtergrond bevindt. Hierdoor springt het logo meer uit de afbeelding en is dus opvallender

Het logo transparant maken is niet toegestaan. Hierdoor is het logo minder opvallend.

Dit is één van de twee correcte weergaves van mijn logo. Het monogram staat middenin centraal en het beeldmerk is correct afgebeeld. Deze wordt gebruikt wanneer het logo zich op een lichte achtergrond bevindt. Hierdoor springt het logo meer uit de afbeelding en is dus opvallender.

De kleur van het logo veranderen is niet toegestaan. De kleuren oranje en blauw moeten behouden blijven.

Er is maar één correcte vorm van het logo. In de vorm van een denkwolkje en niet de vorm van een bloem, vlek etc.


Mijn monogram staat voor Wesley Van Den Brink. Ik heb gekozen om het in een losse stijl te maken en het specifiek in ĂŠĂŠn lijn door te trekken. Ik ben een persoon die doorzet en dat wil ik met mijn merk over laten komen. Het beeldmerk heeft de vorm van een denkwolkje. Ik wil hiermee laten zien dat het merk zorgt voor oplossingen en betrouwbaar overkomt. De rondjes laten zien dat het denken van iemand komt en diegene ben ik. Ik heb het simpel en strak gehouden, omdat ik efficiĂŤnt en zakelijk wil overkomen. Het logo is de samenvoeging van het monogram en het beeldmerk. Ik heb het monogram in het beeldmerk gezet, omdat ik wil laten zien dat ik de oplossing heb voor de klant zijn/haar probleem.


Stijlelement


3,5 cm RGB: 0, 0, 0 CYMK: 75, 68, 67, 90 #000000

Het enige stijlelement dat ik gebruik is het lijntje boven de informatie teksten. Het lijntje zorgt ervoor dat het tekstje wordt geopend en afgesloten. Door het gebruik van het lijntje krijg je een zakelijke stijl.


Fotografie


Mediakanalen


pinterest.com/wesleyvdbrink Heb ik gebruikt voor het verzamelen van afbeeldingen om inspiratie op te doen over bepaalde onderwerpen. Die afbeeldingen geplaatst in spreads om te laten zien wat mij inspireerde. Inspiratie magazines en inspiratie van moodboards is er te vinden.

issuu.com/beasleysvo Gebruik ik voor het plaatsen van mijn portfolio en mijn huisstijlhandboek. Zo kunnen andere ontwerpers inspiratie van mijn kunsten op doen en mij feedback geven op mijn werk. Dat is altijd fijn om te krijgen.

wesleyvandenbrink.tumblr.com Tumblr gebruik ik voor het plaatsen van opdrachten en updates van mijn werk. Hiermee kan ik andere mensen inspireren om hetzelfde te gaan doen en krijg ik misschien goede feedback op mijn werk.


Huisstijlhandboek  

Dit is mijn huisstijlhandboek. Met daarin o.a. kleurgebruik, typografie, logo, mediakanalen en stijlelementen.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you