Page 1

5a Edici贸 Dossier 2014

Organitzat per:

Patrocinat per:


bdigital apps 5a edició

PONÈNCIES DESTACADES Ecosistema i tendències de la indústria de les apps

Twitter presenta Fabric, una plataforma modular mòbil per desenvolupadors

Sr. Marcos Ordenes

Sr. Romain Huet

Solucions a Facebook per incrementar els teus resultats

Monetitza la teva app! Amazon t’explica com fer-ho

Mobile Apps Specialist, Google Espanya

Sra. Sara Martínez

Responsable d’e-Commerce, Facebook Iberia

Instabeat by Hind Hobeika

Developer advocate, Twitter

Sr. Ricardo Carbonero

Head of Content Acquisition of Spain and Italia, Amazon

Coneix les wearable apps guanyadores de la 4a Wearable FINAPPSPARTY Sr. Andreu Sans

Responsable Digital Networks, e-”laCaixa”

Sra. Hind Hobeika

Fundadora i CEO, Instabeat

Sr. David Urbano

Director de Mòbils i Digital Networks, e-”laCaixa


PROGRAMA DIMARTS 11 DE NOVEMBRE DE 2014 9:00h

Benvinguda 9:35h

Retail, e-commerce & loyalty strategies 10:30h

Solucions a Facebook per incrementar els teus resultats 11:30h

Coneix les wearables apps guanyadores de la 4a edició de la Wearable FINAPPSPARTY 12:30h

Monetitza la teva app! Amazon t’explica com fer-ho 12:45h

Què ens diuen les dades? el temps real importa 13:30h

Twitter presenta Fabric, una plataforma modular mòbil per desenvolupadors 15:30h

Workshop: introducció a Fabric i les eines de desenvolupament mòbil de twitter DIMECRES 12 DE NOVEMBRE DE 2014 9:00h

IDigital news 9:30h

Empowering innovators 10:45h

Contractació en mobilitat 11:30h

Tendències en movilidad corporativa 11:45h

Sports R-Evolution 13:15h

Instabeat by Hind Hobeika 13:35h

Ecosistema i tendències de la indústria de les apps by Google


IDEES FORÇA Un congrés consolidat:

El temps real, importa:

El BDigital Apps ha reunit, durant dos dies, més de 1000 congressistes. El nivell de consolidació assolit pel congrés queda demostrat amb la participació de tres de les quatre grans empreses que formen l’anomenat GAFA, equivalent en el món digital als BRIC de l’economia: Google, Amazon i Facebook. (la quarta A és la d’Apple).

Empreses com Facebook, Twitter i Amazon fan possible que petites empreses de nova creació puguin ser globals des del primer dia, i puguin créixer de forma accelerada. Les grans empreses ofereixen facilitats per realitzar un màrqueting segmentat, utilitzar sistemes d’acreditació ràpids i fiables i per aconseguir generar ingressos a molt curt termini. Un dels objectius de la majoria dels assistents ha estat descobrir la manera de monetitzar les apps.

El congrés ha combinat les ponències teòriques amb els tallers pràctics amb l’objectiu d’analitzar les principals tendències en l’àmbit global en el sector de les aplicacions mòbils i d’ajudar a utilitzar les noves eines per ser més àgils i competitius en aquest camp.

Retail i estratègies de fidelització:

les marques tenen a la seva disposició noves solucions vinculades a les apps, dades geolocalitzades, realitat augmentada, portals ecommerce, gaming… Totes elles enfocades per obtenir i treballar amb un entorn 360º. Representen noves formes digitals de fidelitzar el client i de vincular cada dia més el món digital i el món físic en les diverses fases de compra (pre compra, experiència de compra i post compra).

El tractament en temps real de grans quantitats de dades, independentment de quina sigui la seva font o format, estructurat o no, és possible tant per a les grans empreses com per a les pimes. L’oferiment de serveis de Big Data en el núvol, permet a les pimes accedir a les tecnologies de valorització de les seves dades, i focalitzar la seva activitat allà on aporten el seu valor afegit. Les grans xarxes socials ofereixen eines gratuïtes que faciliten el desenvolupament de noves aplicacions per als usuaris d’aquestes xarxes. Es tracta d’una estratègia que comporta guanys tant a les pimes que utilitzen aquestes eines, com a les xarxes socials que aporten més valor als seus usuaris, incrementant el seu número i fidelitzant-los.


El pas de la comunicació des del telèfon mòbil/ smartphone cap a la comunicació de les coses, suposarà més de 50.000 milions de màquines connectades l’any 2020, i el desplegament d’una nova societat digital en la qual tindrem enormes quantitats de dades. El valor vindrà donat per a qui tingui les capacitats per extraure el valor de les dades.

Monetització d’apps: Els desenvolupadors que millor monetitzen jocs freemium ofereixen una gran varietat d’articles digitals (“in app”) per comprar dins de l’aplicació, maximitzen el customer engagement amb elements socials i un nivell equilibrat de dificultat del joc. A més, utilitzen un sistema de preus molt senzill per augmentar les primeres compres i més segmentant en els nivells més avançats dels jocs.

Mobilitat corporativa: La irrupció dels dispositius mòbils i, en general de “pantalles” connectades ja és una predicció de futur. Un fet rellevant. Tot és social i tot és mòbil. L’estratègia de comunicació necessàriament ha de ser omnicanal. En la mobilitat corporativa el focus ha d’estar en mobilitar aquells processos en els quals s’aporta valor amb la mobilitat i en aconseguir productivitat real.

Generant valor amb les xarxes socials: Posar en contacte persones que comparteixen els mateixos interessos, necessitats o inquietuds, mitjançant comunitats privades, és una bona forma de generar valor amb les xarxes socials. Identifiquem cada segment de clients per oferir-los serveis i funcionalitats especialment pensades per a ells amb l’objectiu d’incrementar el seu grau de satisfacció i conèixer millor les seves necessitats. Alhora, innovar creant nous serveis connectats a les xarxes socials generalistes, ens ajuda a apropar els nostres serveis als entorns on els nostres clients dediquem bona part del seu temps online i ens permet explorar noves formes de personalitzar l’experiència de cada usuari.


XIFRES BDIGITAL APPS El primer congrés nacional especialitzat en apps i estratègies de mobilitat. On es presenten apps i noves iniciatives en primícia. Per conèixer les darreres novetats per part de les start-ups i empreses reconegudes a nivell internacional.

+1.000 Professionals inscrits

376 36 27

Assistents via streaming

1%

1,2%

GRÈCIA

EEUU

0,9%

Ponents de primer nivell

ÀUSTRIA

0,4%

Entitats col·laboradores

FRANÇA

4,7%

1, 2% ALTRES

REGNE UNIT

90,6% ESPANYA

QUIN ÉS EL PERFIL DE L’ASSISTENT? Entre el públic assistent destaquen principalment els decisors de les empreses que han de generar nous productes i serveis així com els responsables de les àrees de màrqueting, innovació i els desenvolupadors d’aplicacions mòbils.

DE QUINS SECTORS PROVENEN? Sector TIC/Telecom

40%

Màrqueting i Media

13%

Retail/Serveis

8%

Educació

6%

Administracions públiques

5%

Farma/Sanitat/Sport/Alimentació

5%

15%

Turisme

4%

10%

Financer

4%

CEO/Fundador

23%

Marketing/Comercial Consultors Project Managers

9%

R&D

3%

Desenvolupadors Apps

8%

Associacions i Fundacions

3%

Resp. IT

8%

Utilities/Energia

2%

Resp. Innovació

5%

Assegurances

1%

R+D experts

4%

Altres

6%

Docents

3%

Altres

15%


+ DE 100 IMPACTES 02/11/2014

El BDigital Apps reúne a representantes de Facebook, Twitter, Amazon y Google 14/11/2014

‘Apps’ deportivas, una fiebre rentable 11/11/2014

Twitter quiere volver a seducir a los desarrolladores de apps con Fabric 11/11/2014

Facebook alcanza los 1.200 millones de usuarios móviles, 16 millones en España 02/11/2014

Aplicacions mòbils, un món sense pietat

12/11/2014 16/11/2014

16/11/2014 11/11/2014


Benvinguda 11/11/2014 09:00-09:35h


Sr. Antoni Massanell

President, Barcelona Digital Centre Tecnològic

Ens trobem en un procés de revolució digital a nivell mundial on les regles de joc no estan escrites i tot està per construir.” “L’any 2020 hi haurà 50.000 milions de màquines connectades gràcies a la mobilitat.” “La nova societat digital es construirà sobre tres pilars: la mobilitat, el Big Data i la seguretat.

Hble. Sr. Felip Puig Conseller d’Empresa i Ocupació Generalitat de Catalunya

El Govern seguirà impulsant les condicions perquè la iniciativa privada i els emprenedors desenvolupin noves oportunitats de negoci i d’empreses del sector.” “El sector de les aplicacions digitals és un vector de transformació de diversos camps socials com l’educació, la sanitat, la seguretat i la mobilitat, entre d’altres.” “A nivell mundial, es produeixen 100 mil milions de descàrregues d’apps anuals.


Retail, e-commerce & loyalty strategies 11/11/2014 09:35-10:30h

MODERADORA

Sra. Gemma Batlle Gerent del Clúster Digital, Barcelona Digital Centre Tecnològic

PONENTS

Sr. Xavier Fisa Director de Màrqueting & New Business, Lavinia Interactiva

Sr. Antonio Cantalapiedra Director General, My Taxi

Sr. Santiago Sánchez Director General i Fundador, Openshopen

Sra. Núria Guix Iberia CRM Manager & Mobile Lead, BP

Sr. Santiago Sánchez El 55% de les vendes estan induïdes per l’activitat online de les companyies. El canal online és molt més que un canal de compra: és un canal d’informació, de comparació i d’experiència.

Sr. Xavier Fisa En aquesta nova era, usuari connectat vol dir usuari fidelitzable. El showrooming – és a dir, la búsqueda online de productes i comparacions mentre s’està a la botiga física- ha estat un malson per molts quan, en realitat, té moltes possibilitats. Una de les oportunitats és oferir experiències en el context adequat gràcies als beacons.


Solucions a Facebook per incrementar els teus resultats 11/11/2014 10:30-11:00h

PONENT

Sra. Sara Martínez Responsable d’e-Commerce, Facebook Iberia

A Espanya utilitzen Facebook a través de plataformes mòbils 16 milions d’usuaris, 1.200 milions a nivell mundial. La creativitat és un valor fonamental en la construcció d’apps corporatives i el vídeo un complement amb un alt nivell de vinculació per impulsar el call to action.” “El 83% dels propietaris d’un mòbil a Espanya tenen un smartphone.” “El 66% dels nostres ingressos publicitaris venen del mòbil. Un creixement del 49% en Q3’s 2014, respecte al mateix període de l’any passat.” “Facebook Login està integrat en el 80% de les 100 aplicacions més rentables en IOS i Android als E.U.A.


Coneix les wearable apps guanyadores de la 4a edició de la Wearable FINAPPSPARTY 11/11/2014 11:30-12:30h

Sr. David Urbano Una aplicació per utilitzar Línia Oberta, el servei de banca online de CaixaBank, mitjançant ordres de veu a través d’un smartwatch ha resultat guanyadora de l’edició 2014 de la FinApps Party, la marató de desenvolupament d’apps organitzada per CaixaBank amb la col·laboració de la companyia nord-americana Global Payments i de Barcelona Digital Centre Tecnològic.” “Els creadors d’aquesta aplicació, Toni Cañas i Jordi Montornés, han rebut el primer premi, dotat amb 4.000 €, i la possibilitat que CaixaBank estudiï integrar-la en la seva oferta d’aplicacions financeres.


PONENTS

Sr. Andreu Sans Responsable Digital Networks, e-”laCaixa”

Sr. David Urbano Director de Mòbils i Digital Networks, e-”laCaixa”


Monetitza la teva app! Amazon t’explica com fer-ho 11/11/2014 12:30-12:45h

PONENT

Sr. Ricardo Cabornero Head of Content Acquisition of Spain and Italia, Amazon

Les tres vies principals per monetitzar les apps són: el pagament per l’ús de serveis premium, treballar en l’engagement amb els usuaris i la difusió de les apps en totes les botigues d’apps existents.” “Els desenvolupadors que afegeixen de manera periòdica novetats a les apps són capaços de re-vincular els seus clients de pagament. L’1,14% dels clients genera el 30% de les vendes.

Què ens diuen les dades? El temps real importa 11/11/2014 12:45-13:30h

Sr. Juan Manuel Robles El Big Data és absolutament indispensable per a totes les empreses. El gran repte del business intelligence del segle XXI és enfocar els projectes a aquella informació no estructurada i en creixement exponencial, és a dir, a aquella que normalment no és present a les nostres bases de dades.


MODERADOR

Sr. Carles Fradera Director General, Barcelona Digital Centre Tecnològic

PONENTS

Sr. Juan Manuel Robles Director Solucions Cloud, Arsys

Sr. Ricard Borràs Disseny de producte i desenvolupador, Counterest

Sr. Gerard Peiró Director General, PUSH Technologies

Sr. Jordi Cirera Project Manager, iCity project

Sr. Ricard Borràs El processament de dades en temps real ofereix possibilitats de negoci. La nostra firma ha col.laborat amb la Universitat de Cambridge per crear un model predictiu per programar els trens del metro de Londres.


Twitter presenta FABRIC, una plataforma modular mòbil per desenvolupadors 11/11/2014 13:30-14:00h

PONENT

Sr. Romain Huet Developer Advocate, Twitter

Avui, estem presentant en primícia a Europa, els nostres nous productes i serveis dirigits a desenvolupadors.” “Incrusteu tuits a les vostres apps i vinculeu encara més els vostres clients.” “En els darrers 30 dies les apps han patit 5.500 milions de crashes. El software per mòbil no és prou robust. Cal treballar en la QA de les apps.


#bdigitalapps

2.600 tweets etiquetats amb el hashtag #bdigitalapps

696

participants via Twitter etiquetant tweets amb el hashtag #bdigitalapps

20,69%

+

Respecte 2013

31,04%

+

Respecte 2013


IDigital news 12/11/2014 09:00-9:30h

PONENT

Sr. Sergi Marcén Responsable de Desenvolupament Industrial TIC i Mobilitat, Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació. Generalitat de Catalunya

El programa M-School té com a objectiu millorar el sistema educatiu a partir de les tecnologies mòbils a l’escola.” “El curs 2014-2015 hi ha 11.150 alumnes de 302 centres que cursen l’assignatura Mobilitzem la informàtica a 4art d’ESO, el doble que l’any anterior.” “L’app Mobile History Map té per objectiu la georeferenciació del Patrimoni cultural català; alhora que potencia el desenvolupament de les competències digitals dels alumnes i promou el seu protagonisme en la creació de contingut digital.


Empowering innovators 12/11/2014 9:30-10:45h

MODERADORA

Sra. Beatriz Domènech Responsable Sector Administracions Públiques, Barcelona Digital Centre Tecnològic

PONENTS

Sr. Joan Mas Director I+D, BDigital

Sr. José Luís García CEO & Co-Founder, FLUZO

Sr. David Laseras Gerent, O&S Consultores

Sr. Roger Pastor Co-Founder, Pangea Reality

Sr. Òscar Lechago Product Manager – Social & Mobile, Unit4

Sr. Joan Mas L’objectiu de CITCLOPS és democratitzar la Ciència: qualsevol ciutadà amb un mòbil i l’aplicació pot contribuir a generar mesures geolocalitzades per enriquir la plataforma.

Sr. Roger Pastor La Realitat Augmentada ha estat la tecnologia escollida per sorprendre els visitants del Zoo de Moscou durant els actes del seu 150 aniversari. Amb aquesta app vinculada al programa educatiu del Zoo, és possible apropar-se als animals d’una manera mai vista abans i aprendre sobre espècies que no estan físicament al parc.


Contractació en mobilitat 12/11/2014 10:45 - 11:00h

PONENT

Sr. Javier Ochoa Director de Movilidad, Tecnocom

Abans podies anar a l’oficina, esperar la visita d’un agent, contractar per internet o per un call center. Ara, una app a la tauleta que ja fan servir de manera personalitzada Mapfre, Generali o Aviva permet fer tot el procés de contractació de productes o serveis financers –incloses la signatura i la captura d’images-, agilitzar tot el procés i abaratir costos.

Sports R-Evolution 12/11/2014 11:45-13:15h

MODERADOR

Sr. Gerard Figueras Director del Consell Català de l’Esport Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya

Sra. Susana López

Sr. Paco Maldonado

L’any 2009, Runtastic es va proposar ser l’empresa líder en salut i fitness mòbil i que els seus productes fessin l’exercici fàcil i divertit. Ara, el novembre de 2014, compta amb més de 100 milions de descàrregues a nivell mundial i 45 milions d’usuaris registrats.

PlayfulBet és un joc social gratuït de pronòstics esportius amb coins sense valor monetari. El pas de web a app ha estat crucial en el desenvolupament del negoci. En sis mesos hem aconseguit 175.000 descàrregues i el 45% dels nostres ingressos ja provenen de l’àmbit mobile.


Tendències en mobilitat corporativa 12/11/2014 11:30-11:45h

PONENT

Sr. Miguel Ángel Sastre Consultor. Desenvolupament de Mercats Digitals, Telefónica

No hi ha marxa enrere. Ha nascut una nova raça i està assedegada d’informació i de connexió. Els omnívors digitals viuen enganxats al mòbil i els wearables no faran més que confirmar i apalancar aquest nou paradigma.” “El prime time s’ha diluït. La segona o inclús la tercera pantalla ha canviat aquest concepte i l’enemic ja no és el zapping, sinó Twitter.” “El mòbil serà cada cop més una navalla suïssa: ja que serà imprescindible en altres sectors com salut, pagaments, educación o fidelització.” “Si els usuaris són tecnòlegs i estan hiperconnectats, els empleats de les companyies hauran d’estar al mateix nivell.

PONENTS

Sr. Paco Maldonado

Dr. Marc Bigas

COO, PlayfulBet

CO-Founder, Skitude

Sr. Santiago Casado

Sr. Marc Garcia

CEO, RiderState

CEO, Viuing

Sra. Susana López

Dr. Lluís Capdevila

Marketing Manager, Runtastic

Health&SportLab CEO, Health&SportLab


Instabeat 12/11/2014 13:15-13:35h

PONENT

Sra. Hind Hobeika Fundadora i CEO, Instabeat

El quantified self s’apunta com una tendència per als propers anys.” “A través dels wearables podem saber, per exmple, el nostre pes, consum de calories, passes donades, patrons de la son; però és necessari correlacionar totes aquestes dades per conèixer-nos millor i prendre decisions més encertades.” “Els wearables estan canviant els nostres comportaments i millorant i inclús salvant les nostres vides. La Kristen Faughnan va descobrir que tenia la malaltia de Lyme a través del monitoratge constant del seu ritme cardíac durant el seu entrenament.


Ecosistema i tendències de la indústria de les apps

PONENT

Sr. Marcos Ordenes Mobile Apps Specialist, Google Espanya

12/11/2014 13:35-14:00h

Els jocs representen el 40% de les descàrregues amb Google Play però generen el 90% dels ingressos.” “E.U.A, Brasil i Rússia són els països que registren més descàrregues, seguits per Corea del Sud i l’Índia. Per facturació, els cinc primers són el Japó, E.U.A, Corea del Sud, Alemanya i el Regne Unit.” “Els mòbils obren nous nínxols de mercat. El gaming per a persones grans són un sector en creixement.


Tots els vĂ­deos del congrĂŠs es podran veure a partir del 25 de novembre a

www.bdigitalapps.com

Organitzat per:

Patrocinat per:

Highlights del BDigital Apps  

Revista resumen con lo más destacado del BDigital Apps 2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you