Page 1

BARCELONA LLIBRES 2019


Coberta: Climax. Afamados lubricantes. c. 1925. Rivero Gil. Cirages Français. 50 x 35 cm. Del llibre El boom de la publicitat. Reclams de llauna i cartró. 1890-1950

Edita: Ajuntament de Barcelona Consell d’Edicions i Publicacions de l’Ajuntament de Barcelona: Gerardo Pisarello Prados, Josep M. Montaner Martorell, Laura Pérez Castaño, Joan Subirats Humet, Marc Andreu Acebal, Águeda Bañón Pérez, Jordi Campillo Gámez, Bertran Cazorla Rodríguez, Núria Costa Galobart, Pilar Roca Viola, Maria Truñó i Salvadó, Anna Giralt Brunet Directora de Comunicació: Águeda Bañón Directora de Serveis Editorials: Núria Costa Galobart Cap editorial: Oriol Guiu Producció: Maribel Baños Distribució: M. Àngels Alonso Tècniques editorials: Meritxell Téllez, Pura Piera Web: Joan Moyano Media i xarxes socials: Òscar Domènech Textos i coordinació: Sergi Martín Disseny del catàleg: Beatriz González Correcció: Francesc Soto Ajuntament de Barcelona Direcció de Serveis Editorials Passeig de la Zona Franca, 66 08038 Barcelona tel. 93 402 31 31 barcelona.cat/barcelonallibres © de l’edició: Ajuntament de Barcelona © dels textos i les imatges: els autors i autores esmentats Els preus recollits dels llibres inclouen l’IVA DL: B.6740-2019


BARCELONA LLIBRES 2019


QUÈ TROBAREU EN AQUEST LLIBRE Pàgina 4

BARCELONA FA LLIBRES

Llibres per mirar, conèixer i estimar la ciutat.

Pàgina 6

SELECCIÓ 2019 Un tast de les novetats, les publicacions recents més destacades i els clàssics imprescindibles.

Pàgina 45

TOTS ELS TÍTOLS

Aquí trobareu tots els títols disponibles, endreçats per temàtiques.

Pàgina 99

ÍNDEX ALFABÈTIC

Aquí trobareu tots els llibres disponibles però endreçats segons el títol.

2


SELECCIÓ 2019 Propostes classificades en deu temes diferents perquè us sigui senzill buscar, remenar i triar. Pàgina 7 HISTÒRIA I MEMÒRIA

Pàgina 11 DESCOBRIR BARCELONA

Pàgina 15 FOTOGRAFIA I FOTÒGRAFS

Pàgina 19 GENT DE BARCELONA

Pàgina 23 LA PELL DE LA CIUTAT

Pàgina 27 CIUTAT DE LA LITERATURA

Pàgina 31 A PEU DE BARRI

Pàgina 35 PRIMERA BARCELONA

Pàgina 39 CULTURA POPULAR I TRADICIONS

Pàgina 41 CALAIX DE SASTRE

3


BARCELONA FA LLIBRES Els barcelonins i les barcelonines sempre hem tingut un interès especial per la nostra ciutat: una barreja d’orgull i curiositat. Volem saber-ne i això ens empeny a sortir al carrer... i també a les llibreries. Conscient d’això, l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa ja el 1980 uns Serveis Editorials que pretenien divulgar la producció literària, històrica, cultural, social, fotogràfica, artística i ambiental relacionada amb la ciutat. Llegir és una manera de descobrir i conèixer; conèixer és un camí per estimar. Avui, els Serveis Editorials continuen recollint propostes dels ciutadans per fer nous llibres. I també treballen de la mà de la indústria en el que s’anomenen coedicions. Sense oblidar la comunicació dels museus de la ciutat i la documentació institucional. Per tancar el cercle, s’encarreguen de la difusió de totes aquestes publicacions, tant a escala local com en fires internacionals. Un cas singular entre les grans ciutats que unifica esforços, canalitza l’empenta creativa i ajuda a la distribució de les obres. Prova d’això és aquest catàleg que esteu llegint, ja sigui en paper o en format digital.

barcelona.cat/barcelonallibres

4


SALA CIUTAT Just darrere de l’Ajuntament hi trobareu la Sala Ciutat (carrer de la Ciutat, 2), l’espai dels llibres i la il·lustració sobre Barcelona. A part dels títols d’aquest catàleg, també hi ha a la vostra disposició un gran ventall de llibres d’ocasió, clàssics o menys coneguts, que faran les delícies dels col·leccionistes i curiosos a preus assequibles. Per a més informació, consulteu barcelona.cat/salaciutat.

BARCELONA CIUTAT DE LA LITERATURA Des del desembre del 2015 Barcelona és una de les ciutats de la literatura reconegudes per la UNESCO. La vida literària de Barcelona és rica i diversa. La xarxa de biblioteques i el dia de Sant Jordi en són les expressions més visibles i conegudes. Ara bé, durant tot l’any s’hi celebren festivals literaris com el BCNegra, el Món Llibre o el Barcelona Poesia. Els creadors poden sol·licitar les beques Montserrat Roig o Carme Montoriol. S’organitzen passejades literàries, conferències i intercanvis d’escriptors. Per estar al corrent de totes les activitats, consulteu barcelona.cat/ciutatdelaliteratura.

+ CONTINGUTS MUNICIPALS OBERTS Normes, memòries, projectes, plans, pressupostos, mesures de govern, enquestes, dossiers de premsa, materials multimèdia i tots els documents publicats que recullen les activitats del Govern municipal. Els podeu trobar, en accés lliure i gratuït, al SEDAC (pl. de Sant Jaume, 1) o al web barcelona.cat/bcnroc.

5


SELECCIÓ 2019

6


HISTÒRIA I MEMÒRIA Cada període històric té les seves singularitats. De l’agitació dels cafès del segle XVIII a la vida als barris autoconstruïts, les fàbriques, la Rambla o els oficis perduts. Hi trobareu de tot, en aquest capítol. Ara bé, els moviments socials del segle XX i la Guerra Civil a Barcelona són els protagonistes de les novetats editorials del 2019.

7


novetats

Enguany recordem els vuitanta anys del final de la Guerra Civil. Els bombardejos sobre Barcelona van ser una prova per a la Segona Guerra Mundial i van deixar una ciutat ferida: 1.800 edificis destruïts en vint-i-quatre mesos

TOPOGRAFIA DE LA DESTRUCCIÓ. ELS BOMBARDEIGS DE BARCELONA DURANT LA GUERRA CIVIL (1936-1939) Laia Araño, Mireia Capdevila Candell 20.00 €

Topografia de la destrucció geolocalitza els punts que van rebre l’impacte de les bombes durant la Guerra Civil.

8


En períodes històrics complexos, els barcelonins i les barcelonines han sabut organitzar-se per fer sentir la seva veu

ART I CULTURA DE POSTGUERRA A BARCELONA, 1939-1962 Aleix Catasús, Bernat Puigdollers (direcció i coordinació) 43.00 € Recull de textos en el context de la postguerra espanyola. L’art i la cultura en moments difícils de resistència i manca de llibertat.

IMATGES PER CREURE. RELIGIÓ, ART I CONFLICTE A EUROPA I BARCELONA, SEGLES XVI-XVIII Antoni Gelonch Viladegut, Silvia Canalda, Joan Fontcuberta, Joan Roca Albert, Xavier Torres 20.00 € Barcelona va viure també la rivalitat religiosa entre catòlics i protestants. La irrupció de la impremta va deixar un testimoni del conflicte i aquest llibre ens ho mostra.

LA VAGA DE LA CANADENCA. LA CONQUESTA DE LES VUIT HORES Ferran Aisa 20.00 € El 1919, ara fa cent anys, Barcelona va viure una esclat obrer que reclamava millores laborals. En aquest estudi hi trobareu totes les claus d’aquells fets.

9


destacats 25 ANYS DE BARCELONA A ‘LA VEU DEL CARRER’, 1991-2016

Aquests llibres ens descobreixen dos moments ben diferents de Barcelona. Aspectes desconeguts però interessantíssims de la vida de la ciutat.

Eugeni Madueño, Néstor Bogajo 20.00 €

NAZIS EN BARCELONA. EL ESPLENDOR FASCISTA DE POSGUERRA (1939-1945) Francesc Vilanova Vila-Abadal, Mireia Capdevila Candell

El moviment veïnal a Barcelona té un paper molt rellevant en la història recent de la ciutat. El seu punt de vista queda reflectit a la revista La Veu del Carrer. Una altra manera de conèixer Barcelona.

25.00 €

BARCELONA, CIUTAT DE CAFÈS 1880-1936

BARRAQUES. LA BARCELONA INFORMAL DEL SEGLE XX

Paco Villar

Mercè Tatjer, Cristina Larrea

AUTOBIOGRAFIA DE BARCELONA. LA HISTÒRIA DE LA CIUTAT A TRAVÉS DELS DOCUMENTS DE L’ARXIU MUNICIPAL

28.50 €

18.00 €

imprescindibles

Sorprenent estudi, amb més de quatre-centes fotos, sobre la presència de la iconografia nazi i les visites dels principals líders alemanys a la Barcelona del primer franquisme.

Daniel Venteo Pel seu rigor, per la gran quantitat de documentació, per la qualitat i la delicadesa dels seus textos, aquests tres llibres formen part de la biblioteca d’imprescindibles sobre Barcelona.

Més llibres d’HISTÒRIA I MEMÒRIA per triar, a la pàgina 46. 10

47.50 €


DESCOBRIR BARCELONA Hi ha molt per veure a Barcelona. Racons per descobrir, barris per perdre-s’hi i tresors amagats de l’art o la memòria col·lectiva. També se n’han escrit guies temàtiques: rutes cinematogràfiques, gastronòmiques o històriques. En les pàgines següents teniu un bon grapat de propostes per passar una estona amb Barcelona.

11


El dibuixant Pedro Espinosa ens fa viatjar amb les seves il·lustracions a diferents racons de Barcelona per descobrir-nos una ciutat desconeguda, plena de secrets, personatges i històries encantadores.

MI BARCELONA. LA CIUDAD DE LOS SUEÑOS Pedro Espinosa 19.90 €

novetats

Que Barcelona és una ciutat de cine, ho sabem tots. Però també és l’escenari de moltes pel·lícules.

BARCELONA, UNA CIUDAD DE PELÍCULA Nueva edición ampliada Eugeni Osácar 20.00 € En aquesta guia trobareu fins a vint-i-sis rutes diferents que ressegueixen les passes d’algunes de les pel·lícules que s’han rodat a Barcelona. Curiositats, anècdotes i fotografies de les localitzacions, artistes i moments de les filmacions.

12


DIUMENGES A BARCELONA Xavier Theros 20.00 € Xavier Theros proposa fins a noranta-vuit cròniques de diumenge que documenten la vida quotidiana, personatges i detalls dels barris i les cantonades de la ciutat.

Hi ha moltes maneres de mirar Barcelona... però totes ens porten a conèixer-la i a estimar-la una mica més.

ON THE ROAD. CITY BARCELONA

LA BARCELONA GERMÀNICA I DEL BENELUX

Laura Andreini i altres

Joan Maria Serra

18.00 €

17.90 €

Després de recórrer algunes de les principals ciutats del món, arriba finalment l’edició barcelonina de la guia On the road, moderna i innovadora.

La relació entre Barcelona i les comunitats suïssa, alemanya, belga i austríaca ve de lluny i va per a llarg. Visigots i francs, austríacs durant la guerra de Successió o industrials i comerciants als segles XIX i XX.

13


RUTA DEL RACIONALISME DE BARCELONA. EL GATCPAC I L’ARQUITECTURA DELS ANYS 1930

BARCELONA CARNET DE VIATGE

Tate Cabré

19.90 €

15.00 €

Sagar Forniés, un dels dibuixants amb més projecció, ens proposa un viatge per alguns dels indrets turístics de Barcelona i d’altres de més personals.

BARCELONA ORIGINAL Lapin

Sagar Forniés 19.90 €

El GATCPAC va deixar petja a Barcelona. Aquest moviment arquitectònic pretenia renovar els criteris constructius seguint les avantguardes europees.

La visió personal de l’il·lustrador francès Lapin. Establert a Barcelona, aquest jove artista ens obre el seu món festiu i exòtic: dracs, gegants, vermuts, platges i molts altres detalls que l’atrapen.

destacats Passegeu. Mireu els edificis o tanqueu els ulls per imaginar-vos el que ja no hi és. Escolteu. Perdeu-vos. Descobriu i gaudiu.

imprescindibles BARCELONA SENSE PRESSES Propostes sorprenents per a ments inquietes amb ganes d’aprendre i descobrir alguns secrets amagats.

Isabel de Villalonga (text), Jordi Play (fotografia)

Xavi Casinos

19.00 €

10.00 €

Més llibres de DESCOBRIR BARCELONA per triar, a la pàgina 54. 14

PASSEJADES PER LA BARCELONA MAÇÒNICA


FOTOGRAFIA I FOTÒGRAFS Barcelona compta amb una llarga tradició de fotògrafs que ens han deixat imatges inoblidables. Per sort, nous artistes segueixen apostant per l’art de la imatge. Antigues i noves mirades que ens revelen una ciutat diferent i personal.

15


BARCELONA. FOTOS PROHIBIDES Ricardo Feriche (edició), Rodrigo Fresán (pròleg), diversos autors (fotografia) 40.00 €

novetats

Aquest llibre reuneix la feina de més de trenta fotògrafs. Mirades provocadores i irreverents, políticament incorrectes que sacsegen consciències i desperten les més variades emocions, de la bellesa a l’estupor.

16


LES MUSIC CHIENS Mercè Salvador (fotografia) 10.00 €

La 5a entrega de la col·lecció «Biblioteca Secreta» ens trasllada a l’escena musical alternativa de la Barcelona dels setanta. Anys de postmodernitat i de transició a la llibertat. Un còctel explosiu, com queda palès en les fotografies de Les music chiens.

La cara més contestatària i gamberra de Barcelona protagonitza les novetats fotogràfiques del 2019 BARCELONA ZERKOWITZ 1921-1958 Dues mirades de la Barcelona de mitjan segle XX: la quotidianitat a través de la càmera viva dels Pérez de Rozas i la màgia de la mirada d’Adolf Zerkowitz.

Adolf Zerkowitz (fotografia), Lluís Permanyer Lladós (text) 20.00 €

imprescindibles PÉREZ DE ROZAS. CRÒNICA GRÀFICA DE BARCELONA 1931-1954 Pablo González, Andrés Antebi, Teresa Ferré 26.00 €

17


destacats BARCELONA

En aquest capítol, més que en qualsevol altre, hi trobareu mirades diferents sobre la ciutat. Desconegudes o més reputades, totes ens mostren aspectes diversos de Barcelona. Aquí ho podeu comprovar.

Ricardo Feriche (edició) 49.00 € Gent de Barcelona retratada per grans fotògrafs. Gairebé tres-centes imatges de gran qualitat i bellesa que mostren la vida de la ciutat i dels seus habitants, des del segle XIX fins avui dia.

Joan Roca Albert (text), Patrick Faigenbaum (fotografia) 20.00 € La col·laboració entre un fotògraf i un geògraf ens permet tenir un punt de vista diferent del creixement de Barcelona i de la transformació del front marítim.

BARCELONA, CIUTAT DE LLIBRES

CARME GARCIA. DES DEL TERRAT

REPÒRTERS GRÀFICS. BARCELONA 1900-1939

Isabel Segura Soriano

Carme Garcia

25.00 €

20.00 €

Andrés Antebi, Pablo González, Roger Adam, Teresa Ferré

Isabel Segura recopila tot un seguit d’imatges que testimonien l’evolució de la ciutat i la sempre íntima relació amb els llibres. Indústria editorial, biblioteques mòbils, parcs de lectura i fires de llibres històriques de la ciutat.

Carme Garcia va vèncer les dificultats que patien les dones als anys cinquanta en molts àmbits socials i ens va llegar aquest retrat de la ciutat, dels terrats als carrers.

Més llibres de FOTOGRAFIA I FOTÒGRAFS per triar, a la pàgina 60. 18

BARCELONA VISTA DEL BESÒS

40.00 € El llibre es presenta en una caixa amb dos volums: un de dedicat a l’ofici de repòrter gràfic i l’altre al quiosc. Un exercici fonamental de recuperació de la memòria gràfica de la ciutat.


GENT DE BARCELONA Barcelonins i barcelonines, de naixement o d’adopció, famosos o desconeguts... Però sempre amb vides interessants. Aquest és el moment de descobrir biografies insignes i llibres sobre els moviments populars, la Barcelona feminista o la lluita LGTBI.

19


novetats

BARCELONA FEMINISTA 1975-1988 Isabel Segura Soriano 19.90 € La mort del dictador obre una etapa de llibertat a Espanya. El moviment feminista pren el carrer per fer sentir la seva veu. Un recull de fotografies i documents per resseguir les reivindicacions feministes que encara es mantenen avui.

GENT DE PLOMA I MARABÚ. GEOGRAFIA LGTB+ DE BARCELONA Thais Morales González, Carme Pollina Tarrés 19.90 € Com es pot llegir en la portada del llibre, aquesta obra és una geografia barcelonina de les lluites LGBT+. La repressió legal i la ignorància durant tot el segle XX s’han combatut amb perseverança. Extensa documentació i moltes fotografies.

MUÑOZ RAMONET. RETRAT D’UN HOME SENSE IMATGE Manel Risques 24.00 € Diversos autors afinen les plomes per aportar llum sobre un dels personatges més controvertits de la Barcelona del segle XX: Julio Muñoz Ramonet. Empresari i col·leccionista, sempre envoltat de negocis nebulosos i operacions opaques.

20


Llegir les vides de barcelonines i barcelonins il·lustres, de col·lectius socials o de ciutadans anònims és també una manera de conèixer la ciutat. CAMILO —ÉS PERILLÓS ABOCAR-SE— Antonio Orihuela, Isaías Griñolo 10.00 € Model, actor, pintor, Camilo va fer gala del seu gust per l’art, la passarel·la. Coetani de Nazario i Pepe Ocaña, va viure amb intensitat la vida nocturna de la Barcelona dels anys setanta i vuitanta.

ART I FOLLIA. DR. JOAN OBIOLS I VIÉ, PSIQUIATRE I HUMANISTA Diversos autors 18.00 € El caràcter polifacètic del doctor Joan Obiols i de la seva brillant carrera professional queden reflectits en aquesta monografia. La psiquiatria i la cultura en són els dos eixos.

LA LLUITA DE LES DONES PELS DRETS DE CIUTADANIA Isabel Segura Soriano 5.00 € Organitzar festes, cuinar, comprar o portar la casa. Durant temps les dones han buscat espais per construir vincles i guanyar drets. Aquest és l’exemple de Sant Andreu.

21


30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

borar una síntesi del meu pensament, és a dir, publicar un text que pogués titular-se La meva obra. M’he adonat que, en efecte, la feina ja l’havia fet, atès que aquests últims anys he preparat les introduccions als diversos volums de l’Opera Omnia (obra completa): són, en alguns casos, versions noves i, en altres, textos reeditats i adaptats per introduir la nova organització dels meus escrits en el marc de l’Opera Omnia. Els meus escrits comprenen un lapse de prop de setanta anys en els quals m’he dedicat a aprofundir el sentit d’una vida humana més justa i plena. No he viscut per escriure, però he escrit per viure d’una manera més conscient i per ajudar els meus germans amb pensaments sorgits no tant de la meva ment, sinó d’una Font superior que bé pot anomenar-se Esperit —tot i que no pretenc que els meus escrits siguin «inspirats». No crec que siguem mònades isolades, sinó que cadascú de nosaltres és un microcosmos que reflecteix i influeix sobre el macrocosmos de tota la realitat —tal com han cregut la major part de les cultures parlant del Cos de Śiva, de la comunió dels sants, del Cos místic, del karman, etcètera.

Amb textos de Caroline Bruzelius, Victoria Cirlot, Blanca Garí, Marco Rainini i María Tausiet

42 43

destacats

Salvador Dalí i Raimon Panikkar. Dues personalitats insignes del segle XX. Dues formes de mirar el món.

44 45 46

josé tol en t ino mendonç a Petita teologia de la lentitud per e llu ís fon t Filosofia de la religió. Sis assaigs i una nota m a r ie ba l m a ry El sacrifici prohibit. Freud i la Bíblia r a imon pa nik k a r i pinch as l a pide ¿Parlem del mateix Déu? Un diàleg joa n- c a r l es mèlich Contra els absoluts. Converses amb Ignasi Moreta

47

Panikkar per Panikkar Antologia de textos elaborada per l’autor f r a g m e n ta e d i t o r i a l Panikkar per Panikkar

29

m ’han demanat en nombroses ocasions ela-

raimon panikkar

(Barcelona, 1918 - Tavertet, 2010), de pare indi i hindú i mare catalana i cristiana, és una de les veus més lúcides que ha donat la filosofia catalana al món, especialment per les seves aportacions al diàleg intercultural i interreligiós. Doctor en filosofia, en ciències i en teologia, va exercir la docència en diverses universitats d’Europa, l’Índia i els Estats Units. El 1946 és ordenat sacerdot catòlic. Trepitja l’Índia per primer cop l’any 1954. Ell mateix resumeix la seva primera experiència a l’Índia amb aquestes paraules: «Me’n vaig anar cristià, em vaig descobrir hindú i torno buddhista, sense haver deixat mai de ser cristià.» Durant dècades, compagina la docència a Harvard i Califòrnia amb llargues estades a l’Índia. Als anys vuitanta s’instal·la a Tavertet, on impulsa la Fundació Vivarium (avui Fundació Vivarium Raimon Panikkar). L’Opera Omnia (obra completa) de Raimon Panikkar està sent publicada per Fragmenta.

R A I M O N PA N I K K A R

28

a m a dor v eg a Passió, meditació i contemplació. Sis assaigs sobre el nihilisme religiós m a r ie ba l m a ry i da niel m a rguer at Anirem tots al paradís. El Judici Final en qüestió r a bindr a nat h tagor e Sadhana. El sentit de la vida ignasi mor eta Converses amb Josep Rius-Camps m aciej biel awsk i Panikkar. Una biografia mirce a eli a de El mite de l’etern retorn. Arquetips i repetició joa n- c a r l es mèlich La lectura com a pregària. Fragments filosòfics I l a i a de a hum a da Espirituals sense religió x av ier melloni i josep cobo Déu sense Déu. Una confrontació josé tol en t ino mendonç a Vers una espiritualitat dels sentits r a mon m. nogués La salut espiritual. Neurociència i qualitat humana joa n- c a r l es mèlich La prosa de la vida. Fragments filosòfics II dolor s br a mon L’ islam avui. Alguns aspectes controvertits dídac p. l ag a r r ig a Del teu germà musulmà. Cartes d’avui a Charles de Foucauld llu ís duch L’exili de Déu v ictor i a cir lot i bl a nc a g a r í (ed.) El monestir interior

assaig, 47

col·lecció assaig Últims títols publicats 26 27

fragmenta

DALÍ I BARCELONA

PANIKKAR PER PANIKKAR

Ricard Mas

Raimon Panikkar

20.00 €

18.50 €

L’estreta relació entre Barcelona i Salvador Dalí és l’objecte d’aquest estudi. Des d’un prisma analític i també vivencial, Ricard Mas explica de forma extensa i documentada l’experiència barcelonina de l’artista empordanès.

El filòsof Raimon Panikkar explica en primera persona els eixos del seu pensament. La seva manera d’entendre el món i les seves obres reconegudes internacionalment perpetuen la seva memòria.

SAGARRA I BARCELONA

CIUTADANES. RUTA DE LES DONES DE BARCELONA, L’HOSPITALET I SANT ADRIÀ

imprescindibles

Josep Maria de Sagarra va travar una relació particular amb Barcelona i els seus textos en són una referència. Com a contrapunt, Isabel-Clara Simó descriu les vides silenciades de diverses dones de la ciutat.

Diversos autors 6.00 €

Isabel-Clara Simó 15.00 €

Més llibres de GENT DE BARCELONA per triar, a la pàgina 64. 22


LA PELL DE LA CIUTAT Barcelona s’ha distingit en les últimes dècades per ser un referent internacional de l’arquitectura i l’urbanisme. Per comprendre una mica millor els èxits (i alguns fracassos) de la planificació de la ciutat, aquí teniu material imprescindible.

23


L’urbanisme i l’arquitectura ens desvelen quines han estat les necessitats quotidianes de cada època i les respostes que s’hi han donat. Barcelona ha estat un referent d’avantguarda. novetats

BARCELONA. LA CONSTRUCCIÓ URBANÍSTICA D’UNA CAPITAL COMPACTA Joan Busquets 25.00 € Barcelona ha anat agafant forma a través de diverses operacions de planificació urbanística. En aquest llibre trobareu el recorregut històric de tots aquests canvis fins a arribar a la ciutat d’avui.

BARCELONA REGIONAL. PASSAT I PRESENT Diversos autors 30.00 € Barcelona va transformar-se arran dels Jocs del 92. Tota aquesta experiència urbanística va donar lloc a la creació de Barcelona Regional, una agència pública de planejament estratègic, urbanisme i infraestructures.

EL MODEL DE CASA FÀBRICA ALS INICIS DE LA INDUSTRIALITZACIÓ Jaume Artigues, Francesc Mas Descàrrega gratuïta a barcelona.cat/barcelonallibres La primera industrialització (segle XVIII i principis del XIX) es va dur a terme intramurs, a la zona que avui coneixem com a barri del Raval. Eren edificis que reunien l’obrador i l’habitatge dels treballadors: cases fàbrica. Se’n conserven unes desenes, que són inventariades en aquest llibre.

24


HISTÒRIA D’UN DESGAVELL. LA DESCONSTRUCCIÓ DE LA DIAGONAL Jesús Portavella, Lluís Permanyer 15.00 € Les polèmiques al voltant de la Diagonal no són noves. Es tracta d’una de les vies més importants de la ciutat i des de la seva obertura va crear conflictes. Jesús Portavella ens ho explica tot!

MANUEL SAYRACH, 1886-1937. ARQUITECTURA I MODERNISME A BARCELONA Núria Gil, Manuel Sayrach Fatjó dels Xiprers, Francesc Fontbona, Jaume Sayrach, Consol Bancells (fotografia) 20.00 € Admirador de Gaudí i artista polièdric imprescindible, Manuel Sayrach és un dels arquitectes més desconeguts del Modernisme. La seva obra mereix una revisió acurada i documentada com la que proposa aquest llibre.

BARCELONA RACIONALISTA. EL GATCPAC I LES AVANTGUARDES DELS ANYS 1920-1930 Mercè Vidal, Lluís Casals 34.50 € La feina renovadora del Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània (GATCPAC) va quedar escapçada per la Guerra Civil. Des dels anys seixanta del segle XX s’ha fet una feina de recuperació que continua amb aquesta monografia.

INNOVACIÓN EN VIVIENDA ASEQUIBLE. BARCELONA 2015-2018 David H. Falagán (edició) 15.00 € Les polítiques d’habitatge durant els darrers quatre anys han tingut l’objectiu de fer front a la crisi habitacional aguda que viu la ciutat. Les diferents estratègies i els resultats s’analitzen en aquest estudi.

25


Més llibres per mirar Barcelona, al detall o amb perspectiva.

destacats

345 MANERES DE VIURE (A) BARCELONA. 48H OPEN HOUSE BCN

LES ARTS APLICADES A BARCELONA

PLANS AND PROJECTS FOR BARCELONA 2011-2015

Francesc Fontbona 20.00 € 32.00 € El Festival 48h Open House BCN obre a la ciutadania espais que normalment no es poden visitar. Aquest llibre deixa constància de la bellesa oculta de 345 espais que hi han participat.

Diversos especialistes ens guien la mirada als detalls més rellevants que acompanyen l’arquitectura barcelonina: les arts aplicades. Aquesta antologia comprèn exemples des de l’edat antiga fins als nostres dies.

Vicente Guallart, Carles Bárcena, Ricard Gratacòs 45.00 € Els plans i projectes de transformació de Barcelona portats a terme pel Govern municipal de la ciutat entre el 2011 i el 2015, amb la intenció de recopilar-los i avaluarlos.

imprescindibles Trepitjar la ciutat. Caminar i mirar. Les veus més reconegudes ens desvelen els secrets de l’art urbà de la ciutat i les particularitats del mosaic hidràulic. Dos llibres fonamentals!

ART PÚBLIC DE BARCELONA.

L’ART DEL MOSAIC HIDRÀULIC A CATALUNYA

Diversos autors

Jordi Griset

49.00 €

33.00 €

Més llibres de LA PELL DE LA CIUTAT per triar, a la pàgina 69. 26


CIUTAT DE LA LITERATURA Novel¡les, assajos literaris, visions personals... i Barcelona com a protagonista o paisatge.

27


Barcelona és ciutat de literatura i escriptors. I també és material extraordinari de ficcions i reflexions literàries.

novetats

Trenta anys després de la seva publicació, podem tornar a gaudir de la crònica sobre Barcelona que va escriure Manuel Vázquez Montalbán. Una obra fonamental per gaudir, entendre i estimar millor Barcelona.

BARCELONAS Manuel Vázquez Montalbán, Pau Gasol Valls (il·lustració) 25.00 €

28


PARAULA DE LLIBRETER Paco Camarasa 5.00 € Paco Camarasa ens va deixar l’any 2018. Propietari de la llibreria Negra i Criminal i comissari del festival BCNegra, va ser una de les veus més lúcides de la ciutat. Aquest llibre recopila els seus discursos a l’entrega dels premis Pepe Carvalho des de 2006 fins a 2017.

ANGÈLICA I RAFEL. BARCELONA, 2018 Miquel de Palol 18.00 € El reputat i sempre incisiu escriptor Miquel de Palol publica una novel·la que barreja humor, thriller i les reflexions filosòfiques que sempre acompanyen la seva obra.

29


La literatura és també una arma de memòria. Aquests tres llibres en són exemples bellíssims.

destacats

POESIA CONTRACULTURA BARCELONA

SOMORROSTRO. MIRADES LITERÀRIES

PASEOS POR LA BARCELONA LITERARIA

David Castillo Buils, Marc Valls Jové

Enric H. March (edició), diversos autors (textos)

Sergio Vila-Sanjuán, Sergi Doria

19.90 €

15.00 €

19.00 €

La veu de la contracultura i la rebel·lia a cop de versos. Aquesta antologia a càrrec de David Castillo i Marc Valls reuneix poemes de divuit poetes nascuts durant el franquisme i morts prematurament.

Les paraules de Josep Maria Carandell, Juan Goytisolo, Terenci Moix o Josep Pla ens permeten descobrir el Somorrostro, un barri moltes vegades desconegut i tantes altres oblidat i silenciat.

Ciutat viscuda o ciutat imaginada. Barcelona literària, sempre. Deixeuvos portar per aquest recorregut literari i visual pels paisatges dels escriptors que han retratat.

ODES A BARCELONA 1840-2011 Sam Abrams 15.00 €

imprescindible Sam Abrams proposa un selecció de diferents cants a Barcelona escrits entre 1840 i 2011. Diversos autors amb estils molt variats, tots de gran riquesa lírica.

Més llibres de CIUTAT DE LA LITERATURA per triar, a la pàgina 75. 30


A PEU DE BARRI Cadascun dels barris de la ciutat ha anat creixent i transformant-se. Les antigues viles del Pla i els nous espais populars que es van formar durant el segle XX encaren el futur sense oblidar la seva història. Passat i present de les diferents identitats que conformen Barcelona.

31


novetats

POBLENOU. ATLAS ILUSTRADO DE UN BARRIO INDUSTRIAL Lapin 15.00 €

Recorregut pel passat industrial del Poblenou a càrrec de l’il·lustrador Lapin i amb pròleg de l’escriptor Jorge Carrión.

32


D’Horta al Poblenou passant per la Prosperitat. Tres primeres aproximacions a l’altra història de Barcelona... a peu de barri.

HARRY WALKER: LLUITA OBRERA, VICTÒRIA VEÏNAL Diversos autors, Miguel Fuster (il·lustració) 12.00 € La fàbrica de recanvis automobilístics Harry Walker està estretament lligada al barri de la Prosperitat (Nou Barris). La vaga dels seus treballadors als anys setanta va ser una fita històrica encara recordada.

GRÀFICA COOPERATIVA A BARCELONA. ICONOGRAFIA DEL COOPERATIVISME OBRER (1875-1939) Marc Dalmau Torvà 24.00 € 480 imatges: fotografies, il·lustracions, logotips, cartells, mapes, gràfics o monedes i bitllets. Per conèixer el moviment obrer i cooperativista de Barcelona entre 1875 i 1939. Novetat disponible en català i castellà.

L’ATENEU HORTENC, EL FOMENT HORTENC I ELS LLUÏSOS D’HORTA Carlota Giménez i Compte 10.00 € Viatge cap a Horta i la història d’aquestes tres entitats que tant van influir en la vida cultural d’aquesta antiga vila del Pla.

33


Un mar i muntanya! La gent i els paisatges la de Barceloneta i la Trinitat Vella.

destacats EN MI BARRIO NO HABÍA CHIVATOS Arturo San Agustín 18.00 € El periodista i escriptor Arturo San Agustín fa una declaració d’amor i un retrat espectacular del barri de la Barceloneta.

TRINITAT VELLA 1900-1992. TRANSFORMACIONS D’UN BARRI Anna Sánchez i Amador Expósito 10.00 € Crònica humana de la Trinitat Vella. Aquest llibre dona veu als protagonistes que amb el seu esforç diari han vist com creixia i es transformava el barri.

imprescindible Les il·lustracions de la Juliet Pomés descobreixen els secrets del barri del Born: comerços, personatges, colors i olors. UN DIA AL BORN Juliet Pomés Leiz 15.00 € Més llibres de A PEU DE BARRI per triar, a la pàgina 79. 34


PRIMERA BARCELONA Una de les particularitats de les famílies barcelonines és la seva dèria per ensenyar la ciutat als fills i filles. Com si es tractés d’un llegat que passa de generació en generació. Per fer-ho més fàcil, aquí trobareu guies adreçades als més menuts, passejades en família o llibres per pintar.

35


Totes les cares de Barcelona i els seus barris explicades a les barcelonines i barcelonins més petits. EL GAT NEGRE MALA BÈSTIA I SALVATGE Maria Aurèlia Capmany, Natalia Zaratiegui (il·lustració) 18.00 € Un clàssic de Maria Aurèlia Capmany amb il·lustracions de Natalia Zaratiegui.

novetats ELS SIS A BARCELONA. UNA SORPRENENT TROBALLA A LES CORTS Isabel de Villalonga (text), Antonio Isla (il·lustració) 6.30 € Els Sis (Pau, Ventura, Maria, Victòria, Elena i Bertran) i els seu gos Cònan ja han protagonitzat moltes aventures a Barcelona. Ara aterren a les Corts.

36


Nenes curioses i inquietes que es fan preguntes sobre la natura i la gent... i també sobre els barris de Barcelona on viuen. Dos títols de Clara Trucco adreçats als més menuts.

L’ARQUITECTA DE CIUTAT MERIDIANA, TORRE BARÓ I VALLBONA Clara Trucco

LA CIENTÍFICA DEL PUTXET I EL FARRÓ Clara Trucco 10.00 €

10.00 €

37


Famílies! Des de casa o a peu de carrer, aquí teniu algunes propostes per descobrir tots junts Barcelona.

EXPLOREM BARCELONA! DESCOBRIM LA CIUTAT EN FAMÍLIA

TRAVEL & COLORING BARCELONA Aina Pongiluppi Gomila

Lourdes Campuzano Muñoz, David Navarro (il·lustració) 14.95 €

destacats

Per veure i viure tota la ciutat com uns autèntics exploradors. Rutes, activitats i jocs per fer en família i perquè no se us en escapi cap detall.

6.00 € Descobrir Barcelona i els seus indrets més emblemàtics també es pot fer amb llapis de colors. Quaderns per conèixer, pintar i passar-s’ho bé.

Best sellers per a la canalla. Passen els anys i aquests llibres il·lustrats o per pintar continuen fent les delícies de les barcelonines i els barcelonins més petits.

imprescindibles BESTIARI

GEGANTS

CIUTAT DE DRACS

Stéphane Carteron

Stéphane Carteron

Stéphane Carteron

2.00 €

2.00 €

2.00 €

Més llibres de PRIMERA BARCELONA per triar, a la pàgina 88. 38


CULTURA POPULAR I TRADICIONS Barcelona és una capital europea moderna que atrau visitants de tot el món. Tot i això, mai no ha perdut la seva identitat. Les festes populars, el bestiari festiu o els gegants de la ciutat i dels barris continuen recordant-nos qui som i d’on venim.

39


Gegants, gegantons, capgrossos i nans de Barcelona. Personatges, colles i entitats. D’ahir i d’avui.

novetats

GEGANTS I CAPGROSSOS I GEGANTS I CAPGROSSOS II Xavier Cordomí Fernández, Juanolo (il·lustració)

Per Corpus de 1424 apareix el Gegant de la Ciutat. D’aleshores ençà, aquesta tradició no ha parat de créixer. En aquests dos llibres hi trobareu la història de les figures de Barcelona i de les antigues viles del Pla.

12.00 €

destacats

BARCELONA FESTES / FESTIVALS / FIESTAS

SANTA EULÀLIA, PATRONA DE BARCELONA

Teresa Duran Armengol

Oriol Pascual Sanpons

24.00 €

20.00 €

Als barcelonins ens encanten les festes. I en tenim durant tot l’any!

Santa Eulàlia és present a la ciutat. Testimonis de la devoció cap a la seva patrona de la gent de Barcelona.

imprescindibles

Un manual de referència per conèixer la tradició gegantera de Barcelona: història, anècdotes, personatges, costums i fins i tot la música que acompanya les figures.

ELS GEGANTS DE BARCELONA Amadeu Carbó 10.00 €

Més llibres de CULTURA POPULAR I TRADICIONS per triar, a la pàgina 92. 40


CALAIX DE SASTRE Entre 1769 i 1819 el baró de Maldà va escriure un dietari, recopilat amb el nom de Calaix de sastre, en què descrivia la societat barcelonina i els canvis que estava vivint. Aquesta és la proposta per a un nou calaix de sastre. Publicitat, il·lustració, periodisme... Monografies temàtiques diverses. Deixeu-vos sorprendre.

41


EL BOOM DE LA PUBLICITAT. RECLAMS DE LLAUNA I CARTRÓ. BARCELONA 1890-1950 Pilar Vélez Vicente, Mateu Llinàs Audet, Núria Sadurní, Santi Barjau Rico

novetats

30.00 €

Des del 1880 fins al 1950 els anuncis publicitaris fets de llauna i cartró van tenir un gran èxit. En aquest llibre en trobareu un bon grapat d’exemples que de segur us sorprendran.

42


Una mica de tot i tot interessant!

ALTELL IL·LUSTRAT

EL CEMENTIRI DE MONTJUÏC

Diversos autors

Albert Torras Corbella

15.00 €

22.00 €

La Sala Ciutat, al carrer de la Ciutat, 2, és l’espai municipal dedicat a la literatura i també a la il·lustració. Dos cops l’any canvia d’aspecte, obert als artistes de Barcelona.

Nínxols humils o sepulcres menestrals conviuen amb panteons burgesos i tombes de personatges il·lustres. El cementiri de Montjuïc és l’altra cara de Barcelona, una ciutat després de la ciutat.

GOVERNANÇA SOCIAL I INTEL·LIGENT. UNA NOVA ORGANITZACIÓ PER A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

RETRATS DE LA BARCELONA COMUNITÀRIA

Carles Ramió, Miquel Salvador 10.00 € Aquest assaig pretén contribuir al debat i a la reflexió sobre el funcionament i l’organització de l’Ajuntament de cara als propers anys.

João França, Berta Aguilar Pujol (il·lustració) 15.00 € Són moltes les experiències ciutadanes que a Barcelona busquen travar nexes i transformar la ciutat. Diferents sectors socials per tots els barris van participar del projecte municipal Energies Comunitàries i ara es recopilen en aquest llibre.

43


destacats ATLES DELS OCELLS NIDIFICANTS DE BARCELONA / ATLAS DE LAS AVES NIDIFICANTES DE BARCELONA / BARCELONA BREEDING BIRD ATLAS Diversos autors 30.00 € Un rigorós estudi sobre les vuitanta-tres espècies que nidifiquen a Barcelona. Quines són, on es poder veure, quants exemplars n’hi ha de cada i quines són les seves preferències d’hàbitat.

L’HUMOR GRÀFIC A BARCELONA (1841-2016) 33.00 € Barcelona ha estat un dels principals focus d’edició de premsa humorística del sud d’Europa. Aquest llibre repassa des de les primeres revistes satíriques del segle XIX fins a la transgressió descordada del Perich, passant per l’humor en la publicitat o durant el franquisme.

PERIODISTES, MALGRAT TOT. LA DIFICULTAT D’INFORMAR SOTA EL FRANQUISME A BARCELONA. RESISTENTS, POSSIBILISTES I COL·LABORACIONISTES Jaume Fabre 30.00 € Informar en temps de silenci. El franquisme va ser un període gris per a la llibertat on ser periodista no era fàcil. Jaume Fabre ens apropa a una generació de professionals que van ser un exemple d’ètica.

La recopilació de l’obra gràfica de Josep PlaNarbona i les propostes sobre municipalisme internacional que fa Benjamin Barber són dos llibres que no podeu deixar escapar.

imprescindibles BARCELONA MAÇÒNICA Xavi Casinos

SI ELS ALCALDES GOVERNESSIN EL MÓN. PAÏSOS DISFUNCIONALS, CIUTATS EMERGENTS

CRITS A LA PARET I POEMES VISUALS. JOSEP PLA-NARBONA. CARTELLS 1947-2004

Benjamin R. Barber (text), Josefina Caball (traducció)

Josep Pla-Narbona, Anna Calvera

24.00 €

25.00 € 24.00 € Més llibres de CALAIX DE SASTRE per triar, a la pàgina 94. 44


TOTS ELS TÍTOLS


TOTS ELS TÍTOLS D’

HISTÒRIA I MEMÒRIA Per aprofundir en el nostre passat. Dos mil anys d’història donen per a molt.

1001 històries de la Barcelona del segle xix Abraham Giraldés Queralt 2015 Redbook Ediciones (coed.) 14,5 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-736-2 18.90 €

Art i cultura de postguerra. Barcelona 1939-1962 Diversos autors 2019 Àmbit Serveis Editorials (coed.) 21 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-185-9 43.00 €

46

25 anys de Barcelona a ‘La Veu del Carrer’. 1991-2016 Eugeni Madueño (coord.), Néstor Bogajo (text) 2017 Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (coed.) 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-057-9 20.00 €

Arxiu crític model Barcelona. 1973-2004 Josep Maria Montaner Martorell, Fernando Álvarez Prozorovich, Zaida Muxí Martínez 2012 Composició Arquitectònica de l’ETSAB-UPC (coed.) 19 x 25 cm ISBN: 978-84-9850-378-4 ISBN: 978-84-9850-359-3 (cast) ISBN: 978-84-9850-406-4 (eng) 30.00 €

Atles de la Guerra Civil a Catalunya Víctor Hurtado, Antoni Segura i Mas, Joan Villarroya Font

Autobiografia de Barcelona. La història de la ciutat a través dels documents de l’Arxiu Municipal Daniel Venteo

2012 Edicions Dau (coed.) 22 x 29 cm ISBN: 978-84-9850-382-1 79.00 €

2013 Editorial Efadós (coed.) 25 x 30 cm ISBN: 978-84-9850-511-5 47.50 €


Barcelona al servei del Nuevo Estado. Depuració a l’Ajuntament durant el primer franquisme Marc Gil Garrusta 2017 Eumo Editorial (coed.) 13,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-017-3 20.00 €

Barcelona Arxiu Municipal Contemporani AMCB 1917-2017 Sagar Forniés (il·lustració) 2017 21 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-994-6 12.00 €

Barcelona en construcció (1940-1970) Leopoldo Plasencia (fotografia), Isabel Segura Soriano (text)

Barcelona en postguerra 1939-1945 Eulàlia Pérez (direcció de l’obra), Mireia Capdevila, Aram Monfort, Francesc Vilanova

2017 Viena Edicions (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-049-4 29.00 €

2014 Editorial Efadós (coed.) 22,6 x 26,6 cm ISBN: 978-84-9850-543-6 45.00 €

Barcelona. Esglésies i construcció de la ciutat Alba Arboix Alió

Barcelona i els Jocs Florals, 1859. Modernització i romanticisme Josep M. Domingo

2018 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-094-4 20.00 €

Barcelona Il·lustrada. La ciutat del segle XVIII Lluís Permanyer Lladós (text), Consol Bancells (fotografia) 2009 25 x 25 cm ISBN: 978-84-96696-24-2 ISBN: 978-84-96696-25-9 (cast) ISBN: 978-84-96696-26-6 (eng) 34.50 €

Barcelona romántica y revolucionaria. Una imagen literaria de la ciudad (1833-1843) Celia Romea Castro 2017 Universitat de Barcelona (coed.) 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-942-7 24.00 €

2011 Edicions La Central (coed.) 17 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9850-360-9 18.00 €

Barcelona Porta Coeli. El front marítim en imatges / The seafront in images (1970-1980) Xavier Martí Alavedra (fotografia), David Castillo (poemes) 2014 Marge Books (coed.) 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-589-4 27.00 €

Barcelona supermodelo. La complejidad de una transformación social y urbana (1979-2011) Alessandro Scarnato, Marina Laboreo (traducció) 2016 Editorial Comanegra (coed.) 12,5 x 17,4 cm ISBN: 978-84-9850-913-7 24.00 €

47


Barcelona, ciutat de cafès. 1880-1936 Paco Villar

Barcelona, ciutat de fàbriques Mercè Tatjer

2013 Viena Edicions (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-501-6 ISBN: 978-84-9850-502-3 (cast) 28.50 €

2014 Albertí Editor (coed.) 15 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-570-2 18.00 €

Barcelona cosmopolita Saida Palou, Agustín Cocola

Barcelona, refugi de jueus (1933-1958) Josep Calvet, Cristina Garcia, Rosa Serra, Víctor Sörensen, Manu Valentín

2018 16 x 21,5 cm ISBN: 978-64-9156-193-4 10.00 €

Barcelona, una capital del fil Fabra i Coats i el seu model de gestió, 1903-1936 Pere Colomer Roma 2014 Edicions La Central (coed.) 17 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9850-575-7 20.00 €

Barraques. La Barcelona informal del segle XX Mercè Tatjer, Cristina Larrea 2010 Edicions La Central (coed.) 17 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9850-290-9 ISBN: 978-84-9850-293-0 (cast) 18.00 €

Butifarra!: El còmic dels barris (1975-1987) Diversos autors 2015 24 x 27 cm ISBN: 978-84-9850-678-5 20.00€

48

2015 Angle Editorial (coed.) 24,5 x 23,5 cm ISBN: 978-84-9850-821-5 25.00 €

Barcelonines. 1001 històries Núria Miret Antolí 2017 Redbook Ediciones (coed.) 14,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-001-2 18.90 €

Breu història de la Rambla Enric Vila 2012 Galaxia Gutenberg, Cercle de Lectors (coed.) 13 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-818-5 18.90 €

Cerdà i Barcelona. La primera metròpoli, 1853-1897 Marina López Guallar 2010 29 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-221-3 ISBN: 978-84-9850-230-5 (cast) 25.00 €


De Barcelona. Crónicas fugaces Miquel dels Sants Oliver i Tolrà, Damià Pons (pròleg) 2015 Editorial Lleonard Muntaner (coed.) 14,5 x 22 cm ISBN: 978-84-9850-702-7 (cat/cast) 40.00 €

Decidir la ciutat futura. Barcelona 1859 Glòria Santa-Maria Batlló 2009 17 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9850-202-2 15.00 €

ECN 1 Radio CNT-FAI BARCELONA La voz de la Revolución Ferran Aisa

El procés de Montjuïc Barcelona al final del segle xix Antoni Dalmau (guió)

2017 Entreambos (coed.) 14 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-018-0 23.50 €

2010 Editorial Base (coed.) 15,5 x 23,5 cm ISBN: 978-84-9850-229-9 24.90 €

El protestantisme a la ciutat de Barcelona. Retrat d’un col·lectiu heterogeni Anna Clot i Garrell, Maria del Mar Griera

El Rec Comtal 1.000 anys d’història Enric H. March

2018 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-123-1 10.00 €

Els governs de la ciutat de Barcelona (1875-1930): Eleccions, partits i regidors. Diccionari biogràfic Cèlia Cañellas, Rosa Toran 2013 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-461-3 15.00 € També en e-book

2016 Viena Edicions (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-902-1 28.50 €

Erets Catalunya. Una crònica hebrea del s. iii fins al s. xxi Diversos autors 2016 16,5 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-723-2 25.00 €

Fer ciutat a través dels mercats. Europa, segles XIX i XX Manel Guàrdia, Josep Lluís Oyón

Guia informal de la Barcelona dels anys 70 Josep M. Huertas Claveria, José Martí Gómez

2010 17 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9850-261-9 ISBN: 978-84-9850-266-4 (cast) ISBN: 978-84-9850-668-6 (eng) 18.00 €

2012 FAVB (coed.) 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-409-5 12.00 €

49


Hilari Salvadó. Alcalde de Barcelona quan plovien bombes Pau Vinyes 2017 Fundació Josep Irla (coed.) 21 x 21 cm ISBN: 978-84-617-5646-9 Gratuït

2014 Editorial Comanegra (coed.) 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-580-1 ISBN: 978-84-9850-581-8 (eng) 18.00 €

Història de la literatura catalana Vol. I. Literatura medieval (I). Dels orígens al segle xiv Àlex Broch (direcció de l’obra), Lola Badia (direcció dels volums)

Història de la literatura catalana Vol. II. Literatura medieval (II). Segles xiv-xv Àlex Broch (direcció de l’obra), Lola Badia (direcció dels volums)

2013 Enciclopèdia Catalana i Editorial Barcino (coed.) 16 x 24,5 cm ISBN: 978-84-412-2250-2 39.50 €

2014 Enciclopèdia Catalana i Editorial Barcino (coed.) 16 x 24,5 cm ISBN: 978-84-412-2296-0 39.50 €

Història de la literatura catalana Vol. III. Literatura medieval (III). Segle xv Àlex Broch (direcció de l’obra), Lola Badia (direcció dels volums)

Història de la literatura catalana Vol. IV. Literatura moderna. Renaixement, Barroc i Il·lustració Àlex Broch (direcció de l’obra), Lola Badia (direcció dels volums)

2014 Enciclopèdia Catalana i Editorial Barcino (coed.) 16 x 24,5 cm ISBN: 978-84-412-2406-3 39.50 €

2017 Enciclopèdia Catalana i Editorial Barcino (coed.) 16 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9850-940-3 39.50 €

Història de la literatura catalana. Vol. V Literatura contemporània Àlex Broch (direcció de l’obra), Lola Badia (direcció dels volums)

Història del Paral·lel. Memòries d’un home de carrer Rossend Llurba (text), Albert Arribas (edició)

2018 Enciclopèdia Catalana i Editorial Barcino (coed.) 16 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9156-179-8 39.50 €

2017 Editorial Comanegra (coed.) 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-008-1 22.00 €

Imatges per creure Religió, art i conflicte a Europa i Barcelona, segles XVI-XVIII Antoni Gelonch Viladegut, Silvia Canalda, Joan Fontcuberta, Joan Roca Albert, Xavier Torres

Indianes, 1736-1847. Els orígens de la Barcelona industrial Alex Sánchez Suárez, Jaume Artigues

2018 22 x 25 cm ISBN: 978-84-9156-137-8 20.00 €

50

Història breu de Barcelona David Agustí

2017 La Central (coed.) 29 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9850-475-0 30.00 €


L’últim canòdrom. Barcelona 1980-2010 Xavier Martí Alavedra (fotografia), Josep M. Cadena Catalán (text) 2015 Marge Books (coed.) 21 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-730-0 18.00 €

La Barcelona d’ahir. La ciutat d’abans de la guerra Joan Villarroya Font, José Manuel Rúa Fernández, Jordi Algué Sala, Jordi Finestres 2015 Angle Editorial (coed.) 19 x 24,5 cm ISBN: 978-84-16139-49-1 9.95 €

La Barcelona d’ahir. Oficis i costums perduts Josep M. Huertas Claveria, Guillem Huertas Aiguaviva 2015 Angle Editorial (coed.) 19 x 24,5 cm ISBN: 978-84-16139-45-3 9.95 €

La Casa de l’Ardiaca de Barcelona. Dos mil anys d’història Reinald González, Francesc Caballé Esteve

La Barcelona d’ahir. L’esplendor de la burgesia Lluís Permanyer 2015 Angle Editorial (coed.) 19 x 24,5 cm ISBN: 978-84-16139-46-0 9.95 €

La Barcelona d’ahir. La vida de nit Joaquim Roglan 2015 Angle Editorial (coed.) 19 x 24,5 cm ISBN: 978-84-16139-48-4 9.95 €

La Barcelona d’ahir. Vida privada de la burgesia Lluís Permanyer 2015 Angle Editorial (coed.) 19 x 24,5 cm ISBN: 978-84-16139-47-7 9.95 €

La ciutat captiva: Barcelona 1714-1860 Ròmul Brotons i Segarra

2018 21,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-111-8 20.00 €

2015 2a edició Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-709-6 25.00 €

La ciutat expansiva: Barcelona 1860-1900 Ròmul Brotons i Segarra

La ciutat moderna Barcelona 1921-1930 Ròmul Brotons i Segarra

2015 Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-708-9 25.00 €

2018 Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-152-1 25.00 €

51


La ciutat neutral: Barcelona 1911-1920 Ròmul Brotons i Segarra

La ciutat trasbalsada: Barcelona 1901-1910 Ròmul Brotons i Segarra

2017 Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-021-0 25.00 €

2016 Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-897-0 25.00 €

La ciutat dels cafès. Barcelona 1750-1880 Paco Villar

La ciutat de les joguines. Barcelona, 1840-1918 Pere Capellà Simó

2009 Edicions La Campana (coed.) 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-138-4 ISBN: 978-84-9850-137-7 (cast) 30.00 €

2013 Editorial Gregal (coed.) 15 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-779-9 23.00 €

La gaseta municipal 1914-2014. Barcelona. Cròniques des de l’Ajuntament Antoni Jordà Fernández

La revolució de l’aigua a Barcelona. De la ciutat preindustrial a la metròpoli moderna, 1867-1967 Manel Guàrdia (edició)

2014 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-599-3 20.00 €

2012 La Central (coed.) 29 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9850-365-4 ISBN: 978-84-9850-366-1 (cast) 30.00 €

La sisena flota a Barcelona Quan els nord-americans envaïen la Rambla Xavier Theros (guió)

La vaga de La Canadenca. La conquesta de les vuit hores Ferran Aisa

2010 Edicions La Campana (coed.) 16,5 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-271-8 25.00 €

52

2015 Edicions de 1984 (coed.) 14 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-189-7 20.00 €

Les nits de Pitarra David Domènech Baró

Llibre verd de Barcelona. Edició facsímil

2019 Àmbit Serveis Editorials (coed.) 15 x 20 cm ISBN: 978-84-9156-988-0 27.00 €

2004 Editorial Base (coed.) ISBN: 978-84-7609-506-5 12.00 €


Memòria del mercat del Born Manel Guàrdia, José Luis Oyón 2017 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-007-4 20.00 €

Pensar i interpretar l’oci. Passatemps, entreteniments, aficions i addiccions a la Barcelona del 1900 Teresa-M. Sala (coordinació) 2012 Universitat de Barcelona (coed.) 17 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-768-3 28.00 €

Proveir Barcelona. El municipi i l’alimentació de la ciutat 1329-1930 Mercè Renom 2016 Edicions La Central (coed.) 17 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9850-812-3 25.00 €

Nazis en Barcelona. El esplendor fascista de posguerra (1939-1945) Francesc Vilanova Vila-Abadal, Mireia Capdevila Candell 2017 L’Avenç (coed.) 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-061-6 (cast) 25.00 €

Petita història de Barcelona Pilarín Bayés (il·lustració), Eva Piquer (text) 2012 Editorial Mediterrània (coed.) 22,5 x 27 cm ISBN: 978-84-9850-802-4 6.00 €

Topografia de la destrucció Els bombardeigs de Barcelona durant la Guerra Civil (1936-1939) Laia Araño, Mireia Capdevila Candell 2018 24 x 27 cm ISBN: 978-84-9156-183-5 20.00 €

53


TOTS ELS TÍTOLS DE

DESCOBRIR BARCELONA Rutes per conèixer la ciutat a peu de carrer, per sorprendre’s o enlluernar les amistats.

Barcelona 100 passatges Neus Bergua i Joanpere (text), Pepe Navarro (fotografia) 2015 14 x 22 cm ISBN: 978-84-9850-634-1 19.00 € També en e-book

2014 2a edició 15 x 15 cm ISBN: 978-84-9850-338-8 (cat/cast/eng) 9.00 €

Barcelona a cau d’orella Xavier Theros (text), Consuelo Bautista (fotografia)

Barcelona, ciutat de vestigis. Passejades per les petjades de la història Enric H. March

2013 Editorial Comanegra (coed.) 16,3 x 23,3 cm ISBN: 978-84-15097-95-2 24.00 €

2016 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-886-4 20.00 €

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona africana Joan Maria Serra

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona britànica i irlandesa Joan Maria Serra

2017 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9156-048-7 16.50 €

54

Barcelona 100 souvenirs Martí Abril i Òscar Guayabero (text), Martí Abril, Cristina J. Peralta i Marta Pau (il·lustració)

2017 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-992-2 17.20 €


Barcelona cosmòpolis. La Barcelona francesa Josep Montoya Barberà 2015 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-737-9 16.50 €

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona germànica i del Benelux Joan Maria Serra 2018 Cossètania Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9156-153-8 17.90 €

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona italiana Josep Montoya Barberà

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona jueva Josep Alert

2016 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-916-8 17.90 €

2016 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-876-5 ISBN: 978-84-9850-877-2 (eng) 17.90 €

Barcelona de prop / Close Up / De cerca / De près Pepe Navarro, Daniel Giralt-Miracle

Barcelona en 1.000.000 de passes Alex Walk

2015 15 x 15 cm ISBN: 978-84-9850-737-9 (cat/eng/cast/fra) 9.00 € També en e-book

Barcelona en 50 cançons Diversos autors 2014 Lunwerg Editores (coed.) 17 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-548-1 (cat/cast/eng) 17.95 €

2015 Cossetània Edicions (coed.) 15 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-700-3 (cat/cast/eng) 18.90 €

Barcelona, espais de trobada: 20 passejades per descobrir la ciutat de plaça en plaça Xavier Muniesa (text), Jordi Play (fotografia) 2015 14 x 22 cm ISBN: 978-84-9850-716-4 19.00 € També en e-book

Barcelona Gòtica Raimon Arola i Victoria Cirlot (text), Pere Vivas (fotografia)

Barcelona. Històries, curiositats i misteris Xavi Casinos

2014 Triangle Postals (coed.) 22 x 26 cm ISBN: 978-84-9850-556-6 (cat/cast/eng) 39.00 €

2016 Viena Edicions (coed.) 16 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-901-4 19.90 €

55


Barcelona mar viva Ada Castells (text), Mireia Mateo (il·lustració) 2016 21 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-898-7 (cat/cast/eng) 15.00 €

Barcelona sense presses Isabel de Villalonga (text), Jordi Play (fotografia) 2010 14 x 22 cm ISBN: 978-84-9850-179-7 ISBN: 978-84-9850-257-2 (cast) ISBN: 978-84-9850-411-8 (eng) 19.00 € També en e-book

Barcelona, una ciudad de película. Nueva edición ampliada Eugeni Osàcar 2018 Editorial Diëresis (coed.) 12,5 x 22 cm ISBN: 978-84-9156-751-5 ISBN: 978-84-9156-174-3 (cast) ISBN: 978-84-9156-753-9 (eng) 20.00 €

2015 Editorial Comanegra (coed.) 16,5 x 23,5 cm ISBN: 978-84-9850-713-3 18.00 €

Barcelona singular Josep Maria Montaner Martorell, Isabel Aparici, Pepe Navarro (fotografia) 2017 Editorial Comanegra (coed.) 17,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-044-9 (cast) 28.00 €

BCN.GAT Gatejant per la ciutat Marcos Isamat 2017 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-050-0 (cat/cast) 6.00 €

Carnet de voyage. Barcelona Sagar Forniés

Carnet de voyage. Barcelona original Lapin

2015 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-670-9 (cat/cast/eng) 19.90 €

2016 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-908-3 Promopress (coed.) ISBN: 978-84-9850-910-6 (cast) ISBN: 978-84-9850-909-0 (eng) ISBN: 978-84-9850-911-3 (fra) 19.90 €

Carnet de voyage. Drawing Around. Sagrada Família Nina Johansson

Carnet de voyage. Enjoy Gaudí Swasky

2013 21 x 16 cm ISBN: 978-84-941150-0-4 (eng/cast/cat) 19.90 €

56

Barcelona: secretos a la vista Xavier Theros

2015 Zahorí de Ideas (coed.) 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-810-9 19.90 €


Carnet de voyage. La Rambla. Barcelona Cristina Curto Teixidó 2014 Zahorí de Ideas (coed.) 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-564-1 (eng/cat/cast) 19.90 €

Carnet de voyage. Mi Barcelona. La ciudad de los sueños Pedro Espinosa 2019 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-180-4 (cast) 19.90 €

Carnet de voyage. Top Tapas. Barcelona Guide Santi Sallés

Catalunya desapareguda. Barcelona desconeguda Daniel Venteo

2014 Zahorí de Ideas (coed.) 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-574-0 (eng/cast/cat) 19.90 €

2015 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9850-675-4 22.00 €

Catalunya desapareguda. Barcelona nocturna Lluís Permanyer

Diumenges a Barcelona Xavier Theros

2016 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9850-927-4 22.00 €

L’avinguda secreta. Un llegat històric al peu del Tibidabo Glòria Soler (text), Eugènia Vidal (fotografia) 2014 30 x 30 cm ISBN: 978-84-9850-527-6 20.00 €

La Barcelona d’Hermes Caçadors d’Hermes 2016 Albertí Editor (coed.) 15 x 23 cm ISBN: 78-84-9850-847-5 18.00 €

2018 Editorial Comanegra (coed.) 16 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-113-2 20.00 €

La Barcelona d’entreguerres 1914-1936. Fotografies dels Merletti Daniel Venteo 2014 Editorial Efadós (coed.) 22 x 26 cm ISBN: 978-84-9850-604-4 35.75 €

La Barcelona de ayer. Estampas y crónicas (1919-1933) Agustí Calvet, Gaziel 2014 Libros de Vanguardia (coed.) 18 x 23 cm ISBN: 978-84-96642-84-3 (cast) 18.00 €

57


La Rambla. Barcelona Daniel Venteo (text), Ricard Pla, Pere Vivas (fotografia)

On the road city Barcelona Laura Andreini i altres

2011 Triangle Postals (coed.) 17,5 x 22 cm ISBN: 978-84-9850-771-3 (cat/eng) ISBN: 978-84-9850-772-0 (cast/fra) 22.00 €

2019 11,5 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-195-8 18.00 €

Passejades per la Barcelona maçònica Xavi Casinos

Passejades per la Barcelona verda Xavier Muniesa (text), Jordi Play (fotografia)

2013 14 x 22 cm ISBN: 978-84-9850-454-5 (cat/cast/eng) 10.00 €

Pelegrins al cor de Barcelona. Un itinerari cultural i espiritual per Ciutat Vella Jaume Castro (text), Meritxell Tellez (text), Pere Vivas (fotografia) 2013 Viena Edicions (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-517-7 23.00 €

Ruta de les llibertats. Passejades per la Barcelona èpica Alfred Bosch, David Parcerisas Vázquez, Josep Melero (il·lustració) 2007 15 x 21 cm ISBN: 978-84-96696-14-3 15.00 €

Ruta del racionalisme de Barcelona Tate Cabré 2018 15 x 21 cm ISBN: 978-84-96696-35-8 ISBN: 978-84-96696-36-5 (cast) ISBN: 978-84-96696-37-2 (eng) 15.00 €

58

2014 14 x 22 cm ISBN: 978-84-9850-541-2 19.00 € També en e-book

Pinzellades de Barcelona / Outlining Barcelona / Pinceladas de Barcelona / Barcelone à la plume et au pinceau Xavier Julià (il·lustració), Isabel de Villalonga (text) 2015 21 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-774-4 (cat/eng/cast/fra) 19.90 €

Ruta del Modernisme de Barcelona Josep M. Huertas Clavería, Antoni Capilla 2005 15 x 21 cm ISBN: 978-84-934169-2-8 ISBN: 978-84-934169-3-5 (cast) ISBN: 978-84-934169-6-6 (eng) 12.00 €

Ruta europea del Modernisme GRACMON Grup de Recerca en Història de l’Art i el Disseny Contemporanis Universitat de Barcelona 2007 24 x 33,5 cm ISBN: 978-84-934169-4-2 ISBN: 978-84-93416-01-3 (cast) ISBN: 978-84-93416-00-6 (eng) ISBN: 978-84-934169-00-6 (fr) 39.50 €


Ruta Puig i Cadafalch Tate Cabré 2017 15 x 21 cm ISBN: 978-84-96696-30-3 ISBN: 978-84-96696-31-0 (cast) ISBN: 978-84-96696-32-7 (eng) 15.00 €

Ruta Sagnier 2009 15 x 21 cm ISBN: 978-84-96696-23-5 (eng) 15.00 €

Sant Jordi a Barcelona Consol Bancells (fotografia), Narcís Sayrach (text)

Sortim. Ruta del Modernisme de Barcelona Mònica Maspoch

2014 15 x 15 cm ISBN: 978-84-9850-513-9 (cat/cast/eng) 9.00 €

2005 15 x 21 cm ISBN: 978-84-933238-8-2 ISBN: 978-84-933238-9-9 (cast) ISBN: 978-84-934169-0-4 (eng) ISBN: 978-84-934169-1-1 (fr) 7.00 €

59


TOTS ELS TÍTOLS DE

FOTOGRAFIA I FOTÒGRAFS Mirades particulars que ens donen una altra visió de la ciutat que coneixem.

Barcelona Ricardo Feriche (edició) 2014 La Fábrica (coed.) 24 x 30 cm ISBN: 978-84-9850-602-0 (cat/cast/eng) 49.00 €

Barcelona 1900-1917. Els reportatges d’Adolf Mas Adolf Mas (fotografia), Blanca Giribet de Sebastián (text) 2014 Viena Edicions (coed.) 24 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-558-7 29.90 €

Barcelona, ciutat de llibres Isabel Segura Soriano 2016 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-880-2 ISBN: 978-84-9850-980-9 (eng) 25.00 €

60

Barcelona 1900. Postals de Hauser y Menet 1894-1905 Lluís Permanyer 2014 Editorial Efadós (coed.) 19,7 x 25,3 cm ISBN: 978-84-9850-572-6 29.00 €

Barcelona 1910. Postals de B. y P. 1907-1914 Daniel Venteo 2017 Editorial Efadós (coed.) 19,7 x 25,3 cm ISBN: 978-84-9850-971-7 29.00 €

Barcelona en sèrie Pepe Navarro (fotografia), Daniel Giralt-Miracle (text) 2018 15 x 15 cm ISBN: 978-84-9156-081-4 (cat/cast/eng) 9.00 €


Barcelona. Fotos Prohibides Ricardo Feriche (edició), Rodrigo Fresán (pròleg), diversos autors (fotografia)

Barcelona Infraroja. La ciutat encantada Søren Berenguer (fotografia), Lluís Permanyer (epíleg)

2018 La Fábrica (coed.) 23 x 29 cm ISBN: 978-84-9156-090-6 (cat/cast) 40.00 €

2016 Barcelona vertical (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-872-7 (cat/cast/eng/fra/ger) 39.95 €

Barcelona interiors Begoña García Carteron (text) i Jordi Play (fotografia)

Barcelona. Modernisme domèstic Consol Bancells

2017 15 x 15 cm ISBN: 978-84-9850-925-0 (cat/cast/eng) 9.00 €

2012 15 x 15 cm SBN: 978-84-9850-407-1 (cat/cast/eng) 9.00 €

Barcelona panoràmica 1 Àngel Toldrà i Viazo (fotografia), Lluís Permanyer (text)

Barcelona panoràmica 2 Lucien Roisin Besnard (fotografia), Lluís Permanyer (text)

2010 Editorial Efadós (coed.) 31 x 17 cm ISBN: 978-84-9850-757-3 32.00 €

2010 Editorial Efadós (coed.) 31 x 17 cm ISBN: 978-84-9850-756-0 32.00 €

Barcelona, panoràmiques meteorològiques Alfred Rodríguez Picó, Sergi Periche

Barcelona vista del Besòs Joan Roca Albert, Patrick Faigenbaum

2016 Editorial Efadós (coed.) 31 x 17 cm ISBN: 978-84-9850-929-8 32.00 €

2018 21,5 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-083-8 20.00 €

Barcelona vista pels grans fotògrafs Diversos autors

Barcelona vista pels seus dibuixants (1888-1929) Josep M. Cadena

2013 Lunwerg Editores (coed.) 23 x 27 cm ISBN: 978-84-9785-991-2 ISBN: 978-84-9785-990-5 (cast) 29.50 €

2014 Àmbit Serveis Editorials (coed.) 22 x 26 cm ISBN: 978-84-9850-591-7 19.50 €

61


Barcelona Zerkowitz. 1921-1958 Adolf Zerkowitz (fotografia), Lluís Permanyer (text) 2014 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-539-9 (cat/cast/eng) 20.00 €

2018 El Cep i la Nansa (coed.) 22 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-120-0 20.00 €

Catalans. Retrats Antoni Bernad

Distinció. Un segle de fotografia de moda

2015 24 x 30 cm ISBN: 978-84-9850-664-8 20.00 €

2015 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-741-6 ISBN: 978-84-9850-740-9 (cast) ISBN: 978-84-9850-739-3 (eng) 22.00 €

Eduard Olivella. Documentant cultura Lluís Saura, Jaume Vidal Oliveras, Eduard Olivella (fotografies)

Francesc Esteve. De Sabadell a Barcelona Francesc Esteve (fotografia), Plàcid Garcia-Planas (pròleg), Oriol Molas (text)

2019 26 x 22 cm ISBN: 978-84-170000-90-5 20.00 €

2018 Om Editorial (coed.) 16 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-114-9 15.00 €

Gabriel Casas, 1892-1973. L’angle impossible Pablo González, Andrés Antebi (edició)

Huellas. Humberto Rivas Cristina Zelich, Salvador del Carril

2016 Arxiu Nacional de Catalunya (coed.) 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-707-2 20.00 €

62

Carme Garcia. Des del terrat Carme Garcia

2016 Ediciones Anómalas (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-899-4 27.00 €

Inside Poblenou Darius Koehli

Intempèrie Jordi Font

2017 El Cep i la Nansa (coed.) 26 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-039-5 19.90 €

2018 18 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-014-2 (cat/cast/eng) 5.00 €


La Barcelona d’ahir. La ciutat desapareguda Josep M. Huertas Claveria, Guillem Huertas Aiguaviva 2015 Angle Editorial (coed.) 19 x 24,5 cm ISBN: 978-84-16139-44-6 9.95 €

Live Souls. Fotos inèdites de la Guerra Civil Serge Alternês, Alec Wainman 2016 Editorial Comanegra (coed.) 19 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-885-7 24.00 €

Les music chiens Mercè Salvador (fotografia) 2019 21x21 cm ISBN: 978-84-9156-163-7 10.00 €

Miserachs Barcelona Xavier Miserachs (fotografia) 2015 Editorial RM (coed.) 19 x 28,5 cm ISBN: 978-84-1628-239-5 (cat/cast/eng) 35.00 €

Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona 1931-1954 Pablo González, Andrés Antebi, Teresa Ferré

Repòrters gràfics. Barcelona 1900-1939 Andrés Antebi, Pablo González, Roger Adam, Teresa Ferré

2015 Editorial Efadós (coed.) 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-738-6 (cat/cast) 26.00 €

2015 24 x 27 cm ISBN: 978-84-9850-697-6 40.00 €

63


TOTS ELS TÍTOLS DE

GENT DE BARCELONA Dones i homes han fet gran Barcelona. Vides insignes i lluites silenciades surten a la llum.

Albert Manent i Carles Riba, dues personalitats del nou-cents Jaume Medina Casanovas

Amb uns altres ulls. La biografia de Montserrat Roig Betsabé Garcia

2015 Publicacions de l’Abadia de Montserrat (coed.) 13 x 19 cm ISBN: 978-84-9850-685-3 17.00 €

2016 Roca Editorial (coed.) 15 x 23,5 cm ISBN: 978-84-9850-896-3 19.90 €

Arnalot. Del Clot al Crit Ramón Arnalot

Art i follia Joan Obiols Vié, psiquiatre i humanista Diversos autors

2018 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-130-9 15.00 €

Avel·lí Artís i Balaguer. Vida i obra Avel·lí Artís i Balaguer, Diana Coromines (edició), Francesc Foguet i Boreu (pròleg) 2014 16,5 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-587-0 9.00 €

64

2019 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-209-2 18.00 €

Barcelona amb nom de dona Betsabé Garcia Álvarez 2015 Editorial Mediterrània (coed.) 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-590-0 25.00 €


Barcelona feminista 1975-1988 Isabel Segura Soriano

Camilo. És perillós abocar-se Antonio Orihuela, Isaías Griñolo

2019 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-169-9 19.90 €

2018 15 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-092-0 (cast) 10.00 €

Cartas á la dona Rossend Arús i Arderiu

Carmen Amaya Montse Madridejos, David Pérez Merinero

2015 2 volums (facsímil de 1877 i estudi introductori) 18,4 x 29 cm ISBN: 978-84-9850-686-0 40.00 €

2013 Edicions Bellaterra (coed.) 23 x 28 cm ISBN: 978-84-9850-839-0 (cast) 35.00 €

Cases singulars, personatges singulars Barcelona Isabel Vallès Audouard , Laura Pastor Durán

Ciutadanes. Ruta de les dones de Barcelona, l’Hospitalet i Sant Adrià Isabel-Clara Simó

2015 Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-721-8 23.00 €

2006 15 x 21 cm ISBN: 978-84-96696-09-9 15.00 €

Compromeses. Vuit dones catalanes excepcionals Elisenda Albertí Casas

Cuc Sonat Xavi Cot

2015 Albertí Editor (coed.) 15 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-653-2 18.00 €

Dalí i Barcelona Ricard Mas 2017 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-941-0 20.00 €

2017 15 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-059-3 (cast) 10.00 €

Dames, reines, abadesses. Divuit personalitats femenines a la Catalunya medieval Elisenda Albertí Casas 2018 Albertí Editor (coed.) 15 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-124-8 19.00 €

65


Decidides. Set dones contra corrent Elisenda Albertí Casas 2017 Albertí Editor (coed.) 15 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-937-3 18.00 €

Diario del marionetista Pepe Otal Pep Gómez 2017 15 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-020-3 (cast) 10.00 €

Dones rebels, dones alliberades. El divorci a Catalunya als segles XVIII i XIX Marie Costa 2016 Eumo Editorial (coed.) 13,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9850-930-4 21.50 €

2014 Editorial Comanegra (coed.) 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-596-2 24.00 €

Dones de pes. 18 vides de Gràcia. 1835-2015 Diversos autors 2018 21,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-142-2 15.00 €

Dones silenciades Carme Aixelà, M. Carme Bernal, Anna Castellano-Tresserra 2019 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-155-2 ISBN: 978-84-9156-156-9 (cast) 18.00 €

Els camins de Maria Aurèlia Capmany, escriptora i dona d’acció Jordi Font

Els Desvalls i Catalunya Set-cents anys d’història d’una família noble catalana Josep Fernández Trabal

2011 21,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9850-343-2 8.00 €

2014 Pagès Editors (coed.) 17,5 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9975-427-7 28.00 €

Epistolari Albert Manent & Vicenç Riera Llorca Joan Pujades Marqués

Epistolari. Pere Coromines i Amadeu Vives Joan Coromines, Josep Ferrer i Joan Pujadas (edició), Carles Duarte (pròleg)

2015 Publicacions de l’Abadia de Montserrat (coed.) 16 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-684-6 18.00 €

66

Diari d’un funàmbul. Les llibretes d’Alexandre Cirici Pellicer Glòria Soler (edició)

2014 Fundació Pere Coromines (coed.) 16 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-576-4 25.00 €


Espriu i Barcelona. Al principi va ser Lavínia Ramon Balasch

Gent de ploma i marabú Thais Morales González, Carme Pollina Tarrés

2014 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-586-3 15.00 €

2019 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-194-1 19.90 €

Hem d’anar a l’Índia (records d’un viatge freak) Joan Vinuesa Baliu

Jacint Verdaguer. Una biografia Marta Pessarrodona, Narcís Garolera

2017 15 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-033-3 10.00 €

Joan Fuster i Barcelona Martí Estruch Axmacher 2012 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-429-3 9.00 €

La lluita de les dones pels drets de la ciutadania Isabel Segura Soriano 2019 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-157-6 5.00 €

Maria Canals i Barcelona Ana María Dávila 2015 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-644-0 ISBN: 978-84-9850-645-7 (eng) 9.00 €

2016 Quaderns Crema (coed.) 13 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-867-3 24.00 €

La Barcelona prodigiosa de Carles Pirozzini (1852-1938) Maria Ojuel 2012 Pagès Editors (coed.) 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-769-0 19.00 €

Maria Aurèlia Capmany. L’època d’una dona. Edició del centenari (1918-2018) Agustí Pons i Mir 2018 Editorial Meteora (coed.) 15 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-074-6 22.00 €

Maria-Mercè Marçal. Una vida Lluïsa Julià 2017 Galaxia Gutenberg (coed.) 13 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-967-0 23.90 €

67


Muñoz Ramonet. Retrat d’un home sense imatge Manel Risques (edició) 2019 Editorial Comanegra (coed.) 16 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-218-4 24.00 €

Pannikar per Pannikar Raimon Panikkar 2018 Fragmenta Editorial (coed.) 13 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-167-5 18.50 €

68

Palau i Fabre i Barcelona Julià Guillamón 2018 Galaxia Gutenberg (coed.) 16,5 x 23,5 cm ISBN 978-84-9156-099-9 19.90 €

Principis de botànica funerària Celestí Barallat, Adolf Beltran Xandri (edició) 2013 Editorial Base (coed.) 15,5 x 23,5 cm ISBN: 978-84-15711-71-1 17.00 €

Sagarra i Barcelona Enric Gallén, Lluís Permanyer, Sempronio, Nèstor Luján, Joan-Anton Benach i Josep M. de Sagarra Àngel

SIM, dibuixant de la revolució José Luis Rey Vila (SIM) (il·lustració), i Juan Prados i Jaume Rodon (text)

2012 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-375-3 6.00 €

2018 Viena Edicions (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-082-1 23.00 €


TOTS ELS TÍTOLS DE

LA PELL DE LA CIUTAT Arquitectura, art urbà o planificació de la ciutat. Tot plegat conforma la pell de la ciutat.

50 meravelles del modernisme Tate Cabré (textos), Miquel Badia (fotografia) 2015 Cossetània Edicions (coed.) 24 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-665-5 23.80 €

345 maneres de viure (a) Barcelona. 48H Open House BCN

Art públic de Barcelona. Premi de l’Associació Catalana de Crítics d’Art 2010 Jaume Sobrequés, Josep M. Huertas Claveria, Jaume Fabre, et. al.

Atlas. European Union Prize for Contemporary Architecture Mies van der Rohe Award, 1988-2015 Celia Marín Vega, Marina Romero

2009 Àmbit Serveis Editorials (coed.) 30 x 30 cm ISBN: 978-84-9850-195-7 49.00 €

2016 29,5 x 23,5 cm ISBN: 978-84-941836-7-6 70.00 €

Balcons de Barcelona. Un espai privat obert al públic Anton M. Espadaler, Ramon Manent

Barcelona-ChicagoNew York Isabel Segura Soriano

2008 25 x 25 cm ISBN: 978-84-96696-06-8 34.50 €

2017 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-933-5 (cat/cast/eng) 20.00 €

2013 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-455-2 (cat/eng) 20.00 €

69


Barcelona, ciutat simbòlica Miquel de Moragas Spà 2016 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-866-6 ISBN: 978-84-9850-998-4 (cast) 30.00 €

Barcelona. La ciutat dibuixada Gerard Rosés 2017 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-978-6 6.00 €

2013 ACTAR Edicions (coed.) 14,5 x 17 cm ISBN: 978-84-9850-453-8 28.00 €

Barcelona. La construcció urbanística d’una capital compacta Joan Busquets, Gabriel Genescà Dueñas (traducció) 2019 Laboratori d’Urbanisme de Barcelona-UPC (coed.) 22 x 22,8 cm ISBN: 978-84-9156-136-1 25.00 €

Barcelona racionalista Mercè Vidal

Barcelona regional. Passat i present. 1993-2018

2019 25 x 25 cm ISBN: 978-84-96696-39-6 ISBN: 978-84-96696-40-2 (cast) 34.50€

2019 16 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-199-6 ISBN: 978-84-9156-203-0 (cast) ISBN: 978-84-9156-206-1 (eng) 30.00 €

Barcelona. Secret Gardens / Jardines Secretos Isabel de Villalonga, Isabel Cordero, Luis Plana del Llano (fotografia)

Bellesguard. De la residència de Martí l’Humà a la Torre de Gaudí Josep M. Vall i Comaposada

2014 Àmbit Serveis Editorials (coed.) 26 x 20 cm ISBN: 978-84-9850-562-7 20.00 €

Caminando la ciudad. Barcelona como experiència urbana Estanislau Roca, Inés Aquilué, Renata Gomes 2018 Universitat de Barcelona (coed.) 20 x 25 cm ISBN: 978-84-9156-107-1 36.00 €

70

Barcelona. Guia d’arquitectura moderna Manuel Gausa, Marta Cervelló, Maurici Pla, Ricardo Devesa

2014 Duxelm Editorial (coed.) 21 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9850-635-8 19.00 €

Carnet de voyage. Barcelona. Modernisme. Molt més que Gaudí Lapin 2016 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-887-1 (cat/cast/eng) ISBN: 978-84-9850-861-1 (eng/cat/cast) 19.90 €


D’obra. Ceràmica aplicada a l’arquitectura 2016 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-888-8 ISBN: 978-84-9850-890-1 (cast) ISBN: 978-84-9850-889-5 (eng) 22.00 €

El model de casa fàbrica als inicis de la industrialització Jaume Artigues, Francesc Mas 2019 ISBN: 978-84-9156-216-0 Descàrrega gratuïta barcelona.cat/barcelonallibres

El modernisme perdut (III). Sants i les Corts Raquel Lacuesta Contreras, Xavier González Toran 2017 Editorial Base (coed.) 24 x 27 cm ISBN: 978-84-9850-977-9 29.80 €

El paisatge comercial de la ciutat Enric Satué 2001 Paidós (coed.) 17 x 24 cm ISBN: 978-84-493-1034-8 23.00 €

Gaudí i la quinta potència. La filosofia d’un art Carles Rius Santamaria 2012 Universitat de Barcelona (coed.) 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-773-7 ISBN: 978-84-9850-755-3 (eng) 26.00 €

De cara al mar. Ahir i avui del litoral de Barcelona Rafael Vallbona (guió), Paco Elvira (fotografia) 2004 Lunwerg Editores (coed.) 27,5 x 32 cm ISBN: 978-84-933238-6-8 49.00 €

El modernisme perdut (II). La Barcelona de l’Eixample Raquel Lacuesta Contreras, Xavier González Toran 2014 Editorial Base (coed.) 24 x 27 cm ISBN: 978-84-9850-626-6 34.90 €

El Noucentisme a Barcelona Aleix Catasús, Bernat Puigdollers 2016 Àmbit Serveis Editorials (coed.) 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-924-3 29.00 €

El palau de l’humanisme. Cent anys de bones lletres al Palau Requesens Sergio Vila-Sanjuán (edició) 2017 Editorial Comanegra (coed.) 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-996-0 24.00 €

Guapos per sempre. Botigues emblemàtiques de Barcelona Maria Favà, Carme Amoròs 2007 25 x 25 cm ISBN: 978-84-96696-07-5 34.50 €

71


Història d’un desgavell. La deconstrucció de la Diagonal Jesús Portavella

Innovación en vivienda asequible. Barcelona 2015-2018 David H. Falagán (edició)

2019 21 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-211-5 15.00 €

2019 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-196-5 15.00 €

Kitsch Barcelona Anna Pujadas Matarín

L’arquitectura del mercat del Born Ramon Graus

2016 15 x 15 cm ISBN: 978-84-9850-863-5 9.00 €

L’art del mosaic hidràulic a Catalunya Jordi Griset 2015 Viena Edicions (coed.) 24,5 x 32 cm ISBN: 978-84-9850-673-0 33.00 €

La Barcelona gòtica Núria Armengol Freixas, Mar Cerdà (il·lustració) 2016 Editorial Comanegra (coed.) 30,2 x 24,6 cm ISBN: 978-84-9850-854-3 18.00 €

La nova escola catalana. Arquitectura i política a l’època del Modernisme (1888-1906) Judith C. Rohrer, Oriol Gil Sanchis 2017 L’Avenç (coed.) 15,5 x 23,2 cm ISBN: 978-84-9156-027-2 21.00 €

72

2017 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-000-5 20.00 €

La Barcelona eclèctica. L’arquitectura d’August Font i Carreras (1845-1924) Judith Urbano Lorente 2014 Dux Editorial (coed.) 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-579-5 20.00 €

La ciutat modernista Joaquim Noguero, Mar Cerdà (il·lustració) 2015 Editorial Comanegra (coed.) 30,2 x 24,6 cm ISBN: 978-84-9850-646-4 18.00 €

Les arts aplicades a Barcelona Francesc Fontbona 2018 Àmbit (coed.) 21 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-103-3 32.00 €


Les voltes de Guastavino John Ochsendorf, Michel Freeman (fotografia) 2015 Editorial Papersdoc (coed.) 16,5 x 23,5 cm ISBN: 978-84-9850-615-0 ISBN: 978-84-9850-616-7 (cast) 30.00 €

Masies de Barcelona Diversos autors 2009 Angle Editorial (coed.) 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-196-4 39.00 €

Mercats de Barcelona (segles xx i xxi) Genís Arnàs Pàez, Matilde Alsina 2018 Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-122-4 25.00 €

Modernista Gaudí. (Els seus contemporanis en la Barcelona actual) Michael Thomas Jones 2009 32,5 x 26,5 cm ISBN: 978-1-905061-20-4 20.00 €

Palaus de Barcelona Rosa M. Creixell 2018 Angle Edit (coed). 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-175-0 29.00 €

Manuel Sayrach, 1886-1937. Arquitectura i Modernisme a Barcelona Núria Gil, Manuel Sayrach Fatjó dels Xiprers, Francesc Fontbona, Jaume Sayrach, Consol Bancells (fotografia) 2018 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-164-4 20.00 €

Mercats de Barcelona (segle xix) Matilde Alsina, Genís Arnàs Pàez 2016 Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-914-4 23.00 €

Mitgeres de Barcelona. De l’oblit al projecte Diversos autors 2007 29,5 x 26,5 cm ISBN: 978-84-96696-15-0 10.00 €

Monestir de Pedralbes. República, guerra i patrimoni Carme Aixalà, Jordi Ramos 2014 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-630-3 18.00 €

Plans and Projects for Barcelona 2011-2015 Vicente Guallart, Carles Bárcena, Ricard Gratacòs 2016 Actar (coed.) 23 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-838-3 45.00 €

73


Reader modelo Barcelona. 1973-2013 Josep Maria Montaner Martorell (edició), Fernando Álvarez, Zaida Muxí Martínez, Roser Casanovas 2014 Editorial Comanegra (coed.) 19 x 25 cm ISBN: 978-84-9850-815-4 24.00 €

Sobre la vida i l’arquitectura David Mackay 2019 21 x 21 cm ISBN: 978-84-96696-42-6 ISBN: 978-84-96696-43-3 (cast) 17.00 €

Terrats de Barcelona. Entre el cel i la terra Manuel Delgado Ruiz, Anna Juan, Marco Pinarelli (fotografia) 2011 25 x 25 cm ISBN: 978-84-96696-27-3 34.50 €

74

Sant Pau. Patrimoni modernista. Barcelona Mercè Beltran, Anna Tetas, Robert Ramos (fotografia) 2016 24 x 30 cm ISBN: 978-84-9850-903-8 ISBN: 978-84-9850-905-2 (cast) ISBN: 978-84-9850-904-5 (eng) ISBN: 978-84-9850-906-9 (fra) 44.00 €

Subirachs a Barcelona Judit Subirachs-Burgaya, Miquel Badia 2012 Editorial Mediterrània (coed.) 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-764-5 (cat/cast/eng) 20.00 €

Voreres, la memòria subtil Frederic Perers 2017 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-947-2 20.00 €


TOTS ELS TÍTOLS DE

CIUTAT DE LA LITERATURA Ficcions i assajos literaris que enriqueixen la nostra visió de Barcelona.

Angèlica i Rafel. Barcelona, 2018 Miquel de Palol 2019 Editorial Comanegra (coed.) 14 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-197-2 18.00 €

Barcelona i els seus misteris Antonio Altadill (autor), Xavi Casinos (edició), Francesc Soto (traducció) 2015 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-714-0 18.00 €

Barcelona de novel·la. Rutes pels racons més literaris de la ciutat Raúl Montilla 2016 Editorial Diëresis (coed.) 13 x 22 cm ISBN: 978-84-9850-846-8 ISBN: 978-84-9850-845-1 (cast) 19.00 €

Barcelona. Llibre dels passatges Jordi Carrión 2017 Galaxia Gutenberg, Cercle de Lectors (coed.) 13 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-951-9 ISBN: 978-84-9850-952-6 (cast) 21.90 €

Barcelona, una discussió entranyable Josep Pla

Barcelona. Viatge a la perifèria criminal Diversos autors

2015 La Butxaca (coed.) 13 x 20,5 cm ISBN: 978-84-9850-696-9 (cat/eng/cast) 12.95 €

2017 Editorial Alrevés (coed.) 13,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-015-9 20.00 €

75


Barcelonas Manuel Vázquez Montalbán 2018 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-097-5 ISBN: 978-84-9156-141-5 (cast) 25.00 €

El barri de la plata Julià Guillamon 2018 L’Avenç (coed.) 14 x 21,3 cm ISBN: 978-84-9156-078-4 20.00 €

2016 Adesiara Editorial (coed.) 12,5 x 19,5 cm ISBN: 978-84-9850-932-8 15.00 €

El principi de tot Manuel de Pedrolo, Pep Boatella (il·lustració) 2017 Editorial Comanegra (coed.) 24 x 29 cm ISBN: 978-84-9156-043-2 18.00 €

Els ulls dels homes mentiders. Barcelona, 1968 Jordi Coca

Els vulnerables. Barcelona, 1929 Julià De Jodar

2018 Editorial Comanegra (coed.) 14,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-112-5 18.00 €

2018 Editorial Comanegra (coed.) 14,5 x 21, 5 cm ISBN: 978-84-9156-070-8 18.00 €

Generació (H)original. Barcelona d’un temps i d’una poesia Dídac Rocher Castellano, Marta Huertas Ciurana (fotografia)

Geografia Literària. Barcelona nova Llorenç Soldevila Balart

2017 labreu Edicions (coed.) 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-019-7 22.00 €

Geografia Literària. Barcelona nova i el Barcelonès Llorenç Soldevila Balart 2015 Editorial Pòrtic (coed.) 13 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-763-8 22.50 €

76

El bar + El Nadal d’en Pablo Nogales Cèlia Suñol i Pla

2014 Editorial Pòrtic (coed.) 13 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-762-1 22.50 €

Geografia Literària. Barcelona vella Llorenç Soldevila Balart 2013 Editorial Pòrtic (coed.) 13 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-761-4 22.50 €


Itineraris Joan Coromines. Excursions a la recerca del mot, de la paraula viva Joan Coromines

Joan Perucho, cendres i diamants. Biografia d’una generació Julià Guillamon

2014 Ara Llibres (coed.) 16,5 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-577-1 29.90 €

2015 Galaxia Gutenberg (coed.) 16,5 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9850-655-6 39.00 €

La fugida d’Urània. Barcelona, 1888 Susanna Rafart

La noria + Gira Barcelona Luis Romero, diversos autors

2018 Editorial Comanegra (coed.) 14,5 x 21, 5 cm ISBN: 978-84-9156-072-2 18.00 €

2016 Editorial Comanegra (coed.) 13 x 20 cm ISBN: 978-84-9850-893-2 28.00 €

La primavera pendent. Barcelona, 1818 Ada Castells

Londres-París-Barcelona. Viatge al cor de la tempesta Enric Vila

2018 Editorial Comanegra (coed.) 14,5 x 21, 5 cm ISBN: 978-84-9156-071-5 18.00 €

2014 Galaxia Gutenberg, Cercle de Lectors (coed.) 13 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-825-3 20.00 €

Odes a Barcelona 1840-2011 Sam Abrams (edició)

Paraula de llibreter Paco Camarasa

2012 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-385-2 15.00 €

2019 16,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-186-6 5.00 €

Paseos por la Barcelona literaria Sergio Vila-Sanjuán, Sergi Doria

Poesia contracultura Barcelona David Castillo Buils / Marc Valls Jové

2017 15 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-921-2 19.00 €

2016 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-864-2 19.90 €

77


Secundaris. Barcelona, 1992 Núria Cadenes 2018 Editorial Comanegra (coed.) 14,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-135-4 18.00 €

Un regalo para Kushbu. Historias que cruzan fronteras Diversos il·lustradors, Gabi Martínez (guió) 2017 Astiberri Ediciones (coed.) 22 x 29 cm ISBN: 978-84-9156-046-3 20.00 €

78

Somorrostro. Mirades literàries Enric H. March (edició), diversos autors (textos) 2018 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-091-3 (cat/cast) 15.00 €

Vindràs amb mi després del diluvi. Barcelona, 2004 Mar Bosch Oliveras 2018 Editorial Comanegra (coed.) 14,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-134-7 18.00 €


TOTS ELS TÍTOLS D’

A PEU DE BARRI Barcelona és diversa i plena de secrets. Sense els seus barris no seria Barcelona.

Baró de Viver 1939-1944. Els consells de guerra Josep Capsir i Maíz 2018 21,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-095-1 (cat/cast) 10.00 €

Barri a barri. Ciutat Vella Antoni Capilla Frederic Camallonga (fotografia) 2014 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-585-6 13.90 €

Barri a barri. Eixample Gabriel Pernau Frederic Camallonga (fotografia)

Barri a barri. Gràcia Gabriel Pernau Frederic Camallonga (fotografia)

2014 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-555-9 13.90 €

2011 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-746-1 13.90 €

Barri a barri. Horta-Guinardó Antoni Capilla Frederic Camallonga (fotografia)

Barri a barri. Les Corts Gabriel Pernau

2011 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-747-8 13.90 €

2013 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-744-7 13.90 €

79


Barri a barri. Nou Barris Antoni Capilla, Frederic Camallonga (fotografia) 2014 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-748-5 13.90 €

2013 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-749-2 13.90 €

Barri a barri. Sant Martí Antoni Capilla, Gabriel Pernau, Frederic Camallonga (fotografia)

Barri a barri. Sants-Montjuïc Gabriel Pernau, Frederic Camallonga (fotografia)

2011 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-750-8 13.90 €

2012 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-743-0 13.90 €

Barri a barri. Sarrià - Sant Gervasi Antoni Capilla, Frederic Camallonga (fotografia)

Carnet de voyage. A peu per Sant Andreu Dani Gómez

2012 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-745-4 13.90 €

Carnet de voyage. Desembolicant el Carmel i Can Baró Alejandro Santos 2017 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-926-7 15.00 €

Carnet de voyage. El corazón de Barcelona. La Salut, el Coll y Vallcarca Miguel Gallardo 2018 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-054-8 (cast) 15.00 €

80

Barri a barri. Sant Andreu Antoni Capilla

2014 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-542-9 15.00 €

Carnet de voyage. El Besòs, ponts que uneixen Juan Linares 2017 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-055-5 15.00 €

Carnet de voyage. El Guinardó i el Baix Guinardó Mercè Darbra Trepat 2015 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-726-3 15.00 €


Carnet de voyage. El Poblenou torna a ser nou Perico Pastor

Carnet de voyage. El Putxet i el Farró Eduardo Vicente

2016 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-862-8 15.00 €

2014 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-532-0 15.00 €

Carnet de voyage. El Raval: un món de cultura Lluïsot

Carnet de voyage. Les Corts Juliet Pomés Leiz

2014 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-531-3 15.00 €

2013 2a edició 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-444-6 15.00 €

Carnet de voyage. Nou Barris, l’altra Barcelona Miguel Herranz

Carnet de voyage. Passejant per Horta Òscar Julve Gil

2014 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-583-2 15.00 €

2013 2a edició 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-449-1 15.00 €

Carnet de voyage. Poblenou. Atlas ilustrado de un barrio industrial Lapin (il·lustració), Jorge Carrión (pròleg)

Carnet de voyage. Poble-sec - Montjuïc Manel Andreu (il·lustració), Xavier Moret (text)

2018 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-143-9 15.00 €

Carnet de voyage. Racons del Clot i el Camp de l’Arpa Bernat Cormand 2013 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-505-4 15.00 €

2009 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-173-5 15.00 €

Carnet de voyage. Redescobrint l’Eixample Sagar Forniés 2012 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-403-3 15.00 €

81


Carnet de voyage. Sant Pere i Santa Caterina. El meu barri Francesc Artigau 2018 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-093-7 15.00 €

2012 2a edició 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-379-1 15.00 €

Carnet de voyage. Un dia a Gràcia Pep Montserrat

Carnet de voyage. Un dia al Born Juliet Pomés Leiz

2013 2a edició 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-445-3 15.00 €

2012 3a edició 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-380-7 15.00 €

Carnet de voyage. Un passeig per Sant Gervasi Santi Sallés

Carnet de voyage. Una Barceloneta Imapla

2013 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-497-2 15.00 €

2013 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-473-6 15.00 €

Carnet de voyage. Una mirada a Sarrià Mireia Zantop

Carnet de voyage. Voltant per Sants Swasky

2013 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-423-1 15.00 €

2013 2a edició 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-418-4 15.00 €

Catalunya desapareguda. Cementiri del Poblenou. Barcelona i el culte funerari Jordi Fossas, Joan Carles Luque

Catalunya desapareguda. Gràcia desapareguda Josep Maria Contel

2015 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-16547-07-4 22.00 €

82

Carnet de voyage. Tombs pel Barri Gòtic Stéphane Carteron

2017 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9850-973-1 22.00 €


Catalunya desapareguda. Nou Barris desaparegut Marta Grau Serrat, Jordi Sánchez Ruiz

Catalunya desapareguda. Poblenou desaparegut Jordi Fossas, Joan Carles Luque

2017 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9850-972-4 22.00 €

2015 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9850-674-7 22.00 €

Catalunya desapareguda. Poblenou desaparegut. Botigues i comerços Jordi Fossas, Joan Carles Luque

Catalunya desapareguda. Sant Andreu de Palomar desaparegut Pau Vinyes Roig

2017 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9850-974-8 22.00 €

Catalunya desapareguda. Sants desaparegut Albert Torras Corbella 2018 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9156-106-4 22.00 €

El barri de la Perona. Barcelona 1980-1990 Esteve Lucerón (fotografia), Àngel Marzo (text) 2017 Marge Books (coed.) 21 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-993-9 22.00 €

El Quarter de Sant Pere. Història d’un barri amagat de Ciutat Vella Josep M. Vilumara, Fàtima López (coordinació) 2014 Viena Edicions (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-550-4 24.00 €

2016 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9850-931-1 22.00 €

Dues cases, un carrer, una ciutat. El Museu de Cultures del Món al carrer de Montcada Albert Garcia Espuche, Francesc Caballé Esteve 2015 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-648-8 14.00 €

El cementiri de Montjuïc. Somnis de Barcelona Elisa Martí López 2008 15 x 28 cm ISBN: 978-84-9850-103-2 ISBN: 978-84-9850-104-9 (cast) 10.00 €

Els consells de guerra als veïns del Bon Pastor (1939-1944) Josep Capsir i Maíz 2015 21,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9850-689-1 10.00 €

83


En mi barrio no había chivatos Arturo San Agustín

Finestres de la memòria. Dreta de l’Eixample

2016 Editorial Comanegra (coed.) 12,5 x 17,4 cm ISBN: 978-84-9850-855-0 18.00 €

2016 20 x 20 cm ISBN: 978-84-9850-882-6 5.00 €

Gràfica cooperativa a Barcelona. Iconografia del cooperativisme obrer (1875-1939) Marc Dalmau Torvà

Harry Walker: lluita obrera, victòria veinal Diversos autors (text), Miguel Fuster (il·lustració)

2018 Marge Books (coed.) 19 x 25 cm ISBN: 978-84-9156-172-9 ISBN: 978-84-9156-173-6 (cast) 24.00 €

Horta. Estiueig i modernisme des de final del segle xix Carlota Giménez i Compte 2015 21,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9850-669-3 10.00 €

L’Abans. La Sagrada Família i el Fort Pienc Recull Gràfic 1880-1985 Diversos autors 2018 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-1654-763-0 163.00 €

L’Abans. El Clot - Camp de l’Arpa. Recull gràfic 1885-1979 Taller d’Història del Clot - Camp de l’Arpa 2015 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-15232-95-7 163.00 €

84

2019 21 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-210-8 12.00 €

L’Abans. Les Corts. Recull Gràfic 1875-1979 Joan Andrés León, Lluís M. Bou Roura, Josep Moran Ocerinjauregui, Mercè Tatjer Mir, Antoni Vilanova Omedas 2018 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-16547-51-7 163.00 €

L’Abans. Ciutat Vella. Recull Gràfic 1844-1896 Daniel Venteo 2016 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-16547-15-9 163.00 €

L’Abans. El Guinardó - Can Baró. Recull gràfic 1884-1980 Joan Corbera, Juanjo Fernández, Carlota Giménez i Compte, Andreu Marfull, Carme Martín, Carles Sanz 2015 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-15232-83-4 163.00 €


L’Abans. El Poblenou. Recull gràfic 1886-1977 Joan Carles Luque, Jordi Fossas 2015 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-95550-85-9 150.00 €

L’Abans. Gràcia. Recull gràfic 1869-1976 Eloi Babiano, Josep Maria Contel 2013 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-828-4 163.00 €

L’Abans. La Sagrera - Navas. Recull gràfic 1890-1984 Joan Pallarès-Personat 2014 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-836-9 163.00 €

L’Abans. L’Eixample. Recull gràfic 1860-1980 Lluís Permanyer 2015 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-981-6 163.00 €

L’Abans. Sant Andreu de Palomar. Recull gràfic 1880-1976 Jordi Rabassa Massons, Pau Vinyes Roig 2012 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-829-1 157.00 €

L’Abans. El Poble-sec i la Font de la Guatlla. Recull Gràfic 1857-1979 Cayetana Gomis, Josep Guzmán, Aaron López, M. Gloria Sánchez 2016 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-16547-14-2 163.00 €

L’Abans. La Barceloneta. Recull gràfic 1870-1965 Andrés Antebi, Francesc Caballé, Pablo González, Mercè Tatjer 2014 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-834-5 163.00 €

L’Abans. La Vall d’Horta. Recull gràfic 1861-1978 Carlota Giménez i Compte 2012 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-826-0 157.00 €

L’Abans. Nou Barris. Recull gràfic 1890-1984 Ricard Fernández Valentí, Marta Grau Serrat, Jordi Sánchez Ruiz 2013 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-835-2 163.00 €

L’Abans. Sant Gervasi de Cassoles. Recull gràfic 1875-1975 Jesús Mestre i Campi 2013 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-823-9 160.00 €

85


Carlota Giménez i Compte L’Ateneu Hortenc, el Foment Hortenc i els Lluïsos d’Horta. Instrucció, esbargiment i cultura

Carlota Giménez i Compte

L’Ateneu Hortenc, el Foment Hortenc i els Lluïsos d’Horta Instrucció, esbargiment i cultura

L’Abans. Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Recull gràfic 1855-1975 Albert Torras Corbella

L’Abans. Vila de Sarrià. Recull gràfic 1874-1975 Jesús Mestre i Campi, Amèlia Poves Ruiz-Navarro

2012 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-827-7 157.00 €

2012 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-830-7 160.00 €

L’Ateneu Hortenc, el Foment Hortenc i els Lluïsos d’Horta Carlota Giménez i Compte

L’església del Bon Pastor de Barcelona: Història, art i arquitectura Sergio Fuentes Milà

2018 14,8 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-121-7 10.00 €

2015 21,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9850-691-4 (cat/cast) 10.00 €

L’etern efímer. Gràcia. 200 anys de festa Josep Fornés Garcia, Josep Maria Contel

La Barceloneta. Guia d’història urbana Daniel Venteo

2017 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-012-8 20.00 €

La Criolla. La puerta dorada del barrio Chino Paco Villar 2017 Editorial Comanegra (coed.) 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-963-2 22.00 €

Memòria oral del Besòs i el Maresme Jesús Mestre i Campi, Yeray S. Iborra, Oriol Soler 2018 21,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-101-9 10.00 €

86

2014 Viena Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-538-2 17.00 €

La Seu del Districte 1915-2015. Sants-Montjuïc. Albert Torras i Corbella 2015 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-666-2 20.00 €

Montjuïc. La muntanya del poble Ferran Aisa 2014 Editorial Base (coed.) 24 x 27 cm ISBN: 978-84-9850-578-8 29.80 €


Sant Gervasi de Cassoles la Bonanova. Paisatge urbà, paisatge humà Marta Luna Sanjuan 2014 21 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-582-5 10.00 €

Trinitat Vella 1900-1992. Transformacions d’un barri Anna Sánchez i Amador Expósito 2017 21,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9850-983-0 (cat/cast) 10.00 €

Somorrostro. Crònica visual d’un barri oblidat Manel Gausa 2013 Líniazero Edicions (coed.) 16,5 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-456-9 (cat/cast/eng) 20.00 €

Un passeig pel cementiri del Poblenou Elisa Martí López 2007 15 x 28 cm ISBN: 978-84-9850-012-7 10.00 €

87


TOTS ELS TÍTOLS DE

PRIMERA BARCELONA Llibres per als més menuts de la casa. Una manera de conèixer la ciutat en família.

El gat negre mala bèstia i salvatge Maria Aurèlia Capmany, Natalia Zaratiegui (il·lustració) 2018 Editorial Comanegra (coed.) 19 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-154-5 18.00 €

Els gegantons de les escoles de Barcelona Nico Alonso 2016 17 x 34 cm ISBN: 978-84-9850-881-9 10.00 €

88

El marineret de la Barceloneta Clara Trucco 2017 El Cep i la Nansa Edicions (coed.) 24 x 17 cm ISBN: 978-84-9156-042-5 10.00 €

Els sis a Barcelona. Amb bicicleta per Ciutat Vella Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos) 2017 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9850-988-5 ISBN: 978-84-9850-989-2 (cast) 6.30 €

Els sis a Barcelona. Atrapant vampirs a Sant Martí Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos)

Els sis a Barcelona. Aventura a Nou Barris Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos)

2018 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9156-086-9 ISBN: 978-84-9156-085-2 (cast) 6.30 €

2017 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9850-961-8 ISBN: 978-84-9850-962-5 (cast) 6.30 €


Els sis a Barcelona. Els fantasmes de Gràcia Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos) 2017 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9156-066-1 ISBN: 978-84-9156-067-8 (cast) 6.30 €

Els sis a Barcelona. Passejant sota la pluja per Sarrià - Sant Gervasi Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos) 2017 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9156-024-1 ISBN: 978-84-9156-025-8 (cast) 6.30 €

Els sis a Barcelona. Perduts a Horta-Guinardó Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos)

Els sis a Barcelona. Perill a Sant Andreu Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (il·lustració)

2017 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9156-079-1 ISBN: 978-84-9156-080-7 (cast) 6.30 €

2018 MillenniArs (coed.) 14,8 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-109-5 ISBN: 978-84-9156-110-1 (cast) 6.30 €

Els sis a Barcelona. Pirates a la biblioteca Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos)

Els sis a Barcelona. Sants-Montjuïc està embruixat Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos)

2017 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9850-999-1 ISBN: 978-84-9850-982-3 (cast) 6.30 €

2017 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9156-010-4 ISBN: 978-84-9156-011-1 (cast) 6.30 €

Els sis a Barcelona. Secrets a l’Eixample Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos)

Els sis a Barcelona. Una sorprenent troballa a les Corts Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos)

2017 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9850-986-1 ISBN: 978-84-9850-987-8 (cast) 6.30 €

Explorem Barcelona! Descobrim la ciutat en família Lourdes Campuzano Muñoz (text), David Navarro (il·lustració) 2016 Editorial Mediterrània (coed.) 15 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-732-4 ISBN: 978-84-9850-731-7 (cast) ISBN: 978-84-9850-733-1 (eng) 14.95 €

2018 MillenniArs (coed.) 14,8 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-125-5 ISBN: 978-84-9156-126-2 (cast) 6.30 €

Guislabert de Barcelona i el misteri de la catedral Montse Subirana Malaret (text), Dàlia Adillon Marsó (il·lustració) 2015 Arola Editors (coed.) 22 x 22 cm ISBN: 978-84-9850-803-1 17.00 €

89


Joan Vinyoli. Un mar d’històries Cristina Palomar (text), Isabel Mestres (il·lustració) 2014 Editorial Mediterrània (coed.) 22,5 x 27 cm ISBN: 978-84-9979-254-5 6.00 €

90

La científica del Putxet i el Farró Clara Trucco 2018 El Cep i la Nansa (coed.) 24 x 17 cm ISBN: 978-84-9156-145-3 10.00 €

L’arquitecta de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona Clara Trucco

Paint and discover Barcelona sculptures of animals Núria Canyameres i Tomàs

2019 El Cep i la Nansa (coed.) 24 x 17 cm ISBN: 978-84-9156-184-2 10.00 €

2018 20 x 24 cm Codi de barres: 8437013699150 (cat/cast/eng/fra/ita/rus) 2.00 €

Paint and discover Barcelona sculptures Núria Canyameres i Tomàs

Paint and discover Pintar i descobrir Barcelona Núria Canyameres i Tomàs

2014 20 x 24 cm Codi de barres: 8437013699075 (cat/cast/eng/fra/ita/rus) 2.00 €

2013 20 x 24 cm DL: B-18.593-2013 (cat/cast/eng/fra/ita/rus) 2.00 €

Painting Bestiari Stéphane Carteron

Painting Ciutat d’arbres Stéphane Carteron

2017 2a edició 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-397-5 2.00 €

2011 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-308-1 (cat/cast) 2.00 €

Painting Ciutat de dracs Stéphane Carteron

Painting Gaudí Animals Montse Ginesta

2014 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-584-9 2.00 €

2014 Publicacions de l’Abadia de Montserrat (coed.) 24 x 24 cm ISBN: 978-84-9883-699-8 (cat/ cast/eng/fra/rus) 8.90 €


Painting Gegants Stéphane Carteron 2017 2a edició 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-457-6 2.00 €

Painting Mandales de Barcelona Montse Ginesta, Jordi Avià Faure 2014 Publicacions de l’Abadia de Montserrat (coed.) Rodó ISBN: 978-84-9883-668-4 (cat/ cast/eng/fra/rus) 7.90 €

Painting Pinta Barcelona Hugo Prades

P ainting Travel & Coloring Barcelona Aina Pongiluppi Gomila

2014 Cossetània Edicions (coed.) 20 x 27 cm ISBN: 978-84-9034-230-5 (cat/ cast/eng/fra/ger/rus) 6.90 €

2015 24 x 22 cm Subirà i Associats (coed.) ISBN: 978-84-9850-760-7 (cat/cast/eng) 6.00 €

Petita història de Joan Amades Pilarín Bayés (il·lustració) Amadeu Carbó i Antoni Serés (text)

Petita història de Salvador Espriu Pilarín Bayés (il·lustració), Helena Barba (text)

2015 Editorial Mediterrània (coed.) 22,5 x 27 cm ISBN: 978-84-9850-660-0 6.00 €

2013 Editorial Mediterrània (coed.) 22,5 x 27 cm ISBN: 978-84-9979-210-1 6.00 €

91


TOTS ELS TÍTOLS DE

CULTURA POPULAR I TRADICIONS

Les tradicions populars formen part de la nostra identitat i són l’expressió del nostre calendari festiu. Barcelona Bestiari Josep Carner (poemes), Jaume Subirana (introducció), Pere Vivas (fotografia) 2013 Triangle Postals (coed.) 20 x 20 cm ISBN: 978-84-9850-833-8 ISBN: 978-84-9850-832-1 (cast) ISBN: 978-84-9850-831-4 (eng) 18.00 €

92

Barcelona Festes / Festivals / Fiestas Teresa Duran Armengol 2016 Triangle Postals (coed.) 19,5 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9850-869-7 (cat/cast/eng) 24.00 €

Diables Xavier Cordomí Fernández (text), Juanolo (il·lustració)

El llibre dels gegants de la ciutat Amadeu Carbó

2017 El Cep i la Nansa (coed.) 19 x 22 cm ISBN: 978-84-9850-997-7 12.00 €

2011 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-295-4 10.00 €

Gegants i capgrossos I Xavier Cordomí Fernández (autor), Juanolo (il·lustració)

Gegants i capgrossos II Xavier Cordomí Fernández (autor), Juanolo (il·lustració)

2018 El Cep i la Nansa (coed.) 19 x 22 cm ISBN:978-84-9156-128-6 12.00 €

2018 El Cep i la Nansa (coed.) 19 x 22 cm ISBN:978-84-9156-150-7 12.00 €


La sardana a Barcelona. Un recorregut històric Jesús Ventura Barnet

Santa Eulàlia, patrona de Barcelona Oriol Pascual Sanpons

2014 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-605-1 10.00 €

2018 30 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-098-2 20.00 €

Seguici Popular. Toc d’inici i altres elements singulars de les Festes de la Ciutat Xavier Cordomí Fernández (text), Juanolo (il·lustració) 2017 El Cep i la Nansa (coed.) 19 x 22 cm ISBN: 978-84-9156-026-5 12.00 €

93


TOTS ELS TÍTOLS DE

CALAIX DE SASTRE Monografies temàtiques diverses. Deixeu-vos sorprendre.

100 mirades a la col·lecció Pilar Vélez Vicente, Teresa Bastardes 2014 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-623-5 ISBN: 978-84-9850-624-2 (cast) ISBN: 978-84-9850-625-9 (eng) 18.00 €

Atles dels ocells nidificants de Barcelona / Atlas de las aves nidificantes de Barcelona / Barcelona Breeding Bird Atlas Diversos autors 2017 21 x 30 cm ISBN: 978-84-9156-009-8 (cat/cast/eng) 30.00 €

Barcelona balla. Dels salons aristocràtics a les sales de concert Ferran Aisa 2011 Editorial Base (coed.) 24 x 27 cm ISBN: 978-84-9850-342-5 28.90 €

94

Altell Il·lustrat Diversos autors 2019 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-217-7 15.00 €

Bajarí. Històries de la Barcelona gitana Eva Vila (text), Joan Tomás (fotografia) 2013 La Fábrica (coed.) 19,5 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9850-506-1 ISBN: 978-84-9850-507-8 (cast) 35.00 €

Barcelona, ciència i coneixement Miquel Carandell 2017 Albertí Editor (coed.) 15 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-955-7 18.00 €


Barcelona i el vi David Fernández de Castro

Barcelona maçònica Xavi Casinos

2017 Editorial Mediterrània (coed.) 20,5 x 16,6 cm ISBN: 978-84-9850-969-4 20.00 €

2014 Viena Edicions (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-600-6 24.00 €

Carnet de voyage. Barcelona. L’encís del comerç emblemàtic Patricia Soler

Catalunya desapareguda El cementiri de Montjuïc Albert Torras Corbella

2017 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-047-0 15.00 €

2018 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9156-165-1 22.00 €

Col·lecció de carrosses fúnebres. Cementiris de Barcelona Joan Claudi Minguell, Magda Mària

Crits a la paret i poemes visuals. Josep Pla-Narbona. Cartells 1947-2004 Josep Pla-Narbona, Anna Calvera

2013 24 x 22 cm ISBN: 978-84-9850-481-1 (cat/cast/eng) 15.00 €

2017 21,5 x 26,5 cm ISBN: 978-84-9850-991-5 25.00 €

Cuines a Barcelona. El laboratori domèstic de la ciutat moderna (1859-1976) Isabel Segura Soriano

Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural Pilar Vélez Vicente, Rossend Casanova, et. al.

2018 Editorial Comanegra (coed.) 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-060-9 24.00 €

2014 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-617-4 ISBN: 978-84-9850-618-1 (cast) ISBN: 978-84-9850-619-8 (eng) 22.00 €

Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual (1980-2013)

Economies transformadores de Barcelona Ruben Suriñach Padilla

Eugenio Civera, Pilar Vélez, Raquel Pelta

2018 17 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-138-5 ISBN: 978-84-9156-140-8 (cast) ISBN: 978-84-9156-139-2 (eng) 22.00 €

2017 Marge Books (coed.) 19 x 25 cm ISBN: 978-84-9156-041-8 ISBN: 978-84-9156-040-1 (cast) 20.00 €

95


El boom de la publicitat. Reclams de llauna i cartró 1890-1950 Pilar Vélez Vicente, Mateu Llinàs Audet, Núria Sadurní, Santi Barjau Rico 2018 24 x 27 cm ISBN: 978-84-9156-148-4 30.00 €

El disseny gràfic: d’ofici a professió (1940-1980) Pilar Vélez Vicente, Anna Calvera 2014 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-620-4 ISBN: 978-84-9850-621-1 (cast) ISBN: 978-84-9850-622-8 (eng) 20.00 €

Etnològic BCN Diversos autors 2017 22 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-058-6 (cat/cast/eng) 20.00 €

Governança social i intel·ligent. Una nova organització per a l’Ajuntament de Barcelona Carles Ramió, Miquel Salvador

96

El cos vestit. Siluetes i moda 1550-2015 Teresa Bastardes, Sílvia Ventosa 2017 (2a edició) 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-964-9 ISBN: 978-84-9850-966-3 (cast) ISBN: 978-84-9850-965-6 (eng) 22.00 €

El Paral·lel 1892-1939. Carrer i escena Xavier Albertí, Eduard Molner 2012 Viena Edicions (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-428-6 21.00 €

Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i arts d’autor (segles iii-xx) 2014 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-627-3 ISBN: 978-84-9850-628-0 (cast) ISBN: 978-84-9850-629-7 (eng) 32.00 €

Ikunde. Barcelona, metròpoli colonial Diversos autors

2019 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-214-6 10.00 €

2017 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-960-1 (cat/cast) 20.00 €

In-Edit. Made in Barcelona. Una història sobre el documental musical Toni Castarnado (edició)

L’economia social i solidària a Barcelona Anna Fernández Montes, Ivan Miró Acedo

2016 Editorial Comanegra (coed.) 20 x 27 cm ISBN: 978-84-9850-912-0 25.00 €

2016 Marge Books (coed.) 19 x 25 cm ISBN: 978-84-9850-919-9 ISBN: 978-84-9850-920-5 (cast) 20.00 €


L’esport a Barcelona / Sport in Barcelona Juli Pernas López 2015 Àmbit Serveis Editorials (coed.) 24 x 30 cm ISBN: 978-84-9850-808-6 (cat/eng) 29.00 €

La corba màgica. Moble de faig i rotang 2018 14 x 19 cm ISBN: 978-84-9156-159-0 3.00 €

Les escoles bressol de l’Ajuntament de Barcelona. Memòria històrica 1932-2007 Montserrat Bastardes Porcel 2018 16 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-076-0 15.00 €

L’humor gràfic a Barcelona (1841-2016). 175 anys de tradició humorística catalana 2016 Editorial Efadós (coed.) 18 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-934-2 33.00 €

La història del circ a Barcelona: del segle xviii a l’any 1979 Ramon Bech Batlle 2015 Viena Edicions (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-734-8 35.00 €

Les postures de Barcelona Pep Puig (text), Álvaro Reinoso (il·lustració) 2018 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-102-6 19.00 €

Llibre blanc. Barcelona, capital d’un nou estat Diversos autors

Museu de Cultures del Món. Guia de visita Diversos autors

2014 24 x 27 cm ISBN: 978-84-9850-632-7 39.00 €

2014 20 x 26,5 cm ISBN: 978-84-9850-610-5 ISBN: 978-84-9850-614-3 (cast) ISBN: 978-84-9850-611-2 (aran) ISBN: 978-84-9850-612-9 (eng) ISBN: 978-84-9850-613-6 (fran) 14.00 €

Periodistes, malgrat tot. La dificultat d’informar sota el franquisme a Barcelona. Resistents, possibilistes i col·laboracionistes Jaume Fabre

Plats del dia. Ceràmica contemporània i d’autor

2017 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-013-5 30.00 €

2018 14 x 19 cm ISBN: 978-84-9156-129-3 3.00 €

97


Retrats de la Barcelona comunitària João França , Berta Aguilar Pujol (il·lustració) 2019 14 x 22 cm ISBN: 978-84-9156-213-9 15.00 €

x un bon clima. El llibre verd de Barcelona Jordi Bigues 2019 16,5 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9156-177-4 15.00 €

98

Si els alcaldes governessin el món. Països disfuncionals, ciutats emergents Benjamin R. Barber (text), Josefina Caball (traducció) 2015 Arcàdia (coed.) 14 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9850-640-2 24.00 €


ÍNDEX ALFABÈTIC

99


100 mirades a la col·lecció................................................ 94

Barcelona Cosmòpolis. La Barcelona italiana ................... 55

1001 històries de la Barcelona del segle XIX ..................... 46

Barcelona Cosmòpolis. La Barcelona jueva ....................... 55

25 anys de Barcelona a ‘La Veu del Carrer’. 1991-2016....... 46

Barcelona Cosmòpolis. Jewish Barcelona ......................... 55

345 maneres de viure (a) Barcelona 48H Open House BCN........................................................ 69

Barcelona cosmopolita ..................................................... 48

50 meravelles del modernisme ......................................... 69 Albert Manent i Carles Riba, dues personalitats del nou-cents ................................................................... 64 Altell Il·lustrat................................................................... 94 Amb uns altres ulls. La biografia de Montserrat Roig......... 64 Angèlica i Rafel ................................................................. 75 Arnalot. Del Clot al Crit...................................................... 64 Art i cultura de postguerra a Barcelona. 1939-1962........... 46 Art i follia. Obiols, psiquitare i humanista.......................... 64 Art públic de Barcelona..................................................... 69 Arxiu crític model Barcelona. 1973-2004........................... 46 Atlas European Union Prize for Contemporary Architecture. Mies van der Rohe Award 1988-2015............ 69 Atles de la Guerra Civil a Catalunya................................... 46 Atles dels ocells nidificants de Barcelona / Atlas de las aves nidificantes de Barcelona / Barcelona Breeding Bird Atlas........................................................... 94

Barcelona de novel·la. Rutes pels racons més literaris de la ciutat................................................... 75 Barcelona de prop / Close Up / De cerca / De près ............ 55 Barcelona en 1.000.000 de passes. 53 rutes per descobrir la ciutat de la millor manera / 53 routes to explore the city in the best way / 53 rutas para descubrir la ciudad de la mejor manera............................ 55 Barcelona en 50 cançons .................................................. 55 Barcelona en construcció (1940-1970) .............................. 47 Barcelona en postguerra 1939-1945 ................................. 47 Barcelona en sèrie............................................................ 60 Barcelona. Esglésies i construcció de la ciutat.................. 47 Barcelona, espais de trobada. 20 passejades per descobrir la ciutat de plaça en plaça........................... 55 Barcelona feminista.......................................................... 65 Barcelona Festes / Festivals / Fiestas .............................. 92 Barcelona. Fotos prohibide/as .......................................... 61 Barcelona gòtica .............................................................. 55

Autobiografia de Barcelona. La història de la ciutat a través dels documents de l’Arxiu Municipal de Barcelona..................................................................... 46

Barcelona. Guia d’arquitectura moderna........................... 70

Avel·lí Artís i Balaguer. Vida i Obra..................................... 64

Barcelona i el vi ................................................................ 95

Bajarí. Històries de la Barcelona gitana............................. 94

Barcelona i els jocs florals, 1859. Modernització i romanticisme.................................................................... 47

Balcons de Barcelona. Un espai privat obert al públic....... 69 Barcelona ......................................................................... 60 Barcelona 100 passatges ................................................. 54 Barcelona 100 souvenirs .................................................. 54 Barcelona 1900. Postals de Hauser y Menet 1894-1905..... 60 Barcelona 1900-1917. Els reportatges d’Adolf Mas............ 60

Barcelona. Històries, curiositats i misteris ....................... 55

Barcelona i els seus misteris ............................................ 75 Barcelona il·lustrada. La ciutat del segle XVIII................... 47 Barcelona infraroja. La ciutat encantada........................... 61 Barcelona interiors ........................................................... 61 Barcelona. La ciutat dibuixada ......................................... 70

Barcelona 1910. Postals de B. i P. 1907-1914...................... 60

Barcelona. La construcció urbanística d’una capital compacta.......................................................................... 70

Barcelona a cau d’orella ................................................... 54

Barcelona. Llibre dels passatges ...................................... 75

Barcelona al servei del Nuevo Estado. Depuració a l’Ajuntament durant el primer franquisme......................... 47

Barcelona maçònica ......................................................... 95

Barcelona amb nom de dona. Un viatge als carrers i places de la ciutat amb perspectiva de gènere................ 64

Barcelona. Modernisme domèstic..................................... 61

Barcelona mar viva ........................................................... 56

Barcelona Arxiu Municipal Contemporani. AMCB 1917-2017............................................................... 47

Barcelona. Panoràmica. Postals Àngel Toldrà i Viazo......... 61

Barcelona balla................................................................. 94

Barcelona. Panoràmiques meteorològiques...................... 61

Barcelona Bestiari ............................................................ 92 Barcelona-Chicago-Nova York .......................................... 69

Barcelona Porta Coeli. El front marítim en imatges / The seafront in images (1970-1980)................................... 47

Barcelona, ciència i coneixement personatges esdeveniments - institucions - establiments - museus..... 94

Barcelona racionalista. El GATCPAC i les avantguardes dels anys 1920-1930.......................................................... 70

Barcelona, ciutat de cafès 1880-1936................................ 48

Barcelona, refugi de jueus (1933-1958).............................. 48

Barcelona, ciutat de fàbriques.......................................... 48

Barcelona regional. Passat i present................................. 70

Barcelona, ciutat de llibres ............................................... 60

Barcelona romántica y revolucionaria. Una imagen literaria de la ciudad (1833-1843)................... 47

Barcelona, ciutat de vestigis. Passejades per les petjades de la història................................................. 54

Barcelona. Panoràmica. Postals Lucien Roisin.................. 61

Barcelona. Secret Gardens / Jardines secretos ................ 70

Barcelona, ciutat simbòlica .............................................. 70

Barcelona: secretos a la vista ........................................... 56

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona africana .................. 54

Barcelona sense presses.................................................. 56

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona britànica i irlandesa ........................................................................ 54

Barcelona singular ........................................................... 56

Barcelona Cosmòpolis. La Barcelona francesa ................. 55

Barcelona supermodelo. La complejidad de una transformación social y urbana (1979-2011)..................... 47

Barcelona Cosmòpolis. La Barcelona germànica i del Benelux..................................................................... 55

Barcelona, una capital del fil. Fabra i Coats i el seu model de gestió..................................................... 48

100


Barcelona, una ciutat de pel·lícula.................................... 56 Barcelona, una discussió entranyable .............................. 75

Carnet de voyage. Poblenou. Atlas Ilustrado de un barrio industrial....................................................... 81

Barcelona. Viatge a la perifèria criminal ........................... 75

Carnet de Voyage. Poble-sec - Montjuïc ............................ 81

Barcelona vista del Besòs................................................. 61

Carnet de Voyage. Racons del Clot i el Camp de l’Arpa ...... 81

Barcelona vista pels grans fotògrafs ................................ 61

Carnet de Voyage. Redescobrint l’Eixample....................... 81

Barcelona vista pels seus dibuixants (1888-1929) ............ 61

Carnet de voyage. Sant Pere i Santa Caterina, el meu barri....................................................................... 82

Barcelona Zerkowitz 1921-1958 ........................................ 62 Barcelonas........................................................................ 76 Barcelonines 1001 històries.............................................. 48 Baró de Viver 1939-1944. Els consells de guerra / Los consejos de guerra...................................................... 79

Carnet de Voyage. Tombs pel barri gòtic............................ 82 Carnet de Voyage. Top Tapas Barcelona Guide................... 57 Carnet de Voyage. Un dia a Gràcia ..................................... 82 Carnet de Voyage. Un dia al Born....................................... 82

Barraques. La Barcelona informal del segle XX.................. 48

Carnet de Voyage. Un passeig per Sant Gervasi ................ 82

Barri a Barri. Ciutat Vella................................................... 79

Carnet de Voyage. Una Barceloneta................................... 82

Barri a Barri. Eixample....................................................... 79

Carnet de Voyage. Una mirada a Sarrià ............................. 82

Barri a Barri. Gràcia........................................................... 79

Carnet de Voyage. Voltant per Sants ................................. 82

Barri a Barri. Horta-Guinardó............................................ 79

Cases singulars, personatges singulars Barcelona............ 65

Barri a Barri. Les Corts...................................................... 79

Catalans Retrats............................................................... 62

Barri a Barri. Nou Barris.................................................... 80

Catalunya desconeguda. Barcelona desconeguda ............ 57

Barri a Barri. Sant Andreu.................................................. 80

Catalunya desapareguda. Barcelona nocturna ................. 57

Barri a Barri. Sant Martí.................................................... 80

Catalunya desapareguda. Cementiri del Poblenou. Barcelona i el culte funerari.............................................. 82

Barri a Barri. Sants-Montjuïc............................................. 80 Barri a Barri. Sarrià - Sant Gervasi..................................... 80

Catalunya desapareguda. El cementiri de Montjuïc........... 95

BCN.GAT Gatejant per la ciutat.......................................... 56

Catalunya desapareguda. Gràcia desapareguda ............... 82

Bellesguard. De la residència de Martí l’Humà a la Torre de Gaudí............................................................... 70

Catalunya desapareguda. Nou Barris desaparegut ........... 83

Breu història de la Rambla ............................................... 48

Catalunya desapareguda. Poblenou desaparegut Botigues i comerços.......................................................... 83

Butifarra! El còmic dels barris (1975-1987)........................ 48 Camilo. És perillós abocar-se............................................ 65 Caminando por la ciudad Barcelona como experiencia urbana........................................................... 70

Catalunya desapareguda. Poblenou desaparegut ............. 83

Catalunya desapareguda. Sant Andreu de Palomar desaparegut ..................................................................... 83 Catalunya desapareguda. Sants desaparegut................... 83

Cartas á la dona ............................................................... 65

Cerdà i Barcelona. La primera metròpoli, 1853-1897.......... 48

Carme Garcia. Des del terrat............................................. 62

Ciutadanes. Ruta de les dones de Barcelona, l’Hospitalet i Sant Adrià.................................................... 65

Carmen Amaya ................................................................. 65 Carnet de Voyage. A peu per Sant Andreu Barcelona ......... 80 Carnet de Voyage. Barcelona............................................. 56 Carnet de Voyage. Barcelona. L’encís del comerç emblemàtic ...................................................................... 95 Carnet de Voyage. Barcelona. Modernisme. Molt més que Gaudí.......................................................... 70 Carnet de Voyage. Barcelona original ................................ 56 Carnet de Voyage. Desembolicant el Carmel i Can Baró .... 80 Carnet de Voyage. Drawing Around. Sagrada Família ........ 56

Col·lecció de carrosses fúnebres. Cementiris de Barcelona..................................................................... 95 Compromeses. Vuit dones catalanes excepcionals ........... 66 Crits a la paret i poemes visuals. Cartells 1947-2004......... 95 Cuc Sonat. Biblioteca secreta........................................... 65 Cuines de Barcelona. El laboratori domèstic de la ciutat moderna (1859-1976)...................................... 95 Dalí i Barcelona ................................................................ 65 Dames, reines, abadesses................................................. 65

Carnet de Voyage. El Besòs, ponts que uneixen ................ 80

D’obra. Ceràmica aplicada a l’arquitectura........................ 71

Carnet de Voyage. El Corazón de Barcelona. La Salut, El Coll y Vallcarca............................................... 80

De Barcelona. Crónicas fugaces ....................................... 49

Carnet de Voyage. El Guinardó i el Baix Guinardó .............. 80 Carnet de Voyage. El Poblenou torna a ser nou ................. 81 Carnet de Voyage. El Putxet i el Farró................................ 81 Carnet de Voyage. El Raval: un món de cultura .................. 81

De cara al mar. Ahir i avui del litoral de Barcelona / Facing the Sea. Past and Present of Barcelona’s shoreline.................................................... 71 Decidides. Set dones contra corrent.................................. 66 Decidir la ciutat futura. Barcelona 1859............................ 49

Carnet de Voyage. Enjoy Gaudí .......................................... 56

Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural............................................................. 95

Carnet de Voyage. La Rambla de Barcelona....................... 57

Diables ............................................................................. 92

Carnet de Voyage. Les Corts de Barcelona ........................ 81

Diari d’un funàmbul. Les llibretes d’Alexandre Cirici Pellicer..................................................................... 66

Carnet de Voyage. Mi Barcelona. La ciudad de los sueños......................................................................... 57 Carnet de Voyage. Nou Barris, l’altra Barcelona ................ 81 Carnet de Voyage. Passejant per Horta ............................. 81

Diario del marionetista Pepe Otal. Biblioteca Secreta....... 66 Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual (1980-2003) ...................................................................... 95 101


Distinció. Un segle de fotografia de moda.......................... 62

Els sis a Barcelona. Sants-Montjuïc està embruixat ......... 89

Diumenges a Barcelona..................................................... 57

Els sis a Barcelona. Secrets a l’Eixample .......................... 89

Dones de Pes. 18 vides de Gràcia 1835-2015..................... 66

Els sis a Barcelona. Una sorprenent troballa a les Corts......................................................................... 89

Dones rebels, dones alliberades. El divorci a Catalunya als segles XVIII i XIX......................... 66

Els ulls dels homes mentiders. Barcelona, 1968................ 76

Dones silenciades............................................................. 66

Els vulnerables Barcelona. Barcelona, 1929...................... 76

Dues cases, un carrer, una ciutat. El Museu de Cultures del Món al carrer de Montcada........ 83

En mi barrio no había chivatos ......................................... 84

ECN 1 Radio CNT-FAI BARCELONA. La voz de la revolución...................................................... 49

Epistolari. Pere Coromines i Amadeu Vives ....................... 66

Economies transformadores de Barcelona ....................... 95 Eduard Olivella. Documentant cultura............................... 62 El bar + El Nadal d’en Pablo Nogales ................................ 76 El barri de la Perona. Barcelona 1980-1990....................... 83 El barri de la Plata............................................................. 76 El boom de la publicitat. Reclams de llauna, cartró i rajola..................................................................... 96

Epistolari Albert Manent & Vicenç Riera Llorca ................ 66 Erets Catalunya. Una crònica hebrea des del s. III fins al s. XXI.......................................................... 49 Espriu i Barcelona. Al principi va ser Lavínia...................... 67 Etnològic BCN................................................................... 96 Explorem Barcelona! Descobrim la ciutat en família......... 89 Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i arts d’autor..................................................................... 96

El cementiri de Montjuïc. Somnis de Barcelona................. 83

Fer ciutat a través dels mercats. Europa, segles XIX i XX....................................................... 49

El cos vestit. Siluetes i moda 1550-2015........................... 96

Finestres de la memòria. Dreta de l’Eixample.................... 84

El disseny gràfic: d’ofici a professió (1940-1980)............... 96

Francesc Esteve. De Sabadell a Barcelona........................ 62

El gat negre, mala bèstia i salvatge................................... 88

Gabriel Casas 1892-1973. L’angle impossible.................... 62

El llibre dels gegants de la ciutat ...................................... 92

Gaudí i la quinta potència. La filosofia d’un art.................. 71

El marineret de la Barceloneta ......................................... 88

Gegants i capgrossos I...................................................... 92

El model de casa fàbrica als inicis de la industrialització........................................................ 71

Gegants i capgrossos II..................................................... 92

El modernisme perdut II. La Barcelona de l’Eixample........ 71 El modernisme perdut III. Sants · Les Corts....................... 71 El Noucentisme a Barcelona ............................................. 71 El paisatge comercial de la ciutat. Lletres, formes i colors a la retolació de comerços de Barcelona............... 71 El palau de l’humanisme. Cent anys de bones lletres al Palau Requesens........................................................... 71 El Paral·lel. Carrer i escena............................................... 96 El principi de tot ............................................................... 76 El Procés de Montjuïc........................................................ 49 El protestantisme a la ciutat de Barcelona. Retrat d’un col·lectiu heterogeni......................................................... 49

Generació (H)original. Barcelona d’un temps i d’una poesia.................................................................... 76 Gent de ploma i marabú.................................................... 67 Geografia literària. Barcelona nova ................................... 76 Geografia literària. Barcelona nova i el Barcelonès ........... 76 Geografia literària. Barcelona vella ................................... 76 Governança social i intel·ligent. Una nova organització per a l’Ajuntament de Barcelona ....................................... 96 Gràfica cooperativa a Barcelona........................................ 84 Guapos per sempre. Botigues emblemàtiques de Barcelona..................................................................... 71 Guia informal de la Barcelona dels anys 70 ...................... 49

El Quarter de Sant Pere. Història d’un barri amagat de Ciutat Vella................................................................... 83

Guislabert de Barcelona i el misteri de la catedral ............ 89

El Rec Comtal. 1.000 anys d’història.................................. 49

Hem d’anar a l’Índia (records d’un viatge freak). Biblioteca Secreta............................................................. 67

Els consells de guerra als veïns del Bon Pastor (1939-1944) ...................................................................... 83 Els camins de M. Aurèlia Capmany.................................... 66 Els Desvalls i Catalunya. Set-cents anys d’història d’una família noble catalana............................................. 66

Harry Walker y la Prosperitat. 100 anys............................. 84

Hilari Salvadó. Alcalde de Barcelona quan plovien bombes................................................................. 50 Història breu de Barcelona ............................................... 50

Els gegantons de les escoles de Barcelona ....................... 88

Història de la literatura catalana. Vol. I Literatura Medieval (I). Dels orígens al segle XIV................ 50

Els governs de la ciutat de Barcelona (1875-1930): Eleccions, partits i regidors. Diccionari biogràfic............... 49

Història de la literatura catalana. Vol. II Literatura medieval (II). Segles XIV-XV............................... 50

Els sis a Barcelona. Amb bicicleta per Ciutat Vella ........... 88

Història de la literatura catalana. Vol. III Literatura medieval (III). Segle XV...................................... 50

Els sis a Barcelona. Atrapant vampirs a Sant Martí........... 88 Els sis a Barcelona. Aventura a Nou Barris ....................... 88 Els sis a Barcelona. Els fantasmes de Gràcia.................... 89 Els sis a Barcelona. Passejant sota la pluja per Sarrià - Sant Gervasi ........................................................ 89 Els sis a Barcelona. Perduts a Horta - Guinardó ................ 89

Història de la literatura catalana. Vol. IV Literatura moderna. Renaixement, Barroc i Il·lustració..... 50 Història de la literatura catalana. Vol. V. Literatura contemporània (I). El Vuit-cents........................ 50 Història del Paral·lel. Memòries d’un home de carrer........ 50

Els sis a Barcelona. Perill a Sant Andreu........................... 89

Història d’un desgavell. La desconstrucció de la Diagonal ................................................................... 72

Els sis a Barcelona. Pirates a la biblioteca ........................ 89

Horta. Estiueig i modernisme des de final del segle XIX .... 84

102


Huellas. Humberto Rivas................................................... 62

La Barcelona d’ahir. L’esplendor de la burgesia ................. 51

Ikunde............................................................................... 96

La Barcelona d’ahir. La ciutat d’abans de la guerra ........... 51

Imatges per creure............................................................ 50

La Barcelona d’ahir. La ciutat desapareguda..................... 63

In-Edit. Made in Barcelona. Una història sobre el documental musical.......................................................... 96

La Barcelona d’ahir. La vida de nit ..................................... 51

Indianes 1736-1847. Els orígens de la Barcelona industrial.......................................................................... 50 Innovación en vivienda asequible. Barcelona 2015-2018... 72 Inside Poblenou................................................................ 62 Intempèrie........................................................................ 62 Itineraris Joan Coromines. Excursions a la recerca del mot, de la paraula viva................................................. 77 Jacint Verdaguer. Una biografia......................................... 67 Joan Fuster i Barcelona..................................................... 67 Joan Perucho, cendres i diamants. Biografia d’una generació.................................................. 77

La Barcelona d’ahir. Oficis i costums perduts.................... 51 La Barcelona d’ahir. Vida privada de la burgesia ............... 51 La Barcelona d’entreguerres 1914-1936. Fotografies dels Merletti................................................... 57 La Barcelona d’Hermes .................................................... 57 La Barcelona de ayer. Estampas y crónicas (1919-1933).... 57 La Barcelona eclèctica. L’arquitectura d’August Font i Carreras (1845-1924)......................................................... 72 La Barcelona gòtica .......................................................... 72 La Barcelona prodigiosa de Carlos Pirozzini...................... 67 La Barceloneta. Guia d’història urbana.............................. 86

Joan Vinyoli. Un mar d’històries......................................... 90

La casa de l’Ardiaca........................................................... 51

Kitsch Barcelona .............................................................. 72

La científica del Putxet i el Farró....................................... 90

L’Abans de les Corts. Recull gràfic 1875-1979.................... 84

La ciutat captiva. Barcelona 1714-1860............................. 51

L’Abans. Barcelona. La Sagrada Família i el Fort Pienc...... 84

La ciutat dels cafès. Barcelona 1750-1880........................ 52

L’Abans. Ciutat Vella. Recull gràfic 1844-1896................... 84

La ciutat de les joguines. Barcelona, 1840-1918................ 52

L’Abans. El Clot-Camp de l’Arpa. Recull gràfic 1885-1979..................................................... 84

La ciutat expansiva. Barcelona 1860-1900......................... 51

L’Abans. El Guinardó - Can Baró. Recull gràfic 1884-1980..................................................... 84

La ciutat modernista ........................................................ 72

L’Abans. El Poblenou. Recull gràfic 1886-1977................... 85 L’Abans. El Poble-sec i la Font de la Guatlla. Recull gràfic 1857-1979..................................................... 85

La ciutat moderna............................................................. 51 La ciutat neutral. Barcelona 1911-1920 ............................ 52 La ciutat trasbalsada. Barcelona 1901-1910...................... 52 La corba màgica. Moble de fait i rotang ............................ 97

L’Abans. Gràcia. Recull gràfic 1869-1976........................... 85

La Criolla. La puerta dorada del barrio Chino..................... 86

L’Abans. La Barceloneta. Recull gràfic 1870-1965.............. 85

La fugida d’Urània. Barcelona, 1888.................................. 77

L’Abans. La Sagrera-Navas. Recull gràfic 1890-1984.......... 85

La Gaseta Municipal 1914-2014 Barcelona. Cròniques des de l’Ajuntament.......................................... 52

L’Abans. La Vall d’Horta. Recull gràfic 1861-1978............... 85 L’Abans. L’Eixample. Recull gràfic 1860-1980..................... 85 L’Abans. Nou Barris. Recull gràfic 1890-1984..................... 85

La història del circ a Barcelona del segle XVIII a l’any 1979....................................................................... 97

L’Abans. Sant Andreu de Palomar. Recull gràfic 1880-1976..................................................... 85

La lluita de les dones pels drets de la ciutadania / Dones constructores Sant Andreu (Història de la lluita de dones a Sant Andreu).................... 67

L’Abans. Sant Gervasi de Cassoles. Recull gràfic 1875-1975..................................................... 85

La noria + Gira Barcelona. Revisió de la novel·la de Luis Romero................................................................. 77

L’Abans. Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Recull gràfic 1855-1975..................................................... 86

La nova escola catalana. Arquitectura i política a l’època del Modernisme (1888-1906).............................. 72

L’Abans. Vila de Sarrià. Recull gràfic 1874-1975................. 86

La primavera pendent. Barcelona, 1818............................ 77

L’Arquitecta de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona...... 90

La Rambla ........................................................................ 58

L’arquitectura del mercat del Born.................................... 72

La revolució de l’aigua a Barcelona. De la ciutat preindustrial a la metròpoli moderna, 1867-1967.............. 52

L’art del mosaic hidràulic a Catalunya .............................. 72

La sardana a Barcelona. Un recorregut històric................. 93

L’Ateneu Hortenc, el Foment Hortenc i els Lluïsos d’Horta........................................................... 86

La Seu del Districte 1915-2015. Sants-Montjuïc................ 86

L’avinguda secreta. Un llegat històric al peu del Tibidabo............................................................ 57

La sisena flota a Barcelona. Quan els nord-americans envaïen la Rambla............................................................. 52

L’economia social i solidària a Barcelona .......................... 96

La vaga de La Canadenca.................................................. 52

L’església del Bon Pastor de Barcelona. Història, art i arquitectura............................................................... 86

Les arts aplicades a Barcelona.......................................... 72

L’esport a Barcelona / Sport in Barcelona Del segle XIX al segle XXI / From de 19th Century to the 21st Century............................................................ 97 L’etern efímer Gràcia. 200 anys de festa............................ 86 L’humor gràfic a Barcelona (1841-2016). 175 anys de tradició humorística catalana........................ 97 L’últim canòdrom. Barcelona 1980-2010............................ 51

Les escoles bressol de l’Ajuntament de Barcelona. Memòria històrica 1932-2007............................................ 97 Les music chiens. Biblioteca Secreta................................ 63 Les nits de Pitarra............................................................. 52 Les postures de Barcelona................................................ 97 Les voltes de Guastavino. L’art de la rajola estructural...... 73 Live Souls. Fotos inèdites de la Guerra Civil....................... 63

103


Llibre blanc. Barcelona, capital d’un nou estat ................. 97

Petita història de Barcelona.............................................. 53

Londres-París-Barcelona. Viatge al cor de la tempesta..... 77

Petita història de Joan Amades ........................................ 91

Llibre verd de Barcelona (edició facsímil).......................... 52

Petita història de Salvador Espriu .................................... 91

Manuel Sayrach 1886-1937. Arquitectura i Modernisme a Barcelona................................................... 73

Pinzellades de Barcelona Outlining Barcelona / Pinceladas de Barcelona / Barcelone à la plume et au pinceau.................................................................... 58

Maria Aurèlia Capmany. L’època d’una dona. Edició del centenari (1918-2018)................................................. 67 Maria Canals i Barcelona .................................................. 67 Maria-Mercè Marçal. Una vida.......................................... 67 Masies de Barcelona......................................................... 73 Memòria del Mercat del Born ........................................... 53 Memòria oral del Besòs i el Maresme................................ 86 Mercats de Barcelona (segle XIX) ...................................... 73 Mercats de Barcelona (segles XX i XXI).............................. 73 Miserachs Barcelona ........................................................ 63 Mitgeres Barcelona. De l’oblit al projecte.......................... 73 Modernista Gaudí (Els seus contemporanis en la Barcelona actual) / Modernista Gaudí & his Contemporaries in Modern Day Barcelona................ 73 Monestir de Pedralbes. República, guerra i patrimoni ....... 73

Plans and Projects for Barcelona 2011-2015 .................... 73 Plats del dia. Ceràmica contemporània d’autor................. 97 Poesia contracultura Barcelona........................................ 77 Principis de botànica funerària ......................................... 68 Proveir Barcelona. El municipi i l’alimentació de la ciutat 1329-1930....................................................... 53 Reader Modelo Barcelona 1973-2013................................ 74 Repòrters gràfics. Barcelona 1900-1939............................ 63 Retrats de la Barcelona comunitària................................. 98 Ruta de les llibertats. Passejades per la Barcelona èpica............................................................. 58 Ruta del Modernisme de Barcelona................................... 58

Montjuïc. La muntanya del poble....................................... 86

Ruta del Racionalisme de Barcelona. El GATCPAC i l’arquitectura dels anys 1930........................................... 58

Muñoz Ramonet................................................................ 68

Ruta europea del Modernisme.......................................... 58

Museu de Cultures del Món. Guia de visita........................ 97

Ruta Puig i Cadafalch........................................................ 59

Nazis en Barcelona. El esplendor fascista de posguerra (1939-1945).................................................. 53

Sagarra i Barcelona .......................................................... 68

Odes a Barcelona.............................................................. 77 On the road city Barcelona ............................................... 58 Paint and Discover. Barcelona sculptures of animals ........ 90

Sagnier Route. Architect (Barcelona 1858-1931)................ 59 Sant Gervasi de Cassoles - la Bonanova. Paisatge urbà, paisatge humà........................................... 87

Paint and Discover. Barcelona sculptures ......................... 90

Sant Jordi a Barcelona / Saint George in Barcelona / San Jorge en Barcelona..................................................... 59

Paint and Discover. Pintar i descobrir Barcelona ............... 90

Sant Pau. Patrimoni modernista. Barcelona ..................... 74

Painting. Bestiari .............................................................. 90

Santa Eulàlia, patrona de Barcelona................................. 93

Painting. Ciutat d’arbres.................................................... 90 Painting. Ciutat de dracs .................................................. 90 Painting. Gaudí Animals .................................................... 90 Painting. Gegants ............................................................. 91

Secundaris Barcelona, 1992.............................................. 78 Seguici popular. Toc d’inici i altres elements singulars de les festes de la ciutat.................................... 93

Painting. Mandales de Barcelona ..................................... 91

Si els alcaldes governessin el món. Països disfuncionals, ciutats emergents........................... 98

Painting. Pinta Barcelona ................................................. 91

SIM. Dibuixant de la revolució ........................................... 68

Painting. Travel & Coloring Barcelona ............................... 91

Sobre la vida i l’arquitectura.............................................. 74

Palau i Fabre i Barcelona .................................................. 68

Somorrostro. Crònica visual d’un barri oblidat................... 87

Palaus de Barcelona.......................................................... 73

Somorrostro. Mirades literàries......................................... 78

Panikkar per Panikkar....................................................... 68 Paraula de llibreter. Paco Camarasa.................................. 77 Paseos por la Barcelona literaria ...................................... 77 Passejades per la Barcelona maçònica ............................ 58 Passejades per la Barcelona verda ................................... 58 Pelegrins al cor de Barcelona. Un itinerari cultural i espiritual per Ciutat Vella................................................ 58 Pensar i interpretar l’oci. Passatemps, entreteniments, aficions i addiccions a la Barcelona del 1900.................... 53 Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona 1931-1954......................................................................... 63 Periodistes, malgrat tot. La dificultat d’informar sota el franquisme a Barcelona. Resistents, possibilistes i col·laboracionistes.......................................................... 97

104

Sortim. Ruta del Modernisme de Barcelona...................... 59 Subirachs a Barcelona ...................................................... 74 Terrats de Barcelona. Entre el cel i la terra........................ 74 Topografia de la destrucció. Els bombardeigs de Barcelona 1936-1939.................................................... 53 Trinitat Vella 1900-1992. Transformacions d’un barri / Transformaciones de un barrio.......................................... 87 Un passeig pel cementiri del Poblenou ............................. 87 Un regalo para Kushbu. Historias que cruzan fronteras..... 78 Vindràs amb mi després del diluvi. Barcelona, 2004.......... 78 Voreres, la memòria subtil ................................................ 74 x un bon clima. El llibre verd.............................................. 98


Troba’ns a barcelona.cat/barcelonallibres @bcn_llibres i no t’oblidis de la nostra revista Barcelona Metròpolis www.metropolis.barcelona

Profile for Barcelona llibres

Catàleg Barcelona Lllibres 2019  

Barcelona fa llibres. Els llibres editats i coeditats per l'Ajuntament de Barcelona. Llibres per mirar, conèixer i estimar la ciutat. Un tas...

Catàleg Barcelona Lllibres 2019  

Barcelona fa llibres. Els llibres editats i coeditats per l'Ajuntament de Barcelona. Llibres per mirar, conèixer i estimar la ciutat. Un tas...

Profile for bcncat