Catàleg Barcelona Llibres 2021-2022

Page 1

BARCELONA LLIBRES 2021-2022BARCELONA LLIBRES 2021-2022


QUÈ TROBAREU EN AQUEST CATÀLEG Pàgina 4

BARCELONA FA LLIBRES

Llibres per mirar, conèixer i estimar la ciutat.

Pàgina 6

SELECCIÓ Un tast de les novetats, les publicacions recents més destacades i els clàssics imprescindibles.

Pàgina 47

TOTS ELS TÍTOLS

Aquí trobareu tots els títols disponibles, ordenats per temàtiques.

Pàgina 97

ÍNDEX ALFABÈTIC

Aquí trobareu tots els llibres disponibles però ordenats segons el títol.

2


SELECCIÓ Propostes classificades en deu temes diferents perquè us sigui senzill buscar, remenar i triar. 105

Pàgina 7 HISTÒRIA I MEMÒRIA

Pàgina 11 GENT DE BARCELONA

Pàgina 23 ARTS A LA CIUTAT

tripa cataleg mida rectificada3 _Xavi.indd 6

Pàgina 35 A PEU DE BARRI

14/1/21 19:02

D7_GRACIA-m2-t–Xavi.indd 105

Pàgina 15 DESCOBRIR BARCELONA

13/1/21 18:36

Pàgina 19 LA PELL DE LA CIUTAT

Pàgina 27 DARRERE LA CÀMERA

Pàgina 31 CIUTAT DE LA LITERATURA

Pàgina 39 PRIMERA BARCELONA

Pàgina 43 CULTURA POPULAR I TRADICIONS

3


BARCELONA FA LLIBRES Cada llibre té una mirada específica i única sobre la ciutat. Per aquesta raó, els més de tres-cents títols d’aquest catàleg ens permeten construir una imatge visual, històrica o sentimental de la ciutat, a la qual els barcelonins i les barcelonines es poden apropar per descobrir relats i racons desconeguts. Avui, l’Ajuntament de Barcelona continua recollint propostes de la ciutadania per fer nous llibres i treballa amb la indústria en el que s’anomenen coedicions. Tot això sense oblidar la comunicació dels museus de la ciutat i la documentació institucional. El darrer any ha estat de trasbals i moltes incerteses. Una pandèmia que ens ha portat una crisi social, sanitària i econòmica, però en la qual hem continuat apostant per l’edició de llibres i la lectura. Ens hem acostumat, fins i tot, a fer les presentacions virtuals. Aquest nou catàleg vol ser una crida a l’esperança i un record per a tothom qui ha lluitat per la cultura en uns moments tan complicats.

barcelona.cat/barcelonallibres @bcn_llibres 4


BARCELONA CIUTAT DE LA LITERATURA La literatura batega i respira pels carrers de la ciutat, creant una vida literària rica i diversa. La celebració de Sant Jordi, l’extensa i rica xarxa de biblioteques públiques present a cadascun dels deu districtes de la ciutat o els festivals literaris com BCNegra, Món Llibre o Barcelona Poesia en són alguns exemples. Aquest batec constant es pot polsar al web barcelona.cat/ ciutatdelaliteratura. S’hi recullen totes les activitats que, des del 2015, defineixen Barcelona com una de les ciutats de la literatura reconegudes per la UNESCO.

SALA CIUTAT És la llibreria especialitzada en publicacions sobre la nostra ciutat, on trobaràs les darreres novetats i el catàleg complet de llibres que edita i coedita l’Ajuntament de Barcelona.

Carrer de la Ciutat, 2 Horaris De dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 h i de 15.00 a 20.00 h Dissabtes, de 10.00 a 14.00 h Per a més informació, consulteu barcelona.cat/salaciutat.

5


SELECCIÓ

6


HISTÒRIA I MEMÒRIA El passat és fonamental per poder entendre el present de Barcelona. Moments clau de la història que configuren una ciutat que ha patit la guerra, el franquisme o la fam, però que mai ha perdut la força dels seus moviments socials. Llibres que us portaran pels racons de la història d’una ciutat vibrant.

7


novetats

GRÀFICA ANARQUISTA. UTÒPICA TINTA, 1931-1939

GRÀFICA ANARQUISTA. FOTOGRAFIA I REVOLUCIÓ SOCIAL, 1936-1939

Observatori de la Vida Quotidiana (ed.)

Andrés Antebi, Pablo González, Teresa Ferré i Roger Adam

20,00 €

20,00 €

La història compartida entre l’anarquisme i Barcelona és tan llarga com, per a molts, desconeguda. Reivindiquem la seva relació estreta amb dos volums a través de la seva iconografia, en què la revolució social reprèn el protagonisme.

8


La història està formada per fragments i perspectives, moments clau i quotidianitat. Llibres que ens expliquen els nostres passats per entendre el present i construir-ne el futur.

PER UNA EDUCACIÓ EN LLIBERTAT BARCELONA I L’ESCOLA. 1908-1979 Antoni Nicolau (coordinació), AA. VV (text) 20,00 €

Barcelona ha estat una ciutat pionera en les renovacions pedagògiques i en la lluita per una educació en llibertat, fins i tot durant els temps obscurs del franquisme.

9


destacats

LA GENT DEL CARRER MONTCADA. UNA HISTÒRIA DE BARCELONA (SEGLES XIII A XVIII)

Dos llibres per trencar mites. Ens apropem a les realitats de dos moments històrics de Barcelona amb segles de distància i que comparteixen les contradiccions de la vida.

Albert Garcia Espuche

CUANDO LA RIQUEZA SE CODEABA CON EL HAMBRE. VIDA NOCTURNA EN LA BARCELONA DE LA POSGUERRA (1939-1952)

60,00 €

Paco Villar

L’obra més completa i també la més captivadora per conèixer i entendre la història de la Barcelona medieval i moderna a través d’un dels indrets més significatius de la ciutat: el carrer de Montcada.

20,00 €

AUTOBIOGRAFIA DE BARCELONA. LA HISTÒRIA DE LA CIUTAT A TRAVÉS DELS DOCUMENTS DE L’ARXIU MUNICIPAL

COPS DE GENT. 1890-2014. BARCELONA. CRÒNICA GRÀFICA DE LES MOBILITZACIONS CIUTADANES

Daniel Venteo

Roger Adam, Pablo González i Andrés Antebi

Aquest llibre presenta un recorregut per una Barcelona plena de contrastos, de misèries que posaven els pèls de punta i d’ostentoses riqueses, de necessitats per a uns i d’excessos per a uns altres, sotmesos a un intens estat policial.

La nostra ciutat escriu la seva història a través dels seus propis documents i també ens recorda les ocasions en què la ciutadania va decidir sortir al carrer per fer-se sentir.

imprescindibles

47,50 € 20,00 € Més llibres d’HISTÒRIA I MEMÒRIA per triar a la pàgina 48. 10


GENT DE BARCELONA Barcelonins i barcelonines, de naixement o d’adopció, famosos o desconeguts, però sempre amb una relació especial amb la ciutat. Aquí descobrireu llibres que són vagament autobiogràfics, autors que dissenyen la imatge de Barcelona o les veus de la ciutat més contracultural i transgressora.

11


AMERICA SANCHEZ A BARCELONA Albert Planas i Julià Guillamon 23,00 €

Un recorregut per la trajectòria professional d’un dels artistes gràfics més importants, trencadors i independents de la història del disseny a la nostra ciutat.

novetats

America i el romànic

12


Llegir les vides de barcelonines i barcelonins il·lustres però també de la ciutadania anònima i dels col·lectius socials és una manera de conèixer i reivindicar la diversitat de Barcelona.

EL BAR KIKE Y PACA LA TOMATE Nazario 15,00 €

Las cartulinas de colores de la imagen del santo que se repartieron por la calle y entre el público asistente a la manifestación

Uno de los escapularios de madera conglomerada que irían atados al cuello

Els records visuals de la Barcelona més canalla. Amb el relat de Nazario, ens endinsem en un espai físic i temporal on es defensava la llibertat d’opinió i acció. 94

_0 LLIBRE NAZARIO XAVI PAREJO 12.4.2021.indd 94

Paca en una sesión de fotos realizada por Javier Inés y Pere Pla para la revista Imagen Semanal 24

_0 LLIBRE NAZARIO XAVI PAREJO 12.4.2021.indd 24

13/4/21 8:41

Fernanda, Nazario y Paca 86

_0 LLIBRE NAZARIO XAVI PAREJO 12.4.2021.indd 86

13/4/21 8:42

13


destacats JOAN PERUCHO I LES EDICIONS POP. L’AVENTURA DE TÀBER

UN ABRIC VERD PENICIL·LINA Jaume Perich

Dos llibres que ens posen a les mans les parts més desconegudes de la vida de dos autors clau de Barcelona.

Julià Guillamon 15,90 € 12,00 € Llibre autobiogràfic sobre l’educació en un col·legi de capellans a l’Espanya franquista de la postguerra. Encara que explica sobretot experiències pròpies, Jaume Perich hi afegeix vivències en les quals molta gent que va viure i patir aquell sistema educatiu s’hi reconeixerà.

En l’any del centenari del naixement de Joan Perucho era necessari descobrir la seva faceta com a editor i conèixer una de les aventures editorials barcelonines dels últims anys del franquisme, l’editorial Tàber (1967-1971).

imprescindibles 141 mm

a ciutat és un conjunt d’infraestructures: els carrers, el metro i els autobusos, el clavegueram, els contenidors d’escombraries, els edificis o el cablejat elèctric. Tot això, però, només té sentit perquè la ciutat és un lloc on viure-hi. I on conviure.

El projecte Energies Comunitàries de l’Ajuntament de Barcelona es va impulsar amb l’objectiu de posar en valor i donar impuls a la gran multitud d’iniciatives de veïns i veïnes de la ciutat que s’organitzen col·lectivament per transformar la seva vida, el seu entorn o les seves relacions.

Retrats de la Barcelona comunitària s’escriu en el marc d’aquest projecte per oferir una petita mostra de l’acció comunitària que crea vincles en diferents territoris, diferents àmbits i diferents tipus d’organització, de serveis públics a moviments autònoms passant per associacions veïnals. La ciutat, per davant de les infraestructura, és un teixit de persones que comparteixen un entorn físic i, si volen, fent front a la tendència imperant, poden compartir també espais de vida. Aquest llibre recull algunes experiències que mostren que una altra ciutat és possible.

BARCELONA FEMINISTA 1975-1988

GENT DE PLOMA I MARABÚ

Isabel Segura Soriano

Thais Morales González i Carme Pollina Tarrés

19,90 €

19,90 €

16 mm

retrats de la barcelona co munitària

130 mm

141 mm

130 mm

retrats de la barcelona co munitària João França il·lustracio ns de

Ber ta Aguilar

RETRATS DE LA BARCELONA COMUNITÀRIA João França, Berta Aguilar Pujol (il·lustració) 15,00 €

Altres perspectives per conèixer fragments de la història de Barcelona. La lluita feminista, dels moviments LGTBI i la dels espais comunitaris.

Més llibres de GENT DE BARCELONA per triar a la pàgina 55. 14

Descàrrega gratuïta a barcelona.cat/ barcelonallibres


DESCOBRIR BARCELONA Hi ha moltes coses per veure a Barcelona. Racons per descobrir, barris per perdre-s’hi i tresors amagats. També se n’han escrit guies temàtiques: rutes cinematogràfiques, poètiques o històriques. En les pàgines següents teniu un bon grapat de propostes per passar una estona amb Barcelona.

15


Recorregut Route

D1_SARRIA-m2-t_Xavi.indd 12

13/1/21 18:24

DIBUIXEM DRAWING BARCELONA DE LA MUNTANYA AL MAR FROM THE MOUNTAIN TO THE SEA D1_SARRIA-m2-t_Xavi.indd 13

Urban Sketchers Barcelona

novetats

20,00 €

Des de cada estil particular, amb tinta, llapis i aquarel·les, els dibuixants urbans, els anomenats sketchers, capten en viu la ciutat i la traslladen a les seves llibretes.

16

i

c


Hi ha moltes maneres de mirar Barcelona i totes ens porten a conèixer-la i estimar-la una mica més.

Dos llibres que ens obren les portes dels comerços emblemàtics de Barcelona: història i cultura viva.

carmen torres

13/1/21 18:24

EMBLEMÀTICS. BARCELONA

COMERÇOS EMBLEMÀTICS DE BARCELONA

Esteve Vilarrúbies i Joan Bueno

Lluís Permanyer i Esteve Vilarrúbies (fotografia)

12.00 €

28,00 €

167

17


Passeja’t per la Barcelona del poeta Brossa i per les influències nòrdiques a la nostra ciutat.

destacats ITINERARIS BROSSIANS EDICIÓ AMPLIADA I REVISADA

LA BARCELONA ESCANDINAVA, BÀLTICA I RUSSA

Judith Barnés, Glòria Bordons i Daniel Giralt-Miracle

Joan Maria Serra 17,90 €

9,00 € Gràcies a 7 itineraris i a 41 espais brossians, aquest llibre ens permet endinsar-nos en l’univers creatiu d’un poeta que va sentir la necessitat de fer, de l’espai urbà, poesia.

Seguint els itineraris d’aquesta guia podreu fer un recorregut pel passat i el present de llocs de la ciutat que tenen o han tingut alguna relació amb Suècia, Noruega, Dinamarca, Islàndia, Estònia, Letònia, Lituània, la part europea de Rússia, Bielorússia i Polònia.

imprescindibles

BARCELONA, CIUTAT DE VESTIGIS. PASSEJADES PER LES PETJADES DE LA HISTÒRIA

VIDA I MIRACLES DE LA PLAÇA REIAL

CARNET DE VOYAGE. BARCELONA ORIGINAL

Xavier Theros

Lapin

Enric H. March

25,00 €

19,90 €

20,00 € Resseguim les petjades del passat, descobrim els secrets d’una de les places més emblemàtiques de la ciutat i admirem la ciutat a través del dibuix a peu de carrer.

Més llibres de DESCOBRIR BARCELONA per triar a la pàgina 60 . 18


LA PELL DE LA CIUTAT Barcelona s’ha distingit per ser un referent internacional de l’arquitectura i l’urbanisme. Per comprendre una mica millor els èxits (i alguns fracassos) de la planificació de la ciutat, aquí teniu material imprescindible.

19


Maria Rubert de Ventós

Barcelona sense GPS Maria Rubert de Ventós

Maria Rubert de Ventós 14,00 €

Barcelona sense GPS

Pròleg d’Oriol Bohigas

BARCELONA SENSE GPS

novetats

El GPS permet recórrer ciutats i paisatges sense l’ajuda dels mapes, però, quantes coses ens perdem? Les reflexions d’aquest llibre són fruit d’un caminar menys orientat i més curiós, que encara necessita mapes i històries per descobrir les raons d’un traçat, entendre la bellesa dels seus carrers i les seves arquitectures.

L’urbanisme i l’arquitectura d’una ciutat són causa i conseqüència del seu caràcter. Com els maons cimenten l’aspecte de Barcelona, els mots d’aquestes novetats editorials ens ajuden a entendre aquest caràcter únic. 20


Un llibre per a amants de l’urbanisme i l’ecologia, però també per a tothom que tingui curiositat per conèixer com ha canviat la ciutat de Barcelona en els últims anys.

BCNECOLOGIA. 20 ANYS DE L’AGÈNCIA D’ECOLOGIA URBANA DE BARCELONA Autors i autores diversos 20,00 € S U P E R I LL A D E G R ÀCI A , BA R C E LO N A Fotografia: Marta Torrent

PAISATGE HISTÒRIC A LA MUNTANYA DE MONTJUÏC. Resultats del projecte La Satalia Josep Maria Palet (edició) Descàrrega gratuïta a barcelona.cat/ barcelonallibres

Un estudi interdisciplinari centrat en aspectes morfològics, històrics i naturals del paisatge, en l’ocupació i explotació de la muntanya de Montjuïc, i en la seva transformació al llarg del temps.

m

Paisaje histórico en la montaña de Montjuïc >resultados del proyecto La Satalia Historical landscape on Montjuïc hill >results of the La Satalia project

Paisatge històric a la muntanya de

Montjuïc

>resultats del projecte La Satalia

Josep Maria Palet Martínez (ed.)

materials d’urbanisme i ciutat

21


destacats

D’entre les runes es reconstrueixen històries i identitats. Una manera d’entendre Barcelona i copsar-ne l’essència.

SALA BECKETT. OBRADOR INTERNACIONAL DE DRAMATÚRGIA. REHABILITACIÓ DE L’ANTIGA COOPERATIVA PAU I JUSTÍCIA POBLENOU, BARCELONA

BARCELONA PRÒXIMA. CONSTRUIR, HABITAR I PENSAR LES CIUTATS

Ricardo Flores, Eva Prats

19,00 €

30,00 €

Passat, present i futur. Aquest llibre es converteix en una crònica de la construcció de les ciutats i, en particular, de Barcelona. És una reflexió sobre com construïm, habitem i pensem les ciutats, i sobre els seus reptes de futur.

Un llibre que permet resseguir una construcció que va conservar els fantasmes de l’antiga cooperativa dins de l’edifici, assegurant-se que donessin la benvinguda als nous ocupants i les seves històries.

Andreu Ulied

imprescindibles El desenvolupament industrial de la ciutat va tenir un impacte perdurable en la seva estructura. L’urbanisme innovador que encara avui demostra la manera de ser i fer de Barcelona.

BARCELONA. LA CONSTRUCCIÓ URBANÍSTICA D’UNA CAPITAL COMPACTA

EL MODEL DE CASA FÀBRICA ALS INICIS DE LA INDUSTRIALITZACIÓ

INNOVACIÓN EN VIVIENDA ASEQUIBLE. BARCELONA 2015-2018

Joan Busquets i Gabriel Genescà Dueñas (traducció)

Jaume Artigues i Francesc Mas

David H. Falagán (edició)

Descàrrega gratuïta a barcelona.cat/ barcelonallibres

Descàrrega gratuïta a barcelona.cat/ barcelonallibres

25,00 €

Més llibres de LA PELL DE LA CIUTAT per triar a la pàgina 65. 22


ARTS A LA CIUTAT Barcelona sempre ha estat una ciutat d’art i d’artistes. Una ciutat en què hi han tingut cabuda tots els moviments i les expressions artístiques. I així també ho recullen els seus museus, els seus carrers i la seva gent.

23


LA MÈDIUM I EL POETA. UNA CONVERSA ASTRAL ENTRE JOSEFA TOLRÀ I JOAN BROSSA Pilar Bonet (edició), diversos autors (text) 18,00 €

Us podeu imaginar la màgia i la creativitat que poden fer possible la trobada entre una mèdium i un poeta? En aquest llibre es recullen els testimonis d’una declaració d’amor a l’univers i s’aprofundeix en els mons creatius d’aquests personatges singulars.

novetats

tripa cataleg mida rectificada3 _Xavi.indd 2

14/1/21 19:02

tripa cataleg mida rectificada3 _Xavi.indd 3

La Barcelona més creativa, que vessa d’art i reconeix el paper de les dones artistes. Continuem descobrint una ciutat, la nostra, que és plena de cultura i màgia. 24

14/1/21 19:02


BALENCIAGA. L’ELEGÀNCIA DEL BARRET Sílvia Ventosa Muñoz, Igor Uria Zubizarreta, Philip Treacy 22,00 €

Entre els anys 1940 i 1960, els barrets de Cristóbal Balenciaga triomfaven a les passarel·les d’alta costura. Doncs ara, els teniu reunits per gaudir-ne o descobrir-los en aquest llibre que recull moda i disseny.

Uns assaigs sobre la lògica entròpica de la cultura, l’art i el museu i el caràcter mediàtic de l’home, i un recorregut per la trajectòria d’un artista heterogeni, que troba les seves fonts en materials de la vida quotidiana que l’artista compila contínuament.

LA LÒGICA DE LA COL·LECCIÓ I ALTRES ASSAIGS Boris Groys

SUCCEEIX CADA DIA Jordi Mitjà 12,00 €

18,00 € 25


destacats SALÓ DIANA (1977-1978) EL FANTASMA DEL PARADÍS BARCELONÍ

BARCELONA COLORS SOBRE GRIS Juan Linares

Dos llibres que demostren que, entre tanta grisor, hi ha color i vida. Ja sigui a través del teatre o del dibuix.

Montse Badia Moré (edició), Mario Gas Cabré 12,00 € Saló Diana (1977-1978) recupera l’experiència singular i iniciàtica d’una sala de teatre que, durant poc més d’un any, va marcar un punt d’inflexió en l’escena cultural de Barcelona.

El nostre art es mostra en una quantitat infinita de llenguatges i també ha sabut sobreviure en etapes complicades de la història.

9,00 € Una visió de Barcelona rica en matisos i tons en què cada il·lustració provoca una explosió d’admiració. Un llibre per comprovar l’esplendor de la nostra ciutat.

L’ART DEL MOSAIC HIDRÀULIC A CATALUNYA Jordi Griset 33,00 €

imprescindibles ART I CULTURA DE POSTGUERRA. BARCELONA 1939-1962 Diversos autors 43,00 €

Més llibres d’ARTS A LA CIUTAT per triar a la pàgina 70. 26


DARRERE LA CÀMERA Tantes Barcelones com càmeres que la capten; tants misteris compartits; la quotidianitat de la ciutat a les nostres mans. Mirades que ens revelen una ciutat diferent i personal.

27


novetats

ENCANTS I MIRALLS DE BARCELONA. MEMÒRIA GRÀFICA DELS ENCANTS FIRA DE BELLCAIRE Rafael Vargas (fotografia i text), Victoria Bermejo, Josep Bohigas, Óscar Guayabero i Enric H. March (textos) 18,00 €

Aquest llibre vol captar el nostre pas per un dels mercats més coneguts a Barcelona i arreu. Un recull de mirades, vivències, imatges i reflexions al voltant del mercat més singular que tenim a la ciutat. 28


Takayama, Japón, juliol del 2014. © Manolo Laguillo.

Un repàs de la trajectòria d’un dels fotògrafs que han fet de Barcelona el seu escenari principal.

PSEUDOPANORAMA Manolo Laguillo , Juan José Lahuerta, Moritz Küng (edició)

La Gran Via, Barcelona, abril del 2020. © Manolo Laguillo.

28,00 €

L’amor per la fotografia és només comparable amb l’amor pels detalls de la ciutat. Troba la teva Barcelona en cada instantània i viu l’aventura del dia a dia.

29


Foto a foto passegem per la Barcelona del passat, sent testimonis de la seva evolució constant. Una manera visual de destapar parts amagades de la seva història.

destacats

BARCELONA. FOTÒGRAFES/FOTÓGRAFAS Isabel Segura (textos) i diverses autores (fotografia) 32,00 €

BARCELONA DESAPAREGUDA DE GIACOMO ALESSANDRO Jorge Navarro Álvarez i Víctor Oliva Pascuet 20,00 €

Les dones fotògrafes han estat moltes vegades oblidades en la construcció de la imatge moderna de Barcelona. Ara les reivindiquem, les d’aquí i les que van venir de fora, perquè també en siguin protagonistes quan s’explica la ciutat a través de les imatges.

Indrets coneguts i també d’altres d’il·localitzables. Festes de guardar i celebracions espontànies. Efemèrides i tragèdies. Blancs i negres i també color. Aquest llibre recull un nombrós conjunt de fotogrames de la vida a Barcelona.

BARCELONA ZERKOWITZ. 1921-1958

REPÒRTERS GRÀFICS. BARCELONA 1900-1939

Adolf Zerkowitz (fotografia) i Lluís Permanyer (text)

Andrés Antebi, Pablo González, Roger Adam i Teresa Ferré

imprescindibles A través d’aquestes propostes reconstruïm la nostra memòria gràfica, i ens veiem reflectits en les fotografies del primer terç del segle XX.

20,00 € 40,00 € Més llibres de DARRERE LA CÀMERA per triar a la pàgina 74. 30


CIUTAT DE LA LITERATURA Guies i assajos literaris, visions personals, poesia experimental, cròniques de ciutat i periodisme cultural. Com a protagonista o paisatge, Barcelona és una ciutat literària per mèrits propis.

31


novetats B a r

el Vázquez Montalto the world in 1992 the long lethargy to co Franco. In a deccelona did not start nternational Olymhad been awarded

e

MANUEL

l

adition of local and e of the most popuourhoods and from story, often tragic, xperienced since its many of humanity’s

o N

polemicist, novelist, eer of the so-called uch, wrote and pubona. It was critical

VÁ Z Q U E Z

Manuel Vázquez Montalbán Traducció: Andy Robinson Il·lustració: Pau Gasol Valls 25.00 €

a

n of the text, which ent began. The text, the top world speent illustrations by esson and an excelrs, deep and rich in ional tourist guides s without doubt the anean and one of the

S

M O N TA L BÁ N

MANUEL VÁ Z Q U E Z M O N TA L BÁ N English Ed.

9 788491

BarCeloNaS

C

BARCELONAS ENGLISH EDITION

TAMBÉ DISPONIBLE EN CATALÀ I EN CASTELLÀ

ENGLISH EDITION

563136

Trenta anys després de la seva publicació, podem tornar a gaudir de la crònica sobre Barcelona que va escriure Manuel Vázquez Montalbán. I ara ho podem fer també en anglès. Una obra fonamental per entendre la ciutat.

32


FLORS I VIOLES. LA BARCELONA LITERÀRIA EN CLAU FEMENINA Mª Àngels Cabré 20,00 €

12

Escriptores barcelonines

Flors i violes

13

ESCRIPTORES BARCELONINES Dolors Monserdà / Caterina Albert (Víctor Català) / Maria Teresa Vernet / Rosa Maria Arquimbau / Carmen Laforet / Mercè Rodoreda / Maria Aurèlia Capmany / Carmen Kurtz / Montserrat Roig / Anna Maria Moix / Maria Barbal / Teresa Pàmies / Rosa Regàs / Lidia Falcón / Esther Tusquets / Maruja Torres / Maria Antònia Oliver / Alicia Giménez Bartlett / Carme Riera / Roser Caminals / Teresa Solana / Rosa Ribas i Sabine Hofmann / Ada Castells / Lolita Bosch / Care Santos / Marina Espasa / Llucia Ramis

256

Escriptores barcelonines

Flors i violes

257

DONES DE CARN I OSSOS Amalia Domingo (1835-1909) / La Monyos (1851-1940) / Teresa Mestre de Baladia (18691949) / Enriqueta Martí (1871-1913) / Isabel Llorach (1874-1954) / Júlia Peraire (1888-1941) / Anna Maria Martínez Sagi (1907-2000) / Carmen Broto (1922/24-1949) / Christa Leem (1953-2004) / La noia del Flash Flash (1938)

Un passeig per la Barcelona de les escriptores, els personatges femenins i alguns mites urbans amb nom de dona

Transmetre amb les paraules és un ofici molt especial: en crear un relat construeixes una realitat. En aquest cas, la d’una ciutat vibrant i única: Barcelona.

33


destacats Dues recopilacions, una de rutes literàries a través de les novel·les barcelonines i l’altra d’articles que van marcar la generació de la contracultura.

BARCELONA: TÍTOL PROVISIONAL. UN VIATGE LITERARI PER LA CIUTAT Andreu Gomila i Diego Piccininno (editors) 18,00 € El lector més fetitxista trobarà, en aquests dotze itineraris basats en els llibres i autors que han deixat petjada en la memòria de la ciutat, un viatge literari que el farà vibrar.

imprescindibles

LA XARXA AL BOSC. JOAN BROSSA I LA POESIA EXPERIMENTAL, 1946-1980

ESTOY HABLANDO DE MI GENERACIÓN. ARTÍCULOS 1972-1977 Claudi Montañá 10,00 € Claudi Montañá va viure a fons la seva època i se’n va desenganyar ràpid. Periodista i escriptor va publicar un grapat d’articles en revistes dedicades al rock, el cinema, la contracultura i els ideals polítics dels anys setanta, que encara avui tenen un efecte important.

POESIA CONTRACULTURA BARCELONA David Castillo Buils i Marc Valls Jové

Eduard Escoffet (edició) 19,90 € 18,00 €

Què és poesia? Poesia és experimentar, és contracultura, és jugar amb les paraules. Poesia és Barcelona.

Més llibres de CIUTAT DE LA LITERATURA per triar a la pàgina 78. 34


A PEU DE BARRI Cadascun dels barris de la ciutat ha anat creixent i transformant-se. Les antigues viles del pla i els nous espais populars que es van formar durant el segle xx encaren el futur sense oblidar la seva història. Passat i present de les diferents identitats que formen Barcelona.

35


novetat Apropa’t, a través de l’sketching, a dos barris del districte d’Horta-Guinardó plens de personalitat. BARRIS AMB IDENTITAT: LA TEIXONERA I VALL D’HEBRON Aida Rivas 15,00 €

Una llibreta de viatge, un bloc de notes, on es construeix, a través de dibuixos i textos, la visió dels barris de Barcelona.

36


Una col·lecció única per conèixer tots els racons de la ciutat.

COL·LECCIÓ CARNET DE VOYAGE Diversos autors 15,00 €

A peu per Sant Andreu Dani Gómez

El Raval: un món de cultura Lluïsot

Barris amb identitat: La Teixonera i Vall d’Hebron Aida Rivas

Nou Barris, l’altra Barcelona Miguel Herranz

Barris de muntanya. Montbau i Sant Genís dels Agudells Lucía Gómez Serra Desembolicant el Carmel i Can Baró Alejandro Santos

Passejant per Horta Òscar Julve Gil Poblenou. Atlas ilustrado de un barrio industrial Lapin (il·lustració) i Jorge Carrión (pròleg)

El Besòs, ponts que uneixen Juan Linares

Poble-sec - Montjuïc Manel Andreu (il·lustració) i Xavier Moret (text)

El corazón de Barcelona. La Salut, el Coll y Vallcarca Miguel Gallardo

Racons del Clot i el Camp de l’Arpa Bernat Cormand

El Guinardó i el Baix Guinardó Mercè Darbra Trepat

Redescobrint l’Eixample Sagar Forniés

El Poblenou torna a ser nou Perico Pastor

Sant Antoni. Barri, mercat i rondes Mercè Guiu

El Putxet i el Farró Eduardo Vicente

Seguint les petjades. Vilapicina i Torre Llobeta, Turó de la Peira i Can Peguera Patricia Soler Tombs pel barri Gòtic Stéphane Carteron Un dia a Gràcia Pep Montserrat Un dia al Born Juliet Pomés Leiz Un passeig per Sant Gervasi Santi Sallés Una Barceloneta Imapla Una mirada a Sarrià Mireia Zantop Voltant per Sants Swasky

Sant Pere i Santa Caterina. El meu barri Francesc Artigau

37


d 1

LA LIRA. 150 ANYS FENT POBLE 14,57 mm

Negro + PANTONE 321 C

LA LIRA

9 788491 563051

210 × 210 mm

150 ANYS FENT POBLE 150 ANYS FENT POBLE

RECORREGUT D’UNA ENTITAT A TRAVÉS DE LA HISTÒRIA DE SANT ANDREU DE PALOMAR

aniversari sempreFENT ens fa mirar cap enrere. Recordar tot el que hem LA LIRA. Un 150 ANYS POBLE viscut i posar-nos fites per al futur. Tenim la sort de gaudir d’un esp renovat, mantenint l’essència de les parets que ens envolten, gràcies RECORREGUT D’UNA ENTITAT les quals no perdem de vista tot el que s’ha fet en aquesta casa, que h estat molt... però ara toca aprofitar la nova casa. Les reformes ens ha A TRAVÉS DE LA HISTÒRIA permès incloure-hi més seccions i hem obert noves activitats per a tot e de la ciutadania. d’una eterna joventut és compartir, i ar DE SANTconjunt ANDREU DEL’elixir PALOMAR

Fer 150 anys de vida continuada com a entitat no és una empresa fàcil. Tanmateix, la Societat Cultural i Esportiva La Lira ho ha aconseguit, tot i que amb els primers anys de la postguerra semblava que tot se n’anava en orris. Moments que ha vist perillar la seva continuïtat o l’absorció per part d’una altra entitat han estat neguits que s’han viscut en alguns moments de la història de l’associació. Nascuda com a societat coral a finals del segle xix en un Sant Andreu de Palomar independent com a poble i en plena efervescència del cant coral a Catalunya, ha anat perfilant el seu caràcter cultural i recreatiu al llarg dels anys, alhora que oferia aixopluc a seccions i entitats de tota mena.

tenim tots els mitjans per sentir-nos cada cop més joves i integrats e aquest món plural. La Lira, ja de gran, ha descobert la il·lusió: il·lusió d crear nous projectes; il·lusió de pensar i fer pensar; il·lusió d’estar en form il·lusió d’ensenyar... Tenim un cos nou, una ment desperta i un esperit jov aquest és el nostre futur.

Pau Vinyes Roig

LA LIRA

La història de l’SCE La Lira no s’entén sense associar-la a l’entorn més immediat: el poble de Sant Andreu de Palomar. Per aquest motiu aquest llibre és un relat historiogràfic i vivencial d’una societat a través del fil narratiu històric andreuenc.

10,00 € Coberta:

Ball amb orquestra al pati de l’SC La Lira, entre 1940 i 1950. Autor desconegut / Fons SC La Lira

Contracoberta:

Orla de directius i cantaires de l’SC La Lira, amb datació de 1899. És la imatge més antiga conservada on surten membres de la societat coral.

Pau Vinyes i Roig

Reproducció fotogràfica de Xavier de la Cruz / Fons SCE La Lira

novetat

1/12/20 20:29

Logotip guanyador del concurs per crear la imatge commemorativa, que l’entitat ha fet servir durant l’any 2020. Disenyador: Ernest Ribera

8

La Lira_Xavi.indd 8

La història d’una entitat no s’entén sense associar-la a l’entorn més immediat: el poble de Sant Andreu de Palomar. Un relat historiogràfic i vivencial.

destacat LINDE. CANYELLES, TORRE BARÓ, VALLBONA, CIUTAT MERIDIANA Myriam Meloni i Arnau Bach 15,00 € La frontera nord és molt desconeguda per una bona part de la ciutat. I tot i així, defineix i impregna de personalitat Barcelona. Un passeig sociològic i fotogràfic pels llindars de la ciutat. Més llibres d’A PEU DE BARRI per triar a la pàgina 83 . 38


PRIMERA BARCELONA Una de les particularitats de les famílies barcelonines és la seva dèria per ensenyar la ciutat als fills i les filles. Com si es tractés d’un llegat que passa de generació en generació. Per fer-ho més fàcil, aquí trobareu guies adreçades als més menuts, passejades en família o llibres per pintar i retallar.

39


novetat

52 RETALLABLES. GEGANTS I GEGANTES DE BARCELONA Nico Alonso (text), Laia Berloso (il·lustració), La Japonesa (disseny) 10,00 €

Unes il·lustracions úniques, una carpeta plena d’amics, una història compartida. Els gegants i gegantes de Barcelona volen jugar!

Llibreta_A5_interior_CMYK.indd 5

40

Llibreta_A5_inte

23/12/20 16:10


Els infants poden emportar-se la ciutat a casa i transformar-la al seu gust. Els llibres de Barcelona també són per jugar i aprendre!

erior_CMYK.indd 7

Llibreta_A5_interior_CMYK.indd 35

23/12/20 16:1

23/12/20 16:10

41


Els infants aprendran els moments clau de la història de Barcelona amb aquests contes il·lustrats.

destacats

CONTEM LA REVOLTA Carla Gracia (text) i Mercè Galí (il·lustració) 14,75 € Aquesta és la història de la revolta de les lleves que va tenir lloc a la Vila de Gràcia l’abril del 1870. Va ser una revolta iniciada per dones, mares i lluitadores que no sabien llegir ni escriure, però que hi entenien, de pèrdues, injustícies i llibertat.

EN JO_N HA PERDUT LA A. UN VIATGE PER L’OBRA DE JOAN BROSSA Pep Molist (text) i Maria Beitia (il·lustració) 14,90 € A en Joan li agrada tant jugar amb la forma de les lletres que, un dia, perd la lletra A. Emprèn, aleshores, un viatge ple de sorpreses, formes i lletres per poder trobar-la.

En aquesta col·lecció, els protagonistes són els més menuts i els barris que descobriran, amb la curiositat com a fil conductor.

imprescindibles EL MARINERET DE LA BARCELONETA

L’ARQUITECTA DE CIUTAT MERIDIANA, TORRE BARÓ I VALLBONA

Clara Trucco

LA CIENTÍFICA DEL PUTXET I EL FARRÓ Clara Trucco

Clara Trucco 10,00 €

10,00 € 10,00 €

Més llibres de PRIMERA BARCELONA per triar a la pàgina 91. 42


CULTURA POPULAR I TRADICIONS Barcelona és una capital europea moderna que atrau visitants de tot el món. Tot i això, mai no ha perdut la seva identitat. Les festes populars, el bestiari festiu o els gegants de la ciutat i dels barris continuen recordant-nos qui som i d’on venim.

43


Barcelona Terra de Castells 50è aniversari dels Castellers de Barcelona

Roberta Esteves Raimon Cervera Dani Cortijo

novetat

BARCELONA. TERRA DE CASTELLS. 50È ANIVERSARI DELS CASTELLERS DE BARCELONA Raimon Cervera, Dani Cortijo, Roberta Esteves (fotografia) 20,00 €

Un homenatge a la ciutat materialitzat amb 50 pilars alçats en 50 espais emblemàtics, que omplen el llibre d’una singular mirada fotogràfica de Barcelona.

44


Descobreix les tradicions de la ciutat: flors, llegendes, foc i dracs! La cultura popular ben viva i flamant!

FOC, FOC, CORREFOC. HISTÒRIA DELS GRUPS DE FOC DE BARCELONA Diversos autors 23,75 € Aquest llibre conté un estudi històric del vincle centenari de la ciutat amb el món del foc, recull el testimoni d’alguns dels protagonistes del moment, detalla la formació de les colles de la ciutat i fa un inventari exhaustiu dels diables i les bèsties fogueres que hi ha actualment.

destacats

SANT JORDI. LLIBRES I ROSES Carme Polo i Ricard Lobo 22,00 € A més de fotografies per il·lustrar la Diada de Sant Jordi, aquest llibre conté la resposta a preguntes com: quan va començar aquesta festa?, per què la gent compra i regala llibres i roses? I desvela el procés, al llarg de gairebé cent anys, pel qual ha passat a convertir-se en la gran festa de la cultura i del llibre, en què tothom és benvingut i hi pot participar a la seva manera.

45


Una col·lecció pensada per als infants de casa, en què podran conèixer tots els secrets de la cultura popular de la ciutat. Seguicis, diables, bastoners, bestiaris, castells i gegants. Tots a casa per jugar!

imprescindibles

GRUPS FESTIUS DE BARCELONA Xavier Cordomí Fernández (text) i JuanolO (il·lustració) 12,00 €

Més llibres de CULTURA POPULAR I TRADICIONS per triar a la pàgina 95. 46


TOTS ELS TÍTOLS


TOTS ELS TÍTOLS D’

HISTÒRIA I MEMÒRIA Per aprofundir en el nostre passat. Dos mil anys d’història donen per a molt.

25 anys de Barcelona a ‘La Veu del Carrer’. 1991-2016 Eugeni Madueño (coord.) i Néstor Bogajo (text)

Autobiografia de Barcelona. La història de la ciutat a través dels documents de l’Arxiu Municipal Daniel Venteo

2017 Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (coed.) 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-057-9 20,00 €

2013 Editorial Efadós (coed.) 25 x 30 cm ISBN: 978-84-9850-511-5 47,50 €

Barcelona al servei del Nuevo Estado. Depuració a l’Ajuntament durant el primer franquisme Marc Gil Garrusta

Barcelona Arxiu Municipal Contemporani. AMCB 1917-2017 Sagar Forniés (il·lustració)

2017 Eumo Editorial (coed.) 13,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-017-3 20,00 €

Barcelona, ciutat de fàbriques Mercè Tatjer 2014 Albertí Editor (coed.) 15 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-570-2 18,00 €

48

2017 21 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-994-6 12,00 €

Barcelona cosmopolita Saida Palou i Agustín Cocola 2018 16 x 21,5 cm ISBN: 978-64-9156-193-4 10,00 € Descàrrega gratuïta a barcelona.cat/ barcelonallibres


Barcelona en construcció (1940-1970) Leopoldo Plasencia (fotografia) i Isabel Segura Soriano (text)

Barcelona en postguerra 1939-1945 Eulàlia Pérez (direcció de l’obra), Mireia Capdevila, Aram Monfort i Francesc Vilanova

2017 Viena Edicions (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-049-4 29,00 €

2014 Editorial Efadós (coed.) 22,6 x 26,6 cm ISBN: 978-84-9850-543-6 45,00 €

Barcelona. Esglésies i construcció de la ciutat Alba Arboix Alió

Barcelona i el vi David Fernández de Castro

2018 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-094-4 20,00 €

Barcelona maçònica Xavi Casinos 2014 Viena Edicions (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-600-6 24,00 €

Barcelona romántica y revolucionaria. Una imagen literaria de la ciudad (1833-1843) Celia Romea Castro 2017 Universitat de Barcelona (coed.) 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-942-7 24,00 €

2017 Editorial Mediterrània (coed.) 20,5 x 16,6 cm ISBN: 978-84-9850-969-4 20,00 €

Barcelona, refugi de jueus (1933-1958) Josep Calvet, Cristina Garcia, Rosa Serra, Víctor Sörensen i Manu Valentín 2015 Angle Editorial (coed.) 24,5 x 23,5 cm ISBN: 978-84-9850-821-5 25,00 €

Barcelona supermodelo. La complejidad de una transformación social y urbana (1979-2011) Alessandro Scarnato i Marina Laboreo (traducció) 2016 Editorial Comanegra (coed.) 12,5 x 17,4 cm ISBN: 978-84-9850-913-7 24,00 €

Barcelonines. 1001 històries Núria Miret Antolí

Butifarra! El còmic dels barris (1975-1987) Diversos autors

2017 Redbook Ediciones (coed.) 14,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-001-2 18,90 €

2015 24 x 27 cm ISBN: 978-84-9850-678-5 20,00€

49


Cops de gent. 1890-2014. Barcelona. Crònica gràfica de les mobilitzacions ciutadanes Roger Adam, Pablo González i Andrés Antebi 2016 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-884-0 20,00 €

Cuines de Barcelona. El laboratori domèstic de la ciutat moderna (1859-1976) Isabel Segura Soriano 2018 Editorial Comanegra (coed.) 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-060-9 24,00 €

2020 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-282-5 20,00 €

Diccionario del franquismo Manuel Vázquez Montalbán, Miguel Brieva (il·lustració) i Josep Ramoneda (pròleg) 2019 Anagrama (coed.) 13,5 x 20,5 cm ISBN: 978-84-9156-227-6 16,90 €

ECN 1 Radio CNT-FAI Barcelona. La voz de la Revolución Ferran Aisa

El Park Güell i els seus orígens, 1894-1926 Mireia Freixa Serra i Mar Leniz Sánchez

2017 Entreambos (coed.) 14 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-018-0 23,50 €

2019 30 x 25 cm ISBN: 978-84-9156-192-7 30,00 €

El protestantisme a la ciutat de Barcelona. Retrat d’un col·lectiu heterogeni Anna Clot i Garrell i Maria del Mar Griera

Els governs de la ciutat de Barcelona (1875-1930): eleccions, partits i regidors. Diccionari biogràfic Cèlia Cañellas i Rosa Toran

2018 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-123-1 10,00 €

50

Cuando la riqueza se codeaba con el hambre. Vida nocturna en la Barcelona de la postguerra (1939-1952) Paco Villar

2013 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-461-3 15,00 €

Erets Catalunya. Una crònica hebrea del s. III fins al s. XXI Diversos autors

Escolaritzar Barcelona. L’ensenyament públic a la ciutat, 1900-1979 Cèlia Cañellas, Rosa Toran

2016 16,5 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-723-2 25,00 €

2020 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-289-4 20,00 €


Gràfica anarquista. Fotografia i revolució social, 1936-1939 Andrés Antebi, Pablo González, Teresa Ferré i Roger Adam 2020 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-260-3 (cat) ISBN: 978-84-9156-261-0 (cast) 20,00 €

Gràfica cooperativa a Barcelona. Iconografia del cooperativisme obrer (1875-1939) Marc Dalmau Torvà 2018 Marge Books (coed.) 19 x 25 cm ISBN: 978-84-9156-172-9 ISBN: 978-84-9156-173-6 (cast) 24,00 €

Hilari Salvadó. Alcalde de Barcelona quan plovien bombes Pau Vinyes

Gràfica anarquista. Utópica tinta, 1931-1939 Observatori de la Vida Quotidiana (edició), AA. VV (text) 2021 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-332-7 (cat) ISBN: 978-84-9156-333-4 (cast) 20,00 €

Guia informal de la Barcelona dels anys 70 Josep M. Huertas Claveria i José Martí Gómez 2012 FAVB (coed.) 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-409-5 12,00 €

Història breu de Barcelona David Agustí

2017 Fundació Josep Irla (coed.) 21 x 21 cm ISBN: 978-84-617-5646-9 Gratuït

2014 Editorial Comanegra (coed.) 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-580-1 ISBN: 978-84-9850-581-8 (eng) 18,00 €

Història del Paral·lel. Memòries d’un home de carrer Rossend Llurba (text) i Albert Arribas (edició)

Ifni. La mili africana dels catalans Alberto López Bargados, Eloy Martín Corrales i Khalid El-Mansouri

2017 Editorial Comanegra (coed.) 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-008-1 22,00 €

2019 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-223-8 18,00 €

Ikunde. Barcelona, metròpoli colonial Diversos autors

Imatges per creure. Religió, art i conflicte a Europa i Barcelona, segles XVI-XVIII Antoni Gelonch Viladegut, Silvia Canalda, Joan Fontcuberta, Joan Roca Albert i Xavier Torres

2017 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-960-1 (cat/cast) 20,00 €

2018 22 x 25 cm ISBN: 978-84-9156-137-8 20,00 €

51


Indianes, 1736-1847. Els orígens de la Barcelona industrial Alex Sánchez Suárez i Jaume Artigues 2017 La Central (coed.) 30 x 25 cm ISBN: 978-84-9850-475-0 30,00 €

L’humor gràfic a Barcelona (1841-2016). 175 anys de tradició humorística catalana 2016 Editorial Efadós (coed.) 18 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-934-2 33,00 €

La Barcelona d’ahir. La ciutat d’abans de la guerra Joan Villarroya Font, José Manuel Rúa Fernández, Jordi Algué Sala i Jordi Finestres 2015 Angle Editorial (coed.) 19 x 24,5 cm ISBN: 978-84-16139-49-1 9,95 €

La Barcelona d’ahir. La vida de nit Joaquim Roglan 2015 Angle Editorial (coed.) 19 x 24,5 cm ISBN: 978-84-16139-48-4 9,95 €

La Barcelona d’ahir. Vida privada de la burgesia Lluís Permanyer 2015 Angle Editorial (coed.) 19 x 24,5 cm ISBN: 978-84-16139-47-7 9,95 €

52

Jaume Aiguader. La nació popular Manuel Pérez Nespereira 2020 Fundació Josep Irla (coed.) 21 x 21 cm ISBN:978-84-09-01395-1 Gratuït

La Barcelona d’ahir. L’esplendor de la burgesia Lluís Permanyer 2015 Angle Editorial (coed.) 19 x 24,5 cm ISBN: 978-84-16139-46-0 9,95 €

La Barcelona d’ahir. La ciutat desapareguda Josep M. Huertas Claveria i Guillem Huertas Aiguaviva 2015 Angle Editorial (coed.) 19 x 24,5 cm ISBN: 978-84-16139-44-6 9,95 €

La Barcelona d’ahir. Oficis i costums perduts Josep M. Huertas Claveria i Guillem Huertas Aiguaviva 2015 Angle Editorial (coed.) 19 x 24,5 cm ISBN: 978-84-16139-45-3 9,95 €

La Casa de l’Ardiaca de Barcelona. Dos mil anys d’història Reinald González, Francesc Caballé Esteve 2018 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-111-8 20,00 €


La ciutat expansiva: Barcelona 1860-1900 Ròmul Brotons i Segarra

La ciutat moderna: Barcelona 1921-1930 Ròmul Brotons i Segarra

2015 Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-708-9 25,00 €

2018 Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-152-1 25,00 €

La ciutat captiva: Barcelona 1714-1860 Ròmul Brotons i Segarra

La ciutat neutral: Barcelona 1911-1920 Ròmul Brotons i Segarra

2015 2a edició Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-709-6 25,00 €

2017 Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-021-0 25,00 €

La ciutat trasbalsada: Barcelona 1901-1910 Ròmul Brotons i Segarra

La gent del carrer Montcada. Una història de Barcelona (segles XIII a XVIII) Albert Garcia Espuche

2016 Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-897-0 25,00 €

La història del circ a Barcelona: del segle XVIII a l’any 1979 Ramon Bech Batlle 2015 Viena Edicions (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-734-8 35,00 €

Les escoles bressol de l’Ajuntament de Barcelona. Memòria històrica 1932-2007 Montserrat Bastardes Porcel 2018 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-076-0 15,00 €

2020 26,5 x 27,5 cm ISBN: 978-84-9156-257-3 60,00 €

La vaga de La Canadenca. La conquesta de les vuit hores Ferran Aisa 2015 Edicions de 1984 (coed.) 14 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-189-7 20,00 €

Les nits de Pitarra David Domènech Baró 2019 Àmbit Serveis Editorials (coed.) 15 x 20 cm ISBN: 978-84-9156-988-0 27,00 €

53


Memòria del mercat del Born Manel Guàrdia i José Luis Oyón 2017 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-007-4 20,00 €

Nazis en Barcelona. El esplendor fascista de posguerra (1939-1945) Francesc Vilanova Vila-Abadal i Mireia Capdevila Candell 2017 L’Avenç (coed.) 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-061-6 (cast) 25,00 €

2014 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-630-3 18,00 €

Periodistes, malgrat tot. La dificultat d’informar sota el franquisme a Barcelona. Resistents, possibilistes i col·laboracionistes Jaume Fabre 2017 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-013-5 30,00 €

Per una educació en llibertat Barcelona i l’escola. 1908-1979 Antoni Nicolau (coordinació), AA. VV (text)

Proveir Barcelona. El municipi i l’alimentació de la ciutat 1329-1930 Mercè Renom

2021 21,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-312-9 (cat/cast) 20,00 €

2016 Edicions La Central (coed.) 17 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9850-812-3 25,00 €

Topografia de la destrucció. Els bombardeigs de Barcelona durant la Guerra Civil (1936-1939) Laia Araño i Mireia Capdevila Candell 2018 24 x 27 cm ISBN: 978-84-9156-183-5 20,00 €

54

Monestir de Pedralbes. República, guerra i patrimoni Carme Aixalà i Jordi Ramos


TOTS ELS TÍTOLS DE

GENT DE BARCELONA Dones i homes han fet gran Barcelona. Vides insignes i lluites silenciades surten a la llum.

Albert Manent i Carles Riba, dues personalitats del nou-cents Jaume Medina Casanovas

Amb uns altres ulls. La biografia de Montserrat Roig Betsabé Garcia

2015 Publicacions de l’Abadia de Montserrat (coed.) 13 x 19 cm ISBN: 978-84-9850-685-3 17,00 €

2016 Roca Editorial (coed.) 15 x 23,5 cm ISBN: 978-84-9850-896-3 19,90 €

America Sanchez a Barcelona Albert Planas i Julià Guillamon

Arnalot. Del Clot al Crit Ramón Arnalot

2021 Galaxia Gutenberg (coed.) 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-281-8 23,00 €

2018 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-130-9 15,00 €

Art i follia. Joan Obiols Vié, psiquiatre i humanista Diversos autors

Avel·lí Artís i Balaguer. Vida i obra Avel·lí Artís i Balaguer, Diana Coromines (edició) i Francesc Foguet i Boreu (pròleg)

2019 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-209-2 18,00 €

2014 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-587-0 9,00 €

55


Barcelona feminista 1975-1988 Isabel Segura Soriano 2019 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-169-9 19,90 €

Biblioteca secreta El bar Kike y Paca La Tomate Nazario 2020 28 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-279-5 15,00 €

Cases singulars, personatges singulars. Barcelona Isabel Vallès Audouard i Laura Pastor Durán 2015 Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-721-8 23,00 €

Dalí i Barcelona Ricard Mas 2017 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-941-0 20,00 €

Decidides. Set dones contra corrent Elisenda Albertí Casas 2017 Albertí Editor (coed.) 15 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-937-3 18,00 €

56

Biblioteca secreta Camilo. És perillós abocar-se Antonio Orihuela i Isaías Griñolo 2018 15 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-092-0 (cast) 10,00 €

Cartas á la dona Rossend Arús i Arderiu 2015 2 volums (facsímil de 1877 i estudi introductori) 18,4 x 29 cm ISBN: 978-84-9850-686-0 40,00 €

Compromeses. Vuit dones catalanes excepcionals Elisenda Albertí Casas 2015 Albertí Editor (coed.) 15 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-653-2 18,00 €

Dames, reines, abadesses. Divuit personalitats femenines a la Catalunya medieval Elisenda Albertí Casas 2018 Albertí Editor (coed.) 15 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-124-8 19,00 €

Diari d’un funàmbul. Les llibretes d’Alexandre Cirici Pellicer Glòria Soler (edició) 2014 Editorial Comanegra (coed.) 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-596-2 24,00 €


Dones de pes. 18 vides de Gràcia. 1835-2015 Diversos autors 2018 21,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-142-2 15,00 €

Dones silenciades Carme Aixelà, M. Carme Bernal, i Anna Castellano-Tresserra 2019 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-155-2 ISBN: 978-84-9156-156-9 (cast) 18,00 €

Gent de ploma i marabú Thais Morales González i Carme Pollina Tarrés 2019 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-194-1 19,90 €

Joan Fuster i Barcelona Martí Estruch Axmacher 2012 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-429-3 9,00 €

Dones rebels, dones alliberades. El divorci a Catalunya als segles XVIII i XIX Marie Costa 2016 Eumo Editorial (coed.) 13,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9850-930-4 21,50 €

Espriu i Barcelona. Al principi va ser Lavínia Ramon Balasch 2014 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-586-3 15,00 €

Jacint Verdaguer. Una biografia Marta Pessarrodona i Narcís Garolera 2016 Quaderns Crema (coed.) 13 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-867-3 24,00 €

Joan Perucho, cendres i diamants. Biografia d’una generació Julià Guillamon 2015 Galaxia Gutenberg (coed.) 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-655-6 39,00 €

La lluita de les dones pels drets de ciutadania. Nou Barris Isabel Segura Soriano

La lluita de les dones pels drets de ciutadania. Sant Andreu Isabel Segura Soriano

2019 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-230-6 5,00 €

2019 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-157-6 5,00 €

57


La lluita de les dones pels drets de ciutadania. Sant Martí Isabel Segura Soriano

Maria Aurèlia Capmany. L’època d’una dona Agustí Pons i Mir 2018 Editorial Meteora (coed.) 15 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-074-6 22,00 €

2021 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-320-4 5,00 €

Maria Canals i Barcelona Ana María Dávila

Maria-Mercè Marçal. Una vida Lluïsa Julià

2015 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-644-0 ISBN: 978-84-9850-645-7 (eng) 9,00 €

2017 Galaxia Gutenberg (coed.) 13 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-967-0 23,90 €

Muñoz Ramonet. Retrat d’un home sense imatge Manel Risques (edició)

Palau i Fabre i Barcelona Julià Guillamon 2018 Galaxia Gutenberg (coed.) 16 x 24 cm ISBN 978-84-9156-099-9 19,90 €

2019 Editorial Comanegra (coed.) 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-218-4 24,00 €

141 mm

a ciutat és un conjunt d’infraestructures: els carrers, el metro i els autobusos, el clavegueram, els contenidors d’escombraries, els edificis o el cablejat elèctric. Tot això, però, només té sentit perquè la ciutat és un lloc on viure-hi. I on conviure.

El projecte Energies Comunitàries de l’Ajuntament de Barcelona es va impulsar amb l’objectiu de posar en valor i donar impuls a la gran multitud d’iniciatives de veïns i veïnes de la ciutat que s’organitzen col·lectivament per transformar la seva vida, el seu entorn o les seves relacions.

Retrats de la Barcelona comunitària s’escriu en el marc d’aquest projecte per oferir una petita mostra de l’acció comunitària que crea vincles en diferents territoris, diferents àmbits i diferents tipus d’organització, de serveis públics a moviments autònoms passant per associacions veïnals. La ciutat, per davant de les infraestructura, és un teixit de persones que comparteixen un entorn físic i, si volen, fent front a la tendència imperant, poden compartir també espais de vida. Aquest llibre recull algunes experiències que mostren que una altra ciutat és possible.

2018 Fragmenta Editorial (coed.) 13 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-167-5 18,50 €

16 mm

retrats de la barcelona co munitària

130 mm

Pannikar per Pannikar Raimon Panikkar

141 mm

130 mm

retrats de la barcelona co munitària João França il·lustracio ns de

Ber ta Aguilar

Retrats de la Barcelona comunitària João França, Berta Aguilar Pujol (il·lustració) 2020 14 x 22 cm ISBN: 978-84-9156-213-9 15,00 € Descàrrega gratuïta a barcelona.cat/ barcelonallibres

SIM. Ddibuixant de la revolució José Luis Rey Vila (SIM) (il·lustració), Juan Prados i Jaume Rodon (text) 2018 Viena Edicions (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-082-1 23,00 €

58

Un abric verd penicil·lina Jaume Perich 2020 Angle Editorial (coed.) 13,8 x 21,3 cm ISBN: 978-84-9156-269-6 15,90 €


Un barceloní a Beirut. Viatges d’anada i tornada d’un corresponsal Tomás Alcoverro

Voces caídas del cielo. Historia del exilio judío en Barcelona (1881-1954) Manu Valentín

2019 Editorial Dieresis (coed.) 15 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-243-6 18,00 €

2019 Comanegra (coed.) 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-244-3 20,00 €

59


TOTS ELS TÍTOLS DE

DESCOBRIR BARCELONA Rutes per conèixer la ciutat a peu de carrer, per sorprendre’s o per enlluernar les amistats.

Barcelona 100 passatges Neus Bergua i Joanpere (text) i Pepe Navarro (fotografia) 2015 14 x 22 cm ISBN: 978-84-9850-634-1 19,00 € També en e-book

Barcelona a cau d’orella Xavier Theros (text) i Consuelo Bautista (fotografia) 2013 Editorial Comanegra (coed.) 16,3 x 23,3 cm ISBN: 978-84-15097-95-2 24,00 €

Barcelona, ciutat de vestigis. Passejades per les petjades de la història Enric H. March 2016 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-886-4 20,00 €

60

Barcelona 100 souvenirs Martí Abril i Oscar Guayabero (text), Martí Abril, Cristina J. Peralta i Marta Pau (il·lustració) 2014 2a edició 15 x 15 cm ISBN: 978-84-9850-338-8 (cat/cast/eng) 9,00 €

Barcelona, ciència i coneixement Miquel Carandell 2017 Albertí Editor (coed.) 15 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-955-7 18,00 €

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona africana Joan Maria Serra 2017 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9156-048-7 16,50 €


Barcelona cosmòpolis. La Barcelona britànica i irlandesa Joan Maria Serra

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona escandinava, bàltica i russa Joan Maria Serra

2017 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-992-2 17,20 €

2020 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9156-300-6 17,90 €

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona francesa Josep Montoya Barberà

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona germànica i del Benelux Joan Maria Serra

2015 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-737-9 16,50 €

2018 Cossètania Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9156-153-8 17,90 €

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona italiana Josep Montoya Barberà

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona jueva Josep Alert

2016 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-916-8 17,90 €

2016 Cossetània Edicions (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-876-5 ISBN: 978-84-9850-877-2 (eng) 17,90 €

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona latinoamericana Joan Maria Serra

Barcelona de prop / Close Up / De cerca / De près Pepe Navarro i Daniel Giralt-Miracle

2019 Cossetània (coed.) 12 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9156-249-8 17,90 €

2015 15 x 15 cm ISBN: 978-84-9850-737-9 (cat/eng/cast/fra) 9,00 €

Barcelona. Històries, curiositats i misteris Xavi Casinos

Barcelona mar viva Ada Castells (text) i Mireia Mateo (il·lustració)

2016 Viena Edicions (coed.) 16 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-901-4 19,90 €

2016 21 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-898-7 (cat/cast/eng) 15,00 €

61


Barcelona singular Josep Maria Montaner Martorell, Isabel Aparici i Pepe Navarro (fotografia) 2017 Editorial Comanegra (coed.) 17,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-044-9 (cast) 28,00 €

2018 Editorial Diëresis (coed.) 12,5 x 22 cm ISBN: 978-84-9156-751-5 ISBN: 978-84-9156-174-3 (cast) ISBN: 978-84-9156-753-9 (eng) 20,00 €

BCN.GAT Gatejant per la ciutat Marcos Isamat

Carnet de voyage. Barcelona Sagar Forniés

2017 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-050-0 (cat/cast) 6,00 €

2015 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-670-9 (cat/cast/eng) 19,90 €

Carnet de voyage. Barcelona. L’encís del comerç emblemàtic Patricia Soler

Carnet de voyage. Barcelona. Modernisme. Molt més que Gaudí Lapin

2017 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-047-0 15,00 €

2016 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-887-1 (cat/cast/eng) ISBN: 978-84-9850-861-1 (eng/cat/cast) 19,90 €

Carnet de voyage. Barcelona original Lapin

Carnet de voyage. Drawing Around. Sagrada Família Nina Johansson

2016 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-908-3 Promopress (coed.) ISBN: 978-84-9850-910-6 (cast) ISBN: 978-84-9850-909-0 (eng) ISBN: 978-84-9850-911-3 (fra) 19,90 €

62

Barcelona, una ciudad de película Eugeni Osácar

2013 21 x 16 cm ISBN: 978-84-941150-0-4 (eng/cast/cat) 19,90 €

Carnet de voyage. Enjoy Gaudí Swasky

Carnet de voyage. La Rambla. Barcelona Cristina Curto Teixidó

2015 Zahorí de Ideas (coed.) 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-810-9 19,90 €

2014 Zahorí de Ideas (coed.) 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-564-1 (eng/cat/cast) 19,90 €


Carnet de voyage. Mi Barcelona. La ciudad de los sueños Pedro Espinosa 2019 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-180-4 (cast) 19,90 €

Catalunya desapareguda. Barcelona nocturna Lluís Permanyer 2016 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9850-927-4 22,00 €

Dibuixem Drawing Barcelona De la muntanya al mar. From the mountain to the sea Urban Sketchers Barcelona Diversos autors 2021 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-315-0 (cat/eng) 20,00 €

Els 4 gats. Les set vides d’un local emblemàtic de Barcelona Jordi Notó i Brullas 2019 Viena Edicions (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-255-9 29,00 €

Itineraris brossians Judith Barnés, Glòria Bordons i Daniel Giralt-Miracle 2019 15 x 15 cm ISBN: 978-84-9156-239-9 ISBN: 978-84-9156-240-5 (cast) 9,00 €

Catalunya desapareguda. Barcelona desconeguda Daniel Venteo 2015 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9850-675-4 22,00 €

Comerços emblemàtics de Barcelona Lluís Permanyer i Esteve Vilarrúbies (fotografia) 2020 Editorial Efadós (coed.) 22 x 26 cm ISBN: 978-84-9156-310-5 28,00 €

Diumenges a Barcelona Xavier Theros 2018 Editorial Comanegra (coed.) 16 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-113-2 20,00 €

Emblemàtics. Barcelona Esteve Vilarrúbies i Joan Bueno 2020 Fons d'Imatges del Comerç de Catalunya (coed.) 15x10,5 cm ISBN Editorial: 978-84-09-19252-6 12,00 €

La Barcelona d’Hermes Caçadors d’Hermes 2016 Albertí Editor (coed.) 15 x 23 cm ISBN: 78-84-9850-847-5 18,00 €

63


Les postures de Barcelona Pep Puig (text) i Álvaro Reinoso (il·lustració)

On the road city Barcelona Laura Andreini i altres

2018 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-102-6 19,00 €

2019 Forma Edizioni (coed.) 11,5 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-195-8 18,00 €

Pinzellades de Barcelona / Outlining Barcelona / Pinceladas de Barcelona / Barcelone à la plume et au pinceau Xavier Julià (il·lustració) i Isabel de Villalonga (text)

Ruta del racionalisme de Barcelona. El GATCPAC i l’arquitectura dels anys 1930 Tate Cabré

2015 21 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-774-4 (cat/eng/cast/fra) 19,90 €

Ruta Puig i Cadafalch Tate Cabré 2017 15 x 21 cm ISBN: 978-84-96696-30-3 ISBN: 978-84-96696-31-0 (cast) ISBN: 978-84-96696-32-7 (eng) 15,00 €

Vida i miracles de la plaça Reial Xavier Theros 2019 Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-233-7 25,00 €

64

2018 15 x 21 cm ISBN: 978-84-96696-35-8 ISBN: 978-84-96696-36-5 (cast) ISBN: 978-84-96696-37-2 (eng) 15,00 €

Sant Jordi a Barcelona Consol Bancells (fotografia) i Narcís Sayrach (text) 2014 15 x 15 cm ISBN: 978-84-9850-513-9 (cat/cast/eng) 9,00 €


TOTS ELS TÍTOLS DE

LA PELL DE LA CIUTAT Arquitectura, art urbà o planificació de la ciutat. Tot plegat forma la pell de la ciutat.

345 maneres de viure (a) Barcelona 48H Open House BCN 2017 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-933-5 (cat/cast/eng) 20,00 €

Atlas. European Union Prize for Contemporary Architecture Mies van der Rohe Award, 1988-2015 Celia Marín Vega i Marina Romero 2016 29,5 x 23,5 cm ISBN: 978-84-941836-7-6 70,00 €

Barcelona-ChicagoNew York Isabel Segura Soriano 2013 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-455-2 (cat/eng) 20,00 €

50 meravelles del modernisme Tate Cabré (textos) i Miquel Badia (fotografia) 2015 Cossetània Edicions (coed.) 24 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-665-5 23,80 €

Barcelona 1969-1979. Els anys decisius del planejament de la metròpoli. Joan Antoni Solans Huguet 2020 24 x 29 cm ISBN: 978-84-9156-306-8 29,00 €

Barcelona, ciutat simbòlica Miquel de Moragas Spà 2016 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-866-6 ISBN: 978-84-9850-998-4 (cast) 30,00 €

65


Barcelona, espais singulars Josep Maria Montaner Martorell, Isabel Aparici i Pepe Navarro (fotografia)

Barcelona. La construcció urbanística d’una capital compacta Joan Busquets i Gabriel Genescà Dueñas (traducció)

2016 Comanegra (coed.) 19 x 25 cm ISBN: 978-84-9850-918-2 24,00 €

2019 Laboratori d’Urbanisme de Barcelona-UPC (coed.) 22 x 22,8 cm ISBN: 978-84-9156-136-1 25,00 €

Barcelona racionalista. El GATCPAC i les avantaguardes dels anys 1920-1930 Mercè Vidal

2019 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-228-3 19,00 €

2019 25 x 25 cm ISBN: 978-84-96696-39-6 ISBN: 978-84-96696-40-2 (cast) 34,50 €

Barcelona regional. Passat i present. 1993-2018 Autors i autores diversos

Maria Rubert de Ventós

Barcelona pròxima. Construir, habitar i pensar les ciutats Andreu Ulied

Barcelona sense GPS Maria Rubert de Ventós

BCNecologia. 20 anys de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona Autors i autores diversos 2021 16,5 x 22 cm ISBN: 978-84-9156-337-2 20,00 €

Economies transformadores de Barcelona Ruben Suriñach Padilla 2017 Marge Books (coed.) 19 x 25 cm ISBN: 978-84-9156-041-8 ISBN: 978-84-9156-040-1 (cast) 20,00 €

66

Barcelona sense GPS

Pròleg d’Oriol Bohigas

2019 16 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-199-6 ISBN: 978-84-9156-203-0 (cast) ISBN: 978-84-9156-206-1 (eng) 30,00 €

Barcelona sense GPS Maria Rubert de Ventós 2021 Editorial icaria (coed.) 15 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-314-3 14,00 €

Caminando la ciudad. Barcelona como experiencia urbana Estanislau Roca, Inés Aquilué i Renata Gomes 2018 Universitat de Barcelona (coed.) 20 x 25 cm ISBN: 978-84-9156-107-1 36,00 €

El model de casa fàbrica als inicis de la industrialització Jaume Artigues i Francesc Mas 2019 ISBN: 978-84-9156-216-0 Descàrrega gratuïta a barcelona.cat/ barcelonallibres


El modernisme perdut (II). La Barcelona de l’Eixample Raquel Lacuesta Contreras, Xavier González Toran

El modernisme perdut (III). Sants - Les Corts Raquel Lacuesta Contreras i Xavier González Toran

2014 Editorial Base (coed.) 24 x 27 cm ISBN: 978-84-9850-626-6 34,90 €

2017 Editorial Base (coed.) 24 x 27 cm ISBN: 978-84-9850-977-9 29,80 €

El palau de l’humanisme. Cent anys de bones lletres al Palau Requesens Sergio Vila-Sanjuán (edició)

Governança social i intel·ligent. Una nova organització per a l’Ajuntament de Barcelona Carles Ramió i Miquel Salvador

2017 Editorial Comanegra (coed.) 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-996-0 24,00 €

2019 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-214-6 10,00 €

Història d’un desgavell. La deconstrucció de la gran via Diagonal Jesús Portavella

Innovación en vivienda asequible. Barcelona 2015-2018 David H. Falagán (edició)

2019 21 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-211-5 15,00 €

Descàrrega gratuïta a barcelona.cat/ barcelonallibres

2019 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-196-5 (cast) ISBN: 978-84-9156-225-2 (cat) ISBN: 978-84-9156-224-5 (eng) 15,00 € Descàrrega gratuïta a barcelona.cat/ barcelonallibres

Kitsch Barcelona Anna Pujadas Matarín 2016 15 x 15 cm ISBN: 978-84-9850-863-5 9,00 €

L’arquitectura del mercat del Born Ramon Graus 2017 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-000-5 20,00 €

L’economia social i solidària a Barcelona Anna Fernández Montes i Ivan Miró Acedo

La Barcelona gòtica Núria Armengol Freixas, Mar Cerdà (il·lustració)

2016 Marge Books (coed.) 19 x 25 cm ISBN: 978-84-9850-919-9 ISBN: 978-84-9850-920-5 (cast) 20,00 €

2016 Editorial Comanegra (coed.) 30,2 x 24,6 cm ISBN: 978-84-9850-854-3 18,00 €

67


La ciutat modernista Joaquim Noguero i Mar Cerdà (il·lustració) 2015 Editorial Comanegra (coed.) 30,2 x 24,6 cm ISBN: 978-84-9850-646-4 18,00 €

Les voltes de Guastavino John Ochsendorf i Michel Freeman (fotografia) 2015 Editorial Papersdoc (coed.) 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-615-0 ISBN: 978-84-9850-616-7 (cast) 30,00 €

2017 L’Avenç (coed.) 15,5 x 23,2 cm ISBN: 978-84-9156-027-2 21,00 €

Manuel Sayrach, 1886-1937. Arquitectura i modernisme a Barcelona Núria Gil, Manuel Sayrach Fatjó dels Xiprers, Francesc Fontbona, Jaume Sayrach i Consol Bancells (fotografia) 2018 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-164-4 20,00 €

Mercats de Barcelona (segle XIX) Matilde Alsina i Genís Arnàs Pàez

Mercats de Barcelona (segles XX i XXI) Genís Arnàs Pàez i Matilde Alsina

2016 Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-914-4 23,00 €

2018 Albertí Editor (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-122-4 25,00 €

Mies Missing Materiality Anna Bach i Eugeni Bach

Mies Van der Rohe. El Pabellón de Barcelona Cristian CiricI, Ignasi Solà-Morales i Fernando Ramos

2019 20 x 28 cm ISBN: 978-84-948820-0-5 30,00 €

Paisatge històric a la muntanya de Montjuïc. Resultats del projecte La Satalia Josep Maria Palet 2021 ISBN: 978-84-9156-325-9 (cat/cast/eng) Descàrrega gratuïta a barcelona.cat/ barcelonallibres

68

La nova escola catalana. Arquitectura i política a l’època del Modernisme, (1888-1906) Judith C. Rohrer i Oriol Gil Sanchis

2019 30 x 30 cm ISBN: 978-84-9488-208-1 38,00 €

Palaus de Barcelona Rosa M. Creixell 2018 Angle Editorial (coed). 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-175-0 29,00 €


Plans and Projects for Barcelona 2011-2015 Vicente Guallart, Carles Bárcena i Ricard Gratacòs

Sala Beckett. Obrador Internacional de Dramatúrgia Ricardo Flores i Eva Prats

2016 Actar (coed.) 23 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-838-3 45,00 €

2020 Arquine (coed.) 21 x 29,6 cm ISBN: 978-84-9156-245-0 (cat) ISBN: 978-84-9156-248-1 (cast) ISBN: 978-84-9156-247-4 (eng) 30,00 €

Sant Pau. Patrimoni modernista. Barcelona Mercè Beltran, Anna Tetas i Robert Ramos (fotografia)

Si els alcaldes governessin el món. Països disfuncionals, ciutats emergents Benjamin R. Barber (text) i Josefina Caball (traducció)

2016 24 x 30 cm ISBN: 978-84-9850-903-8 ISBN: 978-84-9850-905-2 (cast) ISBN: 978-84-9850-904-5 (eng) ISBN: 978-84-9850-906-9 (fra) 44,00 €

2015 Arcàdia (coed.) 14 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9850-640-2 24,00 €

Sobre la vida i l’arquitectura David Mackay

Voreres, la memòria subtil Frederic Perers

2019 21 x 21 cm ISBN: 978-84-96696-42-6 ISBN: 978-84-96696-43-3 (cast) 17,00 €

2017 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-947-2 20,00 €

x un bon clima. El llibre verd de Barcelona Jordi Bigues 2019 16,5 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9156-177-4 15,00 €

69


TOTS ELS TÍTOLS D’

ARTS A LA CIUTAT Gaudiu de tota la cultura i l’art que es passegen per la ciutat.

100 mirades a la col·lecció Pilar Vélez Vicente i Teresa Bastardes 2014 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-623-5 ISBN: 978-84-9850-624-2 (cast) ISBN: 978-84-9850-625-9 (eng) 18,00 €

2019 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-217-7 15,00 €

Anomenar, posseir. Crítica de la pràctica taxonòmica Agustín Ortiz Herrera

Art i cultura de postguerra. Barcelona 1939-1962 Diversos autors

2021 15 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-316-7 (cat/cast/eng) 5,00 €

2019 Àmbit Serveis Editorials (coed.) 21 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-185-9 43,00 €

Balenciaga. L’elegància del barret Sílvia Ventosa Muñoz, Igor Uria Zubizarreta, Philip Treacy

Barcelona colors sobre gris Juan Linares

2021 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-322-8 (cat) ISBN: 978-84-9156-324-2 (cast) ISBN: 978-84-9156-323-5 (eng) 22,00 €

70

Altell il·lustrat Diversos autors

2020 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-252-8 (cat/cast) 9,00 €


Barcelona. La ciutat dibuixada Gerard Rosés 2017 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-978-6 6,00 €

D’obra. Ceràmica aplicada a l’arquitectura 2016 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-888-8 ISBN: 978-84-9850-890-1 (cast) ISBN: 978-84-9850-889-5 (eng) 22,00 €

Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual 1980-2013 Eugenio Civera, Pilar Vélez i Raquel Pelta 2018 17 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-138-5 ISBN: 978-84-9156-140-8 (cast) ISBN: 978-84-9156-139-2 (eng) 22,00 €

Crits a la paret i poemes visuals. Cartells 1947-2004 Josep Pla-Narbona i Anna Calvera 2017 21,5 x 26,5 cm ISBN: 978-84-9850-991-5 25,00 €

Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural Pilar Vélez Vicente, Rossend Casanova, et. al. 2014 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-617-4 ISBN: 978-84-9850-618-1 (cast) ISBN: 978-84-9850-619-8 (eng) 22,00 €

Disueño. Cuando el arte y el diseño jugaron a ser lo mismo Pepa Bueno Fidel 2019 21x26 cm ISBN: 978-84-9156-263-4 25,00 €

El cos vestit. Siluetes i moda 1550-2015 Teresa Bastardes i Sílvia Ventosa

El disseny gràfic: d’ofici a professió (1940-1980) Pilar Vélez Vicente i Anna Calvera

2017 (2a edició) 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-964-9 ISBN: 978-84-9850-966-3 (cast) ISBN: 978-84-9850-965-6 (eng) 22,00 €

2014 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-620-4 ISBN: 978-84-9850-621-1 (cast) ISBN: 978-84-9850-622-8 (eng) 20,00 €

El Noucentisme a Barcelona Aleix Catasús i Bernat Puigdollers

Etnològic BCN Diversos autors

2016 Àmbit Serveis Editorials (coed.) 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-924-3 29,00 €

2017 22 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-058-6 (cat/cast/eng) 20,00 €

71


Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i arts d’autor (segles III-XX) 2014 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-627-3 ISBN: 978-84-9850-628-0 (cast) ISBN: 978-84-9850-629-7 (eng) 32,00 €

Gabinet Voula Papaioannou Jorge Blasco Gallardo 2020 Fundación Luís Seoane (A Coruña) i Museu Benaki (Grecia) (coed.) 12,5 x 21 ISBN: 978-84-9156-296-2 (cast/eng) 18,00 €

Joc d’infants Lola Lasurt Bachs 2020 15 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-294-8 (cat/cast/eng) 5,00 €

La corba màgica. Moble de faig i rotang 2018 14 x 19 cm ISBN: 978-84-9156-159-0 3,00 €

La mèdium i el poeta. Una conversa astral entre Josefa Tolrà i Joan Brossa Pilar Bonet (edició), diversos autors (text) 2021 Fundació Joan Brossa (coed.) 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-277-1 18,00 €

72

Faula rodona. Sols i embogits; entre la precisió total i una cançó de Sau Pere Llobera Vives 2020 15 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-297-9 (cat/cast/eng) 5,00 €

In-Edit. Made in Barcelona. Una història sobre el documental musical Toni Castarnado (edició) 2016 Editorial Comanegra (coed.) 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-912-0 25,00 €

L’art del mosaic hidràulic a Catalunya Jordi Griset 2015 Viena Edicions (coed.) 24,5 x 32 cm ISBN: 978-84-9850-673-0 33,00 €

La lògica de la col·lecció i altres assaigs Boris Groys 2021 14 x 22 cm ISBN: 978-84-122305-7-4 18,00 €

Les arts aplicades a Barcelona Francesc Fontbona 2018 Àmbit Serveis Editorials (coed.) 21 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-103-3 32,00 €


Máquinas de vivir. Flamenco y arquitectura en la ocupación y desocupación de espacios Pedro G. Romero i María García Ruiz 2019 14 x 21 cm ISBN: 78-84-9156-251-1 18,00 €

Saló Diana (1977-1978) El fantasma del paradís barceloní Montse Badia Moré (edició), Mario Gas Cabré 2020 Arcàdia (coed.) 15,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-290-0 ISBN: 978-84-9156-291-7 (cast) 12,00 €

Temps de plom i plata. Derives obligades Nora Ancarola 2019 Centre d’Art Maristany i el MUNTREF (coed.) 19 x 25 cm ISBN: 78-84-9156-235-1 20,00 €

Modernisme, cap a la cultura del disseny Pilar Vélez i Mireia Freixa 2020 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-274-0 ISBN: 978-84-9156-275-7 (cast) ISBN: 978-84-9156-276-4 (eng) 22,00 €

Succeeix cada dia Jordi Mitjà 2020 12 x 18 cm ISBN: 978-84-9156-311-2 (cat/cast/eng) 12,00 €

Turba Turbo Xavier Martin Llavaneras 2020 15 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-287-0 (cat/cast/eng) 5,00 €

Vint-i-cinc anys de La Capella Diversos autors 2019 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9156-232-0 25,00 €

73


TOTS ELS TÍTOLS DE

DARRERE LA CÀMERA Mirades particulars que ens donen una altra visió de la ciutat que coneixem.

Barcelona Ricardo Feriche (edició) 2014 La Fábrica (coed.) 24 x 30 cm ISBN: 978-84-9850-602-0 (cat/cast/eng) 49,00 €

Barcelona 1900-1917. Els reportatges d’Adolf Mas Adolf Mas (fotografia) i Blanca Giribet de Sebastián (text) 2014 Viena Edicions (coed.) 24 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-558-7 29,90 €

Barcelona, ciutat de llibres Isabel Segura Soriano 2016 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-880-2 ISBN: 978-84-9850-980-9 (eng) 25,00 €

74

Barcelona 1900. Postals de Hauser y Menet 1894-1905 Lluís Permanyer 2014 Editorial Efadós (coed.) 19,7 x 25,3 cm ISBN: 978-84-9850-572-6 29,00 €

Barcelona 1910. Postals de B. y P. 1907-1914 Daniel Venteo 2017 Editorial Efadós (coed.) 19,7 x 25,3 cm ISBN: 978-84-9850-971-7 29,00 €

Barcelona desapareguda de Giacomo Alessandro Jorge Álvarez, Víctor Oliva Pascuet 2017 24 x 27 cm ISBN: 978-84-9850-970-0 20.,00 €


Barcelona en sèrie Pepe Navarro (fotografia) i Daniel Giralt-Miracle (text) 2018 15 x 15 cm ISBN: 978-84-9156-081-4 (cat/cast/eng) 9,00 €

Barcelona. Fotògrafes/Fotógrafas Isabel Segura (textos) i diverses autores (fotografia) 2020 La Fábrica (coed.) 16,5 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-283-2 (cat./cast.) 32,00 €

Barcelona. Fotos prohibides Ricardo Feriche (edició), Rodrigo Fresán (pròleg) i diversos autors (fotografia)

Barcelona infraroja. La ciutat encantada Søren Berenguer (fotografia) i Lluís Permanyer (epíleg)

2018 La Fábrica (coed.) 23 x 29 cm ISBN: 978-84-9156-090-6 (cat/cast) 40,00 €

2016 Barcelona vertical (coed.) 23 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-872-7 (cat/cast/eng/fra/ger) 39,95 €

Barcelona interiors Begoña García Carteron (text) i Jordi Play (fotografia)

Barcelona. Modernisme domèstic Consol Bancells

2017 15 x 15 cm ISBN: 978-84-9850-925-0 (cat/cast/eng) 9,00 €

2012 15 x 15 cm SBN: 978-84-9850-407-1 (cat/cast/eng) 9,00 €

Barcelona panoràmica. Postals Àngel Toldrà i Viazo Àngel Toldrà i Viazo (fotografia) i Lluís Permanyer (text)

Barcelona panoràmica. Postals Lucien Roisin Besnard Lucien Roisin Besnard (fotografia) i Lluís Permanyer (text)

2010 Editorial Efadós (coed.) 31 x 17 cm ISBN: 978-84-9850-757-3 32,00 €

Barcelona, panoràmiques meteorològiques Alfred Rodríguez Picó i Sergi Periche 2016 Editorial Efadós (coed.) 31 x 17 cm ISBN: 978-84-9850-929-8 32,00 €

2010 Editorial Efadós (coed.) 31 x 17 cm ISBN: 978-84-9850-756-0 32,00 €

Barcelona vista del Besòs Joan Roca Albert i Patrick Faigenbaum 2018 22 x 25 cm ISBN: 978-84-9156-083-8 20,00 €

75


Barcelona Zerkowitz. 1921-1958 Adolf Zerkowitz (fotografia) i Lluís Permanyer (text) 2014 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-539-9 (cat/cast/eng) 20,00 €

Distinció. Un segle de fotografia de moda Juan Naranjo 2015 16,5 x 23 cm ISBN: 978-84-9850-741-6 ISBN: 978-84-9850-740-9 (cast) ISBN: 978-84-9850-739-3 (eng) 22,00 €

Encants i miralls de Barcelona. Memòria gràfica dels Encants Fira de Bellcaire Rafael Vargas, Victoria Bermejo, Josep Bohigas, Oscar Guayabero i Enric H. March (textos) 2020 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-278-8 (cat/cast) 18,00 €

Gabriel Casas, 1892-1973. L’angle impossible Pablo González i Andrés Antebi (edició) 2016 Arxiu Nacional de Catalunya (coed.) 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-707-2 20,00 €

76

Carme Garcia. Des del terrat Carme Garcia 2018 El Cep i la Nansa (coed.) 22 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-120-0 20,00 €

Eduard Olivella. Documentant cultura Lluís Saura, Jaume Vidal Oliveras i Eduard Olivella (fotografies) 2019 26 x 22 cm ISBN: 978-84-9156-168-2 20,00 €

Francesc Esteve. De Sabadell a Barcelona Francesc Esteve (fotografia), Plàcid Garcia-Planas (pròleg) i Oriol Molas (text) 2018 Om Editorial (coed.) 16 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-114-9 15,00 €

Huellas. Humberto Rivas Cristina Zelich i Salvador del Carril 2016 Ediciones Anómalas (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-899-4 27,00 €

Inside Poblenou Darius Koehli

Intempèrie Jordi Font

2017 El Cep i la Nansa (coed.) 26 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-039-5 19,90 €

2018 18 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-014-2 (cat/cast/eng) 5,00 €


Live souls. Fotos inèdites de la Guerra Civil Serge Alternês i Alec Wainman 2016 Editorial Comanegra (coed.) 19 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-885-7 24,00 €

Pseudopanorama Manolo Laguillo, Juan José Lahuerta, Moritz Küng (edició) 2020 Museo Universidad de Navarra (coed.) 32 x 23 cm ISBN: 978-84-9156-292-4 (cat/cast/eng) 28,00 €

Miserachs Barcelona Xavier Miserachs (fotografia) 2015 Editorial RM (coed.) 19 x 28,5 cm ISBN: 978-84-1628-239-5 (cat/cast/eng) 35,00 €

Repòrters gràfics. Barcelona 1900-1939 Andrés Antebi, Pablo González, Roger Adam i Teresa Ferré 2015 24 x 27 cm ISBN: 978-84-9850-697-6 40,00 €

Sobre la fotografia Susan Sontag 2019 Arcadia editorial (coed.) 14 x 22 cm ISBN: 978-84-9156-241-2 18,00 €

77


TOTS ELS TÍTOLS DE

CIUTAT DE LA LITERATURA Guies i assajos literaris que enriqueixen la nostra visió de Barcelona.

Angèlica i Rafel. Barcelona, 2018 Miquel de Palol 2019 Editorial Comanegra (coed.) 14 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-197-2 18,00 €

Barcelona i els seus misteris Antonio Altadill (autor), Xavi Casinos (edició) i Francesc Soto (traducció) 2015 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-714-0 18,00 €

Barcelona: títol provisional. Un viatge literari per la ciutat Andreu Gomila i Diego Piccininno (editors) 2020 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-267-2 (cat) ISBN: 978-84-9156-268-9 (cast) 18,00 €

78

Barcelona de novel·la. Rutes pels racons més literaris de la ciutat Raúl Montilla 2016 Editorial Diëresis (coed.) 13 x 22 cm ISBN: 978-84-9850-846-8 ISBN: 978-84-9850-845-1 (cast) 19,00 €

Barcelona. Llibre dels passatges Jordi Carrión 2017 Galaxia Gutenberg, Cercle de Lectors (coed.) 13 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-951-9 ISBN: 978-84-9850-952-6 (cast) 21,90 €

Barcelona, una discussió entranyable Josep Pla 2015 La Butxaca (coed.) 13 x 20,5 cm ISBN: 978-84-9850-696-9 (cat/eng/cast) 12,95 €


Barcelona. Viatge a la perifèria criminal Diversos autors 2017 Editorial Alrevés (coed.) 13,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-015-9 20,00 €

El bar + El Nadal d’en Pablo Nogales Cèlia Suñol i Pla 2016 Adesiara Editorial (coed.) 12,5 x 19,5 cm ISBN: 978-84-9850-932-8 15,00 €

Biblioteca secreta Cuc Sonat Xavi Cot 2017 15 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-059-3 (cast) 10,00 €

Biblioteca secreta Estoy hablando de mi generación. Artículos 1972-1977 Claudi Montañá 2020 15 x 21cm ISBN: 978-84-9156-280-1 10,00 €

Barcelones Manuel Vázquez Montalbán 2018 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-097-5 ISBN: 978-84-9156-141-5 (cast) ISBN: 978-84-9156-313-6 (eng) 25,00 €

El barri de la Plata Julià Guillamon 2018 L’Avenç (coed.) 14 x 21,3 cm ISBN: 978-84-9156-078-4 20,00 €

Biblioteca secreta Diario del marionetista Pepe Otal Pep Gómez 2017 15 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-020-3 (cast) 10,00 €

Biblioteca secreta Hem d’anar a l’Índia (records d’un viatge freak) Joan Vinuesa Baliu 2017 15 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-033-3 10,00 €

Biblioteca secreta Les music chiens Mercè Salvador (fotografia)

Biblioteca secreta Trencadís amb mar al fons Josep Maria Sala-Valldaura

2019 21x21 cm ISBN: 978-84-9156-163-7 10,00 €

2019 15 x 21 cm ISBN: 78-84-9156-222-1 10,00 €

79


El principi de tot Manuel de Pedrolo i Pep Boatella (il·lustració)

Els ulls dels homes mentiders. Barcelona, 1968 Jordi Coca

2017 Editorial Comanegra (coed.) 24 x 29 cm ISBN: 978-84-9156-043-2 18,00 €

2018 Editorial Comanegra (coed.) 14,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-112-5 18,00 €

Els vulnerables. Barcelona, 1929 Julià de Jòdar

Flors i violes. La Barcelona literària en clau femenina Mª Àngels Cabré

2018 Editorial Comanegra (coed.) 14,5 x 21, 5 cm ISBN: 978-84-9156-070-8 18,00 €

2021 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-328-0 20,00 €

Generació (H)original. Dídac Rocher Castellano i Marta Huertas Ciurana (fotografia)

Història de la literatura catalana Vol. I. Literatura medieval (I). Dels orígens al segle XIV Àlex Broch (direcció de l’obra) i Lola Badia (direcció dels volums)

2017 labreu Edicions (coed.) 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-019-7 22,00 €

80

2013 Enciclopèdia Catalana i Editorial Barcino (coed.) 16 x 24,5 cm ISBN: 978-84-412-2250-2 39,50 €

Història de la literatura catalana Vol. II. Literatura medieval (II). Segles XIV-XV Àlex Broch (direcció de l’obra) i Lola Badia (direcció dels volums)

Història de la literatura catalana Vol. III. Literatura medieval (III). Segle XV Àlex Broch (direcció de l’obra) i Lola Badia (direcció dels volums)

2014 Enciclopèdia Catalana i Editorial Barcino (coed.) 16 x 24,5 cm ISBN: 978-84-412-2296-0 39,50 €

2014 Enciclopèdia Catalana i Editorial Barcino (coed.) 16 x 24,5 cm ISBN: 978-84-412-2406-3 39,50 €

Història de la literatura catalana Vol. IV. Literatura moderna. Renaixement, Barroc i Il·lustració Àlex Broch (direcció de l’obra) i Lola Badia (direcció dels volums)

Història de la literatura catalana. Vol. V. Literatura contemporània (I) El Vuit-cents Àlex Broch (direcció de l’obra) i Lola Badia (direcció dels volums)

2017 Enciclopèdia Catalana i Editorial Barcino (coed.) 16 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9850-940-3 39,50 €

2018 Enciclopèdia Catalana i Editorial Barcino (coed.) 16 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9156-179-8 40,00 €


Història de la literatura catalana Vol. VI. Literatura contemporània (II). Modernisme. Noucentisme. Avantguardes Àlex Broch (direcció de l’obra) i Lola Badia (direcció dels volums) 2020 Enciclopèdia Catalana i Editorial Barcino (coed.) 16 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9156-293-1 40,00 €

Itineraris Joan Coromines. Excursions a la recerca del mot, de la paraula viva Joan Coromines 2014 Ara Llibres (coed.) 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-577-1 29,90 €

Joan Perucho i les edicions pop. L’aventura de Tàber Julià Guillamon

La fugida d’Urània. Barcelona, 1888 Susanna Rafart

2020 Biblioteques de Barcelona (coed.) 14 x 22 cm ISBN: 978-84-9156-298-6 12,00 €

2018 Editorial Comanegra (coed.) 14,5 x 21, 5 cm ISBN: 978-84-9156-072-2 18,00 €

La noria + Gira Barcelona Luis Romero i diversos autors

La primavera pendent. Barcelona, 1818 Ada Castells

2016 Editorial Comanegra (coed.) 13 x 20 cm ISBN: 978-84-9850-893-2 28,00 €

2018 Editorial Comanegra (coed.) 14,5 x 21, 5 cm ISBN: 978-84-9156-071-5 18,00 €

La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental, 1946-1980 Eduard Escoffet (edició)

Odes a Barcelona 1840-2011 Sam Abrams (edició)

2020 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-265-8 18,00 €

Paraula de llibreter Paco Camarasa 2019 16,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-186-6 5,00 €

2012 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-385-2 15,00 €

Paseos por la Barcelona literaria Sergio Vila-Sanjuán i Sergi Doria 2017 15 x 22,5 cm ISBN: 978-84-9850-921-2 19,00 €

81


Poesia contracultura Barcelona David Castillo Buils i Marc Valls Jové 2016 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-864-2 19,90 €

Somorrostro. Mirades literàries Enric H. March (edició) i diversos autors (textos) 2018 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-091-3 (cat/cast) 15,00 €

Vindràs amb mi després del diluvi. Barcelona, 2004 Mar Bosch Oliveras 2018 Editorial Comanegra (coed.) 14,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-134-7 18,00 €

82

Secundaris. Barcelona, 1992 Núria Cadenes 2018 Editorial Comanegra (coed.) 14,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-135-4 18,00 €

Un regalo para Kushbu. Historias que cruzan fronteras Diversos il·lustradors i Gabi Martínez (guió) 2017 Astiberri Ediciones (coed.) 22 x 29 cm ISBN: 978-84-9156-046-3 20,00 €


TOTS ELS TÍTOLS DE

A PEU DE BARRI Barcelona és diversa i està plena de secrets. Sense els seus barris no seria Barcelona.

Baró de Viver 1939-1944. Els consells de guerra Josep Capsir i Maíz

Carnet de voyage. A peu per Sant Andreu Dani Gómez

2018 21,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-095-1 (cat/cast) 10,00 €

2014 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-542-9 15,00 €

Carnet de voyage. Barris amb identitat: La Teixonera i Vall d’Hebron Aida Rivas

Carnet de Voyage Barris de muntanya. Montbau i Sant Genís dels Agudells Lucía Gómez Serra

2021 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-335-8 15,00 €

Carnet de voyage. Desembolicant el Carmel i Can Baró Alejandro Santos 2017 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-926-7 15,00 €

2019 21 x 16 cm ISBN: 78-84-9156-237-5 15,00 €

Carnet de voyage. El Besòs, ponts que uneixen Juan Linares 2017 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-055-5 15,00 €

83


Carnet de voyage. El corazón de Barcelona. La Salut, el Coll y Vallcarca Miguel Gallardo 2018 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-054-8 (cast) 15,00 €

2015 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-726-3 15,00 €

Carnet de voyage. El Poblenou torna a ser nou Perico Pastor

Carnet de voyage. El Putxet i el Farró Eduardo Vicente

2016 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-862-8 15,00 €

2014 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-532-0 15,00 €

Carnet de voyage. El Raval: un món de cultura Lluïsot

Carnet de voyage. Les Corts Juliet Pomés Leiz

2014 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-531-3 15,00 €

2013 2a edició 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-444-6 15,00 €

Carnet de voyage. Nou Barris, l’altra Barcelona Miguel Herranz

Carnet de voyage. Passejant per Horta Òscar Julve Gil

2014 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-583-2 15,00 €

2013 2a edició 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-449-1 15,00 €

Carnet de voyage. Poblenou. Atlas ilustrado de un barrio industrial Lapin (il·lustració) i Jorge Carrión (pròleg)

Carnet de voyage. Poble-sec - Montjuïc Manel Andreu (il·lustració) i Xavier Moret (text)

2018 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-143-9 (cast) 15,00 €

84

Carnet de voyage. El Guinardó i el Baix Guinardó Mercè Darbra Trepat

2009 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-173-5 15,00 €


Carnet de voyage. Racons del Clot i el Camp de l’Arpa Bernat Cormand 2013 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-505-4 15,00 €

Carnet de voyage. Redescobrint l’Eixample Sagar Forniés 2012 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-403-3 15,00 €

Carnet de Voyage Sant Antoni. Barri, mercat i rondes Mercè Guiu

Carnet de voyage. Sant Pere i Santa Caterina. El meu barri Francesc Artigau

2019 21 x 16 cm ISBN: 78-84-9156-236-8 15,00 €

2018 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-093-7 15,00 €

Carnet de Voyage Seguint les petjades. Vilapicina i Torre Llobeta, Turó de la Peira i Can Peguera Patricia Soler

Carnet de voyage. Tombs pel barri Gòtic Stéphane Carteron

2019 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9156-238-2 15,00 €

2012 2a edició 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-379-1 15,00 €

Carnet de voyage. Un dia a Gràcia Pep Montserrat

Carnet de voyage. Un dia al Born Juliet Pomés Leiz

2013 2a edició 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-445-3 15,00 €

2012 3a edició 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-380-7 15,00 €

Carnet de voyage. Un passeig per Sant Gervasi Santi Sallés

Carnet de voyage. Una Barceloneta Imapla

2013 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-497-2 15,00 €

2013 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-473-6 15,00 €

85


Carnet de voyage. Una mirada a Sarrià Mireia Zantop

Carnet de voyage. Voltant per Sants Swasky

2013 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-423-1 15,00 €

2013 2a edició 21 x 16 cm ISBN: 978-84-9850-418-4 15,00 €

Catalunya desapareguda. Cementiri del Poblenou. Barcelona i el culte funerari Jordi Fossas i Joan Carles Luque

Catalunya desapareguda El cementiri de Montjuïc Albert Torras Corbella

2015 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-16547-07-4 22,00 €

Catalunya desapareguda. Gràcia desapareguda Josep Maria Contel 2017 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9850-973-1 22,00 €

Catalunya desapareguda. Poblenou desaparegut Jordi Fossas i Joan Carles Luque 2015 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9850-674-7 22,00 €

Catalunya desapareguda. Sant Andreu de Palomar desaparegut Pau Vinyes Roig 2016 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9850-931-1 22,00 €

86

2018 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9156-165-1 22,00 €

Catalunya desapareguda. Nou Barris desaparegut Marta Grau Serrat i Jordi Sánchez Ruiz 2017 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9850-972-4 22,00 €

Catalunya desapareguda. Poblenou desaparegut. Botigues i comerços Jordi Fossas i Joan Carles Luque 2017 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9850-974-8 22,00 €

Catalunya desapareguda. Sants desaparegut Albert Torras Corbella 2018 Editorial Efadós (coed.) 21,7 x 15,7 cm ISBN: 978-84-9156-106-4 22,00 €


Dues cases, un carrer, una ciutat. El Museu de Cultures del Món al carrer de Montcada Albert Garcia Espuche i Francesc Caballé Esteve 2015 17 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-648-8 14,00 €

El Quarter de Sant Pere. Història d’un barri amagat de Ciutat Vella Josep M. Vilumara i Fàtima López (coordinació) 2014 Viena Edicions (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-550-4 24,00 €

Finestres de la memòria. Dreta de l’Eixample Autors diversos 2016 20 x 20 cm ISBN: 978-84-9850-882-6 5,00 €

L’Abans. Ciutat Vella. Recull gràfic 1844-1896 Daniel Venteo 2016 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-16547-15-9 163,00 €

L’Abans. El Guinardó - Can Baró. Recull gràfic 1884-1980 Joan Corbera, Juanjo Fernández, Carlota Giménez i Compte, Andreu Marfull, Carme Martín i Carles Sanz 2015 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-15232-83-4 163,00 €

El barri de la Perona. Barcelona 1980-1990 Esteve Lucerón (fotografia) i Àngel Marzo (text) 2017 Marge Books (coed.) 21 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-993-9 22,00 €

En mi barrio no había chivatos Arturo San Agustín 2016 Editorial Comanegra (coed.) 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-855-0 18,00 €

Harry Walker: lluita obrera, victòria veïnal Diversos autors (text) i Miguel Fuster (il·lustració) 2019 21 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-210-8 12,00 €

L’Abans. El Clot - Camp de l’Arpa. Recull gràfic 1885-1979 Taller d’Història del Clot - Camp de l’Arpa 2015 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-15232-95-7 163,00 €

L’Abans. El Poblenou. Recull gràfic 1886-1977 Joan Carles Luque i Jordi Fossas 2015 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-95550-85-9 150,00 €

87


L’Abans. El Poble-sec i la Font de la Guatlla. Recull gràfic 1857-1979 Cayetana Gomis, Josep Guzmán, Aaron López i M. Gloria Sánchez 2016 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-16547-14-2 163,00 €

L’Abans. L’Eixample. Recull gràfic 1860-1980 Lluís Permanyer 2015 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-981-6 163,00 €

2013 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-828-4 163,00 €

L’Abans. La Barceloneta. Recull gràfic 1870-1965 Andrés Antebi, Francesc Caballé, Pablo González i Mercè Tatjer 2014 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-834-5 163,00 €

L’Abans. La Sagrada Família i el Fort Pienc. Recull gràfic 1880-1985 Diversos autors

L’Abans. La Sagrera - Navas. Recull gràfic 1890-1984 Joan Pallarès-Personat

2018 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-1654-763-0 163,00 €

2014 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-836-9 163,00 €

L’Abans. La Vall d’Horta. Recull gràfic 1861-1978 Carlota Giménez i Compte

L’Abans. Les Corts. Recull gràfic 1875-1979 Joan Andrés León, Lluís M. Bou Roura, Josep Moran Ocerinjauregui, Mercè Tatjer Mir i Antoni Vilanova Omedas

2012 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-826-0 157,00 €

88

L’Abans. Gràcia. Recull gràfic 1869-1976 Eloi Babiano i Josep Maria Contel

2018 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-16547-51-7 163,00 €

L’Abans. Nou Barris. Recull gràfic 1890-1984 Ricard Fernández Valentí, Marta Grau Serrat i Jordi Sánchez Ruiz

L’Abans. Sant Andreu de Palomar. Recull gràfic 1880-1976 Jordi Rabassa Massons i Pau Vinyes Roig

2013 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-835-2 163,00 €

2012 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-829-1 157,00 €


L’Abans. Sant Antoni. Recull gràfic 1870-1990 Diversos autors 2018 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-16547-50-0 169,00 €

14,57 mm

Negro + PANTONE 321 C

9 788491 563051

LA LIRA

150 ANYS FENT POBLE 150 ANYS FENT POBLE

RECORREGUT D’UNA ENTITAT A TRAVÉS DE LA HISTÒRIA DE SANT ANDREU DE PALOMAR

L’Abans. Vila de Sarrià. Recull gràfic 1874-1975 Jesús Mestre i Campi i Amèlia Poves Ruiz-Navarro

2012 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-827-7 157,00 €

2012 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-830-7 160,00 €

L’Ateneu Hortenc, el Foment Hortenc i els Lluïsos d’Horta Carlota Giménez i Compte

L’església del Bon Pastor de Barcelona. Història, art i arquitectura Sergio Fuentes Milà

2018 14,8 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-121-7 10,00 €

2015 21,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9850-691-4 (cat/cast) 10,00 €

L’etern efímer. Gràcia. 200 anys de festa Josep Fornés Garcia i Josep Maria Contel

La Criolla. La puerta dorada del barrio Chino Paco Villar

La Lira 150 anys fent poble Recorregut d’una entitat a través de la història de Sant Andreu del Palomar Pau Vinyes Roig Fer 150 anys de vida continuada com a entitat no és una empresa fàcil. Tanmateix, la Societat Cultural i Esportiva La Lira ho ha aconseguit, tot i que amb els primers anys de la postguerra semblava que tot se n’anava en orris. Moments que ha vist perillar la seva continuïtat o l’absorció per part d’una altra entitat han estat neguits que s’han viscut en alguns moments de la història de l’associació. Nascuda com a societat coral a finals del segle xix en un Sant Andreu de Palomar independent com a poble i en plena efervescència del cant coral a Catalunya, ha anat perfilant el seu caràcter cultural i recreatiu al llarg dels anys, alhora que oferia aixopluc a seccions i entitats de tota mena.

La història de l’SCE La Lira no s’entén sense associar-la a l’entorn més immediat: el poble de Sant Andreu de Palomar. Per aquest motiu aquest llibre és un relat historiogràfic i vivencial d’una societat a través del fil narratiu històric andreuenc.

LA LIRA

2013 Editorial Efadós (coed.) 22 x 31 cm ISBN: 978-84-9850-823-9 160,00 €

L’Abans. Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Recull gràfic 1855-1975 Albert Torras Corbella

2017 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-012-8 20,00 €

210 × 210 mm

L’Abans. Sant Gervasi de Cassoles. Recull gràfic 1875-1975 Jesús Mestre i Campi

2020 21 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-305-1 10,00 € Coberta:

Ball amb orquestra al pati de l’SC La Lira, entre 1940 i 1950. Autor desconegut / Fons SC La Lira

2017 Editorial Comanegra (coed.) 16 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-963-2 22,00 €

Linde. Canyelles, Torre Baró, Vallbona, Ciutat Meridiana Myriam Meloni i Arnau Bach 2020 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9156-266-5 15,00 €

Contracoberta:

Pau Vinyes i Roig

Orla de directius i cantaires de l’SC La Lira, amb datació de 1899. És la imatge més antiga conservada on surten membres de la societat coral. Reproducció fotogràfica de Xavier de la Cruz / Fons SCE La Lira

1/12/20 20:29

89


Memòria oral del Besòs i el Maresme Jesús Mestre i Campi, Yeray S. Iborra i Oriol Soler 2018 21,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-101-9 10,00 €

2014 Editorial Base (coed.) 24 x 27 cm ISBN: 978-84-9850-578-8 29,80 €

Sant Gervasi de Cassoles La Bonanova. Paisatge urbà, paisatge humà Marta Luna Sanjuan

Sants-Montjuïc i la salvaguarda del patrimoni documental Daniel Venteo

2014 21 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-582-5 10,00 €

2019 21,5 x 21,5 cm ISBN: 78-84-9156-229-0 10,00 €

Trinitat Vella 1900-1992. Transformacions d’un barri Anna Sánchez i Amador Expósito 2017 21,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9850-983-0 (cat/cast) 10,00 €

90

Montjuïc. La muntanya del poble Ferran Aisa


TOTS ELS TÍTOLS DE

PRIMERA BARCELONA Llibres per als més menuts de la casa. Una manera de conèixer la ciutat en família.

52 retallables. Gegants i gegantes de Barcelona Nico Alonso (text), Laia Berloso (il·lustració), La Japonesa (disseny) 2021 21 x 24,7 cm (estoig) ISBN: 978-84-9156-309-9 10,00 €

Contem la revolta Carla Gracia (text)i Mercè Galí (il·lustració) 2019 El Cep i la Nansa (coed.) 25 x 21 cm ISBN: 78-84-9156-234-4 14,75 €

El marineret de la Barceloneta Clara Trucco 2017 El Cep i la Nansa Edicions (coed.) 24 x 17 cm ISBN: 978-84-9156-042-5 10,00 €

Bona nit, Barcelona. Me’n vaig a dormir... Bernat Cormand 2012 23 x 25 cm ISBN: 978-84-9850-408-8 6,00 €

El gat negre mala bèstia i salvatge Maria Aurèlia Capmany i Natalia Zaratiegui (il·lustració) 2018 Editorial Comanegra (coed.) 19 x 24 cm ISBN: 978-84-9156-154-5 18,00 €

Els sis a Barcelona. Amb bicicleta per Ciutat Vella Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos) 2017 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9850-988-5 ISBN: 978-84-9850-989-2 (cast) 6,30 €

91


Els sis a Barcelona. Atrapant vampirs a Sant Martí Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos)

Els sis a Barcelona. Aventura a Nou Barris Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos)

2018 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9156-086-9 ISBN: 978-84-9156-085-2 (cast) 6,30 €

2017 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9850-961-8 ISBN: 978-84-9850-962-5 (cast) 6,30 €

Els sis a Barcelona. Els fantasmes de Gràcia Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos)

Els sis a Barcelona. Passejant sota la pluja per Sarrià - Sant Gervasi Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos)

2017 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9156-066-1 ISBN: 978-84-9156-067-8 (cast) 6,30 €

Els sis a Barcelona. Perduts a Horta-Guinardó Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos)

Els sis a Barcelona. Perill a Sant Andreu Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (il·lustració)

2017 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9156-079-1 ISBN: 978-84-9156-080-7 (cast) 6,30 €

2018 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9156-109-5 ISBN: 978-84-9156-110-1 (cast) 6,30 €

Els sis a Barcelona. Pirates a la biblioteca Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos)

Els sis a Barcelona. Sants-Montjuïc està embruixat Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos)

2017 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9850-999-1 ISBN: 978-84-9850-982-3 (cast) 6,30 €

2017 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9156-010-4 ISBN: 978-84-9156-011-1 (cast) 6,30 €

Els sis a Barcelona. Secrets a l’Eixample Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos)

Els sis a Barcelona. Una sorprenent troballa a les Corts Isabel de Villalonga (text) i Toño Isla (dibuixos)

2017 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9850-986-1 ISBN: 978-84-9850-987-8 (cast) 6,30 €

92

2017 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9156-024-1 ISBN: 978-84-9156-025-8 (cast) 6,30 €

2018 MillenniArs (coed.) 21 x 29,7 cm ISBN: 978-84-9156-125-5 ISBN: 978-84-9156-126-2 (cast) 6,30 €


En Jo_n ha perdut la A. Un viatge per l’obra de Joan Brossa Pep Molist (text) i Maria Beitia (il·lustració) 2019 El Cep i la Nansa (coed.) 28,5 x 21,5 cm ISBN: 978-84-9156-231-3 14,90 €

L’arquitecta de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona Clara Trucco 2019 El Cep i la Nansa (coed.) 24 x 17 cm ISBN: 978-84-9156-184-2 10,00 €

Paint and discover Barcelona. Sculptures of animals Núria Canyameres i Tomàs 2018 20 x 24 cm EAN: 8437013699150 (cat/cast/eng/fra/ita/rus) 2,00 €

Explorem Barcelona! Descobrim la ciutat en família Lourdes Campuzano Muñoz (text) i David Navarro (il·lustració) 2016 Editorial Mediterrània (coed.) 15 x 21 cm ISBN: 978-84-9850-732-4 ISBN: 978-84-9850-731-7 (cast) ISBN: 978-84-9850-733-1 (eng) 14,95 €

La científica del Putxet i el Farró Clara Trucco 2018 El Cep i la Nansa (coed.) 24 x 17 cm ISBN: 978-84-9156-145-3 10,00 €

Paint and discover Barcelona sculptures Núria Canyameres i Tomàs 2014 20 x 24 cm EAN: 8437013699075 (cat/cast/eng/fra/ita/rus) 2,00 €

Paint and discover Pintar i descobrir Barcelona Núria Canyameres i Tomàs

Painting Bestiari Stéphane Carteron

2013 20 x 24 cm DL: B-18.593-2013 (cat/cast/eng/fra/ita/rus) 2,00 €

2017 2a edició 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-397-5 2,00 €

Painting Ciutat d’arbres Stéphane Carteron

Painting Ciutat de dracs Stéphane Carteron

2011 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-308-1 (cat/cast) 2,00 €

2014 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-584-9 2,00 €

93


94

Painting Gaudí Animals Montse Ginesta

Painting Gegants Stéphane Carteron

2014 Publicacions de l’Abadia de Montserrat (coed.) 24 x 24 cm ISBN: 978-84-9883-699-8 (cat/ cast/eng/fra/rus) 8,90 €

2017 2a edició 20 x 24 cm ISBN: 978-84-9850-457-6 2,00 €

Painting Pinta Barcelona Hugo Prades

Painting Travel & Coloring Barcelona Aina Pongiluppi Gomila

2014 Cossetània Edicions (coed.) 20 x 27 cm ISBN: 978-84-9034-230-5 (cat/ cast/eng/fra/ger/rus) 6,90 €

2015 24 x 22 cm Subirà i Associats (coed.) ISBN: 978-84-9850-760-7 (cat/cast/eng) 6,00 €


TOTS ELS TÍTOLS DE

CULTURA POPULAR I TRADICIONS

Les tradicions populars formen part de la nostra identitat i són l’expressió del nostre calendari festiu. Barcelona Terra de Castells 50è aniversari dels Castellers de Barcelona Raimon Cervera, Dani Cortijo, Roberta Esteves (fotografia)

Barcelona Festes / Festivals / Fiestas Teresa Duran Armengol

2020 26 x 21 cm ISBN: 978-84-9156-288-7 20,00 €

2016 Triangle Postals (coed.) 19,5 x 24,5 cm ISBN: 978-84-9850-869-7 (cat/cast/eng) 24,00 €

El llibre dels gegants de la ciutat Amadeu Carbó

Els gegantons de les escoles de Barcelona Nico Alonso

2011 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-295-4 10,00 €

2016 17 x 34 cm ISBN: 978-84-9850-881-9 10,00 €

Foc, foc, correfoc. Història dels grups de foc de Barcelona Diversos autors

Grups Festius de Barcelona Bastoners, castellers i altres construccions humanes Xavier Cordomí Fernández (text) i JuanolO (il·lustració)

2019 El Cep i la Nansa (coed.) 21,5 x 25 cm ISBN: 978-84-9156-253-5 23,75 €

2019 El Cep i la Nansa (coed.) 19 x 22 cm ISBN: 978-84-9156-246-7 12,00 €

95


Grups Festius de Barcelona. Bestiari Xavier Cordomí Fernández (text) i Juanolo (il·lustració)

Grups Festius de Barcelona. Diables Xavier Cordomí Fernández (text) i Juanolo (il·lustració)

2018 El Cep i la Nansa (coed.) 19 x 22 cm ISBN: 978-84-17000-65-3 12,00 €

2017 El Cep i la Nansa (coed.) 19 x 22 cm ISBN: 978-84-9850-997-7 12,00 €

Grups Festius de Barcelona Gegants i capgrossos I Xavier Cordomí Fernández (autor) i Juanolo (il·lustració)

Grups Festius de Barcelona Gegants i capgrossos II Xavier Cordomí Fernández (autor) i Juanolo (il·lustració)

2018 El Cep i la Nansa (coed.) 19 x 22 cm ISBN:978-84-9156-128-6 12,00 €

2018 El Cep i la Nansa (coed.) 19 x 22 cm ISBN: 978-84-9156-150-7 12,00 €

Grups Festius de Barcelona Seguici Popular, toc d’inici i altres elements singulars de les festes de la ciutat Xavier Cordomí Fernández (text) i Juanolo (il·lustració)

Grups Festius de Barcelona Singulars de les festes barcelonines Xavier Cordomí Fernández (autor) i Juanolo (il·lustració)

2017 El Cep i la Nansa (coed.) 19 x 22 cm ISBN: 978-84-9156-026-5 12,00 €

96

2020 El Cep i la Nansa (coed.) 19 x 22 cm ISBN: 978-84-9156-285-6 12,00 €

La sardana a Barcelona Jesús Ventura Barnet

Sant Jordi. Llibres i roses Carme Polo i Ricard Lobo

2014 21,5 x 25,5 cm ISBN: 978-84-9850-605-1 10,00 €

2020 Viena Edicions (coed.) 20 x 24 cm ISBN: 978-84-17998-25-7 (cat/cast/eng) 22,00 €


ÍNDEX ALFABÈTIC

97100 mirades a la col·lecció ............................................... 89 25 anys de Barcelona a ‘La Veu del Carrer’. 1991-2016 ...... 48 345 maneres de viure (a) Barcelona. 48H Open House BCN ....................................................... 65

Barcelona de novel·la. Rutes pels racons més literaris de la ciutat ................................................... 78 Barcelona de prop / Close Up / De cerca / De près ............ 61 Barcelona desapareguda de Giacomo Alessandro ............ 74

50 meravelles del modernisme ......................................... 65

Barcelona en construcció (1940-1970) .............................. 49

52 retallables. Gegants i gegantes de Barcelona ............... 91

Barcelona en postguerra 1939-1945 ................................. 49

Albert Manent i Carles Riba, dues personalitats del nou-cents ................................................................... 55

Barcelona en sèrie ............................................................ 75

Altell il·lustrat .................................................................. 70

Barcelona, espais singulars .............................................. 66

Amb uns altres ulls. La biografia de Montserrat Roig ........ 55

Barcelona feminista 1975-1988 ........................................ 55

America Sanchez a Barcelona .......................................... 55

Barcelona Festes / Festivals / Fiestas .............................. 95

Angèlica i Rafel ................................................................ 78

Barcelona. Fotògrafes / Fotógrafas .................................. 75

Anomenar, posseir. Crítica de la pràctica taxonómica ....... 70

Barcelona. Fotos prohibidaes ........................................... 75

Arnalot. Del Clot al Crit ..................................................... 55

Barcelona. Històries, curiositats i misteris ....................... 61

Art i cultura de postguerra. Barcelona. 1939-1962 ............ 70

Barcelona i el vi ................................................................ 49

Art i follia. Joan Obiols Vié, psiquiatre i humanista ............ 55

Barcelona i els seus misteris ............................................ 78

Atlas. European Union Prize for Contemporary Architecture. Mies van der Rohe Award, 1988-2015 .......... 65

Barcelona infraroja. La ciutat encantada .......................... 75

Autobiografia de Barcelona. La història de la ciutat a través dels documents de l’Arxiu Municipal de Barcelona .................................................................... 48 Avel·lí Artís i Balaguer. Vida i Obra .................................... 55 Balenciaga. L’elegància del barret .................................... 70 Barcelona ......................................................................... 74 Barcelona 100 passatges ................................................. 60 Barcelona 100 souvenirs .................................................. 60 Barcelona 1900. Postals de Hauser y Menet 1894-1905 .... 74 Barcelona 1900-1917. Els reportatges d’Adolf Mas ........... 74 Barcelona 1910. Postals de B. y P. 1907-1914 .................... 74 Barcelona 1969-1979. Els anys decisius del planejament de la metrópoli ....................................... 65

Barcelona. Esglésies i construcció de la ciutat ................. 49

Barcelona interiors ........................................................... 75 Barcelona. La ciutat dibuixada ......................................... 71 Barcelona. La construcció urbanística d’una capital compacta ......................................................................... 66 Barcelona. Llibre dels passatges ...................................... 78 Barcelona maçònica ......................................................... 49 Barcelona mar viva ........................................................... 61 Barcelona. Modernisme domèstic .................................... 75 Barcelona. Panoràmica. Postals Àngel Toldrà i Viazo ........ 75 Barcelona. Panoràmica. Postals Lucien Roisin ................. 75 Barcelona. Panoràmiques meteorològiques ..................... 75 Barcelona pròxima. Construir, habitar i pensar les ciutats ........................................................... 66

Barcelona a cau d’orella ................................................... 60

Barcelona racionalista. El GATCPAC i les avantguardes dels anys 1920-1930 ................................... 66

Barcelona al servei del Nuevo Estado. Depuració a l’Ajuntament durant el primer franquisme ........................ 48

Barcelona, refugi de jueus (1933-1958) 49

Barcelona Arxiu Municipal Contemporani. AMCB 1917-2017 .............................................................. 48 Barcelona-Chicago-Nova York .......................................... 65 Barcelona, ciència i coneixement: personatges, esdeveniments, institucions, establiments, museus ........ 60 Barcelona, ciutat de fàbriques ......................................... 48 Barcelona, ciutat de llibres ............................................... 74 Barcelona, ciutat de vestigis. Passejades per les petjades de la història ................................................ 60

Barcelona regional. Passat i present: 1993-2018 .............. 66 Barcelona romántica y revolucionaria. Una imagen literaria de la ciudad (1833-1843) .................. 49 Barcelona sense GPS ....................................................... 66 Barcelona singular ........................................................... 62 Barcelona supermodelo. La complejidad de una transformación social y urbana (1979-2011) ..................... 49 Barcelona Terra de Castells. 50è aniversari dels Castellers de Barcelona .................................................... 95

Barcelona, ciutat simbòlica .............................................. 65

Barcelona: títol provisional. Un viatge literari per la ciutat ........................................... 78

Barcelona colors sobre gris ............................................. 70

Barcelona, una ciudad de película .................................... 62

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona africana .................. 60

Barcelona, una discussió entranyable .............................. 78

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona britànica i irlandesa ........................................................................ 61

Barcelona. Viatge a la perifèria criminal ........................... 79

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona escandinava, báltica i russa ................................................................... 61

Barcelona Zerkowitz, 1921-1958 ....................................... 76

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona francesa .................. 61 Barcelona cosmòpolis. La Barcelona germànica i del Benelux ..................................................................... 61 Barcelona cosmòpolis. La Barcelona italiana .................... 61

Barcelona vista del Besòs ................................................ 75 Barcelones ....................................................................... 79 Barcelonines. 1001 històries ............................................. 49 Baró de Viver 1939-1944. Els consells de guerra / Los consejos de guerra ..................................................... 83

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona jueva ....................... 61

BCNecologia. 20 anys de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona ........................................................ 66

Barcelona cosmòpolis. La Barcelona latinoamericana ..... 61

BCN.GAT. Gatejant per la ciutat ........................................ 62

Barcelona cosmopolita ..................................................... 48

Biblioteca Secreta. Camilo. És perillós abocar-se ............. 56 99


Biblioteca Secreta. Cuc Sonat .......................................... 79

Carnet de Voyage. Voltant per Sants ................................. 86

Biblioteca Secreta. Diario del marionetista Pepe Otal ....... 79

Cartas á la dona ............................................................... 56

Biblioteca Secreta. El bar Kike y Paca La Tomate ............. 56

Cases singulars, personatges singulars. Barcelona .......... 56

Biblioteca Secreta. Estoy hablando de mi generación. Artículos 1972-1977 .......................................................... 79

Catalunya desapareguda. Barcelona desconeguda ........... 63

Biblioteca Secreta. Hem d’anar a l’Índia (records d’un viatge freak). ............................................... 79 Biblioteca Secreta. Les music chiens................................ 79 Biblioteca Secreta. Trencadís amb mar al fons ................ 79 Bona nit Barcelona. Me’n vaig a dormir.............................. 91 Butifarra! El còmic dels barris (1975-1987) ....................... 49 Caminando la ciudad. Barcelona como experiencia urbana ................................. 66 Carme Garcia. Des del terrat ............................................. 76

Catalunya desapareguda. Barcelona nocturna ................. 63 Catalunya desapareguda. Cementiri del Poblenou. Barcelona i el culte funerari .............................................. 86 Catalunya desapareguda. El cementiri de Montjuïc .......... 86 Catalunya desapareguda. Gràcia desapareguda ............... 86 Catalunya desapareguda. Nou Barris desaparegut ........... 86 Catalunya desapareguda. Poblenou desaparegut ............. 86 Catalunya desapareguda. Poblenou desaparegut. Botigues i comerços ......................................................... 86

Carnet de Voyage. A peu per Sant Andreu ......................... 83

Catalunya desapareguda. Sant Andreu de Palomar desaparegut ..................................................................... 86

Carnet de Voyage. Barcelona ............................................ 62

Catalunya desapareguda. Sants desaparegut ................... 86

Carnet de Voyage. Barcelona. L’encís del comerç emblemàtic ...................................................................... 62

Comerços emblemàtics de Barcelona ............................... 63

Carnet de Voyage. Barcelona. Modernisme. Molt més que Gaudí .......................................................... 62

Contem la revolta ............................................................ 91

Carnet de Voyage. Barcelona original ................................ 62 Carnet de Voyage. Barris amb identitat: La Teixonera i Vall d’Hebron .............................................. 83 Carnet de Voyage. Barris de muntanya. Montbau i Sant Genís dels Agudells ................................ 83 Carnet de Voyage. Desembolicant el Carmel i Can Baró ......................................................................... 83 Carnet de Voyage. Drawing Around. Sagrada Família ........ 62 Carnet de Voyage. El Besòs, ponts que uneixen ................ 83 Carnet de Voyage. El corazón de Barcelona. La Salut, El Coll y Vallcarca ............................................... 84

Compromeses. Vuit dones catalanes excepcionals ........... 56 Cops de gent. 1890-2014. Barcelona. Crònica gràfica de les mobilitzacions ciutadanes ..................................... 50 Crits a la paret i poemes visuals. Cartells 1947-2004 ........ 71 Cuando la riqueza se codeaba con el hambre. Vida nocturna en la Barcelona de la posguerra (1939-1952) ...................................................................... 50 Cuines de Barcelona. El laboratori domèstic de la ciutat moderna (1859-1976) ..................................... 50 Dalí i Barcelona ................................................................ 56 Dames, reines, abadesses ................................................ 56 D’obra. Ceràmica aplicada a l’arquitectura ....................... 71

Carnet de Voyage. El Guinardó i el Baix Guinardó .............. 84

Decidides. Set dones contra corrent ................................. 56

Carnet de Voyage. El Poblenou torna a ser nou ................. 84

Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural ............................................................ 71

Carnet de Voyage. El Putxet i el Farró ................................ 84 Carnet de Voyage. El Raval: un món de cultura .................. 84 Carnet de Voyage. Enjoy Gaudí .......................................... 62

Diari d’un funàmbul. Les llibretes d’Alexandre Cirici Pellicer ................................................. 56

Carnet de Voyage. La Rambla de Barcelona ...................... 62

Dibuixem Drawing Barcelona. De la muntanya al mar. From the mountain to the sea ........................................... 63

Carnet de Voyage. Les Corts de Barcelona ........................ 84

Diccionario del franquismo............................................... 50

Carnet de Voyage. Mi Barcelona. La ciudad de los sueños ................................................... 62

Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual 1980-2003 ........................................................................ 71

Carnet de Voyage. Nou Barris, l’altra Barcelona ................ 84

Distinció. Un segle de fotografia de moda ......................... 76

Carnet de Voyage. Passejant per Horta ............................. 84

Disueño. Cuando el arte y el diseño jugaron a ser lo mismo ..................................................... 71

Carnet de voyage. Poblenou. Atlas Ilustrado de un barrio industrial ...................................................... 84

Diumenges a Barcelona .................................................... 63

Carnet de Voyage. Poble-sec - Montjuïc ............................ 84

Dones de pes. 18 vides de Gràcia. 1835-2015 .................... 57

Carnet de Voyage. Racons del Clot i el Camp de l’Arpa ...... 85

Dones rebels, dones alliberades. El divorci a Catalunya als segles XVIII i XIX ........................ 57

Carnet de Voyage. Redescobrint l’Eixample ...................... 85 Carnet de Voyage. Sant Antoni. Barri, mercat i rondes ...... 85 Carnet de voyage. Sant Pere i Santa Caterina, el meu barri ...................................................................... 85

Dones silenciades ............................................................ 57 Dues cases, un carrer, una ciutat. El Museu de Cultures del Món al carrer de Montcada ....... 87 ECN 1 Radio CNT-FAI Barcelona. La voz de la Revolución .. 50

Carnet de Voyage. Seguint les petjades. Vilapicina i Torre Llobeta, Turó de la Peira i Can Peguera ................... 85

Economies transformadores de Barcelona ....................... 66

Carnet de Voyage. Tombs pel barri gòtic ............................ 85

Eduard Olivella. Documentant cultura .............................. 76

Carnet de Voyage. Un dia a Gràcia ..................................... 85

El bar + El Nadal d’en Pablo Nogales ................................ 79

Carnet de Voyage. Un dia al Born ...................................... 85

El barri de la Perona. Barcelona 1980-1990 ....................... 87

Carnet de Voyage. Un passeig per Sant Gervasi ................ 85

El barri de la Plata ............................................................ 79

Carnet de Voyage. Una Barceloneta .................................. 85

El cos vestit. Siluetes i moda 1550-2015 ........................... 71

Carnet de Voyage. Una mirada a Sarrià ............................. 86

El disseny gràfic: d’ofici a professió (1940-1980) .............. 71

100


El gat negre, mala bèstia i salvatge ................................... 91

Gabriel Casas, 1892-1973. L’angle impossible ................... 76

El llibre dels gegants de la ciutat ...................................... 95

Generació (H)original. Barcelona d’un temps i d’una poesia ................................................................... 80

El marineret de la Barceloneta ......................................... 91 El model de casa fàbrica als inicis de la industrialització . 66 El modernisme perdut (II). La Barcelona de l’Eixample ...... 67 El modernisme perdut (III). Sants - Les Corts .................... 67

Gent de ploma i marabú ................................................... 57 Governança social i intel·ligent. Una nova organització per a l’Ajuntament de Barcelona ................... 67

El Noucentisme a Barcelona ............................................. 71

Gràfica anarquista. Fotografia i revolució social, 1936-1939 ........................................................................ 51

El palau de l’humanisme. Cent anys de bones lletres al Palau Requesens .......................................................... 67

Gràfica anarquista. Utópica tinta, 1931-1939 .................... 51

El Park Güell i els seus orígens, 1894-1926 ....................... 50

Gràfica cooperativa a Barcelona ....................................... 51

El principi de tot ............................................................... 80

Grups festius. Bastoners, castellers i altres construccions humanes ................................................... 95

El protestantisme a la ciutat de Barcelona. Retrat d’un col·lectiu heterogeni ...................................... 50

Grups festius. Bestiari ...................................................... 96

El Quarter de Sant Pere. Història d’un barri amagat de Ciutat Vella ..................................................... 87

Grups festius. Gegants i capgrossos I ............................... 96

Els 4 gats. Les set vides d’un local emblemàtic de Barcelona..................................................................... 63 Els gegantons de les escoles de Barcelona ....................... 95

Grups festius. Diables ...................................................... 96 Grups festius. Gegants i capgrossos II .............................. 96 Grups festius. Seguici popular, toc d’inici i altres elements singulars de les festes de la ciutat .................... 96

Els governs de la ciutat de Barcelona (1875-1930): eleccions, partits i regidors. Diccionari biogràfic .............. 50

Grups festius. Singulars de les festes de Barcelona ......... 96

Els sis a Barcelona. Amb bicicleta per Ciutat Vella............ 91

Harry Walker:lluita obrera, victòria veïnal ......................... 87

Els sis a Barcelona. Atrapant vampirs a Sant Martí .......... 92 Els sis a Barcelona. Aventura a Nou Barris ....................... 92

Hilari Salvadó. Alcalde de Barcelona quan plovien bombes ................................................................ 51

Els sis a Barcelona. Els fantasmes de Gràcia .................... 92

Història breu de Barcelona ............................................... 51

Els sis a Barcelona. Passejant sota la pluja per Sarrià - Sant Gervasi ........................................................ 92

Història de la literatura catalana. Vol. I Literatura Medieval (I). Dels orígens al segle XIV ............... 80

Els sis a Barcelona. Perduts a Horta-Guinardó ................. 92

Història de la literatura catalana. Vol. II Literatura medieval (II). Segles XIV-XV .............................. 80

Els sis a Barcelona. Perill a Sant Andreu ........................... 92 Els sis a Barcelona. Pirates a la biblioteca ........................ 92 Els sis a Barcelona. Sants-Montjuïc està embruixat ......... 92

Guia informal de la Barcelona dels anys 70 ...................... 51

Història de la literatura catalana. Vol. III Literatura medieval (III). Segle XV ..................................... 90

Els sis a Barcelona. Secrets a l’Eixample .......................... 92

Història de la literatura catalana. Vol. IV Literatura moderna. Renaixement, Barroc i Il·lustració ..... 80

Els sis a Barcelona. Una sorprenent troballa a les Corts ........................................................................ 92

Història de la literatura catalana. Vol. V. Literatura contemporània (I). El Vuit-cents ....................... 80

Els ulls dels homes mentiders. Barcelona, 1968 ............... 80

Història de la literatura catalana. Vol. VI. Literatura contemporània (II). Modernisme, Noucentisme, Avantguardes ................................................................... 81

Els vulnerables. Barcelona, 1929 ...................................... 80 Emblemàtics. Barcelona ................................................... 63 Encants i miralls de Barcelona. Memòria gràfica dels Encants Fira de Bellcaire .......................................... 76 En Jo_n ha perdut la A. Un viatge per l’obra de Joan Brossa ................................................. 93

Història del Paral·lel. Memòries d’un home de carrer ........ 51 Història d’un desgavell. La desconstrucció de la gran via Diagonal ...................................................... 67 Huellas. Humberto Rivas .................................................. 76

En mi barrio no había chivatos ......................................... 87

IFNI. La mili africana dels catalans ................................... 51

Erets Catalunya. Una crònica hebrea des del s. III fins al s. XXI ......................................................... 50

Ikunde. Barcelona metròpoli colonial ................................ 51

Escolaritzar Barcelona. L’ensenyament públic a la ciutat, 1900-1979 ........................................................................ 50 Espriu i Barcelona. Al principi va ser Lavínia ..................... 57 Etnològic BCN .................................................................. 71 Explorem Barcelona! Descobrim la ciutat en família ......... 93 Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i arts d’autor (segles III-XX) ............................................... 72 Faula rodona. Sols i embogits; entre la precisió total i una cançó de Sau.................................................... 72

Imatges per creure.Religió, art i conflicte a Europa i Barcelona, segles XVI-XVIII ............................................. 51 Indianes, 1736-1847. Els orígens de la Barcelona industrial .......................................................................... 51 In-Edit. Made in Barcelona. Una història sobre el documental musical ......................................................... 72 Innovación en vivienda asequible. Barcelona 2015-2018 ....................................................... 67 Inside Poblenou ................................................................ 76 Intempèrie ........................................................................ 76

Finestres de la memoria. Dreta de l’Eixample ................... 87

Itineraris brossians .......................................................... 63

Flors i violes. La Barcelona literaria en clau femenina ...... 80

Itineraris Joan Coromines. Excursions a la recerca del mot, de la paraula viva ................................................ 81

Foc, foc, correfoc. Història dels grups de foc de Barcelona .......................................................... 95

Jacint Verdaguer. Una biografia ........................................ 57

Francesc Esteve. De Sabadell a Barcelona ....................... 76

Jaume Aiguader. La nació popular .................................... 52

Gabinet Voula Papaioannou .............................................. 72

Joan Fuster i Barcelona .................................................... 57 101


Joan Perucho, cendres i diamants. Biografia d’una generació ................................................. 57 Joan Perucho i les edicions pop. L’aventura del Tàber ....... 81 Joc d’infants ..................................................................... 72 Kitsch Barcelona .............................................................. 67 L’Abans. Ciutat Vella. Recull gràfic 1844-1896 ................... 87 L’Abans. El Clot-Camp de l’Arpa. Recull gràfic 1885-1979 .................................................... 87 L’Abans. El Guinardó - Can Baró. Recull gràfic 1884-1980 .................................................... 87 L’Abans. El Poblenou. Recull gràfic 1886-1977 .................. 87 L’Abans. El Poble-sec i la Font de la Guatlla. Recull gràfic 1857-1979 .................................................... 88

La corba màgica. Moble de faig i rotang ............................ 72 La Criolla. La puerta dorada del barrio Chino .................... 89 La fugida d’Urània. Barcelona, 1888 ................................. 81 La gent del carrer Montcada. Una història de Barcelona (segles XIII a XVIII) ................... 53 La història del circ a Barcelona: del segle XVIII a l’any 1979 ................................................ 53 La Lira 150 anys fent poble. Recorregut d’una entitat a través de la historia de Sant Andreu de Palomar ............ 89 La lluita de les dones pels drets de ciutadania. Nou Barris ................................................. 57 La lluita de les dones pels drets de ciutadania. Sant Andreu .............................................. 57

L’Abans. Gràcia. Recull gràfic 1869-1976 ........................... 88

La lluita de les dones pels drets de ciutadania. Sant Martí ................................................. 58

L’Abans. L’Eixample. Recull gràfic 1860-1980 .................... 88

La lógica de la col·lecció i altres assaigs .......................... 72

L’Abans. La Barceloneta. Recull gràfic 1870-1965 ............. 88

La mèdium i el poeta. Una conversa astral entre Josefa Tolrà i Joan Brossa ........................................ 72

L’Abans. La Sagrada Família i el Fort Pienc. Recull gràfic 1880-1985 .................................................... 88 L’Abans. La Sagrera-Navas. Recull gràfic 1890-1984 ......... 88

La noria + Gira Barcelona ................................................. 81

L’Abans. La Vall d’Horta. Recull gràfic 1861-1978 .............. 88

La nova escola catalana. Arquitectura i política a l’època del Modernisme. (1888-1906) ............................. 68

L’Abans. Les Corts. Recull gràfic 1875-1979 ...................... 88

La primavera pendent. Barcelona, 1818 ............................ 81

L’Abans. Nou Barris. Recull gràfic 1890-1984 .................... 88

La sardana a Barcelona .................................................... 96

L’Abans. Sant Andreu de Palomar. Recull gràfic 1880-1976 .................................................... 88

La vaga de La Canadenca ................................................. 53

L’Abans. Sant Antoni. Recull gràfic 1870-1990 .................. 89 L’Abans. Sant Gervasi de Cassoles. Recull gràfic 1875-1975 .................................................... 89 L’Abans. Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Recull gràfic 1855-1975 .................................................... 89 L’Abans. Vila de Sarrià. Recull gràfic 1874-1975 ................ 89

La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental, 1946-1980 .................................................. 81 Les arts aplicades a Barcelona ......................................... 72 Les escoles bressol de l’Ajuntament de Barcelona. Memòria històrica 1932-2007 ........................................... 53 Les nits de Pitarra ............................................................ 53 Les postures de Barcelona ............................................... 64

L’Arquitecta de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Vallbona ..... 93

Les voltes de Guastavino. L’art de la rajola estructural ..... 68

L’arquitectura del mercat del Born ................................... 67

Linde. Canyelles, Torre Baró, Vallbona, Ciutat Meridiana .............................................................. 89

L’art del mosaic hidràulic a Catalunya .............................. 72 L’Ateneu Hortenc, el Foment Hortenc i els Lluïsos d’Horta .......................................................... 89 L’economia social i solidària a Barcelona.......................... 67 L’església del Bon Pastor de Barcelona. Història, art i arquitectura .............................................................. 89

Live Souls. Fotos inèdites de la Guerra Civil ...................... 77 Manuel Sayrach, 1886-1937. Arquitectura i modernisme a Barcelona .................................................. 68 Máquinas de vivir. Flamenco y arquitectura en la ocupación y desocupación de espacios .................... 73

L’etern efímer. Gràcia. 200 anys de festa ........................... 89

Maria Aurèlia Capmany. L’època d’una dona. Edició del centenari (1918-2018) ...................................... 58

L’humor gràfic a Barcelona (1841-2016). 175 anys de tradició humorística catalana ....................... 52

Maria Canals i Barcelona .................................................. 58

La Barcelona d’ahir. L’esplendor de la burgesia ................. 52 La Barcelona d’ahir. La ciutat d’abans de la guerra ........... 52 La Barcelona d’ahir. La ciutat desapareguda .................... 52 La Barcelona d’ahir. La vida de nit ..................................... 52 La Barcelona d’ahir. Oficis i costums perduts ................... 52 La Barcelona d’ahir. Vida privada de la burgesia ............... 52 La Barcelona d’Hermes .................................................... 63 La Barcelona gòtica .......................................................... 67 La Casa de l’Ardiaca ......................................................... 52 La científica del Putxet i el Farró ...................................... 93 La ciutat captiva: Barcelona 1714-1860 ............................ 53 La ciutat expansiva: Barcelona 1860-1900 ........................ 53

Maria-Mercè Marçal. Una vida .......................................... 58 Memòria del mercat del Born ........................................... 54 Memòria oral del Besòs i el Maresme ............................... 90 Mercats de Barcelona (segle XIX) ...................................... 68 Mercats de Barcelona (segles XX i XXI) ............................. 68 Mies Missing Materiality ................................................. 68 Mies Van der Rohe. El Pabellón de Barcelona ................... 68 Miserachs Barcelona ........................................................ 77 Modernisme, cap a la cultura del disseny ......................... 73 Monestir de Pedralbes. República, guerra i patrimoni ....... 54 Montjuïc. La muntanya del poble ...................................... 90 Muñoz Ramonet ............................................................... 58

La ciutat moderna: Barcelona 1921-1930 .......................... 53

Nazis en Barcelona. El esplendor fascista de posguerra (1939-1945) ................................................. 54

La ciutat modernista ........................................................ 68

Odes a Barcelona ............................................................. 81

La ciutat neutral: Barcelona 1911-1920 ............................ 53

On the road city Barcelona ............................................... 64

La ciutat trasbalsada: Barcelona 1901-1910 ..................... 53

Paint and Discover. Barcelona. Sculptures of animals ...... 93

102


Paint and Discover. Barcelona sculptures ......................... 93 Paint and Discover. Pintar i descobrir Barcelona ............... 93 Painting. Bestiari .............................................................. 93 Painting. Ciutat d’arbres ................................................... 93 Painting. Ciutat de dracs .................................................. 93 Painting. Gaudí Animals .................................................... 94 Painting. Gegants ............................................................. 94 Painting. Pinta Barcelona ................................................. 94 Painting. Travel & Coloring Barcelona ............................... 94 Paisatge històric a la muntanya de Montjuïc. Resultats del projecte La Satalia ...................................... 68 Palau i Fabre i Barcelona .................................................. 58 Palaus de Barcelona ......................................................... 68 Panikkar per Panikkar ...................................................... 58 Paraula de llibreter ........................................................... 81 Paseos por la Barcelona literaria ...................................... 81 Periodistes, malgrat tot. La dificultat d’informar sota el franquisme a Barcelona. Resistents, possibilistes i col·laboracionistes .................................... 54 Per una educación en llibertat. Barcelona i l’escola, 1908-1979 ........................................................................ 54 Pinzellades de Barcelona / Outlining Barcelona / Pinceladas de Barcelona / Barcelone à la plume et au pinceau .................................................................... 64 Plans and Projects for Barcelona 2011-2015 .................... 69 Poesia contracultura Barcelona ....................................... 82 Proveir Barcelona. El municipi i l’alimentació de la ciutat 1329-1930 ...................................................... 54

Saló Diana (1977-1978). El fantasma del paradís barceloní ........................................................ 73 Sant Gervasi de Cassoles - La Bonanova. Paisatge urbà, paisatge humà .......................................... 90 Sant Jordi a Barcelona ...................................................... 64 Sant Jordi. Llibres i roses ................................................. 96 Sant Pau. Patrimoni modernista. Barcelona ..................... 69 Sants-Montjuïc i la salvaguarda del patrimoni documental ............................................... 90 Secundaris Barcelona, 1992 ............................................. 82 Si els alcaldes governessin el món. Països disfuncionals, ciutats emergents .......................... 69 SIM. Dibuixant de la revolució ........................................... 58 Sobre la fotografia ............................................................ 77 Sobre la vida i l’arquitectura ............................................. 69 Somorrostro. Mirades literàries ........................................ 82 Succeeix cada dia ............................................................. 73 Temps de plom i plata. Derives obligades ......................... 73 Topografia de la destrucció. Els bombardeigs de Barcelona durant la Guerra Civil. 1936-1939 ................................................. 54 Trinitat Vella 1900-1992. Transformacions d’un barri ........ 90 Turba Turbo ...................................................................... 73 Un abric verd penicil·lina .................................................. 58 Un barceloní a Beirut. Viatges d’anada i tornada d’un corresponsal .............................................. 59 Un regalo para Kushbu. Historias que cruzan fronteras .... 82

Pseudopanorama.............................................................. 77

Vida i miracles de la plaça Reial ....................................... 64

Repòrters gràfics. Barcelona 1900-1939 ........................... 77

Vindràs amb mi després del diluvi. Barcelona, 2004 ......... 82

Retrats de la Barcelona comunitària ................................ 58

Vint-i-cinc anys de La Capella ......................................... 73

Ruta del racionalisme de Barcelona. El GATCPAC i l’arquitectura dels anys 1930 ....................... 64

Voces caídas del cielo. Historia del exilio judío en Barcelona (1881-1954) ................................................. 59

Ruta Puig i Cadafalch ....................................................... 64

Voreres, la memòria subtil ................................................ 69

Sala Beckett. Obrador Internacional de Dramatúrgia ....... 69

x un bon clima. El llibre verd de Barcelona ........................ 69

103


CRÈDITS

COBERTA I PORTADELLES

Edita: Ajuntament de Barcelona

Coberta: Josefa Tolrà. Dibujo fuerza fluídica, 1955. © Associació

Consell d’Edicions i Publicacions

Josefa Tolrà (Fons Joan Brossa – MACBA).

de l’Ajuntament de Barcelona:

Del llibre La mèdium i el poeta. Una conversa astral entre

Jordi Martí Grau, Joan Subirats Humet, Marc Andreu

Josefa Tolrà i Joan Brossa.

Acebal, Gemma Arau Ceballos, Águeda Bañón Pérez, Marta Clari Padrós, Núria Costa Galobart, Laura Pérez

Pàg 7. Història i memòria:

Castaño, Jordi Rabassa Massons, Joan Ramón Riera

Joaquim Cadena Portal. Cartell publicitari, 1936.

Alemany, Pilar Roca Viola, Edgar Rovira Sebastià i

CRAI-BPR-UB. Del llibre Gràfica Anarquista. Utòpica

Anna Giralt Brunet.

tinta, 1931-1939

Directora de Comunicació:

Pàg 11. Gent de Barcelona:

Águeda Bañón Directora de Serveis Editorials: Núria Costa Galobart

America Sanchez. Imatge d’un estampat per Vinçon. Arxiu America Sanchez-Albert Planas. Del llibre America Sanchez a Barcelona

Cap editorial:

Pàg. 15. Descobrir Barcelona:

Oriol Guiu

Santi Sallés. Bloc de cases de Vallcarca. Del llibre

Producció:

Dibuixem Barcelona. De la muntanya al mar

Maribel Baños Distribució: M. Àngels Alonso Tècniques editorials: Meritxell Téllez, Pura Piera

Pàg 19. La pell de la ciutat: Maria Rubert de Ventós. Il·lustració. © Maria Rubert de Ventós. Del llibre Barcelona sense GPS Pàg 23. Arts a la ciutat:

Web:

Josefa Tolrà. El príncep de l’alegria, sense data

Joan Moyano

© Associació Josefa Tolrà (Fons Joan Brossa – MACBA)

Textos i coordinació:

Del llibre La mèdium i el poeta. Una conversa astral entre

Belinda Hernández

Josefa Tolrà i Joan Brossa

Disseny del catàleg: Beatriz González Correcció: Linguaserve

Pàg 27. Darrere la càmera: Rafael Vargas. Mercat dels Encants Fira de Bellcaire, Barcelona. © Rafael Vargas. Del llibre Encants i miralls de Barcelona

Ajuntament de Barcelona

Pàg 31. Ciutat de la Literatura:

Direcció de Serveis Editorials

Pau Gasol Valls. Il·lustració. © Pau Gasol Valls

Passeig de la Zona Franca, 66

Del llibre Barcelonas (English Edition)

08038 Barcelona tel. 93 402 31 31

Pàg 35. A peu de barri:

barcelona.cat/barcelonallibres

Aida Rivas. Els mistos. © Aida Rivas. Del llibre Barris amb identitat. Teixonera i Vall d’Hebron (Carnet de Voyage)

© de l’edició: Ajuntament de Barcelona

Pàg 39. Primera Barcelona:

© dels textos i les imatges:

Laia Berloso Clarà. Gegants i gegantes de Barcelona.

els autors i les autores esmentats

© Laia Berloso Clarà. Del llibre 52 retallables. Gegants i gegantes de Barcelona

Els preus recollits dels llibres inclouen l’IVA DL: B 14277-2021

Pàg 43. Cultura popular i tradicions: Roberta Esteves. Castellers de Barcelona. © Roberta Esteves. Del llibre Barcelona Terra de Castells

104Troba’ns a barcelona.cat/barcelonallibres @bcn_llibres i no t’oblidis de la nostra revista Barcelona Metròpolis www.metropolis.barcelona + continguts municipals oberts a barcelona.cat/bcnroc

8

437013

699334