Un dia al Born

Page 1

barcelona

Carnet de voyage

Juliet PomĂŠs LeizUs presento la reedició del llibre Un dia al Born, amb el qual va començar la col·lecció “Carnet de voyage”. Dos aspectes el fan singularment interessant. Per una banda, és un extens recorregut visual per un dels barris amb més personalitat i història de la ciutat que, sense perdre la seva identitat ni el seu encant tradicional, ha sabut assimilar la notable transformació que ha experimentat al llarg de les darreres dècades, fins a convertir-se en un dels referents més emblemàtics de Barcelona. D’altra banda, és una mirada personal a través dels ulls, llapis i pinzells de l’autora, que ens captiva amb el seu talent d’il·lustradora, mentre ens descriu tot un seguit d’escenaris carregats de vida i bellesa. Us recomano aquest meravellós passeig pels voltants del Born. Xavier Trias Alcalde de Barcelona


BARCELONA CARNET DE VOYAGE

Juliet Pomés LeizComença un dia llarg al barri de la Ribera, un barri més conegut mundialment com el Born. Des del terrat de casa d’una amiga, a més a més d’algunes icones d’aquest tros de la ciutat, veig el quiosquer muntant la parada, els primers botiguers pujant la persiana i pares soferts portant els fills petits a l’escola en bici.La carrera de relleus que viu aquest barri cada dia tot just arrenca…… l’esmorzar, petit dejeuner, breakfast, Frühstück… Entrepans amb presses al forn del carrer dels Agullers o un te indi i un plum cake de taronja amb llibre al Cafè del Born.


Adentrarse en las callejuelas del Born y dejarse guiar por la simple curiosidad es una de las actividades más interesantes y útiles para conocerlo de verdad. Y muy recomendable si uno tiene además vocación de voyeur: alzar la vista para descubrir lo que se nos desvela en las alturas, en ese mundo particular que son los balcones. Espacios intermedios, trocitos de privacidad expuestos a la luz pública…Les botigues amb més caràcter són de l’època en què l’antic mercat del Born era el mercat central de la ciutat. Moltes han desaparegut, però algunes de les supervivents han sabut reinventar-se i adaptar-se al recent floriment del barri, i s’han convertit en botigues amb personalitat pròpia desmarcant-se heroicament del globalisme.