Vooruitblik marleen teunis pw nr 6

Page 1

PW De Gids.nl

Interview

Juni | 2014

47

Marleen Teunis (57) Functie: trainer en directeur van organisatieadviesbureau Van Campen Consulting

vooruitblik

Marleen Teunis Verzuim, daar moet je heel snel aandacht aan besteden, zegt organisatieadviseur Marleen Teunis. Haar methode: mensen zo veel mogelijk aan het werk houden. Tekst Dennis van Asselt

Wanneer moet een organisatie zich zorgen maken over verzuim? “Wie een hoger verzuim heeft dan drie procent, heeft een probleem. Dan is het hoogst interessant om te kijken waar dat vandaan komt. Binnen een organisatie met drieduizend medewerkers kost 1 procent verzuim twee miljoen euro. Dus als je van 4,5 naar 3 procent gaat, kun je een hoop andere dingen doen voor je personeel.”

beperkt, in het dagritme en de structuur te blijven, om bij collega’s te zijn die aandacht geven. De methode werkt met mobiliteitscodes. De eerste is M1, als iemand in het ziekenhuis ligt en niet kan werken. Bij M2 heeft iemand griep of hoofdpijn, gewoon alledaagse klachten. Na vijf dagen is die persoon ofwel beter, ofwel weer mobiel.”

Hoe zit het dan met werkstress? Hoe gaat het bedrijfsleven in het algemeen om met verzuim? “Als een medewerker uitvalt met stress, weet het management vaak niet wat het daarmee aanmoet. Laat ze dan maar thuis, het zijn vaak ook niet de gezelligste mensen. Ik noem dat goedbedoelde verwaarlozing. Mensen die twee weken thuisblijven, kunnen het al een probleem vinden om terug te keren op het werk. Dus je laat wel wat liggen als je daar niet snel aandacht aan besteedt.

Wat is dan de juiste response?

Als iemand uw boek ‘Werken, iedereen wordt er beter van’ heeft gelezen, heeft het dan nog zin om naar de cursus te komen?

“In de eerste week dat mensen uitvallen, moet je al weten wat er precies aan de hand is, zodat je een passende aanpak kunt vinden. Daarbij is positieve communicatie erg belangrijk. Je vraagt niet alleen wat een medewerker wel of niet kan, maar je gaat veel meer met elkaar in gesprek en je maakt samen een plan.”

“Zeker. Het boek legt de methode uit en de cursus leert je die kennis toe te passen. We oefenen met een trainingsacteur, met name rond je eigen casuïstiek. De methode ‘sturen op mobiliteit’ is zo anders dat het fijn is tijdens de cursus te ervaren hoe het werkt. Zo kun je afscheid nemen van oude patronen.”

Hoe werkt uw methode?

Werken, iedereen wordt er beter van 19 november 2014 Meer info: pwdegids.nl/opleidingen

“Mijn methode heet sturen op mobiliteit. Ik ben ervan overtuigd dat het helpt om, ook al is iemand arbeids-

47

“Iemand die uitvalt door werkstress moet op het werk een probleem oplossen, niet thuis. Val je uit vanwege een disbalans tussen leven en werk, is de richtlijn in de psychologie en de medische sector dat je een week of twee met sporten en bewegen energie opbouwt en dat je ook naar je werkplek gaat. Niet om te werken, maar wel om in je ritme te blijven.”

9-7-2014 15:44:24