__MAIN_TEXT__

Page 24

BEDRIJF IN BEELD

Pilot ISS Facility Services levert aanzienlijke kostenbesparingen op

Nanocoating in ziekenhuis Nij Smellinghe Hoe zorg je er als ziekenhuis voor dat je nieuwe klantvriendelijke en kostenefficiënte toepassingen voor het schoonmaken kunt vinden en implementeren? Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten stelt de hoogste eisen op het gebied van hygiëne en ging daarom niet over één nacht ijs toen ze de mogelijkheden van nanocoating onderzochten.

Samen met ISS Facility Services en Nanocoat Nederland deed het ziekenhuis een succesvolle pilot met de toepassing van hoogwaardige coatings voor de bescherming en behandeling van tegelwanden, vloeren, voegen, spiegels, kranen, wasbakken en armaturen. Tijdens de pilot zijn 22 badkamers voorzien van een nanocoating van het merk Chemona op de klinische maag, darm, lever-afdeling van het ziekenhuis. Het project heeft in totaal nu 3,5 jaar geduurd. In die periode zijn veel activiteiten ontplooid om uitgebreide data te kunnen verzamelen. Het project is bijzonder en uniek omdat het een gezamenlijk project is van ISS, ziekenhuis Nij Smellinghe en de leverancier (Nanocoat Nederland). Er zijn diverse testen uitgevoerd, samen met de afdeling Quality Health Safety & Environment van ISS. Daarnaast was de training voor de uitvoerende medewerkers een gezamenlijk traject.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen Ziekenhuis Nij Smellinghe is altijd op zoek naar innovatie. Als er voor het ziekenhuis ontwikkelingen zijn die op meerdere vlakken voor verbetering kunnen zorgen, dan pakt directeur Bedrijf & Gebouwen Folkert Brouwers die graag samen met haar partners op. In 2012 is een project gestart met het coaten van de buitenschil van het ziekenhuis. De goede bevindingen die daar uit voortkwamen, waren reden om die ook intern toe te passen in de badkamers. Voor het ziekenhuis was daar duidelijk ruimte voor verbetering.

24

APRIL - ZORGINSTELLINGEN

Profile for B+B Vakmedianet

Lr zin02 2016  

Zorginstellingen april 2016

Lr zin02 2016  

Zorginstellingen april 2016